«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το ΝΑΤΟ αποκλείει την αστυνόμευση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την πληγείσα από τον πόλεμο Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, αριστερά, μιλά με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken καθώς παίρνουν μέρος σε μια ομαδική φωτογραφία σε μια έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken συναντά την Παρασκευή με τους ομολόγους του από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας εισήλθε στην ένατη ημέρα του, που σημαδεύτηκε από την κατάληψη του στρατηγικού λιμανιού της Χερσώνας και τον βομβαρδισμό του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης.  (Olivier Douliery, Φωτογραφία πισίνας μέσω AP)

4 Μαρτίου 2022

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, αριστερά, μιλά με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken καθώς παίρνουν μέρος σε μια ομαδική φωτογραφία σε μια έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken συναντά την Παρασκευή με τους ομολόγους του από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας εισήλθε στην ένατη ημέρα του, που σημαδεύτηκε από την κατάληψη του στρατηγικού λιμανιού της Χερσώνας και τον βομβαρδισμό του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης.

(Olivier Douliery, Φωτογραφία πισίνας μέσω AP)

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (AP) — Οι χώρες του ΝΑΤΟ αρνήθηκαν την Παρασκευή να επιβάλουν αστυνόμευση μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένο πόλεμο στην Ευρώπη με την πυρηνική ενέργεια της Ρωσίας, δήλωσε ο ανώτατος πολιτικός αξιωματούχος του οργανισμού.

Μιλώντας μετά την προεδρία μιας συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken και τους ομολόγους του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, αναγνώρισε τα δεινά του ουκρανικού λαού, καθώς η Ρωσία εντείνει τη χρήση ισχυρών πυρών, βομβαρδίζοντας πόλεις και άλλες τοποθεσίες, αναγκάζοντας περισσότερους από εκατομμύρια άνθρωποι έξω από τη χώρα.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία είναι φρικτό. Είναι οδυνηρό και βλέπουμε τον ανθρώπινο πόνο, βλέπουμε καταστροφές σε κλίμακα που δεν έχουμε δει στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε. Όμως, πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να κινηθούμε στην Ουκρανία, ούτε στο έδαφος, ούτε στον ουκρανικό εναέριο χώρο».

Στο πλαίσιο μιας συλλογικής εγγύησης ασφάλειας που δεσμεύει τα 30 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ – το άρθρο 5 της ιδρυτικής του συνθήκης – όλοι οι σύμμαχοι πρέπει να υπερασπιστούν έναν σύμμαχο εάν βρεθεί υπό επίθεση. Οποιαδήποτε κατάρριψη πολεμικού αεροσκάφους του ΝΑΤΟ από τη Ρωσία θα μπορούσε να ενεργοποιήσει αυτή τη ρήτρα.

ΠΌΛΕΜΟΣ ΡΩΣΊΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΊΑΣ

  • Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον πόλεμο στην Ουκρανία

  • Ο πόλεμος σίγησε βιολί για πρόσφυγες καθώς 1,7 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία

  • Η Ρωσία θέτει εκεχειρία για εκκενώσεις, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

  • Το Netflix, το TikTok μπλοκάρουν τις υπηρεσίες στη Ρωσία για να αποφευχθεί η καταστολή

«Ο μόνος τρόπος για να εφαρμοστεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων είναι να στείλουμε μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στον ουκρανικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια να επιβάλουμε αυτή τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων καταρρίπτοντας ρωσικά αεροπλάνα», είπε ο Στόλτενμπεργκ. Είπε ότι οι σύμμαχοι πιστεύουν ότι «αν το κάναμε αυτό, θα καταλήξαμε σε κάτι που θα μπορούσε να καταλήξει σε έναν πλήρη πόλεμο στην Ευρώπη».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy απηύθυνε έκκληση στη Δύση να επιβάλει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα του, πιο πρόσφατα μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα σε έναν από τους πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Όμως, είπε ο Στόλτενμπεργκ, «δεν είμαστε μέρος αυτής της σύγκρουσης και έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα εξαπλωθεί πέρα ​​από την Ουκρανία, γιατί αυτό θα ήταν ακόμη πιο καταστροφικό και πιο επικίνδυνο».

Τα μέλη και οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ανησυχούν για την απειλή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν ένας από τους πολλούς εμπλακεί στον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας. Το ΝΑΤΟ δεν έχει όπλα από μόνο του, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία είναι πυρηνικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ έχει κινητοποιήσει χιλιάδες στρατεύματα που υποστηρίζονται από αεροσκάφη, τανκς και βαρύ εξοπλισμό και τα έχει αναπτύξει σε χώρες στην ανατολική πλευρά του κοντά στην Ουκρανία και τη Ρωσία, όπως η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Πολωνία και η Ρουμανία, που ανησυχούν για τις προθέσεις του Πούτιν για το μέλλον τους.

Σε δεύτερο γύρο συνομιλιών μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών αντιπροσωπειών την Πέμπτη, ο Πούτιν προειδοποίησε την Ουκρανία ότι πρέπει να αποδεχθεί γρήγορα την απαίτηση του Κρεμλίνου για την «αποστρατικοποίησή» της και να αυτοανακηρυχθεί ουδέτερη χώρα, αποκηρύσσοντας έτσι κάθε προσπάθεια για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ επιμένει ότι η πόρτα του παραμένει ανοιχτή σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα που θέλει να ενταχθεί και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ένταξης. Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι ο μεγαλύτερος οργανισμός ασφαλείας στον κόσμο θα εντείνει επίσης τη συνεργασία με τους ήδη στενούς συμμάχους Φινλανδία και Σουηδία.

Ο Μπλίνκεν είχε επίσης συνομιλίες στις Βρυξέλλες την Παρασκευή με μέλη της Ομάδας των Επτά μεγάλων δυνάμεων και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>