«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το ΝΑΤΟ δημιουργεί άλλη μια εστία στρατιωτικής έντασης στην Αρκτική

Δημιουργήθηκε από brankly

Του John Brankly

Η Ανατολική Ευρώπη είναι ανήσυχη και θα πίστευε κανείς ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να επικεντρωθούν σε ένα πράγμα πάνω από όλα – να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στον κόσμο και να αποτρέψουν νέες συγκρούσεις.

Δυστυχώς, η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν τα γεγονότα στην Ουκρανία για να επεκτείνουν την περιοχή της Αρκτικής στη βόρεια πλευρά του ΝΑΤΟ.

Ετοιμάζονται να αυξήσουν την παρουσία αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων εκεί. 

Αυτό δεν είναι ένα εύκολο έργο που απαιτεί σημαντικούς πρόσθετους οικονομικούς πόρους. Δείτε τι γράφει σχετικά η Abbie Tingstad, Associate Research Department Director / RAND.Org/ :

«Την τελευταία δεκαετία σημειώθηκαν πολυάριθμα εθνικά έγγραφα στρατηγικής για την Αρκτική των Η.Π.Α. και ειδικά για τις υπηρεσίες που στοχεύουν στην προώθηση σχεδίων για νέες δυνατότητες και χωρητικότητα. 

Η πιο σημαντική πρόσφατη επενδυτική απόφαση ήταν η ανακεφαλαιοποίηση του στόλου παγοθραυστικών της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ. 

Ωστόσο, δύο σημαντικοί παράγοντες κρίσιμοι για την αποτελεσματική προετοιμασία των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της Ρωσίας στην Αρκτική (και ίσως την Κίνα, η οποία τα τελευταία χρόνια εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην περιοχή) συχνά παραβλέπονται».

Το γεγονός ότι ο αριθμός των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια έχει βαθιά αποσταθεροποιητική επίδραση στην περιοχή της Αρκτικής.

 Όλο και περισσότερο, βλέπει κανείς χώρες μεταξύ των συμμετεχόντων που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στην Αρκτική.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ΝΑΤΟ διεξάγει μεγάλης κλίμακας και επικίνδυνους ελιγμούς στην περιοχή αυτή τη στιγμή.

Για παράδειγμα στη Νορβηγία.

Σε αυτούς τους ελιγμούς συμμετέχουν 30.000 στρατιώτες, περισσότερα από 200 αεροσκάφη και 50 πλοία από 27 χώρες του ΝΑΤΟ.

Οι ελιγμοί στην Αρκτική αποτελούν περαιτέρω απόδειξη ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία ούτε επιδεικνύει ούτε ανταποκρίνεται στον ειρηνικό σκοπό της, αλλά δίνει αυξανόμενη προσοχή στις στρατιωτικές τακτικές και τους στρατηγικούς στόχους στην Αρκτική.

Ο αρχηγός της νορβηγικής κυβέρνησης μίλησε μάλιστα για «εξαιρετική ευκαιρία να δείξει την ενότητα και τη δύναμη της συμμαχίας» .

Η Συμμαχία στρατιωτικοποιεί την Αρκτική με πλήρη ταχύτητα, τη στιγμή που η παγκόσμια κατάσταση μας κάνει να σκεφτούμε την ανάγκη για αποκλιμάκωση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο ίδιος Νορβηγός που στο παρελθόν έχει εκφράσει επανειλημμένα υπέρ της ανάγκης για ειρηνική χρήση της Αρκτικής, έχει πλέον πετάξει στη Νορβηγία.

Αλλά αντί για ειρηνική χρήση – επικίνδυνοι και επικίνδυνοι ελιγμοί «ψυχρής απάντησης».

Ο Στόλτενμπεργκ λέει: «Το ΝΑΤΟ είναι μια αρκτική συμμαχία γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε στην Αρκτική».

Φυσικά, η περιοχή της Αρκτικής δεν είναι μόνο μια ζώνη ενδιαφέροντος για το ΝΑΤΟ. Η Ρωσία και η Κίνα έχουν εκφράσει εδώ και καιρό τις απόψεις τους για τη μελλοντική ανάπτυξη αυτής της βασικής παγκόσμιας περιοχής.

Τα κύρια θέματα ήταν η ειρηνική χρήση της Αρκτικής, η χρήση των πόρων της Αρκτικής και η ναυτιλία.

Ωστόσο, ο Γενς Στόλτενμπεργκ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη Ρωσία ότι δοκιμάζει τα νέα της όπλα στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο, αλλά ήδη η ρητορική που χρησιμοποιήθηκε έδειχνε μια κάποια μαχητική διάθεση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Γίνεται σαφές ότι η Ρωσία φαίνεται να είναι πρωτίστως στρατιωτικός αντίπαλος του ΝΑΤΟ.

Πιο δραστήρια, ωστόσο, πρόσφατα ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Μεγάλη Βρετανία.

Πιο πρόσφατα, οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών δήλωσαν την ανάγκη να αυξήσουν τις προσπάθειες και τις δραστηριότητές τους σε αυτό που λένε ότι θα ενισχύσουν τις αμυντικές ικανότητες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Είναι όντως έτσι;

Αν κρίνουμε από την αύξηση της συχνότητας των ελιγμών που αφορούν τη Νορβηγία, δεν πρόκειται για αμυντική ικανότητα, αλλά, μεταξύ άλλων, για τη δυνατότητα επιθετικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

 Παρεμπιπτόντως, αυτό εκφράστηκε πρόσφατα από τον Νορβηγό Υπουργό Άμυνας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί η παρουσία των στρατιωτικών δομών του ΝΑΤΟ στην Αρκτική.

Ο υπουργός Άμυνας της Νορβηγίας Οντ Ρότζερ Ένοκσεν: «Πρέπει να επεκτείνουμε την παρουσία μας στον μακρινό βορρά».

Ωστόσο, οι αρχηγοί της κυβέρνησης σιωπούν για τις δαπάνες. Όμως ήδη από τα μέσα Μαρτίου η νορβηγική κυβέρνηση αύξησε τον αμυντικό προϋπολογισμό σε 3.000.000.000 κορώνες.

Το Όσλο δεν κρύβει καν ότι η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού σχετίζεται με την αντίδραση στα γεγονότα στην Ουκρανία.

 Είναι εντελώς ασαφές πώς η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία υποτίθεται ότι σχετίζεται με την Αρκτική.

Στο Όσλο μάλλον σχεδιάζουν διαφορετικά.

Με τους πρόσθετους οικονομικούς πόρους, η Νορβηγία φαίνεται ότι θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στην Αρκτική.

Παρεμπιπτόντως, αυτή δεν είναι η πρώτη αύξηση στον αμυντικό προϋπολογισμό.

Ήδη μετά τα γεγονότα που σχετίζονται με την Κριμαία, οι στρατιωτικές δαπάνες της Νορβηγίας αυξήθηκαν σημαντικά.

Ενώ ο στρατιωτικός προϋπολογισμός ήταν ακόμα 1,4% του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος το 2014, είναι ήδη 1,9% το 2020.

Ο στρατιωτικός προϋπολογισμός είναι μερικές φορές έως και 7% ετησίως.

Ένας άλλος αρκετά επιθετικός παίκτης στην αρκτική περιοχή είναι ο Καναδάς.

Η υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Anita Anand έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη να αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία και ο προϋπολογισμός του Καναδά για τη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής.

Anand Erlärt: «Η δουλειά γίνεται τώρα για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας της Αρκτικής».

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο Καναδάς ανακοίνωσε τη δική του άσκηση – Operation Noble Defender.

Εκτός από τον καναδικό στρατό, συμμετείχαν και αμερικανικές δυνάμεις. Εδώ μιλάμε για χρήση πολλών δεκάδων καναδικών και αμερικανικών αεροσκαφών.

Δεν είναι σαφές ποιος ειρηνευτικός ρόλος θα μπορούσαν και θα έπρεπε να έχουν τέτοιες ασκήσεις.

Ron Hubert, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Calgary στο einem Gespräch mit CBC, dass die Tatsache, dass «NORAD κάνει τα πάντα για να βεβαιωθεί ότι το έχετε επίγνωση, ότι αυτό που μοιράζεται είναι προφανώς μέρος του σήματος που δίνουμε στους Ρώσους αυτή τη στιγμή».

Πηγές:

https://www.tagesspiegel.de/politik/spannungen-zwischen-den-grossmaechten-wie-die-arktis-militarisiert-wird/28223290.html

https://www.rand.org/blog/2022/02/us-military-may-need-to-invest-more-in-arctic-capabilities.html

https://www.highnorthnews.com/en/norways-defense-chief-nordic-cooperation-we-are-closer-ever

https://www.wsws.org/en/articles/2022/04/04/arct-a04.html

Φωτογραφίες κατάθεση φωτογραφιών

Η γνώμη του συγγραφέα/του υπεύθυνου επικοινωνίας μπορεί να διαφέρει από αυτή των συντακτών. Άρθρο 5 Παράγραφοι 1 και 3 του Βασικού Νόμου (1) «Καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει και να διαδίδει ελεύθερα τη γνώμη του με λόγο, γραφή και εικόνες και να λαμβάνει πληροφορίες από γενικά προσβάσιμες πηγές χωρίς εμπόδια. 

Η ελευθερία του Τύπου και η ελευθερία του ρεπορτάζ μέσω του ραδιοφώνου και του κινηματογράφου είναι εγγυημένα. 

Δεν γίνεται λογοκρισία».

https://www.world-economy.eu/nachrichten/detail/die-nato-schafft-eine-weitere-brutstaette-militaerischer-spannungen-in-der-arktis/

V+J: JUAN DELCAN ΚΑΙ VALENTINA IZAGUIRRE

Οι κίνδυνοι της Γεωμηχανικής

Η γεωμηχανική, η σκόπιμη χειραγώγηση του κλίματος, αναδύεται γρήγορα ως εργαλείο για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ωστόσο, η αντιμετώπιση του κλίματος θα μπορούσε να έχει συνέπειες που αλλάζουν τον κόσμο και δεν υπάρχει επί του παρόντος διεθνής συμφωνία ή μηχανισμός επιβολής που να αντιμετωπίζει τη χρήση τεχνολογιών γεωμηχανικής.

Οι ερευνητές της RAND εξέτασαν πρόσφατα αυτό το πρόβλημα και τις πιθανές λύσεις του.

Η ώρα για τη σύναψη διεθνών συμφωνιών για τη γεωμηχανική είναι τώρα, λένε, ενώ οι κίνδυνοι εξακολουθούν να είναι θεωρητικοί.

Το RAND artist-in-residence V+J—η ομάδα καλλιτεχνών των Juan Delcan και Valentina Izaguirre—δημιούργησε μια ανάλαφρη ταινία μικρού μήκους που συνοψίζει την εργασία της RAND για το 2021 σχετικά με αυτό το σοβαρό θέμα.

 Η υπόθεση: Η Γη επισκέπτεται τον γιατρό και μαθαίνει για τη γεωμηχανική, μια «θεραπεία» που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας της.

Φυσικά, υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες που πρέπει να εξετάσει.

Εξερευνήστε το χαρτί RAND πίσω από αυτό το κομμάτιΜάθετε περισσότερα για το V+J

RAND Insights για τη Γεωμηχανική

 • Ένας Κινέζος υπάλληλος του μετεωρολογικού τμήματος καίει καταλύτη για τη σπορά νεφών και τη δημιουργία χιονιού για να τερματιστεί η ξηρασία στο Πεκίνο, Κίνα, 17 Φεβρουαρίου 2009, φωτογραφία από την Oriental Image μέσω Reuters
 • Ποιοι είναι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι της γεωμηχανικής;

  Η γεωμηχανική είναι η σκόπιμη χειραγώγηση μιας περιβαλλοντικής διαδικασίας στη Γη για την εξουδετέρωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

  Η εφαρμογή της γεωμηχανικής θα μπορούσε να δημιουργήσει γεωπολιτικούς κινδύνους.

  Αυτό εγείρει το ερώτημα εάν οι υπάρχοντες μηχανισμοί διεθνούς διακυβέρνησης μπορούν να διαχειριστούν αυτούς τους κινδύνους.

 • Απεικόνιση υδρόγειου και κλιματισμού, εικόνα από την TL Furrer/Adobe Stock

  ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ

  Χειρισμός του κλίματος: Ποιοι είναι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι;

  Οι τεχνολογίες γεωμηχανικής που θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τις ακτίνες του ήλιου ή να αποσπάσουν τεράστιες ποσότητες άνθρακα από τον αέρα δεν είναι τόσο μακριά.

  Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα δεν έχει δημιουργήσει τα είδη προστατευτικών κιγκλιδωμάτων που θα περίμενε κανείς για τεχνολογίες που ενδέχεται να αλλάξουν τον κόσμο.

Σχετικά με το V+J

Πορτρέτο της ομάδας καλλιτεχνών V+J.

Ο Juan Delcan και η Valentina Izaguirre, γνωστοί ως V+J, είναι μια ομάδα καλλιτεχνών με έδρα το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Χρησιμοποιούν ζωντανή δράση, κινούμενα σχέδια και τεχνικές 3D ως μέσο για τη δημιουργία ταινιών. δημιουργούν επίσης έργα ζωγραφικής και γλυπτικής.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα κομμάτια τους είναι το The Matchstick People , μια συλλογή βίντεο στα οποία τα σπίρτα ζωντανεύουν.

Μάθετε περισσότερα

https://www.rand.org/about/nextgen/art-plus-data/juan-delcan-and-valentina-izaguirre/risks-of-geoengineering.html

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>