«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί;

Το κτίριο KNESSET στην Ιερουσαλήμ κατέχει έναν από τους μικρότερους νομοθέτες στον κόσμο.  (πιστωτική φωτογραφία: MARC ISRAEL SELLEM / THE JERUSALEM POST)

Αυτό θα τελειώσει στην εισβολή του Knesset, στο σπίτι του Bennett ή σε φυσική επίθεση εναντίον ενός μέλους του Knesset; Δεν ξέρουμε.

Το κτίριο KNESSET στην Ιερουσαλήμ κατέχει έναν από τους μικρότερους νομοθέτες στον κόσμο.

Η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των δημοκρατιών. Είναι ένα σημάδι σταθερότητας στο σύστημα διακυβέρνησης και εμπιστοσύνης στους θεσμούς της κυβέρνησης.

Αυτό που συνέβη στις 6 Ιανουαρίου με την καταιγίδα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ ήταν μια προσπάθεια να σταματήσει ο Τζο Μπάιντεν από το να γίνει πρόεδρος και αυτό που έκανε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Κυριακή ήταν η προσπάθειά του να εμποδίσει τον Ναφτάλι Μπενέτ να γίνει πρωθυπουργός .

Ακούγοντας τον Νετανιάχου να μιλά την Κυριακή για τη φατρία του Likud, θα πρέπει να εγείρει ανησυχία σε όλους τους Ισραηλινούς.

Ενώ δεν κάλεσε ανοιχτά τους ανθρώπους να εισβάλουν στην Κνεσέτ, έκανε ό, τι μπορούσε για να εκχωρήσει την κυβέρνηση που σχεδιάζουν να σχηματίσουν ο Μπενέτ και ο Γιέρ Λαπίντ την επόμενη εβδομάδα.

Η νέα κυβέρνηση είναι μια περίπτωση της «μεγαλύτερης εκλογικής απάτης στην ιστορία της χώρας», οι άνθρωποι «αισθάνονται εξαπατημένοι» και είναι δικαίωμα όλων να αναλάβουν δράση και να διαμαρτυρηθούν κατά του σχηματισμού της κυβέρνησης.

«Μιλάμε για κόμματα που μιλούν δεξιά και ενεργούν αριστερά και εξαπατούν τους ψηφοφόρους τους», δήλωσε ο Νετανιάχου στους συναδέλφους του Λίκουντ.

«Θέλω να πω την απλή αλήθεια που όλοι καταλαβαίνουν: Δεν χρειάζεται να φοβάστε να επιτεθείτε στους σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης και στα τηλεοπτικά στούντιο και στη μηχανή προπαγάνδας που λειτουργεί για αυτούς. Αυτό είναι μέρος της εξαπάτησης.

Μην φοβάστε να πείτε την αλήθεια. “

Από μόνη της, αυτή η συζήτηση μπορεί να μην ακούγεται εμπρηστική, αλλά έρχεται καθώς σχεδόν κάθε μέλος του Κόμματος Yamina είναι κάτω από 24/7 λεπτομέρειες ασφαλείας λόγω της αύξησης των απειλών εναντίον τους και των οικογενειών τους.

Ο Bennett προστατεύεται από το Shin Bet (Οργανισμός Ασφάλειας του Ισραήλ), τον Ayelet Shaked από την Knesset Guard και από την Κυριακή, οι MKs Idit Silman και Nir Orbach συνοδεύονται επίσης από ένοπλους φρουρούς.

Τα σχόλια του Νετανιάχου ήρθε λιγότερο από μια ημέρα αφότου ο επικεφαλής του Shin Bet εξέδωσε μια σπάνια δημόσια προειδοποίηση, ακούγοντας κουδούνια συναγερμού ότι το επίπεδο υποκίνησης στο Ισραήλ σήμερα μπορεί να τελειώσει με αιματοχυσία.

Αυτό εμπόδισε τον Νετανιάχου να απονομιμοποιήσει τη νέα κυβέρνηση ή κάλεσε τους οπαδούς του να επιτεθούν (με νόμιμο τρόπο, τόνισε) τα μέσα ενημέρωσης και τα μέλη του Κνεσέτ; Δυστυχώς όχι.

Είναι αλήθεια ότι ο Νετανιάχου πλημμύρισε το κάλεσμα του αρχηγού του Shin Bet για να καταγγείλει την υποκίνηση, αλλά πήγε γρήγορα στην επίθεση, προσθέτοντας καύσιμο στη φωτιά.

Για τους οπαδούς του, υπήρχε μια απομάκρυνση από την ομιλία του και αυτό ήταν να συνεχίσει να πολεμά, να επιτίθεται και να αντιστέκεται στη δημιουργία του λεγόμενου συνασπισμού αλλαγών.

Αν, Θεέ μου απαγορευτεί, πρέπει να συμβεί βία, ο Νετανιάχου θα κάνει ό, τι κάνει καλύτερα – να πλύνει τα χέρια του οποιασδήποτε ευθύνης και να επαναλάβει το αίτημά του για αντίσταση εντός των ορίων του νόμου.

Ενώ αυτό μπορεί να είναι αυτό που είπε, υπάρχει επίσης η μουσική με τον τρόπο που το είπε.

Το να ονομάζεις κάτι απάτη και να στέκονται και να αντιστέκονται οι άνθρωποι μπορούν να ερμηνευθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Όταν ο προϊστάμενος εσωτερικής ασφάλειας προειδοποιεί για αιματοχυσία και αγνοείτε αυτήν την κλήση και μιλάτε με τον τρόπο που μίλησε ο Νετανιάχου, είστε υπεύθυνοι για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.

 Μερικές φορές, είναι τόσο απλό.

Αυτό είναι επικίνδυνο έδαφος για το Ισραήλ και θυμίζει τον τρόπο που ο Ντόναλντ Τραμπ αγωνίστηκε να ανατρέψει και να εκχωρήσει τις εκλογές στις 4 Νοεμβρίου.

Αυτό θα τελειώσει στην εισβολή του Knesset, στο σπίτι του Bennett ή σε φυσική επίθεση εναντίον ενός μέλους του Knesset;

 Δεν ξέρουμε.

Ο Νετανιάχου δεν θέλει τους οπαδούς του να αναστατωθούν. θέλει να αισθάνονται εξαπατημένοι.

Ο λόγος είναι επειδή αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους κρατήσει στο πλευρό του εάν και όταν σχηματιστεί η κυβέρνηση Bennett-Lapid.

Θα παίξει την κάρτα του θύματος και θέλει και οι οπαδοί του να αισθάνονται σαν θύματα.

Δεν θέλει να δώσει ούτε μια στιγμή χάριτος στη νέα κυβέρνηση για να πετύχει όπου έχει αποτύχει.

Θέλει ο καθένας στην άκρη όλη την ώρα.

Υπάρχει μια εναλλακτική λύση: αναγνωρίζοντας ότι έχει δημιουργηθεί μια νέα κυβέρνηση και παραχωρείται με χαρά.

 Αυτό θα σήμαινε την πρόσκληση του Bennett και του Lapid για μια συνάντηση, το να συναντηθούμε ανώτατο προσωπικό με ανώτερο προσωπικό από την άλλη πλευρά και να διασφαλίσουμε ότι η μετάβαση θα γίνει με τον πιο ομαλό και πιο υπεύθυνο τρόπο.

Αυτό δεν κάνει ο Νετανιάχου. Θέλει να πάει κάτω από τις μάχες αφού η διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης θα έδινε στη νέα κυβέρνηση νομιμότητα και αυτό θα αρνηθεί να κάνει ο Νετανιάχου.

Οι Ισραηλινοί πρέπει να επαγρυπνούν, καθώς αυτό που ακούσαμε την Κυριακή δεν είναι απλώς μια συζήτηση από έναν άνθρωπο που έχασε τις εκλογές.

 Είναι η συζήτηση ενός ανθρώπου που είναι αποφασισμένος να κάνει ό, τι μπορεί για να σταματήσει τη μεταφορά εξουσίας σε έναν άλλο πρωθυπουργό και μια νέα κυβέρνηση που προορίζεται να τον αντικαταστήσει.

Εάν αυτό σημαίνει περαιτέρω αποδυνάμωση των κρατικών θεσμών και των δημοκρατικών αξιών, τότε ας είναι.

 Το Ισραήλ πρέπει να είναι προσεκτικό.

https://www.jpost.com/opinion/israel-is-in-danger-we-need-to-be-vigilant-comment-670269

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>