«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τεχνική νοημοσύνη Ο θάνατος ΑΙ το τέλος του ανθρώπου. Αν δεν γνωρίζεις μάθε. Σύκο από τον καναπέ

Αυτή η μηχανή AI θα βρει επιστημονικές ερευνητικές εργασίες για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας, αλλά θα σας αιχμαλωτίσει για πάντα διαδικτυακά και όχι μόνο!

Παρακάτω σας ανέβασα τα μπόνους τους χωρίς την παγίδα, εσείς θα κρίνετε τι είναι αλήθεια και κακό/ και τι είναι χρήσιμο και καλό, χωρίς να σας κάνω επέμβαση στον εγκέφαλό σας!

Το Διαδίκτυο φιλοξενεί ουσιαστικά ολόκληρη τη συλλογική ιστορία της ανθρώπινης γνώσης.

Αυτό, περιττό να πούμε, είναι περισσότερες πληροφορίες από όσες είναι δυνατόν να επεξεργαστούμε.

Οι μηχανές αναζήτησης, ευγενικά??? έχουν καταστήσει απείρως ευκολότερο την εύρεση περιεχομένου που σχετίζεται με συγκεκριμένα θέματα ή ερωτήματα.

Πιο πρόσφατα, η επέκταση ChatGpt Liner AI x ChatGPT επέτρεψε στους χρήστες να βελτιώσουν περαιτέρω τα αποτελέσματα αναζήτησής τους επισημαίνοντας σημαντικά στοιχεία και αποθηκεύοντάς τα για μελλοντική εξέταση.

Φυσικά αυτόματα μπαίνουν στον υπολογιστή σου και αφού σε τσεκάρουν, σβήνουν ότι τους ενοχοποιεί και δεν έχεις καμία δυνατότητα να διαμαρτυρηθείς, αλλά και να προστατευτείς.

Αφού τα Γουιντος και η Μαικροσοφτ   είναι λειτουργικά συστήματα που δουλεύει το ChatGpt Liner AI x ChatGPT και μετά έρχεται η εκβιαστής μονοπώλιο Google και σε δένουν χειροπόδαρα!

Κρύβει όμως ότι μπορεί να διαβάλει τα πάντα, τόσο εύκολα χωρίς να την ελέγχει κανείς,

Παρέχει επίσης συνδέσμους προς έγκυρες πηγές, καθιστώντας σαφέστερο ότι οι λεπτομέρειες που παρέχονται μπορούν να είναι αξιόπιστες.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη δύναμη και η μεγαλύτερη αδυναμία του ιστού: οι πιο αξιοσέβαστοι ειδικοί σε ένα δεδομένο θέμα μπορούν να ακούγονται εξίσου εύκολα με κάποιον ολοκαίνουργιο στον κόσμο της αστροφυσικής (ή οτιδήποτε άλλο), και μερικές φορές μπορεί να ακούγονται και τα δύο εξίσου πειστική για να το πράξει.

Μια νέα μηχανή αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται Consensus θα μπορούσε να αποδειχθεί ανεκτίμητη εδώ, οδηγώντας τους αναγνώστες κατευθείαν σε επιστημονικές ερευνητικές εργασίες για το εν λόγω θέμα.

Τι κάνει η Consensus;

sasirin pamai/Shutterstock

Χάρη στο διαδίκτυο, ο κόσμος της επιστημονικής έρευνας είναι πιο προσιτός από ποτέ.

Οι μελέτες και οι εργασίες μοιράζονται μέσω διαφόρων προγραμμάτων, σε πολλές διαφορετικές μορφές, αλλά η πιο πρόσφατη και πιο έγκυρη έρευνα για ένα δεδομένο θέμα μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί.

Εδώ έρχεται η Consensus, τουλάχιστον σύμφωνα με την ομάδα πίσω από το προϊόν.

Το Consensus (επί του παρόντος σε έκδοση beta) είναι μια μηχανή αναζήτησης που προσφέρει αποτελέσματα που υποτίθεται ότι είναι πιο εξελιγμένα και προσαρμοσμένα από αυτά που τείνει να παρουσιάζει η Google — αν και αυτό μπορεί να αλλάξει αρκετά σύντομα χάρη στο Google Bard .

«Εκπαιδεύσαμε τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης μας σε δεκάδες χιλιάδες εργασίες που έχουν σχολιαστεί από διδακτορικά», ισχυρίζονται οι κατασκευαστές ενώ παρακολουθούν τα βαριά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Με αυτόν τον τρόπο, τα αποτελέσματα αναζήτησης Consensus δεν είναι μόνο επαληθευμένες επιστημονικές πηγές, αλλά ο χρήστης μπορεί επίσης να δει πότε δημοσιεύτηκαν οι εργασίες, από ποιον και σε ποιο περιοδικό. Εξίσου σημαντικό, κάθε αποτέλεσμα αποτελείται επίσης από ένα απόσπασμα από το εν λόγω χαρτί, το οποίο παρουσιάζει την απάντηση στην ερώτηση που τίθεται από την αναζήτηση του χρήστη.

Πώς λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης Consensus AI;

Tada Images/Shutterstock

Η Consensus απαιτεί από τους χρήστες να εγγραφούν και να συνδεθούν πριν χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία της. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε απλώς να εισαγάγετε την ερώτηση σας στην αρχική σελίδα για να λάβετε μια λίστα με δημοσιευμένες εργασίες που ασχολούνται με αυτό το θέμα (ή όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό, ανάλογα με τη δημοτικότητα/ασάφεια του ερωτήματος που χρησιμοποιείται).

Για καλύτερα αποτελέσματα, σύμφωνα με το σύστημα, θα πρέπει να εισάγονται άμεσες ερωτήσεις, αν και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν τακτικά ερωτήματα αναζήτησης μέσω λέξεων-κλειδιών.

Όταν ρωτήθηκε εάν η τεχνητή νοημοσύνη θα κυριαρχήσει στον κόσμο (μια ανησυχία που ίσως γίνεται λίγο λιγότερο παράλογη κάθε μέρα που περνάει), για παράδειγμα, ένα αποτέλεσμα αναζήτησης λέει “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι απίθανο να έχει ουτοπικές ή αποκαλυπτικές επιπτώσεις σύντομα”.

Το αποτέλεσμα δηλώνει επίσης ότι αυτό το απόσπασμα είναι από την εργασία του 2020 των W. Naudé et al στο “Economics of Innovation and New Technology”.

Κάνοντας κλικ σε ένα αποτέλεσμα μεταφέρεται ο αναγνώστης σε μια ξεχωριστή καρτέλα που παρέχει ένα μεγαλύτερο απόσπασμα για περαιτέρω περιεχόμενο. Αυτή η σελίδα παρέχει επίσης έναν σύνδεσμο προς το άρθρο πλήρως.

Read More: https://www.slashgear.com/1246308/this-ai-engine-will-find-scientific-research-papers-to-answer-your-questions/

Αυτή η δημοφιλής επέκταση ChatGPT θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρόνο για έρευνα στο Google

Tada Images/Shutterstock

ΑΠΟ ΤΟΝ  CHRIS LITTLECHILD / 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 12:00 Μ.Μ. EST

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, υπήρξε μια εποχή που όλοι έπρεπε να βασιστούν σε μεγάλους τόμους εγκυκλοπαίδειας ή στη γνώση των φίλων και της οικογένειας (πάντα αμφισβητήσιμο ελατήριο) για μια απάντηση σε μια κοινή ερώτηση.

Σήμερα, φυσικά, έχουμε μια ανεκτίμητη απάντηση σε όλα αυτά τα πράγματα. Πόσο χρονών είναι το Take That’s Gary Barlow; Γκούγκλαρε το.

Ποια χρονιά δημιούργησε το τηλέφωνό του ο Alexander Graham Bell; Γκούγκλαρε το. Πόσα άλμπουμ έχει πουλήσει η Adele; Γκούγκλαρε το.

Οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο είναι, φυσικά, απίστευτα βολικές.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε: οι κίνδυνοι να περιλαμβάνονται προσωπικές πληροφορίες σε τέτοιες αναζητήσεις , για ένα πράγμα, και το γεγονός ότι πολλές χιλιάδες αποτελέσματα σε ένα κοινό ερώτημα μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να διερευνηθούν όταν απαιτούνται συγκεκριμένες αναζητήσεις.

Μια άλλη επέκταση που χρησιμοποιεί το ολοένα και πιο πανταχού παρόν ChatGPT προτείνει μια πιθανή απάντηση σε αυτό.

Το Liner AI x ChatGPT προσφέρει έναν τρόπο οργάνωσης των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google, επισήμανσης σημαντικών στοιχείων και πολλά άλλα.

Τι είναι το Liner AI x ChatGPT;

Rawpixel.com/Shutterstock

Τόσοι πολλοί από εμάς έχουμε συνηθίσει στην αναζήτηση του Google για το κουνέλι.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια στοχευμένη αναζήτηση για ένα συγκεκριμένο ερώτημα προτού το ακολουθήσετε σε έναν άλλο σύνδεσμο και μετά σε έναν άλλο.

Προτού το καταλάβετε, διαβάζετε ολόκληρη τη δισκογραφία του Starland Vocal Band αντί να ερευνάτε την εργασία στην οποία έπρεπε αρχικά να δουλέψετε.

Το Liner, όπως αναφέρει ο ιστότοπος του προϊόντος, έχει σχεδιαστεί για να σας κρατά ενήμερους και τις αναζητήσεις σας στο Google χρήσιμες και σχετικές.

Διαθέτει μια σειρά εργαλείων που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Η δυνατότητα επισήμανσης ενοτήτων σε αρχεία PDF και άρθρα στον Ιστό επιτρέπει στον χρήστη όχι μόνο να έχει πρόσβαση σε εξωφρενικές ποσότητες πληροφοριών (αυτό είναι το πλεονέκτημα του Διαδικτύου, τελικά), αλλά και να το αναλύει αποτελεσματικά και να τονίζει τις σχετικές ενότητες για αργότερα.

Μέσα στη διεπαφή του Liner, οποιοδήποτε επισημασμένο κείμενο διατηρείται για να μελετηθεί αργότερα.

Με αυτόν τον τρόπο, αυτό το ανεκτίμητο γεγονός, η αναφορά ή η αναφορά αποθηκεύεται με ασφάλεια, χωρίς καμία μη αυτόματη λήψη σημειώσεων από την πλευρά του χρήστη.

Επιπλέον, το Liner, ενώ εκτελείται, λειτουργεί διακριτικά στο παρασκήνιο, συνδέοντας τους χρήστες με τις επόμενες προτεινόμενες αναζητήσεις τους για το θέμα και σημαντικές πηγές πληροφοριών.

Όσοι έχουν απογοητευτεί από αναζητήσεις στο Google που φαίνονται δελεαστικά κοντά στο να είναι χρήσιμες, αλλά δεν παρέχουν τις ακριβείς πληροφορίες (που είναι οι περισσότεροι από εμάς) είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσουν τη λειτουργικότητα του εργαλείου.

Με το ChatGPT να εξελίσσεται στο GPT-4 τον Μάρτιο του 2023 , δεν μπορούμε να πούμε πόσο περισσότερο μπορεί να προχωρήσει αυτή η τεχνολογία.

Πώς λειτουργεί το Liner

Ole_cnx/Getty Images

Το Liner είναι διαθέσιμο μέσω του επίσημου ιστότοπου του προϊόντος , ως επέκταση προγράμματος περιήγησης στο Chrome Web Store και μέσω των αντίστοιχων καταστημάτων εφαρμογών σε Mac, Windows, Android και iOS. Μετά την ενεργοποίηση, σύμφωνα με το σεμινάριο Liner στο YouTube, αντιδρά στις αναζητήσεις Google από τη γωνία του προγράμματος περιήγησης.

Το παράδειγμα αναζήτησης που χρησιμοποιείται είναι “πώς να εμφανιστείτε στο κυνήγι προϊόντων”. Η σύνδεση αυτού στο Google, όπως αποδείχθηκε, οδηγεί σε περίπου 181.000.000 αποτελέσματα.

Το Liner AI ισχυρίζεται ότι αναλύει τα δεδομένα σε μια σειρά βημάτων και στη συνέχεια παρέχει μια λίστα αναφορών με κουκκίδες για τις πληροφορίες, προτού προτείνει κάποια ερωτήματα αναζήτησης για να δοκιμάσετε στη συνέχεια για περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως εξηγεί η καταχώριση του Chrome Web Store, αυτό επιτρέπει στον χρήστη να εμβαθύνει σε πιο εμπεριστατωμένες πληροφορίες, αν χρειαστεί.

Το πρόβλημα με τέτοιο λογισμικό είναι ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να ακούγεται έγκυρο και στην πραγματική παροχή νόμιμων, πραγματικών λεπτομερειών.

Το Liner στοχεύει να το αντιμετωπίσει παρουσιάζοντας στον χρήστη παραπομπές που δημιουργούνται, ώστε να μπορούν να επαληθεύουν τις πληροφορίες που παρέχονται. Άλλοι χρήστες της επέκτασης βοηθούν επίσης στην επιμέλεια των αποτελεσμάτων της.

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πρίνστον, Arvind Narayanan, έγραψε στο Twitter σχετικά με την πρόοδο και τους περιορισμούς του ChatGPT . «Η παλιά εκδοχή θα μπορούσε να εξαπατηθεί ώστε να λαμβάνει ανόητες ερωτήσεις στην ονομαστική τους αξία, κάτι που δεν ισχύει πλέον», έγραψε ο Ναραγιανάν.

«Αλλά εξακολουθούν να ξεγελιούνται από ανεπαίσθητα ψευδείς προϋποθέσεις, όπως οι αλγόριθμοι κρυπτογράφησης που είναι μυστικοί».

Ο στόχος της Liner είναι να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία για να διευκολύνει την πρόσβαση σε πληροφορίες, τόσο με αυτόματη ταξινόμηση όσο και από χρήστη, παρέχοντας ταυτόχρονα τις πολύ σημαντικές αποδείξεις.

Read More: https://www.slashgear.com/1229561/this-popular-chatgpt-extension-could-save-you-a-bunch-of-time-researching-on-google/

Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Bard AI Chat της Google

Το Google Bard είναι η απάντηση του γίγαντα αναζήτησης στο ChatGPT.

Θα σας πούμε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο LLM και τι μπορεί να κάνει μόλις φτάσετε εκεί.

Read More: https://www.slashgear.com/

Αυτή η επέκταση Chrome σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το ChatGPT σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα

Iryna Imago/Shutterstock

ΑΠΟ  TUSHAR MEHTA / 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 5:00 Μ.Μ. EST

Τα παραγωγικά chatbot AI, όπως το ChatGPT του OpenAI , είναι το μεγαλύτερο σημείο συζήτησης για όλους όσους σχετίζονται εξ αποστάσεως με τον κλάδο της τεχνολογίας.

Με την ενημέρωσή του στο μοντέλο παραγωγής GPT-4 , το διαδραστικό chatbot έχει βελτιωθεί σημαντικά και μπορεί επίσης να επεξεργάζεται εικόνες και βίντεο ως ενδείξεις εισόδου για τη δημιουργία απαντήσεων.

Ενώ οι ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης ισχυρίζονται ότι εργαλεία όπως το ChatGPT θα αυτοματοποιήσουν τις εγκόσμιες πτυχές της εργασίας, το πιο δύσκολο μέρος της χρήσης του ChatGPT είναι να εισαγάγετε προτροπές σε ξεχωριστό παράθυρο του προγράμματος περιήγησης με μη αυτόματο τρόπο.

Ευτυχώς, πολλές επεκτάσεις του Chrome επιλύουν αυτό το πρόβλημα, επιτρέποντάς σας να εκτελέσετε το chatbot σε οποιαδήποτε καρτέλα.

Όχι μόνο αυτό, αυτές οι επεκτάσεις μπορούν να λαμβάνουν αυτόματα πιθανές ενδείξεις και να παρέχουν απαντήσεις με βάση τα συμφραζόμενα με βάση τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας.

Ένα παράδειγμα είναι το Merlin, ένα chatbot με GPT που λειτουργεί ως επέκταση του Chrome και παρέχει ενέργειες όπως η δημιουργία περιλήψεων των αποτελεσμάτων αναζήτησης, η μεταγραφή βίντεο στο YouTube, η σύνταξη σχεδίων και ακόμη και η δημιουργία απαντήσεων χρησιμοποιώντας το μοντέλο GPT-4, το οποίο προς το παρόν είναι μόνο διαθέσιμο στους χρήστες ChatGPT Plus και Bing AI chatbot .

Πώς να αποκτήσετε την επέκταση Merlin Chrome για ChatGPT

Tushar Mehta/SlashGear

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να εγκαταστήσετε την επέκταση Merlin Chrome στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Επειδή είναι επέκταση του Chrome, θα λειτουργεί μόνο με προγράμματα περιήγησης ιστού που βασίζονται στο Chromium , συμπεριλαμβανομένων των Google Chrome, Vivaldi, Brave, Opera και παρόμοιων.

Προς το παρόν δεν λειτουργεί στον Microsoft Edge, παρόλο που βασίζεται επίσης στο Chromium.

Μεταβείτε στην ειδική σελίδα του Merlin στο Chrome Web Store από το πρόγραμμα περιήγησής σας και κάντε κλικ στην “Προσθήκη στο Chrome”.

Θα εμφανιστεί ένα άλλο παράθυρο διαλόγου, το οποίο σας προειδοποιεί ότι ο Merlin μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα σας σε όλους τους ιστότοπους. Αν και αυτό μπορεί να ανησυχεί ορισμένους χρήστες, η Πολιτική Απορρήτου της Merlin αναφέρει ότι δεν συλλέγει προσωπικές πληροφορίες όπως η διεύθυνση IP σας, τα περιεχόμενα σε όλες τις ιστοσελίδες και πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή σας.

Μπορεί, ωστόσο, να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις προτροπές και οποιοδήποτε κείμενο που επιλέγετε σε έναν ιστότοπο για το chatbot για να παρέχει σχετικές πληροφορίες.

Εάν αυτοί οι όροι είναι αποδεκτοί από εσάς, κάντε κλικ στο “Προσθήκη επέκτασης” στο αναδυόμενο παράθυρο για να συνεχιστεί η διαδικασία εγκατάστασης.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγγραφείτε με έναν λογαριασμό Google ή το email σας για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το ChatGPT μέσω Merlin. Μόλις δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε στην επέκταση, το Merlin έχει ρυθμιστεί να κυκλοφορήσει.

Πράγματα που μπορεί να κάνει ο Μέρλιν

Tushar Mehta/SlashGear

Το πιο εμφανές πλεονέκτημα του Merlin είναι ότι μπορείτε να το ζητήσετε να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα (τα Έγγραφα Google δεν υποστηρίζονται αυτή τη στιγμή). Μπορείτε να προκαλέσετε την επέκταση πατώντας Alt+M σε υπολογιστή με Windows ή Command+M σε Mac.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε αυτήν τη συντόμευση εισάγοντας chrome://extensions/shortcuts στη γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος του προγράμματος περιήγησης.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα τμήμα του κειμένου, να κάνετε δεξί κλικ και να κάνετε κλικ στην επιλογή που λέει “δώστε περιεχόμενο στο Merlin”.

Εναλλακτικά, όταν επιλέγετε οποιοδήποτε κείμενο σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, ένα μικροσκοπικό εικονίδιο στο κάτω μέρος εμφανίζεται στη δεξιά γωνία. Κάνοντας κλικ σε αυτό, εμφανίζεται το Merlin, εμφανίζοντας το επιλεγμένο κείμενο.

Σε αυτό το παράθυρο διαλόγου, μπορείτε να εισαγάγετε την προτροπή σας στο πεδίο κειμένου στο επάνω μέρος του παραθύρου, ενώ τα αποτελέσματα δημιουργούνται παρακάτω.

Σε αυτό το παράθυρο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε εάν οι απαντήσεις θα δημιουργούνται χρησιμοποιώντας GPT-3 ή GPT-4.

Σημειώστε ότι το Merlin περιορίζεται σε 51 δωρεάν ερωτήματα την ημέρα και κάθε ερώτημα που χρησιμοποιεί το GPT-4 καταναλώνει 10 μονάδες ταυτόχρονα.

Ο προγραμματιστής προσφέρει μια πληρωμένη έκδοση , που ξεκινά από 19 $ για 1.000 μηνιαία ερωτήματα, με σχέδια έως 119 $ για 12.000 μηνιαία ερωτήματα.

Εκτός από την επανεγγραφή κειμένου, το Merlin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε μπορεί να κάνει το ChatGPT.

Πιθανές περιπτώσεις χρήσης περιλαμβάνουν σύνταξη email ή αντίγραφο διαφημίσεων, σύνταξη τύπων για MS Excel ή κώδικα για βασικές εφαρμογές σε διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού και παρόμοια.

Όλα αυτά τα ερωτήματα υπολογίζονται στο ημερήσιο όριο σας.

Εναλλακτικές επεκτάσεις ChatGPT και άλλες χρήσεις

Tushar Mehta/SlashGear

Εκτός από τις λειτουργίες που αναφέρονται παραπάνω, ο Merlin μπορεί να εκτελεί αυτόματα ενέργειες με βάση τα συμφραζόμενα, όπως τη σύνοψη ενός άρθρου στο διαδίκτυο ή μιας ανάρτησης ιστολογίου, τη μεταγραφή ενός βίντεο YouTube και την κοινή χρήση της ουσίας των αποτελεσμάτων της Αναζήτησης Google. Μετά την εγκατάσταση του Merlin, εμφανίζεται ένα κουμπί “Σύνοψη” δίπλα στα κουμπιά “μου αρέσει” και “δεν μου αρέσει”.

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί, ο Merlin παρέχει μια σύνοψη σημείο προς σημείο οποιουδήποτε βίντεο στο YouTube. Αυτή η περίληψη δημιουργείται με βάση τους υπότιτλους ενός άρθρου και δομείται με βάση τα κεφάλαια του βίντεο.

Εκτός από τα βίντεο, το κουμπί περίληψης του Merlin λειτουργεί επίσης σε άρθρα. μπορείτε να μεταβείτε σε οποιονδήποτε αξιόλογο ιστότοπο και να ανοίξετε ένα άρθρο.

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί, θα μοιραστεί μια επισκόπηση του άρθρου.

Αυτή η λειτουργία περιορίζεται σε μερικούς ιστότοπους, αλλά μπορείτε να συνοψίσετε μια ιστοσελίδα κοινοποιώντας τη διεύθυνση URL στο πλαίσιο συνομιλίας.

Tushar Mehta/SlashGear

Τέλος, το Merlin παρέχει επίσης ένα απόσπασμα σχετικό με τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google.

Αυτή η δυνατότητα είναι χρήσιμη εάν αναζητάτε γρήγορες πληροφορίες κατά την εκτέλεση μιας ελαφριάς έρευνας για ένα θέμα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπολογίζεται στο ημερήσιο όριο των δωρεάν ερωτημάτων σας.

Αν και το Merlin είναι μια έμπειρη επέκταση ChatGPT, υπάρχουν μερικές ακόμη που μπορείτε να δοκιμάσετε, όπως  το ChatGPT – Chatonai , το οποίο εξυπηρετεί πρόσθετο πλαίσιο κατά την αναζήτηση σε μηχανές αναζήτησης εκτός της Google, και το  TweetGPT , το οποίο δημιουργεί περίεργα tweets λαμβάνοντας υπόψη το όριο χαρακτήρων.

Υπάρχει επίσης  το AIPRM για το ChatGPT , ένα προϊόν που προσφέρει εκτεταμένους πόρους για SEO, SaaS, Marketing, DevOps και άλλα και επιτρέπει την κοινή χρήση μηνυμάτων με άλλους χρήστες.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Μύθοι τεχνολογίας που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε αμέσως

Thapana_Studio/Shutterstock

ΑΠΟ  CASSIDY WARD / 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 8:56 Π.Μ. EST

Οι άνθρωποι δημιουργούν μύθους από την αρχή της ιστορίας μας (μέσω της Εγκυκλοπαίδειας της Παγκόσμιας Ιστορίας ).

Κάθε φορά που υπάρχει κενό στις γνώσεις μας σχετικά με ένα θέμα, υπάρχει μια τάση να εμφανίζονται μύθοι και να καλύψουν αυτό το κενό.

Αυτό ισχύει για τον φυσικό κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά, πιο πρόσφατα, μύθοι ήρθαν να περιβάλλουν τις σχέσεις μας με την τεχνολογία.

Τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μας εξαρτάται από τη χρήση της τεχνολογίας που εμείς, ως άτομα, δεν κατανοούμε πλήρως.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο γρήγορα που είναι δύσκολο να συμβαδίσει κανείς, και είναι λογικό να επικρατούν μύθοι.

Μερικοί από αυτούς τους μύθους έχουν ψήγματα αλήθειας: κομμάτια πραγματικότητας που διαστρεβλώθηκαν καθώς περνούσαν από άτομο σε άτομο.

Κάποια από αυτά ήταν κάποτε αληθινά, με μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την απαρχαιωμένη τεχνολογία που δεν ισχύουν πλέον.

Άλλα είναι εντελώς σκουπίδια και ήταν πάντα, ένα είδος τεχνολογικού αστικού μύθου που επιμένει για λόγους που δεν είμαστε σίγουροι.

Ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, αυτοί είναι μερικοί συνηθισμένοι τεχνολογικοί μύθοι που μπορείτε να σταματήσετε να πιστεύετε.

Μύθος: Η ανώνυμη περιήγηση είναι ιδιωτική

SlashGear

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστείτε λίγο επιπλέον απόρρητο κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο, από αγορές για δώρα γενεθλίων μέχρι αναζήτηση πληροφοριών που δεν θέλετε να βλέπουν οι συγκάτοικοι.

Για εκείνες τις στιγμές, υπάρχει η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης.

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης διαθέτουν μια έκδοση ιδιωτικής περιήγησης, αλλά η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης μπορεί να μην κάνει αυτό που νομίζετε ότι κάνει .

Θα σας συγχωρούσαν που πιστεύατε ότι το ιστορικό περιήγησής σας κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ανώνυμης περιήγησης είναι εντελώς κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια, όπως εξηγεί η Google .

Αν και είναι αλήθεια ότι το ιστορικό αναζήτησης, τα cookie και τα δεδομένα του ιστότοπού σας δεν αποθηκεύονται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης, λίγο πολύ εκεί τελειώνει το απόρρητό σας.

Η ιδιωτική περιήγηση εμποδίζει τους ιστότοπους να γνωρίζουν ποιος είστε (εφόσον δεν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο), αλλά δεν κρύβει τη διεύθυνση IP σας .

Επιπλέον, οι δραστηριότητές σας εξακολουθούν να είναι ορατές από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου και τις κρατικές υπηρεσίες.

Εάν περιηγείστε από μια συσκευή που ανήκει σε σχολείο ή εργοδότη, μπορεί ενδεχομένως να δει όλη τη δραστηριότητά σας είτε βρίσκεστε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης είτε όχι.

Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε την περιήγησή σας πιο ιδιωτική, όπως η χρήση ενός VPN, αλλά η ινκόγκνιτο περιήγηση είναι το ισοδύναμο ψεύτικο μουστάκι και κακή προφορά. Μόνο τόσα μπορεί να κάνει.

Μύθος: Τα διαγραμμένα αρχεία σας εξαφανίζονται αμέσως

Andranik Hakobyan/Shutterstock

Η κοινή πεποίθηση είναι ότι όταν διαγράφετε ένα αρχείο, εξαφανίζεται στον ψηφιακό αιθέρα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Η διαγραφή αρχείων είναι λιγότερο σαν να τα πετάς σε έναν αποτεφρωτήρα και περισσότερο σαν να τα τοποθετείς στην κορυφή ενός γεμάτου κάδου απορριμμάτων.

Είναι πολύ εύκολο να τα βγάλετε ξανά αν ξέρετε πώς.

Όταν ένα αρχείο διαγράφεται, ο υπολογιστής σας δεν το διαγράφει στην πραγματικότητα.

Αντίθετα, απλώς επισημαίνει τον χώρο που καταλαμβάνει το αρχείο ως διαθέσιμο για χρήση από νέα αρχεία.

Στην πραγματικότητα δεν έχει φύγει μέχρι να γραφτούν πάνω του νέα δεδομένα.

Αυτό συμβαίνει επειδή η πραγματική διαγραφή ενός αρχείου απαιτεί τόση προσπάθεια με την εγγραφή πάνω του.

Έτσι, για να εξοικονομήσετε χρόνο και επεξεργαστική ισχύ, ο υπολογιστής σας περιμένει να το κάνει μέχρι να έχετε κάτι νέο για αυτόν (μέσω του How-To Geek ).

Αυτά είναι υπέροχα νέα εάν διαγράψατε κατά λάθος κάτι και πρέπει να το ανακτήσετε.

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε τα αρχεία σας, εφόσον δεν έχουν ακόμη γραφτεί.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι όσοι έχουν κακές προθέσεις μπορούν να ανακτήσουν τα πρόσφατα διαγραμμένα αρχεία σας χωρίς υπερβολική προσπάθεια.

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό εάν αντικαθιστάτε τον σκληρό σας δίσκο και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα παλιά σας δεδομένα είναι ασφαλή.

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν θα πάρει στα χέρια του τις πληροφορίες σας, υπάρχουν μερικοί δημιουργικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά έναν παλιό σκληρό δίσκο και να τον κρατήσετε μακριά από λάθος χέρια.

Μύθος: Εφαρμογές Task Killer Επιταχύνουν το τηλέφωνό σας

Google

Η ιδέα ότι τα task killers είναι χρήσιμα προέρχεται από μια παρανόηση του πώς λειτουργεί η RAM σε μια συσκευή Android.

Η κοινή πεποίθηση είναι ότι οι εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο καταναλώνουν τη μνήμη και αυτό κάνει το τηλέφωνό σας να λειτουργεί πιο αργά.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει στον υπολογιστή σας, αλλά δεν ισχύει στο τηλέφωνό σας (μέσω PhoneArena ).

Οι εφαρμογές δολοφονίας εργασιών σάς δίνουν τη δυνατότητα να δείτε ποιες εφαρμογές εκτελούνται και να τις κλείσετε χειροκίνητα.

Ωστόσο, οι περισσότερες εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο το κάνουν για κάποιο λόγο.

Το Android διατηρεί τα πράγματα σε λειτουργία βάσει σχεδίασης, προκειμένου να διασφαλίσει ότι εκτελούνται γρήγορα και σωστά.

Οι εφαρμογές email ή κοινωνικών μέσων, για παράδειγμα, εκτελούνται στο παρασκήνιο, ώστε να μπορούν να σας ειδοποιούν για νέα μηνύματα.

Το να τους αναγκάσεις να κλείσουν χρησιμοποιώντας ένα task killer είναι μια χαμένη μάχη.

Απλώς πρόκειται να ξεκινήσουν ξανά.

Σε αντίθεση με τον υπολογιστή σας, ο οποίος στην πραγματικότητα μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί αργά εάν χρησιμοποιείται πολύ μεγάλη μνήμη RAM, το Android σκοτώνει ήδη τις διαδικασίες για να ελευθερώσει αυτόματα τη μνήμη.

Τα Task killers δίνουν την ψευδαίσθηση του ελέγχου, αλλά στην καλύτερη περίπτωση, αντιγράφουν μια υπάρχουσα διαδικασία και στη χειρότερη, στην πραγματικότητα επιβραδύνουν ακόμη περισσότερο το τηλέφωνό σας (μέσω TechNorms ) .

Μύθος: Τα κινητά τηλέφωνα δεν μπορούν να λάβουν κακόβουλο λογισμικό

Avast

Μια ατυχής αλήθεια που υπάρχει στο διαδίκτυο είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα στους υπολογιστές μας κάθε τόσο.

Ευτυχώς, συνήθως δεν είναι πολύ σοβαρά και το λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί να τα χειριστεί τις περισσότερες φορές (μέσω του SafetyDetectives ).

Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση, ωστόσο, ότι το κακόβουλο λογισμικό αφορά μόνο τους υπολογιστές και ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι κατά κάποιο τρόπο απρόσβλητα σε επιθέσεις.

Αυτό απλά δεν είναι αλήθεια.

Αυτός ο μύθος πιθανότατα προέρχεται από σύγχυση που βασίζεται στην ορολογία.

Οι όροι ιός και κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά και εκεί βρίσκεται το τρίψιμο.

Σύμφωνα με την Avast , το κινητό σας πιθανότατα δεν πρόκειται να μολυνθεί από ιό – ένα κακόβουλο πρόγραμμα που αντιγράφεται μόνο του όταν εκτελείται – αλλά μπορεί να μολυνθεί από άλλους τύπους κακόβουλου λογισμικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ZDNet , οι επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού σε smartphone αυξάνονται.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να μολύνει το τηλέφωνό σας κατά τη λήψη εφαρμογών ή συνημμένων από μηνύματα, καθώς και κατά τη σύνδεση σε άλλη συσκευή, σύμφωνα με την Avast.

Τα τηλέφωνα Android κινδυνεύουν ιδιαίτερα από κακόβουλο λογισμικό  μέσω του συνδυασμού του λειτουργικού συστήματος και του τεράστιου αριθμού των ατόμων που τα χρησιμοποιούν.

Εάν πέσετε θύμα επίθεσης κακόβουλου λογισμικού στο τηλέφωνό σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όπως επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία, απεγκατάσταση ύποπτων εφαρμογών και εγκατάσταση μιας εφαρμογής ασφαλείας για κινητά (μέσω Norton ) .

Μύθος: Πλήρεις γραμμές σήματος σημαίνουν πλήρη εξυπηρέτηση

Adam Hoglund/Shutterstock

Αυτός ο μύθος έχει ένα ορισμένο βαθμό διαισθητικό νόημα. Τείνουμε να πιστεύουμε ότι οι χαμηλές μπάρες ισοδυναμούν με κακή εξυπηρέτηση ενώ οι πλήρεις μπάρες ισοδυναμούν με τέλεια εξυπηρέτηση.

Αυτό συμβαίνει επειδή το εικονίδιο της γραμμής σήματος είναι ο μόνος πραγματικός τρόπος που έχουμε για να οπτικοποιήσουμε τη σύνδεσή μας σε ένα δίκτυο.

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή έχετε μια πλήρη γραμμή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχετε μια καλή σύνδεση.

Σύμφωνα με το CNET , οι γραμμές σήματος του τηλεφώνου σας είναι ένδειξη της ισχύος σήματος που λαμβάνει από κοντινούς πύργους κινητής τηλεφωνίας, αλλά δεν έχουν καμία γραμμική σχέση με την ισχύ του σήματος.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τυποποιημένη μονάδα μέτρησης όσον αφορά τον τρόπο εμφάνισης της ισχύος του σήματος στα τηλέφωνα.

Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος αριθμός ράβδων σε δύο διαφορετικές συσκευές μπορεί να μην σημαίνει το ίδιο πράγμα.

Επιπλέον, οι ράβδοι υποδεικνύουν μια σύνδεση σε ένα υπάρχον δίκτυο, αλλά όχι την ποιότητα αυτού του δικτύου σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή.

Ως αποτέλεσμα, εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση υψηλής πυκνότητας όπου πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ένα δίκτυο ταυτόχρονα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε γεμάτες γραμμές ενώ εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση και την πραγματοποίηση κλήσεων.

Μύθος: Τα κινητά τηλέφωνα σας προκαλούν καρκίνο

fizkes/Shutterstock

Πολλές φορές, όταν μια νέα τεχνολογία μπαίνει στη δημόσια σφαίρα, γρήγορα ακολουθείται από φόβο.

Ένα άστοχο παράδειγμα αφορά την αντίδραση του κοινού στην εισαγωγή επιβατικών τρένων.

Κατά την εισαγωγή τους, τα ενδιαφερόμενα μέρη πίστευαν ότι αποτελούσαν σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες της μήτρας και του εγκεφάλου ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικές (μέσω του The Permanente Journal ).

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι παρόμοιες ανησυχίες για την υγεία ακολούθησαν την αύξηση της χρήσης κινητών τηλεφώνων.

Συνήθως πιστεύεται ότι η συνεχής έκθεση σε κινητά τηλέφωνα θα μπορούσε να δημιουργήσει αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου .

Η πεποίθηση εξαρτάται από το γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων και ότι συχνά τα κρατάμε ακριβώς δίπλα στο κεφάλι μας.

Ωστόσο, μετά από δεκαετίες αυξανόμενης χρήσης και αρκετές επιστημονικές μελέτες, δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου (μέσω του  FDA ).

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στον κόσμο έχουν πλέον κινητά τηλέφωνα, θα περιμέναμε μια απότομη αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου του εγκεφάλου ή του νευρικού συστήματος τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με το FDA, αυτό δεν έχει συμβεί.

Τούτου λεχθέντος,  το Harvard Health  εξηγεί ότι η απόσπαση της προσοχής κατά τη χρήση του τηλεφώνου σας μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό, επομένως κρατήστε το αποθηκευμένο όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Μύθος: Πρέπει να αφήσετε την μπαταρία σας να πεθάνει πριν την επαναφόρτιση

patpitchaya/Shutterstock

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι πρέπει να αφήσετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας να αδειάσει όσο το δυνατόν χαμηλότερα πριν τη φορτίσετε ξανά, προκειμένου να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Υπάρχει ένα ψήγμα αλήθειας σε αυτή την πεποίθηση, αλλά είναι συνέπεια της παλιάς γνώσης που κρέμεται για πολύ καιρό.

Σύμφωνα με το ScienceABC , αυτή η πεποίθηση είναι πιθανώς ένα απόθεμα από μπαταρίες με βάση το νικέλιο. Ήταν γνωστοί για κάτι που ονομαζόταν το φαινόμενο της μνήμης.

Εν ολίγοις, αν δεν αφήνατε την μπαταρία σας να αδειάσει εντελώς πριν την επαναφόρτιση, οι μπαταρίες με βάση το νικέλιο θα άρχιζαν να “θυμούνται” ότι ένας πλήρης κύκλος φόρτισης ήταν μικρότερος από την πραγματική χωρητικότητά τους.

Αυτό σήμαινε ότι με την πάροδο του χρόνου θα έχανε τη χωρητικότητά του καθώς θυμόταν λανθασμένα όλο και συντομότερους κύκλους φόρτισης.

Τα περισσότερα σύγχρονα ηλεκτρονικά, ωστόσο, χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου και δεν έχουν αυτό το πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα, έχουν την αντίθετη ανησυχία.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου δεν προορίζονται να αποφορτιστούν εντελώς και αν τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να τις βλάψει.

Αντίθετα, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου βασίζονται σε κύκλους φόρτισης, καθένας από τους οποίους ισοδυναμεί με πλήρη φόρτιση.

Δηλαδή, αν φορτίσετε το τηλέφωνό σας από το 50% στο πλήρες, αυτό είναι μόνο μισός κύκλος.

Εάν θέλετε να είστε στρατηγικοί με τις συμπεριφορές φόρτισής σας, το ScienceABC συνιστά να επαναφορτίζετε το τηλέφωνό σας όταν φτάνει περίπου το 20% της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Μύθος: Πρέπει να αφαιρέσετε με ασφάλεια τις μονάδες flash

Ούτε Gal/Shutterstock

Αυτός είναι ένας άλλος μύθος της τεχνολογίας που είναι συνέπεια ξεπερασμένων πληροφοριών. Στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν, η συνιστώμενη διαδικασία για την αφαίρεση εξωτερικών δίσκων, όπως μονάδες flash ή σκληροί δίσκοι, ήταν να επιλέξετε τη μονάδα από τον διαχειριστή αρχείων σας, να κάνετε κλικ στην εξαγωγή και να περιμένετε ένα μήνυμα που θα σας έλεγε ότι ήταν ασφαλές να αφαιρεθεί πριν από τη φυσική αφαιρώντας τη μονάδα δίσκου.

Αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο, και δεν ήταν εδώ και μερικά χρόνια.

Κάποια από τη σύγχυση προέρχεται από το γεγονός ότι η επιλογή μενού εξακολουθεί να υπάρχει , αλλά όπως το εικονίδιο αποθήκευσης σε στιλ δισκέτας, είναι ένα λείψανο του παρελθόντος.

Σύμφωνα με τη Microsoft , με την ενημέρωση των Windows 10 έκδοση 1809, δεν χρειάζεται πλέον να εξάγετε με ασφάλεια τις εξωτερικές μονάδες δίσκου.

Η γρήγορη κατάργηση είναι πλέον η προεπιλεγμένη ρύθμιση των υπολογιστών με Windows, αλλά εξακολουθεί να είναι δυνατό να λειτουργήσει με τον παλιό τρόπο μεταβαίνοντας στο “Better Performance” στο μενού Διαχείριση δίσκων.

Εάν το κάνετε, θα πρέπει να επιστρέψετε στην ασφαλή κατάργηση των μονάδων δίσκου σας, αλλά θα επωφεληθείτε από την προσωρινή αποθήκευση εγγραφής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμη και αν αφαιρείτε γρήγορα μονάδες δίσκου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν μετακινείτε ενεργά αρχεία στη μονάδα δίσκου ή εκτός αυτής εκείνη τη στιγμή.

Διαφορετικά, μπορείτε να τραβήξετε αυτά τα κορόιδα έξω όποτε θέλετε.

Μύθος: Περισσότερα Megapixel σημαίνει καλύτερες εικόνες

Για χρόνια, φαινόταν ότι κάθε φορά που έβγαινε ένα νέο τηλέφωνο, είχε περισσότερα megapixel στην κάμερα. Σε ορισμένους τομείς της αγοράς, αυτή η τάση φαίνεται να έχει ισοπεδωθεί.

Το iPhone, για παράδειγμα, κυκλοφορεί στάνταρ με κάμερες 12 megapixel τις τελευταίες πολλές γενιές (μέσω της Apple ). Άλλοι κατασκευαστές, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι δυνατοί.

Το OnePlus 9 Pro, για παράδειγμα, έχει κάμερα 48 megapixel και το iPhone 14 Pro φημολογείται ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμά του (μέσω PhoneArena ).

Τα περισσότερα megapixel γενικά θεωρούνται συνώνυμα με την καλύτερη ποιότητα εικόνας, αλλά το ερώτημα είναι αν αυτό ισχύει ή όχι.

Όπως εξηγείται από το Digital Trends , τα megapixel αποτελούν μόνο ένα μέρος της εξίσωσης ποιότητας εικόνας.

Το μέγεθος του αισθητήρα, η ικανότητα επεξεργασίας εικόνας και ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά είναι εξίσου σημαντικά, αν όχι πιο σημαντικά, από τον αριθμό των megapixel.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα περισσότερα megapixel είναι κακό, εφόσον το τηλέφωνό σας διαθέτει την απαραίτητη υποδομή υποστήριξης για να τα χρησιμοποιήσετε. Το

Digital Trends συνεχίζει εξηγώντας ότι υπάρχει πιθανώς ένα ανώτατο όριο όταν πρόκειται για megapixel στις κάμερες smartphone.

Το μέγεθος του αισθητήρα περιορίζεται από το μέγεθος του ίδιου του τηλεφώνου και σε ένα ορισμένο σημείο καταλήγετε με περισσότερο θόρυβο ή μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων από αυτά που αξίζει για μια κάμερα τηλεφώνου.

Μύθος: Η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να σας κλέψει τη δουλειά

AL Robinson/Shutterstock

Επιφανειακά, αυτός ο μύθος έχει πολύ νόημα.

Εάν αυτοματοποιήσουμε μια εργασία, τότε αυτή η εργασία δεν είναι πλέον διαθέσιμη για να εκτελέσει ένα άτομο, σωστά;

Αν και αυτό είναι τεχνικά αλήθεια, η πραγματικότητα του αυτοματισμού μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Μπορούμε να παρηγορηθούμε κοιτάζοντας το παρελθόν.

Ο αυτοματισμός δεν είναι κάτι νέο.

Τα εργοστάσια χρησιμοποιούν πολύπλοκα μηχανήματα για να εξορθολογίσουν τις εργασίες εδώ και αρκετό καιρό.

Οι υπολογιστές, η σύνδεση στο Διαδίκτυο, ακόμη και οι βελτιώσεις στις μεταφορές έχουν εξορθολογίσει τις διαδικασίες που θα χρειαζόταν πολύ περισσότερο για να επιτευχθούν στο παρελθόν.

Κατά κάποιον τρόπο, οι μηχανές «παίρνουν δουλειές» εδώ και καιρό.

Λοιπόν, τι δίνει;

Να σας πω εγώ, ΧΑΟΣ και δυστυχία, αφήνει ανέργους εκατομμύρια σε ηλικία μη παραγωγική/ και παίρνει δεκάδες ως αντικαταστάτες!!!

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει, αλλά αυτή η δουλειά είναι πιθανό να αλλάξει.

Σύμφωνα με το Harvard Business Review , η αυτοματοποίηση αναμένεται να εκτοπίσει 85 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έως το 2025, αλλά η αλλαγή θα δημιουργήσει επίσης 97 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Πολλές από τις δουλειές που είναι πιθανό να δούμε να φεύγει είναι εκείνες που απαιτούν μεγάλη επανάληψη. Έτσι, ενώ πιθανότατα θα δούμε λιγότερους ανθρώπους να εργάζονται στο ταμείο ή σε εργοστασιακές δουλειές, θα υπάρχει αρκετή δουλειά σε αρένες που μπορεί να μην είχαμε καν σκεφτεί ακόμα.

Read More: https://www.slashgear.com/1244553/this-chrome-extension-lets-you-use-chatgpt-on-any-web-page/

Εκτίναξη 25% για το Dogecoin με στήριξη από τον Ελον Μασκ

To Twitter αντικατέστησε το επίσημο λογότυπό του, που είναι ένα μπλε πουλί, με το λογότυπο του κρυπτονομίσματος, που είναι ένα shiba inu. Τι προηγήθηκε.

Απαγόρευση της χρήσης του «έξυπνου» ChatGPT

4-4-2023

Τελεσίγραφο στην εταιρεία ανάπτυξης του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης.

Η Ιταλία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απαγόρευσε την πρόσβαση και χρήση του εργαλείου (chatbot) τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT της OpenAI, με τη στήριξη της Microsoft, επικαλούμενη λόγους ιδιωτικότητας.

Μένει να φανεί πόσο θα κρατήσει η απαγόρευση αυτή καθώς οι ιταλικές Αρχές ζητούν από την OpenAI να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις στη λειτουργία του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης.

Πλέον, η OpenAI έχει περιθώριο είκοσι ημερών για να προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις. Εάν δεν το κάνει, κινδυνεύει να δεχτεί από τις Αρχές της Ιταλίας πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ, που αναλογεί στο 4% του ετήσιου τζίρου της σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι συζητήσεις για την ΑI

Η OpenAI δεν επιτρέπει πλέον την πρόσβαση στην Ιταλία μετά την παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων της χώρας, η οποία αφού απαγόρευσε το ChatGPT ξεκίνησε έρευνα για τη λειτουργία του εν λόγω εργαλείου.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, γνωστή και ως Garante, κατηγόρησε την OpenAI ότι δεν ελέγχει την ηλικία των χρηστών του ChatGPT, η οποία θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 13 έτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Garante, στο ChatGPT «απουσιάζει οποιαδήποτε νομική βάση που να δικαιολογεί τη μαζική συγκέντρωση και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων» τα οποία χρησιμοποιούνται για να «εκπαιδεύεται» το chatbot αυτό.

Πλέον, η OpenAI έχει περιθώριο είκοσι ημερών για να προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις. Εάν δεν το κάνει, κινδυνεύει να δεχτεί από τις Αρχές της Ιταλίας πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ, που αναλογεί στο 4% του ετήσιου τζίρου της σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι συζητήσεις για την ΑI

Τους τελευταίους μήνες έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση σχετικά με τη νέα τεχνολογία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), τα οποία εμφανίζονται ικανά να δίνουν άμεσες απαντήσεις μέσω κειμένου ή εικόνων σε ερωτήσεις χρηστών.

Με τις εταιρείες τεχνολογίας να ανταγωνίζονται τώρα ποια θα καταφέρει να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα, η ιδιωτικότητα των χρηστών που τα χρησιμοποιούν φαίνεται ότι έχει βρεθεί σε δεύτερη μοίρα.

Το ChatGPT chatbot δημιουργήθηκε από την OpenAI με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και πλέον έχει αποκτήσει συμμετοχή σε αυτό η Microsoft, η οποία είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Google.

Η τελευταία είχε επικρατήσει με τη δική της ομώνυμη μηχανή αναζήτησης (το Google Search) στο Bing της Microsoft, αλλά τώρα φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός αυξάνεται ξανά.

Το chatbot ChatGPT δεν είναι επίσης διαθέσιμο στην ηπειρωτική Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ, στο Ιράν, στη Ρωσία και σε αρκετά μέρη της Αφρικής, όπου οι κάτοικοι δεν μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμούς στην OpenAI.

Σας ανεβάζω τι λένε!

Για να μην πει κανείς ότι παραποιώ τα δεδομένα τους.

Όμως σας λένε για το τυράκι στο Δόλομα, αλλά όχι για το Δόλομα, θέλουν να σας ξεγελάσουν, αλλά δεν σας λένε για τα εκατομμύρια φρικτά που κάνουν.

Σας ενημερώνω και πάντα θα το κάνω, να μπαίνετε με προσοχή στα σαιτ αυτών αποβρασμάτων.

Πάντα θα σας έχω στην ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ ενεργό σύνδεσμο, που θα ενημερώνετε για κάθε νέο κίνδυνο, Βρίσκεται στην κορυφή της ιστοσελίδας και λέγετε

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

https://arxaiaithomi.gr/ο-ανθρωποσ-εναντιον-του-ανθρωπου/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>