«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Άραγε τι ετοιμάζει αυτός ο δολοφόνος και το προαναγγείλει;;;;;;;

Για αρρώστια που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια κάνει λόγο ο Μπιλ Γκέιτς

Για αρρώστια που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια κάνει λόγο ο Μπιλ Γκέιτς

«Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πανδημίες με τον ίδιο σοβαρό τρόπο που προετοιμάζεται για πόλεμο»

Ογκουρού του τεχνολογικού κόσμου πιστεύει πως μια φονική επιδημία είναι καθ’ οδόν, μια πανδημία που θα μπορούσε να σκοτώσει 30 εκατ. ανθρώπους μέσα σε έξι μήνες.

Και μας λέει μάλιστα πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτή με τον ίδιο τρόπο που προετοιμάζονται οι χώρες για πόλεμο.

Σε εκδήλωση για τις επιδημίες που οργάνωσε ο φορέας Massachusetts Medical Society και η ιατρική επιθεώρηση «New England Journal of Medicine», ο Γκέιτς δεν έκρυψε τους φόβους του πως δεν είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Με νέους παθογόνους μικροοργανισμούς να αναδύονται ανά πάσα στιγμή και όλο και περισσότερους να αποκτούν πρόσβαση σε όπλα βιολογικού πολέμου, ο Γκέιτς μίλησε χωρίς περιστροφές πως σε μια τέτοια υπόθεση θα είμασταν καταδικασμένοι. Παρουσίασε μάλιστα ένα μοντέλο προσομοίωσης που έφτιαξε το Institute for Disease Modeling, σύμφωνα με το οποίο μια πανδημία σαν αυτή του 1918 που σκότωσε 50 εκατ. ανθρώπους, σήμερα θα σκότωνε 30 εκατ. στους πρώτους έξι μήνες.

AP_17307152013936

Και είπε μάλιστα πως αν πεις σε κράτη και κυβερνήσεις πως κάποιος ετοιμάζει όπλα που μπορούν να σκοτώσουν 30 εκατ. ανθρώπους, αυτοί θα είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να αναλάβουν δράση, όχι όμως και για το ίδιο ενδεχόμενο πανδημίας.

«Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πανδημίες με τον ίδιο σοβαρό τρόπο που προετοιμάζεται για πόλεμο», επανέλαβε. Και είπε πως τη μία και μοναδική φορά που ο αμερικανικός στρατός πήρε μέρος σε μια προσομοίωση κατά επιδημίας ευλογιάς, τα αποτελέσματα ήταν «ευλογιά ένα, ανθρωπότητα μηδέν»!

Στο τέλος μίλησε κάπως πιο αισιόδοξα, λέγοντας πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε ένα αποδοτικό παγκοσμίως εμβόλιο κατά της γρίπης, έναν σκοπό για τον οποίο το ίδρυμά του Bill and Melinda Gates Foundation έχει ήδη δώσει 12 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξή του…

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/3572439/gia-arrostia-pou-bori-na-skotosi-ekatommiria-kani-logo-o-bil-gkeits?fbclid=IwAR0-Xa4Bmv1yBfrk8ki8EnEYJHjOSIWFVKWHVHFjpZFhWRkvrD43lkCyIFs

ΚΟΙΤΑ ΚΑΤΙ ΚΟΡΩ[ΠΑΡΑ]ΝΟΪΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ! 

Τι μας διδάσκει ένα παλιό άρθρο για την ευλογιά ***

Σε ένα λεύκωμα για την δικτατορία του 1967 με πλήθος αποκομμάτων από εφημερίδες, υπάρχει ένα άρθρο αφιερωμένο στην ε υ λ ο γ ι ά, το οποίο περιέχει πληροφορίες που δίδουν τροφή για συγκριτικούς προβληματισμούς σε σχέση με τα ληφθέντα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ., η νόσος της ευλογιάς, η οποία εμφανιζόταν επί χιλιάδες χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, εκριζώθηκε παγκοσμίως το 1980 (τα τελευταία κρούσματα ευλογιάς κατεγράφησαν στην Σομαλία το 1977, στην Ελλάδα δε επιδημία ευλογιάς εμφανίσθηκε για τελευταία φορά το έτος 1951 στην Μάνδρα Αττικής). Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά της ευλογιάς οφείλεται στην παρατηρητικότητα και την επιμονή του Έντουαρντ Τζένερ (Edward Jenner), ο οποίος εισήγαγε την τεχνική του εμβολιασμού παρά την αρχική απαξίωσή του ως τσαρλατάνου από τον Τύπο της εποχής.

Δυστυχώς, το 2018, ο “φιλάνθρωπος-προφήτης” κ. Μπιλ Γκέιτς, σε εκδήλωση για τις επιδημίες που είχε οργανωθεί από τον φορέα “Massachusetts Medical Society” σε συνεργασία με την ιατρική επιθεώρηση “New England Journal of Medicine”, είχε δηλώσει τα ακόλουθα: «Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πανδημίες με τον ίδιο σοβαρό τρόπο που προετοιμάζεται για πόλεμο. Την μία και μοναδική φορά που ο αμερικανικός στρατός πήρε μέρος σε μια προσομοίωση επιδημίας ε υ λ ο γ ι ά ς, το σκορ ήταν: “ευλογιά ένα, ανθρωπότητα μηδέν”»!

Αλλά και σε μια πρόσφατη συνέντευξή του (“I Asked Bill Gates What’s The Next Crisis?”, 4.2.2021), ανηρτημένη στο youtube, ο κ. Γκέιτς αναφέρθηκε πάλι στην ε υ λ ο γ ι ά: «Σίγουρα θα υπάρξουν π ε ρ ι σ σ ό τ ε ρ ε ς πανδημίες. […] Γνωρίζετε ότι οι πανδημίες μπορεί να είναι χειρότερες από πλευράς θνητότητας. Η ε υ λ ο γ ι ά είχε θανάτους σε ποσοστό άνω του 30%». Επειδή, λοιπόν, με βάση τα όσα είπε στο παρελθόν και όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο, ο κύριος αυτός δείχνει να έχει “προορατικό χάρισμα”, θα ήταν μάλλον χρήσιμο να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για ένα σενάριο νέας, επιθετικότερης πανδημίας, που δεν αποκλείεται να σχετίζεται με την ε υ λ ο γ ι ά.

Ιδιαιτέρως ανησυχητική είναι η ακόλουθη πληροφορία που παρέχεται από την Wikipedia: «Σήμερα, ο ιός της ευλογιάς δεν απαντά ελεύθερος στη φύση. Ο ΠΟΥ, παρόλο που είχε εξαγγείλει την καταστροφή των τελευταίων γνωστών δειγμάτων του ιού, το 2002 αποφάσισε να τα δ ι α τ η ρ ή σ ε ι για ερευνητικούς σκοπούς, καθώς και για την περίπτωση που ξεσπάσει μια μ ε λ λ ο ν τ ι κ ή επιδημία. Τα δείγματα του ιού διατηρούνται σε δύο μόνο σημεία, στο Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDCC) στις ΗΠΑ και το Κρατικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας του Κόλτσοβο, στη Ρωσία, όπου φυλάσσονται από στρατιωτική δύναμη ενός συντάγματος. Στο Κόλτσοβο παλαιότερα ο ιός της ευλογιάς είχε παρασκευαστεί και ως β ι ο λ ο γ ι κ ό όπλο».

Ας διαβάσουμε τώρα τι έγραφε ο συντάκτης του κειμένου που εντοπίσθηκε στο αρχειακό υλικό του λευκώματος για την εποχή της χούντας των συνταγματαρχών, αγορασμένο από αθηναϊκό παλαιοπωλείο πριν ξεσπάσει το (περιβόητο) “τρίτο κύμα” κορωνοϊού. Δυστυχώς δεν διασώζεται η ημερομηνία δημοσίευσης του συγκεκριμένου άρθρου· λόγω γειτνίασής του, όμως, με άλλο απόκομμα που αφορά άρθρο δημοσιευμένο το 1971, πιθανολογείται βασίμως ότι αυτό είναι το έτος δημοσίευσης και του εδώ παρατιθέμενου κειμένου:

«Όλος ο κόσμος έχει ασφαλώς διαβάσει αυτές τις μέρες στις εφημερίδες και έχει ακούσει από το Ραδιόφωνο τις οδηγίες που δίνει το Υπουργείον Κοινων. Υπηρεσιών για τον εμβολιασμό εναντίον της ευλογιάς.

Ευτυχώς η αρρώστια δεν έχει εμφανισθή στην χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Εφ’ όσον όμως παρουσιάστηκε σε άλλα κράτη με τα οποία βρισκόμαστε σε επικοινωνία, είναι πολύ εύκολο να μεταφερθή και εδώ, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Πρέπει πάντοτε να έχουμε στο νου μας ότι η ευλογιά είναι μια πολύ σοβαρή αρρώστια, που έ ν α ς στους τ ρ ε ι ς πεθαίνει. Είναι πολύ μεταδοτική και όταν ο άνθρωπος που θα προσβληθή από αυτήν γλυτώση τον θάνατο, μένει σ η μ α δ ε μ έ ν ο ς για όλη του την ζωή.

Γι’ αυτό το Κράτος φροντίζει να π ρ ο λ ά β ε ι την ε ί σ ο δ ο ν ανθρώπων απ’ όλες τις χώρες που είναι μολυσμένοι, καθώς και την εξάπλωσί της, αν τυχόν ένα περιστατικό έλθη στη χώρα μας απαρατήρητο. Πώς; Με τον έ λ ε γ χ ο των ανθρώπων [οι οποίοι] έρχονται από χώρας που υπάρχουν κρούσματα και με τον ε μ β ο λ ι α σ μ ό ν όλων των κατοίκων.

Η ευλογιά είναι αρρώστια που οφείλεται σ’ έναν διηθητικό ιό, δηλαδή σ’ ένα μικροσκοπικό μικρόβιο. Μεταδίδεται πολύ ε ύ κ ο λ α, κυρίως όταν έλθουμε σε επαφή με μολυσμένα άτομα πριν ακόμη αρρωστήσουν, αλλά και με τα αντικείμενα των αρρώστων, ρουχισμό κ.λπ. και με τα σ τ α γ ο ν ί δ ι α από το στόμα του αρρώστου, αλλά και από τα λέπια του δέρματος που πέφτουν όταν ξεραθή το εξάνθημα.

Όταν το μικρόβιο εισέλθη στον οργανισμό μας, χρειάζονται 7 έως 18 ημέρες για να ετοιμασθή και να εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα που είναι: Υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος, μυαλγίες, αρθραλγίες, ναυτία κ.λπ.

Μετά από 2 έως 5 ημέρες παρουσιάζεται το εξάνθημα. Το εξάνθημα είναι στην αρχή κάτι κόκκινες κηλίδες, οι οποίος παθαίνουν διάφορες μεταβολές και καταλήγουν να γίνουν την 12η έως 14η ημέρα φυσαλίδες με υγρό πυώδες (φλύκταινα).

Έπειτα ξηραίνονται και σχηματίζονται λέπια, τα οποία αργότερα, την πρώτη εβδομάδα, πέφτουν αφίνοντας στη θέση τους τα γνωστά δύσμορφα σημάδια. Το εξάνθημα της ευλογιάς βγαίνει σε όλο το σώμα απότομα όλο μαζί. Περισσότερο άφθονο είναι στο πρόσωπο, στα χέρια, στους ώμους και στο στήθος. Η ευπάθεια είναι γενική. Όλα δηλαδή τα άτομα μπορούν να προσβληθούν, εάν δεν έχουν εμβολιασθή καθόλου ή έχουν πολλά χρόνια να εμβολιασθούν.

Κάθε πολίτης έχει καθήκον να κάνει εμβόλιο κατά της ευλογιάς. Και πρώτα-πρώτα τα παιδιά, όταν ακόμη είναι βρέφη. Το εμβόλιο αυτό, που λέγεται δ α μ α λ ι σ μ ό ς, τους εξασφαλίζει την ανοσία για 3 τουλάχιστον χρόνια. Αν θέλωμε λοιπόν να προστατεύσωμε τα παιδιά μας και τους εαυτούς μας, πρέπει κάθε τ ρ ι ε τ ί α να κάνωμε α ν α δ α μ α λ ι σ μ ό ν, όπως λέγεται το ίδιο εμβόλιο όταν γίνεται για δεύτερη, τρίτη κ.λπ. φορά.

Ο δαμαλισμός δεν πρέπει να γίνεται σε ανθρώπους που έχουν δερματικάς νόσους, έκζεμα, διαβήτη κ.λπ. Πρέπει να είμεθα τελείως καλά όταν θα εμβολιασθούμε. Το χέρι και μάλιστα ο βραχίων είναι το καλλίτερο μέρος για να γίνη ο εμβολιασμός. Να αποφεύγεται δε στον μηρό, γιατί εκεί υπάρχει φόβος να μολυνθή ευκολώτερα. Το μικρό σημαδάκι που αφήνει είναι δείγμα πολιτισμού. Το εμβόλιο της ευλογιάς την πρώτη φορά που γίνεται φέρνει μεγάλη αντίδρασιν. Δηλαδή την 6η έως 8η ημέρα φέρνει πυρετό καθώς και πόνο, ερυθρότητα και πρήξιμο στο σημείο που έγινε.

Όλα αυτά τα συμπτώματα δείχνουν ότι το εμβόλιο έπιασε και δεν πρέπει να μας φοβίζουν, γιατί θα περάσουν πολύ σύντομα.

Από την ημέρα που κάνομε το εμβόλιο και πιάνει είμαστε προφυλαγμένοι για 3 χρόνια.

Γι’ αυτό όλοι μας, χωρίς να πανικοβληθούμε, αφού άλλωστε δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην χώρα μας [σε αντίθεση με την σημερινή εποχή όπου οι κυβερνήσεις θέλουν να υπάρχει πληθωρισμός κρουσμάτων, τότε κυριαρχούσε μάλλον η τάση συγκάλυψης], να φροντίσωμε σιγά-σιγά να εμβολιασθούμε, για να είμαστε ήσυχοι ότι κάναμε αυτό που έπρεπε».

Από την ανάγνωση του ανωτέρω δημοσιεύματος και την σύγκριση του περιεχομένου του με όσα συμβαίνουν στην σημερινή εποχή του κορωνοϊού, προκύπτουν οι ακόλουθες σκέψεις:

1. Ενώ στην περίπτωση της ευλογιάς, η οποία «είναι μια πολύ σοβαρή αρρώστια, που έ ν α ς στους τ ρ ε ι ς πεθαίνει» (στον 20ό αιώνα η ευλογιά υπολογίζεται ότι προκάλεσε συνολικώς 300-500 εκατομμύρια θανάτους· επίσης, σε αυτήν οφειλόταν και το εν τρίτον όλων των τυφλώσεων) ο πληθυσμός δεν φόρεσε μάσκα, δεν εισήχθησαν κανόνες κοινωνικής απόστασης, δεν τοποθετήθηκαν πλέξιγκλας, και εν γένει δεν κινητοποιήθηκε ένας παγκόσμιος μηχανισμός αλλαγής του DNΑ της κοινωνίας των ανθρώπων, στην περίπτωση του κορωνοϊού συνέβησαν όλα τα ανωτέρω παρά το χαμηλό ποσοστό θνητότητας. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι τον “παλιό καλό καιρό” ο κόσμος ήταν προφανώς συμφιλιωμένος με την ιδέα του θανάτου και δεν οιστρηλατείτο από την ελπίδα της “αιώνιας επίγειας ζωής”!

Η ως άνω αντίθεση καθίσταται ακόμη πιο έντονη, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι στην ευλογιά αποδίδεται η κατάρρευση του πολιτισμού των Ίνκας αλλά και η αποδυνάμωση της αυτοκρατορίας των Αζτέκων. Επί τη βάσει του πολύ χαμηλού ποσοστού θνητότητας της κορωνοϊκής πανδημίας, θα έπρεπε να είναι προφανές ότι η λυσσαλέα προσπάθεια ριζικής αναδιάρθρωσης της κοινωνίας μας τελεί σε κραυγαλέα α ν α ν τ ι σ τ ο ι χ ί α προς την επικινδυνότητα της νόσου COVID-19.

2. Ενώ για την μη εξάπλωση της ευλογιάς στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα, το Κράτος φρόντισε «να π ρ ο λ ά β ε ι την ε ί σ ο δ ο ν ανθρώπων απ’ όλες τις χώρες που είναι μολυσμένοι, καθώς και την εξάπλωσί της, αν τυχόν ένα περιστατικό έλθη στη χώρα μας απαρατήρητο», και δη «με τον έ λ ε γ χ ο των ανθρώπων που έρχονται από χώρας, που υπάρχουν κρούσματα και με τον εμβολιασμόν όλων των κατοίκων», η παρούσα εγκληματική κυβέρνηση έκανε το ακριβώς αντίθετο, διοργανώνοντας μάλιστα φιέστα στην Σαντορίνη για την επανεκκίνηση της οικονομίας με το άνοιγμα των συνόρων!

3. Ενώ η υπερμετάδοση χαρακτήριζε και την ευλογιά (διαβάζουμε στο άρθρο: «Μεταδίδεται πολύ ε ύ κ ο λ α, κυρίως όταν έλθουμε σε επαφή με μολυσμένα άτομα πριν ακόμη αρρωστήσουν, αλλά και με τα αντικείμενα των αρρώστων, ρουχισμό κ.λπ. και με τα σ τ α γ ο ν ί δ ι α από το στόμα του αρρώστου»), μόνο ο κορωνοϊός προκάλεσε τόσο τρόμο σε όλο τον πλανήτη.

Σημειωτέον ότι η φ υ μ α τ ί ω σ η, τόσο τον “παλιό καλό καιρό” όσο και σήμερα, υπερμεταδίδεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σε σχέση δε με τον κορωνοϊό είναι πολύ πιο θανατηφόρα ήδη αφ’ εαυτής (και όχι σε συνδυασμό με υποκείμενα νοσήματα). Ουδείς όμως μιλά γι’ αυτήν! Μήπως γιατί υπάρχουν φθηνά αντιβιοτικά και εμβόλια (εκτός πατέντας); Μήπως γιατί το παθογόνο μπορεί εύκολα να απομονωθεί και να μελετηθεί, άρα δεν μπορούν να γίνουν αλχημείες που θα διασπείρουν τον τρόμο;

4. Το εμβόλιο κατά της ευλογιάς ονομαζόταν “δ α μ α λ ι σ μ ό ς” (δαμάλα ονομάζεται η νεαρή αγελάδα που δεν έχει ακόμη γεννήσει), η δε επανάληψη του εμβολίου, τρία χρόνια μετά τον αρχικό εμβολιασμό ονομαζόταν “αναδαμαλισμός”. Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε αργά ή γρήγορα να προταθεί και καθιερωθεί κάποια ονομασία και για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>