«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΝΑΣ ΜΠΕΚΡΗΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ με την άδεια του κυπριακού λαού, ετοιμάζεται να πουλήσει την Κύπρο!!!

14/12/16
Ο Ακιντζί ζητάει να ισχύουν οι εγγυήσεις για 15+ χρόνια – Παρασκηνιακές διεργασίες

Ο Ακιντζί ζητάει να ισχύουν οι εγγυήσεις για 15+ χρόνια 1
Αξιολόγηση συνομιλιών σήμερα από Αναστασιάδη και Ακιντζί, δεν καταγράφηκε η αναμενόμενη πρόοδος
Λευκωσία: Το θέμα της Ασφάλειας και της σύνθεσης της Διάσκεψης της Γενεύης αποτελούν θέματα προτεραιότητας σε αυτή τη φάση του Κυπριακού για όλους τους εμπλεκόμενους και ειδικά για τη Λευκωσία. Από τις επαφές που είναι προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα θα επιχειρηθεί σε διάφορα επίπεδα να ξεκαθαρίσουν κάποια ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία, αλλά και την ουσία του Κυπριακού. Πρώτο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με τον κατοχικό ηγέτη, για να αξιολογήσουν τις μέχρι σήμερα συζητήσεις που είχαν οι δυο διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί. Της συνάντησης των Αναστασιάδη και Ακιντζί θα προηγηθεί αυτή των διαπραγματευτών.

Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, οι μέχρι σήμερα συζητήσεις (με τη σημερινή τέταρτη συνάντηση) δεν κατέγραψαν αξιοσημείωτη πρόοδο. Διεξάγονται μεν σε καλό κλίμα, πλην όμως επί της ουσίας δεν έχουν προχωρήσει όπως ενδεχομένως να είχε προβλεφθεί ενόψει του γεγονότος ότι έχει τεθεί στόχος να κλείσουν οι εκκρεμότητες μέχρι την πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης.

Στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κατοχικό ηγέτη αναμένεται να εγερθούν και ζητήματα που προέκυψαν από δημόσιες τοποθετήσεις. Οι δυο πλευρές αντάλλαξαν ανακοινώσεις το περασμένο Σάββατο για τη σύνθεση της Διάσκεψης.

Τόσο, πάντως, η τουρκική πλευρά όσο και τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν πως, με βάση τη Συμφωνία του Δείπνου, η Διάσκεψη θα είναι πενταμερής και πως όποιοι άλλοι προσκληθούν θα έχουν καθεστώς παρατηρητή. Δεν θα είναι, δηλαδή, συμβαλλόμενα μέρη.

Ο ΜΠΕΚΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα της εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Δεύτερο, αύριο το βράδυ, στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα και με τους συνεργάτες τους θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα καθορίσουν γραμμή πλεύσης ενόψει Γενεύης.

Η Αθήνα, που έχει όπως πληροφορούμαστε προετοιμασθεί σε τεχνοκρατικό επίπεδο για την αυριανή σύσκεψη, έχει ως εργαλείο πολιτικής στα θέματα της Ασφάλειας το έγγραφο Κοτζιά. Αν και στη Λευκωσία κάποιοι κύκλοι θεωρούσαν πως υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις εντός της ελληνικής κυβέρνησης, αυτή η θεωρία άρχισε να εξασθενεί καθώς δεν ισχύει ποσώς. Είναι ξεκάθαρο πως μια είναι η γραμμή και αυτή εκφράζεται μέσα από το συγκεκριμένο έγγραφο.

Τρίτο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Κυπριακό και θα ζητήσει την περαιτέρω εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, υπάρχουν κράτη-μέλη όπως η Γερμανία που επιθυμεί περαιτέρω εμπλοκή και αναζητά και δικό της ρόλο (Την Παρασκευή θα συναντηθούν στο Βερολίνο Μέρκελ-Τσίπρας και στην ατζέντα είναι και το Κυπριακό). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Βρετανοί δεν ευνοούν ούτε εμπλοκή της Ε.Ε. ούτε των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΝΤΡΟΠΗ

Ακιντζί: Εγγυήσεις 15+ χρόνια

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η θέση για κατάργηση των εγγυήσεων από την πρώτη στιγμή της λύσης. Την ίδια ώρα, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, κάνει λόγο για εκσυγχρονισμό του συστήματος των εγγυήσεων.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι ούτε η θέση για καμία αλλαγή στο σύστημα εγγυήσεων μπορεί να είναι η λύση στο ζήτημα, αφού αυτή η θέση δεν γίνεται αποδεκτή από την ελληνοκυπριακή πλευρά. Τόνισε ότι θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος που θα γίνεται αποδεκτός και από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με τον Ακιντζί, το ζήτημα των εγγυήσεων θα μπορούσε να αναθεωρηθεί μετά από κάποια χρονική περίοδο.

Θα μπορούσε, είπε, να επανεξεταστεί μετά από 15 χρόνια, όταν θα έχουν παρέλθει τρεις προεδρικές θητείες, και αφού διαπιστωθεί ότι το σύστημα λειτουργεί ομαλά. Συνέδεσε την επαναξιολόγηση του συστήματος και με την οικονομία.

Αναφερόμενος στη σύνθεση της διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου, ο Ακιντζί είπε ότι αυτό που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών είναι ότι θα λάβουν μέρος οι δύο κοινότητες και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις. Πρόσθεσε ότι με βάση τη συμφωνία θα προσκληθούν και άλλες χώρες που σχετίζονται, εάν χρειαστεί. Ένα μέρος που θα μπορούσε να προσκληθεί, είπε, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον κύριο Ακιντζί, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι εκεί γύρω, κατά την έκφρασή του. Η παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε, θα είναι δευτερεύουσα συμμετοχή.
Δεν είναι αναγκαίο, πρόσθεσε, να εμπλέξουμε περισσότερους στη διάσκεψη, αφού όσοι περισσότεροι συμμετάσχουν τόσο περισσότερο θα δυσκολεύουν τα πράγματα.

Ο κατοχικός ηγέτης είπε πως παραμένουν λιγότερα από δέκα θέματα άλυτα και τα οποία μπορούν να διευθετηθούν σε ένα πάρε-δώσε. Αναφερόμενος στο εδαφικό δήλωσε ότι δεν έχουν συζητηθεί ονόματα χαρτών και περιοχών, κάτι, όπως είπε, που αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο.

Πρόσθεσε ότι, αντιλαμβανόμενος τις ευαισθησίες που υπάρχουν για το εδαφικό, μπορεί, με καλή θέληση, να βρεθεί λύση, η οποία να αφήνει όλους τους κατοίκους ικανοποιημένους. Επιβεβαίωσε πως η συζήτηση σε ό,τι αφορά τα ποσοστά κινούνται μεταξύ 28,2% και 29,2%.

Την ίδια ώρα, ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα, σε συνέντευξή του στους «Financial Times», είπε πως είναι εφικτός ο «εκσυγχρονισμός» της ασφάλειας του νησιού ώστε να βρεθεί λύση.

«Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι θα προτιμούσε ένα τέλος στο σύστημα των εγγυήσεων και ένα τέλος στην παρουσία ξένων στρατευμάτων στην Κύπρο, ενώ η τουρκική θέση ήταν πάντα ότι ένα σύστημα εγγυήσεων θα έπρεπε να συνεχιστεί, τουλάχιστον ώστε να δούμε ότι αυτή η νέα ομοσπονδιακή δομή λειτουργεί, επειδή αισθάνονται μία ευθύνη για την τουρκοκυπριακή κοινότητα», είναι τα λόγια του Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

«Αλλά υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να βρούμε για να εκσυγχρονίσουμε την ασφάλεια στην Κύπρο, με τρόπους που θα πρέπει να φροντίζουν για την ασφάλεια αμφότερων των πλευρών, έτσι ώστε η ασφάλεια του ενός να μην αποτελεί λόγο ανασφάλειας για τον άλλο» προσθέτει.

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, ο Νορβηγός αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είπε, μετά από τις επαφές του στην Αθήνα και στην Άγκυρα, ότι «χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά» ώστε να υπάρξει ευθυγράμμιση απόψεων στον τομέα της ασφάλειας.

«Και στις δύο χώρες ένιωσα να υπάρχει μία θετική προσέγγιση προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά προσπαθούμε επίσης να ξεπεράσουμε μία σύγκρουση που υφίσταται επί μισό αιώνα και δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι τέτοιο να είναι εύκολο. Μοιάζει αξιόπιστο όταν μου λένε ότι αν η Κύπρος μπει σε μια σταθερή κατάσταση θα βοηθήσει όταν κοιτάζουν άλλα ζητήματα που έχουν» σημειώνει ο κ. Άιντα.

ΚΥΠΡΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Στο ερώτημα κατά πόσο η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία θα οδηγήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στο να αποσύρει την υποστήριξή του για μία τελική συμφωνία στο Κυπριακό, ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα απαντά: «Μόλις ήμουν εκεί. Δεν αποκόμισα την αίσθηση ότι οι τρέχουσες και ορισμένες φορές δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία υπονομεύουν τη δέσμευσή τους να βοηθήσουν στην Κύπρο».

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος
Φιλελεύθερος
Αναρτήθηκε από Savvas Kalenteridis

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/12/15.html#more

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>