«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η 4η βιομηχανική επανάσταση σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Ένα χέρι - ρομπότ ξαναδίνει στο χρήστη του την αίσθηση της αφής

4η βιομηχανική επανάσταση:

Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021

Το κρίσιμο σταυροδρόμι για την ανθρωπότητα του 21ου αιώνα

Η 4η βιομηχανική επανάσταση, που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει, ως σύγχρονος Ηρακλής, το δίλλημα αν τελικά θα επιλέξει τον δρόμο της Αρετής ή της Κακίας.

Με δεδομένο ότι στην Ελληνική Μυθολογία ο Ηρακλής συμβόλιζε την κοινωνία, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η 4η βιομηχανική επανάσταση αποτελεί το σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η σύγχρονη κοινωνία/ανθρωπότητα, η οποία πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο αν αυτή θα λειτουργήσει για το κεφάλαιο, δηλαδή για το 1% ή για το 99%, δηλαδή για την κοινωνία/ανθρωπότητα.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια δύσκολη επιλογή. Τόσο επειδή η ίδια η 4η βιομηχανική επανάσταση δεν είναι,, ως έννοια και ως δυναμική, όσο θα έπρεπε γνωστή στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, όσο και γιατί δεν υπάρχουν χαραγμένοι και στρωμένοι δρόμοι, αφού όπως είναι γνωστό οι δρόμοι της πορείας των κοινωνιών και της ανθρωπότητας σχηματίζονται περπατώντας.

Όπως είναι γνωστό η 1η βιομηχανική επανάσταση πυροδοτήθηκε από την σύνδεση του οικονομικοκοινωνικού χώρου με τον άνθρακα ως πηγή ενέργειας και τον ασύρματο σημάτων Μωρς ως μέσο επικοινωνίας, η 2η από την σύνδεσή του με το πετρέλαιο, ως πηγή ενέργειας, το τηλέφωνο, τον τηλέτυπο και το ραδιόφωνο ως μέσα επικοινωνίας και η 3η με την πυρηνική ενέργεια, το τρανζίστορ και την τηλεόραση. Ενώ η 4η, που εμφανίστηκε στην καμπή της ορατής εξάντλησης των αποθεμάτων των ορυκτών καυσίμων και πυροδοτείται από την σύνδεση του οικονομικοκοινωνικού χώρου:

  • με νέες φθηνότερες, καθαρότερες, ασφαλέστερες και ανεξάντλητες μορφές ενέργειας με επίκεντρο το υδρογόνο, που καταργούν τα συγκεντρωτικά ενεργειακά συστήματα και θέτουν υπό σοβαρή αμφισβήτηση τον τρόπο παραγωγής και διανομής του κοινωνικού πλούτου, παρά τους περί του αντιθέτου έωλους ισχυρισμούς αμαθών ή συνειδητών συκοφαντών της απελευθερωτικής υδρογονοενέργειας.

  • με τον κυβερνοχώρο που αρθρώνεται από τον προσωπικό υπολογιστή και το διαδίκτυο, μέχρι την ψηφιοποίηση της πληροφορίας, το ελεύθερο λογισμικό, την τρισδιάστατη εκτύπωση, τις 5G τεχνολογίες επικοινωνίας, την τεχνητή νοημοσύνη και την σύγχρονη τεχνολογία του διαστήματος σε συνδυασμό, δυστυχώς, με τους σύγχρονους ανταγωνιστικούς, με στόχο την παγκόσμια ηγεμονία, στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Γίνεται φανερό πως τόσο οι σύγχρονες μορφές ενέργειας, όσο ο κυβερνοχώρος και η ψηφιακή οικονομία στη μορφή των σύγχρονων τεχνολογιών της ρομποτικής, της νανοτεχνολογίας και γενικά των μηχανών που σκέπτονται υπόσχονται στον σύγχρονο Ηρακλή, στην σύγχρονη κοινωνία/ανθρωπότητα απελευθέρωση από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, από την σκληρή χειρωνακτική εργασία, περισσότερο ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας, εξαφάνιση της ανεργίας, της φτώχειας, της πείνας, του θρησκευτικού φανατισμού, του ρατσισμού, του φασισμού, του ιμπεριαλισμού και του πολέμου. Φανερό γίνεται επίσης ότι για να ανοίξει αυτός ο δρόμος της Αρετής, οφείλουν οι δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού να αυτονομηθούν πνευματικά, πολιτικά και οργανωτικά από το κεφάλαιο και ενωμένες στον ρόλο του υποκειμένου της ιστορίας να επαναρυθμίσουν τη σχέση της κοινωνίας/ανθρωπότητας με τα μέσα παραγωγής με την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας πάνω σε αυτά και την αμεσοδημοκρατική διαχείρισή τους.

Η παλινόρθωση της κοινωνίας στον ρόλο του αποκλειστικού υποκειμένου της ιστορίας και του βασικού οργανωτή της οικονομικής δραστηριότητας, θα οδηγήσει στην επανασυγκόλληση των μορφών εργασίας, της ζωντανής εργασίας με την ιστορική ή νεκρή μορφή εργασίας που αποτελεί οργανικό της συμπλήρωμα το οποίο κάποιοι με την βία των όπλων, των θεσμών, των δομών και των λειτουργιών το σφετερίστηκαν και το έστρεψαν εναντίον των φορέων της ζωντανής εργασίας, εναντίον των κοινωνιών και της ανθρωπότητας, με αποτέλεσμα την κοινωνική ανισότητα, την αποκλειστική μήτρα όλων των δεινών της ανθρωπότητας.

Είναι η ατομική ιδιοκτησία πάνω στα μέσα παραγωγής που οδήγησε την ανθρωπότητα στην ακραία και επικίνδυνη διάσπασή της, στο 1% που κατέχει καταχρηστικά και με τη βία τα μέσα παραγωγής και στο 99% που φυτοζωεί στις παρυφές του απάνθρωπου, σπάταλου και καταστροφικού καπιταλισμού του 1%.

Ζούμε στον 21ο αιώνα, με έντονα τα αποτυπώματα μιας ατέλειωτης αλυσίδας κοινωνικών αγώνων για την εξάλειψη της κοινωνικής ανισότητας, που ως βασικές συνιστώσες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, μας έφεραν μπροστά στο κρίσιμο σταυροδρόμι:

  • Θα επιλέξουμε τον δρόμο της Αρετής που οδηγεί στην κοινωνική ισότητα, στην καθολική ευημερία, στον κοινωνικό αυτοπροσδιορισμό, στην άμεση δημοκρατία που θα αρθρώνεται από το τοπικό μέχρι το οικουμενικό επίπεδο σε μια ενιαία Παγκόσμια Αμεσοδημοκρατική Συνομοσπονδία και στον ειρηνικό αταξικό οικουμενικό ουμανιστικό πολιτισμό;

  • Ή θα αφήσουμε, για μια ακόμα φορά, με την ισχυρή πιθανότητα να μην υπάρξει επόμενη, όσα μας κληροδότησαν όλες οι προηγούμενες γενιές στα χέρια των αδίστακτων ατομικών, συλλογικών και κρατικών κεφαλαιοκρατών, που λεηλατούν την Φύση και τον πλανήτη και μας εξανδραποδίζουν μαζικά ευνουχίζοντάς μας πνευματικά, πολιτικά και ηθικά με τις σκοταδιστικές θρησκείες και τις εξουσιαστικές ιδεολογίες μετατρέποντάς μας από ανθρώπινα υποκείμενα σε ανθρώπινες μηχανές που προορίζονται να εργάζονται, να καταναλώνουν και να πολεμούν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου;

Λέγεται, και δικαιολογημένα, ότι τα λάθη που κάθε φορά έκανε το ανθρώπινο γένος, υπήρξαν ο μεγαλύτερος δάσκαλός του, επειδή τον έκαναν σοφότερο με αποτέλεσμα να μην επαναλαμβάνει τα ίδια, για να μπορεί έτσι να προχωράει προς τον κάθε φορά καλύτερο κόσμο.

Σήμερα, που ο μέσος άνθρωπος, δηλαδή ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί, ως μέλη των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού, γνωρίζουμε πολλά σχετικά με τις δυνατότητες και της απειλές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, αφού σε τελική ανάλυση δικό μας συλλογικό δημιούργημα είναι, εμείς την κινούμε και την χειριζόμαστε, θα ήταν ασυγχώρητο λάθος μας να την αφήσουμε να εξελιχθεί σε βάρος μας, σε βάρος των επόμενων γενεών συνεχίζοντας τον δρόμο του κεφαλαίου και της κοινωνικής ανισότητας.

Σ’ αυτό το σταυροδρόμι της ανισότητας/κακίας και της ισότητας/αρετής βρισκόμαστε όλοι μας κάθε μέρα, σε κάθε σημαντική απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε στην ζωή μας.

Ας αποτινάξουμε από πάνω μας την έλλειψη αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού που έντεχνα μας επέβαλαν οι σκοταδιστικές και θανατόφιλες θρησκείες και οι εξουσιαστικές ιδεολογίες για να είμαστε χειραγωγίσιμοι και εθελόδουλοι.

Ας αγαπήσουμε τους εαυτούς μας και ας καλλιεργήσουμε τον αυτοσεβασμό μας και την αυτοπεποίθησή μας, για να αποστασιοποιηθούμε από τα περιττά και τα ασήμαντα της καθημερινότητας που μας αποπροσανατολίζουν και ας συμπεριφερθούμε υπεύθυνα και αποφασιστικά, όπως ακριβώς έκανε ο συμβολικός μυθικός Ηρακλής.

Ας επιλέξουμε τον δρόμο της Αρετής, το δρόμο της κοινωνικής ισότητας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της άμεσης, της αταξικής δημοκρατίας και της ειρήνης, του μοναδικού δρόμου που δίνει νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη και οδηγεί στην καθολική ευτυχία.

Γράφει ο Κώστας Λάμπος

claslessdemocracy@gmail.com, 

https://classlessdemocracy.blogspot.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>