«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Προληπτικός Πυρηνικός Πόλεμος: Ο ρόλος του Ισραήλ στην πυροδότηση επίθεσης στο Ιράν

Κεφάλαιο ΙΙΙ του «Η παγκοσμιοποίηση του πολέμου» του Μισέλ Τσοσουντόφσκι

Αναλυτική αναφορά: 

Εισαγωγή του συγγραφέα

Σε ένα πρόσφατο άρθρο με τίτλο «Σχεδιάζεται μια προγραμματισμένη επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν» εστίασα στο πώς η εγκληματική επίθεση του Ισραήλ στον λαό της Παλαιστίνης θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν εκτεταμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. 

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, πολεμικά πλοία ΗΠΑ-ΝΑΤΟ -συμπεριλαμβανομένων δύο αεροπλανοφόρων  , πολεμικών αεροσκαφών, για να μην αναφέρουμε ένα πυρηνικό υποβρύχιο- αναπτύσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, τα οποία έχουν σκοπό να αντιμετωπίσουν αυτό που τόσο οι δυτικοί πολιτικοί όσο και τα μέσα ενημέρωσης περιγράφουν επιπόλαια ως «Επίθεση της Παλαιστίνης κατά του Εβραϊκού Κράτους».

Το Ισραήλ κατατάσσεται ως ο «4ος ισχυρότερος στρατός » μετά τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Κίνα. 

Αναρωτηθείτε: Γιατί στο καλό το Ισραήλ θα χρειαζόταν την υποστήριξη των αμερικανικών αεροπλανοφόρων για να οδηγήσει μια γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων που μάχονται  για  τη ζωή τους μεπεριορισμένες στρατιωτικές δυνατότητες.

Είναι οι ΗΠΑ πρόθεση να πυροδοτήσουν έναν ευρύτερο  πόλεμο; 

«Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Χεζμπολάχ, το Ιράν. 

Θα παρέμβει αν κλιμακωθούν»

Ποιος «Κλιμακώνεται»;

 Το Πεντάγωνο έχει ήδη ενημερώσει ότι θα επιτεθεί στο Ιράν και τον Λίβανο, «Εάν κλιμακωθούν» . 

Επιδιώκει το Πεντάγωνο να πυροδοτήσει μια «ψεύτικη σημαία»;

Times of Israel, 9 Νοεμβρίου 2023

Σημαντική επίσης (λιγότερο από 4 μήνες πριν από τις 7 Οκτωβρίου 2023) είναι η υιοθέτηση στις 27 Ιουνίου 2023 του  Ψηφίσματος του Κογκρέσου των ΗΠΑ (H. RES. 559)  που Κατηγορεί το Ιράν για κατοχή πυρηνικών όπλων. 

Το H.RES 559  επιτρέπει τη χρήση βίας κατά του Ιράν , υποδηλώνοντας ότι το Ιράν διαθέτει πυρηνικά όπλα. 

Ενώ το Ιράν χαρακτηρίζεται (χωρίς αποδεικτικά στοιχεία) ως Πυρηνική Δύναμη από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον αδυνατεί να αναγνωρίσει ότι το Ισραήλ είναι μια αδήλωτη πυρηνική δύναμη. 

 

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο μου με τίτλο « The Globalization of War. 

Ο μακροχρόνιος πόλεμος της Αμερικής κατά της ανθρωπότητας» (2015). 

Παραμένω  υπόχρεος   στον πρώην Πρωθυπουργό της Μαλαισίας Tun Dr. Mahathir Mohamad  που ανέλαβε την πρωτοβουλία να κυκλοφορήσει το βιβλίο μου στην Κουάλα Λουμπούρ. (εικόνα δεξιά).

Προσηλωμένος σταθερά  στην « ποινικοποίηση του πολέμου» ,  ο Tun Mahathir είναι μια ισχυρή φωνή που υποστηρίζει την Παλαιστίνη .

Το παρακάτω άρθρο (Κεφάλαιο III του «Παγκοσμιοποίηση του Πολέμου») παρέχει ανάλυση σε μια ιστορική προοπτική των πολεμικών σχεδίων των ΗΠΑ που στρέφονται κατά του Ιράν. 

Πολλά «σενάρια πολεμικού θεάτρου» για μια ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν έχουν μελετηθεί. 

Επικίνδυνα Σταυροδρόμια στην Ιστορία μας

Η τρέχουσα και συνεχιζόμενη στρατιωτική ανάπτυξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή —που παρουσιάζεται περιστασιακά από τα μέσα ενημέρωσης ως μέσο για τη διάσωση του Ισραήλ— είναι το αποκορύφωμα των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ που εκτείνονται σε μια περίοδο άνω των 20 ετών.

Το Πεντάγωνο το 2005 εξέτασε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο μια επίθεση από το Ισραήλ θα διεξαγόταν για λογαριασμό της Ουάσιγκτον: 

«Μια επίθεση από το Ισραήλ θα μπορούσε, ωστόσο, να χρησιμοποιηθεί ως «μηχανισμός σκανδάλης» που θα εξαπολύσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του Ιράν, καθώς και αντίποινα από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ». (παρατίθεται από το παρακάτω κείμενο)

Στην αρχή της δεύτερης θητείας του Μπους

«Ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι είχε αφήσει να εννοηθεί, χωρίς αβεβαιότητα, ότι το Ιράν βρισκόταν «στην κορυφή της λίστας» των «απατεώνων εχθρών» της Αμερικής και ότι το Ισραήλ, ούτως ειπείν, «θα έκανε τους βομβαρδισμούς για εμάς. » (Ibid)

Το άρθρο εστιάζει επίσης στους κινδύνους μιας πυρηνικής επίθεσης ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν, την οποία εξετάζει το Πεντάγωνο από το 2004.

Η «Συνεργασία» των ΗΠΑ Ισραήλ: «Υπογεγραμμένη» Στρατιωτική Συμφωνία

Πλήρως τεκμηριωμένο, ο στρατιωτικός και ο μηχανισμός πληροφοριών των ΗΠΑ βρίσκεται σταθερά πίσω από τη γενοκτονία του Ισραήλ. Σύμφωνα με τα λόγια του  υποστράτηγου Ρίτσαρντ Κλαρκ:

Οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι «έτοιμοι να πεθάνουν για το εβραϊκό κράτος».

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από αυτή τη δήλωση είναι ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν μια μακροχρόνια Στρατιωτική «Συνεργασία » καθώς και (Jerusalem Post)  μια «υπογεγραμμένη» στρατιωτική συμφωνία  (διαβαθμισμένη)  σχετικά με την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο υποστράτηγος Ρίτσαρντ Κλαρκ είναι ο Τρίτος Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, μεταξύ των υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ. Ενώ αναφέρεται στο Juniper Cobra, «μια κοινή στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται εδώ και σχεδόν μια δεκαετία», η δήλωσή του επισημαίνει μια πολύ ευρύτερη «υπογεγραμμένη» συμφωνία στρατιωτικών πληροφοριών (διαβαθμισμένη) με το Ισραήλ, η οποία αναμφίβολα περιλαμβάνει την επέκταση της ισραηλινής -Ο βομβαρδισμός της Γάζας από τις ΗΠΑ προς την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Ενώ αυτή η λεγόμενη «υπογεγραμμένη» στρατιωτική συμφωνία παραμένει απόρρητη (όχι στο δημόσιο τομέα), φαίνεται ότι ο Μπάιντεν υπακούει στις εντολές των δραστών αυτής της διαβολικής στρατιωτικής ατζέντας.

Έχει ο Πρόεδρος Μπάιντεν την εξουσία (βάσει αυτής της «υπογεγραμμένης» συμφωνίας με το Ισραήλ) να σώσει τις ζωές αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών της Παλαιστίνης:

Ερ. (Δεν ακούγεται) Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, κύριε Πρόεδρε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με συγχωρείτε;

Ε. Ποιες είναι οι πιθανότητες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καμία. Καμία δυνατότητα.

Συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου , 9 Νοεμβρίου 2023

Ο υποστράτηγος Κλαρκ επιβεβαιώνει ότι:

«Τα αμερικανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να τεθούν υπό Ισραηλινούς διοικητές στο πεδίο της μάχης» , γεγονός που υποδηλώνει ότι η γενοκτονία εφαρμόζεται από τον Νετανιάχου για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όλα δείχνουν ότι ο αμερικανικός στρατός και ο μηχανισμός πληροφοριών βρίσκονται πίσω από τον εγκληματικό βομβαρδισμό και την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα.

Στεκόμαστε σταθερά στην Αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη και τον λαό της Μέσης Ανατολής.

Είναι η πρόθεσή μου και η ειλικρινής μου ελπίδα ότι τα γραπτά μου (συμπεριλαμβανομένου του παρακάτω κειμένου) θα συμβάλουν στην  «Αποκάλυψη της αλήθειας»  καθώς και  στην «Αντιστροφή της παλίρροιας του Παγκόσμιου Πολέμου». 

Michel Chossudovsky , Παγκόσμια Έρευνα, 17 Νοεμβρίου 2023

Προληπτικός Πυρηνικός Πόλεμος:

Ο ρόλος του Ισραήλ στην πυροδότηση επίθεσης στο Ιράν

με

Μισέλ Τσοσουντόφσκι 

Εισαγωγή 

Ενώ μπορεί κανείς να συλλάβει τις απώλειες ζωών και τις καταστροφές που προκύπτουν από τους σημερινούς πολέμους, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ και του Αφγανιστάν, είναι αδύνατο να κατανοήσει πλήρως την καταστροφή που θα μπορούσε να προκύψει από έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, χρησιμοποιώντας «νέες τεχνολογίες» και προηγμένα όπλα, μέχρι να συμβεί. και γίνεται πραγματικότητα.

Η διεθνής κοινότητα έχει εγκρίνει τον πυρηνικό πόλεμο στο όνομα της παγκόσμιας ειρήνης. 

«Το να κάνουμε τον κόσμο πιο ασφαλές» είναι η αιτιολόγηση για την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα».

Η αποθήκευση και η ανάπτυξη προηγμένων οπλικών συστημάτων εναντίον του Ιράν ξεκίνησε αμέσως μετά τον βομβαρδισμό και την εισβολή στο Ιράκ το 2003. 

Από την αρχή, αυτά τα πολεμικά σχέδια καθοδηγήθηκαν από τις ΗΠΑ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ.

Μετά την εισβολή στο Ιράκ το 2003, η κυβέρνηση Μπους προσδιόρισε το Ιράν και τη Συρία ως το επόμενο στάδιο του «οδικού χάρτη προς τον πόλεμο». 

Αμερικανικές στρατιωτικές πηγές υποδήλωναν εκείνη την εποχή ότι μια αεροπορική επίθεση στο Ιράν θα μπορούσε να περιλαμβάνει ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας συγκρίσιμη με τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ «σοκ και δέους» στο Ιράκ τον Μάρτιο του 2003:

Οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν θα υπερέβαιναν κατά πολύ το εύρος της ισραηλινής επίθεσης του 1981 στο πυρηνικό κέντρο Osiraq στο Ιράκ και θα έμοιαζαν περισσότερο με τις πρώτες ημέρες της αεροπορικής εκστρατείας του 2003 κατά του Ιράκ.

“Theatre Iran Near Term” (TIRANNT)

Ο κωδικός που ονομάστηκε από τους στρατιωτικούς σχεδιαστές των ΗΠΑ ως TIRANNT, «Theatre Iran Near Term», οι προσομοιώσεις επίθεσης στο Ιράν ξεκίνησαν τον Μάιο του 2003 «όταν οι μοντελιστές και οι ειδικοί πληροφοριών συγκέντρωσαν τα δεδομένα που απαιτούνται για την ανάλυση σεναρίων σε επίπεδο θεάτρου (σημαίνει μεγάλης κλίμακας). για το Ιράν».2

Τα σενάρια εντόπισαν αρκετές χιλιάδες στόχους εντός του Ιράν ως μέρος ενός Blitzkrieg «Σοκ και Δέος» :

Η ανάλυση, που ονομάζεται TIRANNT, για το «Theatre Iran Near Term», συνδυάστηκε με ένα ψευδές σενάριο για εισβολή του Σώματος Πεζοναυτών και μια προσομοίωση της ιρανικής πυραυλικής δύναμης.

 Αμερικανοί και Βρετανοί σχεδιαστές διεξήγαγαν ένα πολεμικό παιχνίδι στην Κασπία Θάλασσα περίπου την ίδια εποχή.

 Και ο Μπους οδήγησε τη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ να καταρτίσει ένα παγκόσμιο σχέδιο πολέμου για μια επίθεση εναντίον ιρανικών όπλων μαζικής καταστροφής.

Όλα αυτά τελικά θα τροφοδοτήσουν ένα νέο πολεμικό σχέδιο για «μεγάλες πολεμικές επιχειρήσεις» εναντίον του Ιράν που στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν τώρα [Απρίλιος 2006] ότι υπάρχει σε μορφή προσχέδιο.

… Κάτω από το TIRANNT, οι σχεδιαστές του Στρατού και της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ έχουν εξετάσει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα σενάρια για πόλεμο με το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων όλων των πτυχών μιας μεγάλης επιχείρησης μάχης, από την κινητοποίηση και την ανάπτυξη δυνάμεων έως τις μεταπολεμικές επιχειρήσεις σταθερότητας μετά την αλλαγή καθεστώτος. 3

Είχαν προβλεφθεί διαφορετικά «σενάρια θεάτρου» για μια ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν:

Ο αμερικανικός στρατός, το ναυτικό, η αεροπορία και οι πεζοναύτες έχουν προετοιμάσει όλα τα σχέδια μάχης και έχουν περάσει τέσσερα χρόνια χτίζοντας βάσεις και εκπαίδευση για την «Επιχείρηση Ιρανική Ελευθερία».

Ο ναύαρχος Fallon, ο νέος αρχηγός της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, έχει κληρονομήσει μηχανογραφημένα σχέδια με το όνομα TIRANNT (Theatre Iran Near Term).4

Το 2004, βασιζόμενος στα αρχικά σενάρια πολέμου στο πλαίσιο του TIRANNT, ο αντιπρόεδρος Dick Cheney έδωσε εντολή στη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ (USSTRATCOM) να καταρτίσει ένα «σχέδιο έκτακτης ανάγκης» μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης που θα κατευθυνθεί κατά του Ιράν «για να χρησιμοποιηθεί ως απάντηση σε άλλες 9/ Τρομοκρατική επίθεση τύπου 11 στις Ηνωμένες Πολιτείες» με την υπόθεση ότι η κυβέρνηση της Τεχεράνης θα ήταν πίσω από την τρομοκρατική συνωμοσία.

Το σχέδιο περιελάμβανε την προληπτική χρήση πυρηνικών όπλων ενάντια σε ένα μη πυρηνικό κράτος:

Το σχέδιο περιλαμβάνει μια μεγάλης κλίμακας αεροπορική επίθεση στο Ιράν χρησιμοποιώντας τόσο συμβατικά όσο και τακτικά πυρηνικά όπλα.

Εντός του Ιράν υπάρχουν περισσότεροι από τετρακόσιοι πενήντα κύριοι στρατηγικοί στόχοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών ύποπτων τοποθεσιών ανάπτυξης προγραμμάτων πυρηνικών όπλων.

Πολλοί από τους στόχους είναι σκληρυμένοι ή βρίσκονται βαθιά υπόγεια και δεν θα μπορούσαν να εξαλειφθούν με συμβατικά όπλα, εξ ου και η πυρηνική επιλογή.

Όπως και στην περίπτωση του Ιράκ, η απάντηση δεν εξαρτάται από την εμπλοκή του Ιράν στην πράξη της τρομοκρατίας που στρέφεται κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αρκετοί ανώτεροι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας που εμπλέκονται στον σχεδιασμό φέρονται τρομοκρατημένοι με τις συνέπειες αυτού που κάνουν –ότι το Ιράν προετοιμάζεται για μια απρόκλητη πυρηνική επίθεση– αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να βλάψει την καριέρα του προβάλλοντας αντιρρήσεις.5

Ο Στρατιωτικός Οδικός Χάρτης: «Πρώτα Ιράκ, μετά Ιράν»

Η απόφαση να στοχοποιηθεί το Ιράν υπό τον TIRANNT ήταν μέρος της ευρύτερης διαδικασίας στρατιωτικού σχεδιασμού και αλληλουχίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ήδη υπό τη διακυβέρνηση Κλίντον (1995), η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (USCENTCOM) είχε διατυπώσει «σχέδια για θέατρο πολέμου» για να εισβάλει πρώτα στο Ιράκ και μετά στο Ιράν .

Η πρόσβαση στο πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής ήταν ο δεδηλωμένος στρατηγικός στόχος:

Τα γενικά συμφέροντα και οι στόχοι εθνικής ασφάλειας που εκφράζονται στη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου (NSS) και στην Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική του Προέδρου (NMS) αποτελούν τη βάση της θεατρικής στρατηγικής της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Το NSS κατευθύνει την εφαρμογή μιας στρατηγικής διπλού περιορισμού των αδίστακτων κρατών του Ιράκ και του Ιράν, εφόσον αυτά τα κράτη αποτελούν απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, για άλλα κράτη της περιοχής και για τους δικούς τους πολίτες.

 Ο διπλός περιορισμός έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή χωρίς να εξαρτάται ούτε από το Ιράκ ούτε από το Ιράν.

Η θεατρική στρατηγική της USCENTCOM βασίζεται στο ενδιαφέρον και επικεντρώνεται στην απειλή.

Ο σκοπός της δέσμευσης των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζεται από το NSS, είναι η προστασία των ζωτικών συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή – αδιάκοπη, ασφαλής πρόσβαση των ΗΠΑ/Συμμάχου στο πετρέλαιο του Κόλπου.6

Ο πόλεμος στο Ιράν θεωρήθηκε ως μέρος μιας διαδοχής στρατιωτικών επιχειρήσεων.

 Σύμφωνα με τον (πρώην) Διοικητή του ΝΑΤΟ , Στρατηγό Wesley Clark , ο στρατιωτικός οδικός χάρτης του Πενταγώνου αποτελούνταν από μια σειρά χωρών:

[Το] πενταετές σχέδιο εκστρατείας [περιλαμβάνει]… συνολικά επτά χώρες, ξεκινώντας από το Ιράκ, μετά τη Συρία, τον Λίβανο, τη Λιβύη, το Ιράν, τη Σομαλία και το Σουδάν.6 (Για περισσότερες λεπτομέρειες, βλέπε Κεφάλαιο I)

Ο ρόλος του Ισραήλ

Υπήρξε μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον ρόλο του Ισραήλ στην έναρξη μιας επίθεσης κατά του Ιράν.

Το Ισραήλ είναι μέρος μιας στρατιωτικής συμμαχίας. Το Τελ Αβίβ δεν είναι πρωταρχικός παράγοντας.

Δεν έχει ξεχωριστή και διακριτή στρατιωτική ατζέντα.

Το Ισραήλ έχει ενσωματωθεί στο «πολεμικό σχέδιο για μεγάλες πολεμικές επιχειρήσεις» κατά του Ιράν που διατυπώθηκε το 2006 από τη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ (USSTRATCOM).

 Στο πλαίσιο στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας, μια ασυντόνιστη μονομερής στρατιωτική ενέργεια από έναν εταίρο του συνασπισμού, δηλαδή το Ισραήλ, είναι από στρατιωτικό και στρατηγικό σημείο σχεδόν αδύνατη.

Το Ισραήλ είναι de facto μέλος του ΝΑΤΟ. Οποιαδήποτε ενέργεια από το Ισραήλ θα απαιτούσε ένα «πράσινο φως» από την Ουάσιγκτον.

Μια επίθεση από το Ισραήλ θα μπορούσε, ωστόσο, να χρησιμοποιηθεί ως «μηχανισμός σκανδάλης» που θα εξαπολύσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του Ιράν, καθώς και αντίποινα από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Από αυτή την άποψη, υπάρχουν ενδείξεις που επιστρέφουν στην κυβέρνηση Μπους ότι η Ουάσιγκτον είχε πράγματι σκεφτεί την επιλογή μιας αρχικής (υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ) επίθεσης από το Ισραήλ και όχι μιας ξεκάθαρης στρατιωτικής επιχείρησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.

Η ισραηλινή επίθεση -αν και πραγματοποιήθηκε σε στενή σύνδεση με το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ- θα είχε παρουσιαστεί στην κοινή γνώμη ως μονομερής απόφαση του Τελ Αβίβ. Τότε θα είχε χρησιμοποιηθεί από την Ουάσιγκτον για να δικαιολογήσει, στα μάτια της παγκόσμιας γνώμης, μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με σκοπό την «υπεράσπιση του Ισραήλ», αντί να επιτεθεί στο Ιράν.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας, τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ θα είναι «υποχρεωμένες» να «υπερασπίζονται το Ισραήλ» ενάντια στο Ιράν και τη Συρία.

Αξίζει να σημειωθεί, σχετικά, ότι στην αρχή της δεύτερης θητείας του Μπους, ο (πρώην) αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι είχε αφήσει να εννοηθεί, χωρίς αβεβαιότητα, ότι το Ιράν βρισκόταν «ακριβώς στην κορυφή της λίστας» των «απατεώνων εχθρών». της Αμερικής, και ότι το Ισραήλ, ούτως ή άλλως, «θα έκανε τους βομβαρδισμούς για εμάς» , χωρίς τη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ και χωρίς εμείς να τους ασκήσουμε πίεση «να το κάνουν».

Σύμφωνα με τον Cheney:

Μία από τις ανησυχίες που έχουν οι άνθρωποι είναι ότι το Ισραήλ μπορεί να το κάνει χωρίς να του ζητηθεί. …Δεδομένου του γεγονότος ότι το Ιράν έχει μια δηλωμένη πολιτική ότι ο στόχος τους είναι η καταστροφή του Ισραήλ, οι Ισραηλινοί μπορεί κάλλιστα να αποφασίσουν να δράσουν πρώτα και να αφήσουν τον υπόλοιπο κόσμο να ανησυχεί για το καθάρισμα του διπλωματικού χάους στη συνέχεια. 9

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Αντιπροέδρου, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Zbigniew Brzezinski σε συνέντευξή του στο PBS, επιβεβαίωσε με κάποια ανησυχία, ναι: ο Cheney θέλει ο πρωθυπουργός Ariel Sharon να ενεργήσει για λογαριασμό της Αμερικής και να το «κάνει» για εμάς:

Το Ιράν νομίζω ότι είναι πιο διφορούμενο. Και εκεί το θέμα σίγουρα δεν είναι η τυραννία. είναι πυρηνικά όπλα.

 Και ο αντιπρόεδρος σήμερα σε μια παράξενη παράλληλη δήλωση με αυτή τη διακήρυξη ελευθερίας άφησε να εννοηθεί ότι οι Ισραηλινοί μπορεί να το κάνουν και στην πραγματικότητα χρησιμοποίησε γλώσσα που ακούγεται σαν δικαιολογία ή ακόμη και ως ενθάρρυνση για τους Ισραηλινούς να το κάνουν.10

Αυτό με το οποίο έχουμε να κάνουμε είναι μια διαδικασία κοινού στρατιωτικού σχεδιασμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ .

Μια επιχείρηση για τον βομβαρδισμό του Ιράν βρίσκεται στο στάδιο του ενεργού σχεδιασμού από το 2004. Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας, υπό τον Μπους και τον Ομπάμα, εργάζονται επιμελώς με τους ομολόγους τους του Ισραηλινού στρατού και πληροφοριών, εντοπίζοντας προσεκτικά στόχους εντός του Ιράν.

Σε πρακτικούς στρατιωτικούς όρους, οποιαδήποτε ενέργεια από το Ισραήλ θα πρέπει να σχεδιαστεί και να συντονιστεί στα υψηλότερα επίπεδα του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν και ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι συζητούν ένα όραμα ειρήνης για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη καθώς διεξάγουν μια ενημέρωση τύπου στην Ιερουσαλήμ, Ισραήλ, 19 Μαρτίου 2002.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ariel Sharon και ο αντιπρόεδρος Dick Cheney συζητούν ένα όραμα ειρήνης για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη καθώς διεξάγουν ενημέρωση τύπου στην Ιερουσαλήμ, Ισραήλ, 19 Μαρτίου 2002.

«Ελπίζουμε ότι η τρέχουσα βία και η τρομοκρατία θα αντικατασταθούν από τη συμφιλίωση και την ανοικοδόμηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης», είπε ο Αντιπρόεδρος. ( Πηγή )

Μια επίθεση από το Ισραήλ κατά του Ιράν θα απαιτούσε επίσης συντονισμένη υλικοτεχνική υποστήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα όσον αφορά το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ, το οποίο από τον Ιανουάριο του 2009 είναι πλήρως ενσωματωμένο σε αυτό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.11

Το σύστημα ραντάρ ζώνης X του Ισραήλ που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2009 με την τεχνική υποστήριξη των ΗΠΑ έχει «ενσωματώσει[d] την αντιπυραυλική άμυνα του Ισραήλ με το παγκόσμιο δίκτυο ανίχνευσης πυραύλων των ΗΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει δορυφόρους, πλοία Aegis στη Μεσόγειο, τον Περσικό Κόλπο και την Ερυθρά Θάλασσα. , και επίγεια ραντάρ και αναχαιτιστές Patriot.”12

Αυτό σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον κάνει τελικά τους πυροβολισμούς. Οι ΗΠΑ και όχι το Ισραήλ ελέγχουν το σύστημα αεράμυνας:

Αυτό είναι και θα παραμείνει ένα αμερικανικό σύστημα ραντάρ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Μόρελ.

«Έτσι, αυτό δεν είναι κάτι που δίνουμε ή πουλάμε στους Ισραηλινούς και είναι κάτι που πιθανότατα θα απαιτήσει επιτόπιο προσωπικό των ΗΠΑ για να λειτουργήσει.13

Ο αμερικανικός στρατός επιβλέπει το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο παγκόσμιο σύστημα του Πενταγώνου.

Με άλλα λόγια, το Ισραήλ δεν μπορεί να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του Ιράν χωρίς τη συγκατάθεση της Ουάσιγκτον.

Εξ ου και η σημασία της λεγόμενης νομοθεσίας για το «Πράσινο Φως» στο Κογκρέσο των ΗΠΑ που χρηματοδοτείται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα βάσει του Ψηφίσματος 1553 της Βουλής, το οποίο υποστήριξε ρητά μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν:

Το μέτρο, που εισήχθη από τον Ρεπουμπλικανό του Τέξας, Louie Gohmert και 46 συναδέλφους του, υποστηρίζει τη χρήση «όλων των απαραίτητων μέσων» από το Ισραήλ εναντίον του Ιράν «συμπεριλαμβανομένης της χρήσης στρατιωτικής δύναμης». … «Πρέπει να το κάνουμε αυτό.

Πρέπει να δείξουμε την υποστήριξή μας στο Ισραήλ.

Πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε παιχνίδια με αυτόν τον κρίσιμο σύμμαχο σε μια τόσο δύσκολη περιοχή».14

Στην πράξη, η προτεινόμενη νομοθεσία χρησιμεύει ως «Πράσινο φως» για τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο και όχι για το Ισραήλ.

Αποτελεί μια λαστιχένια σφραγίδα σε έναν πόλεμο που χορηγείται από τις ΗΠΑ στο Ιράν, ο οποίος χρησιμοποιεί το Ισραήλ ως βολικό στρατιωτικό υπόβαθρο εκτόξευσης.

Χρησιμεύει επίσης ως δικαιολογία για τη διεξαγωγή πολέμου με σκοπό την υπεράσπιση του Ισραήλ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ισραήλ θα μπορούσε πράγματι να παράσχει το πρόσχημα για να διεξαγάγει πόλεμο, ως απάντηση σε υποτιθέμενες επιθέσεις της Χαμάς ή της Χεζμπολάχ ή/και στην έναρξη εχθροπραξιών στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

Αυτό που είναι κρίσιμο να κατανοήσουμε είναι ότι ένα μικρό «περιστατικό» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για να πυροδοτήσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν.

Γνωστό στους στρατιωτικούς σχεδιαστές των ΗΠΑ, το Ισραήλ (και όχι οι ΗΠΑ) θα ήταν ο πρώτος στόχος στρατιωτικών αντιποίνων από το Ιράν.

Σε γενικές γραμμές, οι Ισραηλινοί θα ήταν τα θύματα των μηχανορραφιών τόσο της Ουάσιγκτον όσο και της δικής τους κυβέρνησης.

Από αυτή την άποψη, είναι απολύτως κρίσιμο οι Ισραηλινοί να αντιταχθούν σθεναρά σε οποιαδήποτε ενέργεια της κυβέρνησης Νετανιάχου για επίθεση στο Ιράν.

Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο ρόλος της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ (USSTRATCOM)

Τον Ιανουάριο του 2005, στην αρχή της στρατιωτικής ανάπτυξης και συσσώρευσης εναντίον του Ιράν, η USSTRATCOM αναγνωρίστηκε ως «η κύρια Διοίκηση Μάχης για την ενσωμάτωση και τον συγχρονισμό των προσπαθειών του Υπουργείου Άμυνας για την καταπολέμηση των όπλων μαζικής καταστροφής».15 Τι σημαίνει αυτό. ότι ο συντονισμός μιας επίθεσης μεγάλης κλίμακας στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων σεναρίων κλιμάκωσης εντός και εκτός της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Ασίας της Μέσης Ανατολής θα συντονιζόταν από την USSTRATCOM. (Βλ. Κεφάλαιο Ι).

Επιβεβαιωμένα από στρατιωτικά έγγραφα καθώς και από επίσημες δηλώσεις, τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ εξετάζουν το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων κατά του Ιράν. Το 2006, η Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ (USSTRATCOM) ανακοίνωσε ότι είχε επιτύχει επιχειρησιακή ικανότητα για ταχεία πλήγμα στόχων σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας πυρηνικά ή συμβατικά όπλα.

Αυτή η ανακοίνωση έγινε μετά τη διεξαγωγή στρατιωτικών προσομοιώσεων που σχετίζονται με πυρηνική επίθεση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον μιας φανταστικής χώρας.16

Συνέχεια σε σχέση με την εποχή Μπους-Τσένι

Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει σε μεγάλο βαθμό υποστηρίξει το δόγμα της προληπτικής χρήσης πυρηνικών όπλων που διατυπώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με την Ανασκόπηση της Πυρηνικής Θέσης του 2010, η κυβέρνηση Ομπάμα επιβεβαίωσε «ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος χρήσης πυρηνικών όπλων εναντίον του Ιράν» για τη μη συμμόρφωσή του με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ σχετικά με το υποτιθέμενο (ανύπαρκτο) πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του.17 Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει επίσης δηλώσει ότι θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά σε περίπτωση ιρανικής απάντησης σε ισραηλινή επίθεση στο Ιράν.

Το Ισραήλ έχει επίσης εκπονήσει τα δικά του «μυστικά σχέδια» για να βομβαρδίσει το Ιράν με τακτικά πυρηνικά όπλα:

Οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί διοικητές πιστεύουν ότι τα συμβατικά πλήγματα μπορεί να μην είναι πλέον αρκετά για να εκμηδενίσουν όλο και πιο καλά προστατευμένες εγκαταστάσεις εμπλουτισμού.

Αρκετά έχουν χτιστεί κάτω από τουλάχιστον 70 πόδια σκυροδέματος και βράχου.

Ωστόσο , τα bunker-busters με πυρηνική κεφαλή θα χρησιμοποιούνταν μόνο εάν αποκλειστεί μια συμβατική επίθεση και εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνταν να επέμβουν, ανέφεραν ανώτερες πηγές.18

Οι δηλώσεις του Ομπάμα για τη χρήση πυρηνικών όπλων κατά του Ιράν και της Βόρειας Κορέας είναι συνεπείς με το δόγμα των ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το οποίο επιτρέπει τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στο συμβατικό θέατρο πολέμου.

Μέσω μιας προπαγανδιστικής εκστρατείας που έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη «έγκυρων» πυρηνικών επιστημόνων, τα μίνι πυρηνικά υποστηρίζονται ως όργανο ειρήνης, δηλαδή ως μέσο για την καταπολέμηση της «ισλαμικής τρομοκρατίας» και την εγκαθίδρυση δυτικού τύπου «δημοκρατίας» στο Ιράν.

Τα πυρηνικά χαμηλής απόδοσης έχουν εκκαθαριστεί για «χρήση πεδίου μάχης». Προγραμματίζεται να χρησιμοποιηθούν εναντίον του Ιράν και της Συρίας στο επόμενο στάδιο του «Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας» της Αμερικής μαζί με συμβατικά όπλα:

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι χρειάζονται πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης ως αξιόπιστο αποτρεπτικό μέσο κατά των αδίστακτων κρατών. [Ιράν, Συρία, Βόρεια Κορέα] Η λογική τους είναι ότι τα υπάρχοντα πυρηνικά όπλα είναι πολύ καταστροφικά για να χρησιμοποιηθούν εκτός από έναν πυρηνικό πόλεμο πλήρους κλίμακας. Οι πιθανοί εχθροί το αντιλαμβάνονται, επομένως δεν θεωρούν αξιόπιστη την απειλή πυρηνικών αντιποίνων.

Ωστόσο, τα πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης είναι λιγότερο καταστροφικά, επομένως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Αυτό θα τα έκανε πιο αποτελεσματικά ως αποτρεπτικά.19

Το προτιμώμενο πυρηνικό όπλο που θα χρησιμοποιηθεί κατά του Ιράν είναι τα τακτικά πυρηνικά όπλα (Made in America), συγκεκριμένα οι βόμβες καταστροφής με πυρηνικές κεφαλές (για παράδειγμα, B61-11), με εκρηκτική ικανότητα από το ένα τρίτο έως έξι φορές της βόμβας της Χιροσίμα.

Το B61-11 είναι η «πυρηνική έκδοση» του «συμβατικού» BLU 113. ή Μονάδας Κατευθυνόμενης Βομβίδας GBU-28. Μπορεί να παραδοθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και η συμβατική βόμβα καταστροφής  . με το Ιράν. Κάτω από το πυραυλικό σύστημα Jericho III του Ισραήλ με βεληνεκές από 4.800 km έως 6.500 km, όλο το Ιράν θα ήταν εφικτό.

Ραδιενεργό Fallout

Το θέμα των ραδιενεργών εκπομπών και της μόλυνσης, αν και απορρίφθηκε επιπόλαια από στρατιωτικούς αναλυτές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, θα ήταν καταστροφικό, επηρεάζοντας δυνητικά μια μεγάλη περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής (συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ) και της περιοχής της Κεντρικής Ασίας.

Σε μια εντελώς στρεβλή λογική, τα πυρηνικά όπλα παρουσιάζονται ως μέσο για την οικοδόμηση της ειρήνης και την πρόληψη της «παράπλευρης ζημιάς».

Τα ανύπαρκτα πυρηνικά όπλα του Ιράν αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, ενώ αυτά των ΗΠΑ και του Ισραήλ είναι όργανα ειρήνης «αβλαβή για τον περιβάλλοντα άμαχο πληθυσμό».

Η «Μητέρα όλων των βομβών» (MOAB) πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Ιράν;

Στρατιωτικής σημασίας στο οπλοστάσιο συμβατικών όπλων των ΗΠΑ είναι το «όπλο τέρας» των 21.500 λιβρών με το παρατσούκλι «μητέρα όλων των βομβών» Η βόμβα GBU-43/B ή Massive Ordnance Air Blast (MOAB) κατηγοριοποιήθηκε ως η πιο ισχυρή μη πυρηνικό όπλο που έχει σχεδιαστεί ποτέ» με τη μεγαλύτερη απόδοση στο συμβατικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ.

 Το MOAB δοκιμάστηκε στις αρχές Μαρτίου 2003 πριν αναπτυχθεί στο πολεμικό θέατρο του Ιράκ.

Σύμφωνα με αμερικανικές στρατιωτικές πηγές, ο Γενικός Επιτελείς είχε ενημερώσει την κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσεΐν πριν από την εκτόξευση του 2003 ότι η «μητέρα όλων των βομβών» επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Ιράκ.

(Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι είχε χρησιμοποιηθεί στο Ιράκ).

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ήδη το 2009 ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το «Mother of All Bombs» (MOAB) εναντίον του Ιράν.

Το MOAB λέγεται ότι είναι «ιδανικά κατάλληλο για να χτυπήσει βαθιά θαμμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις όπως το Natanz ή το Qom στο Ιράν»21.

Η αλήθεια του θέματος είναι ότι το MOAB, δεδομένης της εκρηκτικής του ικανότητας, θα είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες αμάχων.

 Είναι μια συμβατική «μηχανή φονιάς» με πυρηνικό σύννεφο μανιταριών.

Η προμήθεια τεσσάρων MOAB ανατέθηκε τον Οκτώβριο του 2009 με το βαρύ κόστος των 58,4 εκατομμυρίων δολαρίων, (14,6 εκατομμύρια δολάρια για κάθε βόμβα).

Αυτό το ποσό περιλαμβάνει το κόστος ανάπτυξης και δοκιμών καθώς και την ενσωμάτωση των βομβών MOAB σε βομβαρδιστικά stealth B-2.

 Αυτή η προμήθεια συνδέεται άμεσα με πολεμικές προετοιμασίες σε σχέση με το Ιράν.

Η ειδοποίηση περιλαμβανόταν σε ένα «σημείωμα επαναπρογραμματισμού» ενενήντα τριών σελίδων που περιλάμβανε τις ακόλουθες οδηγίες:

«Το Τμήμα έχει επείγουσα επιχειρησιακή ανάγκη (UON) για την ικανότητα να χτυπά σκληρούς και βαθιά θαμμένους στόχους σε περιβάλλοντα υψηλής απειλής.

 Το MOAB [Mother of All Bombs] είναι το όπλο της επιλογής για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του UON [Επείγουσα Επιχειρησιακή Ανάγκη]».

 Αναφέρει επίσης ότι το αίτημα υποστηρίζεται από τη Διοίκηση του Ειρηνικού (η οποία έχει την ευθύνη για τη Βόρεια Κορέα) και την Κεντρική Διοίκηση (η οποία έχει την ευθύνη για το Ιράν).23

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει μια διαδικασία εκτεταμένης καταστροφής της υποδομής του Ιράν και μαζικών απωλειών αμάχων μέσω της συνδυασμένης χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων και τεράτων συμβατικών βομβών σύννεφων μανιταριών, συμπεριλαμβανομένου του MOAB και του μεγαλύτερου GBU-57A/B ή Massive Ordnance Penetrator (MOP). που ξεπερνά το MOAB σε εκρηκτική ικανότητα.

Το MOP περιγράφεται ως «μια ισχυρή νέα βόμβα που στοχεύει ακριβώς στις υπόγειες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

 Η γιγάντια βόμβα—περισσότερο από έντεκα άτομα που στέκονται ώμο με ώμο ή πάνω από είκοσι πόδια από τη βάση με τη μύτη».24

Πρόκειται για ΟΜΚ με την πραγματική έννοια της λέξης.

Ο όχι και τόσο κρυφός στόχος του MOAB και του MOP, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού ψευδώνυμου που χρησιμοποιείται για να περιγράψει επιπόλαια το MOAB («Mother of all Bombs»), είναι η «μαζική καταστροφή» και οι μαζικές απώλειες αμάχων με σκοπό την ενστάλαξη φόβου και απελπισίας.

Όπλα τελευταίας τεχνολογίας: «Ο πόλεμος έγινε δυνατός μέσω των νέων τεχνολογιών»

Η διαδικασία λήψης στρατιωτικών αποφάσεων των ΗΠΑ σε σχέση με το Ιράν υποστηρίζεται από το Star Wars, τη στρατιωτικοποίηση του διαστήματος και την επανάσταση στα συστήματα επικοινωνιών και πληροφοριών.

 Δεδομένης της προόδου στη στρατιωτική τεχνολογία και της ανάπτυξης νέων οπλικών συστημάτων, μια επίθεση στο Ιράν θα μπορούσε να είναι σημαντικά διαφορετική ως προς το μείγμα οπλικών συστημάτων, σε σύγκριση με το Blitzkrieg που εξαπολύθηκε τον Μάρτιο του 2003 εναντίον του Ιράκ.

 Η επιχείρηση του Ιράν σχεδιάζεται να χρησιμοποιήσει τα πιο προηγμένα οπλικά συστήματα για την υποστήριξη των εναέριων επιθέσεων του. 

Κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμαστούν νέα οπλικά συστήματα.

Το έγγραφο του 2000 Project for the New American Century (PNAC) με τίτλο Rebuilding American Defenses, περιέγραφε την εντολή του αμερικανικού στρατού όσον αφορά τους θεατρικούς πολέμους μεγάλης κλίμακας, που θα διεξάγονται ταυτόχρονα σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου: «Πολεμήστε και κερδίστε αποφασιστικά πολλαπλά, ταυτόχρονοι μεγάλοι θεατρικοί πόλεμοι». (Βλέπε Κεφάλαιο Ι)

Αυτή η διατύπωση ισοδυναμεί με παγκόσμιο κατακτητικό πόλεμο από μια μόνο αυτοκρατορική υπερδύναμη.

Το έγγραφο PNAC ζητούσε επίσης τον μετασχηματισμό των αμερικανικών δυνάμεων για να εκμεταλλευτούν την «επανάσταση στις στρατιωτικές υποθέσεις», δηλαδή την εφαρμογή του «πολέμου που κατέστη δυνατός μέσω των νέων τεχνολογιών» . βασισμένο σε ένα οπλοστάσιο εξελιγμένων νέων όπλων, που θα αντικαταστήσει τελικά τα υπάρχοντα παραδείγματα.

Έτσι, μπορεί να προβλεφθεί ότι η διαδικασία του μετασχηματισμού θα είναι στην πραγματικότητα μια διαδικασία δύο σταδίων: πρώτα μετάβασης και μετά πιο ενδελεχούς μετασχηματισμού.

Το σημείο θραύσης θα έρθει όταν μια υπεροχή νέων οπλικών συστημάτων αρχίσει να τίθεται σε λειτουργία, ίσως όταν, για παράδειγμα, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αρχίσουν να είναι τόσο πολλά όσο τα επανδρωμένα αεροσκάφη.

 Από αυτή την άποψη, το Πεντάγωνο θα πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικό σχετικά με την πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων σε νέα προγράμματα –τανκ, αεροπλάνα, αεροπλανοφόρα, για παράδειγμα– που θα δέσμευαν τις αμερικανικές δυνάμεις στα σημερινά πρότυπα πολέμου για πολλές επόμενες δεκαετίες.26

Ο πόλεμος στο Ιράν θα μπορούσε πράγματι να σηματοδοτήσει αυτό το κρίσιμο σημείο ρήξης, με νέα οπλικά συστήματα που βασίζονται στο διάστημα που εφαρμόζονται με σκοπό την απενεργοποίηση ενός εχθρού που έχει σημαντικές συμβατικές στρατιωτικές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από μισό εκατομμύριο χερσαίων δυνάμεων.

Ηλεκτρομαγνητικά Όπλα

Τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αποσταθεροποιήσουν τα συστήματα επικοινωνιών του Ιράν, να απενεργοποιήσουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, να υπονομεύσουν και να αποσταθεροποιήσουν τη διοίκηση και τον έλεγχο, τις κυβερνητικές υποδομές, τις μεταφορές, την ενέργεια κ.λπ.

Στην ίδια οικογένεια όπλων, αναπτύχθηκαν τεχνικές περιβαλλοντικών τροποποιήσεων (ENMOD) (καιρικός πόλεμος). στο πλαίσιο του προγράμματος HAARP θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί.27 Αυτά τα οπλικά συστήματα είναι πλήρως επιχειρησιακά.

Σε αυτό το πλαίσιο, το έγγραφο AF 2025 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναγνώριζε ρητά τις στρατιωτικές εφαρμογές των τεχνολογιών τροποποίησης του καιρού:

Η τροποποίηση του καιρού θα γίνει μέρος της εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να γίνει μονομερώς. … Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές και ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για αποτρεπτικούς σκοπούς.

Η ικανότητα δημιουργίας βροχοπτώσεων, ομίχλης και καταιγίδων στη γη ή τροποποίησης του διαστημικού καιρού, η βελτίωση των επικοινωνιών μέσω της ιονόσφαιρας τροποποίησης (χρήση ιονόσφαιρων κατόπτρων) και η παραγωγή τεχνητών καιρικών συνθηκών αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου συνόλου τεχνολογιών που μπορούν να παρέχουν ουσιαστική αύξηση των Η.Π.Α. ή υποβαθμισμένη ικανότητα σε έναν αντίπαλο, για την επίτευξη παγκόσμιας επίγνωσης, εμβέλειας και ισχύος.28

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που επιτρέπει την «απομακρυσμένη βλάβη της υγείας» μπορεί επίσης να προβλεφθεί στο πολεμικό θέατρο.29 Με τη σειρά τους, νέες χρήσεις βιολογικών όπλων από τον στρατό των ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να προβλεφθούν όπως προτείνεται από το PNAC: «[A]προηγμένες μορφές βιολογικού πολέμου που μπορεί να «στοχεύσει» συγκεκριμένους γονότυπους μπορεί να μετατρέψει τον βιολογικό πόλεμο από τη σφαίρα του τρόμου σε ένα πολιτικά χρήσιμο εργαλείο».

Στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν: Πύραυλοι μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς

Το Ιράν διαθέτει προηγμένες στρατιωτικές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς ικανούς να φτάσουν στόχους στο Ισραήλ και στα κράτη του Κόλπου.

Εξ ου και η έμφαση από τη συμμαχία ΗΠΑ-ΝΑΤΟ Ισραήλ στη χρήση πυρηνικών όπλων, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν είτε προληπτικά είτε ως απάντηση σε μια ιρανική πυραυλική επίθεση αντιποίνων.

Τον Νοέμβριο του 2006, οι δοκιμές των δύο πυραύλων επιφανείας στο Ιράν χαρακτηρίστηκαν από ακριβή σχεδιασμό σε μια προσεκτικά οργανωμένη επιχείρηση.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο Αμερικανό εμπειρογνώμονα πυραύλων, «οι Ιρανοί επέδειξαν ενημερωμένη τεχνολογία εκτόξευσης πυραύλων, την οποία η Δύση δεν γνώριζε ότι κατείχαν». η Μέση Ανατολή και η Ευρώπη εφικτές».32

Σύμφωνα με τον Ούζι Ρούμπιν, πρώην επικεφαλής του προγράμματος αντιβαλλιστικών πυραύλων του Ισραήλ, «η ένταση της στρατιωτικής άσκησης ήταν άνευ προηγουμένου… Σκοπός της ήταν να κάνει εντύπωση – και έκανε εντύπωση».33

Οι ασκήσεις του 2006, ενώ προκάλεσαν πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, δεν τροποποίησαν με κανέναν τρόπο την αποφασιστικότητα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ να διεξάγουν πόλεμο στο Ιράν.

Η Τεχεράνη έχει επιβεβαιώσει σε πολλές δηλώσεις της ότι θα απαντήσει εάν δεχθεί επίθεση.

Το Ισραήλ θα είναι το άμεσο αντικείμενο των ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων, όπως επιβεβαίωσε η ιρανική κυβέρνηση. Το ζήτημα του συστήματος αεράμυνας του Ισραήλ είναι επομένως κρίσιμο.

Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στα κράτη του Κόλπου, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν στόχο του Ιράν.

χερσαίες δυνάμεις του Ιράν

Ενώ το Ιράν περικυκλώνεται από στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων, η Ισλαμική Δημοκρατία έχει σημαντικές στρατιωτικές δυνατότητες.

 Αυτό που είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε είναι το τεράστιο μέγεθος των ιρανικών δυνάμεων όσον αφορά το προσωπικό (στρατός, ναυτικό, αεροπορία) σε σύγκριση με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που υπηρετούν στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Αντιμέτωπες με μια καλά οργανωμένη εξέγερση, οι δυνάμεις του συνασπισμού είναι ήδη υπερεκτεταμένες τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στο Ιράκ.

Θα μπορούσαν αυτές οι δυνάμεις να αντεπεξέλθουν εάν οι χερσαίες δυνάμεις του Ιράν εισέρχονταν στο υπάρχον πεδίο μάχης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν;

Οι δυνατότητες του κινήματος της Αντίστασης στην κατοχή των ΗΠΑ και των συμμάχων θα επηρεαζόταν αναπόφευκτα.

Οι χερσαίες δυνάμεις του Ιράν είναι της τάξης των 700.000 εκ των οποίων οι 130.000 είναι επαγγελματίες στρατιώτες, οι 220.000 είναι στρατεύσιμοι και οι 350.000 είναι έφεδροι.34 Υπάρχουν 18.000 στελέχη στο Ναυτικό του Ιράν και 52.000 στην Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, «οι Φρουροί της Επανάστασης εκτιμάται ότι έχουν 125.000 άτομα προσωπικό σε πέντε κλάδους: το δικό τους Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Επίγειες Δυνάμεις. και η Δύναμη Quds (Ειδικές Δυνάμεις).

Σύμφωνα με την CISS, η παραστρατιωτική εθελοντική δύναμη του Ιράν Basij που ελέγχεται από την Επαναστατική Φρουρά «υπολογίζεται ότι έχει 90.000 ενεργούς ένστολους πλήρους απασχόλησης, 300.000 έφεδρους και συνολικά 11 εκατομμύρια άνδρες που μπορούν να κινητοποιηθούν εάν χρειαστεί»35 Με άλλα λόγια, το Ιράν μπορεί να κινητοποιήσει έως και μισό εκατομμύριο τακτικά στρατεύματα και αρκετά εκατομμύρια πολιτοφυλακές. Οι ειδικές δυνάμεις της Κουντς επιχειρούν ήδη εντός του Ιράκ.

Στρατιωτικές και συμμαχικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ που περιβάλλουν το Ιράν

Εδώ και αρκετά χρόνια, το Ιράν διεξάγει τις δικές του πολεμικές ασκήσεις και ασκήσεις.

Ενώ η Πολεμική Αεροπορία της έχει αδυναμίες, οι πύραυλοι μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς της είναι πλήρως επιχειρησιακές.

Ο στρατός του Ιράν βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Οι συγκεντρώσεις ιρανικών στρατευμάτων βρίσκονται επί του παρόντος εντός λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα του Ιράκ και του Αφγανιστάν, και κοντά στο Κουβέιτ.

Το ιρανικό ναυτικό αναπτύσσεται στον Περσικό Κόλπο κοντά σε αμερικανικές και συμμαχικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως απάντηση στη στρατιωτική συσσώρευση του Ιράν, οι ΗΠΑ μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες όπλων σε συμμάχους τους εκτός ΝΑΤΟ στον Περσικό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένου του Κουβέιτ και της Σαουδικής Αραβίας.

Ενώ τα προηγμένα όπλα του Ιράν δεν ανταποκρίνονται σε αυτά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι ιρανικές δυνάμεις θα ήταν σε θέση να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες στις δυνάμεις του συνασπισμού σε ένα συμβατικό πολεμικό θέατρο, στο έδαφος στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν.

 Ιρανικά χερσαία στρατεύματα και τανκς τον Δεκέμβριο του 2009 διέσχισαν τα σύνορα προς το Ιράκ χωρίς να αντιμετωπίσουν ή να αμφισβητηθούν από τις συμμαχικές δυνάμεις και κατέλαβαν ένα αμφισβητούμενο έδαφος στο κοίτασμα πετρελαίου East Maysan.

Ακόμη και σε περίπτωση αποτελεσματικού Blitzkrieg, που στοχεύει τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν, τα συστήματα επικοινωνιών του κ.λπ., μέσω μαζικών εναέριων βομβαρδισμών, χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ, συμβατικές βόμβες buster και τακτικά πυρηνικά όπλα, ένας πόλεμος με το Ιράν, μόλις ξεκινήσει, θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε επίγειο πόλεμο.

Αυτό είναι κάτι που οι Αμερικανοί στρατιωτικοί σχεδιαστές αναμφίβολα έχουν σκεφτεί στα προσομοιωμένα σενάρια πολέμου τους.

Μια επιχείρηση αυτού του είδους θα είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες στρατιωτικών και αμάχων, ιδίως εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα.

Σε ένα σενάριο κλιμάκωσης, τα ιρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να περάσουν τα σύνορα προς το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Με τη σειρά του, η στρατιωτική κλιμάκωση με χρήση πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ένα σενάριο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, που θα εκτείνεται πέρα ​​από την περιοχή Μέσης Ανατολής – Κεντρικής Ασίας.

Με μια πολύ πραγματική έννοια, αυτό το στρατιωτικό έργο, το οποίο βρίσκεται στο σχέδιο του Πενταγώνου για περισσότερα από δέκα χρόνια, απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η εστίασή μας σε αυτό το κεφάλαιο ήταν στις πολεμικές προετοιμασίες.

Το γεγονός ότι οι πολεμικές προετοιμασίες βρίσκονται σε προχωρημένη ετοιμότητα δεν σημαίνει ότι αυτά τα πολεμικά σχέδια θα υλοποιηθούν.

Η συμμαχία ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ συνειδητοποιεί ότι ο εχθρός έχει σημαντικές δυνατότητες να απαντήσει και να ανταποκριθεί.

Αυτός ο παράγοντας από μόνος του ήταν κρίσιμος στην απόφαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να αναβάλουν μια επίθεση στο Ιράν.

Ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας είναι η δομή των στρατιωτικών συμμαχιών.

Ενώ το ΝΑΤΟ έχει γίνει μια τρομερή δύναμη, ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ο οποίος αποτελεί μια συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας και ορισμένων πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών έχει αποδυναμωθεί σημαντικά.

Οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές απειλές των ΗΠΑ κατά της Κίνας και της Ρωσίας έχουν σκοπό να αποδυναμώσουν το SCO και να αποθαρρύνουν κάθε μορφή στρατιωτικής δράσης από την πλευρά των συμμάχων του Ιράν σε περίπτωση επίθεσης από το ΝΑΤΟ των ΗΠΑ από το Ισραήλ.

Συνέντευξη βίντεο: Michel Chossudovsky και Caroline Mailloux

Νοέμβριος 2023 Συνέντευξη .

Μοιραστείτε το!

1 comment to Προληπτικός Πυρηνικός Πόλεμος: Ο ρόλος του Ισραήλ στην πυροδότηση επίθεσης στο Ιράν

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>