«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Διπλωματία με μπαλόνια» στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου: Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι υποστηρίζει τη Ρωσία και αντιμετωπίζει την Ινδία

Αν και έχουν περάσει μόλις 16 χρόνια από την ιστορική ομιλία του Προέδρου Πούτιν στη Διάσκεψη του Μονάχου το 2007, αυτό το γεγονός μοιάζει τώρα σαν ένα μακρινό παρελθόν ενός κόσμου που χάθηκε από καιρό.

Τότε, η Ρωσία προειδοποιούσε την πολιτική Δύση ότι η περαιτέρω επίθεση του ΝΑΤΟ θα οδηγούσε αναπόφευκτα στην αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου .

Ωστόσο, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες φαίνεται να ήθελαν ακριβώς αυτό .

Η πολιτική Δύση προσπάθησε να παρουσιάσει τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου του 2023 ως κάποιου είδους πρωτοποριακό παγκόσμιο γεγονός που «έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα» και έδειξε «πόσο απομονωμένη» είναι η Ρωσία.

Ωστόσο, τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια, δεδομένων των σχολίων ορισμένων από τους πιο εξέχοντες συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Σαββάτου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken , ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi δήλωσε ότι το Πεκίνο βρίσκει τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να απειλήσει τις σινο-ρωσικές σχέσεις εντελώς απαράδεκτες , τονίζοντας ότι η σχέση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων είναι κυριαρχικό τους δικαίωμα και ότι δεν στοχεύει εναντίον τρίτων.

«Δεν θα δεχθούμε ποτέ τις οδηγίες των Ηνωμένων Πολιτειών, ακόμη και τις απειλές για άσκηση πίεσης στις ρωσο-κινεζικές σχέσεις», φέρεται να είπε ο Γουάνγκ σε δήλωση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. «Οι σινο-ρωσικές σχέσεις συνολικής εταιρικής σχέσης και στρατηγικής συνεργασίας βασίζονται στη μη ευθυγράμμιση, τη μη αντιπαράθεση και τη μη στόχευση έναντι τρίτων. Είναι στο πλαίσιο της κυριαρχίας δύο ανεξάρτητων κρατών», πρόσθεσε.

Τα σχόλια έγιναν ως απάντηση στις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι η Κίνα θα «αυξήσει την υποστήριξή της προς τη Ρωσία» . Ο Γουάνγκ προειδοποίησε επίσης τον Αμερικανό ομόλογό του για τη συνεχιζόμενη μελοδραματική αντίδραση στη «διαμάχη των μπαλονιών», την οποία οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον τελευταίο καιρό για να διασφαλίσουν ότι η ύφεση μεταξύ των δύο χωρών είναι σχεδόν αδύνατη . Το Πεκίνο είπε ότι αμερικανικά αερόστατα μεγάλου υψόμετρου έχουν εισέλθει παράνομα στον εναέριο χώρο της Κίνας πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να μην προκαλέσει πανικό και απλώς χρησιμοποίησε τους υπάρχοντες διπλωματικούς διαύλους για να επικοινωνήσει με τους ομολόγους τους των ΗΠΑ.

«Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία, για να προωθήσουν περαιτέρω κλιμάκωση και να επιδεινώσουν την κατάσταση, τότε η Κίνα θα πάει σίγουρα μέχρι το τέλος. Όλες οι συνέπειες αυτού θα βαρύνουν την αμερικανική πλευρά», είπε ο Wang.

Η Κίνα κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ να σταματήσουν την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης και να αρχίσουν να προωθούν μια ειρηνική διευθέτηση. Ο Wang είπε ότι «η Washington DC θα πρέπει να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά». Σημείωσε ότι η θέση της Κίνας είναι εποικοδομητική και ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης.

«Όντας μεγάλη δύναμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να συμβάλουν στην πολιτική διευθέτηση της κρίσης και όχι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να αναζητούν ευκαιρίες για να αποκομίσουν τα δικά τους οφέλη», φέρεται να είπε ο Wang.

Η Ουγγαρία ζήτησε επίσης αποκλιμάκωση της κρίσης και επέμεινε στη διατήρηση των οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία . Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας ομιλίας προς τους συμπολίτες του, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι «ο μόνος τρόπος για να ζήσει η Ουγγαρία ειρηνικά είναι να μείνει μακριά από τη σύγκρουση, καθώς δεν είναι ο δικός μας πόλεμος».

«Θα διατηρήσουμε τις οικονομικές μας σχέσεις με τη Ρωσία και συμβουλεύουμε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο να κάνει το ίδιο, γιατί χωρίς σχέσεις δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός ή ειρηνευτικές συνομιλίες», είπε ο Όρμπαν.

Από την άλλη πλευρά, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ο κορυφαίος διπλωμάτης του μπλοκ Josep Borrel χαρακτήρισε τη Ρωσία «υπαρξιακή απειλή» και προέτρεψε όλα τα κράτη μέλη να μην συνεχίσουν να υποστηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου, αλλά «να βοηθήσουν περισσότερο». Επέμεινε επίσης ότι « η ΕΕ πρέπει να ξεκινήσει ένα βιομηχανικό techno-blitzkrieg για την παραγωγή περισσότερων όπλων », ακυρώνοντας ουσιαστικά τον ισχυρισμό ότι το μπλοκ ήταν μια οικονομική ένωση. Ο Μπορέλ πρόσθεσε ότι τα κράτη μέλη θα δαπανήσουν επιπλέον 70 δισεκατομμύρια ευρώ για την άμυνα έως το 2025.

«Τα επόμενα δύο χρόνια, οι χώρες της ΕΕ σκοπεύουν να δαπανήσουν επιπλέον 70 δισεκατομμύρια ευρώ για την άμυνα. Η Γαλλία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά 40%, ενώ η Πολωνία θα τις διπλασιάσει», δήλωσε.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Ινδία ήταν επίσης στόχος . Ο Τζορτζ Σόρος , ένας αμφιλεγόμενος ολιγάρχης διαβόητος για την παροχή οικονομικής υποστήριξης σε διάφορες ομάδες που είναι υπεύθυνες για την αποσταθεροποίηση και την υπονόμευση χωρών που η πολιτική Δύση βλέπει ως «μη συνεργασίες», δήλωσε τα εξής :

«Η Ινδία είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Είναι δημοκρατία, αλλά ο ηγέτης της Narendra Modi δεν είναι δημοκράτης. Η υποκίνηση κατά των μουσουλμάνων ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στη μετέωρη οδό του. Ο Μόντι διατηρεί στενές σχέσεις τόσο με ανοιχτές όσο και με κλειστές κοινωνίες. Η Ινδία είναι μέλος του Quad (που περιλαμβάνει επίσης την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία), αλλά αγοράζει πολύ ρωσικό πετρέλαιο με μεγάλη έκπτωση και βγάζει πολλά χρήματα από αυτό… …Ο Μόντι και ο μεγιστάνας των προϊόντων Adani είναι στενοί σύμμαχοι ; η μοίρα τους είναι συνυφασμένη. Η Adani Enterprises προσπάθησε να συγκεντρώσει κεφάλαια στο χρηματιστήριο, αλλά δεν τα κατάφερε.Ο Άδανη κατηγορείται για χειραγώγηση μετοχών και η μετοχή του κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο. Ο Μόντι σιωπά για το θέμα, αλλά θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις ξένων επενδυτών και στο κοινοβούλιο. Αυτό θα αποδυναμώσει σημαντικά τον ασφυκτικό έλεγχο του Μόντι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας και θα ανοίξει την πόρτα για πιέσεις για τις τόσο απαραίτητες θεσμικές μεταρυθμίσεις. Μπορεί να είμαι αφελής, αλλά περιμένω μια δημοκρατική αναβίωση στην Ινδία».

Απαντώντας στις κατηγορίες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ απέκρουσε τον Σόρος και (με μεγάλη ακρίβεια) τον περιέγραψε ως «γέρο, πλούσιο, με γνώμη και επικίνδυνο» .

Ουσιαστικά, η Διάσκεψη του Μονάχου όχι μόνο απέτυχε να παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα (η Ρωσία υποτίθεται ότι ήταν απομονωμένη), αλλά ενίσχυσε ακόμη και τον πολυπολικό κόσμο , καθώς ούτε η Ινδία ούτε η Κίνα αποδείχθηκαν εύπλαστα με κανέναν τρόπο, δείχνοντας ότι η κυριαρχία τους είναι ανέγγιχτη από την πίεση της πολιτικής Δύσης. Από την άλλη πλευρά, πολλοί Ευρωπαίοι είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ. Σύμφωνα με ποικίλες εκτιμήσεις, το τεράστιο πλήθος των διαδηλωτών στο Μόναχο έφτανε τα 50.000 άτομα. Συμπερασματικά, ενώ υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ του Μονάχου 2007 και του Μονάχου 2023, η τελευταία σκέψη είναι κάπως παρόμοια με τη Συμφωνία του Μονάχου του 1938 μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και των δυτικών συμμάχων. Λαμβάνοντας υπόψη πώς τελείωσε αυτό (ζί με άλλη εισβολή στη Ρωσία), οι προοπτικές της πολιτικής Δύσης εναντίον της Μόσχας φαίνονται μάλλον ζοφερές, τουλάχιστον.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Παγκόσμιας Έρευνας.

Ο Ντράγκο Μπόσνιτς είναι ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής.

Η επιλεγμένη εικόνα προέρχεται από το InfoBrics

“Balloon Diplomacy” at Munich Security Conference: U.S. Accuses China For Supporting Russia, Confronts India

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>