«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έχω ανεβάσει σχετικά με αυτό το θέμα αρκετά άρθρα, αυτήν την έρευνα δεν την γνώριζα!!!

Οι Έλληνες έχουν πραγματικά σχεδόν μυθική προέλευση, αποκαλύπτει το αρχαίο DNA

Η ανάλυση συνδέει τους Έλληνες με τους φημισμένους Μυκηναίους και Μινωίτες

ΑΠΟ ΤΗΝ ANN GIBBONS

Απόσπασμα της κυρίας από τις Μυκήνες

Μια Μυκηναϊκή γυναίκα που απεικονίζεται σε μια τοιχογραφία στις Μυκήνες στην ηπειρωτική Ελλάδα. © YANN FORGET/WIKIMEDIA COMMONS

Από την εποχή του Ομήρου, οι Έλληνες εξιδανικεύουν από καιρό τους Μυκηναίους «προγόνους» τους σε επικά ποιήματα και κλασικές τραγωδίες που εξυμνούν τα κατορθώματα του Οδυσσέα, του βασιλιά Αγαμέμνονα και άλλων ηρώων που έπεφταν στην εύνοια των Ελλήνων θεών.

Αν και αυτοί οι Μυκηναίοι ήταν πλασματικοί, οι μελετητές έχουν συζητήσει εάν οι σημερινοί Έλληνες κατάγονται από τους πραγματικούς Μυκηναίους, οι οποίοι δημιούργησαν έναν διάσημο πολιτισμό που κυριάρχησε στην ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο Πέλαγος από περίπου το 1600 π.Χ. έως το 1200 π.Χ., ή εάν οι αρχαίοι Μυκηναίοι απλώς εξαφανίστηκαν από την περιοχή.

Τώρα, το αρχαίο DNA υποδηλώνει ότι οι ζωντανοί Έλληνες είναι πράγματι απόγονοι των Μυκηναίων, με μόνο ένα μικρό ποσοστό DNA από μεταγενέστερες μεταναστεύσεις στην Ελλάδα.

Και οι ίδιοι οι Μυκηναίοι συνδέονταν στενά με τους προηγούμενους Μινωίτες, αποκαλύπτει η μελέτη, έναν άλλο μεγάλο πολιτισμό που άκμασε στο νησί της Κρήτης από το 2600 π.Χ. έως το 1400 π.Χ. (που πήρε το όνομά του από τον μυθικό βασιλιά Μίνωα).

Πύλη Λεόντων στις Μυκήνες

Η Πύλη των Λεόντων ήταν η κύρια είσοδος στην ακρόπολη των Μυκηνών της Εποχής του Χαλκού, το κέντρο του μυκηναϊκού πολιτισμού.

Το αρχαίο DNA προέρχεται από τα δόντια 19 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 10 Μινωιτών από την Κρήτη που χρονολογούνται από το 2900 π.Χ. έως το 1700 π.Χ., τέσσερις Μυκηναίους από τον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες και άλλα νεκροταφεία στην ηπειρωτική Ελλάδα που χρονολογούνται από το 1700 π.Χ. έως το 1200 π.Χ., και πέντε άτομα από άλλους πολιτισμούς της πρώιμης γεωργίας ή της Εποχής του Χαλκού (5400 π.Χ. έως το 1340 π.Χ.) στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Συγκρίνοντας 1,2 εκατομμύρια γράμματα γενετικού κώδικα σε αυτά τα γονιδιώματα με αυτά άλλων 334 αρχαίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο και 30 σύγχρονων Ελλήνων, οι ερευνητές μπόρεσαν να σχεδιάσουν πώς σχετίζονταν τα άτομα μεταξύ τους.

Οι αρχαίοι Μυκηναίοι και Μινωίτες συνδέονταν στενότερα μεταξύ τους και πήραν τα τρία τέταρτα του DNA τους από πρώιμους αγρότες που ζούσαν στην Ελλάδα και τη νοτιοδυτική Ανατολία, η οποία τώρα είναι μέρος της Τουρκίας, αναφέρει η ομάδα σήμερα στο Nature .

Και οι δύο πολιτισμοί κληρονόμησαν επιπλέον DNA από ανθρώπους από τον ανατολικό Καύκασο, κοντά στο σύγχρονο Ιράν, υποδηλώνοντας μια πρώιμη μετανάστευση ανθρώπων από την ανατολή μετά την εγκατάσταση των πρώτων αγροτών εκεί, αλλά πριν οι Μυκηναίοι χωριστούν από τους Μινωίτες.

Οι Μυκηναίοι είχαν πράγματι μια σημαντική διαφορά: είχαν κάποιο DNA —4% έως 16%— από βόρειους προγόνους που ήρθαν από την Ανατολική Ευρώπη ή τη Σιβηρία.

Αυτό υποδηλώνει ότι ένα δεύτερο κύμα ανθρώπων από την ευρασιατική στέπα ήρθαν στην ηπειρωτική Ελλάδα μέσω της Ανατολικής Ευρώπης ή της Αρμενίας, αλλά δεν έφτασαν στην Κρήτη, λέει ο Ιωσήφ Λαζαρίδης, πληθυσμιακός γενετιστής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που συνεπικεφαλής της μελέτης.

Θραύσμα νωπογραφίας μιας γυναίκας που χορεύει

Αυτή η Χορεύουσα Μινωική γυναίκα από μια τοιχογραφία στην Κνωσό της Κρήτης (1600–1450 π.Χ.), μοιάζει με τις Μυκηναϊκής γυναίκας (παραπάνω).

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι έμοιαζαν, και οι δύο έφεραν γονίδια για καστανά μαλλιά και καστανά μάτια.

Οι καλλιτέχνες και των δύο πολιτισμών ζωγράφισαν ανθρώπους με σκούρα μαλλιά, με σκούρα μάτια σε τοιχογραφίες και αγγεία που μοιάζουν μεταξύ τους, αν και οι δύο πολιτισμοί μιλούσαν και έγραψαν διαφορετικές γλώσσες.

Οι Μυκηναίοι ήταν πιο στρατευμένοι, με τέχνη γεμάτη δόρατα και εικόνες πολέμου, ενώ η μινωική τέχνη έδειξε λίγα σημάδια πολέμου, λέει ο Λαζαρίδης.

Επειδή η γραφή των Μινωιτών χρησιμοποιούσε ιερογλυφικά, ορισμένοι αρχαιολόγοι θεώρησαν ότι ήταν εν μέρει αιγυπτιακά, κάτι που αποδεικνύεται ψευδές.

Όταν οι ερευνητές συνέκριναν το DNA των σύγχρονων Ελλήνων με αυτό των αρχαίων Μυκηναίων, βρήκαν πολλές γενετικές επικαλύψεις.

Οι σύγχρονοι Έλληνες μοιράζονται παρόμοιες αναλογίες DNA από τις ίδιες προγονικές πηγές με τους Μυκηναίους, αν και έχουν κληρονομήσει λίγο λιγότερο DNA από αρχαίους αγρότες της Ανατολίας και λίγο περισσότερο DNA από μεταγενέστερες μεταναστεύσεις στην Ελλάδα.

Η συνέχεια μεταξύ των Μυκηναίων και των ζωντανών ανθρώπων είναι «ιδιαίτερα εντυπωσιακή δεδομένου ότι το Αιγαίο υπήρξε σταυροδρόμι πολιτισμών για χιλιάδες χρόνια», λέει ο συν-συγγραφέας Γιώργος Σταματογιαννόπουλος από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ.

Αυτό υποδηλώνει ότι τα κύρια στοιχεία της καταγωγής των Ελλήνων υπήρχαν ήδη στην Εποχή του Χαλκού, μετά τη μετανάστευση των πρώτων αγροτών από την Ανατολία που έθεσε το πρότυπο για τη γενετική σύνθεση των Ελλήνων και, στην πραγματικότητα, των περισσότερων Ευρωπαίων.

«Η εξάπλωση των αγροτικών πληθυσμών ήταν η αποφασιστική στιγμή όταν τα κύρια στοιχεία του ελληνικού πληθυσμού είχαν ήδη προβλεφθεί», λέει ο αρχαιολόγος Colin Renfrew του Πανεπιστημίου του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος δεν συμμετείχε στο έργο.

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι είναι δυνατό να ληφθεί αρχαίο DNA από το ζεστό, ξηρό τοπίο της ανατολικής Μεσογείου, λέει ο Renfrew.

Αυτός και άλλοι έχουν τώρα ελπίδες να πάρουν DNA από ομάδες όπως οι μυστηριώδεις Χετταίοι που ήρθαν στην αρχαία Ανατολία πριν από το 2000 π.Χ. και που μπορεί να ήταν η πηγή της καυκάσιας καταγωγής στους Μυκηναίους και στις πρώιμες ινδοευρωπαϊκές γλώσσες στην περιοχή.

 Ο αρχαιολόγος Kristian Kristiansen του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, ο οποίος δεν συμμετείχε στο έργο, συμφωνεί.

 «Τα αποτελέσματα έχουν ανοίξει τώρα το επόμενο κεφάλαιο στη γενετική ιστορία της δυτικής Ευρασίας – αυτό της Μεσογείου της Εποχής του Χαλκού».

*Ενημέρωση, 11 Αυγούστου, 10:23 π.μ.: Αυτό το άρθρο έχει ενημερωθεί με πληροφορίες για την αποσαφήνιση της γενετικής σύνδεσης μεταξύ των σύγχρονων Ελλήνων και των αρχαίων Μυκηναίων

https://www.science.org/content/article/greeks-really-do-have-near-mythical-origins-ancient-dna-reveals

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>