«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επικίνδυνοι καύσωνες βασανίζουν υδρόγειο? Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ρεκόρ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ σβήνει τις φλόγες μιας πυρκαγιάς σε οικισμό κοντά στους Αγίους Θεοδώρους, 70 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, την Τρίτη.—AFP

19 Ιουλίου 2023  Ενημερώθηκε πριν από περίπου μία ώρα

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ σβήνει τις φλόγες μιας πυρκαγιάς σε οικισμό κοντά στους Αγίους Θεοδώρους, 70 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, την Τρίτη.—AFP

ΡΩΜΗ: Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ζέστη ρεκόρ την Τρίτη, καθώς οι καύσωνες σε όλο τον κόσμο δεν έδειξαν σημάδια χαλάρωσης και οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές στην Ελλάδα και τα Κανάρια Νησιά απείλησαν τα σπίτια ενώ επιδείνωσαν την ποιότητα του αέρα.

Σε τεράστιες εκτάσεις του πλανήτη, από την Καλιφόρνια μέχρι την Κίνα, οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους για την υγεία από την υπερβολική ζέστη, προτρέποντας τους ανθρώπους να πίνουν νερό και να προστατεύονται από τον ήλιο που καίει.

Σε μια έντονη υπενθύμιση των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η Παγκόσμια Μετεωρολογική Υπηρεσία του ΟΗΕ (WMO) είπε ότι η τάση των καύσωνα «δεν δείχνει σημάδια μείωσης».

«Αυτά τα γεγονότα θα συνεχίσουν να αυξάνονται σε ένταση και ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πιο έντονους καύσωνες», είπε ο John Nairn, ανώτερος σύμβουλος για ακραία ζέστη στο WMO σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

«Οι επαναλαμβανόμενες υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, επειδή το σώμα δεν μπορεί να ανακάμψει από την παρατεταμένη θερμότητα», είπε. «Αυτό οδηγεί σε αυξημένες περιπτώσεις καρδιακών προσβολών και θανάτου».

Η Παγκόσμια Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για κίνδυνο εμφράγματος, θανάτου κατά τη διάρκεια υπερβολικής ζέστης

Οι θερμοκρασίες δεν συγχωρούσαν την Ιταλία και την Ισπανία, όπου τρεις περιοχές τέθηκαν υπό κόκκινο συναγερμό για καύσωνα. Αλλά από το μεσημέρι, τα ιταλικά νησιά Σαρδηνία και Σικελία δεν είχαν ακόμη ξεπεράσει το ρεκόρ σε ολόκληρη την ήπειρο των 48,8 βαθμών Κελσίου (119,8 βαθμών Φαρενάιτ), που καταγράφηκε στη Σικελία τον Αύγουστο του 2021.

Πολλοί σε όλη την Ιταλία αναζήτησαν διαφυγή στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης και εκτός Ρώμης, όπου η μεσημεριανή ζέστη έφτασε τους 40 βαθμούς. Πίσω στη Ρώμη, οι μικροπωλητές του δρόμου αντικατέστησαν τις ομπρέλες και τους ανεμιστήρες με μπαστούνια selfie, καθώς οι τουρίστες προσπαθούσαν να βρουν σπάνια κομμάτια σκιάς και οι σερβιτόροι φορούσαν κοντομάνικα αντί για τα συνηθισμένα πιο επίσημα ρούχα τους.

Οι τουρίστες έπρεπε ακόμα να φάνε, είπε ο Mauro Natale, 45 ετών, σερβιτόρος σε ένα καφέ κοντά στο Πάνθεον, αλλά «αντί για μια καρμπονάρα ή μια ματριτσιάνα (ζυμαρικά), θέλουν απλώς να φάνε σαλάτα».

Βορειοδυτικά της ελληνικής πρωτεύουσας, Αθήνα, ένα απέραντο σύννεφο καπνού έπεσε πάνω από το δάσος των Δερβενοχωρίων, όπου μια από τις πολλές πυρκαγιές γύρω από την πρωτεύουσα και όχι μόνο έκαιγε ακόμα.

Οι καύσωνες σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο «δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο αλλά πολλά ενεργούν ταυτόχρονα», δήλωσε ο Robert Vautard, διευθυντής του γαλλικού ινστιτούτου για το κλίμα Pierre-Simon Laplace. «Όμως όλα ενισχύονται από έναν παράγοντα: την κλιματική αλλαγή».

Στην Ισπανία που πλήττεται από την ξηρασία, οι θερμοκρασίες επρόκειτο να φτάσουν τους 44 βαθμούς Κελσίου στην Καταλονία και τις Βαλεαρίδες Νήσους. «Δεν μπορείς να είσαι στο δρόμο, είναι φρικτό, φρικτό, φρικτό, φρικτό, φρικτό», είπε η Lidia Rodriguez, 27 ετών, στη Μαδρίτη.

Στα Κανάρια Νησιά, περίπου 400 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με μια πυρκαγιά που έχει καταστρέψει 3.500 εκτάρια δάσους και ανάγκασε 4.000 κατοίκους να απομακρυνθούν, με τις αρχές να προειδοποιούν τους κατοίκους να φορούν μάσκες έξω λόγω της κακής ποιότητας του αέρα.

Δημοσιεύθηκε στο Dawn, 19 Ιουλίου 2023

https://www.dawn.com/news/1765568/unforgiving-heatwaves-torment-globe-europe-braces-for-record-highs

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>