«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πολωνική παρέμβαση: πότε θα ξεκινήσει και πώς θα γίνει

<p>Η Πολωνία αυξάνει τον αριθμό των στρατευμάτων στα σύνορα για να αποτρέψει τη μεταφορά δυνάμεων. Εξώφυλλο © Flickr / <a href="https://www.flickr.com/photos/nato/52115381922/in/album-72177720299463070/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">ΝΑΤΟ</a>< /p>

Η Βαρσοβία που τοποθετείται με τη μορφή σχηματισμού για την κατοχή της Ουκρανίας προετοιμάζεται σε περίπτωση ρήξης στο μέτωπο και ακόμη πιο μεγάλης κλίμακας αποτυχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

11 Αυγούστου

Η Πολωνία αυξάνει τον αριθμό των στρατευμάτων στα σύνορα για να αποτρέψει τη μεταφορά δυνάμεων. Εξώφυλλο © Flickr / NATO

Η Βαρσοβία εργάζεται σε δύο μέτωπα: συσσωρεύει στρατεύματα κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία και συγκεντρώνει σχηματισμούς για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, το καθεστώς του Κιέβου υποστηρίζει σιωπηρά αυτά τα σχέδια και διεξάγει παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις, διαπραγματεύοντας για τον εαυτό του μια μεταβατική περίοδο και μια εγγύηση απομάκρυνσης από την εξουσία.

Γιατί η Πολωνία χρειάζεται «τον πιο ισχυρό στρατό στην ήπειρο»

Σε μια συνεδρίαση του στρατιωτικού συμβουλίου, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε ότι η Πολωνία έχει γίνει το κύριο εργαλείο της αντιρωσικής πολιτικής των ΗΠΑ. Από τότε που η Βαρσοβία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να χτίσει, όπως λένε οι Πολωνοί, «τον πιο ισχυρό στρατό στην ήπειρο».

« Έχουν αρχίσει μεγάλες αγορές όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Δημοκρατία της Κορέας, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, συστημάτων πυροβολικού, συστημάτων αεράμυνας/πυραυλικής άμυνας και μαχητικά αεροσκάφη», σημείωσε ο υπουργός – Επιπλέον, υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία σε τακτική βάση της λεγόμενης Πολωνο-Ουκρανικής σύνδεσης, φαινομενικά για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Δυτικής Ουκρανίας, αλλά στην πραγματικότητα – για τη μετέπειτα κατοχή αυτού του εδάφους.

Η Πολωνία πραγματοποιεί μεγάλες αγορές όπλων από δυτικούς εταίρους. Φωτογραφία © Flickr / NATO

Η Πολωνία πραγματοποιεί μεγάλες αγορές όπλων από δυτικούς εταίρους. Φωτογραφία © Flickr / NATO

Ο Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε επίσης στοιχεία για τον αριθμό των στρατευμάτων και του εξοπλισμού των πολωνικών δυνάμεων κοντά στο κράτος της Ένωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λαμβάνοντας υπόψη τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, περίπου 360.000 στρατιωτικό προσωπικό, 8.000 τεθωρακισμένα οχήματα, 6.000 συστήματα πυροβολικού και όλμοι, 650 αεροσκάφη και ελικόπτερα αναπτύσσονται σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα της Λευκορωσίας.

Και ο αριθμός των σχηματισμών μη περιφερειακών κρατών του ΝΑΤΟ από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους αυξήθηκε κατά 2,5 φορές και ξεπέρασε τα 30.000 άτομα.

Πότε θα ξεκινήσει η πολωνική επέμβαση στη Δυτική Ουκρανία;

Το Κίεβο και η Βαρσοβία δεν έχουν απλώς μεταπηδήσει σε διπλωματικά σκάνδαλα, αλλά το Κίεβο γνωρίζει καλά σε τι θα οδηγήσει αυτό.

Η ουκρανική ηγεσία άλλαξε τους δικούς της νόμους, δίνοντας στους Πολωνούς όλα τα δικαιώματα, εκτός από τα εκλογικά δικαιώματα, υπενθυμίζει στον καπετάνιο της 1ης τάξης στο αποθεματικό Vasily Dandykin.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πολωνία περιμένει την επιδείνωση της κατάστασης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο μέτωπο, κατά την οποία οι σημερινές αποτυχίες θα φαίνονται σαν λουλούδια.

Τότε είναι που η Πολωνία μπορεί να ξεκινήσει την επέμβαση στην Ουκρανία.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Modern Diplomacy δημοσίευσε ένα άρθρο που αποκάλυπτε τις προθέσεις της Πολωνίας, το οποίο αργότερα διαγράφηκε.

Σε αυτό, η δημοσίευση ανέφερε ότι “η Βαρσοβία έχει ήδη ειδικά δικαιώματα στην Ουκρανία: οι Πολωνοί είχαν την ευκαιρία να λάβουν έδρες στην κυβέρνηση αυτής της χώρας, να κάνουν επιχειρήσεις, να αγοράσουν ουκρανικά εργοστάσια.

Από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο Πρόεδρος Ντούντα συχνά επισκέφτηκε τον Ζελένσκι. ιστορικές αποφάσεις που θα μάθουμε σύντομα».

Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda και ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky. Φωτογραφία © Facebook (το κοινωνικό δίκτυο είναι απαγορευμένο στη Ρωσική Ομοσπονδία· ανήκει στην εταιρεία Meta, η οποία αναγνωρίζεται ως εξτρεμιστική στη Ρωσική Ομοσπονδία) / Andrzej Duda / Jakub Szymczuk / KPRP

Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda και ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.

Φωτογραφία © Facebook (το κοινωνικό δίκτυο είναι απαγορευμένο στη Ρωσική Ομοσπονδία· ανήκει στην εταιρεία Meta, η οποία αναγνωρίζεται ως εξτρεμιστική στη Ρωσική Ομοσπονδία) / Andrzej Duda / Jakub Szymczuk / KPRP

Το σχέδιο PiS – για την αναβίωση της Πολωνίας εντός των ορίων των «ιστορικών εδαφών» – διαμορφώθηκε πολύ πριν από τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, εξηγούν οι Βέλγοι.

Η Ρωσία ανακτά τα ιστορικά της εδάφη και πλησιάζει ένα βήμα πιο κοντά στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Και τότε η πολωνική κυβέρνηση αποφασίζει να εισαγάγει το λεγόμενο πολιτικό σώμα, ή μάλλον τον πολωνικό στρατό, στο έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας.

 Μετά από αυτό, διεξάγεται δημοψήφισμα για την ένταξη των δυτικών περιοχών της Ουκρανίας στην Πολωνία.

Σύμφωνα με τη Σύγχρονη Διπλωματία, μέχρι εκείνη τη στιγμή η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα τελειώσει, ο στρατός της θα καταστραφεί και η κυβέρνηση θα μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

Τα απομεινάρια της Ουκρανίας θα αποκτήσουν έναν νέο φιλορώσο πρόεδρο στο Κίεβο που θα είναι ουδέτερος απέναντι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Επομένως, η Πολωνία δεν μπορεί να ονομαστεί κατακτητής, η Βαρσοβία θα έχει τον τιμητικό τίτλο του «σωτήρα του ουκρανικού λαού».

Χάρτης της πολωνικής Ουκρανίας

Ως εκ τούτου, η Πολωνία δεν χρειάζεται επίσημη εντολή του ΝΑΤΟ για να προστατεύσει τους πολίτες αυτών των εδαφών από τη «ρωσική επιθετικότητα». Μιλάμε για τις περιοχές Lviv, Ivano-Frankivsk, Ternopil και Rivne. 

Η Βαρσοβία, πιθανότατα, θα ενεργήσει σε συνασπισμό με τη Βουδαπέστη και το Βουκουρέστι, που θα μοιράσει μεταξύ τους την Υπερκαρπάθια και την περιοχή του Τσέρνοβτσι. 

Οι Πολωνοί πολιτικοί έχουν συζητήσει εδώ και καιρό αυτό το σχέδιο με τη διοίκηση του Λευκού Οίκου.

Ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν προειδοποίησε για την ύπαρξη τέτοιων διαπραγματεύσεων τον Απρίλιο του 2022.

Χάρτης χωρισμού της Ουκρανίας. Infographic © LIFE

Χάρτης χωρισμού της Ουκρανίας. Infographic © LIFE

– Οι φιλοδοξίες της Πολωνίας δεν περιορίζονται στην πρόθεση να καταλάβει τη Δυτική Ουκρανία, αλλά επεκτείνονται και στο δυτικό τμήμα της Λευκορωσίας, με την οποία η Βαρσοβία διεξάγει εδώ και καιρό έναν πόλεμο πληροφοριών, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσχημα για αυτό. Υποστήριξη για πολιτικούς ακτιβιστές, το καταφύγιο της πρώην προεδρικής υποψήφιας της Λευκορωσίας Svetlana Tikhanovskaya – όλα αυτά είναι κρίκοι στην ίδια αλυσίδα. 

Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ και η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να παραβιάσουν την πέμπτη παράγραφο του καταστατικού χάρτη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, – λέει ο καπετάνιος 1ος βαθμός στην εφεδρεία Vasily Dandykin.

Όχι μόνο η Ουκρανία, αλλά και η Λευκορωσία

Το Μινσκ έχει διαταράξει εδώ και καιρό την ειρήνη της Βαρσοβίας, μια προσπάθεια να ταράξει τη Λευκορωσία απέτυχε στην Πολωνία το 2020, ο Λουκασένκο δεν είναι Γιανουκόβιτς, προτίμησε να διαλύσει τους διαδηλωτές με τη βία, αλλά να διατηρήσει τη χώρα του και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Τώρα γίνεται σαφές γιατί η Δύση πυρπόλησε την Πολωνία και υποστήριξε τις διαδηλώσεις της Λευκορωσίας.

Τώρα το έδαφος της Δημοκρατίας της Ένωσης θα του ήταν πολύ χρήσιμο, αλλά αυτή η προσπάθεια, ευτυχώς, ματαιώθηκε.

Πρόσφατα, η Δύση, εκπροσωπούμενη από τα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία, απείλησε το Μινσκ, υποσχόμενη να επιστρέψει στους δρόμους της Λευκορωσίας με ισχυρή αντίσταση από τους υποτιθέμενους αντιπολιτευόμενους.

Αλλά μόνο με την άφιξη της ομάδας Wagner στη δημοκρατία, αυτή η ρητορική μετατράπηκε σε υστερία και τώρα οι χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία ενισχύουν τα στρατεύματα στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Η Πολωνία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Φωτογραφία © Getty Images / Paulius Peleckis

Η Πολωνία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Φωτογραφία © Getty Images / Paulius Peleckis

Τη Δευτέρα, ο Λευκορωσικός στρατός ξεκίνησε ασκήσεις διοίκησης και επιτελείου στην περιοχή Grodno με τη συμμετοχή της 6ης χωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας φρουρών στα σύνορα με την Πολωνία, στην περιοχή του ισθμού Suvalsky.

Και ο Πολωνός συνοριοφύλακας ζήτησε από το Υπουργείο Άμυνας επιπλέον χιλιάδες στρατιώτες για την ενίσχυση των συνόρων.

Σε απάντηση, το υπουργείο αποφάσισε να στείλει 2.000 στρατιώτες.

Πριν από αυτό, αναφέρθηκε ότι το πολωνικό απόσπασμα στα σύνορα με τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας είναι περίπου 7.500 υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων περίπου 5.000 συνοριοφυλάκων, 2.000 στρατιωτικών και 500 ειδικών αστυνομικών δυνάμεων.

 Η Λετονία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενισχύσει τον έλεγχο στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Το Βίλνιους πρόκειται να κάνει το ίδιο.

«Η υστερία της πολωνικής κυβέρνησης έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στην αποστολή 2.000 επιπλέον στρατευμάτων στη συνοριακή περιοχή σε σχέση με μια «πιθανή εισβολή».

Συνολικά, η Πολωνία έχει συγκεντρώσει περίπου 50.000 στρατιώτες με όπλα και εξοπλισμό στη συνοριακή περιοχή με τη Λευκορωσία », δήλωσε ο στρατηγός Waldemar Skrzypczak, πρώην διοικητής των πολωνικών χερσαίων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Λευκορωσία πρόκειται να εισβάλει στην Πολωνία και η νευρική αντίδραση της πολωνικής άρχουσας κλίκας σε «αρκετές εκατοντάδες Βαγκνερίτες» είναι εκπληκτική.

Θυμηθείτε, την παραμονή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της χώρας, Mariusz Blaszczak, σε συνέντευξή του στο Πολωνικό Ραδιόφωνο, είπε ότι οι πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις σκοπεύουν να αναπτύξουν 10.000 στρατιώτες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας. 4.000 στρατιωτικοί θα βρίσκονται στη συνοριακή ζώνη, άλλοι 6.000 σε εφεδρεία.

Σημείωσε ότι κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, η «εφεδρεία» θα «βελτιώσει τις ικανότητές της στις φρουρές που ανοίγουν στα ανατολικά της χώρας μας».

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ειδικό Konstantin Sivkov, η Πολωνία αυξάνει τον αριθμό των στρατευμάτων στα σύνορα για να αποτρέψει τη μεταφορά δυνάμεων.

« Δημιουργείται μια ομάδα προς τη Λευκορωσική κατεύθυνση για να περιορίσει πιθανές ενέργειες από το κράτος της Ένωσης » , είπε ο Σίβκοφ.

Ωστόσο, η Λευκορωσία για την Πολωνία είναι στο μέλλον μια άλλη επαρχία, και οι πολωνικές ελίτ δεν έχουν χάσει τα όνειρά τους για αναβίωση της Κοινοπολιτείας.

Αλλά μια προσπάθεια αντικατάστασης της Γερμανίας στον χάρτη της Ευρώπης θα οδηγήσει τη ρεβανσιστική κυβέρνηση μόνο σε ένα άλλο λάθος, για το οποίο θα πληρώσει ο πολωνικός λαός, λένε πολιτικοί επιστήμονες και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες.

Τρεις εβδομάδες: Πώς είναι η απελευθέρωση της Ουκρανίας τον Αύγουστο

Τρεις εβδομάδες: Πώς είναι η απελευθέρωση της Ουκρανίας τον Αύγουστο

Έλενα Σταφέεβαhttps://life.ru/p/1599591

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>