«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καλεί την Ουκρανία να διαλυθεί, κλιμακούμενη κρίση

image0033

Ο Ρώσος ηγέτης διέταξε τα στρατεύματα να μεταβούν σε αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, επιχειρώντας να επαναχαράξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα και κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για εντάσεις.

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αυτονομιστικές πολιτοφυλακές που ελέγχουν τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας θα πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις περιοχές ως ανεξάρτητες χώρες — λέγοντας ότι θέλει να ξαναχαράξει τα σύνορα στην Ευρώπη με τον πιο σημαντικό τρόπο εδώ και δεκαετίες και άφησε να εννοηθεί ότι θα αναπτύξει ρωσικές δυνάμεις για να συμβεί αυτό .

Ο Πούτιν ανακοίνωσε τη θέση του σε μια τηλεοπτική ομιλία στην οποία αμφισβήτησε εάν η Ουκρανία και άλλα έθνη που προέκυψαν από τη Σοβιετική Ένωση θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητα και κατηγόρησε τις δυτικές κυβερνήσεις ότι απειλούν τη Ρωσία. Αργότερα διέταξε ρωσικά στρατεύματα στις ουκρανικές περιοχές.

Η κίνηση του Ρώσου ηγέτη κλιμακώνει δραματικά την κρίση ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη, όπου έχει τοποθετήσει 150.000 στρατιώτες τις τελευταίες εβδομάδες και οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να ξεσπάσει ένας καταστροφικός πόλεμος. Ο Πούτιν αποκάλυψε για πρώτη φορά την απόφασή του σε μια κλήση προς τους Γάλλους και Γερμανούς ομολόγους του το βράδυ της Δευτέρας – καταργώντας μια πολυετή διπλωματική διαδικασία των δύο χωρών τους για τον τερματισμό των μαχών μεταξύ της Ουκρανίας και των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

«Δεν φοβόμαστε κανέναν», είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy στο έθνος αφού η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών περιοχών.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα πει ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα πολεμήσουν τους Ρώσους για λογαριασμό της Ουκρανίας. Ωστόσο, έστειλε στους Ουκρανούς στρατιωτική υποστήριξη και έστειλε χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες σε ευρωπαϊκές συμμαχικές χώρες που ανησυχούν ότι η Μόσχα θα προκαλέσει περιφερειακό χάος ή θα τους απειλήσει. Ο Μπάιντεν συναντήθηκε με την ομάδα εθνικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς μιλούσε ο Πούτιν, σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος μίλησε επίσης με τον Ζελένσκι.

Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και στις συμμαχικές τους χώρες λένε ότι το να επιτραπεί στη Ρωσία να επιβάλει αλλαγές σε άλλες χώρες παρά τη θέλησή τους ενέχει κίνδυνο αστάθειας και εκτεταμένης βίας. Υποσχέθηκαν να επιβάλουν επιθετικές κυρώσεις στον Πούτιν για περαιτέρω εισβολή στην Ουκρανία.

Από τη σκοπιά της Μόσχας, η ουκρανική κυβέρνηση στο Κίεβο έχει πλησιάσει ανησυχητικά τη Δύση από τότε που Ουκρανοί διαδηλωτές ανέτρεψαν έναν κυβερνήτη που συνδέθηκε με τον Πούτιν το 2014. Στην ομιλία του, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι δυτικοί αξιωματούχοι διοικούν τώρα τη χώρα και οι Ουκρανοί εταίροι τους κακοδιαχειρίζονται τη θέση τους -Οι σοβιετικοί θεσμοί μέχρι τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και προσπαθούν να ακυρώσουν τους ιστορικούς δεσμούς του λαού τους με τη Ρωσία.

Η Ρωσία προσπάθησε να διατηρήσει την επιρροή σε γειτονικές χώρες όπως η Ουκρανία και αμφισβήτησε τις προσπάθειές τους να διερευνήσουν άλλες συνεργασίες όπως η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Καθώς ο Πούτιν έχει αναπτύξει την ανάπτυξή του κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας, προέτρεψε τους δυτικούς ηγέτες να υποσχεθούν ότι δεν θα αφήσουν ποτέ τη χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και υπέβαλε άλλα αιτήματα όπως η αποχώρηση του ΝΑΤΟ από τις βαλτικές χώρες της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας — σύμμαχοι της δημοκρατικής συνθήκης ΜΑΣ

Ο Μπάιντεν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προσπάθησαν να διαπραγματευτούν με τον Ρώσο ομόλογό τους αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν βλέπουν την Ουκρανία ως υποψήφια για ένταξη στο ΝΑΤΟ και προσφέροντας να αναγνωρίσουν το ανάστημα και τα συμφέροντα της Ρωσίας. Την Κυριακή, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε σε μια δήλωση που εστάλη μέσω email ότι ο Μπάιντεν ήταν πρόθυμος να πραγματοποιήσει μια υψηλού προφίλ σύνοδο κορυφής με τον Πούτιν «εάν δεν έχει γίνει εισβολή».

«Είμαστε πάντα έτοιμοι για διπλωματία», είπε η Ψάκη. «Είμαστε επίσης έτοιμοι να επιβάλουμε γρήγορες και σοβαρές συνέπειες εάν η Ρωσία επιλέξει αντί αυτού τον πόλεμο. Και επί του παρόντος, η Ρωσία φαίνεται να συνεχίζει τις προετοιμασίες για μια πλήρους κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία πολύ σύντομα».

Ο Josep Borrell, επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει κυρώσεις από την ΕΕ λόγω της αναγνώρισης της αξίωσης κυριαρχίας των Ουκρανών ανταρτών.

Οι αναλυτές παρακολουθούν τώρα πόσο μακριά θα φτάσει η Ρωσία για να υποστηρίξει την ανεξαρτησία των Ουκρανών αυτονομιστών: εάν ο Πούτιν λέει στα ρωσικά στρατεύματα να πολεμήσουν τον ουκρανικό στρατό που υποστηρίζεται από τη Δύση και εάν η σύγκρουση επεκτείνεται πέρα ​​από τα σύνορα των αποσχισμένων ουκρανικών περιοχών, οι οποίες είναι συλλογικά γνωστές ως το Ντονμπάς.

«Το καλύτερο σενάριο –από την άποψη της ανθρώπινης ζωής– είναι ότι όλα τελειώνουν στην τρέχουσα γραμμή ελέγχου: εάν τα ρωσικά στρατεύματα εισέλθουν και τα ουκρανικά στρατεύματα οχυρωθούν, αλλά δεν προσπαθήσουν να σπρώξουν τη [γραμμή] προς τα εμπρός», Sam Greene , καθηγητής στο King’s College του Λονδίνου, έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα. Μερικοί από τους συναδέλφους του προβλέπουν ένα πιο θλιβερό αποτέλεσμα. Για τον Μάικλ Κόφμαν της δεξαμενής σκέψης CNA, το μέγεθος της ρωσικής ανάπτυξης υποδηλώνει ότι ο Πούτιν έχει το πράσινο φως για μια επιχείρηση που εκτείνεται πέρα ​​από το Ντονμπάς «για την επιβολή αλλαγής καθεστώτος» στην Ουκρανία.

Για την κυβέρνηση Μπάιντεν και τους εταίρους της, οι επόμενες ημέρες θα περιλαμβάνουν περίπλοκη διπλωματία και πιθανή πίεση στη Μόσχα – αν και αξιωματούχοι και ειδικοί έχουν δυσκολευτεί να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική στρατηγική δεδομένης της εστίασης του Πούτιν στο θέμα και της συχνά μεταβαλλόμενης αφήγησης της κρίσης.

«Είναι δύσκολο να ακούσεις αυτήν την ομιλία και να πιστέψεις ότι οποιαδήποτε από τις μερικές παραχωρήσεις που έχουν προταθεί – η απόσυρση της δυνατότητας ένταξης στο ΝΑΤΟ από την Ουκρανία ειδικότερα – θα έκανε τη διαφορά», έγραψε στο Twitter η σχολιαστής εθνικής ασφάλειας Cheryl Rofer εν μέσω των δηλώσεων του Ρώσου ηγέτη.

https://www.huffpost.com/entry/russian-president-putin-ukraine-break-apart_n_6213d491e4b0ef74d724b3a0

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>