«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έλληνες Ελληνίδες! Ένα είναι πλέον γεγονός, ότι έχουμε δοσίλογο πρωθυπουργό, δοσίλογους υπουργούς, δωσίλογοι βουλή, δοσίλογη προεδρία και γενίτσαρους γραμματείς και φαρισαίους.

ΔΙΠΛΟ ΚΑΝΤΡΟ ΒΒ

Κάτω από αυτές τις επικίνδυνες καταστάσεις, βρισκόμαστε στον προθάλαμο του εμφυλίου, που με την συνεργασία της κομισιόν προχωρούν ακάθεκτα στον αφανισμό των Ελλήνων και της Ελλάδος, της πατρίδος μας, καταργώντας πλήρως το σύνταγμα.

Από εδώ και πέρα έρχονται οι ευθύνες του συνόλου των Ελλήνων και του καθένα ξεχωριστά.

Απευθύνομαι στους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους ενημερώνω, ότι το (Εκτελώ εντολές) είναι παράνομο και αντισυνταγματικό.

Ο Υπάλληλος προσλαμβάνετε μόνο για να εξυπηρετεί των πολίτη και με καμία νομική και ηθική κάλυψη δεν δικαιούται να εκτελεί εντολές, οι υπηρεσίες του σταματούν μόνο στην διαπίστωση και ενημέρωση του ανάλογου υπουργού!

Το μόνο όργανο που εκτελεί είναι ο αστυνομικός, ούτε καν ο στρατιώτης αφού η αποστολή τους είναι να φιλά τα σύνορα, για αυτό οι υπηρεσίες, τα μαγαζιά και οι γιατροί με τα νοσοκομεία δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εκτελούν εντολές, όποιοι θέλουν να εκτελέσουν τις κρατικές εντολές, κακές, ή καλές, θα πρέπει να έχουν αστυνομικό στην είσοδο να το κάνει, ούτε σεκιουριτάδες έχουν τέτοιο δικαίωμα.

Και επειδή ανακοινώνουν εμφυλιακές αποφάσεις, καλό είναι να μην μπερδεύουμε το σώβρακο με την γραβάτα!

Και διευκρινίζω, ουδείς έχει δικαίωμα να μου απαγορεύσει να αγοράσω τρόφιμα, φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικές γνωματεύσεις και κυρίως να μου στερήσει τον μισθό μου, ή την σύνταξή μου.

Ο υπάλληλος που θα το πράξει φέρει και την ευθύνη των πράξεών του, το (Εκτελώ εντολές) είναι εχθρική πράξη κατά της ζωής μου και είμαι υποχρεωμένος να αμυνθώ άμεσα, αφαιρώντας την ζωή αυτού, ή αυτής που θα επιχειρήσει να μου στερήσει την ζωή.

 Άμεσα θα αφαιρέσω νόμιμα την ζωή αυτού που θα μου επιτεθεί με την κακολογία, ότι (εκτελεί εντολές).

Αγαπητοί συμπολίτες το βόλεμα τέλειωσε, οι δικαιολογίες και αυτές πέθαναν κάτω από την κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος.

Όταν σαν δοθούν εντολές που παραβιάζουν τα δικαιώματα των συμπολιτών σας, να αρνηθείτε, να παραιτηθείτε, η επιλογή είναι δική σας και νομικά και ηθικά και ο καθένας θα έχει την δική του ευθύνη, αφού τα δοσιλογικά καθάρματα μέσα από  παράνομες αποφάσεις και κριμένοι πίσω από δήθεν επιτροπές και εμπειρογνώμονες φορτώνουν τους φόνους σε εσάς, δεν προσληφθήκατε για εκτελεστές, αλλά για να εξυπηρετείτε τον πολίτη!

Αναλαμβάνετε την ευθύνη ολόκληρη κύριοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι, όταν μου πείτε απαγορεύετε να ψωνίσετε για να φάτε αν δεν έχετε κάνει το εμβόλιο, ή να με εξετάσει ο γιατρός, ή να μου δώσει φάρμακα το φαρμακείο, ή να μου πει το μηχάνημα στην τράπεζα ότι δεν μου δίνει το μισθό, ή την σύνταξή μου.

Το μηχάνημα που θα αρνηθεί να μου δόση την σύνταξή μου, θα κατευθυνθώ στο κατάστημα που ανήκει το μηχάνημα και θα αφαιρώ τις ζωές σε όσους περισσότερους μπορώ, διότι θα την θεωρήσω εχθρική πράξη κατά της ζωής μου.

Για αυτό  Σκεφτείτε πριν αποφασίσετε τι θα κάνετε, η εκτέλεση παράνομης εντολής, είναι έμμεσα κατά του πατέρα σας, του παιδιού σας, του γείτονα σου, του συναδέλφου σου, του συμπολίτη σου.

Οποιαδήποτε εντολή από μέρους του υπαλλήλου, είναι εχθρική πράξη κατά της ζωής μου και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσω άμεσα, απειλεί την ζωή μου, του παιδιού μου, της οικογένειάς μου, οπότε αφαιρώ την δική σου νόμιμα αμυνόμενος!

Επαναλαμβάνω, κάθε μαγαζί ιδιωτικό, η δημόσιο, αν θέλει να εφαρμόσει τις παράνομες και αντισυνταγματικές εντολές, οφείλει να βάλει στην είσοδο αστυνομικό, όχι σεκιουριτά, ο μόνος που μπορεί να εκτελεί εντολές, είναι ο αστυνομικός, τελεία και παύλα.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

…………………………..

Το πλαίσιο που θα ρυθμίζει μία σειρά από λειτουργικά ζητήματα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις ποινές προς τους «αρνητές» – όπως θα εφαρμοστεί, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, σε δομές φροντίδας ευπαθών ομάδων και μονάδες υγείας – έχει σχεδόν κλειδώσει στο Μαξίμου και οι σχετικές διατάξεις αναμένονται στη Βουλή, πιθανότατα την Πέμπτη. Το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει λεπτομερώς τις νομικές αλλά και τις πρακτικές διαστάσεις του θέματος, αναζητώντας προσεκτική διατύπωση, ιδίως στο κρίσιμο πεδίο των κυρώσεων, ωστόσο έχουν καθοριστεί, σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με βάση τις διευκρινίσεις του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, πέντε γενικές κατευθύνσεις.

Η πρώτη είναι η αναστολή μισθού για όσους βρίσκονται στη λίστα υποχρεωτικότητας αλλά αρνούνται τον εμβολιασμό τους, με την εν λόγω επίπτωση να αναφέρεται ως «αναστολή εργασίας» ή «άδεια άνευ αποδοχών». Το σενάριο της μετάθεσης εργαζομένων στα… μετόπισθεν φαίνεται πως απορρίφθηκε οριστικά. Το δεύτερο σημείο είναι η επ’ αόριστον ισχύς της εν λόγω αναστολής, χωρίς χρονικό «ταβάνι» δηλαδή, αλλά για όσο διαρκεί ο πανδημικός κίνδυνος. Τρίτος άξονας είναι, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, ότι δεν θα προβλέπονται ούτε καν ασφαλιστικές εισφορές, παρά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που σημαίνει χαμένο μισθό αλλά και ένσημα για τον εργαζόμενο εφόσον επιμένει να κρατά απόσταση από την… «Ελευθερία». Τέταρτον, η κυβέρνηση επιμένει σε όλους τους τόνους ότι θα υπάρχει αποσύνδεση του μέτρου με απολύσεις, επομένως αναμένεται διευκρίνιση ότι ο μη εμβολιασμός δεν θα δείχνει τον δρόμο για το πειθαρχικό συμβούλιο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά θα αντιμετωπίζεται ως ειδικό μέτρο με απευθείας χορήγηση άδειας χωρίς ο εργαζόμενος να πληρώνεται. Πέμπτον, σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες θα μπορούν να ζητούν ενημέρωση για τον εμβολιασμό ή μη των εργαζομένων τους.

Οι άξονες του σχεδιασμού

Για «μέτρο ώθησης διαφόρων εργαζομένων που δουλεύουν σε υπηρεσίες με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα να πάνε να εμβολιαστούν» μίλησε (Σκάι) ο υπουργός Εργασίας και έδειξε τους άξονες του σχεδιασμού: Ούτε χρονικό πλαίσιο θα τεθεί στην αναστολή εργασίας, ούτε θα καταβάλλονται μισθός και ασφαλιστικές εισφορές. Οσο για την αναπλήρωση των κενών που αναμένεται να προκληθούν σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, γεγονός που αντιμετωπίζεται από το Μαξίμου ως δύσκολο – διαχειριστικά – εγχείρημα, ο ίδιος προανήγγειλε διαδικασίες-εξπρές. Για όσο διαρκέσει η αναστολή, μισθός δεν θα υπάρχει, σύμφωνα με τη διευκρίνιση και του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. «Θα επιστρέψει στη δουλειά του εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά» είπε χαρακτηριστικά (Σκάι) ο Βορίδης, ο οποίος επιμένει στην «οριοθετημένη» αναστολή, δηλαδή να προβλεφθεί ένας συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας ως περιθώριο στον εργαζόμενο να εμβολιαστεί

Η επικείμενη ρύθμιση, που κρίνεται επείγουσα καθώς σε αυτή θα υπάγονται οι εργαζόμενοι στις μονάδες φροντίδας ευπαθών κατηγοριών από 16 Αυγούστου και οι απασχολούμενοι στην Υγεία από την 1η Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει ουσιαστικά ως «πιλότος» για τυχόν νέες επαγγελματικές ομάδες του Δημοσίου που θα ενταχθούν σε καθεστώς υποχρεωτικότητας εμβολιασμού. Συζητήσεις γίνονται ήδη με πρώτους στη λίστα τους εκπαιδευτικούς αλλά και δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι βρίσκονται σε θέσεις πρώτης γραμμής με απευθείας επαφή με το κοινό. Ομως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει άμεσα νέα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά στις επόμενες εβδομάδες θα αξιολογεί τα δεδομένα (ρυθμούς εμβολιασμού, πανδημικοί δείκτες κ.ο.κ.) ώστε να καταλήξει σε αποφάσεις.

Πανεπιστήμια – Σχολεία

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διαμηνύεται η πρόθεση για πλήρως ανοιχτές δραστηριότητες από το φθινόπωρο, όπως η δια ζώσης λειτουργία πανεπιστημίων και σχολείων. Αυτό σημαίνει ότι περαιτέρω «δύσκολες» αποφάσεις μετατίθενται χρονικά για τον επόμενο μήνα – και όχι νωρίτερα. Κυρίαρχο στοίχημα για την κυβέρνηση και τους επιστήμονες είναι να δουν αυξητική τροχιά και στους εμβολιασμούς – στις πρώτες δόσεις για την ακρίβεια -, με το Μαξίμου να αναζητεί, κατά τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, την «κατάλληλη ισορροπία» μεταξύ κινήτρων και αντικινήτρων. «Πρέπει όλοι να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε», επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και με τη φράση «μόλις ανακοινώθηκαν τα πεδία της υποχρεωτικότητας, προσβλέπουμε ότι θα μπούμε στο φθινόπωρο με ένα καλό ποσοστό» επιχείρησε να κλείσει προσώρας τη συζήτηση για τυχόν επέκταση του μέτρου στους επόμενους μήνες.

Ελένη Ευαγγελοδήμου

Μάρθα Καϊτανίδη

https://www.in.gr/2021/07/21/b-science/sars-cov2/emvolio-den-tha-plironontai-osoi-ergazomenoi-arnountai-na-emvoliastoun/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>