«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αίσχος και ντροπή για τους Έλληνες να επιτρέπουν το ιερότερο πράγμα στην ιστορία τους, να το ξευτελίζουν οι ξένοι με το πρόστυχο εμπόριο.

5

Πώς το Πεκίνο παίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Κίνα έχει γοητευτεί εδώ και πολύ καιρό από την ολυμπιακή δόξα, αλλά η προετοιμασία των Χειμερινών Αγώνων πλαισιώθηκε από εξαιρετικές πιέσεις από τη σφαίρα της πολιτικής, της διπλωματίας και της δημόσιας υγείας.

Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της, η Κίνα είχε ελάχιστη χρήση για τα είδη ανταγωνιστικών αθλημάτων που ήταν δημοφιλή στη Δύση.

 Οι μελετητές της δυναστείας Qing τους συνέδεσαν με την αναξιοπρεπή επικράτεια του laolizhe («άνθρωποι που βασίζονται στη σωματική δύναμη»).

Όμως, το 1895, η Κίνα υπέστη μια γρήγορη ήττα σε έναν πόλεμο με την Ιαπωνία, που έπεισε μια γενιά Κινέζων στοχαστών ότι η οικοδόμηση του διεθνούς σεβασμού πρέπει να ξεκινήσει με την κατάκτηση φυσικών αγώνων.

«Αν θέλουμε να κάνουμε τη χώρα μας ισχυρή», δήλωσε ο Σουν Γιατ-σεν, ο ιδρυτής της σύγχρονης Κίνας, «πρέπει πρώτα να βεβαιωθούμε ότι ο λαός μας έχει γερά σώματα».

Ένα άτομο με γυαλιά σκι που φοράει μια μάσκα με το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων.
Εικονογράφηση João Fazenda

Στον αιώνα και ένα τέταρτο από τότε, όπως παρατήρησε ο Xu Guoqi, ιστορικός στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, στο βιβλίο του « Olympic Dreams », οι Αγώνες έχουν γίνει μια περιοδική ευκαιρία για να διατυπωθεί «το νόημα του να είσαι Κινέζος». Το 1952, η νεοσύστατη κομμουνιστική κυβέρνηση πίεσε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να εγκαταλείψει την Ταϊβάν και να αναγνωρίσει το Πεκίνο ως εκπρόσωπο του κινεζικού έθνους. (Χρειάστηκαν τρεις δεκαετίες για να επιτευχθεί μια συμφωνία, βάσει της οποίας η Ταϊβάν ανταγωνίζεται ως Κινεζική Ταϊπέι.) Το 1984, κατά τη διάρκεια της αναθέρμανσης των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα δεν συμμετείχε στο σοβιετικό μποϊκοτάζ των Θερινών Αγώνων στο Λος Άντζελες. «Σχεδόν εκατό χιλιάδες θαυμαστές σε εκείνη την τελετή έναρξης σηκώθηκαν για να χειροκροτήσουν την Κίνα», είπε ο Xu, σε πρόσφατη συνέντευξη.

Η γοητεία της Κίνας με την ολυμπιακή δόξα μπαίνει στο τελευταίο της κεφάλαιο στις 4 Φεβρουαρίου, όταν το Πεκίνο ανοίγει τους Χειμερινούς Αγώνες του 2022, δεκατρία και μισό χρόνια μετά τη διοργάνωση των Θερινών Αγώνων , καθιστώντας το την πρώτη πόλη που διοργανώνει και τους δύο. Αλλά η περίσταση έχει πλαισιωθεί από εξαιρετικές πιέσεις από τους τομείς της πολιτικής, της διπλωματίας και της δημόσιας υγείας. Οι διοργανωτές, αποφασισμένοι να κρατήσουν τους Αγώνες εντός χρονοδιαγράμματος – και να αποδείξουν ότι η Κίνα «μηδενίζει τον COVIDΗ πολιτική θα μπορούσε να αντέξει την εισροή περισσότερων από τριών χιλιάδων αθλητών, προπονητών και αξιωματούχων—σχεδίασε ένα δίκτυο «κλειστού βρόχου» χώρων, ξενοδοχείων και μεταφοράς για να απομονώσει τους συμμετέχοντες από τον πληθυσμό. Οι αθλητές έχουν προειδοποιηθεί να μην περιφέρονται πέρα ​​από τα όρια, πολύ περισσότερο να μην δημοσιεύουν οτιδήποτε αρνητικό για την κυβέρνηση της Κίνας. Σε συνέντευξη Τύπου, ένας αξιωματούχος προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε «συμπεριφορά ή ομιλία» που παραβιάζει τους «κινεζικούς νόμους και κανονισμούς» θα υπόκειται σε τιμωρία. (Το Πεκίνο είναι προφανώς πρόθυμο, ωστόσο, να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσπαθήσει να αμβλύνει αυτή τη στάση στο εξωτερικό. Μια σύμβαση που κατατέθηκε στην επίσημη εγγραφή ξένων πρακτόρων, στην Ουάσιγκτον, DC, δείχνει ότι Κινέζοι διπλωμάτες πλήρωσαν μια εταιρεία συμβούλων με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ για τουλάχιστον 3,4 εκατομμύρια εμφανίσεις σε TikTok, Instagram και Twitch, υπογραμμίζοντας «συγκινητικές στιγμές», «θετικά αποτελέσματα,

Για τους Θερινούς Αγώνες του 2008, για να ηρεμήσουν τους επικριτές, οι διοργανωτές υποσχέθηκαν να «ενισχύουν όλους τους κοινωνικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της ιατρικής περίθαλψης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Αυτή η δέσμευση τροφοδότησε ελπίδες ότι η διοργάνωση θα μπορούσε να γίνει καταλύτης παρόμοιος με τους Θερινούς Αγώνες του 1988, στη Σεούλ, οι οποίοι επιτάχυναν τη μετάβαση της Νότιας Κορέας από μια δικτατορία σε μια δημοκρατία. Η Κίνα έκανε μια εκπληκτική επένδυση στην προετοιμασία – και αγνόησε τη δέσμευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δημιουργήθηκαν «ζώνες διαμαρτυρίας» για διαδηλωτές που εκείνη την εποχή ανησυχούσαν ιδιαίτερα για την καταστολή στο Θιβέτ, αλλά η αστυνομία δεν ενέκρινε καμία διαμαρτυρία.

ΒΊΝΤΕΟ ΑΠΌ ΤΟ NEW YORKER

Έχασε την όρασή του – αλλά όχι το πάθος του για το Skateboard

Ωστόσο, από την οπτική γωνία του Πεκίνου, οι Αγώνες του 2008 στέφθηκαν με επιτυχία, προσελκύοντας τηλεοπτικό κοινό που έσπασε ρεκόρ και περισσότερους από τριακόσιες χιλιάδες ξένους τουρίστες σε ένα θέαμα που ισοδυναμούσε, στο πανταχού παρών κλισέ των μέσων ενημέρωσης της εποχής, στο «coming-out party» της Κίνας. ” Πάνω από τα παράπονα των ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ήταν ένας από τους δεκάδες αρχηγούς ξένων κρατών που παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης, με τη θεωρία ότι η ικανοποίηση των Κινέζων ηγετών θα τους έκανε τελικά πιο δεκτικούς και σίγουρους, λιγότερο επιρρεπείς στην ξενοφοβία.

Αυτό δεν έπρεπε να γίνει. Εάν οι Κινέζοι ηγέτες πήραν ένα μάθημα από αυτούς τους Αγώνες, ήταν πιο πιθανό να αφορούσαν τη δύναμη της προκλητικής αυτοπροστασίας. Όχι μόνο είχαν αναχαιτίσει τις απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις, αλλά, εβδομάδες αργότερα, η κρίση των στεγαστικών δανείων της Wall Street έκλεισε την εμπιστοσύνη τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και έγιναν όλο και πιο καχύποπτοι για τις ιδέες και την τεχνολογία από το εξωτερικό. Από την Αραβική Άνοιξη, το 2011, η Κίνα έχει συλλάβει ή φιμώσει μια γενιά δικηγόρων, δημοσιογράφων και ακτιβιστών της κοινωνίας των πολιτών. Η πανδημία έχει καταστήσει τη χώρα πιο αδιαφανή: οι ακαδημαϊκές ανταλλαγές έχουν μαραθεί, πολλοί ξένοι ανταποκριτές έχουν απελαθεί και οι αρχές έχουν αυστηροποιήσει την πρόσβαση στις μετρήσεις της οικονομίας της Κίνας.

Εν τω μεταξύ, οι σχέσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας, έχουν επιδεινωθεί. Η κυβέρνηση Τραμπ πίεσε το Πεκίνο για το εμπόριο, τις εδαφικές διαφορές, τις απειλές για την Ταϊβάν και την καταστολή στο Χονγκ Κονγκ και το κατηγόρησε ότι διεξήγαγε γενοκτονία κατά των Ουιγούρων Μουσουλμάνων στη δυτική περιοχή Σιντζιάνγκ. Η κυβέρνηση Μπάιντεν διατήρησε μεγάλο μέρος αυτής της έντασης, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα «δεν χρειάζεται να έχουν σύγκρουση», αλλά θα πρέπει να προετοιμαστούν για «ακραίο ανταγωνισμό» στην οικονομική σκηνή. Αντίθετα, οι Κινέζοι διπλωμάτες και ηγέτες έχουν ενστερνιστεί το πνεύμα της αντιπαράθεσης. Σε μια ομιλία του τον περασμένο Ιούλιο, για την εκατονταετή επέτειο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Γενικός Γραμματέας Xi Jinpingδήλωσε ότι οι ξένοι που εκφοβίζουν την Κίνα «θα χτυπήσουν το κεφάλι τους ενάντια σε ένα Σινικό Τείχος από χάλυβα».

Όταν το Πεκίνο αποκάλυψε ένα σύνθημα για τους επερχόμενους Αγώνες, το περασμένο φθινόπωρο, ένιωθε σαν ένα λείψανο μιας άλλης εποχής: «Μαζί για ένα κοινό μέλλον». Η Κίνα ανακοίνωσε σύντομα ότι, λόγω της πανδημίας, σε κανέναν ξένο επισκέπτη δεν θα επιτρέπεται να αγοράζουν εισιτήρια για εκδηλώσεις και ότι οι πολιτικές ρήξεις κάτω από τους Αγώνες επρόκειτο να γίνουν πιο ορατές. Στις 2 Νοεμβρίου, Πενγκ Σουάι, αστέρι του τένις και τρεις φορές Ολυμπιονίκης, κατηγόρησε τον πρώην ηγέτη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Zhang Gaoli για σεξουαλική επίθεση. Η Πενγκ εξαφανίστηκε για μερικές εβδομάδες, προκαλώντας κατακραυγή από αθλητές, κυβερνήσεις και την Ένωση Γυναικών Αντισφαίρισης. (Ο Ζανγκ δεν απάντησε στις κατηγορίες· σε μια επόμενη συνέντευξη, ο Πενγκ τις ανακάλεσε.) Σε ένδειξη του πόσο η Κίνα έχει κυριαρχήσει στην πολιτική των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, κάλεσε απλώς για «ήσυχη διπλωματία». Έκτοτε είπε ότι θα συναντηθεί με τον Πενγκ στο Πεκίνο.

Τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας μια αντίθεση με τον χειρισμό των Αγώνων του 2008 από την Αμερική, η Κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα «διπλωματικό μποϊκοτάζ», επικαλούμενη το ιστορικό της Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα—ιδίως τον εγκλεισμό και τη σωματική κακοποίηση των μουσουλμάνων. Ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και πολλές άλλες χώρες προσχώρησαν στο μποϊκοτάζ. Επισήμως, η Κίνα απέρριψε τη χειρονομία ως «καθαρή επιδοκιμασία» για μια «αποκαλούμενη «γενοκτονία»», αλλά κανένας που γνωρίζει την κινεζική πολιτική δεν πιστεύει ότι το παραμικρό δεν τσίμπησε. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να προβάλλουν τη βαθιά επιθυμία της Κίνας να «κάνει τη χώρα μας δυνατή», όπως είπε ο Sun Yat-sen, αλλά, όσο οι πολιτικοί ηγέτες της κοροϊδεύουν και καταδικάζουν τις προσπάθειες να προστατεύσουν μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους της, θα αγωνίζονται να κερδίσουν τον διεθνή σεβασμό. . ♦

https://www.newyorker.com/magazine/2022/02/07/how-beijing-is-playing-the-olympics?utm_source=nl&utm_brand=tny&utm_mailing=TNY_Magazine_Daily_013122&utm_campaign=aud-dev&utm_medium=email&bxid=5f1db62c31d8d01019256839&cndid=61728333&hasha=8d7873dae2e4daa1034fce411607e9cb&hashb=5c58165139ab6c469dc90381a47747c5e14db611&hashc=8268a17b81252c259140d3e76eaea3b12173f7c8d0083fb7280bcd99f3f77328&esrc=Auto_Subs&utm_term=TNY_Daily

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>