«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η άγνοια για την βιομηχανοποιημενη διατροφή σκοτώνει

Οι εκλεπτυσμένοι υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένων των κρουασάν, του λευκού ψωμιού και των ζυμαρικών έχουν αφαιρέσει τα μέρη με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι διαλύονται γρηγορότερα και οδηγούν σε γρήγορες αυξήσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα όταν καταναλώνονται

Ψάξτε το άσπρο ψωμί! Η κατανάλωση περισσότερων από επτά μερίδων εξευγενισμένων κόκκων την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 27%

  • Οι εκλεπτυσμένοι υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένου του λευκού ψωμιού και των ζυμαρικών, έχουν αφαιρέσει τα μέρη των ινών

  • Οι επιστήμονες εξέτασαν τη διατροφή 137.130 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο

  • Εκείνοι που κατανάλωναν επτά μερίδες την ημέρα βρέθηκε να διατρέχουν 33% υψηλότερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και 47% υψηλότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο

Από ένα νόστιμο κομμάτι λευκής τοστ έως ένα μπολ ζυμαρικών, πολλοί από εμάς απολαμβάνουμε να καταναλώνουμε εκλεπτυσμένους κόκκους.

Ωστόσο, μια νέα μελέτη προειδοποίησε ότι η κατανάλωση πολλών από αυτές μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, όπως αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και ακόμη και πρόωρου θανάτου.

Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένων των κρουασάν, του λευκού ψωμιού και των ζυμαρικών, έχουν αφαιρέσει τα μέρη με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι διασπώνται γρηγορότερα και οδηγούν σε γρήγορες αυξήσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα όταν καταναλώνονται.

Με βάση τα ευρήματα, οι ερευνητές παροτρύνουν τους ανθρώπους να εξετάσουν το ενδεχόμενο αντικατάστασης των αγαπημένων τους εξευγενισμένων σπόρων με επιλογές ολικής αλέσεως, όπως καστανό ρύζι και κριθάρι.

Οι εκλεπτυσμένοι υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένων των κρουασάν, του λευκού ψωμιού και των ζυμαρικών έχουν αφαιρέσει τα μέρη με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι διαλύονται γρηγορότερα και οδηγούν σε γρήγορες αυξήσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα όταν καταναλώνονται

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ;

Ένα μεταποιημένο τρόφιμο έχει αλλάξει κατά κάποιο τρόπο κατά την προετοιμασία του.

Αυτό μπορεί να γίνει με κατάψυξη, κονσερβοποίηση, ψήσιμο ή ξήρανση.

Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν δημητριακά πρωινού, αρτοσκευάσματα, πατατάκια, φούρνο μικροκυμάτων, κέικ, ψωμί και κονσερβοποιημένα λαχανικά.

Τα μεταποιημένα τρόφιμα δεν είναι απαραίτητα ανθυγιεινά εκτός εάν προστίθενται ζάχαρη, αλάτι ή λίπος για να τα καταστήσουν πιο εύγευστα ή να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άτομα που τρώνε περισσότερο από τη συνιστώμενη δόση ζάχαρης, αλατιού και λίπους την ημέρα καθώς δεν γνωρίζουν τα επίπεδα των μεταποιημένων τροφίμων.

Οι κόκκοι θεωρούνται «ολόκληροι» εάν περιέχουν και τα τρία αρχικά μέρη – το πίτουρο, το μικρόβιο και το ενδοσπερμά.

Ωστόσο, εάν έχει αφαιρεθεί ένα ή περισσότερα από αυτά τα τρία βασικά μέρη, οι κόκκοι αναφέρονται ως «εξευγενισμένοι».

Το Συμβούλιο ολικής αλέσεως εξήγησε : «Το λευκό και το άσπρο ρύζι μας είναι κόκκοι, για παράδειγμα, επειδή και οι δύο είχαν αφαιρέσει το πίτουρο και το φύτρο τους, αφήνοντας μόνο το ενδόσπερμο.

«Η επαναφορά ενός κόκκου αφαιρεί περίπου το ένα τέταρτο της πρωτεΐνης σε έναν κόκκο, και τα μισά έως τα δύο τρίτα ή περισσότερα από μια βαθμολογία θρεπτικών ουσιών, αφήνοντας το σιτάρι μια απλή σκιά του αρχικού του εαυτού».

Στη μελέτη, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Simon Fraser εξέτασαν τα αποτελέσματα της παρακολούθησης μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε εκλεπτυσμένους κόκκους.

Η ανάλυσή τους περιελάμβανε 137.130 συμμετέχοντες από 21 χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από περιοχές χαμηλού, μεσαίου και υψηλού εισοδήματος.

Τα σιτηρά στη διατροφή των συμμετεχόντων κατηγοριοποιήθηκαν σε τρεις ομάδες – εξευγενισμένοι σπόροι, δημητριακά ολικής αλέσεως και λευκό ρύζι.

Οι εκλεπτυσμένοι κόκκοι περιελάμβαναν προϊόντα φτιαγμένα με λευκό αλεύρι, όπως λευκό ψωμί, ζυμαρικά, ζυμαρικά, δημητριακά πρωινού, κράκερ και ψητά.

Εν τω μεταξύ, τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιελάμβαναν τρόφιμα που παρασκευάστηκαν με αλεύρι ολικής αλέσεως ή άθικτα ή σπασμένα δημητριακά.

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν περισσότερες από επτά μερίδες εξευγενισμένων σπόρων ημερησίως είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο 27% για πρόωρο θάνατο.

Αυτή η ομάδα βρέθηκε επίσης να διατρέχει 33% υψηλότερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και 47% υψηλότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό.

Ο καθηγητής Scott Lear, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε: «Αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει την προηγούμενη εργασία που δείχνει ότι μια υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει τον περιορισμό των υπερβολικά επεξεργασμένων και εξευγενισμένων τροφίμων».

Με βάση τα ευρήματα, οι ερευνητές προτείνουν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να περιορίσουν την πρόσληψη εξευγενισμένων κόκκων και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τα ανταλλάξουν για ολόκληρους κόκκους.

Οι ερευνητές πρόσθεσαν: «Η πρόσληψη ενός συνδυασμού σπόρων δημητριακών με χαμηλότερη πρόσληψη προϊόντων εξευγενισμένου σίτου θα πρέπει να ενθαρρύνεται, ενώ προωθεί την υψηλότερη πρόσληψη ολικής αλέσεως.

«Η μείωση της ποσότητας και η βελτίωση της ποιότητας των υδατανθράκων είναι απαραίτητη για καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία».

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ;

Τα γεύματα πρέπει να βασίζονται σε πατάτες, ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά ή άλλους αμυλούχους υδατάνθρακες, ιδανικά ολικής αλέσεως, σύμφωνα με το NHS

Τα γεύματα πρέπει να βασίζονται σε πατάτες, ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά ή άλλους αμυλούχους υδατάνθρακες, ιδανικά ολικής αλέσεως, σύμφωνα με το NHS

• Τρώτε τουλάχιστον 5 μερίδες ποικιλίας φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα. Υπολογίζονται όλα τα φρέσκα, κατεψυγμένα, αποξηραμένα και κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά

• Βασίστε τα γεύματα σε πατάτες, ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά ή άλλους αμυλούχους υδατάνθρακες, ιδανικά ολικής αλέσεως

• 30 γραμμάρια ινών την ημέρα: Αυτό είναι το ίδιο με το φαγητό όλων των παρακάτω: 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, 2 μπισκότα δημητριακών ολικής αλέσεως, 2 παχιά φέτες ψωμί ολικής αλέσεως και μεγάλη ψητή πατάτα με το δέρμα

• Έχετε κάποιες εναλλακτικές λύσεις γαλακτοκομικών ή γαλακτοκομικών (όπως ποτά σόγιας) επιλέγοντας επιλογές χαμηλότερου λίπους και χαμηλότερης ζάχαρης

• Φάτε μερικά φασόλια, όσπρια, ψάρια, αυγά, κρέας και άλλες πρωτεΐνες (συμπεριλαμβανομένων 2 μερίδων ψαριών κάθε εβδομάδα, ένα από τα οποία πρέπει να είναι λιπαρό)

• Επιλέξτε ακόρεστα έλαια και επικάλυψη και καταναλώστε σε μικρές ποσότητες

• Πίνετε 6-8 φλιτζάνια / ποτήρια νερό την ημέρα

• Οι ενήλικες πρέπει να έχουν λιγότερο από 6g αλάτι και 20g κορεσμένου λίπους για τις γυναίκες ή 30g για τους άνδρες την ημέρα

Πηγή: NHS Eatwell Guide

Τι είναι ολόκληρος ο κόκκος; Ένας εκλεπτυσμένος κόκκος; | Το Συμβούλιο Ολόκληρων Σιτηρών

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-9287387/Eating-seven-portions-refined-grains-day-increase-risk-early-DEATH-27.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>