«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα σε κυβέρνηση και κόμμα Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα κρυφά χαρτιά του Τσίπρα


Με… δόλωμα τον ανασχηματισμό, θα επιχειρήσει να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις – Οι 10 που φεύγουν και αυτοί που θα αλλάξουν υπουργείο – Άγνωστος Χ ο Τσακαλώτος, που λέει: «Εγώ δεν είμαι Βαρουφάκης»! – Οι «53» έχουν 11 βουλευτές – Ποια είναι η θρυαλλίδα, που μπορεί να ανάψει τη φωτιά… – Δεν είναι οι εκλογές στην ατζέντα του Μαξίμου – Τι συμβαίνει στην κλειστή ομάδα του πρωθυπουργού – Στο σκοτάδι υπουργοί και βουλευτές, διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι συζητείται στη διαπραγμάτευση

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ -στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα-, που δεν είναι ενιαίο σώμα, αλλά αποτελείται από συνιστώσες, φανερές και κρυφές, και αυτό δεν είναι μυστικό.

Το βαρύ κλίμα φουντώνουν τα μέτρα που έχει αποδεχθεί η ηγεσία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις, προεκλογικές και μετεκλογικές, που δόθηκαν στον ελληνικό λαό. Και σήμερα, μόνο με το άκουσμα της καταιγίδας που έρχεται ο κόσμος είναι στα κάγκελα, καθώς έχει ήδη καταρρεύσει οικονομικά, σε όποιον τομέα κι αν δουλεύει, και βλέπει ότι, αντί να καλυτερεύει η κατάσταση, όλα μαυρίζουν.

Το κλίμα αυτό το εισπράττουν ήδη οι βουλευτές, και πολύ περισσότερο της επαρχίας. Δεν είναι κατασκεύασμα της αντιπολίτευσης το ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν στην περιφέρειά τους, να πάνε στο καφενείο, γιατί ακούν μόνο παράπονα, και μάλιστα σε έντονους τόνους.

Η παρατεταμένη επί μήνες αξιολόγηση ρίχνει λάδι στη φωτιά των αντιδράσεων, με τους βουλευτές αλλά και τους υπουργούς που δεν είναι στην πρώτη γραμμή ή δεν συνδέεται ο τομέας τους με τις διαπραγματεύσεις να έχουν παντελή άγνοια για το τι συζητούν οι αρμόδιοι υπουργοί με τους «θεσμούς», να μη γνωρίζουν ποια είναι η τακτική μας και μέχρι πού φθάνουν οι κόκκινες γραμμές.

Οι υπουργοί και οι περισσότεροι βουλευτές δεν διστάζουν να ομολογήσουν πως δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση και ξέρουν μόνο ό,τι λένε τα κανάλια και γράφουν οι εφημερίδες!

Μάλιστα, πολλοί βουλευτές έχουν φτάσει στο σημείο να συζητούν να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό -που κάνουν μαύρα μάτια να τον δουν- την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να ενημερωθούν και να του μεταφέρουν τον θυμό των τοπικών κοινωνιών.

Οι «53» και ο… δαυλός του Τσακαλώτου
Κρίσιμο στοιχείο των αναταράξεων είναι η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος σηκώνει το βαρύτερο φορτίο της διαπραγμάτευσης, αφού όλες οι καυτές απαιτήσεις των δανειστών-«θεσμών» θα έχουν οδυνηρές επιπτώσεις στη ζωή των νοικοκυριών, των συνταξιούχων, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και γενικά όλης της κοινωνίας, που επτά χρόνια τώρα καταληστεύεται.

Είναι γνωστό ότι ο Τσακαλώτος έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να παραμείνει υπουργός Οικονομικών αν δεν γίνει αποδεκτό το αφορολόγητο όριο των 9.100 ευρώ και υποχωρήσει η κυβέρνηση στην απαίτηση των δανειστών να κατέβει στα 8.170 ευρώ.

Η παραίτησή του θεωρείται δεδομένη σε μια τέτοια περίπτωση με βάση αυτά που έχει πει. Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι τελικά δεν θα δεχθεί αυτά που ζητάει το «κουαρτέτο», ότι «εγώ δεν είμαι Βαρουφάκης»!

Μια τέτοια εξέλιξη είναι πάρα πολύ πιθανό να οδηγήσει σε κατάρρευση της κυβέρνησης, δεδομένου ότι ο Τσακαλώτος είναι επικεφαλής της ομάδας-συνιστώσας των «53», που διαθέτει περί τους 11 βουλευτές. Κι αν αυτοί δεν ψηφίσουν τη συμφωνία, ο Τσίπρας χάνει τη δεδηλωμένη!

Σύμφωνα με καλές πληροφορίες, εκτός του Τσακαλώτου, οι άλλοι βουλευτές είναι ο Θοδωρής Δρίτσας, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, η Εύη Καρακώστα, ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Κωνσταντίνος Σπαρτινός, ο Γεράσιμος Μπαλαούρας και ο Χρήστος Μαντάς.

Για το αν στην ψηφοφορία για τη συμφωνία, όμως, θα καταψηφίσουν και οι 11 βουλευτές κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο, γιατί μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν, όπως υποσχέσεις για υπουργοποίηση… Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι οι «53» είναι απρόβλεπτοι…

Να προσθέσουμε ότι στους «53» ανήκουν ακόμη η Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Πέτρος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Όχι σε εκλογές
Οι απαιτήσεις των δανειστών από τη μια και από την άλλη η «απειλή» που έχει διατυπώσει ο Ευκλ. Τσακαλώτος για παραίτηση πυροδότησαν εκ νέου σενάρια για πρόωρες εκλογές, δεδομένου ότι πίσω από τον υπουργό Οικονομικών στοιχίζονται περί τους 11 βουλευτές. Ωστόσο, από το Μέγαρο Μαξίμου αποκλείουν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τονίζουν ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι στην ατζέντα του πρωθυπουργού, υπενθυμίζοντας ότι εκλογές έγιναν μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η τελική συμφωνία με τους δανειστές θα είναι μια καλή συμφωνία και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει πρόβλημα από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνουν, όμως, ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν ορισμένα προβλήματα.

Οι κινήσεις Τσίπρα στην «ανταρσία»
Όλα αυτά δεν μπορεί να μην είναι γνωστά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι να φτάσει να πάρει στα χέρια του τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει πρωθυπουργός, δίπλα τους… μαθήτευσε… Και ξέρει από ίντριγκες. Σίγουρα θα έχει χειριστεί πολλές και θα έχει αποτρέψει αρκετές. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι τα μέτρα, για τα οποία κανείς πλέον δεν τρέφει την αυταπάτη πως δεν θα είναι σκληρά και ασήκωτα, θα τα… πακετάρει με κάποιο… περιτύλιγμα, που θα τα κάνει πιο… εύπεπτα.

Και αυτό ίσως να επηρεάσει την τελική στάση των «53» αλλά και κάποιων άλλων συνιστωσών, όπως των προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ, των οποίων άτυπα επικεφαλής είναι ο Αντώνης Κοτσακάς, που σήμερα είναι σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ των βουλευτών αυτής της συνιστώσας είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Νάσος Αθανασίου, ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο Απόστολος Καραναστάσης, ο Μάριος Κάτσης και ο Αλέκος Τριανταφυλλίδης.

Επίσης, υπολογίσιμη είναι η κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, στην οποία ανήκουν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και οι βουλευτές Ολυμπία Τελιγιορίδου (Καστοριάς) και Γεωργία Γεννιά (Α’ Πειραιώς).

Υπάρχουν ακόμη και οι ανεξάρτητοι, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Όπλο, ο ανασχηματισμός
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την ψήφιση της «συμφωνίας των μέτρων» θα καταφύγει σε ευρύ ανασχηματισμό, με στόχο να λειτουργήσει σαν… αμορτισέρ για να μετριασθούν οι αντιδράσεις και να μεταφερθούν οι φακοί της δημοσιότητας στη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στους κυβερνητικούς και κοινοβουλευτικούς διαδρόμους, ακόμη και στο καφενείο της Βουλής, αρκετοί θα πρέπει να αρχίσουν να μαζεύουν τα προσωπικά τους είδη.

Πρώτος από τους σίγουρους για έξοδο είναι ο… νταής Παύλος Πολάκης και ακολουθεί ο Νίκος Φίλης (λέγεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει πει στον Τσίπρα πως η Εκκλησία δεν μπορεί να συνεργασθεί μαζί του). Ακούγεται ακόμη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη θέση του οποίου λέγεται πως θα μετακομίσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ο υπουργός Οικονομίας ακούγεται ότι θα αλλάξει υπουργείο, ενδεχομένως αν αποχωρήσει ο Τσακαλώτος, και θα αντικατασταθεί από τον Νίκο Παππά, για να χειριστεί τις επενδύσεις.

Στη λίστα λένε ότι είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ ο Γιάννης Μουζάλας πιθανότατα θα πάει στο Μαξίμου ως σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Μετανάστευσης.

Τι γίνεται η πρωθυπουργική ομάδα;
Κάποιοι που δεν αφήνουν να πέσει τίποτε κάτω επισημαίνουν ότι βήμα βήμα αποδυναμώνεται η πανίσχυρη ομάδα του πρωθυπουργού, καθώς φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο μακριά από το Μαξίμου.

Από την κλειστή ομάδα που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία, ο Νίκος Βούτσης έγινε πρόεδρος της Βουλής, ο Δημήτρης Βίτσας αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και ο Νίκος Παππάς μετακομίζει στο υπουργείο Οικονομίας, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες.

Επίσης, τους δύο τελευταίους μήνες έχει… χαθεί ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο δε Πάνος Σκουρλέτης μετά την αποχώρηση του Λαφαζάνη έχει πάει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έχει κι αυτό θέματα επενδύσεων. Μόνος, επομένως, έχει μείνει στο Μαξίμου ο Αλέξης…

http://www.paron.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>