«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο πύραυλος σελήνης Artemis της NASA μόλις οδήγησε μια «υπερδεξαμενή» στην εξέδρα εκτόξευσης

Εν όψει της πτητικής δοκιμής Artemis I της NASA, ο πλήρως στοιβαγμένος και ενσωματωμένος πύραυλος SLS και το διαστημόπλοιο Orion θα υποβληθούν σε πρόβα βρεγμένου ντυσίματος στο Launch Complex 39B για να επαληθεύσουν τα συστήματα και να εξασκηθούν σε διαδικασίες αντίστροφης μέτρησης για την πρώτη εκτόξευση.

Ένα τέρας εν κινήσει!!!!!!!!

Η «πρόβα τροφοδοσίας καυσίμου» της αποστολής θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου.

Εν όψει της πτητικής δοκιμής Artemis I της NASA, ο πλήρως στοιβαγμένος και ενσωματωμένος πύραυλος SLS και το διαστημόπλοιο Orion θα υποβληθούν σε πρόβα βρεγμένου ντυσίματος στο Launch Complex 39B για να επαληθεύσουν τα συστήματα και να εξασκηθούν σε διαδικασίες αντίστροφης μέτρησης για την πρώτη εκτόξευση. (Εικόνα: NASA/Aubrey Gemignani)

Ιντσώνα προς ίντσα, το διαστημόπλοιο και ο πύραυλος Artemis I της NASA έφτασαν τελικά μέχρι την εξέδρα εκτόξευσης, φτάνοντας στον προορισμό τους τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (18 Μαρτίου). 

Έφτασαν στις 4:15 π.μ. EDT, 10 ώρες και 28 λεπτά μετά την έναρξη της διάθεσης την Πέμπτη (17 Μαρτίου) στις 5:47 μ.μ. EDT.

Ενώ οι 11 ώρες μπορεί να ακούγονται σαν πολύς χρόνος για ένα ταξίδι 4 μιλίων (6,4 χιλιομέτρων), η άφιξη του σεληνιακού πυραύλου στο Launch Pad 39B στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα ήταν ακριβώς εντός του χρονοδιαγράμματος. Αναχώρησε από το Κτήριο Συναρμολόγησης Οχημάτων του Κένεντι και ταξίδεψε με ταχύτητα πλεύσης λίγο κάτω από το 1 mph (1,6 km/h) για μεγάλο μέρος του ταξιδιού, που μεταφέρθηκε από το τεράστιο Crawler-Transporter 2 (CT-2) της NASA.

This video file cannot be played.(Error Code: 203000)

«Η έξοδος από το Κτήριο Συναρμολόγησης Οχημάτων είναι μια εμβληματική στιγμή για αυτόν τον πύραυλο και το διαστημόπλοιο και αυτό είναι ένα βασικό ορόσημο για τη NASA», δήλωσε ο Tom Whitmeyer, αναπληρωτής διαχειριστής για την ανάπτυξη Κοινών Συστημάτων Εξερεύνησης στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον.

 «Τώρα στο μαξιλάρι για πρώτη φορά, θα χρησιμοποιήσουμε τα ολοκληρωμένα συστήματα για να εξασκήσουμε την αντίστροφη μέτρηση εκτόξευσης και να φορτώσουμε τον πύραυλο με τα προωθητικά που χρειάζεται για να στείλει τον Orion σε ένα σεληνιακό ταξίδι στο πλαίσιο προετοιμασίας για εκτόξευση».

Την Παρασκευή (18 Μαρτίου) στις 5:29 π.μ. EDT, το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA ανάρτησε στο Twitter ότι το διαστημικό σκάφος Orion και ο πύραυλος Space Launch System (SLS) “έφθασαν στο Launch Complex 39B!

Η ομάδα θα ξεκινήσει τώρα τις τελικές προετοιμασίες πριν από το βρεγμένο τεστ πρόβα τζενεράλε».

Δείτε περισσότερα

Αν και το Orion και το SLS είναι τώρα σταθμευμένα στην εξέδρα εκτόξευσης, δεν θα απογειωθούν για το φεγγάρι ακόμα.

 Η απογείωση απέχει τουλάχιστον έναν μήνα, καθώς υπάρχει μια σειρά από δοκιμές που πρέπει να εκτελέσουν οι μηχανικοί και οι τεχνικοί της αποστολής πριν δηλώσουν ότι ο πύραυλος είναι έτοιμος να πετάξει.

Η Άρτεμις θα πετάξει στο φεγγάρι — και όχι μόνο — σε τρία στάδια.

Το Artemis I, τώρα στο Launch Pad 39B, είναι μια αποστολή χωρίς πλήρωμα μετ’ επιστροφής που θα ταξιδέψει 280.000 μίλια (450.000 χιλιόμετρα) στο διάστημα, πηγαίνοντας πιο μακριά από ό,τι έχει πάει ποτέ οποιοδήποτε διαστημόπλοιο που έχει κατασκευαστεί για να μεταφέρει ανθρώπους, σύμφωνα με τη NASA .

Το Artemis II, που αναμένεται να εκτοξευθεί το 2024, θα πραγματοποιήσει επίσης πτήση δίπλα στη Σελήνη, αλλά αυτή τη φορά το διαστημόπλοιο Orion θα έχει ανθρώπους επιβάτες.

Το τελικό στάδιο, η Άρτεμις ΙΙΙ, θα επιστρέψει τους ανθρώπους στη σεληνιακή επιφάνεια, φέρνοντας την πρώτη γυναίκα και το πρώτο έγχρωμο άτομο στο φεγγάρι.

Σχετικό: Η NASA προετοιμάζει το «moonikin» για διαστημική πτήση στην 1η αποστολή Artemis

Μεταφέροντας τα ενσωματωμένα Orion και SLS είναι το τεράστιο ερπυστριοφόρο CT-2, το οποίο έχει μήκος 131 πόδια (40 μέτρα) και πλάτος 114 πόδια (35 μέτρα) και ζύγιζε περίπου 21,5 εκατομμύρια λίβρες (9,8 εκατομμύρια κιλά) ενώ φέρει το βαρύ ωφέλιμο φορτίο Artemis.

Το να διευθύνεις αυτό το μεταλλικό μεγαθήριο «είναι σαν να οδηγείς ένα σούπερ τανκ», είπε ο Τζον Τζάιλς, διευθυντής μηχανικών επιχειρήσεων για τα ερπυστριοφόρα-μεταφορείς του Κένεντι.

Οι τεχνικοί κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας είχαν νανωθεί από το Crawler-Transporter 2, το οποίο μετέφερε το Orion και το SLS στην εξέδρα εκτόξευσης.(Εικόνα: NASA)

«Δεν σταματάει γρήγορα, δεν κινείται γρήγορα, πρέπει να σκεφτείς πολύ μπροστά όταν πρόκειται να κάνεις στροφές», είπε ο Giles κατά τη διάρκεια μιας ροής της κυκλοφορίας στο κανάλι της NASA στο YouTube..

Εκτός από τους οδηγούς, πολλά άλλα άτομα συμμετείχαν ενεργά για να βεβαιωθείτε ότι ο ερπυστριοφόρος μετακινήθηκε με ασφάλεια από κτίριο σε εξέδρα εκτόξευσης, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών, τεχνικών, μηχανικών, προσωπικού logistics, ακόμη και παρατηρητών για να βοηθήσουν τους οδηγούς να δουν πού πάνε.

“Όλοι είναι με ακουστικά και όλοι μιλούν μεταξύ τους.

Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα”, είπε ο Giles.

Το rollout ταξίδεψε με ταχύτητα πλεύσης λίγο κάτω από το 1 mph (1,6 km/h).(Εικόνα: Exploration Ground Systems της NASA)

«Πρόβα καυσίμων»

Επόμενο για το Artemis I είναι η λεγόμενη πρόβα υγρού ντυσίματος, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου, όταν οι τεχνικοί θα φορτώσουν τον πύραυλο με πάνω από 700.000 γαλόνια (2 εκατομμύρια λίτρα) υγρού οξυγόνου και προωθητικού υδρογόνου και θα πραγματοποιήσουν δοκιμές αντίστροφης μέτρησης, Cliff Lanham , ανώτερος διευθυντής επιχειρήσεων οχημάτων για το Πρόγραμμα Εξερεύνησης Επίγειων Συστημάτων (EGS) του Kennedy, είπε κατά τη διάρκεια της ροής της NASA.

Για τις αντίστροφες μετρήσεις, η ομάδα θα εκτελέσει τις πραγματικές διαδικασίες που οδηγούν στην εκτόξευση, είπε ο Lanham. Θα μετρήσουν κάτω από ένα λεπτό, θα ανακυκλώσουν ξανά έως και 10 λεπτά και στη συνέχεια θα μετρήσουν αντίστροφα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές, θα αποστραγγίσουν το καύσιμο από τον πύραυλο, θα αξιολογήσουν τα δεδομένα “και θα δουν πώς τα καταφέραμε”, είπε ο Lanham.

«Θα χρειαστούν μία έως δύο εβδομάδες προτού να είναι έτοιμοι να πουν ότι η δοκιμή είναι πλήρως επιτυχής και είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε να ορίσουμε ημερομηνία έναρξης», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ενώ η Άρτεμις Α’ δεν θα μεταφέρει ανθρώπους επιβάτες, οι θέσεις της δεν θα είναι κενές.

 Δύο μοντέλα ανθρώπινου κορμού με γυναικείο σώμα – “Zohar” και “Helga”, που ονομάζονται αντίστοιχα από την Διαστημική Υπηρεσία του Ισραήλ και το Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο – θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να μετρήσουν τα επίπεδα ακτινοβολίας κατά τη διάρκεια αποστολών σε φεγγάρι και ένα αρσενικό ανδρείκελο σε φυσικό μέγεθος με το όνομα ” Commander Moonikin Κάμπος » θα τοποθετηθεί στη θέση του διοικητή.

 Ο «Commander» θα φορά την ίδια διαστημική στολή που θα φορούν οι αστροναύτες της Άρτεμις κατά την εκτόξευση, την επανείσοδο και άλλα μέρη των αποστολών τους, αλλά με επιπλέον αισθητήρες για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την ακτινοβολία, την επιτάχυνση και τους κραδασμούς κατά τη διάρκεια της πτήσης Artemis I, δήλωσαν εκπρόσωποι της NASA. μια δήλωση .

Ένας ακόμη επιβάτης θα είναι στο πλοίο: μια πορτοκαλί φόρμα με γεμιστή κούκλα Snoopy .

Ως επίσημος δείκτης μηδενικής βαρύτητας της αποστολής , ο Snoopy θα παρέχει στη NASA μια οπτική ένδειξη όταν το εσωτερικό του διαστημικού σκάφους φτάσει στο αβαρές επίπεδο της μικροβαρύτητας, λέει η NASA.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε στις 9:37 π.μ. στις 18 Μαρτίου για να περιλαμβάνει την επίσημη ώρα άφιξης της Άρτεμις στην εξέδρα εκτόξευσης και τις παρατηρήσεις του Tom Whitmeyer της NASA, που παρέχονται από τη NASA

https://www.livescience.com/artemis-at-launchpad-for-rehearsal?utm_source=SmartBrief&utm_medium=email&utm_campaign=368B3745-DDE0-4A69-A2E8-62503D85375D&utm_content=0BA80289-423E-45E8-B0B0-91FA3BBE9DDC&utm_term=5cede0db-48cf-45bd-832b-62644057f5a6

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>