«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι Έλληνες πότε θα καταλάβουν ποια ειναι η ιερή κληρονομιά τους και θα φερθούν ανάλογα;;;;

Η αξία των αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία στη Βρετανία

ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Published on 26/04/2016 by taneadiaspora
ANCIENT GREEK AT SCHOOLS IN BRITAIN

“Είμαι κατενθουσιασμένη με την εξέλιξη εισαγωγής των κλασσικών σπουδών στα σχολεία. ΄Οσο περισσότερο εισάγουμε στα παιδιά τον ενθουσιασμό της Ελληνικής γλώσσας τόσο το καλύτερο”, δήλωσε η Mary Beard, ιστορικός και Professor κλασσικών σπουδών στο πανεπιστήμιου του Cambridge , έγραψαν οι Τάιμς του Λονδίνο σε ειδησιογραφικό τους στις 25 |Απριλίου 2016.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας για εκπαιδευτικά θέματα Nicola Woodcock, έγραψε ότι εκατοντάδες παιδιά δημοτικών σχολείων σε στερημένες περιοχής μαθαίνουν λατινικά χάρη σε ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα και τα αρχαία ελληνικά θα είναι τα επόμενα που θα προστεθούν στο αναλυτικό πρόγραμμα καθώς το πάθος για κλασσικές σπουδές αποκτά διαστάσεις.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από μια φιλανθρωπική οργάνωση και έχει βοηθήσει μέχρι τώρα 300 κρατικά δημοτικά σχολεία να προσφέρουν τη μάθηση των λατινικών στα παιδιά από την νεαρά ηλικία των επτά χρόνων, αντί γαλλικά, ιταλικά ή ισπανικά.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ

Ο Peter Jones, συν-ιδρυτής της οργάνωσης τώρα ελπίζει, έγραψαν οι TIMES, να ενθουσιάσει τα σχολεία για την εισαγωγή των αρχαίων ελληνικών και να τους ενθαρρύνει να τα αγκαλιάσουν ως ένα από τα θέματα. ΄Ηδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα σε δέκα σχολεία, τα περισσότερα κυβερνητικά δημοτικά που διδάσκουν αρχαία ελληνικά.

Το πρόγραμμα μάθησης των αρχαίων ελληνικών ετοίμασε η επικεφαλής των Κλασσικών Σπουδών στο Manor School Newcastle upon Tyne, Claire-Marie Roxby, και το ονόμασε ” η μέθοδος Boris Αρχαίων Ελληνικών”.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά και ότι σχεδόν 20 σχολεία σε περιοχή των West Midlands τώρα διδάσκουν κλασσικές σπουδές σε συνεργασία με το πανεπιστήμιου του Birmingham.

Φανούλα Αργυρού 26.4.2016

https://tanea-diaspora.net/2016/04/26/%ce%b7-%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5/

http://agora-dialogue.com/2016/04/26/%ce%b7-%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5/  

 

https://olympia.gr/2016/04/26/%ce%b7-%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5/#more-593530

 

http://filoksenos.blogspot.co.uk/2016/04/blog-post_136.html

Μοιραστείτε το!

2 comments to Οι Έλληνες πότε θα καταλάβουν ποια ειναι η ιερή κληρονομιά τους και θα φερθούν ανάλογα;;;;

 • ΒΡΕΘΗΚΕ ένα ΚΟΧΥΛΙ με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ περίπου 500.000 χρονών

  (εικόνες)

  ****************************************
  ****************************************

  22 Ιουνίου 2015

  http://www.diadrastika.com/wp-content/uploads/2015/06/engraved-shell-min.jpg

  Τι θα λέγατε αν πριν από πεντακόσιες χιλιάδες χρόνια υπήρχαν «πρωτόγονοι» άνθρωποι οι οποίοι μπορούσαν να γράψουν;

  Οι επιστήμονες έμειναν με το στόμα ανοιχτό, πάνω σε αυτή την ανακάλυψη.

  Και τι θα λέγατε αν τα γράμματα αυτά είναι… Ελληνικά; ! ! !

  Η έρευνα που διεξήχθη σε ένα κέλυφος μαλάκιου,

  που χρονολογείται μεταξύ 430.000 και 540.000 χρόνων,

  το οποίο βρέθηκε εδώ και πάνω από έναν αιώνα στο ινδονησιακό νησί της Ιάβας,

  αποκάλυψε ότι περιέχει το παλαιότερο χαρακτικό που έχει βρεθεί ποτέ

  και ότι ήταν σχεδόν σίγουρα χαραγμένο από έναν Homo Εrectus,

  έναν πρώιμο και πρωτόγονο, σύμφωνα με την επίσημη επιστήμη, πρόγονο του ανθρώπου που εμφανίστηκε πριν από περίπου 1.900.000 χρόνια και εξαφανίστηκε πριν από περίπου 150.000 χρόνια.

  Η ανακάλυψη αυτή αμφισβήτησε αμέσως όλες τις προκαταλήψεις σχετικά με τους προγόνους του ανθρώπου,

  καθώς αυτό το κέλυφος δείχνει ότι, όπως ακριβώς και ο Homo Sapiens (εμείς), έτσι και ο πρωτόγονος Homo Εrectus μπορούσε να παράγει αφηρημένα σχέδια ή ίσως ακόμη και μια πρώιμη μορφή της γραπτής επικοινωνίας.

  Η Josephine Joordens, μία μεταδιδακτορική ερευνήτρια

  στο Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία, και οι συνεργάτες της,

  δημοσίευσαν ένα έγγραφο στις 3//9/2014 στο περιοδικό Nature,

  αποκαλύπτοντας ότι η ανακάλυψη παρέχει ενδείξεις για κάποια συμβολική δράση

  και δείχνει ότι «η χάραξη αφηρημένων μοτίβων ήταν στη σφαίρα της γνωστικής λειτουργίας και ελέγχου νευροκινητικής του Ασιατικού Homo Erectus . »

  Ενώ για πολλούς το συγκεκριμένο εύρημα μπορεί να φαίνεται έκπληξη,

  ωστόσο αμφισβητεί τις συμβατικές προοπτικές

  για την εξέλιξη της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

  Εμείς, όμως, εδώ στο diadrastika.com θα το πάμε και λίγο πιο πέρα,

  καθώς θεωρούμε ότι διακρίνoυμε κάποια γράμματα τα οποία μοιάζουν να είναι ελληνικά:

  το γράμμα Η ή τον αριθμό 4, και το γράμμα Μ.

  Φυσικά, μπορεί να κάνουμε λάθος και τα «γράμματα» να ήταν πράγματι αφηρημένα σχέδια,

  ίσως, περισσότερο για το Μ ως ένα απλό ζιγκ-ζαγκ.

  Ωστόσο επιμένουμε στην άποψή μας και, ενδεχομένως, να υπάρχουν και άλλα γράμματα.

  Την άποψη αυτή βασίζουμε στην σιγουριά ότι το ελληνικό αλφάβητο προηγήθηκε

  όλων των υπολοίπων, καθώς κάποτε υπήρξε ένας αρχαίος παγκόσμιος ελληνικός πολιτισμός.

  http://www.diadrastika.com/wp-content/uploads/2015/06/engraved-shell-image1_900px-min.jpg Φώτο: Wim Lustenhouwer/VU University Amsterdam

  Σην φωτογραφία που ακολουθεί, με κόκκινο χρώμα είναι οι ευδιάκριτες γραμμές στο κοχύλι.

  Με κίτρινο αποδώσαμε την συνέχεια των γραμμών που δεν φαίνονται καθαρά, λόγω κάποιας φθοράς που υπέστη.

  http://www.diadrastika.com/wp-content/uploads/2015/06/engraved-shell-diadrastika-logo-min.jpg

  diadrastika.com

  http://www.diadrastika.com/2015/06/koxili-me-ellinika-grammata-500000-eton.html#sthash.qDIHO9KC.dpuf

 • TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

  http://2.bp.blogspot.com/-G08x0wE_7Uo/U6WKkUjkRsI/AAAAAAAAHTM/ydnnqFhluXo/s400/%CE%A4%CE%BF+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C+DNA+-+%CE%AD%CE%BD%CE%B1+%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C+%CF%86%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF.jpg

  Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια

  από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο,

  ωστόσο, χάρη στις αναλύσεις του DNA,

  έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.

  Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες

  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

  και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα,

  συμπληρώνοντας το παζλ για την καταγωγή των Ελλήνων.

  Τα πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία

  για τη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας

  παραθέτει στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας – Το DNA των Ελλήνων»

  ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου,

  Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια

  στη συγκεκριμένη έρευνα.

  Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζει

  είναι ότι οι Έλληνες όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν γενετικά από άλλους λαούς,

  αλλά αντίθετα μετέδωσαν το DNA τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη!

  Μάλιστα, το ελληνικό γενετικό υλικό «μοιάζει» πολύ με αυτό των Ιταλών

  (σ.σ. una fazza una razza), λιγότερο με των Γάλλων και με ένα ποσοστό των Ισπανών,

  όχι όμως και με των Τούρκων

  (σ.σ. προφανώς των αυθεντικών που ζουν στα βάθη της Ανατολίας

  με καταγωγή από την κινεζική επικράτεια και όχι αυτούς που ζουν στα παράλια

  και τον Πόντο και είναι ελληνογενείς),

  όπως θα περίμενε κανείς λόγω της τουρκικής κατοχής.

  Εντυπωσιακό είναι ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων

  δείχνει καταγωγή από τη Νεολιθική εποχή

  και άμεση συνέχεια με αυτό των αρχαίων Ελλήνων,

  χωρίς να έχει υποστεί ιδιαίτερες προσμείξεις και, επιπλέον,

  το ενδεχόμενο οι αρχαίοι Ελληνες να είχαν φτάσει στην… Αμερική αιώνες προτού

  ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών»

  εξετάζεται σήμερα ως πολύ πιθανό από τους επιστήμονες.

  Στο βιβλίο του, εκτός από την παράθεση δεδομένων,

  ο καταξιωμένος επιστήμονας συγκρίνει τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων

  με αντίστοιχα στοιχεία λαών της Βαλκανικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής

  και της Αφρικής.

  «Η DNA υπογραφή των Ελλήνων αντικατοπτρίζει, ακόμη και σήμερα,

  την εξάπλωση των αρχαίων Ελλήνων και αποδεικνύει τη συνέχεια των Ελλήνων

  στο χώρο και στο χρόνο», επισημαίνει στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής»

  ο κ. Τριανταφυλλίδης.

  Οι εκπλήξεις της γενετικής

  Οι νέες έρευνες, που βασίζονται στη μελέτη του DNA

  και όχι στις αναλύσεις αίματος όπως παλιότερα,

  οδηγούν σε πιο έγκυρα συμπεράσματα και αναμένεται να δώσουν νέες πληροφορίες

  για το γενετικό υλικό των Ελλήνων, εκτιμά ο κ. Τριανταφυλλίδης.

  «Το γεγονός ότι απέχουμε γενετικά από τους Σλάβους το είχαμε διαπιστώσει

  και παλιότερα, μελετώντας τις ομάδες αίματος.

  Πλέον έχουμε στοιχεία από 300.000 γονίδια και γενετικούς δείκτες

  για να αποδείξουμε ότι δεν ισχύουν, για παράδειγμα, ισχυρισμοί όπως ότι

  οι Ελληνες έχουν αφρικανική καταγωγή,

  όπως είχαν υποστηρίξει εσφαλμένα, τελικά, οι Σκοπιανοί»,

  υπογραμμίζει ο καθηγητής.

  Προσθέτει ότι με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα μελλοντικών μελετών.

  «Οι Σουηδοί επιστήμονες μελέτησαν οστά σε τάφους στη νότια Σουηδία

  και διαπίστωσαν ότι κάτοικοι των Μυκηνών είχαν φτάσει εκεί χιλιάδες χρόνια πριν,

  μεταφέροντας όχι μόνο πολιτιστικά αγαθά, αλλά και πλοία,

  καθώς και το γενετικό υλικό τους.

  Αυτό ξεφεύγει από όλα όσα ξέραμε ώς τώρα», αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

  Νέους δρόμους, σύμφωνα με τον ίδιο, για τη διάγνωση και θεραπεία πολλών ασθενειών,

  ανοίγουν η αποκρυπτογράφηση του γενετικού κώδικα

  και η πρόσφατη ανακάλυψη ομάδας ερευνητών

  της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ,

  με επικεφαλής τον καθηγητή Γενετικής Γιάννη Σταματογιαννόπουλο.

  «Η τελευταία ανακάλυψη αφορά ένα δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA,

  που περιέχει πρόσθετες πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο

  οι επιστήμονες διαβάζουν τον κανονικό κώδικα του DNA και εξηγούν

  τις μεταλλάξεις του από άποψη υγείας.

  Σήμερα, η πρόκληση είναι να βρούμε τις εφαρμογές στην Ιατρική,

  ώστε να γίνεται μοριακή διάγνωση για χιλιάδες ασθένειες.

  Πρέπει όμως να οριστούν με νόμο οι προδιαγραφές,

  όπως ισχύει διεθνώς», καταλήγει ο κ. Τριανταφυλλίδης

  Στο βιβλίο του, παντρεύει τη Γενετική με την Ιστορία,

  την Αρχαιολογία, τη Γλωσσολογία, την Ανθρωπολογία, την Παλαιοντολογία

  και τη Μυθολογία, δίνοντας επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα για την ταυτότητα

  και την καταγωγή των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας.

  Το ελληνικό DNA μέσω Αξιού και Δούναβη

  Ένα από τα βασικά συμπεράσματα των πολυετών μελετών

  του γενετικού υλικού των Ελλήνων είναι ότι οι Έλληνες μετέφεραν τον πολιτισμό τους

  και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη, μέσω της κοιλάδας του Αξιού

  και κατόπιν του Δούναβη.

  Η μετακίνηση των εποίκων ξεκίνησε δηλαδή από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης,

  της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

  «Συγκρίνοντας το DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου,

  με το DNA των κατοίκων της νότιας Ιταλίας,

  διαπιστώνεται ότι σε μεγάλο ποσοστό είναι ίδιο.

  Η γενετική συμβολή των Ελλήνων στη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων

  της Σικελίας και της Νότιας Ιταλίας ανέρχεται στο 37,3% και 10%, αντίστοιχα.

  Είναι γνωστό ότι οι περιοχές της Μεγάλης Ελλάδας, στη νότια Ιταλία,

  αποτελούνται κυρίως από ελληνικούς πληθυσμούς,

  αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το γενετικό αποτύπωμα εξακολουθεί

  να αποκαλύπτεται σήμερα, μετά από 2.500 χρόνια!», παρατηρεί ο κ. Τριανταφυλλίδης.

  Οπως περιγράφει, οι επιστήμονες δίνουν μεγάλη σημασία στο γεγονός

  ότι μετά από δεκάδες έρευνες δεν ανακαλύφθηκε

  μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων.

  Εξηγεί ότι, παρά την τουρκική κατοχή στην Ελλάδα, δεν αποδεικνύεται,

  όπως αναμενόταν, κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών.

  Το ελληνικό DNA δεν έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο, ενώ το ίδιο δεν ισχύει,

  για παράδειγμα, για τους σημερινούς Ισπανούς,

  οι οποίοι σε σημαντικό ποσοστό έχουν αραβική γενετική προέλευση.

  Εκτός από τους Τούρκους, και οι Βούλγαροι, Σλάβοι της ΠΓΔΜ και Αλβανοί

  διαφέρουν στη γενετική τους σύσταση από τους Έλληνες.

  Επιπλέον, τα γενετικά δεδομένα απορρίπτουν ως εσφαλμένη τη θεωρία του Φαλμεράυερ

  περί της καταγωγής των Ελλήνων,

  οι οποίοι αποδεικνύεται ότι ομαδοποιούνται γενετικά με ευρωπαϊκούς λαούς.

  Πηγή: Agelioforos.gr

  Διαβάστε και την παρακάτω σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε προ λίγων μηνών

  και στην οποία συμμετέχει με ερευνητές και το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας

  του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης :

  Επιστημονική έρευνα δείχνει πως οι Μινωίτες ήταν Ευρωπαίοι

  και γενετικά παρόμοιοι με τους σημερινούς Κρητικούς

  Οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι και ήταν αυτόχθονες κάτοικοι της Κρήτης.

  Δηλαδή οι σημερινοί Κρήτες είναι απόγονοι των Μινωιτών!

  Η είδηση αυτή κάνει ήδη το γύρο του κόσμου

  μέσω του διάσημου επιστημονικού περιοδικού «Ναture»,

  το οποίο δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο

  «Ευρωπαϊκός ο πληθυσμός στην Κρήτη της Μινωικής εποχής του Χαλκού».

  Οι αναλύσεις σε οστά Μινωιτών 4.500 χρόνια πίσω,

  που βρέθηκαν σε σπήλαιο στον Άγιο Χαράλαμπο το 1976 στο Οροπέδιο Λασιθίου,

  σύμφωνα με το neakriti.gr, δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία

  ότι οι αρχαίοι κάτοικοι του νησιού μας ήταν απόγονοι Νεολιθικών Ευρωπαϊκών πληθυσμών,

  οι οποίοι μάλιστα και αυτό είναι το δεύτερο εντυπωσιακό εύρημα

  της επιστημονικής μελέτης, βρίσκονται

  σε αδιατάρακτη συνέχεια στους σημερινούς πληθυσμούς της Δυτικής Ευρώπης

  και κυρίως και με τους κατοίκους της περιοχής του Οροπεδίου Λασιθίου,

  άρα με την πλειοψηφία των σημερινών κατοίκων της Κρήτης.

  Τι λέει ο συντονιστής της έρευνας

  Ομάδα ερευνητών από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

  χρησιμοποίησε ανάλυση μιτοχονδριακού DNA από Μινωικούς σκελετούς,

  προκειμένου να προσδιορίσει την καταγωγή αυτών των αρχαίων προγόνων μας.

  Τα αποτελέσματά τους δημοσιεύθηκαν στην

  Επιστημονική Επιθεώρηση Nature Communications στο τεύχος που κυκλοφόρησε στις 14 Μαΐου.

  Τα αποτελέσματα αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία της ανάλυσης του DNA ως εργαλείου

  για την κατανόηση της ιστορίας και της προ-ιστορίας των Ελλήνων

  ανέφερε ο Καθηγητής Ιατρικής και Επιστημών Γονιδιώματος

  του Πανεπιστημιου Ουάσιγκτον, κ. Γεώργιος Σταματογιαννόπουλος

  που ήταν ο συντονιστής της έρευνας.

  «Πριν από περίπου 9.000 χρόνια,

  υπήρξε εκτεταμένη μετανάστευση ανθρώπων της Νεολιθικής Εποχής

  από περιοχές της Ανατολίας που αντιστοιχούν σήμερα

  σε μέρη της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής.

  Τότε έφτασαν στην Κρήτη και οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού.

  Η ανάλυση μιτοχονδριακού DNA που πραγματοποιήσαμε και η σύγκριση με άλλους πληθυσμούς,

  δείχνει ότι οι Μινωίτες έχουν την ισχυρότερη γενετική συσχέτιση με πληθυσμούς

  της Νεολιθικής Εποχής καθώς και με αρχαίους αλλά και σύγχρονους Ευρωπαίους

  και ιδιαίτερα με τον πληθυσμό της Κρήτης.

  Σύμφωνα με τα αποτελέσματά μας,

  ο Μινωικός πληθυσμός αναπτύχθηκε πριν από 5.000 χρόνια στην Κρήτη

  από προγόνους που κατοικούσαν στο νησί ήδη και είχαν φτάσει

  εκεί 4.000 χρόνια νωρίτερα», αναφέρει ο κ. Σταματογιαννόπουλος.

  Στη συνέχεια προσθέτει:

  «Οι γενετικές αναλύσεις παίζουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην πρόβλεψη

  και την προστασία της υγείας του ανθρώπου.

  Η μελέτη μας υπογραμμίζει το γεγονός ότι η ανάλυση του DNA μπορεί να μας βοηθήσει

  όχι μόνο να έχουμε ένα πιο υγιές μέλλον

  αλλά να κατανοήσουμε και την ιστορία μας.

  Παρόμοιες έρευνες θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε

  τις γενετικές σχέσεις μεταξύ Μινωιτών και Μυκηναίων

  και μεταξύ των Ελληνικών φυλών της Κλασσικής Ελλάδας».

  Η έρευνα

  Η ομάδα των ερευνητών καταλήγει ότι ο Μινωικός πολιτισμός αναπτύχθηκε

  από αυτόχθονες κατοίκους της Κρήτης κατά την Εποχή του Χαλκού,

  οι οποίοι ήταν απόγονοι των πρώτων ανθρώπων

  που αποίκισαν το νησί, 9.000 χρόνια περίπου πριν από σήμερα.

  Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν δείγματα από σκελετούς 37 ατόμων που βρέθηκαν

  σε μια σπηλιά στο οροπέδιο του Λασιθίου στην Κρήτη.

  Μιτοχονδριακό DNA από τα δείγματα αυτά συγκρίθηκε

  με αλληλουχίες από άλλους 135 σύγχρονους και αρχαίους ανθρώπινους πληθυσμούς.

  Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι το μιτοχονδριακό DNA των Μινωιτών

  δεν έχει ομοιότητες με τους Αιγύπτιους, Λίβυους και άλλους Αφρικανικούς πληθυσμούς.

  Αντίθετα, οι Μινωίτες έχουν μεγάλη γενετική ομοιότητα

  με τους σύγχρονους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

  Μάλιστα, η ανάλυση έδειξε υψηλό ποσοστό συγγένειας των Μινωιτών

  με τον σύγχρονο πληθυσμό της Κρήτης αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

  http://www.ethraki.com/images/ethraki_articles_photos/culture/kritiaytoxthones1.jpg

  Η μελέτη αυτή κατέστη δυνατή χάρη στη δραματική πρόοδο που έχει σημειωθεί

  τα τελευταία χρόνια στις τεχνολογίες ανάλυσης αρχαίων γονιδιωμάτων

  καθώς και στις νέες αλγοριθμικές τεχνικές που επιτρέπουν

  την στατιστική επεξεργασία δεκάδων χιλιαδών γενετικών αλληλουχιών με μεγάλη ταχύτητα.

  Οι υπεύθυνοι για τη στατιστική ανάλυση των δεδομένων,

  κ. Περιστέρα Πάσχου, Επίκουρη Καθηγήτρια

  στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,

  και ο κ. Πέτρος Δρινέας, Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

  του Πανεπιστημίου Rensselaer στις ΗΠΑ συμπληρώνουν:

  «Συγκρίναμε τις γενετικές αλληλουχίες των Μινωιτών

  με περισσότερα από 14.000 άτομα,

  κάτι που θα ήταν υπολογιστικά εξαιρετικά χρονοβόρο πριν από μόλις λίγα χρόνια.

  Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις στατιστικές μας αναλύσεις,

  η γενετική πληροφορία που περιέχεται στο μιτοχονδριακό DNA των Μινωιτών

  και έχει μεταβιβαστεί από τις μητέρες στα παιδιά από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα,

  είναι ακόμη εμφανής στους σύγχρονους κατοίκους του οροπεδίου του Λασιθίου».

  Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη μελέτη

  είχε ο κ. Μανώλης Μιχαλοδημητράκης, Καθηγητής

  Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης,

  ο οποίος συντόνισε την αναγνώριση και συλλογή των αρχαίων οστών

  που χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή του DNA.

  Μεγάλη ήταν η συμβολή του εκλιπόντος αρχαιολόγου Νίκου Παπαδάκη,

  ο οποίος ως Διευθυντής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου

  υπήρξε θερμός υποστηρικτής της μελέτης.

  Ο αρχαιολόγος Δρ. Βασιλάκης και η ανθρωπολόγος Δρ Mc George

  παρείχαν τα οστά που αποτέλεσαν το αντικείμενο της έρευνας.

  Πηγή

  http://kolakas.blogspot.gr/2015/08/to-dna.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Kolakas+%28KOLAKAS%29

  Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>