«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πρόεδρος τουρκικής Βουλής: “Η Τουρκία θα αποχωρήσει από την Συνθήκη του Μοντρέ και την Συνθήκη της Λωζάνης” – Ο ρωσικός Στόλος στα Στενά Την «βόμβα» την έριξε ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

ΕΚΤΑΚΤΟ- Η Τουρκία κλείνει τα Στενά στο Βόσπορο

Τουρκία • 25/03/2021

Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

«Βόμβα» έριξε πριν από λίγο ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής Mustafa Şentop καθώς δήλωσε πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα αποσυρθεί και από την Συνθήκη του Μοντρέ για τα Στενά, μετά την απόσυρση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Παράλληλα τόνισε πως μπορεί να αποσυρθεί μονομερώς κι από άλλες συνθήκες, όπως η Συνθήκη της Λωζάνης!

Η Δύση θα χάσει τα Στενά αν…
Αυτό σημαίνει πως η Δύση θα χάσει οριστικά τα Στενά αντίθετα η Ρωσία θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στις «θερμές» θάλασσες της Μεσογείου.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα εμποδίσει τίποτα τους Ρώσους (θα τους ζητηθεί άλλωστε από τους Τούρκους για την προστασία της χώρας από την Δύση) να μεταφέρουν τον ρωσικό Στόλο στα Στενά για αναλάβουν την ασφάλειά τους απέναντι στις δυτικές δυνάμεις.

Φυσικά κατάργηση της Συνθήκης του Μοντρέ σημαίνει αυτόματα το οριστικό τέλος των σχέσεων Τουρκίας-Δύσης.

Όμως και η κατάργηση της Συμφωνίας της Λωζάνης σημαίνει πως η Άγκυρα θα θελήσει την αλλαγή των συνόρων με την Ελλάδα.

Βέβαια αν δεν ισχύει η Συνθήκη της Λωζάνης, τότε ισχύει η προηγούμενη των Σεβρών, κάτι που επί της ουσίας θα νομιμοποιούσε την Δύση να στερήσει την Τουρκία από την μισή επικράτειά της.

Άλλωστε η Συνθήκη των Σεβρών είναι αυτή που έδινε τον έλεγχο των Στενών στην Δύση και είναι η μόνη νομικά συνθήκη που «βολεύει» τους δυτικούς αυτή την στιγμή.

Σίγουρα όταν βοήθησαν την Τουρκία του Κεμάλ να κερδίσει την ελληνική Στρατιά το 1922 δεν το περίμεναν ότι θα το πλήρωναν αυτό με έναν αιώνα καθυστέρηση, αλλά η Ιστορία έχει πάντα την ειρωνεία της.

Η αποτροπή της καθόδου των Ρώσων στα «ζεστά» νερά ήταν ο πάγιος σκοπός των δυτικών χωρών εδώ και πολλούς αιώνες και αντίθετα η επίτευξή της ήταν ο διακαής πόθος της Μόσχας.

Μάλιστα υπάρχει και σχέδιο δημιουργίας γιγαντιαίου καναλιού στο Ιράν για να μπορούν οι Ρώσοι να κατεβαίνουν ανενόχλητοι στον Ινδικό Ωκεανό σε περίπτωση που δεν καταφέρουν την έξοδό τους μέσω των Στενών.

Οι Αμερικανοί είχαν πάντα των φόβο της απώλειας ελέγχου των Στενών και αυτό φαίνεται πως επί του πρακτέου έχει ήδη γίνει και γιαυτό έχουν ανακηρύξει ως νέα προωθημένη βάση τους την Αλεξανδρούπολη.

Μέσω της πόλης της Θράκης μεταφέρουν στην Βουλγαρία τον απαραίτητο εξοπλισμό για να διαθέσουν ικανό αριθμό δυνάμεων στην Μαύρη Θάλασσα εν όψιν και του ουκρανικού ζητήματος το οποίο αναμένεται να αναζωπυρωθεί στο αμέσως επόμενο μελλοντικό διάστημα.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Mustafa Şentop έκανε εντυπωσιακές δηλώσεις σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα καθώς προέβη σε αξιολογήσεις σχετικά με τον τερματισμό της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης με το διάταγμα του Προέδρου Ερντογάν και ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος μπορεί να αποχωρήσει και από οποιαδήποτε άλλη συνθήκη και έδωσε ως παράδειγμα την Συνθήκη του Μοντρέ.

“Ο Πρόεδρος μπορεί να αποχωρήσει με διάταγμα, από το Montreux και από άλλες διεθνείς συμφωνίες όπως έκανε με την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης »

Λόγω της θεσμικής του θέσης είναι σαφές πως η δήλωση είχε στόχο και σκοπό και το Μοντρέ και την Λωζάνη.

Αναφερόμενος μάλιστα στην Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης είπε πως τα δικαιώματα των γυναικών τα προστατεύει το εσωτερικό νομικό σύστημα η Σύμβαση ήταν απλώς ένα πλαίσιο.

Πως σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ο ναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz
Τις δηλώσεις του Προέδρου της τουρκικής Βουλής τις σχολίασε και ο απόστρατος ναύαρχος Cem Gürdeniz ο οποίος είναι κεμαλικού υπόβαθρου και δεν το κρύβει αλλά ομολογουμένως η ανάλυσή του χαίρει πρακτικής λογικής.

“Το Montreux δημιούργησε ένα καθεστώς ασφαλείας στη Μαύρη Θάλασσα» είπε ο απόστρατος αξιωματικός «και οι δηλώσεις αυτές είναι εξαιρετικά μεγάλα λόγια που θέτουν σε κίνδυνο την «Γαλάζια Πατρίδα».

13 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία ίδρυσε την Δημοκρατία της Τουρκίας, τα τουρκικά Στενά έχουν καθεστώς κυριαρχίας το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει με προεδρικό Διάταγμα και κάτι τέτοιο είναι ασυμβίβαστο με τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας.

Εάν δεχτούμε τη Συνθήκη της Λωζάνης ως τη ραχοκοκαλιά της Δημοκρατίας, η σύμβαση του Μοντρέ, η οποία είναι το σημαντικότερο συμπληρωματικό μέρος αυτής της ραχοκοκαλιάς, όχι μόνο αποκατέστησε την κυριαρχία των Στενών αλλά και καθιέρωσε ένα καθεστώς ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Σύμβαση του Montreux επέζησε επιτυχώς από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Ψυχρό Πόλεμο και την περίοδο της Ψυχικής Ειρήνης που διήρκεσε μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και την αντιτρομοκρατική περίοδο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ μετά το 2001.

Η Συνθήκη του Μοντρέ παρέχει σταθερότητα στην Τουρκία
Σήμερα, η Σύμβαση του Montreux είναι το πιο σημαντικό εργαλείο επιβίωσης των γεωπολιτικών της Μαύρης Θάλασσας, παρέχοντας σταθερότητα για την Τουρκική Δημοκρατία στον βόρειο γεωπολιτικό άξονα.

Είναι ένα είδος βόρειου κάστρου. Το Montreux χάρη στην ψυχρή διπλωματία ταιριάζει ακριβώς με τις διατάξεις του στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία παρά όλες τις προκλήσεις της Δύσης που βιώθηκαν το καλοκαίρι του 2008, με τον πόλεμο της Γεωργίας με την Ρωσία, και η θάλασσα της περιοχής θα θέσει σε κίνδυνο την Τουρκία σε μια κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας που διαρκεί από την άνοιξη του 2014 και μπορεί να ενταθεί.

Η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει στο καθεστώς ακριβείας του Montreux. Αυτό δεν είναι επιλογή αλλά ζήτημα επιβίωσης. Η κατάργηση της Σύμβασης του Montreux δημιουργεί μεγάλη αναταραχή στον Εύξεινο Πόντο και συνθήκες κλιμάκωσης που μπορούν να ανέλθουν στο επίπεδο των ένοπλων στρατιωτικών συγκρούσεων στη σημερινή παγκόσμια συγκυρία.

Πρέπει να συνεχίσουμε τις ισορροπημένες πολιτικές μας ενάντια στις συζητήσεις κατά της Σύμβασης του Μοντρέ, όχι ενάντια στις εξελίξεις και τα σφάλματα στις διεθνείς μας σχέσεις.

Η Τουρκία εγκαταλείποντας το Montreux εξυπηρετεί τον ιμπεριαλισμό. Οι συνέπειες της κατάργησης του Montreux, είναι ισοδύναμο με την εγκατάλειψη της Γαλάζιας Πατρίδας ή την επιτρεπόμενη εγκαθίδρυση ενός κουρδικού κράτους μαριονέτα στο νότο μας.

Αυτός ο λόγος έχει αναμφίβολα κάνει τις ΗΠΑ και τις ιμπεριαλιστικές ναυτικές δυνάμεις τους εξαιρετικά χαρούμενες, οι οποίες δεν μπορούσαν να μεταφέρουν πολεμικά πλοία της χωρητικότητας και του τύπου που ήθελαν λόγω των περιορισμών της Συνθήκης του Montreux στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία έχει έκταση μικρότερη από το μισό τοις εκατό των ωκεανών.

Υπήρξαν παρόμοιες γεωπολιτικές απόπειρες αυτοκτονίας από την πολιτική διοίκηση στο παρελθόν.

Η Συνθήκη του Montreux είναι το προϊόν του εξαιρετικού συνδυασμού της ιδιοφυΐας στην εξωτερική πολιτική του Atatürk και των ευκαιριών που δημιουργούνται από τη διεθνή συγκυρία.

«Λόγω του Μοντρέ δεν γίναμε Περσικός Κόλπος τόσα χρόνια»
Τα τελευταία 85 χρόνια, χάρη σε αυτήν τη σύμβαση, η Μαύρη Θάλασσα δεν ήταν ποτέ ο Περσικός Κόλπος. Δυτικά και νότια και προς βορρά μέσω της Τουρκίας δεν επιτρέπεται η πολιορκία.

Χάρη στο Montreux, η Μαύρη Θάλασσα έχει γίνει μια θάλασσα ισορροπίας, η ειρήνη και η σταθερότητα στην θαλάσσια περιοχή έχει διατηρηθεί μέχρι στιγμής.

Το τουρκικό κοινό πρέπει να έχει επίγνωση του μεγάλου κινδύνου επιβίωσης που δημιουργείται από αυτούς τους λόγους.

Απλά υπενθυμίζω τον Άξονα στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι σύμμαχοι και των δύο κρατών θέλουν να βάλουν την Τουρκία στον πόλεμο στο πλευρό τους, και θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η κύρια αιτία για την μεγάλη πίεση είναι τα Στενά.

Συζητούν (προφανώς εννοεί τους Αμερικανούς) για την Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη, την Κύπρο, τη Μεσόγειο, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και προκαλούν μεγαλύτερη αυτοκρατορική πίεση, ήταν εξαιρετικά ατυχής η δήλωση αυτές τις μέρες που το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Eisenhower έπαιξε σε ένα μεγάλο σόου στην Κρήτη.»

Ποια είναι τα κύρια σημεία της Συνθήκης του Μοντρέ
Η Συνθήκη του Μοντρέ ή Συνθήκη για το καθεστώς των Στενών (Montreux Convention Regarding the Regime of the Turkish Straits),(τουρκικά: Montrö Boğazlar Sözleşmesi) είναι συνθήκη η οποία αφορά στο καθεστώς των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε το 1936, παραχωρεί τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στην Τουρκία και ρυθμίζει την στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.

Η σύμβαση παραχωρεί στη Τουρκία τον πλήρη έλεγχο των Στενών και εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης. Οι όροι της σύμβασης αποτέλεσαν πηγή διαμάχης για χρόνια, κυρίως όσον αφορά τη διέλευση πολεμικών σκαφών της Σοβιετικής Ένωσης από τα Στενά στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Υπογράφηκε στις 20 Ιουλίου 1936 στην ελβετική πόλη Μοντρέ. Τέθηκε σε ισχύ στις 9 Νοεμβρίου, 1936 και καταχωρήθηκε στην Κοινωνία των Εθνών στις 11 Δεκεμβρίου 1936. Εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα, με ορισμένες τροποποιήσεις.

Τα συμβαλλόμενα Μέρη της συνθήκης (Συμβαλλόμενα Μέρη: Κράτη Μαύρης Θάλασσας : Βουλγαρία, Ρουμανία, Σοβιετική Ένωση, Τουρκία, Αυστραλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία, Γιουγκοσλαβία) αναγνωρίζουν και επιβεβαιώνουν την αρχή της ελεύθερης διέλευσης και ναυσιπλοΐας δια θαλάσσης στα Στενά:

«εν καιρώ ειρήνης, τα εμπορικά πλοία θα απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας στα Στενά, με τη μέρα και τη νύχτα, κάτω από οποιαδήποτε σημαία με οποιοδήποτε είδος φορτίου.

Η σύμβαση δίνει στην Τουρκία τον πλήρη έλεγχο των Στενών και εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης.

Επιτρέπει στην Τουρκία την στρατιωτικοποίηση των Στενών. Επιτρέπει τη διέλευση πολεμικών πλοίων των παρευξείνιων χωρών με ειδοποίηση μιας εβδομάδας και υπό κάποιους όρους εκτοπίσματος, μεγέθους, οπλισμού.

Περιορίζει σημαντικά το πέρασμα των πολεμικών πλοίων που δεν ανήκουν σε κράτη της Μαύρης Θάλασσας (προειδοποίηση διέλευσης, όριο εκτοπίσματος πλοίων, περιορισμός οπλισμού, μη διέλευση αεροπλανοφόρων κλπ).

Συμβατότητα με UNCLOS
Όταν τέθηκε σε ισχύ η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) το Νοέμβριο του 1994, ζητήθηκε στα πλαίσια εφαρμογής της η επαναδιατύπωση της Συνθήκης του Μοντρέ, ώστε να είναι συμβατή με το καθεστώς που διέπει τη διεθνή ναυσιπλοΐα.

Ωστόσο, η μακροχρόνια άρνηση της Τουρκίας να υπογράψει την UNCLOS σημαίνει ότι η Συνθήκη του Moντρέ, παραμένει σε ισχύ χωρίς περαιτέρω τροποποιήσεις.

………………………………………..

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Şentop: Ο Ερντογάν μπορεί επίσης να αποσυρθεί από τη Σύμβαση των Στενών του Μοντρέ

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Şentop: Ο Ερντογάν μπορεί επίσης να αποσυρθεί από τη Σύμβαση των Στενών του Μοντρέ
Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Şentop είπε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα μπορούσε να αποσυρθεί από τις διεθνείς συμφωνίες που ήθελε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Şentop έδωσε ένα παράδειγμα της Σύμβασης των Στενών του Μοντρέ.
25 Μαρτίου 2021 02:03Ενημερώθηκε: 25 Μαρτίου 2021 03:14
Facebook Κελάδημα

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Mustafa Şentop έκανε εντυπωσιακές δηλώσεις σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που παρακολούθησε. Ο Şentop, ο οποίος προέβη σε αξιολογήσεις σχετικά με τον τερματισμό της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης με το διάταγμα του Προέδρου, ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος μπορούσε να αποχωρήσει από τη διεθνή συμφωνία που ήθελε με διάταγμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Şentop έδωσε ένα παράδειγμα της Σύμβασης των Στενών του Μοντρέ.

Εδώ είναι η δήλωση του Şentop που έπεσε σαν βόμβα στην ατζέντα:

“Ο Πρόεδρος μπορεί να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης με διάταγμα, καθώς και από το Montreux, από άλλες διεθνείς συμφωνίες.”

Οι δηλώσεις της Şentop έχουν ως εξής:

“Η ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ” ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ “Δίνει την άδεια του” ΕΓΚΡΙΣΗΣ “”
Φίλοι που γράφουν σήμερα για το πώς να εγκρίνουν διεθνείς συνθήκες στο νομικό μας σύστημα και πώς να βγούμε από αυτές έχουν γράψει άρθρα στο παρελθόν. Υπάρχουν αντιφάσεις ανάμεσα σε όσα είπατε τότε και αυτό που γράφτηκε σήμερα. Υπάρχουν τρία βήματα, σύμφωνα με το άρθρο 90 του Συντάγματος. Το πρώτο βήμα είναι το στάδιο της υπογραφής. Έχουμε αυτήν την εκτελεστική αρχή. Τον υπογράφει είτε ο Υπουργός Εξωτερικών, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος είτε ένας διπλωμάτης. Το δεύτερο στάδιο είναι η έγκριση της συμφωνίας. Αυτό είναι υπό το κοινοβούλιο. Αυτό το κάνουμε από το νόμο. Το τρίτο στάδιο είναι το στάδιο έγκρισης. Εδώ, η αρχή ήταν προηγουμένως στο Συμβούλιο Υπουργών και τώρα στο νέο σύστημα, είναι υπό τον Πρόεδρο. Ισχύει μετά την έγκριση του Προέδρου. Η έγκριση της συνέλευσης δίνει άδεια για έγκριση. Ο Πρόεδρος μπορεί να μην εγκρίνει. Το κοινοβουλευτικό στάδιο δεν είναι στάδιο που απαιτεί έγκριση. Για παράδειγμα, έχουμε συνάψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Ρουμανία. Η Συνέλευση το έκρινε κατάλληλο. Πέρασαν πέντε χρόνια. Το Συμβούλιο Υπουργών αποφάσισε να καταγγείλει αυτήν τη συμφωνία, εγκαταλείφθηκε. Η νομοθεσία και η εφαρμογή είναι έτσι. Δεν υπάρχει παράδειγμα νέου νόμου που να θεσπίζει απόφαση που εγκαταλείφθηκε με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών.

“ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ TBMM”
Παρακολουθώ αυτό το θέμα με έκπληξη. Αυτό δεν είναι διάταγμα, αλλά προεδρικό διάταγμα. Είναι μια διοικητική δράση. Μπορεί να εφαρμοστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αυτό. Εδώ είναι αυτό που με εκπλήσσει. Προσποιούμαστε ότι συζητάμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά στο νόμο, θεωρητικά. Υπάρχει ένα σύστημα που εφαρμόζεται στην Τουρκία από το 1963. Είναι παρόν στη δεκαετία του 1990, και υπάρχουν επίσης πρόσφατα. Εάν εξετάσουμε τα παραδείγματα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ετοιμάζουμε μια νέα νομοθεσία, όταν ρωτάτε πώς να το κάνετε αυτό, amenna. Υπάρχουν συμφωνίες που τερματίστηκαν το 1997 με την υπογραφή του αείμνηστου Süleyman Demirel. Με την έγκριση του κοινοβουλίου, η διεθνής συμφωνία δεν τίθεται σε ισχύ. Αυτή η ανάγκη είναι απαραίτητη. Χωρίς τον νόμο έγκρισης, ο Πρόεδρος δεν εγκρίνει. Το γεγονός ότι πρόκειται για νόμο έγκρισης δεν απαιτεί από τον Πρόεδρο να επικυρώσει. Μπορεί επίσης να παραιτηθεί μετά την επιβεβαίωση. Δυνατότητα λογικής, Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του πιθανού. Είναι δυνατόν να φτιάξετε ayran στη Θάλασσα του Μαρμαρά, είναι δυνατόν, αν βρείτε αρκετό γιαούρτι, μπορείτε. Η πιθανότητα είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τα γεγονότα.

“Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ
Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται σε ισχύ. Μετά από 3 μήνες. Αναφέρεται πώς να βγείτε από τη σύμβαση. Η περίοδος που γνώρισε πρέπει να έχει τελειώσει. Δεν βρήκα καμία αναφορά στα άρθρα της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από τα δικαστήρια. Υπάρχει ένας νόμος για την προστασία της οικογένειας και την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών. Αυτός ο νόμος ισχύει. Τα δικαστήρια εξασκούν σύμφωνα με αυτόν τον νόμο. Αυτός ο νόμος μπορεί να αλλάξει μόνο με νόμο. Θεωρώ ότι η συζήτηση του πολίτη στο δρόμο κατά της βίας κατά των γυναικών για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης είναι πολύ σημαντική, το κάνει χειρότερο ηθικά, υπερβολικά. Οι κανονισμοί εσωτερικού δικαίου είναι σημαντικοί σε αυτά τα θέματα. Η σύμβαση παρέχει απλώς ένα πλαίσιο.

________

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΤΡΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ;
Σύμβαση του Μοντρέ για το καθεστώς των στενών, που υπογράφηκε το 1936 στην Κωνσταντινούπολη και την Τουρκία και τις διεθνείς συμβάσεις ότι το δικαίωμα ρύθμισης και ελέγχου της διέλευσης των πολεμικών πλοίων στα στενά των Δαρδανελίων. Η Σύμβαση δίνει στην Τουρκία τον πλήρη έλεγχο των Στενών και η ειρήνη την κατάλληλη στιγμή εγγυάται την ελεύθερη διέλευση πολιτικών σκαφών. Η σύμβαση περιορίζει τη διέλευση πολεμικών πλοίων που ανήκουν σε χώρες χωρίς ακτές στη Μαύρη Θάλασσα.

το μεταβατικό καθεστώς του καθεστώτος και τα πλοία των Στενών ενδιαφέρονται πάντοτε για το παράλληλο Βαλκανικό Σύμφωνο του Ηνωμένου Βασιλείου για να στηρίξουν την Τουρκία στο Μόνιμο Συμβούλιο της 4ης Μαΐου 1936 στη σύνοδο του Βελιγραδίου αποφασίστηκε να υποστηρίξει την πρόταση της Τουρκίας. Η απόπειρα της Τουρκίας για τα Στενά της Λωζάνης από τα άλλα συμβαλλόμενα μέρη έγινε αποδεκτή από τη διάσκεψη των Στενών που θα αλλάξει το καθεστώς, συγκεντρώθηκαν στην ελβετική πόλη Montreux στις 22 Ιουνίου 1936. Μετά τη συνάντηση, η δίμηνη περίοδος 20 Ιουλίου 1936 Βουλγαρία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Ρουμανία, Σοβιετική Ένωση, Γιουγκοσλαβία και υπογράφηκε από την Τουρκία Συμφωνία Νέων Στενών με τα περιορισμένα δικαιώματα της Τουρκίας έχουν επιστραφεί και φαράγγια της κυριαρχία της Τουρκίας.

Η Τουρκία σύμφωνα με το σύμφωνο της Σοβιετικής επιθετικότητας με τη Σοβιετική Ένωση πριν από την ένωσή της ήταν επίσης η Ένωση. Η Σύμβαση τέθηκε σε ισχύ στις 9 Νοεμβρίου 1936 και καταχωρήθηκε στο Συνέδριο League of Nations στις 11 Νοεμβρίου 1936. Ισχύει σήμερα.

https://www.veryansintv.com/tbmm-baskani-sentop-erdogan-montro-bogazlar-sozlesmesinden-de-cekilebilir

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>