«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στις εκλογές της 25-6-2023 (9 εκατομμύρια) πολίτες και οι 300+1 προδότες της εγκάθετης βουλής αποσιωπούν τα παρακάτω, τις οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδος!

Γιατί απουσιάζουν παντελώς από τον προεκλογικό αγώνα;;;;

Και όχι μόνο, αλλά και τα ποιο σοβαρά τα εθνικά θέματα, τι σόι προδοτικές εκλογές είναι αυτές;;;;;;

Οι περισσότεροι από εμάς, είτε γιατί έτσι διδαχθήκαμε είτε γιατί μόνοι μας δεν αναζητήσαμε την αλήθεια πιστεύουμε για την πατρίδα μας κάτι που μάλλον προσομοιάζει στην (ψωροκώσταινα).

(Πρόκειται για μια συστημική άποψη που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς ιδιαίτερο πλούτο, χωρίς δυνατότητες στην κτηνοτροφία και την γεωργία, χωρίς σημαντικό ορυκτό πλούτο και επομένως καταδικασμένη να μην έχει βαριά βιομηχανία, ναυπηγεία κλπ άρα κάποιοι κατάφεραν να πείσουν τον Έλληνα ότι -μάλλον- μοιραία η επιβίωση του εξαρτάται από την συνεργασία-υποταγή του στις μεγάλες δυνάμεις κατά την εκάστοτε διεθνή συγκυρία)

Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική /και κρύβετε επιμελώς και προδοτικά!

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαθέτει, μαζί με την Νορβηγία τα περισσότερα νερά στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και επομένως οι υδρενεργειακές δυνατότητές της είναι τεράστιες.

Η αξιοποίηση τους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άρδευσης των αρόσιμων εκτάσεων που μπορεί να αποδώσουν τουλάχιστον δυο σοδειές τον χρόνο είναι δυνατή.

Η έκταση της Ελλάδας είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τα 132.000  τ.χιλ. διότι αυτή η έκταση είναι σε προβολή χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις τεράστιες οροσειρές (Πίνδος, Ροδόπης, Γράμμος, Σμόλικα, Αθαμανικά Όρη, Μαίναλο, Ταΰγετος, Πάρνωνας, Παγγαίο Όρος, Λευκά Όρη, Ερύμανθος κλπ).

Το υψηλότερο βουνό της Ολλανδίας είναι 300 μέτρα, ενώ της Ελλάδας 3.000 μέτρα, η Ολλανδία είναι 3,2 φορές μικρότερη από την Ελλάδα αλλά π.χ. διαθέτει 8 εκατ. αγελάδες και μια τεράστια γαλακτοβιομηχανία ενώ η Ελλάδα μόνον 800 χιλ. αγελάδες.

Ποιος=ποιοι σαμποτάρουν την κτηνοτροφία την αγροτική και την βιομηχανία;;;;;

Γιατί;   

Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις της πατρίδος μας ανέρχονται σε 21,2 εκατ. στρέμματα ενώ θα μπορούσαν –με την συστηματική άρδευση και τον εμπλουτισμό τους με αζωτούχα λιπάσματα (προϊόν που μπορούμε να παραγάγουμε δεδομένου ότι η πρώτη ύλη τους προέρχεται από σιδηρομεταλλουργία) να επεκταθούν κατά 36,4 εκατ.στρέμματα (πρόκειται για βοσκότοπους, μεταβατικές δασώδεις-θαμνώδεις εκτάσεις, ετερογενείς εκτάσεις με φυσική βλάστηση κλπ).

Αυτό θα σήμαινε μια τεράστια αύξηση στην γεωργική και κατ’ επέκταση κτηνοτροφική, βιοτεχνική και ελαφριά βιομηχανική παραγωγή (επεξεργασία δερμάτων, γαλακτοβιομηχανίες, μεταφορικές εταιρείες κλπ.)

Η Ελλάδα διαθέτει στρατηγικά πλεονεκτήματα που άλλες χώρες δεν διαθέτουν. Το εύκρατο κλίμα της, η ηλιοφάνεια, η αιολική ενέργεια, ο πλούτος εδάφους και υπεδάφους δίνουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ισχυρής γεωργίας, κτηνοτροφίας και παραγωγής ζωοτροφών.

Έζησα ο ίδιος το σαμποτάζ της κτηνοτροφίας, πτηνοτροφίας, μελισσοκομίας και γεωργίας στον Ταύγετο και στον Μεσσηνιακό κάμπο.

Η Ελλάδα μπορεί να παραγάγει σόγια (το νούμερο ένα στρατηγικό φυτό στον κόσμο με περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη –στον καρπό- άνω του 40%) και λούπινα με το επίσης υψηλό πρωτεϊνικό ποσοστό.

Με τον τρόπο αυτό θα σταματήσει η εισαγωγή των 500.000 τόνων σόγιας ετησίως, η Ελλάδα θα αποκτήσει αυτάρκεια βασικών προϊόντων διατροφής ζωικής προελεύσεως (γάλα, τυρί, κρέας κόκκινο και λευκό) και φθηνό κόστος στις ζωοτροφές και επομένως θα μπορέσει ν’ αναπτύξει την κτηνοτροφία της ώστε να σταματήσουν οι εισαγωγές 800.000  τόνων γάλακτος από τις πολυεθνικές καθώς και το 61,7% του χοιρινού κρέατος που καταναλώνει, το 18% των πουλερικών και το 70% του βόειου κρέατος (που καταναλώνει).

Παράλληλα η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις –όπως έχει αποδείξει- ο Δημ. Μπάτσης (ο οποίος εκτελέστηκε το 1952 από το κράτος με εμπλοκή και ξένων μυστικών υπηρεσιών) με το περίφημο βιβλίο του (Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα) για την ανάπτυξη βαριάς  βιομηχανίας, σιδηρομεταλλουργίας, χαλυβουργίας, μεταλλουργίας αλουμινίου, μεταλλουργίας μαγνησίου, χρωμίου, μαγγανίου, νικελίου.

Επιπλέον, έχει την δυνατότητα ανάπτυξης χημικής βιομηχανίας: αζώτου και λιπασμάτων, χλωριούχων προϊόντων, ανθρακασβεστίου καθώς και βιομηχανίας τσιμέντων, ναυπηγείων κ.α. όπως και εν μέρει πέτυχε ν’ αναπτύξει την εικοσαετία 1952-1973 (βλέπε Λάρκο και Λιπάσματα του Πρ. Μποδοσάκη, τα Ελ.Σι. (Ελληνικά Σιδηροκράματα) στον Αλμυρό Βόλου και λοιπές βιομηχανίες όπως την ΧΡΩ.ΠΕΙ. του Σ. Σοφιανόπουλου, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (ατμάμαξες-πλοία), ΑΞΕΛΟΣ (πετρελαιοκινητήρες) ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ (ομοίως), Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ και ΗΡΑΚΛΗΣ που πωλήθηκαν -δυστυχώς- σε πολυεθνικές εταιρείες από τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών και τόσες άλλες).

Οι πρώτες ύλες –για τις ανωτέρω βιομηχανίες υπάρχουν στην πατρίδα μας- αν και τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα τα τελευταία 7 χρόνια των μνημονίων- πωλούνται έναντι πινακίου φακής (βλέπε παλαιότερα σύμβαση Πεσινέ (γαλλική) που πήρε το αλουμίνιο, την Eldorado Gold στη Χαλκιδική που της δόθηκαν εξορυκτικά δικαιώματα σε 317.000 στρέμματα! και αντλεί ορυκτό πλούτο βεβαιωμένων αποθεμάτων αξίας 16 δις. ευρώ έχοντας πληρώσει τίμημα 11 εκατ. ευρώ ενώ η απώλεια φορολογητέας ύλης ανέρχεται σε 13,7 δις ευρώ, τις κρατικές υποδομές που μέσω ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλιούνται σε πολυεθνικές (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ κ.α.).

Εικόνα

Όσον αφορά, λοιπόν, για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, οι Έλληνες δεν ενημερώθηκαν ποτέ από το ελληνικό κράτος για την ποικιλία του και τις τεράστιες ποσότητες του:

-Η συνολική αξία των ενδεικτικών αποθεμάτων των Βιομηχανικών Ορυκτών & Πετρωμάτων (χαλαζίας, ζεόλιθος, μπετονίτης, γραφίτης, περλίτης κλπ) είναι 60 δισεκ. €.

-Η συνολική αξία των ενδεικτικών αποθεμάτων των Μεταλλικών Ορυκτών (νικέλιο, χρώμιο, μαγγάνιο, χρυσός, άργυρος, χαλκός) είναι 72 δισεκ. €.

-Η συνολική αξία των ενδεικτικών αποθεμάτων των Ενεργειακών Ορυκτών Πρώτων Υλών (Λιγνίτες, τύρφη, ουράνιο, πετρέλαιο και φυσικό αέριο) είναι 1.362 δισεκ. € από τα οποία τα 268 δισεκ. € ανήκουν στους λιγνίτες, τους οποίους εκμεταλλευόμαστε εδώ και δεκαετίες για την παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικής ενέργειας.

-Τα υποθετικά αποθέματα πετρελαίου είναι 10 δισεκ. βαρέλια με τρέχουσα αξία 685 δισεκ. € και τα αντίστοιχα του φυσικού αερίου 3,5 τρισεκ. m3 με τρέχουσα αξία 409 δισεκ. €.

Και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε γνωρίσει την πατρίδα μας, τις δυνατότητες της και δεν τις έχουμε αξιοποιήσει;

Διότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων 3-4 δεκαετιών φαίνεται -δυστυχώς- να λειτούργησαν -σε πολλές των περιπτώσεων- και όσον αφορά στρατηγικά θέματα της οικονομίας μας, κάτω από την πίεση της παγκοσμίου οικονομικής ελίτ ή ως εντολοδόχοι της ή εντολοδόχοι των μεγάλων δυνάμεων-κρατών και των ξένων οικονομικών συμφερόντων (πολυεθνικών, χρηματιστηριακών εταιρειών κλπ).

Το ελληνικό κράτος υπάρχει πολύ καλά οργανωμένο ώστε να μποϋκοτάρει κάθε αναπτυξιακή και επιχειρηματική προσπάθεια που θα έδινε προβάδισμα σε αυτόν τον τόπο  (βλέπε Ν.1083/1980 ή Νόμο πανωτοκίων ο οποίος κατέστρεψε εκατοντάδες βιομηχανίες, τουριστικές-ξενοδοχειακές μονάδες, κλπ., με νόμο ο Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος εμπόδισε την επένδυση δημιουργίας ενός εκ των μεγαλύτερων διυλιστηρίων του κόσμου στην Πάχη Μεγάρων του ομίλου Ανδρεάδη, ο ίδιος πολιτικός ακύρωσε τη σύμβαση εκμετάλλευσης του μεγαλύτερου –ίσως στον κόσμο- λιγνιτοφόρου κοιτάσματος της τύρφης των Φιλίππων κ.α.)

Με μια σειρά αναρτήσεων θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε τον Έλληνα αναγνώστη για τις ανωτέρω οικονομικές δυνατότητες της πατρίδος μας με σκοπό: α. να καταρρίψουμε τον ‘’Μύθο της Ψωροκώσταινας’’ που εντέχνως καλλιεργήθηκε στη συνείδησή του, β. να τον ενημερώσουμε για τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες που έχει η Ελλάδα και το κυριότερο γ. να δουλέψουμε και κοπιάσουμε όλοι μαζί –ο καθένας από το μετερίζι του-ώστε το όραμα μιας ισχυρής Ελλάδας που αξιοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές της δυνατότητες και το ανθρώπινο δυναμικό της να γίνει πραγματικότητα.

Προκειμένου να εντρυφήσουμε στις οικονομικές δυνατότητες της πατρίδας μας θα χρησιμοποιήσουμε κάποια βιβλία όπως: το βιβλίο του Σ. Σοφιανόπουλου ‘’Οι ‘’Άγνωστες’’ πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας και η πολιτική τους σημασία’’, του Δ. Μπάτση ‘’Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα’’ κλπ.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Πλακα πλακα, αν δεν υπηρχε το σκανδαλο Novartis, οι υποκλοπες, τα κουμπαρια με πρεζεμπορες, τα Πετσομενα καναλια, οι απευθειας αναθεσεις, οι εξωσεις σε πρωτες κατοικιες, τα Τεμπη, οι πυρκαγιες στην Ευβοια, παιζει να εβγαζε με την πρωτη 299 βουλευτες Αφου τα ξεχασες ολα Ελληνα με 150 ευρω καρτοκουπονι, τρωγοντας απο το καλαθι του νοικοκυριου, και να ζεσταινεσαι με εκτακτο επιδομα θερμανσης, εισαι αξιος της μοιρας σου. Να σε πατησει στο κεφαλι, να σε μπατσοσαπισει στο ξυλο, και να ζητας κι αλλο..... απολυτη ξεφτιλα! Δεν χωνευεται με τιποτα αυτο το ξεφτιλικι του Ελληνα......με τιποτα λεμε!"

Αποσπάσματα και από το άρθρο που μου έστειλε η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ! 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>