«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

“Αν η Ελλάδα δεν στηρίξει το Κυπριακό βέτο, θα θυμίζει τον Ιούδα που φιλούσε υπέροχα”

28/09/2020

         Αν η υπαρκτή πολιτική Ελλάδα θυμίζει το Σημίτη τότε το Κυπριακό βέτο, παραπέμπει στον Τάσσο

Δικά τους είναι δυο αυλάκια γης, μα εσύ, Χριστέ μου, τους ευλογεί για να γλιτώσουν αυτά τα αυλάκια από γκρίζους λύκους κι από γεράκια.

 Παράφραση ποιήματος Ν. Γκάτσου, από τον αρθρογράφο, το 2004 {*},

                                                      Γράφει ο Χρήστος Κηπουρός                 

Εκεί που ιστορικά απέτυχε η Ελληνική πολιτική παιδεία, είναι ως προς τη γνώση του τι σημαίνει Τουρκία. Και συγκεκριμένα, ποιο είναι το Τουρκικό Ζήτημα.

Το οποίο αγνοεί παντελώς.

Επόμενα αγνοεί και την Τουρκική εξίσωση, αν και ο άγνωστος “Χ” όφειλε να της είναι πολύ γνωστός.

Κάτι που σημαίνει ότι μια τέτοια Ελλάδα, μόνο ως αντιπολιτική, μπορεί να θεωρηθεί.

Και με την Τουρκία μάλιστα, αν και μη μέλος της Ε. Ε., αν και ξεφωνημένο φασιστικό, όσο και κρατητήριο κράτος, να έχει περισσότερη επιρροή στην Ευρώπη, τόσο από την Κύπρο, που δεν την αναγνωρίζει κιόλας, όσο και από τη χώρα μας, που, όπως η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι και αυτή μέλος, τόσο της Ε. Ε., όσο και της Ευρωζώνης.

Μια Ελλάδα που ομιλεί περίπου σαν Τουρκία, όταν αντί για τις αλλεπάλληλες Τουρκικές εισβολές στη Νότια Κουρδική χώρα, ναι μεν κάνει λόγο για εισβολές, πλην όμως στη Βόρεια Συρία και στο αντίστοιχο Ιράκ, παραλείποντας το όνομα Καρδουχία, καθώς και την εν ροή Κουρδοκτονία.                         

Τελευταίο δείγμα αντιπολιτικής αποτελεί η προετοιμασία για τις λεγόμενες διερευνητικές.

Όπου ο Τούρκος προκαθήμενος, όπως τον ονομάσαμε, είναι αυτός που θέλει να έχει το πάνω χέρι στην ατζέντα.

Που όχι μόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αλλά και στο μπροστινό, πέραν του “διαίρει και σουλτάνευε”, έχει και το Ανατολικό Αιγαίον μετά της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του.

Κάτι που αποτελεί σήμα κατατεθέν της έννοιας του ασύμπτωτου και του ασύμβατου, ως προς τη δημόσια εκφρασμένη Ελληνική θέση.

Και ως προς κάθε δίκαιο αυτοάμυνας και προστασίας των συνόρων.                                        

Στοιχειώδης λοιπόν υποχρέωση της Ελλάδας αποτελεί, όχι απλά η τυπική αρνητική απάντηση σε δημοσιογραφική ερώτηση, αλλά η επίσημη πολιτική απαίτηση από την Τουρκία να περιοριστεί στο ένα και μόνον ένα ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών, και έτερον ουδέν.  

Και να διαμηνύσει στην Ε. Ε. ότι προτίθεται να στηρίξει το Κυπριακό βέτο, αν δεν αποχωρήσουν και τα δύο Τουρκικά γεωτρύπανα, από τη θαλάσσια Κύπρο.                                     

Αν η Κυβέρνηση δεν τα πράξει και προχωρήσει στον αστερισμό της αντιπολιτικής, ας ετοιμαστεί να εισπράξει τα επίχειρα.

Και δεν παίζει κανένα ρόλο αν συμπαρατάσσονται μαζί της, τόσο η αξιωματική, όσο και ελάσσονες αντιπολιτεύσεις της χώρας.            

Είναι μερικές ιστορικές περίοδοι, όπως αυτή που ζούμε, που η ομοφωνία δεν αξίζει μια, και που η διαφωνία σώζει από κάθε κακοτοπιά.

Όποιος θέλει ας κοιτάξει πίσω του την περίπτωση του Νταβός.

O Αντρέας Παπανδρέου είπε το “mea culpa”, όχι εμείς οι Αντινταβός.                      

Όταν μάλιστα η τραυματισμένη Κύπρος ορθώνει το ανάστημά της στις πανταχόθεν πιέσεις να ενδώσει στην νομιμοποίηση της ύπαρξης Τουρκικών καρφιών-γεωτρυπάνων στο θαλάσσιο σώμα της, και να άρει το μοναδικό όπλο του Βέτο, μόνο ως ντροπή μπορεί να εκληφθεί η πρεμούρα της πολιτικής ή πιο σωστά της αντιπολιτικής Ελλάδας, να συνεχίσει να κινείται αντιδιαμετρικά.

Και για να το εκφράσουμε πολιτικά μαζί και λογοτεχνικά: Αν η Ελλάδα δεν στηρίξει το Κυπριακό βέτο, θα θυμίζει τον Ιούδα που φιλούσε υπέροχα.

Και αν η υπαρκτή πολιτική Ελλάδα θυμίζει το Σημίτη, τότε το Κυπριακό βέτο, παραπέμπει στον Τάσσο.

Αν δεν στηριχθεί το βέτο, φαντάζεται κανείς τη χαρά του Τούρκου προκαθήμενου για την επιτυχία του να διασπάσει τον Ελληνισμό, βάζοντας γκολ κυριολεκτικά από τα αποδυτήρια.

Και τα γύρω από το τρίτο τρυπάνι μαγειρέματα, πριν προετοιμάσουν τη νέα έξοδο στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά των εξαγγελθεισών ενεργειακών εισβολών στην Ελληνική ΑΟΖ.

Σε εμάς το μόνο που μένει είναι να πούμε ότι είμαστε με την Κύπρο.

Ότι: Όλοι οι Έλληνες είμαστε Κύπριοι.

Ας καίγονται τα γραπτά μας, σε ηλεκτρονικές πυρές γκριζαρισμένων Αθηναϊκών Μέσων, και δυστυχώς, και σε κάποια εθνικόφρονα Θρακικά sites.

Επιπλέον, ποτέ η Κύπρος δεν ήταν τόσο κοντά.

Και ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά μας, ψυχικά, διανοητικά, πολιτικά και ηθικά.

https://www.militaire.gr/quot-an-i-ellada-den-stirixei-to-kypriako-veto-tha-thymizei-ton-ioyda-poy-filoyse-yperocha-quot/?fbclid=IwAR2_XWYdk8doC6gGTjnuuqxt_lYYlgae4CJWPRnKMUmPugyfa_ZnqiLchwM