«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο  άνθρωπος είναι η βιβλιοθήκη του σύμπαντος και μεταφορέας των συμπαντικών πληροφοριών!

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ

Αγαπητοί αναγνώστες, θα κάνω μια μικρή εισαγωγή.

Δεν είμαι επιστήμονας, απλά είμαι ένας ερευνητής, όπως και δισεκατομμύρια ερευνητές, πριν και μετά από μένα, προσπαθούμε να ενώσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια του πάζλ της πηγής της ζωής και αν εμπεριέχει θειότητα με την έννοια ότι, αυτή η θειότητα δημιούργησε τα πάντα, ή τι είναι αυτό;;;

Ερευνούμε χωρίς δογματικές σκοπιμότητες, πως, πότε, που, βρίσκετε, ή βρισκόταν, η αρχή της ζωής;;;

Ακόμα και οι επιστήμονες, δεν έχουν προχωρήσει αρκετά, ή μάλλον βρίσκονται στα σπάργανα και απλός και αυτοί συμπληρώνουν κομμάτια στο πάζλ της γνώσης.

Υπάρχουν τέσσερεις κατηγορίες επιστημόνων,

Αυτοί που η επιστήμη είναι μέσα από την ψυχή τους.

Αυτοί που παρέδωσαν την επιστήμη τους στο εμπόριο, αυτοί που παρέδωσαν την επιστήμη στις δογματικές θρησκείες και αυτοί που την παρέδωσαν σε δολοφονικές εξουσίες.

Αυτή η νόθευση της επιστήμης, κάνει κακό, αλλά και κρατά πίσω αιώνες την δύναμη της γνώσης.

Εάν η επιστήμη μοιράζονταν ελεύθερα σε μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας, ακόμα και ένας άσχετος με το αντικείμενο, θα μπορούσε να προσφέρει έναν δρόμο, που η επιστήμη δεν βλέπει, με έναν τυπικό έλεγχο, για την επικινδυνότητα, θα είχε κάνει εκρηκτικά άλματα!

Κεντρίζω το ενδιαφέρον σας να ασχοληθείτε όπως και εγώ, διότι αυτοί η έρευνα, έχει δυο πλευρές.

Η μια είναι η περιέργεια και αυτή που δίνει ώθηση στην επιστήμη, όπως ανέφερα παραπάνω, που ακόμα δεν έχει απαντήσεις, αλλά μόνο εικασίες και εν μέρει μικρές λύσεις και η άλλη είναι, ότι σε ελευθερώνει από τα δεσμά της καθοδήγησης, από ανθρώπους που δεν τους έδωσε κανένας την εξουσιοδότηση, να σε ελέγχουν, καθοδηγούν, τιμωρούν και να σε σκοτώνουν!

Εδώ τελειώνει η εισαγωγή,  καλή ανάγνωση.

ΜΗΝ ΕΠΙ

Συμβαίνει κάθε μέρα σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της Γης, αλλά παραμένει ένα από τα μυστήρια αυτού του κόσμου.

Πρόκειται για τη μαγική στιγμή της έναρξης μιας καινούργιας ζωής, τη στιγμή που ένα ωάριο και ένα σπερματοζωάριο ενώνουν τις «δυνάμεις» τους και πυροδοτούν τη δημιουργία ενός εμβρύου.

Όχι ενός οποιοδήποτε εμβρύου, αλλά του ευφυέστατου και μοναδικού σε γνώσεις, του ανθρώπου!

Κάθε φορά που αναφερόμαστε στην ανθρώπινη αναπαραγωγή εννοούμε μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα μέσα στον οργανισμό της γυναίκας με τη συμμετοχή του άνδρα και συντελεί στον πολλαπλασιασμό και τη διαιώνιση των ανθρώπινων οργανισμών.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διαδικασία αυτή είναι αφενός μεν η ανάπτυξη, η ωρίμανση και η λειτουργία των πρωτογενών αναπαραγωγικών οργάνων (όρχεις, ωοθήκες) καθώς και των βοηθητικών της αναπαραγωγής αγωγών και αδένων, αφετέρου δε η ανάπτυξη και η ωρίμανση αρσενικών και θηλυκών φυλετικών κυττάρων (γαμέτες), που διακρίνονται μεταξύ τους ανατομικά και λειτουργικά.

Τα μεν θηλυκά φυλετικά κύτταρα (ωάρια) δημιουργούνται στις ωοθήκες και από το στάδιο της ήβης μέχρι την εμμηνόπαυση κάθε μήνα ωριμάζει ένα μέσα στο ωοθυλάκιο με την επίδραση ορμονών, το οποίο κινείται μέσω των σαλπίγγων προς τη μήτρα εμποτιζόμενο με θρεπτικά συσπαστικά που εκκρίνουν αδένες.

Τα δε αρσενικά φυλετικά κύτταρα (σπερματοζωάρια) δημιουργούνται στους όρχεις ως επακόλουθο της έκκρισης γεννητικών ορμονών και μέχρι την έξοδό τους από τα ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα κινούνται μέσα από σπερματαγωγούς, όπου εμπλουτίζονται με εκκρίματα αδένων και σχηματίζουν το σπέρμα

Ο Ardi, είναι ένας πρόγονος του ανθρώπου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και έζησε 4,4 εκατομμύρια χρόνια πριν στα αφρικανικά δάση.

Η ανακάλυψη είναι ο πιο κοντινός  «ελλείποντας κρίκος»  που έχει ακόμα βρεθεί.

Η γη με αποδείξεις, ανατρέπει τα ψέματα των θρησκειών, ως προς την γέννηση της γης και ιδικά του ανθρώπου!

Ασφαλώς εδώ αδυνατούν οι θρησκείες να αποδείξουν τους θεούς τους;;;

Η επιστήμη έχει βοηθό την γη, που συνέχεια της προσφέρει απίθανες πληροφορίες που ανατρέπουν τις υπάρχουσες απόψεις, περί της δημιουργίας των πλανητών, της γης και την δημιουργία ζωής με ανώτερα όντα.

Όντα που με καταπληκτικό τρόπο επιβίωσαν κάτω από συνθήκες τρομερές, που δεν μπορούμε να τις φανταστούμε!

Το μεγαλείο του ζώου άνθρωπος είναι, ότι από ένα ωάριο και ένα σπερματοζωάριο δημιουργούν την αρχή της ζωής, με το λεγόμενο κύτταρο, που στην αρχική του μορφή, δεν είναι ορατό με το μάτι!

Μέσα σε αυτό το κύτταρο, οι πληροφορίες που έχει, δεν μπορεί καμία φαντασία να τις περιγράψει.

Αλλά και κανένας υπάρχων υπέρ υπολογιστής, δεν μπορεί να τις χωρέσει, αυτό το δέος, αυτό το μεγαλείο, μπορείς άνετα να το περιγράψεις, ως θεϊκή υπάρξει!

Οι μέχρι σήμερα γνωστές γνώσεις που έχουμε, είναι, ίσως το ένα από ένα δισεκατομμύριο!

Έχει πληροφορίες, από πού γεννήθηκε, από πού είρθε, πως θα αντιμετωπίσει τα σκληρά περιβαλλοντικά προβλήματα και με ποιο τρόπω θα εξελιχτεί ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες!

Αυτό σημαίνει, ότι έχει πληροφορίες του σύμπαντος, ίσως και πως δημιουργήθηκε;;;

Για αυτό αν θέλουμε να περιγράψουμε μια δύναμη με θεϊκές δυνάμεις, αυτές θα τις δούμε στον άνθρωπο, που με κάποιο τρόπω έχει την ανωτερότητα έναντι των άλλων ζώων, για αυτό και επιβίωσε, όταν άλλα όντα με τεράστιες δυνάμεις μπροστά στο άνθρωπο, χάθηκαν, σε μια διαδρομή εκατομμυρίων, ή δισεκατομμυρίων χρόνων, με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής!

Δεν θα ασχοληθώ με τις αναπόδεικτες πληροφορίες που μας σερβίρουν κατά καιρούς.

Θα αρκεστώ με κάτι  χειροπιαστό, δηλαδή την φανταστική αναφορά του εμβρύου, σε διάφορα στάδια, μέχρι την σημερινή μορφή του ανθρώπου.

Ίσως το έμβρυο δηλώνει την διαδρομή που διένυσε εκατομμύρια χρόνια, ίσως και δισεκατομμύρια, για να φτάσει στην σημερινή του μορφή!

Οι μελλοντικές γενιές, ίσως να εξελιχτούν πάλι σε υπεράνθρωπους, που θα ταξιδεύουν στο σύμπαν σε μηδέν χρόνο, που η ελληνική γραμματεία αναφέρει ως φανταστικές διηγήσεις, η μύθους;

Διαβάστε στο λινκ παρακάτω.

https://skafidaszaxos.blogspot.com/2016/01/9.html

Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι η αρχή της ανθρώπινης ζωής είναι διαδικασία, όχι μεμονωμένο γεγονός.

Η ζωή ξεκινά ως ζωή.

Όπως θα αναπτύξω στη συνέχεια, το ανθρώπινο είδος δεν έχει ακόμα δημιουργήσει κάτι ζωντανό από κάτι που δεν ήταν ήδη ζωντανό.

Γνωρίζοντας όσα συμβαίνουν στη μήτρα, είναι ξεκάθαρο ότι, σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης, τα κύτταρά μας είναι «ζωντανά» με διαφορετικό τρόπο.

Στη ζωντανή ουσία του σπερματοζωαρίου ενός πατέρα και του ωαρίου μιας μητέρας βρίσκεται κατά το ήμισυ το ζωντανό υλικό που απαιτείται για τη δημιουργία ενός καινούργιου πλάσματος.

Όταν το σπερματοζωάριο και το ωάριο ενώνονται για να δημιουργήσουν «έναν» από εμάς, το πρώτο κύτταρο που δημιουργείται από την ένωσή τους ανταποκρίνεται στον βιολογικό ορισμό της ζωής εν γένει.

Άρα, είμαστε σίγουρα ζωντανοί από το πρώτο κύτταρο της ύπαρξής μας.

Η ρίζα της αντιπαράθεσης, ωστόσο, δε βρίσκεται τόσο στα ζωντανά κύτταρα, αλλά στο πότε αποκτάμε τις ιδιότητες που θεωρούμε ανθρώπινες.

Και εδώ μπορεί να φανεί χρήσιμη μια ξεκάθαρη περιγραφή του τι συμβαίνει και πότε μέσα στη μήτρα.

Οι επιστήμονες δουλεύουν σκληρά για να ξεκλειδώσουν το μυστήριο σχετικά με αυτό που θέτει σε λειτουργία τον γενετικό μας κώδικα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το DNA μας ενεργοποιείται στο στάδιο των οκτώ κυττάρων.

Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου της ανάπτυξης (δηλαδή κατά την ενεργοποίηση του εμβρυϊκού γονιδιώματος), αποκτάμε τα χαρακτηριστικά που έχουμε κληρονομήσει από τους γονείς μας – χαρακτηριστικά που έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν όσα μπορούμε να κάνουμε στη ζωή μας.

Στο σημείο αυτό, η ενοποιημένη θεώρηση του κόσμου μας μπορεί να μας προσφέρει μιαν αντίληψη που δε μας δίνουν τα επιμέρους επιστημονικά πεδία και θα βγούμε σίγουρα κερδισμένοι, αν ξεπεράσουμε τα παραδοσιακά όρια που χώριζαν τις επιστήμες στο παρελθόν.

Η συνέχεια…

http://linkmedia.gr/άρθρο/η-μεγάλη-αλήθεια-της-ανθρώπινης-ζωής/126

Το Σύμπαν, το  φως, ο Θεός και   ο άνθρωπος……

Η  δημιουργία του Σύμπαντος, όπως  το γνωρίζουμε σήμερα, και ιδιαίτερα της ζωής επί της Γης, απασχόλησε ευ­θύς αμέσως τον άνθρωπο, αμέσως μό­λις έφαγε από το δένδρο της γνώσης», δηλαδή συνειδητοποίησε την ύπαρξή του, και ανάλογα με την, κατά καιρούς, πνευματική του στάθμη, ή κατά κλά­δους απασχολήσεις, ερμήνευσε το μυ­στήριο της Δημιουργίας κατά διαφο­ρετικούς τρόπους.

Στη διαφορά των τρόπων και των απόψεων, συνετέλεσε και το σημείο της Γης όπου κατοικού­σε, γιατί αλλιώς φτάνουν σε κάθε ση­μείο οι ηλεκτρομαγνητικές ροπές, οι οποίες δημιούργησαν αρχικά τις σκέ­ψεις και τις ιδέες. Γι’ αυτό έχουμε διά­φορες Θρησκείες και μύθους.

Απέδωσε λοιπόν τη δημιουργία σε μια υπέρτατη δύναμη, ή αιτία, την ο­ποία ονόμασε Θεό.

Και είπε: Εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος ην ο Θεός».

Λόγος όμως δεν είναι μόνο η ομιλία, αλλά το πηλίκο των διαιρέσεων μεταξύ των κοσμικών κύκλων του Σύμπαντος.

Είναι το σύνολο των διασταυρώσεων και προεκτάσεων των ηλεκτρομαγνη­τικών ροπών και φωτοβολιών, που άρ­χισαν να δημιουργούν με την αμοιβαία έλξη τους τα ουράνια σώματα, μετά την πιθανολογούμενη τρομακτική έ­κρηξη που δημιούργησε το Σύμπαν, το Γαλαξία μας, το πλανητικό μας σύ­στημα, όπως το γνωρίζουμε σήμερα και από το οποίο ξεκινάμε.

Αυτές οι τεραστίας ισχύος ροπές, που κρατούν τους πλανήτες μετέωρους περιστρεφόμενους σε αρμονικές θέσεις μεταξύ τους και που αποτελούν τον «Θείον Λόγον», δημιούργησαν τη ζωή της Γης όχι τυχαία.

‘Ηταν πεπρωμένο να δημιουργηθεί το είδος αυτό της ζω­ής, λόγω της δημιουργηθείσης αρμο­νίας στο Σύμπαν και τις ιδιότητές της.

Οι ραδιενεργές ακτινοβολίες που δι­ασταυρώθηκαν πάνω στη Γη, υπό κα­τάλληλες συνθήκες και επί ουσιών κα­ταλλήλων που αντιστοιχούσαν στις α­κτινοβολίες αυτές, δημιούργησαν την πρώτη ζώσα ύλη, τον πρώτο μονοκύτ­ταρο οργανισμό.

Οι ίδιες ροπές, σε μια διχοτόμησή τους τον πολλαπλασία­σαν, τον κίνησαν προς διαφορετικά σημεία, τον έθεσαν υπό την επήρεια άλλων ηλεκτρομαγνητικών ροπών και διασταυρώσεων.

Του άλλαξαν μορφή, τον κατέστησαν πολυκύτταρο και έτσι δημιουργήθηκαν με την πάροδο των χιλιετηρίδων τα διάφορα άλλα ορισμέ­να είδη ζωής, τα φυτά, τα ζώα, ο άν­θρωπος,  ο οργανισμός και οι επίκτητες δυνατότητες των οποίων άρχισαν πλέ­ον να συμβάλλουν στην αναπαραγωγή και βελτίωση του είδους, ή αντίστροφα στην εξαφάνιση αυτών με βάση τις συ­νειδητώς  ή ασυνειδήτως λαμβανόμενες τάσεις των ηλεκτρομαγνητικών ρο­πών.

‘Ετσι, φθάσαμε στη μορφή του πα­λαιανθρώπου ή αρχανθρώπου απ’ ό­που αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε τον άνθρωπο κινούμενο μέσα στο σταυρό­λεξο της ζωής, δηλαδή των οριζοντίως και καθέτως λαμβανομένων ροπών, που προσπαθεί συνεχώς να ερμηνεύσει και να δαμάσει τη φύση του, να ανακα­λύψει τις πρώτες μορφές της δημιουρ­γίας, το μυστήριο της ζωής! Η συνέχεια…

http://www.koutouzis.gr/kodikos.htm

Μικρογραφία του Σύμπαντος, ο Άνθρωπος!

Ο Κωνσταντίνος Καλαχάνης παρουσιάζει τη συλλογική εργασία του ιδίου και των Ευαγγελία Πάνου (Φυσικός [M.Sc.] Υπ. Δρ. Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών), Ιωάννη Κωστίκα (τελ. Του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών) και Βασίλειου Μανιμάνη (Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών):

“Από τα στοιχεία του ανθρώπου στα στοιχεία του Σύμπαντος”, στην ημερίδα “Φιλοσοφία, Φυσικές Επιστήμες, Βιοηθική” που διοργάνωσε η Διεθνής Επιστημονική Εταιρία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Στην εργασία παρουσιάζεται η Ιπποκρατική θεωρία περί των χυμών, αλλά και η θεωρία για την προέλευση του ανθρώπου από το διάστημα. Η συνέχεια…

https://www.pemptousia.gr/video/mikrografia-tou-simpantos-o-anthropos/

Ο άνθρωπος που «είδε» τι υπήρχε πριν από τη Μεγάλη Εκρηξη

Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε ένας από τους διαπρεπέστερους και πιο πρωτότυπους θεωρητικούς φυσικούς από την εποχή του Αϊνστάιν.

Το έργο του σχετικά με τη γένεση και τη βαθύτερη δομή του Σύμπαντος, από τη Μεγάλη Εκρηξη έως τις Μαύρες Τρύπες, έφερε επανάσταση στην επιστημονική κοινότητα, ενώ τα βιβλία του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αναγνωστών που δεν διέθεταν επιστημονική παιδεία.

Παράδειγμα της προκλητικής ιδιοφυΐας του ήταν η κοσμολογική θεωρία του για το τι συνέβη ή, καλύτερα, για το τι μπορεί να υπήρχε πριν από τη Μεγάλη Εκρηξη (το Big Bang), το πρωταρχικό συμβάν από το οποίο, σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία, προέκυψε το Σύμπαν.

Ο Στίβεν Χόκινγκ υποστήριζε ότι πριν από τη Μεγάλη Εκρηξη μόνο φαινομενικά δεν υπήρχε απολύτως τίποτε, διότι στην πραγματικότητα υπήρχε ο χωροχρόνος!

Ο «χωροχρόνος» είναι το μαθηματικό μοντέλο που ενώνει τον χώρο και τον χρόνο σε μία συνέχεια.

Ο χωροχρόνος συνήθως ερμηνεύεται ως συνδυασμός του ευκλείδειου χώρου τριών διαστάσεων με τον χρόνο ως μια επιπρόσθετη διάσταση, οπότε προκύπτει ένα πολύπτυχο μόρφωμα τεσσάρων διαστάσεων.

Η τέταρτη διάσταση, αυτή του χρόνου, είναι διαφορετική από τις άλλες τρεις που αφορούν μήκος στον ευκλείδειο χώρο.

Ο Χόκινγκ ήταν πεπεισμένος ότι ο χωροχρόνος ήταν καμπυλωμένος σε μια έξτρα διάσταση, αλλά η συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο χωροχρόνος πριν από τη δημιουργία του Σύμπαντος (μας) είναι κάτι που δεν μπορεί να κατανοήσει η Φυσική μας. Η συνέχεια…

http://www.efsyn.gr/arthro/ena-myalo-me-polles-diastaseis

Μια εξαιρετικά απλή απάντηση στο ερώτημα “Γιατί υπάρχουμε;

Γιατί υπάρχει ζωή;”

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί για ποιο λόγο υπάρχετε;

Ποιο είναι το νόημα και ο σκοπός της

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΖΕΛΟΣ

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί για ποιο λόγο υπάρχετε;

Ποιο είναι το νόημα και ο σκοπός της ζωής;

Ο πλανήτης Γη γιατί να υπάρχει;

Τα αστέρια και το σύμπαν;

Να υπάρχει άραγε κάτι πιο υπερβατικό απ’ όσα μας γίνονται αντιληπτά μέσω των αισθήσεων και των επιστημονικών οργάνων;

Κανείς δε Συχνά, μάλιστα, έχω την αίσθηση, ότι όσοι με περισσή αυτοπεποίθηση κηρύσσουν την ‘αλήθεια’, μέσα τους εξακολουθούν να θρέφουν μια ανομολόγητη αμφιβολία.

Σε έναν κόσμο, λοιπόν, όπου η αβεβαιότητα μοιάζει να είναι η μόνη βεβαιότητα και τα μεταφυσικά ερωτήματα παραμένουν αιώνια αναπάντητα, η συνειδητοποίηση κάποιων απλών απαντήσεων σε πιο προσεγγίσιμα, θετικά ερωτήματα ίσως είναι μια παρηγοριά.

Είναι παρηγορητικό ότι μπορούμε να παρακάμψουμε το μεταφυσικό γιατί, απαντώντας στο

Σε έναν κόσμο, λοιπόν, όπου η αβεβαιότητα μοιάζει να είναι η μόνη βεβαιότητα και τα μεταφυσικά ερωτήματα παραμένουν αιώνια αναπάντητα, η συνειδητοποίηση κάποιων απλών απαντήσεων σε πιο προσεγγίσιμα, θετικά ερωτήματα ίσως είναι μια παρηγοριά.

Είναι παρηγορητικό ότι μπορούμε να παρακάμψουμε το μεταφυσικό γιατί, απαντώντας στο πώς.

Παραδείγματος χάριν, μπορούμε να ανταλλάξουμε το μεταφυσικό ερώτημα: “Γιατί υπάρχει το φαινόμενο της ζωής;” με το θετικό: “Πώς προέκυψε το φαινόμενο της ζωής;”.

Ναι, σε αυτά τα ερωτήματα έχουμε απαντήσεις ή, τουλάχιστον, είμαστε σε θέση να διατυπώσουμε λογικές υποθέσεις με επιστημονικά ελέγξιμη βάση.

Μια βάση που είναι τοπoθετημένη σε πλαίσιο κατανοητό από την προσωρινή και ταπεινή μας ύπαρξη.

Μπορεί, λοιπόν, η επιστήμη να προσφέρει κάποια χρήσιμη και ουσιώδη απάντηση στο ερώτημα “Πώς προέκυψε το φαινόμενο της ζωής;”;  Η συνέχεια…

Πηγή: www.lifo.gr

Υπάρχει η συμπαντική συνειδητότητα, όσον αφορά το σύμπαν και η ατομική συνειδητότητα, όσον αφορά τον άνθρωπο.

«Είμαστε Αστρογέννητοι, συνδυασμός στοιχείων, απρόβλεπτη συνένωση στάχτης καινοφανών!»

Κρίνοντας από τους ωκεανούς των πλανητών και των Γαλαξιών που ο αριθμός τους αγγίζει το ασύλληπτο, δε μπορεί να μη σκεφτούμε σοβαρά την πιθανότητα να υπάρχουν και άλλες νοήμονες μορφές ζωής, πέρα από εμάς, κάπου εκεί έξω.

Συνυπολογίζοντας τις μεγάλες αποστάσεις, αλλά και τα αποτελέσματα της Εξίσωσης του Drake, της Κλίμακας Καρσντάσεφ και του Παραδόξου του Φέρμι, πώς θα βλέπατε τη συγκεκριμένη προοπτική;

Θα ήμασταν έτοιμοι για μία τέτοια κοσμοϊστορική  συνάντηση;

Η αναζήτηση για ίχνη ζωής σε άλλους πλανήτες δεν έχει δώσει ακόμα αποτελέσματα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο όσον αφορά τα συστατικά που θεωρούνται ότι αποτελούν τις πρώτες ύλες της.

Το 2009 αυτά τα στοιχεία βρέθηκαν σε έναν εξωηλιακό πλανήτη τον HD 209458b ή Όσιρι, στον αστερισμό του Πηγάσου, αλλά και στην ουρά του κομήτη Wild2, κάνοντας τους ειδικούς να θεωρούν ότι οι συνθήκες για τη ζωή, έτσι όπως εμείς τη γνωρίζουμε, είναι τελικά αρκετά διαδεδομένες.

Ο αστρονόμος Ντάνκαν Φόργκαν (Duncan Forgan) από το Πανεπιστήμιου του St. Andrews, σε μια μελέτη του που δημοσιεύτηκε στη Διεθνή Επιθεώρηση Αστροβιολογίας, υπολόγισε τους νοήμονες πολιτισμούς που θα μπορούσαν να ζουν μόνο στον Γαλαξία μας από 361 έως 38.000!

Τεράστιοι αριθμοί αντί για τους πέντε (5) της Εξίσωσης του Drake, που νομίζαμε ότι ήταν ένας αριθμός υπερεκτιμημένος!

http://www.nostimonimar.gr/imaste-astrogenniti-syndyasmos-stichion-aprovlepti-synenosi-stachtis-kenofanon/

Παραπάνω σας παραπέμπω και στην διαφορετική άποψη  και σε διάφορες επιστημονικές εικασίες, με περιορισμένες πληροφορίες, ως προς το μεγάλο ερώτημα, τον άνθρωπο τον έφτιαξε κάποιος θεός, εδώ στην γη, όπως μας λένε με χοντροειδέστατα ψέματα οι θρησκείες;

Ή ο άνθρωπος είναι δημιουργία της αρχής του σύμπαντος, σύμπαντα, δηλαδή ο άνθρωπος έχει την ίδια ηλικία και γέννηση του με την συμπαντική υπάρξει;;;

Και πέρασε στην διαδρομή του σε διάφορους πλανήτες και γαλαξίες;;;

Κάποιοι με ηλίθιες συμφεροντολογικές, δογματικές, απόψεις, φρενάρουν την έρευνα, γνωρίζουν κάτι, ή απλός προστατεύουν τα αναπόδεικτα ψέματά τους, τέτοιες έρευνες τις κατηγορούν, ως αμαρτωλές, αυτούς δεν που ερευνούν,  άθεους, άπιστους και πολλές άλλες ηλιθιότητες.

Τέτοιοι ερευνητές στα τελευταία 3.000 χρόνια, έχουν διωχθεί, ίσως και ποιο μπροστά, αλλά χάθηκαν κάτω από φυσικές καταστροφές, ή ανθρώπινα λάθει, αυτοί οι επιστήμονες, ερευνητές, έχουν ριχτεί στην φωτιά, έχουν γελοιοποιηθεί, διότι έβαζαν και βάζουν, χωρίς να έχουν τέτοιες προθέσεις, εναντίον του ψέματος και αυτών που ασκούν εξουσία!

Ο όρος επιστήμη με την ευρεία έννοια αρχικά δήλωνε το οργανωμένο σώμα της εξακριβωμένης και τεκμηριωμένης γνώσης. Ο πρώτος αυτός ορισμός διατυπώνεται στο έργο Θεαίτητος του Πλάτωνα όπου ένας από τους συνομιλητές αναφέρει ότι: «έστιν ουν επιστήμη δόξα αληθής μετά λόγου», δηλαδή η επιστήμη αποτελεί βεβαιωμένη με λογικά επιχειρήματα γνώση. Πολλές από τις ανθρώπινες προκαταλήψεις γύρω από τον τρόπο που λειτουργεί το σύμπαν έχουν αμφισβητηθεί κατά καιρούς από τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις.

Η έρευνα και η επιστήμη έχει να κάνει με την αλήθεια.

Προσωπικά είμαι άθεος, όχι  άθεος απλά για να αυτοπροβάλλομαι, σαν κάτι διαφορετικό, αλλά διότι η έρευνά μου και οι εμπειρίες μου, με οδήγησαν σε άλλο δρόμο αληθινής έρευνας, δεν είμαι άπιστος, πιστεύω στον άνθρωπο, στην φύση, στο σύμπαν!

Δεν πιστεύω σε υποκριτική  ψεύτικη πίστη και αγάπη, η συμπαντική καταγωγή μου με αναγκάζουν να πιστεύω στον άνθρωπο.

Ο άνθρωπος είναι το καλό και το κακό ταυτόχρονα, κατω από τις συνθήκες που μεγαλώνει.

Η κοινωνία είναι ο κήπος,  ρίχνεις τον σπόρο και φυτρώνει το δέντρο που  είναι ο άνθρωπος,  ανάλογα το πότισμα και το λίπασμα, το κλάδεμα θα γίνει  και το δέντρο με καλούς καρπούς, ή με κακούς, άρρωστους!

Ο Άνθρωπος είναι το μίσος και η αγάπη,

Είναι το δυνατό και το αδύνατο,

Είναι ο πολιτισμός και η βαρβαρότητα,

Είναι η γνώση και η άγνοια,

Είναι το φως και το σκοτάδι,

Είναι η ευτυχία και η δυστυχία,

Είναι αυτό που δεν είναι τα υπόλοιπα όντα!

Αλήθεια τι διαφορετικό είναι ο κατασκευασμένος θεός;;;;

Με λίγα λόγια είναι η έννοια του θεού, αφού μπορεί να κάνει τα πάντα και σκεφτείτε, ότι ακόμα χρησιμοποιεί μόνο το 5% του εγκέφαλού του!!!

Ο άνθρωπος, οπλισμένος με τη λογική και υποκινούμενος από μία συνεχή, εσωτερική ανησυχία και αναζήτηση, κάνει επιστήμη.

Παρατηρεί με κάθε δυνατό τρόπο τον φυσικό κόσμο, εξετάζει τα διαθέσιμα στοιχεία, δηλώνει το «πρόβλημα», διατυπώνει μια υπόθεση, σχεδιάζει και πραγματοποιεί πειράματα, συγκεντρώνει και αναλύει τα δεδομένα και εξάγει συμπεράσματα.

Έτσι διατυπώθηκαν οι διάφοροι νόμοι αλλά και θεωρίες, όπως της βαρύτητας, το ηλιοκεντρικό σύστημα, οι τροχιές των πλανητών κ.λπ.

Καθώς η επιστήμη κάνει καινούριες ανακαλύψεις, κάποτε αναιρεί παλαιότερες θεωρίες που διαπιστώνει πως δεν ισχύουν, όπως το γεωκεντρικό σύστημα, και άλλοτε τις βελτιώνει, διορθώνοντας κάποια σημεία τους. Επιπλέον, προβλέπει στοιχεία που διαφαίνεται πως πρέπει να υπάρχουν αλλά ακόμη δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα γι’ αυτό το τελευταίο.

Το 1781, ο Βρετανός αστρονόμος William Herschel ανακάλυψε ένα νέο πλανήτη, που τον ονόμασαν Ουρανό.

Οι αστρονόμοι υπολόγισαν την τροχιά του και την απόστασή του από τον ήλιο.

Ο Ουρανός βρισκόταν αρκετά πιο μακριά από τον προηγούμενό του πλανήτη Κρόνο.

Οι αστρονόμοι δεν άργησαν ν’ αντιληφθούν ότι κάποιο λάθος υπήρχε σε ό,τι παρατηρούσαν για τον Ουρανό.

Ο Ουρανός δεν συμπεριφερόταν όπως αναμενόταν, με βάση τους υπολογισμούς των βρετανών και γάλλων μαθηματικών που ακολουθούσαν την κλασική θεωρία του Ισαάκ Νεύτωνα.

Τι συνέβαινε λοιπόν; Μήπως η θεωρία του Νεύτωνα δεν ίσχυε στη μεγάλη απόσταση του Ουρανού ή ήταν πιθανό να υπάρχει ένα άλλος πλανήτης πέραν του Ουρανού, που επηρέαζε το βαρυτικό πεδίο του;

Δύο μαθηματικοί, ο John Couch Adams στο Καίμπριτζ και ο Urbain Le Verrier στο Παρίσι, ανέλαβαν να εξετάσουν τη δεύτερη εκδοχή, ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο.

Το 1846, ο Le Verrier έγραψε σ’ έναν συνάδελφό του στο Βερολίνο, λέγοντάς του πού να κοιτάξει για τον καινούριο υποθετικό πλανήτη στον ουρανό.

Ο γερμανός αστρονόμος  Johann Gottfried Galle δεν άργησε να βρει τον νέο πλανήτη που σήμερα γνωρίζουμε με το όνομα Ποσειδών.

Δεν είναι υπέροχη όλη αυτή η επιστημονική εμπειρία;

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε το 1936 πως «το αιώνιο μυστήριο του κόσμου είναι πως είναι κατανοήσιμος» (μπορούμε να τον κατανοήσουμε).

Το γεγονός αυτό είναι ένα «θαύμα».

Για τον Αϊνστάιν, η κατανόηση αυτή απαιτεί μια εξήγηση.

Το πλέον ακατανόητο πράγμα σχετικά με το σύμπαν είναι ότι μπορεί να κατανοηθεί.

Έχοντας λοιπόν αντιληφθεί ότι μπορούμε να κατανοήσουμε το σύμπαν μέσω των φυσικών επιστημών, εγείρεται το ερώτημα, γιατί υπάρχει μια τέτοια θεμελιώδης λογική σχέση μεταξύ του ανθρώπινου νου και των δομών του σύμπαντος.

Εδώ ισχύει η εξής βασική σκέψη:

Η επιστήμη εγείρει ερωτήματα που ξεπερνούν τις δυνατότητές της ώστε να δώσει απαντήσεις.

Και τα ερωτήματα είναι πολλά. Πώς έγινε και υπάρχουν οι φυσικοί νόμοι.

Ποιος ρύθμισε τις αστρονομικές σταθερές, όπως η βαρυτική σταθερά και η ταχύτητα του φωτός;

Υπάρχει Κάποιος που τα έφτιαξε να λειτουργούν έτσι ακριβώς;

Γιατί υπάρχει ζωή στη γη μας με την τεράστια ποικιλία που την γνωρίζουμε και όχι αλλού γύρω μας;

Κι ο άνθρωπος πού οφείλει την ύπαρξή του;

Τι είναι η ψυχή, η συνείδηση, το ωραίο, το καλό;

Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Πού πηγαίνουμε όταν πεθαίνουμε;

Ο άνθρωπος στρέφεται στη φιλοσοφία και τη θρησκεία για να βρει απάντηση σ’ αυτά του τα ερωτήματα.

Πριν όμως βαδίσουμε στο χώρο της φιλοσοφίας και της θρησκείας, ας ακούσουμε τι έχουν πει οι φυσικοί επιστήμονες για το σύμπαν που παρατηρούν.

Ο Sir Fred Hoyle είπε:

Μια κοινής λογικής εξήγηση των γεγονότων προτείνει ότι ένας επιβλέπων ανακατεύεται με τη φυσική, όπως και με τη χημεία και βιολογία, και δεν αξίζει να μιλάμε για τυφλές δυνάμεις στη φύση.

Δεν πιστεύω πως οποιοσδήποτε φυσικός που εξέτασε τις μαρτυρίες, μπόρεσε ν’ αποτύχει να εξάγει το συμπέρασμα ότι οι νόμοι της πυρηνικής φυσικής έχουν σκόπιμα σχεδιαστεί αναφορικά με τις συνέπειες που αυτοί παράγουν μέσα στ’ αστέρια.

Ο Dr David D. Deutch είπε: Αν κάποιος ισχυρίζεται ότι εκπλήσσεται από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που έχει το σύμπαν, κρύβει το κεφάλι του στην άμμο.

Αυτά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά ΕΙΝΑΙ εκπληκτικά και απίθανα.

Ο διάσημος Stephen Hawking, στο βιβλίο του «Μία Σύντομη Ιστορία του Χρόνου» γράφει:

«Το αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι οι τιμές αυτών των αριθμών (των σταθερών της φυσικής) φαίνεται να είναι πολύ καλά ρυθμισμένες για να είναι δυνατή η ανάπτυξη της ζωής.

Για παράδειγμα, αν η ηλεκτρική φόρτιση του ηλεκτρονίου ήταν ελαφρά διαφορετική, τ’ αστέρια δεν θα μπορούσαν να κάψουν υδρογόνο και ήλιο, ή αλλιώς, δεν θα είχαν εκραγεί.

Φαίνεται σαφές ότι υπάρχουν σχετικά λίγες διακυμάνσεις τιμών για τους αριθμούς (των σταθερών) που θα επέτρεπαν την ανάπτυξη οποιασδήποτε μορφής νοήμονος ζωής.

Τα περισσότερα πακέτα τιμών θα έφερναν στην ύπαρξη σύμπαντα που, αν και θα ήταν πολύ όμορφα, δεν θα υπήρχε κανένας ικανός να θαυμάσει αυτήν την ομορφιά.

Μπορεί κάποιος να το θεωρήσει αυτό είτε ως μαρτυρία ενός θεϊκού σκοπού στη Δημιουργία και την εκλογή των νόμων της επιστήμης, είτε ως υποστήριξη για την ισχυρή ανθρωπική αρχή.»

Το φιλοσοφικό δίλημμα που δημιούργησε την ανθρωπική αρχή είναι ότι οι σταθερές του σύμπαντος σε μικροκοσμικό (ατομικές σταθερές), μακροκοσμικό (π.χ. ηλεκτρομαγνη-τικές δυνάμεις) και σε κοσμολογικό επίπεδο φαίνεται να είναι σε εξαιρετικά τέλεια αρμονία μεταξύ τους προκειμένου η νοήμων ζωή να μπορεί να είναι δυνατή αλλά και να εξελίσσεται.

Αυτή η ανησυχία για το πώς πλάσματα με συνείδηση, όπως εμείς, γίνεται να υπάρχουμε στο Σύμπαν ονομάζεται ανθρωπική αρχή.

Οι άρρητες γνώσεις των προγόνων μας

Δεν είναι σοβινιστικό, ότι το μέλλον του ανθρώπου, που δεν το γνωρίζει ακόμα, αλλά το γνωρίζει το DNA του.

Το γνώριζαν οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι στο μεγαλύτερο μέρος του, όχι μόνο από το 2.500, αλλά πολύ νωρίτερα, φυσικές καταστροφές και μετέπειτα οι σκοταδιστικές δογματικές  θρησκείες, σταμάτησαν την παραπέρα γνώση της αλήθειας.

Αν η πατρίδα μου η Ελλάδα θέλει να ελευθερωθεί και να παίξει τον ρόλο που τις έχει ανατεθεί επάνω στην γη, πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο εκτός θρησκειών!

Σε αυτό τον σύνδεσμο, θα βρείτε και άλλες πληροφορίας, σχετικές με το θέμα.

https://www.google.gr/search?num=50&source=hp&ei=mLN1W8jXKcu8kwXd14uwBQ&q=ποια+η+σχεση+τησ+ανθρώπινησ+αναπαραγωγήσ+με+το+συμπαν%3B&oq=&gs_l=psy-ab.1.0.35i39k1l6.0.0.0.2538.2.1.0.0.0.0.0.0..1.0….0…1c..64.psy-ab..1.1.120.6…120.BqlOqfz7wjw

Το άρθρο έγραψε ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

33 comments to Ο  άνθρωπος είναι η βιβλιοθήκη του σύμπαντος και μεταφορέας των συμπαντικών πληροφοριών!

  • .
    .
    .
    .
    Γιατί να διαλογιστώ;
    .
    .
    .
    .
    18-07-2016
    .
    .
    Οι εσωτερικές πρακτικές διαλογισμού επανεκπαιδεύουν το μυαλό, το σώμα και τον εγκέφαλο να βρίσκονται στο παρόν, αντί να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και άγχους για κάποιο μελλοντικό γεγονός που μας έχει γίνει εμμονή.
    .
    .
    Ο διαλογισμός, επίσης, απαγκιστρώνει το σώμα-μυαλό από το παρελθόν και μας απελευθερώνει από τα συναισθήματα που μας κρατούν δέσμιους στην ίδια γνώριμη ζωή.
    .
    .
    Στόχος του διαλογισμού είναι να πέσουμε όπως ένα φτερό από την κορυφή ενός κτηρίου, αργά και σταθερά.
    .
    .
    Πρώτα εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας, ώστε να αφήσει το σώμα μας να χαλαρώσει, διατηρώντας όμως την αυτοσυγκέντρωσή μας.
    .
    .
    Μόλις αρχίσουμε να κατακτούμε αυτή τη δεξιότητα, τελικός στόχος είναι να αφήσουμε το σώμα μας να κοιμηθεί, ενώ το μυαλό μας παραμένει ξύπνιο ή ενεργό.
    .
    .
    Αυτή είναι η διαδικασία προόδου.
    .
    .
    Εάν η συνειδητότητά μας, όταν είμαστε σε εγρήγορση, βρίσκεται στη συχνότητα Βήτα
    .
    (από τις χαμηλές ως τις υψηλές συχνότητες, ανάλογα με τα επίπεδα άγχους),
    .
    τότε μόλις καθίσουμε με όρθια την πλάτη, ώστε η σπονδυλική μας στήλη να είναι ίσια, κλείσουμε τα μάτια μας και πάρουμε συνειδητές αναπνοές, και κατευθυνθούμε προς τον εσωτερικό μας κόσμο, τότε θα μεταβούμε από το συμπαθητικό νευρικό σύστημα στο παρασυμπαθητικό.
    .
    .
    Θα αλλάξουμε τη φυσιολογία μας από το προστατευτικό σύστημα καταστάσεων ανάγκης
    .
    (μάχη/τρόμος/φυγή),
    .
    στο εσωτερικό προστατευτικό σύστημα που στοχεύει στις μακροχρόνιες διαδικασίες σχεδίασης
    .
    (ανάπτυξη και επανόρθωση).
    .
    .
    Καθώς το σώμα χαλαρώνει, τα εγκεφαλικά κυματικά μας μοτίβα θα αρχίσουν να μεταβαίνουν στη συχνότητα Άλφα.
    .
    .
    Εάν αυτό γίνει σωστά, ο διαλογισμός θα αλλάξει τον εγκέφαλό μας, ώστε να εκπέμπει ένα πιο συνεκτικό και τακτικό κυματικό μοτίβο.
    .
    .
    Θα σταματήσουμε να είμαστε επικεντρωμένοι στο σώμα μας, στο εξωτερικό μας περιβάλλον και στο χρόνο και θα γίνουμε μη-σώμα, μη-αντικείμενο και μη-χρόνος.
    .
    .
    Αρχίζουμε, πλέον, να νιώθουμε συνδεδεμένοι, ολοκληρωμένοι και ισορροπημένοι.
    .
    Βιώνουμε τα υγιή και ανώτερα συναισθήματα της εμπιστοσύνης, της χαράς και της έμπνευσης.
    .
    Το πανεπιστήμιο Γουισκόνσιν, στο Μάντισον διεξήγαγε μια έρευνα όσον αφορά τους Βουδιστές μοναχούς.
    .
    Αυτοί οι «υπερ-διαλογιστές» μπορούσαν να μεταβούν σε μια κατάσταση συνεκτικών εγκεφαλικών κυμάτων πολύ πιο πέρα από όσο μπορούμε να φτάσουμε οι περισσότεροι από μας.
    .
    Όταν διαλογίζονταν πάνω σε σκέψεις αγάπης, καλοσύνης και συμπόνιας, η συνεκτικότητα του σήματος που εξέπεμπαν, σχεδόν ξεπερνούσε τα διαγράμματα.
    .
    .
    Κάθε πρωί καθ’ όλη τη διάρκεια της μελέτης, διαλογίζονταν, ενώ οι ερευνητές κατέγραφαν την κυματική δραστηριότητα του εγκεφάλου τους.
    .
    .
    Στη συνέχεια, τους άφηναν στο χώρο του Πανεπιστημίου ή τους έστελναν στην πόλη, ώστε να κάνουν ό,τι επιθυμούσαν
    .
    (να επισκεφτούν μουσεία, να πάνε στα καταστήματα, οτιδήποτε).
    .
    Όταν επέστρεφαν στο ερευνητικό κέντρο, τους έκαναν μαγνητική τομογραφία πριν κάνουν διαλογισμό.
    .
    Κατά ένα περίεργο τρόπο, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν κάνει διαλογισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, και είχαν εκτεθεί στα ασύμφωνα, χαοτικά σήματα του εξωτερικού κόσμου, διατηρούσαν το ίδιο συνεκτικό εγκεφαλικό μοτίβο που είχαν αποκτήσει με το διαλογισμό.
    .
    .
    Οι περισσότεροι από μας, όταν έρθουμε αντιμέτωποι με τη σύγχυση και την πληθώρα των ερεθισμάτων που παράγει ο εξωτερικός κόσμος, λειτουργούμε με βάση την επιβίωση και παράγουμε στρεσογόνες χημικές ουσίες.
    .
    .
    Οι αντιδράσεις αυτές του στρες λειτουργούν ως παρεμβολές που αλλοιώνουν τα εγκεφαλικά σήματα.
    .
    .
    Αντιθέτως, ο δικός μας στόχος είναι να μοιάσουμε σε αυτούς τους μοναχούς.
    .
    Εάν μπορούμε να παράγουμε συνεκτικά μοτίβα σημάτων
    .
    (αυτά τα συγχρονισμένα κύματα) καθημερινά,
    .
    θα διαπιστώσουμε ότι αυτή η συνοχή των σημάτων εκφράζεται με κάτι απτό.
    .
    Με τον καιρό, εάν αποκτήσουμε την ικανότητα να δημιουργούμε επανειλημμένως εσωτερική συνοχή, όπως αυτοί οι μοναχοί, ίσως μπορέσουμε κι εμείς να περπατάμε στο εξωτερικό περιβάλλον και να μην υποφέρουμε πλέον από τις περιοριστικές επιδράσεις των αποδιοργανωτικών ερεθισμάτων του.
    .
    .
    Εξαιτίας αυτού, δεν θα βιώνουμε πλέον τις σπασμωδικές αντιδράσεις που μας εξανάγκαζαν να επιστρέψουμε στον παλιό, γνώριμο εαυτό μας, τον οποίο θέλουμε τόσο πολύ να αλλάξουμε.
    .
    .
    Αν επιμένουμε στο διαλογισμό και στη δημιουργία εσωτερικής συνοχής, όχι μόνο θα απομακρύνουμε πολλές από τις αρνητικές, φυσικές συνθήκες που μαστίζουν το σώμα μας, αλλά και θα προχωρήσουμε προς τον ιδεατό εαυτό που έχουμε οραματιστεί.
    .
    .
    Η εσωτερική μας συνοχή μπορεί να εξουδετερώσει τις αρνητικές, αντιδραστικές, συναισθηματικές καταστάσεις και να μας δώσει τη δυνατότητα να «ξεχάσουμε» τις συμπεριφορές, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τις δημιούργησαν.
    .
    .
    Μόλις φτάσουμε σε μια ουδέτερη/κενή κατάσταση, είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθούμε σε μία ανώτερη κατάσταση, όπως είναι αυτή της συμπόνιας.
    .
    .
    Είναι πιο εύκολο να φέρουμε μέσα μας χαρά, αγάπη, ευγνωμοσύνη ή οποιαδήποτε άλλη ανώτερη συναισθηματική κατάσταση.
    .
    .
    Αυτό ισχύει, γιατί τα συναισθήματα αυτά βρίσκονται σε απόλυτη συνοχή.
    .
    .
    Μόλις αρχίσουμε να παράγουμε εγκεφαλικά κύματα που αντικατοπτρίζουν αυτή την αγνότητα, μέσα από τη διαδικασία του διαλογισμού, τότε θα αρχίσουμε να υπερβαίνουμε το σώμα, το περιβάλλον και το χρόνο, που κάποτε προκαλούσαν τις συναισθηματικές καταστάσεις που μας περιόριζαν.
    .
    .
    Δεν θα μας ελέγχουν πλέον, θα τις ελέγχουμε εμείς.
    .
    .
    http://linkmedia.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E/120
    .

    .
    .
    .

  • .
    .
    .
    .
    .
    Μπορούν οι σκέψεις να μας θεραπεύσουν; Μια αληθινή ιστορία
    .
    .
    .
    .
    .
    17-04-2016
    .
    .
    http://linkmedia.gr/public/images/upload/dispenza-main-site_5713a12e063b5.jpg
    .
    .

    «Οι χημικές ουσίες που σχετίζονται με το στρες, ενεργοποιούν το γενετικό μας μηχανισμό δημιουργώντας ένα «σκληρό» και αφιλόξενο περιβάλλον, εξωτερικά από τα κύτταρά μας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ασθένειες. Έτσι, με απλή λογική, συμπεραίνουμε, ότι οι σκέψεις μας μπορούν όντως να μας αρρωστήσουν. Αν λοιπόν, μπορούν να μας αρρωστήσουν, γιατί να μην μπορούν και να μας θεραπεύσουν;» Δρ. Joe Dispenza
    .
    .
    Διαβάστε παρακάτω την αληθινή ιστορία του 57χρονου Μπιλ.
    .
    Ο Μπιλ κατασκεύαζε στέγες. Εμφανίστηκε μια κάκωση στο πρόσωπό του και ο δερματολόγος διέγνωσε κακόηθες μελάνωμα. Αν και ο Μπιλ χειρουργήθηκε και μετά υποβλήθηκε σε ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες, ο καρκίνος έκανε μετάσταση στο λαιμό του, κατόπιν στα πλευρά και τέλος στην κνήμη του. Κάθε φορά, ακολουθούσε παρόμοια θεραπεία.
    Όπως είναι φυσικό, ο Μπιλ βίωσε τις στιγμές «Γιατί σε μένα;». Γνώριζε ότι η υπερβολική έκθεσή του στον ήλιο ήταν επικίνδυνη, όμως ήξερε άλλους που είχαν εκτεθεί το ίδιο και δεν είχαν αναπτύξει καρκίνο. Αυτή η αδικία του έγινε εμμονή.
    Μετά τη θεραπεία του καρκίνου στο αριστερό του πλευρό, ο Μπιλ αναρωτήθηκε εάν οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές του είχαν συντελέσει στην κατάστασή του. Σε μια στιγμή εσωτερικής αναζήτησης, αντιλήφθηκε ότι για περισσότερο από 30 χρόνια, βίωνε συναισθήματα πικρίας, γιατί σκεφτόταν και ένιωθε ότι έπρεπε πάντα να εγκαταλείπει αυτό που θέλει για χάρη των άλλων.
    Για παράδειγμα, ήθελε να γίνει επαγγελματίας μουσικός μετά το λύκειο. Όταν, όμως, ο πατέρας του τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εργαστεί, ο Μπιλ αναγκάστηκε να μπει στην οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής στεγών. Αναβίωνε τόσο συχνά αυτά τα συναισθήματα που ένιωσε, όταν του είπαν ότι πρέπει να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του, που το σώμα του ζούσε συνέχεια στο παρελθόν. Σαν να μην έφτανε αυτό, του δημιουργήθηκε ένα ψυχολογικό κενό ανεκπλήρωτων ονείρων. Κάθε φορά που τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελε, όπως για παράδειγμα η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων αμέσως μετά την επέκταση της επιχείρησής του, έβρισκε πάντα κάποιον ή κάτι να κατηγορήσει.
    Ο Μπιλ είχε απομνημονεύσει ως μοτίβο συναισθηματικής αντίδρασης την πικρία, η οποία κυριάρχησε στο χαρακτήρα του και μετατράπηκε σε ασυνείδητο πρόγραμμα. Η συναισθηματική του υπόσταση, ενεργοποιούσε τα ίδια γονίδια για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, που είχε προκαλέσει την ασθένεια που τώρα τον βασάνιζε.
    Δεν μπορούσε πλέον να αφήνει το περιβάλλον του να τον ελέγχει: οι άνθρωποι, τα μέρη και οι επιρροές στη ζωή του, του υποδείκνυαν πάντα πώς να σκέφτεται, να νιώθει και να συμπεριφέρεται.
    Κατάλαβε ότι για να σπάσει τα δεσμά με τον παλιό εαυτό του και να δημιουργήσει έναν νέο, έπρεπε να φύγει μακριά από το οικογενειακό του περιβάλλον. Για δύο εβδομάδες, λοιπόν, έμεινε στη Μπάχα στο Μεξικό, μακριά από τη γνώριμη ζωή του.
    .
    .
    http://linkmedia.gr/public/images/upload/dispenza%20inside_5713a177e4094.png

    .
    .
    Τις πέντε πρώτες μέρες, ο Μπιλ εστίασε στις σκέψεις που έκανε όταν ένιωθε πικρία. Έγινε κβαντικός παρατηρητής των σκέψεων και των συναισθημάτων του και απέκτησε επίγνωση του ασυνείδητου νου του. Στη συνέχεια, επικεντρώθηκε στις παλιές ασυνείδητες συμπεριφορές και πράξεις του. Αποφάσισε να σταματήσει κάθε σκέψη, συμπεριφορά ή συναίσθημα αρνητικό προς τον εαυτό του.
    Μετά την πρώτη εβδομάδα εγρήγορσης, ο Μπιλ ένιωσε ελεύθερος, γιατί είχε απελευθερώσει το σώμα του από τη συναισθηματική εξάρτηση της πικρίας. Αναστέλλοντας τις γνώριμες σκέψεις και τα συναισθήματα που είχαν κατευθύνει τις συμπεριφορές του τα προηγούμενα χρόνια, εμπόδισε, κατά κάποιον τρόπο, τα σήματα των συναισθημάτων επιβίωσης να συνεχίσουν να ρυθμίζουν το σώμα του στην ίδια νοητική υπόσταση. Η ενέργεια, που απελευθέρωσε το σώμα του, ήταν πλέον διαθέσιμη να διοχετευθεί στο σχεδιασμό ενός νέου πεπρωμένου.
    Την επόμενη εβδομάδα, ο Μπιλ ένιωθε τόσο ενθουσιασμένος, που σκεφτόταν το νέο εαυτό που ήθελε να γίνει και πώς θα αντιδρούσε στους ανθρώπους, στα μέρη και στις επιρροές που τόσο καιρό τον έλεγχαν. Για παράδειγμα, αποφάσισε ότι κάθε φορά που η γυναίκα και τα παιδιά του θα του εξέφραζαν μια επιθυμία ή ανάγκη, θα τους απαντούσε με καλοσύνη και γενναιοδωρία, αντί να τους κάνει να νιώθουν ότι του είναι βάρος. Με λίγα λόγια, επικεντρώθηκε στους τρόπους που ήθελε να σκέφτεται, να πράττει και να νιώθει, όταν παρουσιάζονται καταστάσεις που είχαν αποτελέσει πρόκληση γι’ αυτόν στο παρελθόν. Άρχισε λοιπόν να δημιουργεί μια νέα προσωπικότητα, ένα νέο νου, μια νέα υπόσταση.
    Ο Μπιλ άρχισε να εφαρμόζει όσα είχε συνειδητά αποφασίσει, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην παραλία της Μπάχα. Λίγο μετά την επιστροφή του, παρατήρησε ότι ο καρκίνος στην κνήμη του είχε εξαφανιστεί. Μία εβδομάδα αργότερα που επισκέφτηκε το γιατρό του, είχε απαλλαγεί ολοκληρωτικά από τον καρκίνο. Παραμένει μέχρι σήμερα υγιής.
    Με την «πυροδότηση» του εγκεφάλου του σε νέους τρόπους, ο Μπιλ άλλαξε βιολογικά και χημικά τον παλιό εαυτό του. Ως αποτέλεσμα, ενεργοποίησε νέα γονίδια με νέους τρόπους και τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούσαν να συνυπάρχουν με τη νέα νοητική υπόσταση, τη νέα εσωτερική χημεία και τον νέο εαυτό του. Ενώ ήταν κάποτε δέσμιος των παρελθοντικών συναισθημάτων, σήμερα ζει σε ένα καινούριο μέλλον.
    .
    .
    http://linkmedia.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1/113
    .
    .
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>