«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ώρα να ανοίξουν τα μάτια τους οι Έλληνες/ και να δουν που μας οδηγεί το νοθευμένο 41%/ και το ανήκομε στην δύση???

Με το πρόσχημα ότι θέλει να καταπολεμήσει τη διαφθορά στην Ουκρανία, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι έχει εξοργίσει σοβαρά την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν το ανέφεραν, οπότε θα το κάνω.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιπροέδρου υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν ανέλαβε τον έλεγχο της Ουκρανίας και επίσης πλουτίστηκε μαζικά μέσω διεφθαρμένων συμφωνιών.

Το ανέφερα λεπτομερώς και με εκατοντάδες πηγές στο τελευταίο μου βιβλίο

«Το καρτέλ της Ουκρανίας»

«Καταπολέμηση της διαφθοράς» ως πρόσχημα για την κατάληψη της εξουσίας

Αυτό που είναι σημαντικό να κατανοήσουμε εδώ είναι πώς ο Μπάιντεν ανέλαβε την εξουσία στην Ουκρανία και πώς αυτός και η ομάδα του διατήρησαν αυτή την εξουσία από τότε – ακόμη και όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Για το σκοπό αυτό, με το πρόσχημα ότι θέλουν να καταπολεμήσουν τη διαφθορά στην Ουκρανία, ιδρύθηκαν διάφορες αρχές κατά της διαφθοράς, οι οποίες διευθύνονται άμεσα ή έμμεσα από δυτικούς ξένους.

Έχω αναφερθεί συχνά στο Anti-Spiegel για το Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NABU), το οποίο είναι ένα είδος ειδικής εισαγγελίας στην Ουκρανία υπεύθυνη για σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς, αλλά στην πραγματικότητα ελέγχεται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Παρεμπιπτόντως , το γεγονός ότι ο ίδιος ο επικεφαλής του NABU καταδικάστηκε νόμιμα για διαφθορά δεν ενόχλησε κανέναν στο Κίεβο ή στην Ουάσιγκτον.

Αυτό έδωσε στην ομάδα Μπάιντεν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της, καθώς οποιοσδήποτε στην Ουκρανία «δεν υπάκουε» θα μπορούσε έκτοτε εύκολα να κατηγορηθεί για διαφθορά, με τα περιουσιακά στοιχεία του να κατασχεθούν αμέσως χωρίς να περιμένουν δικαστική ετυμηγορία.

 Και η καταδίκη διασφαλίζεται επίσης εάν χρειαστεί, επειδή έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία ένα δικαστήριο κατά της διαφθοράς, που ελέγχεται επίσης από τις ΗΠΑ.

Η «καταπολέμηση της διαφθοράς» έγινε το πρόσχημα με το οποίο ο Μπάιντεν δημιούργησε ένα από τα μέσα με τα οποία ελέγχει την Ουκρανία από το Μαϊντάν το 2014.

Ο «αγώνας κατά της διαφθοράς» του Ζελένσκι εξοργίζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Καθώς οι αναφορές για διαφθορά στην Ουκρανία έγιναν τόσο συχνές τους τελευταίους μήνες που ακόμη και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούσαν πλέον να τις αγνοήσουν και έπρεπε να τις αναφέρουν (τουλάχιστον λίγο) , ο Ζελένσκι δέχθηκε πίεση.

Ως εκ τούτου, στις 27 Αυγούστου, ο Ζελένσκι εισήγαγε έναν νόμο στη Ράντα που εξισώνει τη διαφθορά κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου με την προδοσία.

Αυτό ακούγεται καλό, αλλά υπάρχει μια ατάκα: Σύμφωνα με το νόμο, η ουκρανική μυστική υπηρεσία SBU, η οποία αναφέρεται στον πρόεδρο, θα πρέπει να ανατεθεί στην ευθύνη για υποθέσεις διαφθοράς. Αυτό σημαίνει ότι ο Zelensky ήθελε να αρπάξει την εξουσία για να χρησιμοποιήσει την SBU για να κατηγορήσει όποιον θέλει να απαλλαγεί από διαφθορά.

Αλλά το πιο σημαντικό, ο Ζελένσκι ήθελε να αποδυναμώσει τις ουκρανικές υπηρεσίες κατά της διαφθοράς που δημιουργήθηκαν από την ομάδα Μπάιντεν και υπάγονται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως η NABU, η οποία θα εκθέσει επίσης τον εαυτό του και τους στενούς του συνεργάτες σε κατηγορίες διαφθοράς που μπορούν να προστατεύσουν.

Ένα καλό παράδειγμα του πώς ο Ζελένσκι έχει ήδη χρησιμοποιήσει αυτές τις εξουσίες, παρόλο που ο νόμος δεν έχει ψηφιστεί ακόμη, είναι η σύλληψη του ολιγάρχη Igor Kolomoisky μόλις λίγες μέρες αργότερα, επειδή συνελήφθη με κατηγορίες διαφθοράς που ασκήθηκαν από την SBU, η οποία ήταν υπεύθυνος για αυτό ( (ακόμα) δεν ήταν καθόλου υπεύθυνος.

Είναι σαφές ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν άρεσε το τεκμήριο του Zelensky.

Τι περιμένεις σε μια τέτοια περίπτωση;

Είναι ξεκάθαρο: μπορεί να αναμένεται ότι εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης θα ταξιδέψουν αμέσως στο Κίεβο και θα δώσουν στον Ζελένσκι ένα σκληρό πλήγμα.

Και αυτό ακριβώς συνέβη, επειδή στις 6 Σεπτεμβρίου, μόλις δέκα ημέρες αφότου ο Ζελένσκι παρουσίασε το νομοσχέδιό του στο κοινοβούλιο, το Der Spiegel ανέφερε υπό τον τίτλο “Προφανώς νέο πακέτο βοήθειας – Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν επισκέπτεται το Κίεβο  :

«Απροσδόκητο ταξίδι στην Ουκρανία: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken έφτασε στο Κίεβο.

Προφανώς θέλει επίσης να παρουσιάσει ένα πακέτο βοήθειας αξίας δισεκατομμυρίων».

Ο λόγος του ταξιδιού δεν ήταν φυσικά το νέο πακέτο βοήθειας, γιατί ο Μπλίνκεν είχε μαζί του και τη Βικτόρια Νούλαντ, η οποία ηγείται της Ουκρανίας με τον Μπάιντεν από το 2014 και ως εκ τούτου γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα.

Αφορμή για το ταξίδι ήταν η ιδέα του Ζελένσκι να αμφισβητήσει τις δομές εξουσίας στο Κίεβο που δημιούργησαν οι ΗΠΑ.

Ο Zelensky το πιάνει στα χέρια

Επισήμως, εικόνες και διακηρύξεις ενότητας μεταξύ Blinken και Selensky στάλθηκαν φυσικά στον κόσμο, αλλά είναι σαφές ότι υπήρξε μια κατάρρευση στα παρασκήνια, επειδή ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μόλις λίγες ημέρες αργότερα ότι ο Zelensky άλλαξε γνώμη και αποσύρθηκε ο νόμος του .

Η επιχειρηματική πύλη RBC-Ukraine ανέφερε από δικές της πηγές στην ουκρανική κυβέρνηση ότι «διεθνείς εταίροι» είχαν ήδη δώσει σήμα στους εκπροσώπους της ουκρανικής κυβέρνησης ότι θα υποστήριζαν την πρωτοβουλία του προεδρικού γραφείου να εξισώσει τη διαφθορά με την εσχάτη προδοσία και να μεταφέρει ορισμένες υποθέσεις διαφθοράς σε τη δικαιοδοσία της SBU, “δεν υποστηρίζεται”.

Κατά συνέπεια, υπήρξαν «κλήσεις από πρεσβείες και εταίρους πέρα ​​από τον ωκεανό» προς το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, οι οποίοι εξέφρασαν ξεκάθαρα ότι «δεν κατάλαβαν» την ψήφιση αυτού του νόμου και ότι δεν θα περνούσε χωρίς αντίδραση.

Επιπλέον, «οι επτά πρεσβείες» παραπονέθηκαν για τα σχέδια του Selenksy.

Οι πρεσβείες των κρατών της G7 στο Κίεβο αναφέρονται ως «οι επτά πρεσβείες».

Έτσι, η αμερικανική κυβέρνηση έβγαλε τα μεγάλα όπλα όχι μόνο στέλνοντας τον Blinken και τη Nuland στο Κίεβο, αλλά και φέρνοντας τους G7.

Στη συνέχεια ο Ζελένσκι υπέκυψε κάτω από την πίεση και απέσυρε τον νόμο ξανά στις 12 Σεπτεμβρίου.

Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν ήταν το πρώτο αυθόρμητο ταξίδι στο Κίεβο που έπρεπε να κάνει ο Blinken με τη Nuland επειδή ο Zelensky ήθελε τα ασημικά του Biden.

 Υπήρχε ήδη παρόμοια περίπτωση τον Μάιο του 2021, αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να βρείτε τις λεπτομέρειες εδώ .

Ένας ειδικός του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS έγραψε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση σχετικά με το παρασκήνιο των σημερινών προσπαθειών του Ζελένσκι να «καταπολεμήσει» τη διαφθορά, την οποία σίγουρα δεν θέλω να σας αποκρύψω και την οποία ως εκ τούτου έχω μεταφράσει.

Έναρξη μετάφρασης:

Ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία: Τι κρύβεται πίσω από την εκστρατεία κατά της διαφθοράς στην Ουκρανία;

Andrei Nizamutdinov σχετικά με την απόλυση του Reznikov, τη σύλληψη του Kolomoisky και άλλα «φαινόμενα» της καταπολέμησης της διαφθοράς στο Κίεβο

Τις τελευταίες εβδομάδες, μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία κατά της διαφθοράς έχει ξεδιπλωθεί στην Ουκρανία.

 Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών εκδηλώσεων είναι οι μαζικές εκκαθαρίσεις σε στρατιωτικές επιτροπές, η αντικατάσταση της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που είναι ύποπτοι για απάτη και η σύλληψη του Igor Kolomoisky, ενός από τους πιο διαβόητους ολιγάρχες της Ουκρανίας.

Έφτασε στο σημείο όπου ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι ανέλαβε δημόσια την πρωτοβουλία να εξισώσει τη διαφθορά με την προδοσία.

Ωστόσο, πολλοί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό πιστεύουν ότι αυτή η εκστρατεία είναι μόνο προσωρινή και έχει σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από τους βασικούς διεφθαρμένους αξιωματούχους που κάθονται στο κτίριο στην οδό Bankova στο Κίεβο που στεγάζει το γραφείο του Προέδρου και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Το θηρίο της διαφθοράς

Η ουκρανική διαφθορά μοιάζει με το τρομερό θηρίο που αναφέρει ο Alexander Radishchev στον πρόλογο του βιβλίου του: «Το θηρίο είναι κακόβουλο,  τεράστιο, στωικό και γαβγίζει».

Όλοι οι πρόεδροι, από τον Leonid Kravchuk μέχρι τον Petro Poroshenko, προσπάθησαν να πολεμήσουν αυτό το θηρίο, αλλά όπως και στο μύθο, είναι ακόμα εκεί: σύμφωνα με τις αξιολογήσεις του διεθνούς οργανισμού Transparency International, η Ουκρανία παραμένει η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη.

Ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε το 2015 ως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ενώπιον της Βερχόβνα Ράντα: «Η διαφθορά τρώει την Ουκρανία σαν τον καρκίνο».

Ωστόσο, λέγεται ότι ο ίδιος ο Μπάιντεν ενεπλάκη σε υποθέσεις διαφθοράς στην Ουκρανία μέσω του γιου του Χάντερ. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Βίκτορ Σόκιν, ο οποίος απολύθηκε μετά από άμεσο αίτημα του Μπάιντεν.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό συνέβη επειδή έφτασε επικίνδυνα κοντά σε αυτά τα σχήματα.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος μπήκε στην ουκρανική πολιτική ως υποψήφιος πρόεδρος, φυσικά υποσχέθηκε επίσης να καταπολεμήσει τη διαφθορά και δήλωσε δημόσια: «Θα υπάρξουν συλλήψεις».

Ωστόσο, το θέμα δεν ξεπέρασε τις ηχηρές υποσχέσεις.

Η φήμη του ίδιου του προέδρου έχει πληγεί από μια διεθνή έρευνα για λογαριασμούς offshore και ξένα ακίνητα που ανήκουν στον Βλαντιμίρ Ζελένσκι και τον στενό κύκλο του.

Δεν είναι μυστικό για τον ουκρανικό λαό και για τους ενημερωμένους παρατηρητές εκτός Ουκρανίας ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα ήταν και είναι μόνο ένα πρόσχημα για τη διευθέτηση πολιτικών λογαριασμών μεταξύ διαφορετικών φατριών και την αναδιανομή της περιουσίας.

Προφανώς προσδοκώντας, αν όχι να ανατρέψουν την κατάσταση, τουλάχιστον να θέσουν την κατάσταση υπό τον έλεγχό τους και ταυτόχρονα να δώσουν στο θέμα μια κάποια εξωτερική λάμψη, η ΕΕ και οι ΗΠΑ επέμειναν στη δημιουργία πολλών δομών για την υποστήριξη του αγώνα. κατά της διαφθοράς στην Ουκρανία.

Πρόκειται για το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NABU), την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (SAP), το Ανώτατο Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς (SACS) και το Κρατικό Γραφείο Ερευνών (SBI).

Όλες αυτές οι δομές βρίσκονται υπό ξένο έλεγχο, καθώς οι λεγόμενοι διεθνείς εμπειρογνώμονες ενεργούν ως «επόπτες».

Η προεδρική κάθετη υπό τον Ποροσένκο και τον Ζελένσκι ρίχνει ένα ραβδί ανάμεσα στα πόδια τους με την πρώτη ευκαιρία και προτιμά να βασίζεται στις «παραδοσιακές» δυνάμεις ασφαλείας και στο σύστημα δικαιοσύνης που ελέγχουν.

 Είναι προφανές ότι σε μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για σοβαρή επιτυχία στον αγώνα κατά της διαφθοράς.

Δεν είναι τυχαίο ότι όταν η Επιτροπή της ΕΕ παρουσίασε την προκαταρκτική της έκθεση σχετικά με την προετοιμασία της Ουκρανίας για τις ενταξιακές συνομιλίες στην ΕΕ τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, τόνισε τις προσπάθειες του Κιέβου να υιοθετήσει νόμους κατά της διαφθοράς,

Εξισώνουν με εσχάτη προδοσία

Η επόμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και πολλοί παρατηρητές είναι της γνώμης ότι η ουκρανική κυβέρνηση θέλει να χρονομετρήσει την «προσέγγισή» της κατά της διαφθοράς μέχρι σήμερα και την αναμενόμενη επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ σε περίπου μία εβδομάδα.

Πολύ περισσότερο που δεν υπήρχε δυνατότητα σιωπής: στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου, αμερικανικά, ευρωπαϊκά και ιαπωνικά μέσα δημοσίευσαν πολυάριθμα άρθρα σχετικά με την κατάχρηση ξένης στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας και άλλες μαζικές καταχρήσεις σε διάφορα κυβερνητικά τμήματα.

Για παράδειγμα, η ιστορία του πρώην στρατιωτικού διοικητή της Οδησσού, Yevgeny Borissov, ο οποίος, υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, εισήγαγε ένα αυτοκίνητο για 250.000 $ και για 4, Αγόρασε 5 εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα στην Ισπανία.

Στη συνέχεια, ειπώθηκε ότι σχεδόν όλες οι περιφερειακές στρατιωτικές επιτροπές είχαν αναπτύξει ένα σύστημα δωροδοκίας και εκβιασμού ατόμων που ήθελαν να «απαλλάξουν» τον εαυτό τους από τη στρατιωτική θητεία. Ιατρικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν εμπλακεί σε περιπτώσεις διαφθοράς εκδίδοντας πλαστά έγγραφα σχετικά με την κατάσταση της υγείας ή την εγγραφή σπουδών, όπως και οι συνοριακοί και οι τελωνειακοί υπάλληλοι που εκδίδουν άδειες σε στρατεύσιμους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με αντάλλαγμα μια σημαντική δωροδοκία…

Επιπλέον, υπήρξαν σκάνδαλα στο Υπουργείο Άμυνας και σε άλλα τμήματα, όπου, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, επιχειρήθηκε να επωφεληθεί από την αγορά τροφίμων, στολών, καυσίμων και άλλου εξοπλισμού για τις ανάγκες του στρατού, με την ευλογία και με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Φυσικά, όλα αυτά τα στοιχεία δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα στο εξωτερικό.

Στις ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικάνοι που ελέγχουν το Κογκρέσο μίλησαν για την ανάγκη εισαγωγής λογοδοσίας και ελέγχου στη χρήση της βοήθειας που παρέχεται στο Κίεβο.

Παρόμοιες προτάσεις έχουν γίνει και στην Ευρώπη.

Αυτό έφτασε στο σημείο που ο πρόεδρος της Λιθουανίας Gitanas Nauseda, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Κιέβου, είπε:

Νομίζω ότι ήταν αυτές οι παραπάνω από διαφανείς υποδείξεις για μια πιθανή περικοπή της ξένης βοήθειας, χωρίς την οποία το Κίεβο πιστεύεται ευρέως ότι δεν μπορεί να επιβιώσει ούτε για λίγες μέρες, ανάγκασαν τον Ζελένσκι να αντιδράσει.

 Τα πρώτα θύματα της εκστρατείας ήταν οι επικεφαλής στρατιωτικών επιτροπών, οι οποίοι απολύθηκαν και πολλοί από τους οποίους διώχθηκαν μετά από αναθεωρήσεις.

Ο υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ αργότερα παραιτήθηκε και αρκετοί από τους υφισταμένους του κατηγορήθηκαν για καταχρήσεις στην προμήθεια τροφίμων και πυρομαχικών για τον στρατό.

Τελικά, στις 27 Αυγούστου, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός νομοσχεδίου στη Ράντα που εξισώνει τη διαφθορά εν καιρώ πολέμου με προδοσία.

Kolomoisky και άλλοι

Λίγες ημέρες μετά από αυτή τη δήλωση, προέκυψε ένα νέο σκάνδαλο: η ουκρανική μυστική υπηρεσία SBU συνέλαβε τον ολιγάρχη Igor Kolomoisky, ο οποίος κατηγορείται για νομιμοποίηση περιουσίας που αποκτήθηκε μέσω απάτης.

Σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ 2013 και 2020, ο Kolomoisky νομιμοποίησε περισσότερα από 13 εκατομμύρια δολάρια μεταφέροντάς τα στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας την υποδομή των τραπεζών που έλεγχε.

Ως αποτέλεσμα, το Περιφερειακό Δικαστήριο Σεφτσένκιβσκι του Κιέβου έστειλε τον επιχειρηματία σε κράτηση για δύο μήνες με δυνατότητα καταβολής χρηματικού ποσού εγγύησης 509 εκατομμυρίων εθνικού νομίσματος (περίπου 13,8 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Kolomoisky αρνήθηκε να καταβάλει εγγύηση και οι δικηγόροι του άσκησαν έφεση κατά του εντάλματος σύλληψης, αλλά το εφετείο του Κιέβου όρισε την έφεση για τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν ο Zelensky επιστρέψει από το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με ορισμένους Ουκρανούς ειδικούς, αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η τρέχουσα εκστρατεία κατά της διαφθοράς είναι σόου.

Ο Ζελένσκι «πρέπει να δείξει [στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν] και σε όλους τους άλλους ότι πολεμά τη διαφθορά και την ολιγαρχία», δήλωσε ο Όλεγκ Σόσκιν, σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα.

Μετά την SBU, η NABU και η SAP προσχώρησαν στην υπόθεση, κατηγορώντας τον Kolomoisky ότι πήρε 9,2 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (πάνω από 249 εκατομμύρια δολάρια) σε κεφάλαια από την Privatbank, της οποίας ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος μέχρι το 2016.

«Αποφάσισαν να απεικονίσουν τον Kolomoisky σαν σκιάχτρο και να τον ληστέψουν από όλες τις πλευρές», είπε ο Soskin. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλη αυτή η κατάσταση δείχνει τη βαθύτατη αχαριστία του Ζελένσκι, γιατί ήταν ο Κολομοίσκι «που πήρε αυτόν τον τριτοκλασάτο κωμικό από τις επαρχίες, που κανείς δεν τον καταζητούσε, τον έπλυνε <…> και τελικά τον έκανε πρόεδρο».

Είναι γνωστό ότι ο Kolomoisky υποστήριξε την προεκλογική εκστρατεία του Zelensky.

Αλλά είναι επίσης γνωστό ότι ο Ουκρανός ολιγάρχης βρίσκεται στη λίστα κυρώσεων στις ΗΠΑ ως ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος.

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι ο Ζελένσκι αποφάσισε να εκδώσει τον πρώην προστάτη του στην Ουάσιγκτον για να ευχαριστήσει τους σημερινούς προστάτες του.

Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο.

Πολιτικές αγκυλώσεις

Η ουκρανική πύλη «Strana» έδωσε τη δική της εκδοχή των γεγονότων, υπενθυμίζοντας ότι οι επικεφαλής των ουκρανικών αρχών κατά της διαφθοράς – SAP, NABU και SACS – επισκέφτηκαν την Ουάσιγκτον στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Συναντήθηκαν με εκπροσώπους από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Οικονομικών και την υπηρεσία USAID.

 Μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας ενημέρωσαν τους συνομιλητές των ΗΠΑ για την πρόθεσή τους να ασκήσουν κατηγορίες κατά του Κολομοίσκι.

Η «αντίπαλη» SBU, που ελέγχεται από τον Ζελένσκι, παρενέβη στην υπόθεση.

Έτσι, είναι πιθανό ότι όσοι είναι κοντά στον Ουκρανό πρόεδρο αποφάσισαν να ενεργήσουν προληπτικά για να ασκήσουν λιγότερο σοβαρές κατηγορίες εναντίον του ολιγάρχη και ίσως αργότερα να αποσύρουν εντελώς την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου, Rostislav Shurma, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ουκρανική έκδοση του περιοδικού Forbes ότι ο Kolomoisky θα μπορούσε να αποζημιωθεί για το μερίδιό του στα περιουσιακά στοιχεία της Ukrnafta, της μεγαλύτερης ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Αυτό το μερίδιο, σχεδόν 42 τοις εκατό, κατασχέθηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους βάσει του νόμου για την υποχρεωτική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων στρατηγικής άμυνας βάσει στρατιωτικού νόμου ή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Παρεμπιπτόντως, η ιδέα της εξίσωσης της διαφθοράς με την προδοσία προκάλεσε μια κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη αντίδραση στη Δύση, επειδή η εφαρμογή «σύμφωνα με τον Ζελένσκι» προϋποθέτει ότι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς υψηλού προφίλ μεταφέρονται στην SBU, η οποία ούτε ο ειδικευμένες αρχές κατά της διαφθοράς ούτε αυτοί που ελέγχουν το έργο τους και ηγούνται, ταιριάζει.

Η φωτογραφία είναι αληθινή, ελέγχει, για αυτό το παράσιτο κινδυνεύει η ανθρωπότητα; Για αυτό το παράσιτο γίναμε εχθροί με την Ρωσία;;;

Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και η αναπληρώτριά του Βικτόρια Νούλαντ, η οποία είχε όλους τους μοχλούς της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της Ουκρανίας από το Euromaidan, ήρθαν στο Κίεβο σε μια γρήγορη επίσκεψη στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Επικαλούμενος έναν Ευρωπαίο διπλωμάτη που χαρακτήρισε την Ουκρανία «μια πολύ διεφθαρμένη χώρα», το Politico προτείνει ότι η παροχή πρόσθετων εξουσιών στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς θα μπορούσε να στείλει λάθος μήνυμα.

 Με βάση αυτό το μήνυμα, σύμφωνα με τον συνομιλητή της εφημερίδας, η Κομισιόν της ΕΕ θα μπορούσε να αναβάλει την προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων για την ένταξη του Κιέβου στην Ε.Ε.

Ο Ζελένσκι προφανώς έπρεπε να εγκαταλείψει την ιδέα να εξισώσει τη διαφθορά με την προδοσία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο λόγος για αυτό ήταν οι οδηγίες των «επτά πρεσβειών», όπως αποκαλούνται μερικές φορές οι διπλωματικές αποστολές των χωρών της G7 στο Κίεβο.

 «Υπήρχαν κλήσεις στην οδό Bankova από πρεσβείες και από συνεργάτες πέρα ​​από τον ωκεανό.

 Εκφράστηκε ξεκάθαρα ότι δεν θα κατανοούσαν την ψήφιση αυτού του νόμου και ότι δεν θα μείνουν αναπάντητοι», δήλωσαν στους δημοσιογράφους πηγές από το γραφείο του ουκρανού προέδρου.

Είναι όλα στο κεφάλι σου

Ενώ οι ξένοι επόπτες καθοδηγούν άμεσα ή έμμεσα τον Ουκρανό πρόεδρο στον σωστό δρόμο, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ζελένσκι στη χώρα δεν μένουν αδρανείς.

 Το Verkhovna Rada έχει ήδη εισαγάγει ένα νομοσχέδιο που εξισώνει τη διαφθορά με την προδοσία, μόνο που ο συγγραφέας δεν είναι ο αρχηγός του κράτους, αλλά ο βουλευτής Dmitry Razumkov.

Στην προεκλογική εκστρατεία του 2019, εξελέγη νούμερο ένα στο προεδρικό κόμμα «Υπηρέτης του Λαού», τότε πρόεδρος του κοινοβουλίου, αλλά έπρεπε να παραιτηθεί το 2021 (λόγω διαφωνιών με την ομάδα του Ζελένσκι και την ηγεσία του κόμματος).

 Δεν επέστρεψε στην παράταξη Υπηρέτης του Λαού, αλλά οργάνωσε τη δική του διαδραστική ομάδα.

 Σε συνέντευξή του στην πύλη Strana, ο Razumkov είπε: ότι το σχέδιό του δεν προβλέπει τη μεταφορά των ερευνών για υποθέσεις διαφθοράς από την NABU και τη SAP στην SBU, όπως είχε προγραμματίσει ο Zelensky.

 «Με τη βοήθεια της SBU, η κυβέρνηση θα μπορέσει να ασκήσει πίεση στους πολιτικούς της αντιπάλους και να «θάψει» τις δικές της υποθέσεις διαφθοράς», ανέφερε ο Ραζούμκοφ σύμφωνα με το περιοδικό.

Οι φόβοι του πρώην ομιλητή επιβεβαιώνονται από μια έκθεση της ελβετικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Global Initiative against Transnational Organized Crime, η οποία βρήκε στοιχεία εκτεταμένης διαφθοράς στην Οδησσό, μεταξύ άλλων μέσω της οργάνωσης παραδόσεων μέσω του διαδρόμου σιτηρών, καθώς και του αυξανόμενου ρόλου του

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι μπορεί να αναφερθεί σε αυτόν τον τομέα.

Το έγγραφο 48 σελίδων υποστηρίζει ότι είναι «πρακτικά αδύνατο να ληφθεί οικοδομική άδεια στην πόλη χωρίς να πληρωθούν χιλιάδες δολάρια σε δωροδοκίες» και ότι η οργάνωση του διαδρόμου των σιτηρών περιελάμβανε την είσπραξη δασμών από εξαγωγείς.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η SBU έχει αναλάβει τον «πλήρη έλεγχο» του λιμανιού της Οδησσού.

Επιπλέον, οι ερευνητές επεσήμαναν τον διορισμό ως επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού του Oleg Kiper, ο οποίος ήταν ο γενικός εισαγγελέας στο Κίεβο και προηγουμένως εργάστηκε ως ανεξάρτητος σύμβουλος του Andrey Yermak, αναπληρωτή επικεφαλής του προεδρικού γραφείου (ο οποίος τώρα ηγείται του γραφείο).

Αυτός ο διορισμός, είπε η ΜΚΟ, «πιθανότατα ενισχύει την ανεπίσημη κάθετη εξουσία μεταξύ του Γραφείου του Προέδρου και της Οδησσού, η οποία ήδη λέγεται ότι αλλάζει τη δυναμική της διαφθοράς: σύμφωνα με μια πηγή, το Γραφείο του Προέδρου καθορίζει τώρα πλήρως το επίπεδο των κατηγοριών διαφθοράς σε όλες τις περιοχές .”

Στην πραγματικότητα, οι ίδιοι οι Ουκρανοί στο σύνολό τους πιστεύουν ότι ο πρόεδρος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την ανεξέλεγκτη διαφθορά στην κυβέρνηση και τη στρατιωτική διοίκηση.

Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη του 78 τοις εκατό των συμμετεχόντων σε έρευνα που διεξήχθη τον Ιούλιο από το Ίδρυμα Δημοκρατικών Πρωτοβουλιών Ilko Kucheriv.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 4.000 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Μόνο το 18% των ερωτηθέντων διαφώνησε ότι ο Ζελένσκι ήταν άμεσα υπεύθυνος για τη διαφθορά.

Τι άλλο υπάρχει να προσθέσετε; Εκτός από τη λαϊκή σοφία: το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Τέλος μετάφρασης


Στο νέο μου βιβλίο “Το καρτέλ της Ουκρανίας – Το διπλό παιχνίδι για έναν πόλεμο και η επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων της οικογένειας του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν”, αποκαλύπτω με ειλικρίνεια και ουδέτερη τρόπο, βασισμένος σε εκατοντάδες πηγές, στοιχεία και στοιχεία που είχαν κρυφτεί στο παρελθόν για το οικογενειακή επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία.

 Δεδομένων των σημερινών γεγονότων, τίθεται το ερώτημα: Είναι πιθανώς πρόθυμη μια μικρή ομάδα άπληστων κερδοσκόπων να μας φέρει στα πρόθυρα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου για το προσωπικό τους κέρδος;

https://www.anti-spiegel.ru/2023/wie-selensky-mal-wieder-biden-veraergert-hat/

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>