«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεσπίζει τη λογοκρισία των κοινωνικών μέσων για να «προασπίσει» τη «δημοκρατία» από το «μίσος»

b94c48f8ec7463998b3e65cece3fbd41
27/01/2021
Σχόλιο Αντιπαγκοσμιοποίηση: Μετά την πολύ ύποπτη εκλογική ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, όπως φανερώνουν οι αυξανόμενες ενδείξεις, και την εκλογή του εκλεκτού της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) Τζο Μπάιντεν, συνεχίζουμε να ζούμε σπουδαία και πρωτόγνωρα γεγονότα στην εποχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Η Υ/Ε, ουσιαστικά, ποτέ δεν αποδέχθηκε την πανηγυρική επιλογή του Τραμπ από τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, σε αντίθεση με τα αστικά στρώματα στην Ανατολική και Δυτική Ακτή (βλ. βιβλίο Η Νέα Διεθνής Τάξη Εν Δράσει.

Σύντομα και στα Ελληνικά), και αφού τον πολέμησε αδιάλειπτα για 4 χρόνια, με αποκορύφωμα την υποδαύλιση της εξέγερσης προ μηνών με την ενεργό συμμετοχή της παγκοσμιοποιητικής «αριστεράς» και «αναρχίας» (αντίφα κ.λπ. των Σόρος), έφτασε στο πρωτοφανές σημείο, μετά τις εκλογές και το δήθεν πραξικόπημα των οπαδών του Τραμπ (που ουσιαστικά επρόκειτο για παγίδα που έστησε η Υ/Ε στο αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα), να απαγορεύσει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ να απευθύνεται δημόσια στο Έθνος, ακόμη και από τα κοινωνικά δίκτυα!

Έτσι, ο εκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με πάνω από 70 εκατομμύρια ψήφους (αν δεν έχει συμβεί και εκτεταμένη νοθεία), απαγορεύεται αυθαίρετα από τις Google, Facebook και λοιπά κοινωνικά μέσα των Πολυεθνικών, γιατί έτσι κρίνουν αυτοί (κατ’ εντολή της Υ/Ε) για την προστασία της «Δημοκρατίας» τους!

Το φοβερό αυτό γεγονός έχει συνέχεια, αφού σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση (ο θεσμός της Υ/Ε στην Ευρώπη) χαιρετίζει φυσικά την εκλογή του «δικού» της Μπάιντεν και ευθέως επιτίθεται στο «αντιδημοκρατικό κίνημα του Τραμπ», σκοπεύοντας άμεσα να εφαρμόσει τη λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για χάρη της «προάσπισης της (παγκοσμιοποιητικής) «δημοκρατίας».

Ιδού λοιπόν σήμερα, ζούμε τον σύγχρονο νέου τύπου φασισμό μέσω της ΕΕ και των άλλων θεσμών της παγκοσμιοποίησης και της Υπερεθνικής Ελίτ, με την απόπειρα ολοκληρωτικής φίμωσης κάθε εναλλακτικής άποψης στην παγκοσμιοποιητική ιδεολογία, η οποία σήμερα γίνεται όχι μόνο η επίσημη ιδεολογία μετά την ολοκληρωτική φίμωση των επίσημων ΜΜΕ, αλλά και η μοναδική νόμιμη ιδεολογία.

Παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρο το ρεπορτάζ των Times όπου η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σαφήνεια αποκαλύπτει τους σκοπούς της Υ/Ε για τη λογοκρισία των κοινωνικών μέσων.

Να προσθέσουμε μόνο τη θλιβερή στάση της κάθε τάσης «αριστεράς» απέναντι στα φοβερά τεκταινόμενα, τα οποία είτε δεν παίρνει χαμπάρι και δεν καταλαβαίνει ποια είναι η πραγματική ταξική σύγκρουση σήμερα είτε συντάσσεται (άμεσα ή έμμεσα) με την Υπερεθνική Ελίτ και τη Νέα Διεθνή Τάξη υποστηρίζοντας τους «Δημοκράτες» (καθάρματα) τύπου Μπάιντεν και αποκαλώντας «φασιστοσυρφετό» τα λαϊκά στρώματα στις ΗΠΑ που αντιδρούν όπως μπορούν και ανάλογα με το πολιτικό επίπεδο συνείδησης τους στον εξανδραποδισμό που φέρει η παγκοσμιοποίηση, αφού η «αριστερά» αυτή, αντί να σταθεί δίπλα τους, αποτελεί την πρώτη γραμμή ή την εφεδρεία των θανάσιμων εχθρών των λαϊκών στρωμάτων…

«Χαλιναγωγήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προασπίσετε τη δημοκρατία από το μίσος», προτρέπεται η ΕΕ

Bruno Waterfield, The Times, 20.01.2021

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι θωρακισμένη απέναντι στον “αντιδημοκρατικό κίνδυνο” που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ και πρέπει να «ελέγξει» το Διαδίκτυο για να αποτρέψει την εξάπλωση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης, ανέφερε χθες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Ursula von der Leyen).

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαιρέτισε την ορκωμοσία του Προέδρου Μπάιντεν ως μια «νέα αρχή» για τις διατλαντικές σχέσεις και προειδοποίησε τις αμερικανικές εταιρείες Διαδικτύου ότι οδεύουμε ήδη προς μια νέα εποχή ρυθμίσεων.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν, πρώην Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, είπε στους ευρωβουλευτές ότι «οποιαδήποτε αίσθηση ανακούφισης δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε ψευδαισθήσεις».

«Μπορεί η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ να είναι παρελθόν, όμως το κίνημά του δεν είναι», είπε. «Περισσότεροι από 70 εκατομμύρια Αμερικανοί τον ψήφισαν στις εκλογές.

Πριν από λίγες μέρες, αρκετές εκατοντάδες από αυτούς εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, την καρδιά της αμερικανικής δημοκρατίας.»

«Οι τηλεοπτικές εικόνες αυτού του γεγονότος μάς συγκλόνισαν όλους.

Αυτό συμβαίνει όταν οι λέξεις υποκινούν σε δράση.

Αυτό συμβαίνει όταν η ρητορική μίσους και οι ψευδείς ειδήσεις διαδίδονται σαν πυρκαγιά μέσω των ψηφιακών μέσων. Γίνονται ένας κίνδυνος για τη δημοκρατία.

Οι εικόνες αυτές θα πρέπει να μας είναι μια λυπηρή προειδοποίηση.»

Είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι «δεν είμαστε προστατευμένοι» από τη δυσαρέσκεια που έφερε την εκλογή του κ. Τραμπ και τη βία στο Καπιτώλιο, στην οποία πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, τραυματίστηκαν θανάσιμα.

Η κα. Φον ντερ Λάιεν επεσήμανε ένα περιστατικό του περασμένου Αυγούστου, όταν ακροδεξιοί διαδηλωτές που διαδήλωναν κατά των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για την πανδημία του κορωνοιού προσπάθησαν να επιτεθούν στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, αλλά και τη δολοφονία της Εργατικής βουλευτή Τζο Κοξ (Jo Cox) κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα της ΕΕ το 2016.

«Στην Ευρώπη, επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται μη προνομιούχοι και είναι πολύ θυμωμένοι», είπε.

«Υπάρχουν άνθρωποι που προσυπογράφουν τις καλπάζουσες θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες συχνά αποτελούν ένα συγκεχυμένο μείγμα εντελώς παράλογων φαντασιώσεων.

Και, βεβαίως, βλέπουμε και αυτό το μίσος και την περιφρόνηση για τη δημοκρατία μας να διαδίδεται αφιλτράριστα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε εκατομμύρια ανθρώπους.»

Είπε ότι «ενδέχεται να μην καταφέρουμε να πείσουμε τον καθένα» να εγκαταλείψει τις θεωρίες συνωμοσίας, όπως αυτές του QΑnon [Σ.τ.Ε.: Θεωρία συνωμοσίας στις ΗΠΑ για την ύπαρξη ενός δικτύου σατανιστών και παιδεραστών το οποίο πολεμάει τον Τραμπ], μέσω ορθολογικής συζήτησης, και επισήμανε ότι χρειάζεται ρύθμιση και λογοκρισία του Διαδικτύου.

«Υπάρχει ένα πράγμα που εμείς οι πολιτικοί μπορούμε και πρέπει να κάνουμε: Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα μηνύματα μίσους και οι ψευδείς ειδήσεις δεν μπορούν πλέον να διαδίδονται ανεξέλεγκτα, αφού σε έναν κόσμο στον οποίο είναι πολύ πιθανό να ακούγονται πολωτικές απόψεις, η απόσταση από τη διάδοση διεστραμμένων θεωριών συνωμοσίας έως τον θάνατο αστυνομικών είναι μικρή», είπε.

«Δυστυχώς, η καταιγίδα του Καπιτωλίου έδειξε πόσο αλήθεια είναι αυτό».

Η ομιλία της έδειξε την αυξανόμενη προθυμία εντός της ΕΕ να ρυθμίσει άμεσα ή να λογοκρίνει περιεχόμενο που κυκλοφορεί σε διαδικτυακές πλατφόρμες, αντί να αφήνει τις αποφάσεις αυτές, όπως ήταν ο αποκλεισμός του Τραμπ, σε ιδιωτικές εταιρείες.

Η ΕΕ συζητά νέες ψηφιακές πολιτικές που θα έχουν σημαντικές συνέπειες για την Apple, την Google, την Amazon, το Facebook και το Twitter, συμπεριλαμβανομένων της περισσότερης προστασίας της ιδιωτικής ζωής, της ρύθμισης του αντιμονοπωλιακού ανταγωνισμού, καθώς και του ελέγχου του περιεχομένου.

«Πρέπει να επιβάλουμε δημοκρατικά όρια στην ανεξέλεγκτη πολιτική δύναμη των γιγάντων του Διαδικτύου», είπε η Φον ντερ Λέιν.

«Θέλουμε να ορίζεται ξεκάθαρα ότι οι εταιρείες Διαδικτύου αναλαμβάνουν την ευθύνη για το περιεχόμενο που διαδίδουν».

Πρόσθεσε ότι ενώ ήταν σωστό για το Twitter να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του Τραμπ, με περισσότερους από 80 εκατομμύρια οπαδούς, «τέτοια σοβαρή παρέμβαση στην ελευθερία της έκφρασης θα πρέπει να βασίζεται σε νόμους και όχι σε εταιρικούς κανόνες».

Η κυβέρνηση Τραμπ έβλεπε τα σχέδια της ΕΕ για μια νομοθεσία που θα ρυθμίζει το περιεχόμενο των κοινωνικών μέσων μαζικής δικτύωσης, διασφαλίζοντας την προστασία των δεδομένων και επιβάλλοντας τους κανόνες ανταγωνισμού, ως εχθρικά προς τα συμφέροντα της Αμερικής.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν ελπίζει ότι ο κ. Μπάιντεν θα συνεργαστεί με την ΕΕ, εν μέρει λόγω στενών δεσμών μεταξύ της «τεχνολογίας αιχμής» και της εκστρατείας του.

«Μπορώ να φανταστώ, για παράδειγμα, ένα κοινό συμβούλιο εμπορίου και τεχνολογίας, ως πρώτο βήμα», είπε.

«Μαζί θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα εγχειρίδιο κανόνων ψηφιακής οικονομίας που να ισχύει παγκοσμίως.»

Η νέα νομοθεσία της ΕΕ, ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές και ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση πρακτικών που αντιβαίνουν στον ανταγωνισμό και για να καθιστούν πλατφόρμες όπως το Facebook υπεύθυνες για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στα κοινωνικά μέσα. Αξιωματούχοι της ΕΕ ελπίζουν ότι η νομοθεσία θα συμφωνηθεί έως τα μέσα του επόμενου έτους και έχουν διαμηνύσει στις ΗΠΑ ότι αν δεν συνεργαστούν με τις Βρυξέλλες, τότε οι αμερικανικές εταιρείες μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα συνονθύλευμα –μερικές φορές πιο αυστηρών– εθνικών νόμων.

Ο Σαρλ Μισέλ (Charles Michel), ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζήτησε ένα νέο «ιδρυτικό σύμφωνο» που θα τηρήσουν διεθνείς οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και τα Ηνωμένα Έθνη. «Μαζί, πρέπει να σταθούμε ως το θεμέλιο της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες», είπε.

http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2021/01/27/evropaiki-enosi-chalinagogiste-ta-mesa-koinonikis-diktyosis-gia-na-proaspisete-ti-dimokratia-apo-to-misos/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>