«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Θα πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος για να μην βλέπεις ποιος ξεκίνησε τον πόλεμο;;;;

Για χρόνια ήταν κεντρικός στόχος της πολιτικής των ΗΠΑ η αύξηση των εξαγωγών όπλων στην Ευρώπη. 

Το έτος 2022 ήταν επομένως μια χρονιά γιορτής για τις ΗΠΑ, καθώς οι εξαγωγές όπλων των ΗΠΑ στις χώρες του ΝΑΤΟ διπλασιάστηκαν μέσα στο έτος.

Πριν από χρόνια, οι ΗΠΑ έθεσαν στόχο να αυξήσουν δραστικά τις εξαγωγές όπλων στην Ευρώπη. 

Όπως πάντα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ένας φιλικός υποστηρικτής του αμερικανικού λόμπι όπλων. 

Και ήταν πολύ επιτυχημένο, γιατί το 2022 η αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ διπλασίασε τις εξαγωγές της στις χώρες του ΝΑΤΟ – δηλαδή κυρίως στην Ευρώπη. 

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς το κατάφεραν οι ΗΠΑ.

Στόχος του ΝΑΤΟ δύο τοις εκατό

Μπορεί να ήταν πριν από μερικά χρόνια και μπορεί να είχε ξεχαστεί, αλλά το 2014, υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ αποφάσισε τον στόχο δύο τοις εκατό. 

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι χώρες NARO θα πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ έως το 2024.

Αυτό είναι ένα αστρονομικό ποσό, γιατί στην περίπτωση της Γερμανίας, για παράδειγμα, σημαίνει ότι το Υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να έχει προϋπολογισμό περίπου 80 δισ. το χρόνο. 

Αυτό θα ήταν σχεδόν 30 δισεκατομμύρια περισσότερα από τώρα.

 Δεδομένου ότι το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας είναι ένας από τους κορυφαίους θεσμούς στον κόσμο όσον αφορά την καύση χρημάτων, αυτό θα ήταν τεράστια σπατάλη. 

Σύγκρισα τον γερμανικό και τον γαλλικό αμυντικό προϋπολογισμό πριν από μερικά χρόνια για να καταλάβω πόσο το γερμανικό υπουργείο Άμυνας σπαταλά άσκοπα τα χρήματά του (διαβάστε το άρθρο εδώ). 

Αλλά στην πραγματικότητα, μια ματιά στις τρέχουσες ειδήσεις αρκεί για να καταλάβουμε ότι, επειδή παρά τον προϋπολογισμό ρεκόρ, τα γερμανικά άρματα μάχης δεν είναι έτοιμα για δράση, υπάρχει έλλειψη πυρομαχικών για όλα τα οπλικά συστήματα της Bundeswehr και τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα πρέπει να παραμείνουν. το έδαφος.

Ο στόχος δύο τοις εκατό του ΝΑΤΟ δεν αφορούσε ποτέ την αύξηση της αμυντικής ετοιμότητας, γιατί τότε θα ήταν αρκετό να τερματιστεί πρώτα η παράλογη σπατάλη που κυριαρχεί στα περισσότερα δυτικά υπουργεία Άμυνας. 

Αλλά η σπατάλη είναι σκόπιμη, γιατί οι εταιρείες εξοπλισμών που αξιοποιούν τα κεφάλαια επωφελούνται από τη σπατάλη.

Επιπλέον, εάν είχε επιτευχθεί ο στόχος δύο τοις εκατό για την άμυνα του ΝΑΤΟ, η ανάγκη δεν θα είχε καθοριστεί σε νομισματικούς όρους, αλλά θα είχε αναλυθεί ως προς το τι πραγματικά χρειάζεται για να αυξηθεί η αμυντική ικανότητα. 

Τι όπλα λοιπόν και τι ποσότητα. 

Στη συνέχεια θα προσέθετε πόσο θα κόστιζε.

Όμως η διαδικασία ήταν ακριβώς το αντίθετο, γεγονός που δείχνει ότι ο μόνος στόχος ήταν να αποκτήσουν οι εταιρείες εξοπλισμών περισσότερες παραγγελίες και άρα περισσότερα κέρδη. 

Το τι αγοράζουν οι στρατοί του ΝΑΤΟ ήταν και είναι δευτερεύουσας σημασίας, το μόνο σημαντικό ήταν και είναι ότι ξοδεύουν πολλά χρήματα για όπλα. 

Και ήταν και είναι κρίσιμο ότι τα όπλα αγοράζονται κυρίως από αμερικανικές εταιρείες όπλων.

 Αφορούσε και αφορά μόνο ένα πακέτο οικονομικής τόνωσης για την αμερικανική βιομηχανία εξοπλισμών.

 Το επισήμανα στις αρχές του 2019 και τίποτα δεν έχει αλλάξει.

αποστολή εξετελέσθει

Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ άσκησαν μεγάλη πίεση στις χώρες του ΝΑΤΟ πρώτον να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες και δεύτερον να δώσουν τις παραγγελίες τους σε αμερικανικές εταιρείες.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα: Πριν από μερικά χρόνια, η ΕΕ δημιούργησε ένα ταμείο 13 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη νέων όπλων. Ωστόσο, το ταμείο δημιουργήθηκε με τέτοιο τρόπο που οι ευρωπαϊκές εταιρείες επωφελήθηκαν από την επιδότηση και οι αμερικανικές εταιρείες πέρασαν πολύ δύσκολα εκεί.

Αυτό δεν άρεσε στις ΗΠΑ, που ποτέ δεν θα σκεφτόντουσαν να μεταφέρουν σημαντικά ερευνητικά κεφάλαια σε ευρωπαϊκές εταιρείες εξοπλισμών και απείλησαν ξεκάθαρα την ΕΕ με κυρώσεις εάν το ταμείο δεν αλλάξει με τέτοιο τρόπο ώστε και οι αμερικανικές εταιρείες να επωφεληθούν από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. 

Σε επιστολή της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έγραψε στην ΕΕ:

«Προτού προχωρήσουν αυτές οι συνθήκες, σας ενθαρρύνουμε να τις αναθεωρήσετε εστιάζοντας στους μακροπρόθεσμους στόχους μας για τη διατλαντική εταιρική σχέση ασφάλειας. (…) Οι περιορισμοί που επιβάλλονται αντίστροφα δεν θα ήταν ευπρόσδεκτοι στην Ευρώπη και δεν θα μας άρεσε να τους σκεφτόμαστε».

Σε απλή γλώσσα, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν θα « αρέσκονταν » να τιμωρούν την ΕΕ. Λεπτομέρειες και πηγές για αυτό το επεισόδιο της υπερατλαντικής «φιλίας» μπορείτε να βρείτε εδώ .

Τα μέτρα ήταν επιτυχή, διότι ήδη από το 2019, η Ευρώπη έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στον κόσμο για την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ .

Η Ουκρανία ως τούρμπο

Είναι γνωστό ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι σαν να κερδίζεις το λαχείο για την αμερικανική βιομηχανία όπλων. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν όπλα αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία από τις αποθήκες τους, για τα οποία, φυσικά, έπρεπε να παραγγελθούν αντικαταστάσεις. 

Οι χώρες της ΕΕ έχουν κάνει το ίδιο πράγμα, προμηθεύοντας τα παλιά τους όπλα στην Ουκρανία και στη συνέχεια δίνοντας μεγάλες παραγγελίες στην αμυντική βιομηχανία.

 Μόνο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει πάρει δάνειο 100 δισ. ευρώ για να δωρίσει το «ειδικό ταμείο» στην Μπούντεσβερ. 

Θα πρέπει απλώς να αναφερθεί παρεμπιπτόντως ότι είναι ειρωνικό να περιγράφεται ένα δάνειο ως «ειδικό ταμείο».

Φυσικά, τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν στην αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ. Η Bundeswehr παραγγέλνει το υπερτιμημένο αμερικανικό αεροσκάφος βλάβης F-35 σε τιμή που είναι γνωστό μόνο ότι είναι τουλάχιστον δέκα δισεκατομμύρια, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ υψηλότερη. 

Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες παραγγέλνουν κυρίως εκτοξευτές πυραύλων HIMARS, συστήματα αεράμυνας Patriot, άρματα μάχης Abrams, αντιαρματικά βλήματα Javelin, μαχητικά αεροσκάφη F-35 και παραγγέλνουν κάτι αντίστοιχο από αμερικανική παραγωγή.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Foreign Policy ανέφερε τώρα ότι ο αριθμός και η αξία των πωλήσεων όπλων των ΗΠΑ σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2022. 

Το 2021, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε εγκρίνει συνολικά 14 μεγάλες πωλήσεις όπλων σε μέλη του ΝΑΤΟ συνολικού ύψους περίπου 15,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μέχρι το τέλος του 2022 είχαν γίνει 24 εγκεκριμένες εξαγωγές αξίας περίπου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Χάρη στην κρίση στην Ουκρανία, τα βιβλία παραγγελιών της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ ξεσπούν τώρα.

Οι βουλευτές των ΗΠΑ βγάζουν χρήματα

Για να διατηρηθεί το κίνητρο των βουλευτών των ΗΠΑ να ψηφίσουν τα πακέτα δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, κερδίζουν πολλά.

 Μια αμερικανική πύλη έδειξε σε πρόσφατο άρθρο ποιοι βουλευτές των ΗΠΑ – ειδικά από τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ – κερδίζουν πόσα χρήματα από τα πακέτα μετοχών που κατέχουν σε αμερικανικές εταιρείες εξοπλισμών. 

Οι βουλευτές των ΗΠΑ απλώς ξέρουν πώς να αποκομίζουν χρήματα από την θητεία τους, οι περισσότεροι τελειώνουν τη σταδιοδρομία τους ως πλούσιοι άνθρωποι.

Το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ μόλις ζήτησε ο στόχος δύο τοις εκατό του ΝΑΤΟ να είναι το κατώτερο όριο για τους αμυντικούς προϋπολογισμούς των χωρών του ΝΑΤΟ συμπληρώνει την εικόνα.


Στο νέο μου βιβλίο ” Το σχέδιο του Πούτιν – Ο κόσμος δεν τελειώνει με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ – Πώς καταστρέφεται το δυτικό σύστημα” αντιμετωπίζω το ερώτημα σχετικά με το ποια είναι πραγματικά η τελική μάχη των συστημάτων – την οποία βιώνουμε αυτήν τη στιγμή . 

Γινόμαστε μάρτυρες τίποτα λιγότερο από τη σύγκρουση δύο συστημάτων στα οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσφέρει στον κόσμο μια εναλλακτική στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Ρωτήθηκαν οι πολίτες της Δύσης αν τα ήθελαν όλα αυτά, αν ήθελαν να εγκαταλείψουν την ευημερία και τις ελευθερίες τους υπέρ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης;

Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε και μπορείτε να το παραγγείλετε μόνο εδώ απευθείας από την JK Fischer Verlag .

Mission erfolgreich: US-Rüstungsexporte in NATO-Staaten haben sich 2022 verdoppelt

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>