«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Αποδιοπομπαίους τράγους»… ετοιμάζουν!

ΑΥΤΑΟΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΟΡΚΟΣ

Τα φαινόμενα γιατροί να το παίζουν θεοί δήμιοι και να δηλώνουν, ότι όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο δεν έχουν θέση στην ζωή τους, δεν ξέρω αν η Ελληνική γραμματεία έχει λέξεις για το πως θα τα ονομάσουμε τέτοια παράσιτα επίορκα με ιατρική περιβολή;;;; Σε αυτό το κάθαρμα, θα μπορούσα να πω το ίδιο, ότι αυτοί που κάνουν το εμβόλιο, (Ραντεβού στα τυφλά),  αφού δεν έχει περάσει την βάσανο της έρευνας και οι εταιρίες ζήτησαν απαλλαγή ευθυνών, επόμενο ήταν αφού δεν έχει γίνει μακροχρόνια ενδελεχή έρευνα, ότι είναι επικίνδυνοι, διότι μεταφέρουν ένα ανεξερεύνητο μικρόβιο που  το διασπείρουν και κινδυνεύουμε;;;;

 Όταν η βουλή συνταυτίσετε με την κοινοβουλευτική δικτατορία, τα πράγματα δεν είναι τραγικό, αλλά ολέθρια! Αυτή η κυβέρνηση με ανήθικη συναίνεση της αντιπολίτευσης, παίρνουν αποφάσεις  ρίχνοντας τον Παπά, εδώ είναι ο Παπάς Με τις Βιομηχανίες μασκών και μίζες από τα εμβόλια, εκεί είναι ο παπάς με ξεπούλημα του ελληνικού έθνους;;; Και αν πεθάνουν μερικές εκατοντάδες μπεεε, ή χιλιαδες, τι έγινε, παράπλευρες απώλειες, την ευθύνη την έχει ο Παπατζής! Άπαντες κάνουν προτάσεις, όλα τα ξεκούδουνα έχουν γνώμη, ακόμα και τα καλό αγορασμένα ΜΜΕ έχουν ιατρικός συνταγές!!! Μόνο Εθνική επιτροπή  υγείας δεν έχει άποψη!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μεταλλάσσουν ευθύνες και αποσιωπούν την παταγώδη αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας

Τα νέα είναι ανησυχητικά. Χρειάζονται κι άλλες ΜΕΘ! Τι γίνεται, ρε παιδιά, δε φτάνουν οι 1.404 που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας; Υπάρχει ακόμη έλλειψη;

Όπως φαίνεται όμως, μάλλον αυτή τη φορά η έλλειψη αφορά άλλη πάθηση και άλλους ασθενείς, αν κρίνει κανείς από τα όσα είπε η υπεύθυνη για τη διαχείριση των ΜΕΘ ανά την επικράτεια, η κ. Κοτανίδου, καθηγήτρια Εντατικολογίας στο ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ στον “Ευαγγελισμό”, όσο κι αν μετά από κάποιες αντιδράσεις, εντός της Επιτροπής των Ειδικών που και η ίδια μετέχει, επιχείρησε να ανασκευάσει μερικώς.

Η κ. Κοτανίδου έκανε “διάγνωση”, βρήκε ότι πάσχει και σκοπεύει να βάλει στη ΜΕΘ, αφού την “διασωληνώσει”, ποια νομίζετε; Μα την ίδια την Επιτροπή, στην οποία και αυτή μετέχει!

Μάλιστα, καλά ακούσατε, την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων! Τώρα, αν θα είναι ολόκληρη ή κάποια μέλη της, αυτό θα δείξει, ωστόσο η Επιτροπή κινδυνεύει με διασωλήνωση.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Την περασμένη Τετάρτη, η κυρία Κοτανίδου βγήκε – στο τελείως “ξεκούδουνο”, θα ‘λεγε κανείς, αλλά μάλλον απ’ ό,τι φαίνεται σε μια δικτυακή εκδήλωση πνευματικών και άλλων αναζητήσεων, Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου, με θέμα “Πανδημία και κοινωνική συνοχή” – και έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις!

«Συμφωνώ ότι στην Επιτροπή, ενώ είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο στην αρχή, κάπου στη μέση τον χάσαμε αυτό τον σωστό δρόμο και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες – δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι αυτές – όμως η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί: Οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι πολύωρες, με πάρα πολλές συζητήσεις, με πάρα πολλά θέματα που έρχονται στην Επιτροπή, και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε κάποιες λάθος αποφάσεις και δυστυχώς στη λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Τι μας λέτε, κυρία Κοτανίδου; Ποιος, πού, πότε γιατί ; Θέλετε κάτι να μας πείτε και τι ακριβώς θέλετε να μας πείτε;

Ό,τι και να ‘ναι, άσχημη ώρα διαλέξατε να μας το πείτε.

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Λάθος αποφάσεις σημαίνει… ή πιο συγκεκριμένα μετριούνται με θύματα, με νεκρούς, οι οποίοι παρεμπιπτόντως έφτασαν ένα “κλικ” πριν τους 7.000, στους 6.937 προχθές.

Εννοούμε αυτούς «Από COVID», όχι όλους τους άλλους «Λόγω COVID», που καταγράφονται ξεχωριστά στα ληξιαρχεία: Αυτούς βέβαια δεν τους ξέρουμε – προς το παρόν τουλάχιστον – άλλα θα τους μάθουμε αργότερα κατόπιν εορτής. Θα περιμένουμε πάλι το EuroMomo (ευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης της θνησιμότητας) στο τέλος του χρόνου!!! Όπου εκεί τα στοιχεία δεν τα βγάζουν αυτοί, αλλά τα στέλνουμε εμείς από τις δικές μας υπηρεσίες και αυτοί μας τα στέλνουν ξανά πίσω, τα δικά μας δηλαδή. Τι μας λέτε λοιπόν εν μέσω πανδημίας σε φάση “εάλω η πόλις”!!! Ότι πήρατε λάθος δρόμο και πήρατε λάθος αποφάσεις; Και ποιες; Και ποιος φταίει γι’ αυτό; Η Επιτροπή;

Τι είναι πάλι αυτό; Καινούργια “Mea culpa”!

Άλλαξε το Σύνταγμα της χώρας κι εμείς εδώ κάτω στην Κρήτη δεν το πήραμε χαμπάρι; Από πότε η χώρα κυβερνιέται ΑΠΟ επιτροπές ή μήπως ΜΕ επιτροπές;

Η κυβέρνηση δεν παίρνει τις αποφάσεις;

Αυτή δεν αποφασίζει τα μέτρα, τα απαγορευτικά κ.λπ., τέλος τα lockdowns, τα ανοίγματα τα κλεισίματα, και τα “ακορντεόν”;

Επειδή λέει δηλαδή ότι ακούει και σέβεται (ηχητικά διάφορα) «τη γνώμη των ειδικών»;

Εκτίμηση υγειονομικού κινδύνου κάνει μόνο η Επιτροπή, αυτό μας λέγατε μέχρι τώρα… Η Επιτροπή ξέραμε ότι δεν παίρνει αποφάσεις!

Τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση!!! Ας πάρει λοιπόν και τις ευθύνες. Ή μήπως άλλο πράγμα οι αποφάσεις κι άλλο πράγμα οι ευθύνες;

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση μάς έλεγε ότι Επιτροπή αποτελείται από «κορυφαίους», σας ανέβαζε, «εξέχοντες και διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες», σας κατέβαζε!

Τι συνέβη ξαφνικά και δε βλογάει πια τα γένια της Επιτροπής, η κυβέρνηση αποφάσισε να “κόψει το μούσι”;

Από πότε φταίει το συμβουλευτικό όργανο κι όχι αυτός που το χρησιμοποιεί; Μήπως τώρα, επειδή δε συμφέρει και γίνεται ο κακός χαμός κι ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση δεν ελέγχεται πλέον – μάλλον σε πολλά επίπεδα – βάλαμε μπροστά άλλη συνταγή, αρχίσαμε δηλαδή το “πήραμε λάθος δρόμο” όπως λέτε ; Και τελικά ποιος φταίει γι’ αυτό; Το αγώγι, όχι ο αγωγιάτης; Ας πάψει λοιπόν ο αγωγιάτης να κλοτσάει τον γάιδαρο.

Μέχρι χθες λιβανιστήρι και σήμερα ψάχνει να βρει – ή μάλλον βρήκε – ποιους θα στείλει στο πυρ το εξώτερον;

Ας μην κοροϊδευόμαστε, πρόκειται για πλήρη και παταγώδη αποτυχία διαχείρισης, που την ευθύνη την έχει αποκλειστικά ο διαχειριστής – δεν του φταίνε τα εργαλεία που χρησιμοποιεί. Στο κάτω-κάτω της γραφής κι η Επιτροπή από κάπου αντλεί στοιχεία και δεδομένα… Δε φαντάζομαι τα μέλη της Επιτροπής να βγαίνουν σαν τους δημοσιογράφους στον δρόμο για να κάνουν ρεπορτάζ… Δεν είναι comme il faut, αλλά ούτε και αρκετό για να γίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η εκτίμηση κινδύνου σε μια τέτοια πανδημία.

Η Επιτροπή χρειάζεται στοιχεία και το ζήτημα είναι αν έχει στοιχεία…

Εμείς πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και από τις εκπομπές μας φάνηκε – δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ίδιοι οι επιστήμονες – ότι ο ΕΟΔΥ δε δίνει στοιχεία! Τώρα δεν έχει και δε δίνει ή έχει και δε δίνει, αυτό είναι άλλο κεφάλαιο και αλλουνού ευαγγέλιο, που πρέπει να ΑΝΟΙΧΤΕΙ… όχι όμως από παπά!!! Kαι ο ΕΟΔΥ τίνος είναι; Πώς θα το πάμε τώρα δηλαδή; Τίνος είναι, βρε γυναίκα, ο ΕΟΔΥ κ.λπ., κ.λπ.; Από πότε ο ΕΟΔΥ είναι όργανο της Επιτροπής για να τον ελέγχει;

Αφού ο ΕΟΔΥ είναι υπό τον άμεσο έλεγχο και την αρμοδιότητα του υπουργού Υγείας και σε αυτόν αποκλειστικά και απευθείας αναφέρεται, σε ποιον αναφέρεται ο υπουργός Υγείας;

Μα πού αλλού; Στον ίδιον τον πρωθυπουργό… Δηλαδή όλα αυτά που ζούμε σήμερα συνέβησαν επειδή πήρε λάθος δρόμο η Επιτροπή;

Και ποιος, από πότε, πώς και γιατί; Αυτά ξέρουμε να τα βάζουμε σαν ερωτήματα προς απάντηση. Και δε φταίει αυτός και αυτοί που διαχειρίζονται το σύνολο του συστήματος και που παίρνουν τις αποφάσεις και που όταν τις παίρνουν τις “ντύνουν” με τον κατάλληλο στόμφο για να τις κάνουν και πιο πειστικές;

Δηλαδή δε φταίει ο ΕΟΔΥ που είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την επιδημιολογική επιτήρηση και φταίνε οι αποδέκτες των στοιχείων που δε μάζευε και δεν έδινε;

Με την ίδια λογική, φταίμε κι εμείς που τα ακούμε, μιας και είμαστε αποδέκτες της πληροφορίας. Εμ έχουμε την ατομική ευθύνη που δεν τηρούμε τα μέτρα, φταίμε κι από πάνω γιατί παίρνουμε και λάθος ή δεν παίρνουμε καθόλου στοιχεία.

Ξέφυγε τάχα μου η κατάσταση και δεν υπάρχει συντονισμός μεταξύ των Επιτροπών;

Μα αφού ο κ. Τσιόδρας συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές που έχει φτιάξει η κυβέρνηση, την Επιτροπή των ειδικών, την Επιτροπή προστασίας της Δημόσιας Υγείας, την Επιτροπή συντονισμού της Δημόσιας Υγείας, που είναι μερικές από τις επιτροπές τις οποίες έχει φτιάξει η κυβέρνηση για την προστασία – τώρα τίνος προστασία, της δημόσιας υγείας ή της… αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που πάει μαζί με τα ερωτήματα… Χρειαζόντουσαν όλες αυτές οι επιτροπές όταν υπάρχει θεσμοθετημένο το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας, χωρίς αρμοδιότητες για την πανδημία;

Το είδατε ή το ακούσατε εσείς πουθενά; Και επίσης πόσο αποτελεσματικές είναι αυτές οι επιτροπές; Αλλά για να συνεχίσουμε για τον συντονισμό, ο κ. Τσιόδρας δε μας λένε ότι πηγαίνει και ενημερώνει τον υπουργό Υγείας; Δεν ενημερώνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατευθείαν ;Τι γίνεται εδώ, ρε παιδιά;

Τόσο καιρό και ο κ. Τσιόδρας δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτε; Τελικά αυτό πρέπει να συμβαίνει και γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;

Τελικά τι θέλει να μας πει η κ. Κοτανίδου, που δεν είναι μόνη της, μιας και την υποστήριξαν και η κ. Γκάγκα, ο κ. Δερμιτζάκης – ομοίως σε ανάλογο ύφος από τη Γενεύη – και κάποιοι άλλοι “κορυφαίοι” από τις ΗΠΑ; Και προφανώς δεν πρέπει να ξεχνάμε δηλώσεις από το Μαξίμου πριν από μερικές εβδομάδες, που είχαν ξεκινήσει να “δείχνουν” την Επιτροπή και ίσως μετά από λίγο μπορεί να αρχίσουν να τη “δίνουν”…

Όλα αυτά λέτε να είναι τυχαία;

Αντί για το πραγματικό πρόβλημα δημιουργούμε αντιπερισπασμό

Αντί να σοβαρευτούνε αυτή την ύστατη ώρα, συνεχίζεται το ίδιο βιολί… Αντί να ξεκινήσει έστω και τώρα να γίνεται σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, με στρατηγική testing με δωρεάν, μαζικά, εκτεταμένα και επαναλαμβανόμενα tests, στοχευμένα σε χώρους δουλειάς, σχολεία, δομές, γηροκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και με απομόνωση των κρουσμάτων, ιχνηλάτηση και απομόνωση των επαφών τους και “σπάσιμο των αλυσίδων”, τι γίνεται;

Σφίγγουμε όλο και περισσότερο τις “αλυσίδες”, δημιουργώντας καινούργιες, με τις καθυστερήσεις, με τις ιχνηλατήσεις μέσω ενός κεντρικού call center στην Πολιτική Προστασία, με τα τυχαιοποιημένα τεστ, για να δούμε τις… τάσεις. Ποιες τάσεις; Ξέρετε τι λένε στο χωριό μου; «Να ο λύκος, πού ‘ν τα χνάρια»…

Τι άλλο γίνεται; Αντί για το πραγματικό πρόβλημα, δημιουργούμε αντιπερισπασμό τοποθετώντας το σε λάθος βάση, λέγοντας ότι η Επιτροπή επικοινωνεί με λάθος τρόπο τα μηνύματα: Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο “μαύρο κουτί” της Επιτροπής, μιλώντας για συγκρούσεις και πλούσιο διάλογο στο εσωτερικό της. «Μετά όμως βγαίνει ένα χαρτί και το ανακοινώνει η κυβέρνηση, ο κ. Χαρδαλιάς. Μήπως δημιουργεί αυτό ένα πρόβλημα νομιμοποίησης και αποδοχής των μέτρων;», αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Απαντώντας η κ. Κοτανίδου ήταν αποκαλυπτική: «Έχετε απόλυτο δίκιο. Το είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής, να βγαίνει κάτι σαν δελτίο Τύπου με bullets. Π.χ. “τώρα πρέπει να φοράμε μάσκα γιατί έχει βρεθεί ότι φέτος που όλοι φοράμε δεν έχουμε γρίπη”. Ένα απλό παράδειγμα που θα έπειθε πολύ κόσμο να τη φοράει: “Τα νοσοκομεία φέτος δεν έχουν καμία περίπτωση γρίπης”».

Δηλαδή πάλι ξανά μανά αυτά που ζήσαμε στο παρελθόν, με την «επιστημονική αβεβαιότητα» του κ. Τσιόδρα και τα «διπλά μηνύματα» να συναγωνίζονται τον ιό σε διασπορά στην κοινότητα.

Το αφήγημα με τα “προβλήματα” και τους “αποδιοπομπαίους τράγους” στην Επιτροπή των ειδικών θα επανέλθει σύντομα, όσο μάλιστα κάποιοι εξ αυτών διαρρέουν ότι διαφωνούν με αποφάσεις που είναι πολιτικές αλλά παραμένουν νομιμοποιώντας τις. Ε, να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθουμε και εμείς…

Γιώργος Σαχίνης

https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1608847/apodiopobaious-tragous-etoimazoun/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>