«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

“Μόνο μία αριστερή κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων μπορούσε να ξεπουλήσει τόσο εύκολα τη ΔΕΗ

ΜΑΣΚΑ Ν β

Με τι όρους έκλεισε η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών

«Κερδίσαμε αρκετά και είμαστε ευχαριστημένοι» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος!

Τι κερδίσαμε ρε προδότη;;;
Την εθνική περιουσία και να χαρίσει “Μόνο μία αριστερή κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων μπορούσε να ξεπουλήσει τόσο εύκολα τη ΔΕΗ, τα σπίτια των Ελλήνων στα κοράκια των τραπεζών και της διεθνούς τοκογλυφίας”.

Η πρώτη ακτινογραφία των επιπτώσεων της συμφωνίας με τους θεσμούς που έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου σε τεχνικό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλεισε η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς για την αξιολόγηση
brukselles-efikti-i-Τεχνική-sumfwnia100-proapaitoumena-υπέρ-ulopoiisi

«Εφικτή η τεχνική συμφωνία» λέει πηγή των Βρυξελλών
kubernitiki-Πηγή-ΚΟΝΤΑ-ΣΤΗΝ-Τεχνική-sumfwnia-me-tous-thesmous

Κυβερνητική πηγή: Κοντά στην τεχνική συμφωνία με τους Θεσμούς
ntomprobskisefikti-i-Τεχνική-sumfwnia-ws-tis-arxes-dekembriou

Ντομπρόβσκις: Εφικτή η τεχνική συμφωνία ως τις αρχές Δεκεμβρίου
i-athina-ΠΡΕΠΕΙ-na-kleisei-70-proapaitoumena-SE-4-bdomades
Η Αθήνα πρέπει να κλείσει 70 προαπαιτούμενα σε 4 βδομάδες
ekleise-i-sumfwnia-gia-ta-xrei-TWN-mikrwn-epixeirisewn

Με έΞεκινάει την επόμενη εβδομάδα η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση 4 λιγνιτικών μονάδων από τη ΔΕΗ. εξτρα περιουσιακά κριτήρια η υπαγωγή στον εξωδικαστικό.
Πικρό ποτήρι ήπιε, εξάλλου, η κυβέρνηση και στο θέμα των ενεργειακών και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πώληση 4 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς συμφώνησε αφενός να πουλήσει μονάδες που δεν ήθελε, στη Μεγαλόπολη, και αφετέρου να αποδεχθεί την ανάληψη από την Κομισιόν της διαδικασίας βολιδοσκόπησης των υποψήφιων αγοραστών (market test).

H Κομισιόν, μάλιστα, θα εποπτεύει και τη διαδικασία του διαγωνισμού που θα επακολουθήσει, σε μια προφανή ένδειξη έλλειψης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Λιγότεροι πόροι σε υγεία και εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και μείωση δαπανών για τις κοινωνικές υπηρεσίες

Οι ανάπηροι είναι παρείσακτοι και βάρος στην οικονομία!

Το σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας θα οριστικοποιηθεί τον Ιανουάριο, ενώ τον Μάιο πρέπει να γενικευθεί η εφαρμογή του νέου συστήματος, ώστε να μη μείνει καμία εκκρεμότητα με το τέλος του προγράμματος.

ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ήταν η πιο γρήγορη συμφωνία, αφού έκλεισε σε 5 μόλις μέρες χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις.

Αυτό είναι κατόρθωμα προδότη, να μπορείς να πουλάς ένα έθνος χωρίς να ανήγει μύτη!!

Η συμφωνία δεν είχε νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά περιελάμβανε δύσκολα σημεία, όπως η πώληση λιγνιτικων μονάδων της ΔΕΗ, ενώ το κλείσιμό της στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η οποία ικανοποίησε τους δανειστές.

Ο υπουργός Οικονομικών , πάντως, στάθηκε σε κάποια θετικά στοιχεία, όπως η κατά προτεραιότητα αποζημίωση των εργαζομένων σε περίπτωση χρεωκοπίας μιας επιχείρησης.

Ανοιχτό έμεινε ένα σημαντικό για την κυβέρνηση θέμα, το αίτημα για αναστολή της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά από 1/1/2018.

Ο κ, Τσακαλώτος είπε ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για την εξασφάλισή του, με την έννοια οτι υπάρχουν πόροι από τον προϋπολογισμό που μπορούν να διατεθούν για το σκοπό αυτό.

Η εκκρεμότητα θα λήξει ως το τέλος του έτους.

Για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων θα κατατεθούν νομοσχέδια στη Βουλή πριν τα Χριστούγεννα και ένα πολυνομοσχέδιο μετά τα Χριστούγεννα.

Σε κάθε περίπτωση θα έχουν ψηφιστεί όλα ως το Eurogroup της 22 Ιανουαρίου.

Κατά τον κ Τσακαλώτο, εξάλλου, μετά τις 22 Ιανουαρίου θα αρχίσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ελάφρυνση του χρέους, την 4η αξιολόγηση και την έξοδο από το πρόγραμμα.

Για την συμφωνία εξέδωσαν ανακοίνωση και οι θεσμοί, αναφέροντας ότι αυτή θα παρουσιαστεί στο στο Eurogroup της Δευτέρας , 4 Δεκεμβρίου «Οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τα απαραίτητα προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθεί η 3η αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό».

Ορισμένα βασικά σημεία της συμφωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπουν τα εξής:

Κοινωνικά επιδόματα:

 Παράλληλα, όμως, αλλάζουν και τα εισοδηματικά κριτήρια ενώ καταργούνται και τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων.

Για να τα δίνουν στους δολοφόνους και ακάλεστους αλλοδαπούς! Απαγορεύετε να γεννούν οι Έλληνες!!!

Ενεργειακά:

Θα πωληθούν δύο λιγνιτικές μονάδες στη Μεγαλόπολη μία στη Μελίτη και μία άδεια κατασκευής μονάδας στη Μελίτη.

Το market test θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και θα διεξαχθεί από την Κομισιόν.

Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο, συμφωνήθηκε η αποχώρηση της ΔΕΠΑ από Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη και η απόκτηση της διοίκησης και ίσως επιπλέον μετοχών στην Αττική.

Χρηματοπιστωτικά:

Θα ψηφιστεί νόμος για να διώκεται αυτεπάγγελτα η παρεμπόδιση πλειστηριασμών και θα ληφθούν μέτρα για την επαρκή προστασία τους από την αστυνομία. Θα αυστηροποιηθεί ο νόμος Κατσέλη για να αποκλειστούν οι επιτήδειοι που σπεύδουν να κάνουν αίτηση υπαγωγής χωρίς να πληρούν τα κριτήρια , για να κερδίσουν χρόνο.

Θα ψηφιστεί νόμος για τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, η οποία θα βαθμολογεί το αξιόχρεο των πολιτών με βάση τις οφειλές τους σε τράπεζες και δημόσιο.

Εργασιακά: Θα ψηφιστεί νόμος που θα προβλέπει ότι για την προκήρυξη απεργίας απαιτείται το 50% συν 1 στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Επίσης, θα συνταχθεί Κώδικας Εργατικού Δικαίου, όπου θα ενταχθούν όλοι οι σχετικοί μνημονιακοί νόμοι.

Το ΔΝΤ θα κληθεί πιθανότατα να αποφασίσει αν θα χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2019 .

Αυτό θα γίνει το Μάιο και σε μια τέτοια περίπτωση θα εφαρμοστεί ταυτόχρονα με τις μειώσεις των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά θέματα, αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση, που θα προβλέπει ότι για να προκηρυχθεί απεργία πρέπει να υπάρχει απαρτία στα πρωτοβάθμια σωματεία στο 50%.

Ο περιορισμός αυτός περιλαμβάνεται, επίσης, στα μέχρι χθες «ιερά και όσια» πολλών στην κυβέρνηση.

Μαζί με την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων προκήρυξης απεργίας, η κυβέρνηση δέχθηκε να βάλει στο ράφι και τη φιλοδοξία της να αναστείλει την εφαρμογή των μνημονιακών εργατικών ρυθμίσεων.

Οι έμποροι θανάτου με την μαύρη εργασία, γίνονται νόμιμοι!!

Κι αυτό γιατί συμφώνησε να συντάξει έναν Κώδικα Εργατικού Δικαίου έως τον Μάιο του 2018 όπου θα ενταχθούν όλοι οι υφιστάμενοι νόμοι.

Αλλωστε, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι και η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, εφόσον υπάρξει, στο τέλος του προγράμματος, θα συνδέει την εφαρμογή των σχετικών μέτρων με τη μη ανάκληση των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων.

Η στάση του ΔΝΤ θα είναι το τυράκι στην φάκα με τον ποντικό.

Σημειώνεται ότι, εκτός απ’ την κυβέρνηση, οι θεσμοί έδειξαν και αυτοί απ’ την πλευρά τους διάθεση ευελιξίας προκειμένου να προχωρήσει η διαπραγμάτευση, όπως αναφέρουν πηγές από τους παρισταμένους στις αίθουσες του Χίλτον.

Εντύπωση έκανε ιδίως η στάση του ΔΝΤ, το οποίο απέφυγε να προκαλέσει εντάσεις, όπως συνέβαινε κάθε φορά σε προηγούμενες αξιολογήσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του, πάντως, φώτισε κάπως την εικόνα όταν είπε, την Πέμπτη, ότι το Ταμείο δεν συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα και στην αξιολόγηση, αφού η σχετική απόφαση θα ληφθεί εκ μέρους του τον Φεβρουάριο.

Οι Νταβατσήδες!

Οι εκτιμήσεις από την Ουάσιγκτον, πάντως, επιμένουν ότι το Ταμείο θα παραμείνει μέχρι τέλους στο ελληνικό πρόγραμμα σε ρόλο παρατηρητή και δεν θα βάλει νέα δικά του κεφάλαια.

ΠΑΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

1 comment to “Μόνο μία αριστερή κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων μπορούσε να ξεπουλήσει τόσο εύκολα τη ΔΕΗ

  • .
    .
    .
    .
    .
    Η ΠΟΡΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    .
    .
    .
    Δεν δίνω δεκάρα για την Ελλάδα, αρκεί να πληρώνει 10 δις το χρόνο!
    Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

    «Δεν δίνω δεκάρα για την Ελλάδα, έχω πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθώ. Αρκεί η Ελλάδα να πληρώνει τα 10 δις ευρώ τοκοχρεολύσια το χρόνο μέχρι το 2030!…«Αυτά μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπης Ζαν Κλώντ Γιούγκερ σε γνωστό Ελληνα δημοσιογράφο, επιβεβαιώνοντας ότι, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να καταβάλει κολοσσιαία ποσά για την εξυπηρέτηση του χρέους που μεγάλο μέρος του δημιουργήθηκε μέσα στην ευρωζώνη.
    Τα 10 δις στα οποία αναφέρθηκε ο Γιούγκερ αποτελούν μια κατά προσέγγιση εκτίμηση των ποσών που η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει επίσημα να καταβάλλει κάθε χρόνο στους τοκογλύφους δανειστές για τα επόμενα 43 χρόνια, δηλ. μέχρι το 20160. Σύμφωνα με την απόφαση του τελευταίου Eurogroup της 15ης ιουνίου 2017, η Ελλάδα υποχρεούται να έχει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ετησίως το οποίο αν δεν καταβάλλει στους δανειστές θα λειτουργήσει ο επιλεγόμενος «κόφτης», δηλ. θα επιβληθούν και άλλα σκληρά μέτρα.

    Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση του ίδιου Eurogroup, οι δανειστές θα εισπράττουν από τη χώρα μας κάθε χρόνο ποσά 15% του ΑΕΠ (27 δις) μέχρι το 2023 και 20% (36δις) του ΑΕΠ μέχρι το 2060, από την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, λιμάνια, αεςροδρόμια, εθνικοί οδοί, ΔΕΠΑ,ΔΕΣΦΑ,ΔΕΗ,ΟΤΕ, τουριστικά ακίνητα, δημόσια κτήματα και κτίρια, τράπεζες και θυγατρικές τους, εισπράξεις από πλειστηριασμούς κλπ.Φυσικά καμιά χώρα στον κόσμο, ούτε και η Γερμανία, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιες αδιανόητα τεράρτιες δανειακές υποχρεώσεις και να ελπίζει ότι θα επιβιώσει και ότι θα έρθει η … ανάπτυξη.

    Η χώρα έχει μπει στο γύψο για 43 ολόκληρα χρόνια και καμιά εικονική αισιοδοξία περί ανάπτυξης δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην απίστευτη και όμως αληθινή αυτή πραγματικότητα. Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε εδώ τη σχετική παράγραφο του επίσημου κειμένου στην Αγγλική της απόφασης του Eurogroup:

    «The Eurogroup welcomes the commitment of Greece to maintain a primary surplus of 3.5% of GDP until 2022 and thereafter a fiscal trajectory that is consistent with its commitments under the European fiscal framework, which would be achieved according to the analysis of the European Commission with a primary surplus of equal to or above but close to 2% of GDP in the period from 2023 to 2060. The Eurogroup concluded that debt sustainability should be attained within the framework of the debt measures envisaged by the Eurogroup in May 2016. In this regard, the Eurogroup recalled the assessment of debt sustainability with reference to the agreed benchmarks for gross financing needs: GFN should remain below 15% of GDP in the medium term and below 20% of GDP thereafter so as to ensure that debt remains on a sustained downward path.»

    Από την τελευταία ως άνω παράγραφο διατυπώνεται με κομψό ομολογουμένως τρόπο ότι, «οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες θα παραμείνουν κάτω του (ή μέχρι το )15% του ΑΕΠ σε βραχυπρόθεσμο διάστημα και κάτω του ( ή μέχρι το) 20% από εκεί και πέρα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το χρέος παραμένει σε σταθερή καθοδική πορεία»!Υπέροχα.

    Η εξέλιξη της ωρίμανσης του ελληνικού δημόσιου χρέοςυ παρατίθεται στον παρακάτω πίνακα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, από την οποία,ο επίμαχος αυτός πίνακας έχει αφαιρεθεί πρόσφατα.

    Εξέλιξη της ωρίμανσης του ελληνικού χρεόυς μέχρι το 2060

    Πηγή : Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους

    Όσον αφορά τον αξιότιμο κύριο Ζάν Κλώντ Γιούγκε που προφανώς επιλέχθηκε από το Βερολίνο για να χριστεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,διετέλεσε Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

    Πρόκειται για μια Λιλιπούτειας χώρα- εξάρτημα της Γερμανίας με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο που έχει αποκτήσει αποκλειστικά ως ένας τεράστιος προστατευμένος φορολογικός παράδιεσος.

    odosdrachmis.gr

    http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2017/12/10.html
    .
    .
    .
    .
    .Οι σύγχρονοι οικονομικοί πόλεμοι. η Γερμανική κατοχή και η επιβίωση της Ελλάδας .
    Δεκέμβριος 2 , 2017
    http://odosdrachmis.gr/wp-content/uploads/2017/12/oldphotos133241270242.jpg
    Η Ελλάδα πολέμησε ηρωικά στο πλευρό των νικητών συμμάχων στον παγκόσμιο πόλεμο και υπέστη αναλογικά ίσως το βαρύτερο τίμημα σε έμψυχο και άψυχο υλικό από τη σύγκρουση αυτή και την κατοχή της χώρας από τους Ναζί. Και όμως, ακολουθώντας τον μεγαλοϊδεατισμό των προγόνων τους, 50-60 χρόνια μετά, οι Γερμανοί ξανάρχονται ως νικητές στην Ευρώπη με μεγαλύτερο θύμα τους την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας όχι πλέον τα Πάντζερ αλλά την οικονομική τους υπεροπλία μέσω του ευρώ.
    Ανατρέχοντας στον Ουίνστον Τσώρτσιλ, υπενθυμίζουμε τη χαρακτηριστική του φράση ότι «Οι Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε τριάντα χρόνια ακόμα και αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος. Ξέρουν αυτοί την αιτία !».Αντί για βομβαρδισμό της, η Γερμανία, είχε την πλέον βελούδινη μεταχείριση ηττημένης χώρας στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στην μεταπολεμική περίοδο και αφού ο κόσμος μοιράστηκε σε ανατολικό και δυτικό στρατόπεδο στη συμφωνία της Γιάλτας από τους Ρούσβελτ, Στάλιν και Τσώρτσιλ, με την απαρχή του ψυχρού πολέμου ανάμεσα στην τότε Σοβιετική Ρωσία και τις ΗΠΑ, η Γερμανία προκρίθηκε ως το αναγκαίο φρούριο της δύσης απέναντι στο κουμουνιστικό στρατόπεδο του επιλεγόμενου «Σιδηρού Παραπετάσματος».
    Έτσι, αντί να πληρώσει ένα μέρος έστω από το τίμημα των εγκλημάτων της στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, οι σύμμαχοι στη συμφωνία του Λονδίνου με συμμετοχή και της χώρας μας της χάρισαν στην ουσία τα χρέη και της πολεμικές αποζημιώσεις που όφειλε να καταβάλλει και τη βοήθησαν να ανορθωθεί οικονομικά, γεγονός που και η ίδια αξιοποίησε κατάλληλα, με δεδομένη και την αναγνωρισμένη πειθαρχία και ορθολογισμό του λαού της.
    Η σύγχρονη Γερμανία, αναγεννημένη από τις στάχτες της και ενισχυμένη από την ένωση δυτικής και ανατολικής χώρας στην αρχή της κατάρρευσης του ανατολικού μπλοκ το έτος 2.000, οδηγήθηκε και πάλι σε αναβίωση του μεγαλοϊδεατισμού του παρελθόντος της. Στη σημερινή παγκόσμια γεωπολιτική ισορροπία, λόγω κυρίως της ύπαρξης του πυρηνικού οπλοστασίου, οι παγκόσμιοι πόλεμοι είναι μάλλον απίθανοι.
    Υπαρκτές είναι όμως, οι περιφερειακές πολεμικές συγκρούσεις και εμφύλιοι με συμβατικά όπλα. Και κυρίως ο μεταμοντέρνος οικονομικός πόλεμος που συντελείται μέσα και από την έλευση της παγκοσμιοποίησης και της σύγχρονης διαδικτιακής τεχνολογίας, που επιτρέπει την αστραπιαία κίνηση κεφαλαίων από το ένα στο άλλο άκρο της γης.
    Ο οικονομικός αυτός πόλεμος έχει ως κύριους αντιπάλους το στρατόπεδο της δύσης με επικεφαλής τις ΗΠΑ, με συμμάχους της την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία και την ανατολή με επικεφαλής την ανερχόμενη νέα Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και την μετακουμουνιστική-καπιταλιστική Κίνα να συμπλέουν σε μια χαλαρή συμμαχία που διαμορφώνεται στα πλαίσια των διεθνών γεωπολιτικών ισορροπιών.
    Όμως, μέσα στα όρια της δυτικής συμμαχίας, στη Γερμανία αναβιώνει ο μεγαλοϊδεατισμός του παρελθόντος, με συνέπεια η χώρα αυτή να έχει μετατρέψει το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα σε υποπόδιο της υπερκυριαρχίας της. Αντί για την Ενωμένη Ευρώπη των εθνών και των λαών, τη σύμπλευση και σύγκλιση των φτωχών με τις πλούσιες χώρες που προέβλεπε το ιδρυτικό καταστατικό της ΕΕ, συμβαίνει ακριβώς.
    Αντί για την Ενωμένη Ευρώπη, έχουμε την Ευρώπη της Γερμανίας. Το κεντρικό μέσο, το όπλο που η τελευταία, η ηττημένη των δύο παγκοσμίων πολέμων, οικοδομεί μια τέτοια εξέλιξη είναι, η βελούδινη οικονομική της κυριαρχία στις Ευρωπαϊκές χώρες με βασικό όπλο το νόμισμα , το ευρώ και τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εδρεύει στη Φραγκφούρτη και την ελέγχεται απόλυτα.
    Το σχέδιο αναπτυσσόταν με ικανοποιητικό βηματισμό μέχρις ότου, ο σύγχρονος γερμανικός μεγαλοϊδεατισμός ξεπέρασε ανεκτά όρια. Εκτός από την ενόχληση και τις φοβίες της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας, η οικονομική επιθετικότητα του Βερολίνου, προσέκρουσε στα συμφέροντα της υπερκυριαρχίας των ΗΠΑ. Το πρώτο μέτωπο της σύγκρουσης ήταν και είναι η προσπάθεια της Γερμανίας να ισχυροποιήσει το ευρώ ακολουθώντας μια αυστηρή νομισματική πολιτική που οδηγεί στην υπερτίμησή του και με τον τρόπο αυτό να υποκαταστήσει μερικώς το δολάριο ως ανταλλαγματικό και αποθεματικό νόμισμα στις διεθνείς αγορές.
    Ο εμφύλιος «πόλεμος νομισμάτων» στο στρατόπεδο της δύσης, συνοδεύτηκε λίγο αργότερα με επιθετικές ενέργιες και από τις διo μεριές. Πρώτα, η Ουάσιγκτον μεθόδευσε την επιβολή ενός τεράστιου προστίμου 18 δις στην κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας την Volkswagen, με το αιτιολογικό ότι, κάποια μοντέλα της τελευταίας ρυπαίνουν πέραν των ανεκτών ορίων και αυτό έχει αποκρυφτεί από την μητέρα εταιρία.
    Σε απάντηση οι Γερμανοί μέσω της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού, επέβαλλαν ανάλογα γιγαντιαίο πρόστιμο ύψους 16 δις στην Apple, την ηγέτιδα εταιρεία υψηλής τεχνολογίας των ΗΠΑ, με το αιτιολογικό ότι,έχοντας την έδρα της στην Ιρλανδία, προσφεύγει σε πρακτικές τεράστιας φοροαποφυγής. Ύστερα απ’ αυτό, η Ουάσιγκτον επανήλθε δριμύτερη και θρασύτερη, επιβάλλοντας κολοσσιαίο πρόστιμο στην ίδια τηνDeutsche Bank στην καρδιά δηλ. του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, με το αιτιολογικό ότι, η τελευταία εκμεταλλεύτηκες παράνομα τοξικά χρηματιστηριακά προϊόντα . Οι ένθεν και ένθεν αιτιάσεις για τα εξοντωτικά αυτά πρόστιμα έχουν ισχυρή βάση αληθοφάνειας, αλλά ποιος εχέφρων παρατηρητής μπορεί να ισχυρισθεί ότι, θα είχαν ενεργοποιηθεί αν δεν υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική βούληση για το σκοπό αυτό;Μέσα από τις ως άνω παρατηρήσεις, αναδεικνύονται τρία βασικά ζητήματα. Πρώτον, οι Γερμανοί δεν έχουν αποβάλλει τον μεγαλοϊδεατισμό του παρελθόντος τους. Και για την παγκόσμια υπερκυριαρχία τους σήμερα, αντί για όπλα χρησιμοποιούν την οικονομική τους υπεροπλία και το ευρώ που ελέγχουν απόλυτα. Δεύτερον, ο μεγαλοϊδεατισμός των Γερμανών προσκρούει σε ασθενείς αντιστάσεις από Μ.Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία αλλά έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τις ΗΠΑ, που θέλουν μεν τη Γερμανία ισχυρή απέναντι στη ρωσική αρκούδα αλλά όχι και τόσο ισχυρή, ώστε να αμφισβητεί τη δική τους παγκόσμια υπερκυριαρχία που κάθε άλλο παρά θα ήθελαν να μοιραστούν με άλλα κέντρα εξουσίας. Το τρίτο συμπέρασμα αφορά την Ελλάδα που αν και στο πλευρό των νικητών σε δύο παγκόσμιους πολέμους ενάντια στη Γερμανία και μάλιστα με τεράστιο ανθρώπινο και υλικό κόστος, υφίσταται σήμερα τις συνέπειες του ιδιόμορφου εμφύλιου πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Η Ουάσιγκτον επιδιώκει και έχει επιτύχει μέχρι σήμερα την παραμονή μας στο ευρώ, με σκοπό να το υποβαθμίσει στις διεθνείς αγορές, αφού ένας αδύναμος κρίκος όπως είναι η Ελλάδα αδυνατίζει ολόκληρη της αλυσίδα της ευρωζώνης. Και το Βερολίνο επιδιώκει ακριβώς το αντίθετο, στην προσπάθειά του να ισχυροποιήσει το ευρώ που είναι το σύγχρονο υπερόπλο για την προώθηση του παραδοσιακού γερμανικού μεγαλοϊδεατισμού.
    Καταλήγοντας τίθεται το βασικό ερώτημα του τι μέλλει γενέσθαι στη σύγχρονη ταραγμένη εποχή μας και ειδικότερα ποιο θα είναι το μέλλον της τραγικής μας πατρίδας η οποία στους πολέμους πολεμά με τους νικητές αλλά στην περίοδο της ειρήνης είναι χαμένη. Για να αντιστραφούν όλα αυτά ή έστω ένα μέρος από όσα μας αφορούν, οφείλουμε να κατανοήσουμε τα αίτια και να δράσουμε ανάλογα, ελισσόμενοι έξυπνα ανάμεσα στο ποδοβολητό των βουβαλιών. Αλλιώς, τα πατήματά τους θα μας αποτελειώσουν.

    http://odosdrachmis.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%B7-%CE%B3%CE%B5/

    .
    .
    .
    .
    .
    SSSSSSSSSSSSSSS ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ …
    .
    .
    .
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>