«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η λαϊκή?????????? κυβέρνηση της πλειοψηφίας?????????, αποφάσισε να εκτέλεση τον λαό που την ανάδειξε!

Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ: Ασθενείς περιμένουν δυο χρόνια για εγχείρηση καρδιάς – Αντιδράσεις από τον ιατρικό κόσμο για το νομοσχέδιο στην υγεία

Σκόπιμη διάλυση του ΕΣΥ, για να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση των ιατρικών υπηρεσιών

«Κάποτε έβαλαν ένα 5ευρω εισιτήριο, για να μπεις να εξεταστείς “δωρεάν” σε Δημόσιο Νοσοκομείο.

Ήταν κάπου το 2011-2012.

Κάναμε τα στραβά μάτια οι γιατροί (ήμουν σε Δημόσιο Νοσοκομείο τότε, το Αγία Όλγα, σε μια εργατική περιοχή της Αθήνας, τη Νέα Ιωνία)

Κάναμε τα στραβά μάτια, δεν ζητούσαμε την απόδειξη πληρωμής, γιατί μας παρακαλούσαν ηλικιωμένοι με βουρκωμένα μάτια, πως δεν έχουν τα 5 ευρώ, η πενιχρή σύνταξη είχε τελειώσει από νωρίς και έπρεπε να γράψουν τα φάρμακά τους, έπρεπε να εξεταστούν, καθώς είχαν κλείσει το ραντεβού πριν 3 μήνες.

Τσακωνόμασταν με τις Διοικητικές Υπηρεσίες.

Δεν ήμασταν εκεί να κάνουμε τους Φαρισαίους και τους Τελώνες, αλλά για να περιθάλπτουμε τον κόσμο.

Μας καλούσαν για επιπλήξεις, αλλά μάταια.

Η συνείδηση υπερίσχυε των κυρώσεων.

Έπειτα, κάπου το 2012-2013, όταν έκανες π.χ. μια Οξεία Κοιλία (ένα επείγον χειρουργικό περιστατικό δηλαδή, όπως η περιτονίτιδα για παράδειγμα) χειρουργούσουν και όταν έβλεπαν πως είσαι ανασφάλιστος (λ.χ. ένας άνεργος που στα σκληρά πρώτα χρόνια των Μνημονίων είχε απολυθεί λόγω κρίσης) σου πίστωναν αναλόγως στην Εφορία ένα χρέος 3000-4000 ευρώ.

Στο “δωρεάν” σύστημα Υγείας του ΕΣΥ κι αυτή η πατέντα…

Όλα αυτά, συσσώρευσαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ χρέη στην Εφορία, για ανασφάλιστους ανέργους και λοιπούς. Βρέθηκες δηλαδή άνεργος, άμισθος και άρρωστος, και επιπλέον να χρωστάς κάποιες χιλιάδες ευρώ στην Εφορία.

Γιατί? Για να μην πεθάνεις.

Στο Δημόσιο Νοσοκομείο.

Και ερχόμαστε παραμονές του 2023.

Υποτίθεται, η Οικονομία είναι σε μια κανονικότητα.

Ό,τι κι αν σημαίνει κανονικότητα, στην εποχή μας την παράξενη.

Κι έρχεται ενα νομοσχέδιο, που φέρνει το ΕΣΥ, στην εποχή που ήταν πριν το 1983.

Την εποχή που δεν υπήρχε ΕΣΥ.

Ένα ΕΣΥ που ξεκίνησε ιδεατά.

Για όλους:

▪︎ Για τους ασθενείς, που θα είχαν δωρεάν δημόσια υγεία, βάσει των εισφορών τους.

Ενα απόλυτο κοινωνικό δικαίωμα, γινόταν πράξη.

▪︎ Για τους γιατρούς, που θα ήταν αποκλειστικής απασχόλησης, αλλά με μισθό, τον ανώτατο μισθό στο ελληνικό Δημόσιο: 350.000 δραχμές το μήνα!

Για τον λόγο αυτό: για να είναι αποκλειστικής απασχόλησης, για να μην έχουν ανάγκη να χρηματίζονται (φακελάκια) για να μην ελέγχονται απο… παραϊατρικούς παράγοντες.

Τον μισθό αυτό, ζήτησαν (και πήραν) και οι Αρεοπαγίτες, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Στην πορεία, κάτι πήγε στραβά…

Οι Αρεοπαγίτες αμοίβονται σήμερα με περιπου 7000 ευρώ.

Οι γιατροί του ΕΣΥ με 1200 ευρώ.

Έμειναν δηλαδή στα 350 χιλιάρικα δραχμές, αλλά με διαφορετική αγοραστική αξία.

Αντί λοιπόν, μετά τα παλαμάκια του Covid19, να φροντίσει το Κράτος να αμοιφθούν όπως τους αξίζει, αντίθετα, κλείνει στο μάτι στο φακελάκι και του λέει “έλα να σε νομιμοποιήσω”

Αντί να προσαρμοστούν οι μισθοι των γιατρών κοντά στα ευρωπαϊκά στάνταρ, και να ελέγξει τους μηχανισμούς παρανομίας, λέει στους γιατρούς:

– “Βγείτε έξω στη ζούγκλα της ελεύθερης αγοράς, να βρείτε χαρτζηλίκι.”

– “Πείτε στους ασθενείς σας, δεν έχω ελεύθερο δωρεάν χειρουργείο το επόμενο 3μηνο, αλλά αν πληρώσεις από την τσέπη σου, σε χειρουργώ αύριο”

Θα μου πείτε:

“Τί μας ενδιαφέρει ρε φίλε τι κάνετε οι γιατροί”.

Θα σας απαντήσω, όχι σαν γιατρός, αλλά σαν εν δυνάμει ασθενής:

▪︎ θα με ενδιέφερε, αν ήμουν καρκινοπαθής και στεκόμουν από τις 5 το πρωί στο κρύο, να πιάσω ουρά για τη θεραπεία μου, φτιάχνοντας μόνοι μας οι ομοιοπαθείς τα χαρτάκια προτεραιότητας.

▪︎ θα με ενδιέφερε, όταν θα ήξερα πως γιατρός απέναντί μου, που θα με εξετασει, εφημερεύει εδώ και 5 ημέρες συνεχόμενα, με 2 ευρώ την ώρα, εξαντλημένος, με καθόλου καθαρό μυαλό.

▪︎ θα με ενδιέφερε αν μάθαινα μετά από 2 μέρες, πως εκείνος ο γιατρός, βρέθηκε το πρωί από τους συναδέλφους του νεκρός από ανακοπή, μόνος στο δωμάτιό του, στο Νοσοκομείο.

▪︎ θα με ενδιέφερε, αν την επόμενη φορά που θα χρειαζόμουν γιατρο, μάθαινα πως δεν αντικαταστάθηκε ποτέ εκείνος ο γιατρός, γιατί δεν προκηρύχθηκε η θέση του ή γιατί δεν βρέθηκε αντικαταστάτης του, αφού όλοι οι νεώτεροι εχουν φύγει στο εξωτερικό για να βρουν αξιοπρεπή διαβίωση.

Η εγκατάλειψη του ΕΣΥ, η ηθελημένη εγκατάλειψη του ΕΣΥ και των υγειονομικών, ήταν το άρμα για να φτάσουμε στο σημερινό νομοσχέδιο.

Στην, αρχικά, μερική στροφή των γιατρών προς την ιδιωτική απασχόληση, και λίγο αργότερα, στην ολική ιδιωτικοποίηση της Υγείας και των Δημοσίων δομών της.

Μια ιδιωτικοποίηση που θα βλάψει και τους γιατρούς και τους ασθενείς. Αμφότεροι θα βρεθούν , προϊόντος του χρόνου, στα χέρια των μεγάλων πολυεθνικών της Υγείας.

Οι μεν γιατροί υπάλληλοι με εκβιαστικούς όρους.

Οι δε ασθενείς, αν δεν έχουν κάποιο κομπόδεμα, θα πηγαίνουν σαν το σκυλί στ’αμπέλι. Τραγικό παράδειγμα, το σύστημα Υγείας των ΗΠΑ.

Η Δημόσια Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό.

Γι αυτό πρέπει να νοιαστείς. Για σένα.

Για τα παιδιά σου. Για τους γονείς σου.

Οι γιατροί θα είμαστε αύριο εκεί. Ελα κι εσύ.

Εξω από τη Βουλή. Στις 13:00.

Και οι ιδιώτες γιατροί θα είμαστε μαζί με τους συναδέλφους του ΕΣΥ. Για να μην ψηφιστεί το νομοσχεδιο έκτρωμα.»

Γιάννης Νάσιος

Χειρουργός ΩΡΛ

Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Διοικητές νοσοκομείων: «Ακυβέρνητα» τα νοσοκομεία μέχρι την προκήρυξη του διαγωνισμού – Η ανησυχία του Μαξίμου

https://www.ethnos.gr/health/article/287576/dioikhtesnosokomeionakybernhtatanosokomeiamexrithnprokhryxhtoydiagonismoyhanhsyxiatoymaximoy

Προς ενεργοποίηση φαίνεται ότι βαίνει ο νόμος Γκάγκα που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και έδινε ουσιαστικά χαριστική βολή στα νοσοκομεία με την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους των υπηρεσιών τους. Πληροφορίες του Documento αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρότι από την αρχή της θητείας του διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει καμία υπηρεσία και κανένα νοσοκομείο, έχει ήδη ξεκινήσει να μελετά την εφαρμογή του νόμου Γκάγκα.

Η Ιατρική πάσχει από τέτοια μεγαθήρια ψυχής! 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ (1966-2013): Ο ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΚΑΝΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΕΚΑΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΔΩΡΕΑΝ!

Ο γιατρός του Θεαγενείου στη Θεσσαλονίκη, Θανάσης Τριαρίδης είχε δημιουργήσει έναν ιδιότυπο αστικό θρύλο.

Για 9 χρόνια έμοιαζε με «έναν υπερ-ήρωα της ιατρικής».

Ήταν ο άνθρωπος με τη μαγνητική προσωπικότητα,την εμμονική ανιδιοτέλεια, ο άνθρωπος που ήξερε τη μυστική συνταγή για το χάπι κατά του Φόβου.

Ο Τριαρίδης ήταν καρκινοπαθής αλλά και γιατρός του Θεαγενείου.

Τα πρωινά έκανε τις πιο βαριές χημειοθεραπείες, αμέσως μετά έμπαινε στα χειρουργεία να χειρουργήσει τους ασθενείς του και στη συνέχεια, πήγαινε στα εξωτερικά ιατρεία για να εξετάσει εκατοντάδες αρρώστους που τον περίμεναν.

Για να μην αφήσει κανέναν χωρίς εξέταση, έβαζε εθελοντικά εξωτερικά ιατρεία το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

Ενώ, λόγω της αρρώστιας του, μπορούσε να πάρει ατέλειωτες άδειες, αυτός πολλαπλασίασε τις ώρες της δουλειάς του.

Όσοι ακούγανε τη φήμη υπέθεταν πως είναι ψέματα, πως είναι μια υπερβολή: Δεν μπορεί, έλεγαν, να υπάρχει κάποιος άνθρωπος που αντέχει αυτό το πρόγραμμα μετά από μια χημειοθεραπεία.

Κι έπειτα μια δεύτερη πληροφορία διασταύρωνε την πρώτη φήμη και μια τρίτη την επικύρωνε.

Ο Θανάσης αναποδογύριζε τους νόμους της λογικής, δίνοντας σε όλους μας, στους καιρούς της παροντικής μικροψυχίας, ένα σπάνιο υπόδειγμα δοτικότητας, αλληλεγγύης και προσφοράς.

Και όλα αυτά δίχως να διανοηθεί ποτέ να ζητήσει οποιοδήποτε αντάλλαγμα ή να το εξαργυρώσει με άλλον τρόπο.

Ακόμη και όταν του φέρνανε διάφορα δώρα ευγνωμοσύνης (τρόφιμα ή κρασιά), εκείνος τα μοίραζε γελώντας στις νοσηλεύτριες ή τα έδινε σε άλλους ασθενείς που είχαν ανάγκη.

Δημόσιο ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς και χειρουργεία

Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ: Ασθενείς περιμένουν δυο χρόνια για εγχείρηση καρδιάς – Αντιδράσεις από τον ιατρικό κόσμο για το νομοσχέδιο στην υγεία

«Ένας γιατρός που τελειώνει το πανεπιστήμιο, χωρίς καν ειδικότητα, θα είναι ο προσωπικός γιατρός. Δεν είναι σοβαρό νομοθέτημα».

https://popaganda.gr/newstrack/health-nutrition/ypo-katarreysi-to-esy-astheneis-perimenoyn-dyo-chronia-gia-egcheirisi-kardias-antidraseis-apo-ton-iatriko-kosmo-gia-to-nomoschedio-stin-ygeia/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>