«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το ερώτημα παραμένει, τι γίνετε τώρα;

Προετοιμάστηκε από τον Dr Norbert van Handel

από τον δρ Νόρμπερτ βαν Χέντελ

Είναι με βαθιά λύπη και λύπη που βλέπει κανείς τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

Και αντιτίθενται αποφασιστικά σε αυτόν τον πόλεμο, που εκτοπίζει εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά.

Δεν ζούμε πλέον στον 19ο αιώνα, όταν ο Πρώσος στρατηγός Carl von Clausewitz είπε: «Ο πόλεμος είναι μια απλή συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα!»
Ταυτόχρονα, ο Clausewitz επεσήμανε ότι κάθε πόλεμος έχει ιστορία και δεν αναδύεται. του μπλε.

Τα ακόλουθα μπορούν να επισημανθούν αντικειμενικά και ουδέτερα:

Η Ρωσία σταδιακά παραγκωνίστηκε από τη Δύση. Ξεκίνησε με την υπόσχεση μετά το 1990 στους Ρώσους ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί προς τα ανατολικά. Δυστυχώς, αυτό δεν ορίστηκε γραπτώς, αλλά είναι πλέον αδιαμφισβήτητο.

Δεν έγινε καμία συζήτηση για τις ιδέες του Πούτιν, τις οποίες παρέδωσε στα γερμανικά στην Bundestag στις 25 Σεπτεμβρίου 2001.

Σε αυτή την ομιλία, ο Ρώσος Πρόεδρος προσφέρθηκε να ενώσει τις δυνατότητες της Ρωσίας με εκείνες άλλων περιοχών της Ευρώπης.

Η πρότασή του περιελάμβανε: οικονομική συνεργασία από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ.

Ακούστηκαν χειροκροτήματα, αλλά δεν έγινε τίποτα.

Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το 2007, ο Πούτιν δήλωσε: «Νομίζω ότι για τον σημερινό κόσμο, το μονοπωλιακό μοντέλο δεν είναι μόνο ακατάλληλο, αλλά και απολύτως αδύνατο.» Φυσικά, υπαινίσσεται την επιθυμία των ΗΠΑ να κυβερνήσουν το παγκόσμιο μονοπώλιο.

Ωστόσο, συνέχισε, «Παρ’ όλες τις διαφορές μας απόψεων, θεωρώ τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών φίλο μου».

Αφού το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε προς τα ανατολικά, παρά τις συμφωνίες εκείνης της εποχής, και οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τις ένοπλες δυνάμεις τους με εκατοντάδες δισεκατομμύρια, η Ρωσία σταδιακά αποσύρθηκε από τον διάλογο με τη Δύση, ο οποίος αναιρούσε όλο και περισσότερο τις ρωσικές επιθυμίες και ιδέες.

Πιο πρόσφατα, ο Πούτιν απαίτησε απλώς από την Ουκρανία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να ενεργήσει λίγο πολύ ως ουδέτερο κράτος προστασίας έναντι της Ρωσίας.

Η παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας ήταν κατανοητή δεδομένης της θέσης της Ρωσίας ως μεγάλης δύναμης, αφού χωρίς την Κριμαία το ρωσικό ναυτικό λιμάνι της Σεβαστούπολης στη Μαύρη Θάλασσα κινδύνευε να διαχωριστεί από τη Ρωσία και ενδεχομένως να καταληφθεί ακόμη και από τις ΗΠΑ.

Τελικά, η Ρωσία ανησυχούσε ότι θα περικυκλωνόταν από το ΝΑΤΟ και ότι η ασφάλειά της θα κινδύνευε λόγω της διαρκώς πολεμικής θέσης των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας.
Αν κοιτάξετε τον χάρτη, συχνά βλέπουμε μόνο τη δυτική, δηλαδή την ευρωπαϊκή πλευρά των ρωσικών συνόρων με τη φάλαγγα των κρατών του ΝΑΤΟ και όχι την ανατολική.
Στα ανατολικά, η Ρωσία χωρίζεται από την αμερικανική Αλάσκα από το Βερίγγειο στενό πλάτους 80 χιλιομέτρων.
Στη μέση αυτού του στενού βρίσκονται τα νησιά Διομήδης, με το νησί Ratmanov να ανήκει στη Ρωσία και το νησί Seward στις ΗΠΑ.
Τα νησιά απέχουν περίπου πέντε χιλιόμετρα.

Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να γνωρίζουμε ότι θα ήταν εύκολο για τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν μια κατάλληλη βάση στα νησιά Seward, η οποία θα μπορούσε να επιτεθεί στην ανατολική Ρωσία σε περίπτωση πολέμου.

Πιο νότια βρίσκονται τα νησιά Κουρίλ, τα οποία αποτελούν σημείο διαμάχης μεταξύ Ιαπωνίας και Ρωσίας και τα οποία συνορεύουν αμέσως με την Ιαπωνία.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι σε περίπτωση μεγάλου πολέμου, η Ιαπωνία θα ταίριαζε στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών, δίνοντας μια ανανεωμένη επιθετική θέση κατά της Ρωσίας.
Η Γεωργία ενώνεται με τη Ρωσία στο νότο.
Οι φιλοδοξίες της Γεωργίας για ανεξαρτησία είναι γνωστές, επομένως και πάλι, σε περίπτωση πολέμου, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η Γεωργία θα ήταν

Επίσης ένα βολικό σημείο επίθεσης κατά της Ρωσίας.
Συνολικά, ο φόβος της Ρωσίας να δεχθεί επίθεση από το ΝΑΤΟ ή τα συμμαχικά του κράτη δεν είναι αβάσιμος.

Ο λαός της Κριμαίας ψήφισε περισσότερο από το 90% υπέρ της Ρωσίας.

Ακόμα κι αν η ψηφοφορία δεν ήταν άψογη, η πλειοψηφία για τη Ρωσία ήταν εμφανής.

Η αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ στις 21 Φεβρουαρίου 2022, δηλαδή τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του πολέμου, θα ήταν πιθανώς η τελευταία ευκαιρία για να αποφευχθεί ο πόλεμος με διπλωματικά μέσα, αν το αργότερο τώρα μια ισχυρή ομάδα ουδέτερων στην ΕΕ, δηλαδή στην Αυστρία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία, την Ιρλανδία και τη Μάλτα, θα είχαν προσπαθήσει να αποφύγουν τα χειρότερα σε μια μεγάλη και συνεπή αποστολή λεωφορείου.
Αυτό δεν συνέβη.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, η Αυστρία παραμελούσε εγκληματικά να είναι γεφυροποιός, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν απλώς καθήκον της ουδετερότητάς μας.
Συνολικά, αν η καγκελάριος και ο υπουργός Εξωτερικών συμφώνησαν με ενθουσιασμό στις κυρώσεις της ΕΕ, αυτό σίγουρα δεν αποτελεί ενίσχυση της ουδετερότητας.

Σε αυτό το σημείο, έχουμε συχνά επισημάνει ότι οι οικονομικές κυρώσεις είναι άχρηστες.
Αν και κάνουν μεγάλη ζημιά στη χώρα-στόχο, συχνά κάνουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στις χώρες που τα προφέρουν.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Αυστρίας, της οποίας ο ενεργειακός εφοδιασμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία.
Η Αυστρία θα έπρεπε να απέχει από την ψηφοφορία, αν και οι κυρώσεις που επιθυμούσε η ΕΕ θα είχαν τεθεί σε ισχύ ταυτόχρονα.
Ο υπουργός Εξωτερικών δεν φαίνεται να κατανοεί ότι ένα από τα πρωταρχικά του καθήκοντα δεν είναι μόνο να εκπροσωπεί την ουδετερότητα, αλλά και να παρακολουθεί κρατικούς λόγους.
Αντίθετα, πήγε πρόσφατα στην Ινδία και το Πακιστάν, η Ινδία έχει 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους, το Πακιστάν 220 εκατομμύρια, για να εκπροσωπήσει ένα κράτος με σχεδόν 9 εκατομμύρια κατοίκους, για να κάνει και τις δύο χώρες να συμμετάσχουν στη δυτική γνώμη κατά της Ρωσίας.

Κάτι που φυσικά δεν λειτούργησε.

Μια ντροπιαστική και γελοία ενέργεια.

Το ερώτημα παραμένει, τι τώρα;

Κατά τη γνώμη μας, ένα σενάριο εξόδου θα μπορούσε να υπάρχει μόνο:Σε μια άμεση εκεχειρία,

Σε μια εξουδετέρωση της Ουκρανίας,

Σε μια αναγνώριση της Κριμαίας (η οποία αρχικά δεν ανήκε καθόλου στην Ουκρανία και δόθηκε στην Ουκρανία μόνο από τον Χρουστσόφ, ο οποίος ήταν Ουκρανός),

Σε μια διπλωματική λύση σχετικά με τις Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ προς τουλάχιστον εγγυημένη αυτονομία,

Σε άμεσο τερματισμό των οικονομικών κυρώσεων

Και σε μια ισχυρή αποστολή των ουδέτερων κρατών, τα οποία πρέπει να προσπαθήσουν με συνέπεια, βιώσιμα και σίγουρα επίσης επίπονα για να καταλήξουν σε μια λύση.
Εδώ θα μπορούσε κανείς να αναπληρώσει τα λάθη που έχασε πριν από τη σύγκρουση.

Σίγουρα, όπως και σε κάθε συμβιβασμό, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να κινηθούν.

 Τόσο ο Πρόεδρος Πούτιν όσο και, πάνω απ’ όλα, ο Πρόεδρος Σελένσκι, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε πραγματικό πρόεδρο πολέμου, αν και πιθανώς τον βοήθησαν και οι υποκριτικές του ικανότητες.

Όποιος βίωσε τα τελευταία χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τις άδικες απελάσεις και τα δεινά του άμαχου πληθυσμού, πρέπει να είναι ενάντια σε κάθε πόλεμο, αλλά ταυτόχρονα να παρακολουθεί τις συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν σε πόλεμο, για να να το αποφύγεις πάση θυσία για να μπορέσεις

Η Αυστρία έχει πολλές ευκαιρίες, αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να μπορεί να τις αξιοποιήσει.

Φωτογραφίες κατάθεση φωτογραφιών

https://www.world-economy.eu/nachrichten/detail/es-bleibt-die-frage-was-nun/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>