«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν μας απάντησαν οι Ελτοραντικές σκουριές… Ποιοι επήραν τα δυο δις, ποιους λάδωσαν; Γιατί δεν το λένε; Γιατί θα δικαστούν και αυτοί για απάτη;;;;;

Ένας φίλος αναγνώστης, από τον Καναδά μου έστειλε το παρακάτω μήνυμα!

ELDORADO

Π Ελντοράντο Α

ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΛΑ  ΤΑ  ΛΕΦΤΑ 

Απορούσα  << και μαζί με μένα πολλοί αλλοι Ελληνες >> μέ τις συχνές έπισκέψεις Ελλήνων Πολιτικών τελευταία στον Καναδά.

Την περιέργια μου την έλυσαν  << εν μέρη >> ο καλός καθηγητής  κύριος  Μπίλλης Εύριπίδης και ο κύριος  Eric  Reguly  δημοσιογράφος του  GLOBE  AND  MAIL .

Ο κύριος  Εύριπίδης  μου έστειλε ενα  E-mail  << δεν παίρνω ορκο για το πόσο έγκυρο είναι >>  μέ τίτλο  —-  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  Η  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ  ΓΚΙΟΥΛ  ΣΤΟΝ  ΕΜΙΡΗ  ΤΟΥ  ΚΑΤΑΡ  —-  Ο  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  ΕΚΑΝΕ   ΤΟ  ΝΤΗΛ …..

Η μεταβίβαση  μαμούθ μετοχών άπό ελληνόφωνο μεγαλοεργολάβο στο  Κατάρ.

Εγινε μέσα στο  Μέγαρο  Μαξίμου παρουσία του ιδιου του τότε  Πρωθυπουργού  Παπανδρέου.

Μιά έπένδυση για την οποία το  Ελληνικό δημόσιο πήρε  ( 11 ) εκατομμύρια Εύρώ και χάρησε  ( 15  άπό το πρόστιμο ) άπέδωσε στον έργολάβο  ( 700 ) έφτακόσια  έκατομμύρια  Εύρώ.

Αλλά δεν έχω καμμιά άμφιβολία για την έγκυρότητα στο άρθρο του κύριου   Reguly  στο  GLOBE AND MAIL  27 Απριλίου  2013.

Σε αρθρο του ό κύριος Eric Reguly ( The Feud Over Eldorado’s Growning Greek Gold Mine ) άναφέρει. Τό Eldorado Gold άγόρασε τις Σκουριές και τις γύρω περιοχές των όρυχείων στα τέλη του -2011 – άπό την European Goldfields για 2.5 διόμυσι δισεκατομμύρια Δολ. U S .

Τα ορυχεία ηταν παρατημένα την δεκαετία του – 80 – μετά από την δολοφονία του ίδιοκτή της Αλέξανδρου Αθανασιάδη από την – 17 – Νοέμβρη. Και ή τότε κυβέρνηση τα κρατικοποίησε στα τέλη της δεκαετίας του – 80 -.

Το – 1995 – ή κυβέρνηση τα πούλησε στην πρώην Καναδική έταιρία TVX GOLD για περίπου – 30 – έκατομμύρια Δολ. << Η   TVX GOLD   εκανε και ενα presentation  για τον Ελληνισμό στο  ελληνικό  κέντρο Τοροντο >>.

Το – 2002 – ή κυβέρνηση άποφάσισε ,οτι τα ορυχεία θα έκαναν πιό πολύ καταστροφή από οφέλη και σταμάτησε τις έργασίες. Η TVX GOLD by then είχε συγχωνευτή με την KINROS GOLD άλλη Καναδική έταιρία.

Και η KINROS GOLD με ολες αύτές τις φασαρίες άποφάσισε και τα παράτησε.

Τον Δεκέμβριο του – 2003 – of marky events that is still debated the Greek assets of TVX    η KINROS GOLD τα πούλησε στο Ελληνικό κράτος για – 11 -( εντεκα ) εκατομμύρια Εύρώ. Το Ελληνικό κράτος κράτησε τα ορυχεία μόνο για λίγες ώρες. Τα πούλησε την ιδια μέρα στην HELLAS GOLD , which was backed by AKTOR .

Την μεγαλύτερη Ελληνική Construction Company και σημερινή Construction Partner and investor of ELDORADO GOLD.

Επί της ουσίας εδώ είναι το ψητό !!

Οπως άποκαλύπτει ο καλός καθηγητής κ. Εύριπήδης το HELLAS GOLD πουλήθηκε μέσα στο Πρωθυπουργικό γραφείο << Μεγαρο Μαξιμου >> του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου για – 700 -( εφτακόσια ) έκατομμύρια σε Αραβες .

— Που ή τα πούλησαν στη EUROPEAN  GOLDFIELDS —-  ή οι ιδιοι ηταν ιδιοκτήτες της.

Και τελικά το ELDORADO GOLD άγόρασε την EUROPEAN GOLDFIELDS στα τέλη του – 2011 – για 2.5 ( διόμμυσι ) δισσεκατομμύρια U S Δολ.

Χρήμα με ουρά. Κάποιοι οίκονόμισαν τρελλά !!!

Πολιτικοί απατεώνες α

Προσωπικά χαίρομαι όταν κάποιος προοδεύει. .. Αλλά τίμια !!!

Τα ορυχεία πουλήθηκαν  with no tender no competittion there was no action και το HELLAS GOLD είχε τύχη βουνό. Εγινε ίδιοκτήτης σε μια από τις πιό πλούσιες MINES στην Ευρώπη σχεδόν τσάμπα.

The European Commission determined that the sale to HELLAS GOLD was in breach of European Union state aid rules because  it was done well below market value .

Μάλιστα έπέβαλε  – 15 – έκατομμύρια πρόστιμο  αλλά οπως άναφέρει ο καλός καθηγητής το Ελληνικό κράτος το άγνόησε.

Η δικαιολογία τους ηταν και είναι οτι ηταν ο μόνος ύποψήφιος άγοραστής.

—Είναι   πολλά τα λεφτά .!!!!  Οχι  μόνο μας έπισκέπτονται αλλά θα μεταναστέψουν κιόλας.

Jun  15–13

Υ. Γ .

REALLY ?

Το  ELDORADO  εκβιάζει ?    Ποιός  εκβιάζει  ποιόν.?    Το  Eldorado  που  πλήρωσε  2.5  δισεκατομμύρια  Δολ.  US  και 1  δις  για επενδύσεις.

Σαν  Ελληνας που  γνωρίζω  πολύ καλά  την  νοοτροπία  του  Ελληνα   μην  με  ρωτάτε  γιατί  το  μυαλό μου  πάει  στις  μίζες  .

Sep-16-17

ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
Eldorado Gold: Αν δεν πάρουμε άδεια έως την Πέμπτη, φεύγουμε από τις Σκουριές

19|09|2017 15:10
Έτοιμη να κάνει πράξη την αναστολή των επενδύσεων στις Σκουριές είναι η Eldorado Gold.

Οπως διαμηνύουν από την καναδική εταιρεία, σε περίπτωση που έως την Πέμπτη δεν τους δοθεί από την κυβέρνηση η άδεια για τις Σκουριές, τότε είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην ανάκληση των εργασιών κατ’ αρχάς στο έργο των Σκουριών. Στο συγκεκριμένο μεταλλείο εργάζονται 520 άτομα, ενώ υπενθυμίζεται πως η εταιρεία είχε αφήσει χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση έως τις 22 Σεπτεμβρίου (Παρασκευή).

Παράλληλα, από την εταιρεία κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό, υποστηρίζοντας ότι το Μαξίμου παίζει με τον χρόνο. Μάλιστα υπενθυμίζουν ότι η προσφυγή στη διαιτησία δεν αφορά την εκκρεμότητα με τη συγκεκριμένη άδεια, αλλά το Εργοστάσιο Μεταλλουργίας που θα κατασκευαστεί στη θέση Μαντέμ Λάκκου στο Στρατώνι.

«Αυτό που έχει σημασία είναι η κυβέρνηση να δείξει ότι πράγματι θέλει να συνεργαστεί και να προωθήσει την επένδυση και όχι να κρατάει την εταιρεία σε ομηρία», αναφέρουν πηγές.

Επιπλέον, από την εταιρεία προσθέτουν ότι για να λειτουργήσει το εργοστάσιο θα πρέπει να τροφοδοτείται από τα συμπυκνώματα χρυσού των μεταλλείων τόσο της Ολυμπιάδας, όσο και των Σκουριών, των οποίων η άδεια ακόμη δεν έχει δοθεί.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί πως το λουκέτο στο μεταλλείων των Σκουριών θα είναι μόνο η αρχή, καθώς στη συνέχεια θα σταματήσει και το έργο στην Ολυμπιάδα, αφού η Eldorado υποστηρίζει πως τα δύο μεταλλεία είναι αλληλένδετα, το ένα αλληλεπιδρά με το άλλο, υπάρχει αλληλουχία μεταξύ των διαφόρων φάσεων των έργων, και αποτελούν αμφότερα τμήμα ενός ενιαίου project, με κοινό businnes plan.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του iefimerida, αν η κυβέρνηση συνεργαστεί με την εταιρεία και δοθούν οι άδειες για τις Σκουριές, τότε η Eldorado Gold θα προσλάβει επιπλέον 1.000 άτομα.

Η αρχική ανακοίνωση της εταιρείας

Η Eldorado Gold Corporation (“Eldorado” ή “Εταιρεία”) ανακοινώνει σήμερα σχέδιο για την αναστολή των επενδύσεων της στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Eldorado και της ελληνικής θυγατρικής της, Ελληνικός Χρυσός, για εποικοδομητική συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Υπουργείο) και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και την ανάπτυξη των έργων Σκουριών και Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, Β. Ελλάδα, συνεχίζονται. Oι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση επηρέασαν αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος των έργων της Eldorado και τελικά εμπόδισαν την ικανότητα της Εταιρείας να προωθήσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη και τη λειτουργία αυτών των μεταλλευτικών έργων.

Με εξαίρεση ένα πρόγραμμα συντήρησης των έργων και το απαραίτητο κόστος περιβαλλοντικής διαχείρισης, η Eldorado και το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πρόσθετη επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) στη Χαλκιδική, καθώς και στα έργα Περάματος και Σαπών στη Θράκη, και σε οποιοδήποτε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα στη χώρα. Τα κεφάλαια που έχουν προϋπολογιστεί να επενδυθούν σε κοινωνικές δαπάνες και ανάπτυξη υποδομών θα καταργηθούν. Ομοίως, θα επηρεαστούν τα φορολογικά έσοδα σε δημοτικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθούν τα Μεταλλεία Σκουριών, Ολυμπιάδας και Στρατωνίου σε καθεστώς συντήρησης θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Η αναστολή και παύση εργολάβων και εργαζομένων θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία στην Ελλάδα. Οι εργασίες περιβαλλοντικής διαχείρισης και τα έργα συντήρησης θα συνεχιστούν με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των μεταλλευτικών εγκαταστάσεών μας. Η Εταιρεία εκτιμά ότι θα διατεθούν συνολικά 30 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) για την προετοιμασία της φάσης συντήρησης. Ενώ, τα σταθερά κόστη συντήρησης θα ανέρχονται κατά προσέγγιση στα 25 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) ετησίως.

Η Εταιρεία επιπλέον, αναμένει λεπτομέρειες από την Ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με την εκκρεμούσα διαδικασία διαιτησίας. Η Eldorado δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη ειδοποίηση, αλλά είναι πεπεισμένη ότι οποιαδήποτε πιθανή διαιτησία θα αποδείξει και πάλι ότι η Εταιρεία τηρεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ελλάδας) έχει επανειλημμένα επικυρώσει την εγκυρότητα των αδειών και της λειτουργίας μας με 18 θετικές για την Εταιρεία αποφάσεις μέχρι σήμερα.

Η Εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών.

Τα έργα που έχει αναλάβει η Eldorado Gold

Έργο Σκουριών (Χαλκιδική)
Οι δραστηριότητες κατασκευής και ανάπτυξης του έργου των Σκουριών, με επένδυση άνω των 350 εκ. δολαρίων μέχρι σήμερα και με εργατικό δυναμικό 530 ατόμων συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων, θα ανασταλούν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Έργο Ολυμπιάδας (Χαλκιδική)
Η φάση δοκιμαστικής λειτουργίας του ανακαινισμένου εργοστασίου εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας ολοκληρώνεται και η έναρξη εμπορικής παραγωγής της φάσης 2 επρόκειτο να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2017. Ο σημερινός αριθμός εργαζομένων στην Ολυμπιάδα είναι περίπου 950 άτομα συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων. Η δοκιμαστική φάση και η περαιτέρω ανάπτυξη του μεταλλείου θα ανασταλεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Μέχρι σήμερα, η Eldorado έχει επενδύσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια στην Ολυμπιάδα.

Έργο Στρατωνίου (Χαλκιδική)
Η μεταλλευτική δραστηριότητα Στρατωνίου απασχολεί σήμερα περίπου 830 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων, και είχε διάρκεια ζωής περίπου ενός έτους βάσει των βεβαιωμένων και πιθανών αποθεμάτων στις αρχές του 2017. Υπάρχουν γεωλογικές ενδείξεις για αύξηση των γεωλογικών αποθεμάτων και κατά συνέπεια επέκτασης της ζωής του μεταλλείου των Μαύρων Πετρών, ενώ ταυτόχρονα η Eldorado υλοποιεί γεωτρητικό πρόγραμμα προκειμένου να εξερευνήσει το κατώτερο τμήμα του κοιτάσματος. Πρόσθετες επενδύσεις θα ήταν απαραίτητες κατά τα επόμενα δύο χρόνια για την επιβεβαίωση πρόσθετων γεωλογικών αποθεμάτων. Όλες οι δραστηριότητες εξόρυξης και εξερεύνησης θα ανασταλούν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Έργα Περάματος και Σαπών (Θράκη)
Τα έργα Περάματος και Σαπών βρίσκονται επί του παρόντος σε καθεστώς συντήρησης λόγω των εκκρεμών αδειοδοτήσεων από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Περάματος και για το πρόγραμμα γεωτρήσεων στις Σάπες – και οι δύο παραμένουν σε εκκρεμότητα για περισσότερα από τρία χρόνια.

Πηγή: Eldorado Gold: Αν δεν πάρουμε άδεια έως την Πέμπτη, φεύγουμε από τις Σκουριές | iefimerida.gr

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

2 comments to Δεν μας απάντησαν οι Ελτοραντικές σκουριές… Ποιοι επήραν τα δυο δις, ποιους λάδωσαν; Γιατί δεν το λένε; Γιατί θα δικαστούν και αυτοί για απάτη;;;;;

  • .
    .
    .
    .
    .
    ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ………..
    .
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΕΥΤΕΛΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ,
    .
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ :
    .
    ΠΡΩΤΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΗΣ ΓΗΣ , ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ,
    .
    Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ …………….
    .
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ,
    .
    ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ,ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ,
    .
    ΕΙΤΕ ΧΡΥΣΟΥ , ΕΙΤΕ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ …………
    .
    ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ
    .
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ…………
    .
    ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ – ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ
    .
    ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ ……………
    .
    .
    ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ
    .
    .
    .

    • .
      .
      .
      .
      .
      ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ( ΚΑΚΩΣ )
      ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ,
      .
      ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΑΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ
      .
      ΜΑΣ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ( ΚΟΙΝΑ )
      .
      ΕΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ( ΚΟΙΝΑ )
      .
      .
      .
      ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ ,
      .
      .
      .
      ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ , ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ………
      .
      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
      .
      Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΟΤΑΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ
      .
      ΩΣ ΥΠΟΥΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ………
      .
      .
      ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ
      .
      .
      .
      .
      .
      Μια ιστορία από το παρελθόν που προβλέπει το μέλλον..
      .
      .
      . “Όλοι αρχηγοί, γίνεται”?
      .
      .
      .
      .
      .
      http://3.bp.blogspot.com/-eiF0RhAQmOw/T7PbrthuWLI/AAAAAAABIMQ/Asp0mr4l8cs/s200/5r.jpg
      .
      .
      Διαβάζω το “Περσική Φωτιά” του Tom Holland, τον τελευταίο καιρό και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μία ιστοριούλα, με δικά μου λόγια, που τη βρήκα πολύ επίκαιρη……. 😉
      480 π.χ.

      Έχουν περάσει δέκα χρόνια περίπου από τη μάχη του Μαραθώνα και οι ορδές των Περσών με τους συμμάχους τους, καθοδηγούμενοι από έναν pissed off Ξέρξη που διψάει για εκδίκηση, μόλις έχουν περάσει τον Ελλήσποντο….

      Οι ελληνικές πόλεις ερίζουν για το αν θα δώσουν “γη και ύδωρ”, κατά την απαίτηση των αντιπροσώπων του Ξέρξη ή αν θα συμπράξουν με την Αθήνα και τη Σπάρτη, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα αρραγές μέτωπο εναντίων ενός κοινού εχθρού.

      Από τις 700 πόλεις που στείλαν αντιπροσώπους οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες, μόνο τριάντα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, με κυριότερες απουσίες, των Αργείων(προαιώνιων εχθρών των Σπαρτιατών) και των Θηβαίων(εχθρών των Αθηναίων).

      Όταν είχαν ήδη φτάσει οι Πέρσες στις Σάρδεις, οι Έλληνες, χωρίς να έχουν δημιουργήσει ακόμη μια συμπαγή και ικανή σε ποσότητα και ποιότητα συμμαχία, μάλωναν για το ποιος θα έχει την αρχηγία των δυνάμεων(ποιων δυνάμεων), του στόλου(ποιου στόλου) κ.λ.π.

      Εκείνη την εποχή, οι Συρακούσες, ήταν ανερχόμενη δύναμη, με το μεγαλύτερο στόλο που είχε να επιδείξει ελληνική πόλη και με στρατό πλέον αντάξιο αυτών των μητροπολιτικών πόλεων και φιλοδοξούσαν να γίνουν πρώτο όνομα στη Σικελία, με εκστρατείες κατά ελληνικών και βαρβαρικών πόλεων.

      Παρόλο που ο Γέλωνας, τύραννος των Συρακουσών, πιο πολύ νοιαζόταν για την απειλή της Καρχηδόνας, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ελληνίου, του συμβουλίου των τριάντα συμμαχικών πόλεων, απαιτώντας όμως την αρχηγία όλων των ελληνικών δυνάμεων. Όταν του το αρνήθηκαν κατηγορηματικά, απαίτησε την αρχηγία τουλάχιστον του στόλου, μιας και τις περισσότερες τριήρεις από όλες τις πόλεις, θα τις διέθετε αυτός. Και οι Έλληνες του έριξαν άλλη μία χυλόπιτα. Και τότε αυτός, αποχωρώντας από το Ελλήνιον, απάντησε περιφρονητικά:
      .

      “Ήρθατε εδώ έχοντας τους αρχηγούς, αλλά δεν έχετε ποιους να διατάξουν”

      scepticusbatsicus
      Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

      http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/05/blog-post_8847.html#ixzz4tJl9Hxku
      .
      .
      .
      .
      .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>