«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Τουρκία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κλεμμένη γη των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Κούρδων! Αυτή είναι η γη μας και εμείς θα μείνουμε εδώ.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Ελληναράδες δούλοι, αυτός ειναι πατριωτισμός, αυτό λέγετε θάρρος, να θυσιάζεις την ζωή σου για την αλήθεια και την πατρίδα σου!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο Κούρδος βουλευτής του κουρδικού κόμματος της Τουρκίας, Ferhat Encu έκανε απίστευτη ομιλία προχθές και δέχθηκε λεκτική επίθεση και απειλές από Τούρκους βουλευτές στο εσωτερικό του κοινοβουλίου.

Του φώναζαν ότι θα πυροβοληθεί!  Ενώ ο πρόεδρος του ΚυΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΑΝΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ.  Όμως ο Ηρωικός άνδρας δεν σταμάτησε την ομιλία του απο το βήμα της βουλής τους!

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ:

Το γεγονός ότι ο τουρκικός στρατός διαπράττει γενοκτονία κατά του κουρδικού πληθυσμού και αυτό που σήμερα ονομάζεται “Τουρκία” είναι η κλεμμένη γη των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Κούρδων, επίσης βροντοφώναξε και την καταγωγή των Τούρκων.

«Εμείς οι Κούρδοι ζούμε στο Κουρδιστάν, και όταν ζούσαμε σε αυτή τη γη, εσείς οι Τούρκοι ήσασταν στη Μογγολία, στα χωράφια και στα άλογά σας.

Η Τουρκία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κλεμμένη γη των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Κούρδων!

Αυτή είναι η γη μας και εμείς θα μείνουμε εδώ.

Η σύγχρονη Τουρκία είναι μικρότερη των 100 ετών, ενώ το Κουρδιστάν είναι πάνω από 5000 ετών και υπάρχουν δεκάδες αρχαία ελληνικά κειμένα που αναφέρουν το όνομα των Κούρδων και του Κουρδιστάν, ενώ το όνομα των Τούρκων εμφανίστηκε μόνο στο βιβλίο της ιστορίας λιγότερο από 1000 χρόνια πριν.”

Οι Κούρδοι είναι γενναίοι και αγαπούν την Πατρίδα τους και πολεμούν για τα δίκαια τους, και το πιο σημαντικό, έχουν επίγνωση τι σημαίνει Τουρκικός φασισμός, εμείς εδώ στην Κύπρο τι ακόμη πρέπει να πάθουμε για να καταλάβουμε την σκληρή πραγματικότητα;

Μας το έστειλε ο φίλος  Όμηρος Αλεξάνδρου

Μοιραστείτε το!

3 comments to Η Τουρκία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κλεμμένη γη των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Κούρδων! Αυτή είναι η γη μας και εμείς θα μείνουμε εδώ.

 • Η πρόρρηση του Αισχύλου για τους Έλληνες

  Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

  http://4.bp.blogspot.com/-U0IORcb1w9s/Vhaz-aiDxaI/AAAAAAAAbGI/jUnY_klcfzE/s700/profitia-tou-eschilou-gia-tous-ellines.jpg

  «Εκεί τους περιμένουν τα πιο μεγάλα κακά να πάθουν, πληρωμή για την αυθάδεια και τις σκέψεις που θεόν δεν λογαριάζουν• γιατί στην χώρα την ελληνική σαν ήρθαν, των θεών τ’ αγάλματα να ξεγυμνώσουν δεν ντρέπονταν και τους ναούς να κάψουν. Κι οι βωμοί αφανισμένοι και των θεών τα ιερά είν’ από ρίζα, ανάκατα, αναποδογυρισμένα από θεμέλια.
  […] Και νεκρών σωροί και στην τριτόσπορη γενιά άφωνα θα φανερώσουν στα μάτια των ανθρώπων πως δεν πρέπει, θνητός σαν είναι, νά’ναι περήφανος πέρα απ’ το μέτρο• γιατί η υπεροψία, σαν ανθίση, θα καρπίση της καταστροφής το στάχυ, απ’ όπου γεμάτο κλάμα θέρισμα θερίζει».
  Αισχύλου «Πέρσαι», στ. 807-822, εκδόσεις Πάπυρος, σελ. 77
  Πόσες φορές πρέπει να επαναληφθεί κάτι για να γίνει πιστευτό; Όχι πολλές. Αν ο δέκτης της πληροφορίας είναι εχέφρων και οι αποδείξεις αμάχητες αρκεί μία μνεία για να δεχθεί την πραγματικότητα, το ακριβές ενός περιστατικού, μιας αφήγησης. Αρκεί, όμως, μία φορά για να εντάξει ο θεατής ή αναγνώστης το δίδαγμα της αληθείας στην καθημερινότητά του; Όχι.

  Οι άνθρωποι, όπως μας υποδεικνύει και η παραβολή στην Αγία Γραφή θυμίζουν τα χωράφια. Άλλα είναι χέρσα και όσο και να τα καλλιεργήσεις δεν μπορεί εκεί να καρπίσει η αλήθεια και η αρετή ενώ μερικά άλλα είναι γόνιμα και μικρή προσπάθεια μπορεί να φέρει μέγιστο αποτέλεσμα.
  Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η επανάληψη είναι προϋπόθεση της εμπέδωσης ενός σημαντικού μηνύματος. Ο ελληνικός κόσμος της σκέψης, της ποίησης, των μυθολογικών κύκλων προσφέρει στον επισκέπτη ή μόνιμο κάτοικό του πολλές ευκαιρίες να μάθει και να εμπεδώσει τα σημαντικά, όσα προσφέρουν ζωή και συνάμα τη νοηματοδοτούν.
  Ένας από τους αναντικατάστατους πυλώνες του πνευματικού οικοδομήματος του Ελληνισμού είναι η ευσέβεια, η αποφυγή της πρόκλησης της μήνης των θεών, η αποστροφή ακόμα και της υποψίας της ύβρεως. Ο κόσμος που φλέγεται και σβήνει με μέτρο, ο απαράλλαχτος νόμος της μεταβολής, η εναρμόνιση με την αληθή και άπειρη ουσία της θεότητας, απαιτούν την τήρηση του χρυσού κανόνα της αποφυγής της υπερβολής. Σε εορτασμούς και τελέσματα, σε θυσίες και δράματα, σε κωμωδίες και δημηγορίες, οι αρχαίοι Έλληνες ύψωναν το λάβαρο του μέτρου και το έδειχναν σε όλους.
  Τριτόσπορη γενιά
  Ο μύστης δραματουργός, με αυτά τα φοβερά λόγια που ξεστομίζει το φάντασμα του Δαρείου, μιλάει προς την Ανατολή και απευθύνεται στη Δύση. Ενώ βάσει της πλοκής, οι δέκτες των σεισμικών κραδασμών των λόγων του είναι οι Πέρσες, ο Αισχύλος άγχεται για τους Έλληνες.
  Στην τραγωδία του, ο Δαρείος, που ξεγλίστρησε σαν ατμός από τον Άδη, περιγράφει πώς ο γιος του Ξέρξης λάθεψε στην κρίση του και έβρισε την Πλάση βλασφημώντας έμπρακτα στων Ελλήνων τα ιερά. Ο νεκρός κι αξιοσέβαστος (για τους Πέρσες) βασιλεύς εκφράζεται σαν… γραφείο τύπου των θεών και περιγράφει στους υπηκόους του αλλά και στην γυναίκα του Άτοσσα, που ζει και σπαράζει από την αγωνία για το παιδί της, πώς μια αυτοκρατορία γίνεται συντρίμμια όταν οι τιμονιέρηδές της ξεχνούν τον μπούσουλα του μέτρου και του σεβασμού στους θεούς και τα άγιά τους.
  Ο Αισχύλος δεν θέλει να δει τους νικητές των Μηδικών να καταλαμβάνονται από την αφροσύνη του νικητή, που ηττήθηκε από το ίδιο το κατόρθωμά του. Επιδιώκει να ταρακουνήσει τους Αθηναίους, τους πολίτες-οπλίτες που κράτησαν όρθια την ανθρωπότητα την στιγμή που όλα έδειχναν χαμένα.
  Η υπερβολική σιγουριά τούτα μπορεί να φέρει και ακόμα περισσότερα και χειρότερα και στους ίδιους και στις γενιές που θα ακολουθήσουν.
  Το τελευταίο σημείο στην μνεία του Αισχύλου για «θίνες νεκρών δε και τριτοσπόρω γονή», την αινιγματική τριτόσπορη γενιά (στην κυριολεξία τα δισέγγονα όσων διέπραξαν ύβρη) πρέπει να προβληματίσει και τους απογόνους ανθρώπων που έβλαψαν τους Έλληνες.
  Ο μυημένος στα Ελευσίνια μυστήρια, Μαραθωνομάχος και Σαλαμινομάχος Έλλην δραματουργός στέλνει ένα δυσοίωνο μήνυμα στις γενιές που ακολουθούν όσους έπληξαν το Γένος μας και ασέβησαν στα όσια και τα ιερά μας. Μέχρι σήμερα, ο αδελφός του Αμεινία και του Κυναίγειρου δεν έχει αστοχήσει σε τίποτα. Κι αυτό πρέπει να βάλει σε σοβαρές σκέψεις μια σειρά από εχθρούς της Ελλάδος. Η Νέμεσις πλησιάζει.

  arxaia-ellinika

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

  http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2015/10/blog-post_308.html

 • Χρυσή φυλή θνητών ανθρώπων

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

  http://terrapapers.com/wp-content/uploads/2015/09/Terrapapers.com_Hesiod-Theogony-786×524.jpg

  Το «σιδερένιο» γένος,

  το τελευταίο και δυστυχώς το πιο ευτελές από πλευράς ανθρώπινης συμπεριφοράς

  λόγω έλλειψης ηθικών κανόνων και αρετών,

  στο οποίο ανήκει ο σημερινός πληθυσμός της ανθρωπότητας.

  Ο Ησίοδος ασχολήθηκε με το έπος, την…

  ΗΣΙΟΔΟΣ, Έργα καί ήμέραι 109-193

  Οι αθάνατοι θεοί, που ζουν στον Όλυμπο,

  δημιούργησαν πρώτα μια χρυσή φυλή θνητών ανθρώπων.

  Αυτό έγινε τον καιρό του Κρόνου, όταν ήταν βασιλιάς στον ουρανό.

  Ζούσαν σαν θεοί, δίχως καμιά λύπη στις καρδιές τους,

  δίχως έγνοιες και βάσανα και δίχως να υφίστανται τα αξιοθρήνητα γηρατειά-

  πάντα με νεανικά μέλη απολάμβαναν χαρούμενες μέρες,

  μακριά από κάθε κακό.

  Όταν πέθαιναν, ήταν σαν να τους είχε καταβάλει ο ύπνος.

  Όλα τα καλά πράγματα τους ανήκαν.

  Η γόνιμη γη παρήγαγε μόνη της όλων των ειδών τους καρπούς.

  Με ειρήνη και ηρεμία ζούσαν χαρούμενοι στη χώρα τους,

  έχοντας όλα τα αγαθά.

  Όταν η γη έκρυψε αυτή τη φυλή των ανθρώπων μέσα στο σκοτάδι,

  έγιναν αγαθοί δαίμονες πάνω στη γη•

  απομάκρυναν το κακό,

  ήταν φύλακες των θνητών ανθρώπων

  πρόσεχαν για τη δικαιοσύνη και τα εγκλήματα τυλιγμένοι από τον αέρα,

  διατρέχοντας όλη τη γη, δίνοντας πλούτο.

  Αυτό ήταν ένα από τα βασιλικά προνόμιά τους.

  Ύστερα οι Ολύμπιοι θεοί δημιούργησαν μια πολύ κατώτερη φυλή,

  την αργυρή, εντελώς διαφορετική από τη χρυσή στο σώμα και στο πνεύμα.

  Για εκατό χρόνια ένα παιδί μεγάλωνε πλάι στην αγαπημένη του μάνα

  και έπαιζε εντελώς παιδιάστικα στο σπίτι του.

  Όταν όμως αυτοί οι άνθρωποι μεγάλωναν επιτέλους και έφταναν στην ωριμότητα,

  ζούσαν πολύ λίγο καιρό και ήταν δυστυχείς λόγω της μωρίας τους.

  Δεν μπορούσαν να μη βλάπτουν ο ένας τον άλλον άσχημα,

  ούτε ήθελαν να τιμούν τους αθάνατους θεούς

  και να προσφέρουν στους μακάριους θυσίες πάνω στους ιερούς βωμούς,

  όπως σωστά συνηθίζουν να κάνουν οι άνθρωποι.

  Οργισμένος ο Ζευς τους έβγαλε από τη μέση,

  επειδή δεν πρόσφεραν τιμές στους μακάριους θεούς,

  που ορίζουν τον Όλυμπο.

  Όταν κι αυτή η φυλή των ανθρώπων σκεπάστηκε από τη γη,

  οι άνθρωποί της ονομάστηκαν υποχθόνιοι μακάριοι θνητοί, δεύτερης σειράς,

  αλλά κι αυτοί, ασφαλώς, απολαμβάνουν κάποιας τιμής.

  Ύστερα ο Ζευς, ο πατέρας, έφτιαξε μια τρίτη φυλή ανθρώπων,

  τη χάλκινη φυλή, τελείως διαφορετική από την αργυρή.

  Οι άνθρωποι αυτοί ήταν φτιαγμένοι από μελιά και ήταν φοβεροί και βίαιοι

  και συνεχώς μπλεγμένοι σε πολέμους και εγκλήματα.

  Δεν έτρωγαν ποτέ ψωμί και οι πεισματάρικες ψυχές τους ήταν σκληρές σαν το ατσάλι”

  ήταν απρόσιτοι- φοβερά και πολύ δυνατά χέρια ξεφύτρωναν από τους στιβαρούς ώμους τους.

  Τα άρματά τους ήταν χάλκινα, τα σπίτια τους χάλκινα και δούλευαν με χάλκινα εργαλεία.

  Δεν είχαν μαύρο σίδερο.

  Σκότωναν ο ένας τον άλλον με τα χέρια και πήγαιναν κάτω, ανώνυμοι,

  στο υγρό και σκοτεινό σπίτι του ψυχρού Άδη.

  Αν και ήταν τρομεροί, τους πήρε ο μαύρος θάνατος και άφησαν το λαμπρό φως του ήλιου.

  Όταν κι αυτήν τη φυλή την κάλυψε η γη,

  ο Ζευς, ο γιος του Κρόνου, έφτιαξε άλλη μια,

  την τέταρτη, πάνω στην καρποφόρα γη.

  Ήταν πιο δίκαιη και καλή, μια ισόθεη φυλή ηρώων,

  που ονομάστηκαν ημίθεοι,

  η φυλή ακριβώς πριν από μας στην απέραντη γη.

  Φοβεροί πόλεμοι και άγριες μάχες τους κατέστρεψαν κάποιους μπροστά στη Θήβα,

  την πόλη του Κάδμου με τις επτά πύλες,

  να πολεμούν για τα κοπάδια των απογόνων του Οιδίποδα,

  άλλους μπροστά στην Τροία,

  όπου τους είχαν πάει πλοία πάνω από το μεγάλο βυθό της θάλασσας,

  για το χατίρι της Ελένης με τα όμορφα μαλλιά.

  Για κάποιους απ’ αυτούς αυτό ήταν το τέλος της ζωής τους,

  και τους σκέπασε ο θάνατος- σε άλλους έδωσε ο Ζευς,

  ο γιος του Κρόνου, μιαν ύπαρξη, έναν τρόπο ζωής μακριά από τους ανθρώπους,

  στην άκρη του κόσμου, μακριά από τους αθάνατους θεούς•

  και ο Κρόνος είναι βασιλιάς τους.

  Εκεί ζουν, με τις καρδιές τους απαλλαγμένες από τη θλίψη,

  στα νησιά των Μακάρων, κοντά στον Ωκεανό με τις βαθιές δίνες,

  ευτυχισμένοι ήρωες για τους οποίους η καρποφόρα γη προσφέρει

  γλυκούς σαν το μέλι καρπούς τρεις φορές το χρόνο.

  Θα ήθελα να μη ζούσα ανάμεσα στους ανθρώπους της πέμπτης φυλής,

  καλύτερα να πέθαινα πριν, ή να γεννιόμουν αργότερα.

  Γιατί αυτή είναι αληθινά σιδερένια φυλή.

  Ούτε νύχτα ούτε μέρα ξεκουράζονται από τον κάματο και την ταλαιπωρία.

  Οι θεοί θα τους στέλνουν πάντα οδυνηρές δοκιμασίες.

  Ο Ζευς θα καταστρέψει κι αυτήν τη φυλή θνητών ανθρώπων,

  όταν τα παιδιά τους θα γεννιούνται με γκρίζους κροτάφους.

  Ο πατέρας δεν θα μοιάζει με τα παιδιά του, ούτε τα παιδιά με τον πατέρα τους.

  Ο οικοδεσπότης δεν θα καλοδέχεται το φιλοξενούμενο του,

  ο φίλος το φίλο, ο αδελφός τον αδελφό, όπως γίνεται μέχρι τώρα.

  Σύντομα δεν θα τιμούν τους ηλικιωμένους γονείς τους,

  αλλά θα τους κατηγορούν και θα τους πληγώνουν με φαρμακερά λόγια,

  ελεεινοί άνθρωποι που δεν θα σέβονται τους θεούς.

  Αχ! Μακάρι να μην γεννιόμουνα τώρα εγώ,

  αναφωνεί γεμάτος θλίψι ο Ησίοδος.

  Ας γεννιόμουν πρωτύτερα ή αργότερα.

  Αλλά όχι τώρα.

  Διότι το γένος αυτό ζει μέσα στον μόχθο και στα βάσανα.

  Νύχτα-μέρα οι άνθρωποι βασανίζονται και αφανίζονται

  καθώς τούς έδωσαν οι θεοί έγνοιες πολλές και βαρείες.

  Δεν έχει επικρατήσει το κακό.

  Αυτό δεν πρόκειται να συμβή ποτέ.

  Άρα υπάρχει ακόμη ελπίδα.

  Όμως τα καλά είναι ανακατεμένα με τα κακά.

  Και ποιος θα τα ξεχωρίσει; Ποιος θα βγει μπροστά; Ποιος θα σηκώσει το βάρος;

  Οι θεσμοί έχουν καταρρεύσει. Η συγκρότησις της κοινωνίας έχει διασπασθεί.

  Τα ήθη έχουν αλλάξει. Ή απαισιοδοξία του ποιητή είναι, βαθειά και διάχυτη.

  Βλέπει γύρω του την αδικία, την ατιμία, την οκνηρία, την αρπαγή.

  Τίποτα δεν είναι όπως πρώτα.

  Και μέσα άπ’ τον βαθύ του συλλογισμό και την αγωνιά του για το μέλλον,

  κάνει μια πρόβλεψι, μία προφητεία.

  Και αυτό το γένος, που έχει μαύρη και σκληρή καρδιά,

  όπως μαύρος και σκληρός είναι ο σίδηρος,

  το κύριο συστατικό του, θα το καταστρέψει ο Ζευς, λέει με πόνο.

  Πότε; Τότε, όταν αρχίσουν να γέννιουνται τα παιδιά με λευκούς κροτάφους,

  γερασμένα από την γέννα τους, χωρίς κανένα κίνητρο και όρεξη για ζωή.

  Όταν δεν θα έχουν την ίδια γνώμη και τις ίδιες σκέψεις με τον πατέρα τους

  και δεν θα συμφωνούν σε τίποτα.

  Όταν η φιλοξενία, η φιλία και οι δεσμοί αίματος δεν θα έχουν πια καμιά αξία.

  Όταν οι γεροί γονείς θα αφήνονται, ανήμποροι, στην τύχη τους.

  Όταν ή δικαιοσύνη θα βρίσκεται στα χέρια των ισχυρών

  και θα την επιβάλλουν χειροδικώντας.

  Όταν ο όρκος δεν θα υπολογίζεται πια και θα τιμωρούνται οι υβριστές,

  οι επίορκοι και οι κακοποιοί.

  Τότε είναι πού ή Αιδώς και ή Νέμεσις, με πρόσωπο καλυμμένο άπ’ την ντροπή,

  και για να μην βλέπουν τα όσα συμβαίνουν,

  θα εγκαταλείψουν τους ανθρώπους του γένους αυτού και θα ανέβουν για πάντα,

  απ’ την πλατιά Γη ψηλά στον Όλυμπο, στα ανώτατα και καθαρότα τα αιθερικά στρώματα,

  εκεί όπου το κακό δεν υπάρχει, σμίγοντας με τούς άλλους αθανάτους θεούς.

  Είναι χαρακτηριστικό πως οι θεές είναι τυλιγμένες με λευκά πέπλα,

  πράγμα που δείχνει ότι παραμένουν ανέγγιχτες από της ύβρεις των θνητών.

  Οι μαύρες ψυχές και τα μαύρα έργα τού γένους αυτού δεν μπορούν να τις αγγίξουν.

  Κι όταν αυτό συμβεί, τότε. μόνο το κακό θα υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους

  και θα ‘ναι πια αργά γιατί δεν θα ωφελεί καμία γιατρειά.

  ***

  Θεογονία Ησίοδου

  Χρύσεον μέν πρώτιστα γένος μερόπων άνθρώπων άθάνατοι ποίησαν Ολύμπια δώματ” έχοντες. οϊ μέν έπί Κρόνον ήσαν, ότ” ούρανώ έμβασίλευεν ώστε θεοί ό” έζωον άκηδέα θυμόν έχοντες νόσφιν άτερ τε πόνων καί όιζύος, ούδέ τι δειλόν γήρας έπήν, αίεί δε πόδας καί χεΐρας όμοιοι τέρποντ” έν θαλίησι, κακών έκτοσθεν άπάντων θνήσκον δ’ ώσθ’ ϋπνω δεδμημένον έσθλά δε πάντα τοϊσιν έην καρπόν δ’ έφερε ζείδωρος άρουρα αΰτομάτη πολλόν τε καί άφθονον οΐ δ’ έθελημοί ήσυχοι έργ’ ένέμοντο συν έσθλοϊσιν πολέεσοιν. αύτάρ έπεί δή τοϋτο γένος κατά γαϊα κάλυιρε, τοί μέν δαίμονες άγνοί έπιχθόνιοι τελέθουσιν έσθλοί, άλεξίκακοι, φύλακες θνητών άνθρώπων,

  [οί ρα φυλάσσουσίν τε δίκας καί σχέτλια έργα ήέρα έσσάμενοι πάντη φοιτώντες έπ” αίαν,] πλουτοδόται• καί τοϋτο γέρας βαοιλήιον έσχον.

  Δεύτερον αύτε γένος πολύ χειρότερον μετόπισθεν άργύρεον ποίησαν Όλύμπια δώματ’ έχοντες, χρησέφ, ούτε φυήν έναλίγκιον ούτε νόημα• άλλ” έκατόν μέν παϊς έτεα παρά μητέρι κεδνή έτρέφετ’ άτάλλων, μέγα νήπιος, ώ ένί οικω’ άλλ’ ότ’ άρ’ ήβήσαι τε καί ήβης μέτρον ϊκοιτο, παυρίδιον ζώεσκον έπί χρόνον, άλγε’ έχοντες άφραδίης ϋβριν γάρ άτάσθαλον ούκ έδύναντο άλλήλων άπέχειν, ούδ’ άθανάτους θεραπεύειν ήθελον ούδ’ έρδειν μακάρων ίεροϊς έπί βωμσΐς, ή θέμις άνθρώποις κατά ήθεα. τούς μέν έπειτα Ζευς Κρονίδης έκρυψε χολούμενος, οϋνεκα τιμάς ούκ έόιόον μακάρεσσι θεοΐς οΐ Όλυμπον έχουσιν. αύτάρ έπεί καί τοϋτο γένος κατά γαΐα κάλυψε, το’ι μέν υποχθόνιοι μάκαρες θνητοί καλέονται, δεύτεροι, άλλ’ έμπης τιμή καί τοΐοιν όπηδεϊ.

  Ζευς δέ πατήρ τρίτον άλλο γένος μερόπων άνθρώπων χάλκειον ποίηο’, ούκ άργυρέω ούδέν όμοϊον, έκ μελιάν, δεινόν τε καί όδριμον οΐσιν “Αρηος έργ” έμελε στονόεντα καί υδρίες, ούδέ τι σίτον ήσθιον, άλλ’ άδάμαντος έχον κρατερόφρονα θυμόν, [άπλαοτοι• μεγάλη δέ δίη καί χεϊρες άαπτοι έξ ώμων έπέφυκον έπί στιδαροΐσι μέλεοσι.] τών δ’ ήν χάλκεα μέν τεύχεα, χάλκεοι δέ τε οικοι, χαλκώ δ’ είργάζοντο’ μέλας δ’ ούκ έσκε σίδηρος, καί τοί μέν χείρεσσιν ύπό σφετέρησι δαμέντες δήσαν ές εύρώεντα δόμον κρυεροϋ Άίδαο, νώνυμνοι- θάνατος δέ καί έκπάγλους περ έόντας εΐλε μέλας, λαμπρόν δ’ έλιπον φάος ήελίοιο.

  Αύτάρ έπεί καί τοϋτο γένος κατά γαΐα κάλυψεν, αυτις έτ’ άλλο τέταρτον έπί χθονί πουλνδοτείρη Ζευς Κρονίδης ποίησε, δικαιότερον καί άρειον, άνδρών ηρώων θειον γένος, οΐ καλέονται ημίθεοι, προτέρη γενεή κατ’ άπείρονα γαΐαν. καί τούς μέν πόλεμός τε κακός καί φύλοπις αίνή τούς μέν ύφ” έπταπύλω θήδη, Καδμηίδι γαίη, ώλεσε μαρναμένονς μήλων ένεκ’ Οίδιπόδαο, τούς δέ καί έν νήεοοιν ύπέρ μέγα λαιτμα θαλάσσης ές Τροίην άγαγών Ελένης ένεκ’ ήυκόμοιο.

  [ένθ’ η τοι τους μέν θανάτου τέλος άμφεκάλυψε] τοϊς δέ δίχ’ άνθρώπων δίοτον καί ήθε’ όπάσσας Ζευς Κρονίδης κατένασσε πατήρ ές πείρατα γαίης. και τοι μέν ναίονσιν άκηδέα θυμόν έχοντες έν μακάρων νήσοιοι παρ” Ωκεανόν βαθυδίνην, όλβιοι ήρωες, τοϊσιν μελιηδέα καρπόν τρις έτεος θάλλοντα φέρει ζείδωρος άρουρα.

  Μηκέτ’ έπειτ” ώφελλον έγώ πέμπτοισι μετεΐναι άνδράοιν, άλλ’ ή πρόοθε θανεΐν ή έπειτα γενέσθαι. νϋν γάρ δή γένος έστί σιδήρεον οϋδέ ποτ’ ημαρ παύοονται καμάτου καί όιζνος ούδέ τι νύκτωρ φθειρόμενοι• χαλεπάς δέ θεοί δώσουσι μέριμνας, άλλ’ έμπης καί τοΐσι μεμείξεται έσθλά κακοΐσιν. Ζευς δ” όλέσει καί τοϋτο γένος μερόπων άνθρώπων, εΰτ’ άν γεινόμενοι πολιοκρόταφοι τελέθωσιν. οϋδέ πατήρ παίδεσσιν όμοίιος ούδέ τι παΐδες ούδέ ξεϊνος “ξεινοδόκω καί έταϊρος έταίρω, ούδέ κασίγνητος φίλος έοοεται, ώς τό πάρος περ. αΐ’ψα δέ γηράσκοντας άτιμήσουσι τοκήας• μέμψονται δ’ άρα τούς χαλεποϊς βάζοντες έπεσσι, σχέτλιοι, ούδέ θεών όπιν είδότες-

  **********************************************************************************

  Ησίοδος ο Επικός Ποιητής

  ************************

  Ο Ησίοδος γεννήθηκε στην Άσκρη της Βοιωτίας,

  όπου κατέφυγε ο πατέρας του από την αιολική Κύμη της Μικράς Ασίας,

  αλλά η ημερομηνία της γέννησής του δεν είναι γνωστή.

  Υπολογίζεται ότι έζησε γύρω στο 700 ή 800 π.κ.ε.

  Επισκεπτόμενος συχνά το όρος Ελικώνα,

  όπου οι μύθοι έλεγαν ότι κατοικούσαν οι Μούσες,

  έλεγε ο ίδιος ότι εκείνες του έδωσαν το χάρισμα της ποίησης.

  Επειδή μεγάλωσε σε αυτό το ιερό και αγροτικό περιβάλλον τα ποιήματα του

  έχουν διδακτικό και θρησκευτικό περιεχόμενο,

  ενώ με τον Ησίοδο η Ελλάδα βγαίνει από το σκοτάδι του μύθου

  αφου ο ίδιος αντλεί τα θέματα του όχι μόνο από τη φαντασία

  αλλά και από την ζωή φέρνοντας έτσι την ποίηση πιο κοντά στον άνθρωπο.

  Ο τρόπος και χρόνος θανάτου του είναι συγκεχυμένος.

  Μία παράδοση θέλει τον τάφο του Ησίοδου στον Ορχομενό Βοιωτίας,

  ενώ σύμφωνα με μια άλλη, το μαντείο των Δελφών έβγαλε χρησμό

  ότι ο Ησίοδος θα πέθαινε στη Νεμέα, οπότε εκείνος κατέφυγε στη Λοκρίδα,

  όπου όμως σκοτώθηκε στον τοπικό ναό του Νεμαίου Δία και ετάφη εκεί.

  Ο Ησίοδος ασχολήθηκε με το έπος,

  την επική δηλαδή ποίηση, που εμπεριέχει έντονα το διδακτικό στοιχείο.

  Γι’ αυτό και θεωρείται ο πατέρας του διδακτικού έπους επειδή διδάσκει

  πάνω σε αυτά που αναφέρεται.

  Η επική ποίηση του Ησιόδου ως γνωστό περιλαμβάνει

  τη «Θεογονία», «Τα έργα και ημέραι», την «Ασπίδα του Ηρακλέους»,

  τις «Ηοίαι» και τους «Ιδαίους Δακτύλους».

  Τα δύο πρώτα έργα του θεωρούνται ίσως τα πιο σπουδαία,

  δηλαδή η «Θεογονία» και το «Έργα και ημέραι»

  που είναι τα πιο γνωστά στο ευρύ κοινό.

  Μάλιστα η «Θεογονία», το αθάνατο αυτό κλασικό αριστούργημά του,

  είναι που έκλεψαν οι Εβραίοι [οι 72]

  και δημιούργησαν το τερατούργημα της «Γέννησης» της Αγίας Γραφής.

  Ενδιαφέρον παρουσιάζει το αξιολογότατο έργο του «Έργα και Ημέραι»,

  ένα έργο με αποκαλυπτικές, διαχρονικές και επίκαιρες επισημάνσεις.

  Το στοιχείο μάλιστα της επικαιρότητας εντοπίζεται

  μέσα από τη μελέτη ενός αξιοσημείωτου κεφαλαίου του συγκεκριμένου έργου του Ησιόδου,

  όπως περιγράφει τα 5 θνητά ανθρώπινα γένη και ιδιαίτερα το σιδήρεον γένος.

  Το «σιδερένιο» γένος, το τελευταίο

  και δυστυχώς το πιο ευτελές από πλευράς ανθρώπινης συμπεριφοράς λόγω έλλειψης ηθικών

  κανόνων και αρετών, στο οποίο ανήκει ο σημερινός πληθυσμός της ανθρωπότητας.

  Στους αρχαίους χρόνους αν και πολλά ποιήματα έφεραν το όνομά του,

  τρία ποιήματα σώθηκαν από τον χρόνο.

  Τα ποιήματα του Ησίοδου περιείχαν τις πρώτες προσπάθειες για λυρική γραφή,

  ιαμβική και ελεγειακή.

  Έργα και Ημέραι, όπου ο Ησίοδος κάνει λόγο για τα ηθικά διδάγματα

  που πρέπει να ακολουθούν οι άνθρωποι.

  Επίσης δίνει συμβουλές στους αγρότες για την καλλιέργεια της γης

  και αναφέρει πως η εργασία είναι ο μόνος δρόμος που εξασφαλίζει την επιτυχία.

  «Έργον δ” ουδέν όνειδος, αεργίη δέ τ” όνειδος»

  δηλαδή «καμία εργασία δεν είναι ντροπή, ντροπή είναι να μην εργάζεται κανείς».

  Στο ίδιο έργο δίνει ακόμα συμβουλές για ναυτιλιακά,εμπορικά και γεωργικά έργα,

  καθώς και για τον γάμο, την ανατροφή των παιδιών,

  προσπαθώντας να προτρέψει τον άνθρωπο να γίνει πιο καλός και πιο ενάρετος.

  Θεογονία. Είναι έπος, δηλαδή μεγάλο αφηγηματικό ποίημα αποτελούμενο

  από 1.022 στίχους.

  Αναφέρεται στις τοπικές λατρείες των Θεών και στην απαρχή του κόσμου.

  Είναι μια σημαντικότατη πηγή πληροφοριών για την ελληνική μυθολογία.

  Είναι χωρισμένο σε 5 μέρη:

  α.Προοίμιο,

  β.Κοσμογονία-Θεογονία,

  γ. Τιτανομαχία

  δ. Δεύτερη φάση της «Θεογονίας»

  και ε. Ηρωγοωνία.

  Στο Προοίμιο ο Ησίοδος υμνεί τις Μούσες και τις παρακαλά να του δώσουν έμπνευση.

  Στη «Θεογονία» μας αφηγείται πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος

  και οι θεοί και αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν από το Χάος.

  Στη συνέχεια γεννήθηκε η Γη, ο Τάρταρος και ο Έρωτας.

  Από το Χάος γεννήθηκε το Έρεβος και η Μαύρη Νύχτα

  που γέννησαν τον Αιθέρα και την Ημέρα.

  Αργότερα η Γη γέννησε τον Ουρανό και από την ένωση αυτών των δύο δημιουργήθηκαν

  ο Ωκεανός, οι Τιτάνες, οι Κύκλωπες και οι Εκατόγχειρες.

  Ένας από τους Τιτάνες, ο Κρόνος έκανε παιδιά με τη Ρέα,

  φοβούμενος όμως μη χάσει την ηγετική του θέση,

  που είχε σφετεριστεί από τον πατέρα του τον Ουρανό, άρχισε να καταπίνει τα παιδιά του.

  Ένα από αυτά ήταν και ο Δίας, ο οποίος όμως γλίτωσε.

  Ύστερα αφηγείται πως ο Προμηθέας έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς

  και την έδωσε στους ανθρώπους.

  Οργισμένος τότε ο Δίας διέταξε τον Ήφαιστο να πλάσει την Πανδώρα,

  την πρώτη γυναίκα στον κόσμο, για να φέρει δυστυχία στους ανθρώπους

  ενώ έδεσε τον Προμηθέα με άλυτα δεσμά σε έναν βράχο στον Καύκασο

  και έστειλε έναν αετό εκεί για να του τρώει το συκώτι, που κάθε μέρα ανανεωνόταν.

  Στη συνέχεια αναφέρεται στους Εκατόγχειρες

  που τους είχε δέσει ο Κρόνος στο άλλο άκρο της Γης.

  Στην Τιτανομαχία ο Δίας τους ελευθέρωσε ώστε να τους χρησιμοποιήσει

  ως συμμάχους στη μάχη εναντίον των Τιτάνων, όπου εντέλει νίκησαν οι θεοί.

  Στη Δεύτερη Θεογονία μας διηγείται πως μετά από αυτή την νίκη

  οι θεοί αναγνώρισαν σαν κυρίαρχο τους τον Δία,

  ενώ στην Ηρωγονία αναφέρει τους ημίθεους ήρωες που γεννήθηκαν

  από θνητούς πατέρες και αθάνατες γυναίκες.

  Κατάλογος Γυναικών ή Ηοίαι,

  όπου εξυμνούνται θνητές που έκαναν θνητά παιδιά από αθάνατους θεούς.

  Ασπίς, όπου γίνεται λόγος για την μονομαχία του Ηρακλή και του Κύκνου.

  http://terrapapers.com/wp-content/uploads/2015/09/Moreau_Gustave_.jpg

  «Ησίοδος και Μούσα», Γκυστάβ Μορώ, 1891

  @Ιων Μάγγος

  terrapapers.com

  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_162.html#ixzz47yCASfZO

  • Παντού υπάρχει ένας Έλληνας, γιατί έτσι μας αρέσει

   Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

   http://enloutrakio.gr/wp-content/uploads/2015/10/greeks-in-space-660×450.jpg

   Από τον «ελληνικής καταγωγής» ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος μέχρι την Ελληνίδα που ξεσκέπασε το σκάνδαλο της VW για να εκδικηθεί τον Σόιμπλε, τα ελληνικά media, πέρα από κύκλους, βλέπουν πατριωτάκια σε ότι καλό συμβαίνει σε αυτό τον κόσμο

   Το δημοσίευμα ήταν εντυπωσιακό: «Άννα Στεφανοπούλου: Η Ελληνίδα που “εκδικήθηκε” τη Γερμανία του Σόιμπλε και “έριξε” 18 δισ. δολάρια πρόστιμα στην VW. Πώς καταρρίφθηκε για άλλη μια φορά ο μύθος του “έντιμου Γερμανού” από ελληνικό “χέρι”». Η «είδηση» αναδημοσιεύτηκε σε δεκάδες site, ακόμα και στα σοβαρότερα, και όλα αποθέωναν την ελληνική τιμιότητα που κούνησε το δάχτυλο επιτιμητικά στους κακούς Γερμανούς που έχουν το θράσος να μας παραδίδουν μαθήματα ηθικής ενώ οι ίδιοι είναι απατεώνες.

   http://news247.gr/incoming/article3697350.ece/BINARY/w660/Stefanopoulou_VW_2.jpg

   Φυσικά, η είδηση ήταν παντελώς ψεύτικη. Οι συντάκτες της βρήκαν μια συνέντευξη στο Wired στην οποία η κ. Στεφανοπούλου, ως καθηγήτρια Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, απλώς μοιράστηκε την επιστημονική της άποψη για το θέμα της VW. Το θέμα πήρε διαστάσεις στην Ελλάδα και η ίδια αναγκάστηκε να παρέμβει για να διαψεύσει οποιαδήποτε ανάμιξή της στην αποκάλυψη του σκανδάλου. Αλλά οι περισσότεροι μέχρι σήμερα δεν ανασκεύασαν, ούτε ανανέωσαν τις ειδήσεις τους.

   http://news247.gr/incoming/article3697349.ece/BINARY/w660/Stefanopoulou_VW_1.jpg

   Τι είναι αυτό που μας κάνει να διαβάζουμε με προθυμία ειδήσεις που τεράστια δόση υπερβολής αναφέρουν ότι Έλληνες κατάφεραν το ένα ή το άλλο σημαντικό επίτευγμα; Πώς καταφέρνουμε κάθε φορά να κατακτούμε τον κόσμο, το Διάστημα, τις επιχειρήσεις και να ξεχωρίζουμε στα πάντα; Να είναι η ελληνική ψυχή, το ελληνικό δαιμόνιο, ή απλώς η φαντασία και η -κάποιες φορές σκόπιμη- διαστρέβλωση των γεγονότων που καταλήγουν να διαψεύδονται με τον κατηγορηματικότερο τρόπο, όπως το παραπάνω;
   Το σημαντικό εδώ είναι πως οι τίτλοι και οι ειδήσεις για το θέμα, όπως και όσοι ακολουθούν στη συνέχεια του άρθρου, δεν εμφανίστηκαν σε κάποια περιθωριακά, «εθνικοπατριωτικά» site της συμφοράς, ούτε σε λαθρόβια blog του copy-paste, αλλά σε καθιερωμένα ειδησεογραφικά site και ηλεκτρονικές εφημερίδες που αυτοαποκαλούνται σοβαρά μέσα. Τόσο σοβαρά που δεν κάνουν καν τον κόπο να διασταυρώσουν πασίγνωστες πληροφορίες, όπως ποιος ήταν ο πατέρας του Τζεφ Μπέζος.Ο «Έλληνας» Τζεφ Μπέζος
   Ο ιδρυτής της Amazon, και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία 42 δισ., έχει την ιδιαιτερότητα να ονομάζεται Bezos, ένα όνομα αρκετά συνηθισμένο στον ισπανικό κόσμο, αλλά που ηχητικά μοιάζει ελληνικό. Το όνομα με το οποίο γεννήθηκε ήταν Jeffrey Preston Jorgensen, από τον βιολογικό του πατέρα Ted Jorgensen. Ο γάμος των γονιών του, που ζούσαν στο Νέο Μεξικό, κράτησε ένα χρόνο και η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε τον Miguel Bezos, μετανάστη από την Κούβα που δεν προκύπτει από πουθενά πως είχε την παραμικρή σχέση με την Ελλάδα.

   http://news247.gr/incoming/article3697334.ece/BINARY/w660/Bezos.jpg

   Αυτό, φυσικά, δεν εμπόδισε τα ελληνικά μίντια, ήδη από το 1999 όταν το TIME τον ανακήρυξε Πρόσωπο της Χρονιάς, να ανακαλύψουν τον Τζεφ και να τον στέψουν Έλληνα. Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2006 ελληνική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας αναφέρθηκε σε εκείνον ως «γιος Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική». Από τότε το ψέμα αυτό αναπαράγεται με κάθε ευκαιρία, με πιο πρόσφατη εμφάνιση πριν από λίγες μέρες όταν πολλά ελληνικά ειδησεογραφικά site το έβαλαν στους τίτλους τους.Οι κατακτητές του Facebook, του Χόλιγουντ, της NASA κλπ…
   Οι Έλληνες έχουμε από την αρχαιότητα στρατιωτική παράδοση για αυτό και μας αρέσει να κυριεύουμε και να κυριαρχούμε. Για αυτό, σύμφωνα με τους τίτλους της επικαιρότητας, δεν υπάρχει τομέας που να μην τον έχει κατακτήσει κάποιος Έλληνας.
   Οι παρακάτω άνθρωποι είναι αξιέπαινοι και ξεχωριστοί. Και δεν φταίνε καθόλου που κάποιοι επέλεξαν τέτοιους τίτλους για να περιγράψουν το επίτευγμα του καθενός.
   Σταχυολογούμε…
   Ο γνωστός και ικανότατος Χάρης Ιωάννου με τον εξωσκελετό που κατασκεύασε ο ίδιος και διακρίθηκε σε διαγωνισμό της Google, δεν ευθύνεται για τις υπερβολές των ΜΜΕ.

   http://news247.gr/incoming/article3697339.ece/BINARY/w660/Google2.jpg

   Θέλουν να πουν ότι βρήκε εκεί δουλειά ως προγραμματιστής.

   http://news247.gr/incoming/article3697338.ece/BINARY/w660/Facebook.jpg

   Βοήθησε στην επίλυση σημαντικών προγραμματιστικών προβλημάτων για λογαριασμό της Google και της Intel και διαγράφει ήδη σημαντική καριέρα.

   http://news247.gr/incoming/article3697397.ece/BINARY/w660/Google.jpg

   Οι παγκόσμιες επιτυχίες των Ελλήνων δεν σταματούν εδώ. Τα MME ανακάλυψαν τον Έλληνα «μάστερ σεφ» του Μπαράκ Ομπάμα. Αν και ο ίδιος αναφέρει ότι είναι ένας από τους πολλούς μαγείρους που προετοιμάζουν το φαγητό στα επίσημα δείπνα -δεν εδρεύει, δηλαδή, στην κουζίνα του Λευκού Οίκου-, ο τίτλος εγγυάται το κλικ και την ανάγνωση.

   http://news247.gr/incoming/article3697337.ece/BINARY/w660/Chef.jpg

   Ο παρακάτω τίτλος μας προετοιμάζει ότι η Ελλάδα, και η Μεσσηνία βεβαίως βεβαίως, ετοιμάζεται να στείλει τον πρώτο της αστροναύτη στο Διάστημα. Βέβαια, διαβάζοντας κανείς ανακαλύπτει πως πρόκειται για έναν ελληνικής καταγωγής Αυστραλό πολυεκατομμυριούχο που εκπαιδεύτηκε σε ιδιωτικό πρόγραμμα και πήρε την πιστοποίηση να πετάξει στο Διάστημα όταν και αν επιτραπούν τα ταξίδια σε ιδιώτες.

   http://news247.gr/incoming/article3697333.ece/BINARY/w660/Austronaut.jpg

   Ο επόμενος τίτλος προϊδεάζει ότι κάτι συγκλονιστικό συνέβη και Έλληνες ανέλαβαν εξαιρετικά σημαντικές θέσεις ή καθήκοντα. Όμως πρόκειται για μια διεθνή διάκριση Ελλήνων πανεπιστημιακών ερευνητών η μελέτη των οποίων ξεχώρισε σε διαγωνισμό της NASA.

   http://news247.gr/incoming/article3697342.ece/BINARY/w660/NASA.jpg

   Ο Έλληνας επιχειρηματίας που κατασκευάζει smartphone και tablet σίγουρα δεν δήλωσε ότι έχει κάνει ματ στους κολοσσούς της τεχνολογίας. Αλλά πώς αλλιώς θα προσέχαμε το δημοσίευμα; Τα ονόματα χρησιμοποιούνται απλώς για να τραβήξουν την προσοχή μας.

   http://news247.gr/incoming/article3697341.ece/BINARY/w660/MLS.jpg

   Έξτρα μπόνους γραφικότητας σε όσα (πολλά) ΜΜΕ παρουσίασαν ως κάτι τεχνολογικά προηγμένο και καταπληκτικό το αυτοσχέδιο αεροσκάφος ενός αστυνομικού από τη Φλώρινα. Είναι ελικοφόρο, έχει μηχανή 46 ίππων, πετάει, έχει βάρος 200 κιλά και είναι καρπός του οράματος του δημιουργού του. Αλλά παρουσιάζεται ως η ελληνική «απάντηση» στα προηγμένα μαχητικά των εκατοντάδων εκατομμυρίων.

   http://news247.gr/incoming/article3697346.ece/BINARY/w660/Stealth.jpg

   Τι εννοείτε δύο Όσκαρ σε Έλληνες; Α, εννοείτε τον Γάλλο Αλεξάντρ Ντεσπλά (από Ελληνίδα μητέρα) και τον ελληνικής καταγωγής Αμερικανό Αλεξάντερ Ντινελάρη. Πάλι καλά που δεν έγραψαν «Οι δύο Μεγαλέξανδροι των Όσκαρ».

   http://news247.gr/incoming/article3697344.ece/BINARY/w660/Oscar1.jpg

   http://news247.gr/incoming/article3697361.ece/BINARY/w660/Oscar2.jpg

   http://news247.gr/incoming/article3697345.ece/BINARY/w660/Oscar3.jpg

   Όλες οι ασθένειες νικήθηκαν από Έλληνες

   Εδώ δεν χρειάζονται σχόλια. Οι τίτλοι μιλούν από μόνοι τους. Αν ήταν αληθινοί δεν θα υπήρχε πια καμία ασθένεια στον κόσμο και οι Έλληνες θα είχαν πια ελεύθερο χρόνο να πετύχουν και την παγκόσμια ειρήνη.

   http://news247.gr/incoming/article3697343.ece/BINARY/w660/Obesity.jpg

   http://news247.gr/incoming/article3697340.ece/BINARY/w660/menopause.jpg

   http://news247.gr/incoming/article3697331.ece/BINARY/w660/ALS.jpg

   http://news247.gr/incoming/article3697335.ece/BINARY/w660/Cancer.jpg

   Και επειδή πάντα υπάρχει ο Έλληνας που και νικά, και κατακτά, και πάει στο Διάστημα,

   ιδού ο ήρωας που, σαν να μην έφταναν όλα του τα κατορθώματα, πέρασε και μέσα από τους τοίχους.

   http://news247.gr/incoming/article3697384.ece/BINARY/w660/Draconian.jpg

   Εσείς πόσους τέτοιους Έλληνες ξέρετε;

   enloutrakio.gr

   http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/10/blog-post_456.html#ixzz47zG8UR6q

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>