«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είναι ο εμπνευστής της τελεσιγραφικού ύφους φόρμουλας της Άγκυρας για «λύση-πακέτο» στο προσφυγικό, που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου

«Έμπνευσης» Μέρκελ το τελεσίγραφο Άγκυρας για «λύση-πακέτο» στο προσφυγικό;
ΜΕΡΚΕΛ ΣΟΙΠΛΕ Α
14/03/2016 – 19:15

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είναι ο εμπνευστής της τελεσιγραφικού ύφους φόρμουλας της Άγκυρας για «λύση-πακέτο» στο προσφυγικό, που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες δεν διαψεύστηκαν, αλλά ούτε επιβεβαιώνονται.

Βασικά ανταλλάγματα είναι το «ξεπάγωμα» των πέντε κεφαλαίων που μπλοκάρει η Λευκωσία, η απελευθέρωση των ευρωπαϊκών θεωρήσεων διαβατηρίων για 75 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες και η παραχώρηση επιπλέον βοήθειας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ (ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στήριξης της Άγκυρας σε συνολικά 6 δισ. ευρώ).

 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων το Βερολίνο και η Άγκυρα είχαν επιδοθεί στη διαμόρφωση ενός πλαισίου «ελκυστικών προτάσεων», το οποίο «εμβολιάστηκε σε όλες τις πρόνοιες του» από Γερμανούς τεχνοκράτες και υποβλήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» σε ανταπόκρισή από τις Βρυξέλλες γράφει ότι:

– Υπό την «υψηλή καθοδήγηση» της Άνγκελα Μέρκελ, μπήκαν οι τελευταίες πινελιές της φόρμουλας που παρουσίασε αιφνιδιαστικά την επόμενη μέρα ο Αχμέτ Νταβούτογλου στους ανυποψίαστους, λοιπούς 26 ηγέτες, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και ένα μικρό «ρετούς» της λίστας ανταλλαγμάτων. Προτάχθηκαν τα τρία βασικά αιτήματα, για «ξεπάγωμα» των πέντε κεφαλαίων, για ελευθέρωση των ευρωπαϊκών θεωρήσεων διαβατηρίων και για επιπλέον οικονομική στήριξη, αλλά απαλείφθηκε η αναφορά σε αναβάθμιση της τελωνειακής σύνδεσης της Τουρκίας, αν και υπήρχε στα προσχέδια που επεξεργάστηκαν τεχνοκράτες της κυβέρνησης της Άγκυρας.
– Αποφασίστηκε ο κ. Νταβούτογλου να παρουσιάσει τις προτάσεις του και να αποχωρήσει αμέσως από τη Σύνοδο (όπως και έγινε), προκειμένου να παρασχεθεί χρόνος στους ηγέτες για «περισυλλογή» και να αναληφθεί κοινή δράση από την Άνγκελα Μέρκελ και την ολλανδική προεδρία για έγκρισή τους (κάτι που επίσης έγινε).

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή στις Βρυξέλλες τις κυπριακής εφημερίδας, ο κ. Τουσκ ενημερώθηκε το πρωί της 7ης Μαρτίου, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής και τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Κύπριος πρόεδρος , ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης με τον Ντόναλντ Τουσκ για να τον ενημερώσει διεξοδικά για το Κυπριακό, βρέθηκε προ εκπλήξεως. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του ανέφερε ότι «θα έχουμε κάποιες προτάσεις από τον Αχμέτ (σ.σ. Νταβούτογλου)», θέτοντας παράλληλα ενώπιον του Νίκου Αναστασιάδη την αξίωση του Τούρκου πρωθυπουργού για «ξεπάγωμα» πέντε διαπραγματευτικών κεφαλαίων που μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία, «το συντομότερο δυνατόν».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο «ξεπάγωμα» τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων, κάτι που κατέστησε σαφές και προς τον πρωθυπουργό της προεδρεύουσας Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, τόσο στο πλαίσιο απευθείας συνάντησης με τον κ. Νταβούτογλου, όσο και σε εκ του σύνεγγυς διαπραγμάτευση, ζήτησε ανταλλάγματα, παραπέμποντας στις προτάσεις της Λευκωσίας για άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και για επιστροφή των Βαρωσίων.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου απάντησε ότι το ζήτημα του ανοίγματος λιμανιών είναι συνδεδεμένο με τη νομιμοποίηση των πτήσεων από το Ερτζιάν (σ.σ. παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου), ενώ τουρκικοί κύκλοι ισχυρίζονταν ότι δεν τους μεταφέρθηκε αίτημα για επιστροφή των Βαρωσίων, το οποίο όπως είπαν, σε κάθε περίπτωση, «μόνο στο πλαίσιο συνολικής λύσης θα μπορούσε να ικανοποιηθεί».

Οι στόχοι της Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος φιλοδοξεί ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία με την Τουρκία θα δημιουργήσει εικόνα συνολικής διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος από την ΕΕ τερματίζοντας την εις βάρος της κριτική, στο εσωτερικό της Γερμανίας. Επίσης, θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης «αποτελεί το μεγάλο στοίχημα που οφείλει να κερδίσει για να παραμείνει στην ηγεσία της χώρας, στις εκλογές του 2017».

Ο δεύτερος στόχος της Άνγκελα Μέρκελ, είναι να καταδείξει εντός της ΕΕ ότι και στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης οι αποφάσεις έχουν σφραγίδα Βερολίνου. Επί του προκειμένου, θα πρέπει να επισημανθεί ότι τις τελευταίες βδομάδες, ο Ντόναλντ Τουσκ στήριζε τον σχεδιασμό της Αυστρίας για «κλείσιμο» της βαλκανικής διόδου, κάτι άλλωστε που είχε καταγραφεί και στα προσχέδια των δηλώσεων που κυκλοφόρησαν. Ωστόσο, η Άνγκελα Μέρκελ είχε αντιταχθεί στις κινήσεις της Βιέννης, καθώς είχε εμπλακεί σε μια έντονη διαμάχη με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος την κάλεσε να ακολουθήσει τη γραμμή που χάραξε, δημιουργώντας την εντύπωση ότι έχει το πάνω χέρι στις εξελίξεις.

Πλασάροντας την τουρκική φόρμουλα η κ. Μέρκελ , σύμφωνα με την ανταπόκριση, «γείωσε» τον καγκελάριο της Αυστρίας και «εξαφάνισε» τον Ντόναλντ Τουσκ, αξιοποιώντας το μειονέκτημα των προτάσεών τους, δηλαδή το κλείσιμο της βαλκανικής οδού, το οποίο προϋπέθετε μπλοκάρισμα των συνόρων Ελλάδας-ΠΔΓΜ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πρόσφυγες αλλά και για την Αθήνα. Σημειώνεται ότι με το μπλοκάρισμα της διακίνησης των προσφύγων από την Ελλάδα προς «ελκυστικές χώρες της ΕΕ», η Βιέννη και ο Ντόναλντ Τουσκ, επεδίωκαν να περιορίσουν τα αιτήματα της Τουρκίας, εκμηδενίζοντας τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει στη διαχείριση του προσφυγικού.

Νέα συνάντηση Τουσκ – Αναστασιάδη

Την Τρίτη, στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα έχει νέα συνάντηση στη Λευκωσία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ. Η επίσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως των αξιώσεων της Τουρκίας για ξεπάγωμα ενταξιακών κεφαλαίων, προκειμένου να συνεργαστεί στο προσφυγικό.

Ο κ. Αναστασιάδης θα υπογραμμίσει ότι η θέση της κυπριακής κυβέρνησης παραμένει αμετάβλητη ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν νοείται άνοιγμα τουρκικών ενταξιακών κεφαλαίων ως αντάλλαγμα για συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης Άγκυρας επί του προσφυγικού, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σημειώνεται ότι τα πέντε κεφάλαια , που έχει μπλοκάρει η Λευκωσία , είναι: Κεφ. 15: Ενέργεια, Κεφ.23: Δικαστικές Υποθέσεις και Θεμελιώδη Δικαιώματα, Κεφ. 24: Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Ασφάλεια, Κεφ.26: Παιδεία και Πολιτισμός, Κεφ. 31: Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας. Επίσης, η Λευκωσία έχει μπλοκάρει και το Κεφ. 2 : Ελευθερία Διακίνησης Εργατών.

«To κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου δεν είναι βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, παραδεχόμενη εντούτοις ότι η χώρα της έχει ωφεληθεί από την εξέλιξη αυτή.

Αν η Τουρκία ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της είμαστε έτοιμοι να βρούμε τη χρυσή τομή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πηγή: http://www.skai.gr/

Μοιραστείτε το!

7 comments to Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είναι ο εμπνευστής της τελεσιγραφικού ύφους φόρμουλας της Άγκυρας για «λύση-πακέτο» στο προσφυγικό, που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου

 • ”ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ” ”ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ”
  ”ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ”
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΟΡΟΣ;
  Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΟΗΕ ΤΟΥ 1951
  Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016

  Συχνά ακούμε και τον όρο «λαθρομετανάστης» και «παράνομος μετανάστης», όρους που προσωπικά θεωρώ υποτιμητικούς καθώς ο άνθρωπος ως οντότητα δεν είναι ποτέ λαθραίος ή παράνομος. Μπορεί να κάνει μια παράνομη πράξη (όπως το να εισέλθει λαθραία σε μια χώρα), αλλά αυτό αφορά την πράξη όχι τον άνθρωπο.
  Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής και θρησκευτικής δίωξης ή επειδή ανήκει σε μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα η οποία διώκεται. Πρόσφυγας είναι επίσης όποιος κινδυνεύει στη χώρα του λόγω πολέμου ή γενικευμένης βίας. Για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του και δικαιούται άσυλο και διεθνή προστασία στη χώρα που καταφεύγει. Οι πρόσφυγες προστατεύονται από τη Σύμβαση της Γενεύης του 1951 και από διεθνείς ευρωπαϊκές συμφωνίες και εθνικούς νόμους. Δικαιούνται να ζητήσουν άσυλο με βάση της Αρχής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το να χορηγήσει μια χώρα άσυλο σε πρόσφυγες δεν είναι πράξη φιλανθρωπίας ούτε δείγμα καλής θέλησης αλλά υποχρέωση με βάση διεθνείς συνθήκες και εθνικούς νόμους.Και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.

  Μετανάστες είναι όσοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους προσπαθώντας να βρουν εργασία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Συχνά υποχρεώνονται να φύγουν λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών και απόλυτης φτώχειας. Η διαφορά με τους πρόσφυγες είναι πως οι μετανάστες μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και δεν κινδυνεύει η ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα (αν και είναι μεγάλη συζήτηση κατά πόσο η απόλυτη φτώχεια δεν απειλεί και την ζωή κάποιου). Έχει σημασία να αναφερθεί πως συνήθως όταν εισέρχονται στην Ελλάδα, τόσο οι πρόσφυγες όσο και οι μετανάστες δεν διαθέτουν έγγραφα και δεν είναι εύκολο να εξακριβωθεί η ταυτότητα τους. Ακολουθούν συνήθως τους ίδιους επικίνδυνους δρόμους εισόδου. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να υπάρχει μια δίκαιη και γρήγορη διαδικασία ασύλου ώστε να ελεγχθούν οι άνθρωποι και να εξακριβωθεί ποιος είναι πρόσφυγας και ποιος είναι οικονομικός μετανάστης».

  Λαθρομετανάστης: «Το κεντρικό νομοθέτημα για την μετανάστευση είναι ο Ν.3386/2005 («Για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια», ο οποίος έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές). Σε αυτόν τον νόμο ορίζονται συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα, δηλαδή πράξεις που σύμφωνα με την μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας είναι παράνομες και τιμωρούνται (…). Σε καμία από αυτές τις ποινικές διατάξεις γίνεται χρήση των όρων «λαθρομετανάστης», ή «λαθρομετανάστευση». Επομένως η επιλογή του ποινικού νομοθέτη είναι να μην χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη ορολογία.

  Μόνο σε ένα άρθρο περιλαμβάνεται ο όρος «λαθρομετανάστες» στον μεταναστευτικό νόμο, σε άλλο κεφάλαιο, πέραν των ποινικών κυρώσεων: στο άρθρο 76, το οποίο έχει τίτλο «Προϋποθέσεις και διαδικασία διοικητικής απέλασης». (…) Ο όρος «λαθρομετανάστευση» έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια προνομοθετικά κείμενα (αιτιολογικές εκθέσεις), κυρίως σε τμήματα που αναφέρονται στην μεταναστευτική πολιτική. (…) Δηλαδή η νομοθεσία, παρόλο που περιέχει περιστασιακά τον όρο, όταν έρχεται η ώρα να ορίσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με την μετανάστευση, αποφεύγει την χρήση του. Επομένως, οι όροι «λαθρομετανάστης» και «λαθρομετανάστευση» δεν είναι σαφείς νομικά. Αντιλαμβανόμαστε ότι παραπέμπει σε κάποια παρανομία, αλλά ο νόμος σιωπά ως προς το πώς ορίζεται η συγκεκριμένη παρανομία.

  Έτσι, η χρήση του όρου «λαθρομετανάστες» στο δημόσιο λόγο, θεωρώ ότι προσβάλλει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των προσώπων, στα οποία αναφέρεται. Γιατί τους αποδίδει αυτομάτως την ιδιότητα του παρανόμου, χωρίς να προβλέπεται τέτοια ιδιότητα και, πολύ περισσότερο, χωρίς βέβαια να υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση που να κηρύσσει τα πρόσωπα ένοχα. Έτσι πρόκειται τελικά για έναν όρο όχι μόνο τεχνικά ασαφή, αλλά, ανάλογα και με το πλαίσιο της χρήσης του, μπορεί να αποτελέσει και προσβολή της προσωπικότητας του άλλου, ως μια περίπτωση εξύβρισης».

  Πότε ένας άνθρωπος θεωρείται πρόσφυγας και πότε μετανάστης – Ποια δικαιώματα έχει ένας πρόσφυγας
  «Το πρόσωπο που συνεπεία γεγονότων και δεδικαιολογημένου φόβου διώξεως ευρίσκεται εκτός της χώρας της οποίας έχει την υπηκοότητα».

  Αυτός είναι ο ορισμός του πρόσφυγα, όπως διατυπώνεται στην Διακήρυξη του 1951 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και όπως αναθεωρήθηκε από το Πρωτοκόλλο Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ του 1967.

  Την Διακήρυξη αυτή έχουν υπογράψει 116 κράτη παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και όλα τα ευρωπαϊκά.

  Το πώς καθορίζεται το πότε ένας άνθρωπος υπάγεται στην κατηγορία αυτή και άρα θεωρείται πρόσφυγας και αποκτά τα αντίστοιχα δικαιώματα, εξαρτάται από συγκεκριμένες λεπτομέρειες, που αφορούν κατά κύριο λόγο στην ερμηνεία των όρων «φόβος» και «δεδικαιολογημένος» που συμπεριλαμβάνονται στον ορισμό και που είναι δύσκολο να αποδοθούν αντικειμενικά.

  Η κύρια διαφοροποίηση γίνεται μεταξύ των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών, για τους οποίους η Υπατη Αρμοστεία εξηγεί πως είναι «πρόσωπα που για λόγους διαφορετικούς από εκείνους που αναφέρονται στον ορισμό του πρόσφυγα εγκαταλείπουν οικειοθελώς τη χώρα τους με σκοπό να εγκατασταθούν αλλού».

  Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος χαρακτηρίζεται πρόσφυγας, τότε δικαιούται αμέσως ένα ειδικό διαβατήριο, το διαβατήριο Nansen, με το οποίο έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει ελεύθερα και νόμιμα σε κάθε μια από τις 116 χώρες παγκοσμίως που έχουν υπογράψει την Διακήρυξη.

  Ο ΟΗΕ μάλιστα αναφέρει ειδικά πως από τη στιγμή που πιστοποιείται ως πρόσφυγας, τότε είναι υπό την αιγίδα και την απόλυτη προστασία του Οργανισμού.

  Διαβάστε εδώ ολόκληρο το εγχειρίδιο για τον καθορισμό των προσφύγων από τον ΟΗΕ : http://www.protothema.gr/files/1/2015/04/14/HANDBOOK.pdf

  http://dynati-ellada.gr/index.php/epikairotita/item/11889-prosfygas-metanastis-lathrometanastis-poios-einai-o-sostos-oros-i-synthiki-oie-tou-1951

 • ΣΟΚ !!!! 32 δις ευρώ στοιχίζουν κάθε χρόνο οι Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα !!!

  Λέει η είδηση για την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην Γερμανία:

  “Για μια ακόμα φορά προειδοποίησε, (ο Νίκος Κοτζιάς), σε συνέντευξή του στην Süddeutsche για κύμα λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας: «Αν εκατομμύρια άνθρωποι αρχίσουν να μετακινούνται προς την Ευρώπη, ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών”.

  Πριν λίγες μόνο μέρες, η αρμόδια υπουργός (λαθρο)μετανάστευσης Τ. Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» είχε πει πως “ο στόχος του υπουργείου είναι να καταγράψει πόσοι είναι οι λαθρομετανάστες που κινούνται στον ελληνικό χώρο λέγοντας πως κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για 200 χιλιάδες”.

  Τελικά ΠΌΣΟΙ είναι οι λαθρομετανάστες στην χώρα μας;
  Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες (κατά την Χριστοδουλοπούλου), ή κάμποσα εκατομμύρια (κατά τον Κοτζιά);

  Σύμφωνα με τη Eurostat, 900.000 περίπου μετανάστες ζούσαν το 2009 στην Ελλάδα καταλαμβάνοντας το 8,1% του πληθυσμού. Το 2011, σύμφωνα πάλι με τα επίσημα στοιχεία (αυτούς που έμεναν κάπου ώστε να μετρηθούν) που έδωσε στη δημοσιότητα πάλι η Eurostat, στην Ελλάδα ζούσαν 1,255.000 άτομα ή 11,1% του πληθυσμού. Σε δυο χρόνια υπήρξε αύξηση 355.000 ατόμων!

  Σήμερα, 4 χρόνια μετά, επίσημα και ανεπίσημα, πόσους ξένους έχουμε στην Ελλάδα;

  Από που έρχονται;

  Γιατί έρχονται στην χώρα μας;

  Πριν συνεχίσουμε, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε πως η “καραμέλα” των αλληλέγγυων που θέλουν να συντηρούν τις ΜΚΟ τους με ζεστό κρατικό χρήμα σπέρνοντας το ψεύδος πως η λαθρομετανάστευση σχετίζεται με εμπόλεμες ζώνες ή κοινωνικά προβλήματα κλπ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!

  Τη δεκαετία του ’90 η Ελλάδα δεν δέχθηκε μεταναστευτικό ρεύμα από τις εμπόλεμες ζώνες της Βοσνίας ή της Σερβίας, όπως και τώρα δεν δέχεται κύμα από τη Λιβύη ή την Συρία ή το Ιράκ και το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και την Σομαλία (εκτός και εάν οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους Καταριανοί τους προωθούν για τους δικούς τους – εμφανέστατους – λόγους).

  Στην πραγματικότητα οι πόλεμοι δεν συνδέονται με τα μεταναστευτικά ρεύματα διαχρονικά, με κλασσικότερο παράδειγμα τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο όπου δεν είχαμε ελληνικό κύμα μετανάστευσης στη γείτονα Τουρκία, ούτε γαλλικό στην Ισπανία, ούτε δανέζικο στην Σουηδία κτλ.

  Ο πόλεμος στη Κορέα δεν προκάλεσε μετανάστευση στην Ιαπωνία, Ταιβάν κτλ και ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ τη δεκαετία του 80 δεν προκάλεσε μαζική έξοδο προς την Ευρώπη. όπως και ο πόλεμος το 2006 στο Λίβανο δεν είχε αυτά τα αποτελέσματά ούτε οι πόλεμοι του ’67-’73 σε Αίγυπτο και Ιορδανία.

  Όσο για την οικονομική αιμορραγία, όπως αυτή μεταφράζεται για την Ελλάδα, τα νούμερα είναι απογοητευτικά!http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Statistics/externalsector/balance/basic.aspx

  12 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών.
  9 δισ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από (λαθρο)μετανάστες.
  2.700.000.000€ στοιχίζουν στο κράτος κάθε χρόνο τα νοσήλια των ανασφάλιστων λαθρομεταναστών. Εάν συνυπολογιστούν και οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων το κόστος ανεβαίνει στα 5-6,5 δις (δηλώσεις του πρώην υπουργού υγείας κλεφτοπασόκου Λοβέρδου).
  1.500.000.000€ στοιχίζει η παρανομία των λαθρομεταναστών στην χώρα μας (αυτά τα στοιχεία δίνει το υπουργείο Δ/Τ, μόνο για την επιπλέον αστυνόμευση)…
  7.500.000.000€ είναι τα έσοδα από το παραεμπόριο των λαθρομεταναστών… Αν συνυπολογίσουμε και τα μαγαζιά που κλείνουν, τα ποσά που χάνει το κράτος είναι ανυπολόγιστα.
  Έτσι μόνο το άμεσο οικονομικό κόστος της υπόθεσης λαθρομετανάστευση ανέρχεται ετησίως στο αστρονομικό ποσό των 32 δις ευρώ. Το έμμεσο οικονομικό κόστος (πχ. αυξημένες ανάγκες φύλαξης των συνόρων) δεν μπορεί να υπολογιστεί.

  Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, την ίδια στιγμή βάσει στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2012, όπου συρθήκαμε στο μνημόνο 2, υπολογιζόταν στα 24,5 δις ευρώ.

  Προσοχή, μιλάμε για το συνολικό έλλειμμα συμπεριλαμβανομένων τόκων και χρεολυσίων και όχι για το πρωτογενές έλλειμμα…

  Αλλά τι πειράζει; Η Χριστοδουλοπούλου να είναι καλά! Ενώ το υπέρμετρο πάθος της για τους λαθρομετανάστες αποτυπώνεται στην φράση που είπε στην συνέντευξη της στο News247: “Η Ελλάδα είναι αφιλόξενη για τους μετανάστες, ενώ στους τουρίστες είμαστε δουλικοί…”

  Μάλλον θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο για να είναι ευχαριστημένη η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός (λαθρο) μετανάστευσης.

  Στους λαθρομετανάστες να είμαστε δουλικοί και στους τουρίστες αφιλόξενοι;

  Υ.Γ. : Τι Δανία του Νότου, τι 2ο Μονακό της Μεσογείου, τι Πακιστάν του Βορρά! To ίδιο είναι κυρά Τασία Χριστοδουλοπούλου μου… Καλή καρδιά!

  Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

  http://alertgr.blogspot.gr/2015/03/32_23.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#.VRFW0_3qEkU

  http://kyklwpas.blogspot.gr/2015/03/32.html

 • ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ”ΘΥΜΑΤΟΣ”
  Άρθρο του Francesco Lamendola
  Μετάφραση – Σχόλια: Ιωάννης Αυξεντίου

  Είμαστε μάρτυρες, κατά την πορεία των τελευταίων δεκαετιών,
  ενός φαινομένου ολοένα αναπτυσσόμενου και διαδιδόμενου:
  την αυξανόμενη, διάχυτη και σχεδόν αχαλίνωτη θυματοποίηση
  σημαντικών πτυχών της κοινωνικής, πολιτικής, νομικής, οικονομικής και πολιτισμικής διαλεκτικής.

  Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, αρκεί όποιος θεωρεί ότι παραβιάστηκαν τα δικαίωμα του
  (στην υγεία,
  στην μόρφωση,
  στο να τελειώσει το πανεπιστήμιο χωρίς να διαβάζει,
  να υιοθετήσει παιδί αν και είναι γκέι,
  να πάρει σύνταξη στα 50)
  παρουσιάζεται, με έναν καλό δικηγόρο,
  υπό την μορφή θύματος,
  και έχει σίγουρη την νίκη.
  Και όχι μόνον:
  ο ρόλος του θύματος μπορεί να μετατραπεί σε ένα κερδοφόρο επάγγελμα,
  ένας τρόπος για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα
  της προσωπικής του συντήρησης.

  Στο επίπεδο της πολιτικής:
  σήμερα οι πόλεμοι γίνονται
  για να υπερασπιστούν τα ”θύματα”,
  για να τα προστατέψουν από τα ”εγκλήματα” του πιο ισχυρού.
  Με αυτή την αιτιολόγηση, στο τέλος του δεύτερης χιλιετηρίδας,
  τα δυτικά έθνη έκαναν έναν σκληρότατο πόλεμο
  εναντίον της Σερβίας,
  κατηγορώντας την ότι δεν σέβεται
  τα ανθρώπινα δικαιώματα των Aλβανών του Κοσσόβου
  και αποσκοπεί στην εθνοκάθαρση.
  Μετά την δυτική επέμβαση,
  το Κόσσοβο αφαιρέθηκε από την σερβική κυριαρχία και,
  όταν έκλεισαν τα φώτα της δημοσιότητας,
  ο σερβικός πληθυσμός υποβλήθηκε
  σε διακρίσεις και βιαιότητες εκ μέρους των Αλβανών,
  έτσι ώστε να γίνει μία πραγματική εθνοκάθαρση.
  Αλλά πλέον, στο φαντασιακό της παγκόσμιας δημόσιας γνώμης
  και επίσης για τους διεθνείς οργανισμούς δικαιοσύνης,
  οι ένοχοι ήταν οι Σέρβοι
  και οι Αλβανοί ήταν τα θύματα:
  οι ρόλοι είχαν ήδη ανατεθεί
  και κανείς δεν γύρισε να μιλήσει για εκείνη την ιστορία,
  κανείς συμπονετικός και αμερόληπτος δημοσιογράφος
  ΔΕΝ ξανάναψε τις τηλεκάμερες για να καταγράψει
  εκείνο που τα πρώην θύματα
  έκαναν στους πρώην ενόχους,
  τώρα πλέον ανίσχυρους.

  Παρόμοια συζήτηση μπορεί να γίνει
  για ορισμένες κατηγορίες παράνομων μεταναστών,
  οι οποίοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να περιμένουν
  να γίνει δεχτή η αίτηση τους για πολιτικό άσυλο,
  για να επιδοθούν σε εγκληματικές πράξεις
  μέσα στην χώρα που τους φιλοξενεί και τους συντηρεί.
  Η λήψη μιας αυστηρής στάσης έναντι αυτών,
  αμέσως εγείρει την κατηγορία του ρατσισμού.
  Επιπλέον, ισοδυναμεί
  με την άρνηση ενός υποτιθέμενου δικαιώματος:
  της αδιάκριτης και χωρίς όριο υποδοχής…

  Σχόλια:

  Στην Ελλάδα, την εδραίωση της ”δικτατορίας του θύματος”

  την έχει αναλάβει, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν,
  μεταξύ πολλών άλλων,
  το κανάλι MEGA
  σε ”αγαθή” συνεργασία
  με την οργάνωση AVAAZ του Τζωρτζ Σόρος.
  Πάντως μην ανησυχείτε,
  θα πάρουμε το βραβείο Νόμπελ
  και για άλλη μία φορά η Ελλάδα θα πρωτοτυπήσει:

  πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία

  μία χώρα θα τιμηθεί με το βραβείο νόμπελ,

  διότι ηθελημένα

  παραδόθηκε στον ισλαμικό αποικισμό.

  Σε αυτή την περίπτωση, πράγματι…

  κλάψτε για το θύμα!

  http://theodotus.blogspot.gr/2016/02/blog-post_22.html#more
  ΠΗΓΗ : http://redskywarning.blogspot.gr/2016/03/made-in-usa.html

  Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ .

 • Η αφέλεια,
  η αφασία
  και η μυωπία
  ως ‘χριστιανικές αρετές’
  (3)
  (και η λογική του “δε με νοιάζει τίποτα”)
  Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

  Μοιάζουν να είναι αδιάφοροι.
  Δεν συγκινούνται με τίποτα.
  Απολαμβάνουν την ‘νιρβάνα’ τους.
  Και παριστάνουν ότι είναι ‘υπεράνω’ όλων αυτών
  που έχουν κάνει τους Έλληνες να ζουν μέσα στην ανασφάλεια και στην αγωνία.

  Πετάνε σε ροζ συννεφάκια ή παίζουν με μαεστρία το παιχνίδι της Νέας Τάξης;

  Δεν τους λέει τίποτα το γεγονός ότι τα κύματα των λαθρομεταναστών
  καταφθάνουν από την Τουρκία.

  Δεν τους ανησυχεί καθόλου ότι επιβεβαιώνεται το ‘Δόγμα Οζάλ’:

  “Για να τελειώνουμε με την Ελλάδα

  αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια ανθρώπους από εδώ”.

  Δεν αντιλαμβάνονται ότι γείτονες

  δεν έχουμε τους Ιρλανδούς,

  τους Βέλγους

  και τους Αργεντινούς.

  Δεν έχουν ακούσει για τα σχέδια
  των Αλβανών,
  των Σκοπιανών
  και των Τούρκων
  εις βάρος της πατρίδας μας;
  Ιδιαίτερα αυτήν την χρονική συγκυρία,
  δεν τους τρομάζει καθόλου η ιδέα
  ότι η μία ανυπόληπτη και γονατισμένη Ελλάδα

  θα πρέπει να δείξει ότι είναι ‘καλό παιδί’

  και να δεχτεί ότι την διατάξουν

  οι μεγάλοι αφεντάδες της Οικουμένης.

  Δεν ανησυχούν για την έντεχνη και από καιρό

  σχεδιαζόμενη δημιουργία

  ‘μειονοτήτων’.

  Δεν ανησυχούν μήπως σε κρίσιμη στιγμή

  οι χιλιάδες νεοβαπτισμένοι «Έλληνες» στρατευθούν με τον εχθρό;

  (Για διαβάστε τι καταγγέλλει μία καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ του Πειραιά.
  Για διαβάστε τι λένε τα παιδιά
  των σημερινών (λαθρο)μεταναστών
  και αυριανών «Ελλήνων» για τη χώρα μας).
  http://www.eglimatikotita.gr/2010/03/blog-post_4408.html

  Δεν τους νοιάζει η αύξηση της εγκληματικότητας
  που έχει πάρει απίστευτες διαστάσεις
  και έχει κάνει την ζωή των περισσοτέρων Ελλήνων (αλλά και αλλοδαπών) κόλαση.
  Δεν τους νοιάζει που ορισμένοι απελπισμένοι
  από την απουσία ενός ανίκανου κράτους
  που τους έχει προ πολλού εγκαταλείψει
  και τους θυμάται μόνο για φόρους ή για ψήφους,
  είναι στο παρά πέντε να αγοράσουν όπλα
  και να πάρουν το νόμο στα χέρια τους,
  μετατρέποντας την ‘σύγχρονη’ Ελλάδα
  σε ατελείωτο Φαρ Ουέστ.

  Δεν τους απασχολούν οι βιασμοί
  που έχουν γίνει καθημερινό πλέον φαινόμενο,
  ακόμα και μέρα μεσημέρι.

  Ή μήπως πρέπει να τους αποδεχτούμε ως ‘τιμωρία μας’,
  γιατί έναν τέτοιο αισχρό επιχείρημα ξεστόμισε,
  η γνωστή και από τα κανάλια κα. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ,
  ειδική σύμβουλος του Υφυπουργού Προ. Πο. κ. Βούγια,
  η οποία τόλμησε (και είναι και γυναίκα!)
  να δηλώσει για τον βιασμό 27χρονης Ελληνίδας
  από λαθρομετανάστες στην Ομόνοια: «…
  Να θυμάστε βέβαια ότι η βία φέρνει βία.
  Οι ευθύνες για τον βιασμό αγγίζουν
  και όλους αυτούς τους εθνικόφρονες και αδιάλλακτους δήθεν πατριώτες».

  Πώς να κρίνεις ορισμένους ‘εγκέφαλους’,
  που ούτε λίγο ούτε πολύ,
  κατάντησαν από την πολύ ‘σοφία’ τους
  και την πολύ ‘ευαισθησία’ τους
  να κατηγορούν συλλήβδην όλους τους Έλληνες ότι αυτή
  – η έξαρση της εγκληματικότητας και το καθεστώς του τρόμου –
  είναι η ‘δίκαιη τιμωρία’ τους
  για το ‘έγκλημά’ τους ότι συμμάχησαν με την ‘πλουτοκρατία’
  και την ‘αποικιοκρατία’ της δυτικού πολιτισμού!

  Έλα να το πεις αυτό στην 95χρονη γιαγιά που βιάσανε στην Εύβοια
  και στην 87χρονη στο Μενίδι οι Πακιστανοί.
  Έλα!
  Πες της «καλά να πάθεις γιαγιά που ήσουν με τους αποικιοκράτες».

  Πες το!

  Δεν τους νοιάζει που το παραεμπόριο οργιάζει
  στερώντας από το κράτος γύρω στα 5 δις (!!!)
  εν μέσω οικονομικού ‘σφιξίματος’,
  αλλά παρόλα αυτά κανένας ‘αρμόδιος’ δεν δείχνει να συγκινείται,
  την ώρα που τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο
  σπρώχνοντας δεκάδες και εκατοντάδες στην ανεργία;
  Δεν τους νοιάζει που τα ξενοδοχεία στην Αθήνα,
  κλείνουν το ένα μετά το άλλο και απολύεται κόσμος.
  Δεν τους νοιάζει που ακόμα και τον χώρο της Ακρόπολης
  και του ‘περίλαμπρου’ νέου Μουσείου
  έχουν καταλάβει παράνομοι μικροπωλητές

  από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

  Δεν τους νοιάζει που την ώρα
  που το εισόδημα του λαού δέχεται άγρια επίθεση
  από την κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών,
  Γ. Ραγκούσης φροντίζει να… ελαφρύνει
  από οικονομικά βάρη τους μετανάστες,
  καθώς στο εν λόγω νομοσχέδιο
  για την Χορήγηση Ιθαγένειας
  το παράβολο πολιτογράφησης από 1.500 ευρώ μειώνεται σε 700,
  ενώ η επαναίτηση από 700 ευρώ μειώνεται στα 200!
  Αν υπολογίσουμε ότι θα πολιτογραφηθούν ως Έλληνες 250.000 μετανάστες,
  εύκολα αντιλαμβανόμαστε πόσα χρήματα θα χάσει το κράτος μόνο από τις αιτήσεις:
  πάνω από 200 εκατ. ευρώ, τα οποία θα τα… γλιτώσουν οι μετανάστες!

  Δεν τους καίγεται καρφί για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων φυματίωσης,
  (η οποία ‘επέστρεψε’ απειλητικά!)
  ηπατίτιδας, και άλλων λοιμωδών νοσημάτων,
  μέχρι και λέπρας, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εισροής των λαθρομεταναστών,
  ότι η Αθήνα έχει γεμίσει αμέτρητες πολυκατοικίες ‘υγειονομικές βόμβες’,
  που ακόμα και ελεγκτές υγείας μολύνθηκαν κατά τους ελέγχους,
  ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα και οι αλλοδαποί ξεπερνούν το 80%
  του συνόλου των πολιτών που καταφεύγουν στα επείγοντα.

  Δεν τους απασχολεί η συστηματική παραχάραξη της ιστορίας

  και η διαστρέβλωση των πάντων,

  από τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης

  και της αποεθνοποίησης,

  που έφτασε στα όρια της ύβρεως,

  όταν έγινε γνωστό ότι στην πρώτη σελίδα της αιτιολογικής έκθεσης

  του εν λόγω Νομοσχεδίου,

  προς ενίσχυση δήθεν της αφομοιωτικής ικανότητος της ελληνικής κοινωνίας

  να αποδέχονται ‘μετανάστες με διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό’,

  αναφέρεται η περίπτωση

  των Μικρασιατών και των Ποντίων Προσφύγων

  μετά την Καταστροφή του 1922 (!!!!)..

  δηλαδή για το ΠΑΣΟΚ οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες

  είναι το ίδιο με τους Αφγανούς και τους Πακιστανούς…

  Δεν τους νοιάζει που με το ‘Δουβλίνο 2’

  που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση,

  όλοι οι λαθρομετανάστες που εισέρχονται παράνομα

  απαγορεύεται να προωθηθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες

  και έτσι λιμνάζουν στην χώρα μας.

  Δεν τους νοιάζει που είναι ξεκάθαρο

  ότι σε μία τέτοια εποχή που η απογοήτευση

  και η δυσφορία του λαού φτάνει στο απροχώρητο

  και μία κοινωνική εξέγερση είναι πολύ πιθανή,

  η κυβέρνηση έδειξε περισσή σπουδή να εφεύρει νέους ψηφοφόρους

  που βέβαια το τι θα ψηφίσουν κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια

  (ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδας,

  Ζ. Ντ. Κολομπανί προκάλεσε ‘σεισμό’ όταν τόλμησε

  στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου να καταγγείλει

  ότι πίσω από το εγχείρημα αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες ψηφοθηρίας,

  οι οποίες θα ωφελήσουν το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ).

  Δεν του πάει το μυαλό κανενός ότι μέσα από την νομιμοφάνεια

  του εν λόγω νομοσχεδίου εξυπηρετούνται μικροπολιτικές σκοπιμότητες

  καθώς βρισκόμαστε μπροστά

  σε μία ‘βίαιη’ πολιτική απόπειρα αλλαγής της σύνθεσης του εκλογικού σώματος

  και ‘βίαιη’ απόπειρα αλλοίωσης της εθνολογικής

  και πολιστισμικής ταυτότητας του ελληνικού έθνους – κράτους.

  Δεν τους νοιάζει που κανείς δεν μπορεί να μας πει

  πόσοι ακριβώς είναι οι αλλοδαποί στην Ελλάδα.

  (Ο Πρωθυπουργός μίλησε για νομιμοποιηθέντες 534.000,

  ο Υπουργός Εσωτερικών για 900.000,

  το Υπουργείο Εσωτερικών για 1.000.000

  και ο πρόεδρος των μεταναστών, Κολομπανί για 2.500.000!!!

  Μόνο από τον πίνακα των συλληφθέντων αλλοδαπών

  από την Διεύθυνση αλλοδαπών της Αστυνομίας

  βγαίνει το συμπέρασμα: από 2006 έως 2009 συνελλήφθησαν 480.085.

  Όταν για έναν που συλλαμβάνεται μπαίνει άλλος ένας

  (ο Ο.Η.Ε. μιλάει για δύο ή τρεις!) κάντε τον λογαριασμό.

  Δεν τους νοιάζει που την ίδια ώρα

  η Ελλάδα γερνάει, συρρικνώνεται,

  Αλλά λένε ότι για αυτό οι μετανάστες θα ‘βοηθήσουν’

  στο πρόβλημα και θα αναζωογονήσουν τον ελληνισμό!

  Αντί να δοθούν κίνητρα στην ελληνική οικογένεια

  να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει θέλουν να μας αντικαταστήσουν!

  Δεν τους απασχολεί που το 1993
  η τότε Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή γι το Δημογραφικό Πρόβλημα,

  είχε καταλήξει σε εντελώς άλλα συμπεράσματα:

  Μεταξύ άλλων:

  «Ο επαναπατρισμός των πολιτικών προσφύγων και η μαζική έλευση ομογενών (Ποντίων και Βορειοηπειρωτών)

  με σωστή πολιτική παρέμβαση θα έχει θετικά αποτελέσματα.

  Η πολιτεία πρέπει να τους βοηθήσει να εγκατασταθούν και να εργαστούν,

  όχι μόνο στα αστικά κέντρα αλλά κυρίως σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές

  και να δώσουν μία νέα δυναμική σε πολλές αγροτικές περιοχές

  κυρίως της Βορείου Ελλάδος.

  Οι κοινές πολιτιστικές ρίζες και η Ορθοδοξία βοηθούν πολύ στην προσαρμογή και αφομοίωση τους από την ελληνική κοινωνία.

  Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί

  η είσοδος και η απασχόληση εκατοντάδων χιλιάδων ξένων μεταναστών

  νομίμως (και παρανόμως κυρίως)

  εισελθόντων στη χώρα μας στις τελευταίες δεκαετίες.

  Με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών – αλλοδαπών

  κυρίως μουσουλμάνων από Αφρικανοασιατικές χώρες,

  η Ελλάς μεταβάλλεται σε τόπο υποδοχής μεταναστών

  που δημιουργούν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα

  (προστριβές στην αγορά εργασίας,

  αύξηση της εισφοροδιαφυγής με μεγάλες συνέπειες

  στους ασφαλιστικούς οργανισμούς,

  αύξηση εγκληματικότητας,

  διακίνηση ναρκωτικών κλπ) και δεν μπορούν να προσαρμοστούν

  την ελληνική κοινωνία λόγω

  του τελείως διαφορετικού πολιτισμού του Ισλάμ,

  που δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά και τρόπος ζωής».

  Τι άλλαξε από τότε.

  Το ότι πήγε η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά!

  Αυξήθηκε η υπογεννητικότητα,

  αυξήθηκε η λαθρομετανάστευση.

  Τυχαία όλα αυτά;

  http://redskywarning.blogspot.gr/2010/03/3.html

 • Ξεπουλάνε την Ελλάδα Αρχισε η μείωση των Εθνικών μας συνόρων από τους Τούρκους (Βίντεο)

  2 Σεπτεμβρίου 2015

  http://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/field/image/synora.jpg?itok=KGK21Gla

  Οι Έλληνες στην ιστορία μας έχουμε γράψει χρυσές σελίδες, αλλά και μαύρες.

  Αυτές τι μαύρες σελίδες.

  τις έγραφαν πάντα οι προδοσίες των κυβερνώντων, από το 1922 μέχρι και το 1974, όταν και χάναμε συνεχώς εδάφη και Έλληνες.

  του Ιωάννη Λαμπρόπουλου

  Και μία τέτοια μεγάλη προδοσία, περνάει ο Ελληνισμός σήμερα.

  Όλες οι προδοσίες στο παρελθόν αιματοκύλισαν τον Ελληνισμό και αν αυτά τα ξεχάσαμε και έχουμε εμπιστευθεί πάλι τους προδότες, τότε δυστυχώς η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί μας.

  Γιατί αν παλαιότερα τις προδοσίες τις έκρυβαν ,

  μετά το 2010, έγιναν απόλυτα φανερές, αφού η Αντισυνταγματικότητα, η παρανομία,

  η ψευτιά και η εξαπάτηση του λαού, γινόταν απροκάλυπτα, πέρα και έξω από κάθε λογική.

  Και όλα τα νομοθετήματα που φτωχοποιούσαν τις επόμενες γενεές των Ελλήνων

  και παρέδιδαν μέχρι και την εθνική κυριαρχία,

  τα ψήφιζαν με την ίδια ευκολία που έτρωγαν τα καρότα.

  Έκαναν μέχρι και Πραξικόπημα και ακύρωσαν το Πολίτευμα της χώρας,

  αφού δεν σεβάστηκαν το Δημοψήφισμα και το “ΟΧΙ” του λαού το έκαναν μόνοι τους “ΝΑΙ”.

  Αυτά έγιναν από την πολιτική ηγεσία,

  αλλά και η Στρατιωτική ηγεσία από την μεριά της

  έχει παραδώσει το Αιγαίο στους Τούρκους

  και δεν υπερασπίζεται τίποτα από την εθνική μας κυριαρχία.

  Όλα αυτά δεν είναι πλέον ενδείξεις.

  Είναι αποδείξεις εσχάτης προδοσίας της πατρίδος

  και είναι φανερό δυστυχώς, πως και πάλι το αιματοκύλισμα του Ελληνισμού

  θα είναι αναπόφευκτο, αφού εκεί οδηγούν όλες οι προδοσίες.

  ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  Αν κάποτε είμαστε υπερήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις μας,

  σήμερα μας κοιμίζουν με τα νούμερα και τις ασκήσεις,

  γιατί στην πραγματικότητα, δυστυχώς και οι ένοπλες δυνάμεις

  συμμετέχουν στην προδοσία της Ελλάδος.

  Οι διαταγές βλέπετε είναι: “παραδώστε την πατρίδα στους Τούρκους”.

  Γιατί αν η ανοχή τους, στην καταπάτηση του Συντάγματος και του Πολιτεύματος

  από τους προδότες πολιτικούς είναι ένδειξη,

  το ότι έχουν παραδώσει τα εθνικά σύνορα της χώρας

  και δεν υπερασπίζονται τα εδάφη της πατρίδος,

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

  Με απλά λόγια και η πολιτική και η στρατιωτική μας ηγεσία,

  προδίδουν την πατρίδα και την παραδίδουν πάλι στο αιματοκύλισμα,

  όπως έκαναν το 1922 και το 1974.

  Και τότε χάσαμε εδάφη και μειώθηκαν τα σύνορα μας.

  Και πάλι στην μείωση των συνόρων οδηγούν την χώρα

  και πάλι στους Τούρκους θέλουν να τα δώσουν.

  ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2013.

  Τα σενάρια και τα σχέδια που μιλούν για τον διαμελισμό της Ελλάδος

  και την μείωση των συνόρων μας,

  σίγουρα τα έχουμε ακούσει και δεν είναι δικά μου.

  Έφθασαν σε σημείο, να τα προαναγγέλει και πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,

  στην ορκωμοσία προέδρου της Δημοκρατίας.

  Τα θυμάστε.

  Άννα Μπενάκη σε Κάρολο Παπούλια στις 8/2/2005.

  ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

  ΜΠΕΝΑΚΗ – ΠΑΠΟΥΛΙΑ (ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ 8/2/2005)

  https://www.youtube.com/watch?v=AMwpBzdzo_M

  Ανέβηκε στις 27 Ιαν 2011

  Μέχρι εκεί έφθασε η αναίδεια και το θράσος τους.

  Να μας λένε κατάμουτρα τα δολοφονικά σχέδια που ετοιμάζουν για την πατρίδα μας.

  Αλλά βλέπετε ήξεραν πως δεν θα αντιδράσει κανένας,

  αφού όλοι τους ακόμα και ο στρατός, συμμετέχουν στην προδοσία.

  Υπάρχει όμως κάτι που δεν μας έλεγαν.

  Και αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μειωθούν τα Εθνικά σύνορα

  και θα περιοριστεί η Εθνική Κυριαρχία.

  Και αυτό θα γινόταν

  πρώτα με την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ.

  Και φυσικά κρυφά από τους Έλληνες.

  Μέχρι σήμερα, για να συμβεί μείωση Εθνικών συνόρων οποιουδήποτε κράτους,

  έπρεπε να υπάρξει πόλεμος.

  Η Μπενάκη όμως δεν μιλούσε για πόλεμο,

  γιατί τον πόλεμο δεν τον γνωρίζεις 10 χρόνια πριν,

  ούτε γνωρίζεις εκ των προτέρων πως θα τον χάσεις.

  Γιατί για να περιοριστούν τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ Εθνικά σύνορα,

  πρέπει ΕΣΥ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ τον πόλεμο.

  Η Μπενάκη λοιπόν το 2005, ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.

  Η Μπενάκη μιλούσε για μία μεγάλη ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,

  που θα γινόταν με την ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ των Εθνικών Συνόρων της Ελλάδος

  προς τους Τούρκους γείτονες.

  Θα ΠΑΡΑΔΙΔΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ το μισό Αιγαίο με τα Δωδεκάνησα

  και την Σάμο, Χίο, Λέσβο στους Τούρκους.

  Και αυτό θα γίνόταν ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ,

  ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ …..

  ΥΠΟΓΡΑΦΗ από την Ελληνική Κυβέρνηση.

  Και φυσικά αυτό θα υπογραφόταν ΚΡΥΦΑ από τους Έλληνες.

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

  Ελληνίδες και Έλληνες.

  Σήμερα που διαβάζετε αυτό το αποκαλυπτικό άρθρο,

  το Αιγαίο έχει ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΘΕΙ και Ανατολικά από τον 25ο μεσημβρινό,

  μαζί με την Λέσβο, Χίο, Σάμο και τα Δωδεκάνησα,

  δεν ανήκει Γεωγραφικά στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία.

  ΤΑ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,

  ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  Γι’ αυτό και γίνεται τώρα από την Τουρκία αυτός ο ανεξέλεγκτος εποικισμός των νησιών.

  Και γι’ αυτό οι Ελληνικές αρχές είναι ΑΦΑΝΤΕΣ

  και έχουν ουσιαστικά εγκαταλείψει τα νησιά στους Τούρκους.

  Γι’ αυτό και αποβιβάζουν στα νησιά,

  τους Μουσουλμάνους εποίκους τα Τουρκικά πολεμικά πλοία

  και ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ και καμία Ελληνική αρχή.

  Γι’ αυτό και βολτάρουν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ στις Ελληνικές παραλίες των λουομένων τα σκάφη του Τουρκικού λιμενικού.

  Γι’ αυτό αλωνίζουν στο Αιγαίο ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ τα Τουρκικά Πολεμικά

  και γι’ αυτό τα δικά μας, έχουν πάρει διαταγές να “βάζουν την ουρά στα σκέλια”

  και να μην ενοχλούν τους Τούρκους.

  Γι’ αυτό κάνουν υπερπτήσεις τα Τουρκικά μαχητικά πάνω από τα νησιά μας

  και κάνουν διαβήματα και παραπονούνται,

  όταν τους αναχαιτίζουμε και λένε πως τους αναχαιτίζουμε σε δικό τους εναέριο χώρο.

  Γιατί προσπαθούν σιγά σιγά να μας κάνουν να αποδεχτούμε την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ του Αιγαίου,

  που ΥΠΕΓΡΑΨΕ o Σαμαράς και έχει ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ.

  Γιατί τώρα ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, τα νησιά είναι Τουρκικά δεν είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

  Και αφού δεν είναι Ελληνικά, κάνει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.

  Και η Τουρκία τα γεμίζει καθημερινά με μουσουλμάνους,

  που οι περισσότεροι δεν είναι φτωχοί μετανάστες,

  αλλά Τούρκοι, που έρχονται ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ

  για να μείνουν μόνιμα ως έποικοι,

  για να αλλάξουν την ισορροπία του πληθυσμού.

  Και κάποια στιγμή που μπορεί να αντιδράσουν επιθετικά κάποιοι Έλληνες,

  ή ακόμα και από προβοκάτσια,

  ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ “ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ” TOYΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ,

  από τους “κακούς” Έλληνες.

  Ένα τσούρμο από ΠΡΟΔΟΤΕΣ,

  έδωσαν στα χαρτιά το μισό Αιγαίο στους Τούρκους.

  Και μην νομίζετε πως αυτό είναι κρυφό.

  ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ και όταν λέω ΟΛΟΙ εννοώ ΟΛΟΙ.

  Από τον ΠΡΟΕΔΡΟ της “Δημοκρατίας”,

  μέχρι και τον τελευταίο ΒΟΥΛΕΥΤΗ.

  Τώρα γιατί το έχουν κάνει ΟΛΟΙ ΓΑΡΓΑΡΑ

  και δεν το έχει καταγγείλει ΕΝΑΣ μέσα στη ΒΟΥΛΗ,

  για να το μάθει ο Ελληνικός λαός, να δώσετε εσείς την απάντηση.

  Έχω πει πολλές φορές κατά το παρελθόν,

  πως καμία ΠΡΟΔΟΣΙΑ δεν θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα από κανέναν,

  αν ΔΕΝ ΕΒΑΖΕ “ΠΛΑΤΗ” και δεν ΕΚΑΝΕ “ΜΟΥΓΚΑ” Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

  Γιατί όλοι οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης γνωρίζουν τα πάντα

  και αν θέλουν ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ τον λαό.

  ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ.

  ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ 04/ 03/ 2013

  Το ιστορικό αυτής της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ξεκινάει πολύ παλιά,

  γιατί το σχέδιο της διχοτόμησης του Αιγαίου είναι Νατοϊκό

  και χρονολογείται από το 1974,

  που αποχώρησε η Ελλάδα (για τα μάτια του κόσμου) από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ,

  αλλά σιγά σιγά και με μεθοδεύσεις,

  φθάσαμε στην ΥΠΟΓΡΑΦΗ της παράδοσης, στις 04/ 03/ 2013,

  από την Σαμαρο-Βενιζελική συγκυβέρνηση και από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

  Από το 1980 ξεκινάει η μεθόδευση της διχοτόμησης του Αιγαίου,

  αφού η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή,

  δέχθηκε τότε να επανενταχθεί στο ΝΑΤΟ,

  με την “συμφωνία Ρότζερς” στην ουσία χωρίς ANAΤΟΛΙΚΑ σύνορα.

  Από τότε όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν,

  έβαλαν από ένα η και περισσότερα στοιχεία που έφερναν

  όλο και πιο κοντά την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

  Εδώ θα δείτε τις μεθοδεύσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ μέχρι το 2009,

  πριν την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου

  Αιγαίο: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ξεπουλήματος

  http://kostasxan.blogspot.gr/2010/07/blog-post_5153.html

  Ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις έβαλε την Ελλάδα στην μέγκενη του ΔΝΤ

  και έστρεψε όλα τα βλέμματα και την προσοχή του λαού και των ΜΜΕ στο χρέος

  και στα ελλείμματα, ξεκίνησε και το σχέδιο ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ

  για να παραδώσει το Ανατολικό Αιγαίο και τα νησιά μας στην Τουρκία.

  Στις 07/01/2011 πηγαίνει εντελώς παράδοξα, αφού δεν αφορά την Ελλάδα,

  σε μία συνάντηση “μυστικής διπλωματίας”

  στο ΕΡΖΕΡΟΥΜ της Τουρκίας,

  όπου παρουσία και της γνωστής

  για τα ανθελληνικά της αισθήματα Υπουργού των Εξωτερικών της ΕΕ Λαίδη Κάθριν Άστον,

  διεξάγεται μία συζήτηση, γύρω από τον ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ.

  Εκεί έχει μία εντελώς ιδιωτική συνομιλία με τον Ερντογάν,

  κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία ΥΠΕΞ.

  Βλέπετε όταν μιλούν για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,

  δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στον “πισινό” τους.

  http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=62813&cat_id=55

  Μετά από ενάμιση μήνα στις 10/02/2011 πηγαίνει στην Άγκυρα,

  ενάντια σε κάθε πολιτική και διπλωματική λογική, πάλι για μυστικές συζητήσεις.

  Είναι τότε που κανονίζουν τις ημερομηνίες της υπογραφής,

  για την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ του Αιγαίου.

  Αυτές κανονίστηκαν για μετά από δύο χρόνια, δηλ. τον Φεβρουάριο του 2013.

  http://amina-politiki.blogspot.gr/2011/10/paraviazei-kathe-politiki-kai….

  Τον Ιούνιο του 2012 αλλάζει η κυβέρνηση

  και στις αρχές του 2013 που έχει σχεδιαστεί η υπογραφή της διχοτόμησης του Αιγαίου,

  έχουμε την Σαμαρο-Βενιζελική συγκυβέρνηση.

  Στις 03 / 02 / 2013 έρχονται σε επικοινωνία Αβραμόπουλος-Νταβούτογλου

  για να ορίσουν συνάντηση και να οριστικοποιήσουν το θέμα της ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ του Αιγαίου.

  Μιλάμε για «μυστική διπλωματία».

  http://www.onalert.gr/stories/epikoinonia-avramopoulou-ntavoutoglou-syna

  Μετά από ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ στις 05 / 02 / 2013,

  ο Νταβούτογλου για να δημιουργήσει κλίμα και εντυπώσεις υπέρ της Τουρκίας,

  μιλάει στο … Κάιρο και θέτει θέμα …..»τουρκικής μειονότητας» στα Δωδεκάνησα!

  http://www.onalert.gr/stories/ntavoutoglou-meionotita-dodekanissa

  Μετά τις ανθελληνικές και προκλητικές δηλώσεις του Νταβούτογλου,

  ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αντί να κάνει διάβημα υπέρ των Ελληνικών θέσεων,

  πηγαίνει μετά από 10 μέρες στις 15 / 02 / 2013 στην Άγκυρα,

  για να «συγχαρεί» τον Νταβούτογλου

  για τις δηλώσεις του στο Κάιρο

  και να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ του Αιγαίου.

  Βλέπετε και οι δύο για τα συμφέροντα της Τουρκίας αγωνίζονταν.

  http://www.skai.gr/news/politics/article/223907/stin-agura-o-dimitris-av

  Στις 04/03/2013 πηγαίνει ο Αντώνης Σαμαράς

  για να υπογράψει φαινομενικά 25 ηλίθια Πρωτόκολλα και συμφωνίες,

  αλλά ουσιαστικά για να υπογράψει την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ του Αιγαίου,

  συνεχίζοντας την μυστική Διπλωματία του Παπανδρέου.

  Βλέπετε αυτές οι συμφωνίες θα δουν το φως της δημοσιότητας μετά από 40 χρόνια.

  Τις 25 χαζοσυμφωνίες που καμία δεν έχει καρποφορήσει, τις βλέπετε εδώ.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=501499

  ΤΕΣΣΕΡΙΣ μόλις ΜΕΡΕΣ μετά την Υπογραφή των συμφωνιών, στις 08/03/2013,

  η Τουρκική εφημερίδα “Bατάν”

  με τίτλο «Φρένο στις αερομαχίες στους αιθέρες του Αιγαίου»,

  γράφει ότι χάρη στη συνάντηση κορυφής

  που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη,

  μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας,

  σταμάτησαν οι αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο.

  http://infognomonpolitics.blogspot.ca/2013/03/blog-post_7340.html

  Καμία από τις 25 ανούσιες συμφωνίες που έδειξαν στον κόσμο ότι υπόγραψαν,

  δεν δικαιολογούσε αυτό το άρθρο.

  Η μυστική διπλωματία όμως που υπέγραψε την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ του ανατολικου Αιγαίου

  στους Τούρκους, δικαιολογεί απόλυτα αυτό το άρθρο.

  Και προέρχεται από την Βατάν, μία εφημερίδα με πολύ “βαθιές” ενδο- κυβερνητικές πηγές.

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

  Τον Νοέμβριο του 2013, οι Τουρκικές εφημερίδες γράφουν πανηγυρίζοντας,

  “ότι τίθεται σε εφαρμογή μία “ιστορική συμφωνία” με την Ελλάδα,

  που θα μετατρέψει το Αιγαίο σε θάλασσα “φιλίας”

  και θα τερματιστούν οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων

  και των ελληνικών παρενοχλήσεων…”

  Πανηγύριζαν οι Τούρκοι για την συμφωνία που υπέγραψε ο Σαμαράς

  και τα Ελληνικά blog χωρίς να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει,

  έθεταν το ερώτημα: «Μα καλά, τι …υπογράψαμε;»

  Περίεργοι Τουρκικοί πανηγυρισμοί για «ελληνοτουρκική συμφωνία στο Αιγαίο»

  – Τι υπογράψαμε;

  http://national-pride.org

  ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,

  ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2005 Η ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ,

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ,

  ΑΥΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  Μην ελπίζετε και μην περιμένετε σωτηρία για την πατρίδα,

  από τους θεσμούς και τις εξουσίες στην Ελλάδα,

  γιατί μας έχουν ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΟΛΟΙ.

  Και οι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ αντί να υπερασπίζονται την πατρίδα,

  παραχωρούν στους Τούρκους χωρίς καμία αντίσταση,

  τα Ελληνικά ΝΗΣΙΑ, το Ελληνικό ΑΙΓΑΙΟ και την Ελληνική ΣΗΜΑΙΑ.

  Άφησαν και ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ένα Τουρκικό ΝΑΡΚΟΘΕΤΙΚΟ,

  μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα,

  να παγιδεύει με νάρκες περάσματα.

  Και αν βυθιστεί κανένα πολεμικό μας,

  να πουν πως ήταν ξεχασμένη

  νάρκη από τον Β’παγκόσμιο πόλεμο.

  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/08/blog-post_1610.html

  Ήδη τα νησιά μας Λέσβος, Χίος , Σάμος και τα Δωδεκάνησα,

  ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ από το Ελληνικό κράτος,

  και σε λίγο θα τα αρπάξει η Τουρκία, αφού ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ.

  Και αυτή η πρωτόγνωρη σε αριθμό αποβίβαση Μουσουλμάνων,

  είναι αποβίβαση Ισλαμικού στρατού και όχι ταλαιπωρημένων μεταναστών

  και αυτό φαίνεται από την πρωτοφανή επιθετική τους συμπεριφορά,

  απέναντι στην χώρα που ήρθαν να τους φιλοξενήσει.

  Ελληνίδες και Έλληνες πατριώτες.

  Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που “προφήτευε” η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη,

  με την ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΩΝ είναι γεγονός.

  Το Ελληνικό ΑΙΓΑΙΟ και τα ΝΗΣΙΑ μας τα έδωσαν στην Τουρκία,

  με υπογραφές ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ και ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  Η λέξη πλέον ΠΡΟΔΟΤΗΣ είναι πολύ ελάχιστη,

  για να αποκαλέσουμε αυτά τα σάπια και σκουλικιασμένα ανθρωποειδή,

  που κυβερνάνε την ΕΛΛΑΔΑ και τον ΣΤΡΑΤΟ μας.

  Καινούργιες ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ γράφονται στο βιβλίο της Ιστορίας μας.

  Ξεφύγετε Έλληνες από τις παγίδες των Τραπεζών των χρεών και των κρατήσεων,

  γιατί οι μαύρες σελίδες προδοσίας, πάντα μας έφεραν αιματοκύλισμα.

  http://www.briefingnews.gr/ethnika/xepoylane-tin-ellada-arhise-i-meiosi-ton-ethnikon-mas-synoron-apo-toys-toyrkoys-vinteo

  ΥΣ.

  ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ

  ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙ

  ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ

  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ

  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΧΓΟΥ

  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΟΟΟΟΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ

  ΕΛΕΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

  ΣΕ ΟΟΟΟΛΑ

  ΚΑΙ ΟΟΟΟΟΛΟΥΣ

  ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΠΟΙΚΟΙ

  ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ

  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

  ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ …………………

  ΜΕ ΣΠΑΡΑΣΜΟ ΨΥΧΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ .

 • μανος

  ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ 1951 ΤΟΥ Ο.Η.Ε ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Η.Ε …

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Η.Ε ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΛΥΝΕΤΑΙ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ. ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Η.Ε.

  Δέν εἶναι ἁπλῶς ἐπικίνδυνοι αὐτοί πού ἐκτιμοῦν αὐθαιρέτως, ὅτι η «επαναπροώθηση» μεταναστῶν καί προσφύγων στή Τουρκία προσβάλλει τήν συνταγματική τάξη της Ελλάδας. Εἶναι ὑπαρκτός κίνδυνος καί δή ἐντός τῶν τειχῶν. Ἀπόδειξη; Διαβάστε -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κύριοι καί κύριοι δημοσιογράφοι – τί προβλέπει ἡ Διεθνής Σύμβαση τοῦ 1951 γιά τους πρόσφυγες:

  Μόνο ἡ χώρα στήν ὁποία ἔφθασαν ΑΜΕΣΩΣ ἀπό τήν χώρα ἀπό ὅπου προέρχονται ἔχει ὑποχρέωση νά τούς φροντίσῃ, νά τούς στεγάσῃ κλπ. Δηλαδή, ἄν ἦλθαν μέ τά πόδια ἀπό τήν Συρία, ἡ ΤΟΥΡΚΙΑ. Ἄν ἦλθαν μέ τό ἀεροπλάνο ἀπό τό Μαρόκο κλπ. ὡς πρόσφυγες στήν Τουρκία καί ἀπό ἐκεῖ στήν Ἑλλάδα,πάλι ἡ Τουρκία. Ἄν πᾶνε μέ τό ἀεροπλάνο ἀπό τήν Συρία στήν Γερμανία, καί ζητήσουν ἄσυλο ἐκεῖ, ὑπεύθυνη γιά χορήγηση ἀσύλου εἶναι ἡ Γερμανία.

  ΚΑΙ ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΠΟ αὐριανό ΝΑΤΟΪΚΟ ἤ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΥΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ἤ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ καί ζητήσουν ἄσυλο, ἡ Γαλλία καί ἡ Γεμανία εἶναι ὑποχρεωμένες νά τούς δώσουν ἄσυλο.
  ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ὅμως ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 53 καί ἡ κα Σία καί ὁ κ. Τσίπρας, ὅτι εἶναι ὑποχρεωμένες νά τούς δεχθοῦν τούς πρόσφυγες οἱ χῶρες Σένκγκεν πού οἱ ἴδιοι οἱ πρόσφυγες ἐπιλέγουν στήν Εὐρώπη; Αὐτό εἶναι ἕνα ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ ἰδεολογικό κατασκεύασμα. ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΗ. Μόνο ὑποχρεώση γιά προσωρινότατη περίθαλψη καί φιλοξενία τους ὑπάρχει, ὥστε νά ἐπιστρέψουν στήν ΠΡΩΤΗ χώρα ὅπου ἔφθασαν ἀπό τήν χώρα ὅπου διώκονται καί κινδυνεύουν.

  Μόνη της ἡ Ἑλλάδα, ὑπό μία ἡγεσία τοῦ 22% τῶν ψηφοφόρων, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕΝΓΚΕΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ νομικῶς ἀλλοπρόσαλλη ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ, δημιούργησε τό πρόβλημα, βοηθώντας ἐν ψυχρῶ τήν ΤΟΥΡΚΙΑ πού καί εἶχε ΟΛΟ τό πρόβλημα, ἀφοῦ μάλιστα τό προκάλεσε ἐνισχύοντας τήν ἐγκληματική ὀργάνωση ΙΣΙΣ. Καί τώρα, πάνω στόν Ἑλληνικό λαό ΠΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ κινδυνεύει νά ξεσπάσῃ ὅλη αὐτή ἡ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

  Γιατί ἐθνική προδοσία; Διότι, εἶναι πρόδηλο ὅτι τήν Σένγκεν τήν ἐκμεταλλεύθηκε ἡ Τουρκία – διά τῆς μή καταγραφῆς τῶν προσφύγων ἐκεῖ, καί διά τῆς προωθήσεως στήν Ἑλλάδα τόσο προσφύγων ὅσο καί, τῶνmade in Turkey ἐπιπρόσθετων «προσφύγων» δηλαδή μεταναστῶν – γιά νά ἀπαλλαγῆ ἐκείνη ἀπό τό προσφυγικό πρόβλημα, καί νά τό φορτωθῆ ἡ Ἑλλάδα, καί μάλιστα διογκωμένο μέ μετανάστες.

  Πρόθυμα δέ, ἡ κα Σία καί ὁ Τσίπρας, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙ ΜΗ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ (π.χ., ἰδίως, τούς ἐκ Συρίας ὁμοδόξους μας πού ἐδιώκοντο καί κατεσφάζοντο πρῶτοι ἀπό τό ΤΟΥΡΚΟΚΙΝΗΤΟ ΙΣΙΣ ), ὄχι μόνο δέν προστάτευσαν ὡς πραγματικούς πρόσφυγες, κατά τό δυνατόν, μέ βοήθεια τῆς Συρίας (καί παρά τίς ὅποιες ἀντιρρήσεις τῶν λεγομἐνων συμμάχων μας), τούς πολυπληθεῖς διωκόμενους καί κινδυνεύοντες ὁμοεθνεῖς μας ἐκεῖ (ἑλληνόφωνους καί ἀραβόφωνους), ἀλλά : Ἀποδέχθηκαν καί ἔθεσαν σέ ἐφαρμογή τό ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, νά περάσουν τούς πρόσφυγες πού τούς ἀναλογοῦσαν ΝΟΜΙΜΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ, στήν Ἑλλάδα. ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ σύμφωνα μέ τό διεθνές δίκαιο. Καί ἐπί πλέον, ὑποβοήθησαν καί ἐπεξέτειναν τό τουρκικό σχέδιο, περιλαμβάνοντας τούς ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στούς πρόσφυγες ἀλλά καί ἐμπλέκοντας τίς χῶρες τῆς λοιπῆς Εὐρώπης! Τοῦτο δέ, παρά τό ὅτι γνώριζαν ὅτι ἡ Τουρκία διαμετακομίζει συστηματικά μετανάστες ἀπό διάφορες χῶρες γιά νά τούς φορτώσῃ στήν Ἑλλάδα, καί εἰ δυνατόν στήν Εὐρώπη.

  Ἀκόμη δέ, καί παρά τό ὅτι γνώριζαν ὅτι οἱ χῶρες Σένγκεν κατοχυρώνονται νομικῶς σέ περίπτωση εἰσόδου ἀλλοδαπῶν στήν Ε.Ε. διά τῆς Ἑλλάδος καί ἔχουν κάθε δικαίωμα νά τούς ἐπιστρέφουν στήν Ἑλλάδα. Ἀνεξάρτητα τοῦ ποῦ οἱ ἴδιοι θέλουν νά ἐγκατασταθοῦν.

  Χωρίς λοιπόν ἡ κα Σία καί ὁ κ Τσίπρας, νά ἔχουν ἐξασφαλίσει ἀλλαγές στίς συνθῆκες εἰσδοχῆς ἀλλοδαπῶν στόν χῶρο Σένγκεν, ἐν γνώσει τους ὅτι μέ βάση τήν διεθνῆ σύμβαση περί προσφύγων τοῦ 1951 μόνη χώρα πού εἶχε ἀνθρωπιστικό πρόβλημα προσφύγων προερχομένων ἐκ τῆς Βορείας Συρίας καί τοῦ Ἰράκ εἶναι ἡ Τουρκία, πρόβλημα μάλιστα πού ἡ ἴδια σέ σοβαρό βαθμό δημιούργησε, λειτούργησαν εἴτε ΩΣΑΝ ὄργανα τοῦ τουρκικοῦ κράτους καί δή στό πλαίσιο ἐπεκτατικῆς, παράνομης κατά τό διεθνές δίκαιο, σέ βάρος τῆς Ἑλλάδας καί τῆς Εὐρώπης, πολιτικῆς του, εἴτε ΩΣΑΝ ὄργανα ἑνός σχεδίου ὁρισμένων ἐκ τῶν δυνάμεων τῆς παγκοσμιοποιήσεως-ἀμερικανοποιήσεως, περί ἐξαφανίσεως τῆς Ἑλλάδος διά τῆς ἀλλοιώσεως τοῦ πληθυσμικῆς της συνθέσεως.

  Σέ ὕπαρξη τέτοιου σχεδίου, ἀναφέρθηκε δημοσίως ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν, ἀλλά ἔχουμε τήν γνώμη ὅτι σήμερα ἀποτελεῖ προεχόντως σχέδιο τῆς Τουρκίας, ἀκόμη καί ἄν υἱοθετήθηκε τυχόν ἀπό ἄλλα κέντρα ἐξουσίας.

  Καί στήν μία καί στήν ἄλλη περίπτωση, πάντως, πρόκειται κατά τήν γνώμη μας ἀναμφίβολα γιά ἐθνική προδοσία.

  Ἄν λυποῦνταν τούς πρόσφυγες πράγματι, θά μποροῦσαν νά τούς βοηθήσουν παρεμβαίνοντας μέ σχέδια καί προτάσεις στά ὄργανα τῆς Ε.Ε. καί ἐνισχύοντας τήν Εὐρωπαϊκή παρουσία καί βοήθεια, στήν νότια Μικρά Ἀσία. Ἐν ἀνάγκη δέ καί φέρνοντας στήν Ἑλλάδα συγκεκριμένο ἀριθμό ὁρισμένων χιλιάδων ἐξ αὐτῶν τῆς Συρίας, μέ πρόγραμμα γιά προσωρινή στέγασή τους καί περίθαλψή τους. Ὄχι προξενώντας τήν ἄφιξη στήν Ἑλλάδα ἑκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων καί μεταναστῶν, μέ τελικό ἀλλά ἀβέβαιο προορισμό τους, ἄλλες χῶρες τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως, ἐν ὅσῳ ἰσχύει δικαίωμα τῶν χωρῶν αύτῶν νά μᾶς τούς ἐπιστρέψουν ὅλους ἤ σχεδόν ὅλους.

  Ἐπί πλέον ἔχει ἐνορχηστρωθῆ, ὅπως ὅλα δείχνουν, ἀπό δημοσιογράφους στά Ἑλληνικά ΜΜΕ, μία ἐκστρατεία ἀβάσιμων κατά τό διεθνές δίκαιο κατηγοριῶν σέ βάρος χωρῶν τῆς Εὐρώπης πού ἁπλῶς ἀσκοῦν τά νόμιμα δικαιώματά τους. Τοῦτο, μέ παράλληλη ἐκστρατεία στά ΜΜΕ αὐτά, τῆς πολιτικῆς καπηλείας τῆς ἀλληλεγγύης πρός τούς πρόσφυγες που ἐπιδεικνύει πραγματικά καί φιλότιμα, ἀλλά προσωρινά, ὁ χειμαζόμενος Ἑλληνικός λαος ἀπό τό ὑστέρημά του.

  Ἡ ἐκστρατεία αὐτή ἀποτελεῖ αἰσχίστη χειραγώγηση καί ψευδολογία ὅσον ἀφορᾶ τό ὅτι στήν πραγματικότητα δέν πρόκειται μόνο γιά πρόσφυγες ἀλλά καί γιά μετανάστες – πιθανότατα δέ καί τζιχαντιστές, ἀφοῦ μέ τούς βομβαρδισμούς τῆς Ρωσίας στήν Βόρεια Συρία, πιθανότατα αὐτοί διαφεύγουν στήν Τουρκία πού τούς προωθεῖ περαιτέρω στήν Εὐρώπη.

  Οἱ περαιτέρω αὐτονόητες καί ἐθνικῶς ἐπιβεβλημένες πολιτικές στό μεταναστευτικό περνοῦν ἀπό τήν ἐπαναπροώθηση τῶν μεταναστῶν στήν Τουρκία πού μᾶς τούς κουβάλησε, ἀλλιῶς στίς χῶρες προελεύσεώς τους, καί ἀπό τήν ἄμεση ἐπιστροφή τῶν προσφύγων στήν χώρα τους ἐφ’ὅσον δέν κινδυνεύουν, ὅπως ἄν σταλοῦν σέ ἄλλο σημεῖο τῆς χώρας τους. Ἡ παρέμβαση τῶν «53» στόχο ἔχει νά ἐμφανισθῆ ὡς «κεντρική» καί ὄχι ἀκραία ἡ ἀκολουθούμενη σήμερα πολιτική. Μέ πρῶτο στόχο, τούς δημοσιογράφους τῶν μεγάλων ΜΜΕ ἀφοῦ δεν εἶναι δυνατόν νά ἔχουν χάσει ὅλοι κάθε ἐπαφή μέ τήν κοινωνική πραγματικότητα καί τήν πατρίδα μας. Οὕτως ὥστε, νά καταπωθῆ ἀπό τόν Ἐλληνικό λαό κάθε τί τό ἐθνοπροδοτικό, πού προδήλως ἐπίκειται καί πρόκειται νά ἀκολουθήσῃ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΔΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ἤ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ γιά ἐμᾶςΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΕΝΓΚΕΝ. Δηλαδή ἡ εἰσδοχή στήν Ἐλλάδα ἀπό τήν Τουρκία ἄνω τοῦ ἐκατομμυρίου μεταναστῶν καί προσφύγων, καί ἡ ἐπανεισδοχή στήν Ἐλλάδα ἀπό τίς χῶρες Σένγκεν τῆς Ε.Ε. ἑκατοντάδων χιλιάδων μεταναστῶν καί προσφύγων.
  Ὁ κίνδυνος εἶναι λοιπόν ἄμεσα ὁρατός τό τουρκικό σχέδιο νά γεμίσῃ ἡ Ἑλλάδα μέ πρόσφυγες ἀλλά καί μουσουλμάνους μετανάστες, εἰ δυνατόν δέ καί ἡ Εὐρωπαϊκή Ἕνωση, νά συνεχισθῆ ἀκώλυτα, μέ ὀλέθριες συνέπειες γιά τήν ἴδια τήν ἐθνική μας ἐπιβίωση.

  Ἀλλά, ὁ κίνδυνος εἶναι ἄμεσα ὁρατός τό τουρκικό σχέδιο νά συνεχισθῆ μέ ὀλέθριες συνέπειες ἐν τέλει καί γιά τήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση, τῆς ὁποίας ἡ μουσουλμανοποίηση σημαίνει προλεταιροποίηση, ἐγκατάλειψη τῶν Ἑλληνικῶν, Ρωμαϊκῶν καί Χριστιανικῶν πολιτισμικῶν ἀξιῶν της καί οὐσιαστική τουρκοποίηση. Πρόκειται λοιπόν καί γιά πολιτισμική ἐθνική προδοσία.

  Κομματικοποίηση ἤ κομματική ἰδεολογικοποίηση τῆς Εἰσαγγελικῆς ἀρχῆς δέν νοεῖται σέ μία δημοκρατική καί ἀνεξάρτητη Ἑλλάδα. Οὔτε διακομματική συναίνεση στήν τύφλα.

  ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ 1951 ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

  Υπογράφηκε στην Γενεύη στις 28 Ιουλίου 1951

  Εναρξη ισχύος: 22 Απριλίου 1954 σύµφωνα µε το άρθρο 43

  Κείµενο : Ηνωµένα Εθνη, Συλλογή Συµβάσεων Νο. 2545, Τόµος 189, Σελ. 137 [όπως κυρώθηκε µε το ν.δ. 3989 της 19/26 Σ/βρίου 1959 : περί κυρώσεως της πολυµερούς Συµβάσεως περί της Νοµικής Καταστάσεως των Προσφύγων (ΦΕΚ Α’ 201)] Αρθρον µόνον: – Κυρούται και έχει πλήρη ισχύν Νόµου η εν Γενεύη συναφθείσα τη 28 Ιουλίου 1951 και υπό της Ελλάδος τη 10 Απριλίου 1952 υπογραφείσα πολυµερής Σύµβασις περί της Νοµικής Καταστάσεως των Προσφύγων, οµού µετά των παραρτηµάτων αυτής και των προσηρτηµένων αυτή επιφυλάξεων, ως έπεται το κείµενο εν Αγγλικώ πρωτοτύπω και εν Ελληνική µεταφράσει. Εν τη Ελλ. Β. Πρεσβεία Ρώµης τη 17 Σεπτεµβρίου 1959
  Εθεωρήθη και ετέθη η µεγάλη του Κράτους σφραγίς

  Εν Αθήναις τη 19η Σεπτεµβρίου 1959 Σύµβασις Περί Του Καθεστώτος Των Προσφύγων

  ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ

  Τα Υψηλά Συµβαλλόµενα Μέρη, Εχοντα υπ’ όψιν ότι ο Χάρτης των Ηνωµένων Εθνών και η Παγκόσµιος Διακήρυξις των Δικαιωµάτων του Ανθρώπου εγκριθείσα υπό της Γενικής Συνελεύσεως την 10ην Δεκεµβρίου 1948, επεβεβαίωσαν την αρχήν ότι δέον όπως οι άνθρωποι απολαύουν των θεµελιωδών δικαιωµάτων και ελευθεριών άνευ διακρίσεως τινός.

  – Εχοντα υπ’ όψιν ότι ο Οργανισµός Ηνωµένων Εθνών έχει επανειληµµένως εκδηλώσει το ζωηρόν αυτού ενδιαφέρον δια τους Πρόσφυγας και προσεπάθησεν όπως τους εξασφαλίση την ευρυτέραν δυνατήν άσκησιν των θεµελιωδών τούτων δικαιωµάτων και ελευθεριών.
  – Εχοντα υπ’ όψιν ότι είναι ευκταία τόσον η αναθεώρησις και κωδικοποίησις των προϋπαρχουσών διεθνών συµφωνιών των αναφεροµένων εις το Καθεστώς των Προσφύγων όσον και η επέκτασις της εφαρµογής αυτών και της εις τους πρόσφυγας παρεχοµένης υπό τούτων προστασίας, δια µιας νέας συµφωνίας.
  – Εχοντα υπ’ όψιν ότι η παροχή ασύλου δυνατόν να συνεπάγεται εξαιρετικώς µεγάλην επιβάρυνσιν εις ωρισµένας χώρας και ότι η ικανοποιητική λύσις προβλήµατος, ούτινος η διεθνής έκτασις και φύσις έχουν αναγνωρισθεί υπό του Ο.Η.Ε., δεν δύναται κατά συνέπειαν να επιτευχθή άνευ της διεθνούς συνεργασίας.
  – Εκφράζοντα την ευχήν όπως άπαντα τα Κράτη, αναγνωρίζοντα τον κοινωνικόν και ανθρωπιστικόν χαρακτήρα του προβλήµατος των προσφύγων, πράξουν πάν ό, τι τοις είναι δυνατόν ίνα το πρόβληµα τούτο µη αποβή αιτία εντάσεων των διεθνών σχέσεων.- Λαµβάνουσα υπό σηµείωσιν ότι ο Υπατος Αρµοστής των Ηνωµένων Εθνών δια τους Πρόσφυγας καθήκον έχει να επιτηρή τα της εφαρµογής των εξασφαλιζουσών την προστασίαν των προσφύγων διεθνών συµβάσεων και 2 αναγνωρίζοντα ότι ο αποτελεσµατικός συντονισµός των δια την λύσιν του προβλήµατος τούτου ληφθέντων µέτρων θέλει εξαρτηθή εκ της συνεργασίας των Κρατών µετά του Υπάτου Αρµοστού.

  Συνεφώνησαν τα κάτωθι.

  ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Ι

  ΓΕΝΙΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

  «Καθορισµός του όρου πρόσφυξ»

  Αρθρον 1.
  – Α. Εν τη εννοία της παρούσης συµβάσεως ο όρος «πρόσφυξ» εφαρµόζεται επί : 1. Παντός προσώπου όπερ έχει θεωρηθή πρόσφυξ κατ’ εφαρµογήν των Συµφωνιών της 12ης Μαϊου 1926 και 30ης Ιουνίου 1928, ή των Συµβάσεων της 28ης Οκτωβρίου 1933 και 10ης Φεβρουαρίου 1938, του Πρωτοκόλλου της 14ης Σεπτεµβρίου 1939 ή κατ’ εφαρµογήν του Καταστατικού της Διεθνούς Οργανώσεως Προσφύγων.
  – Αποφάσεις περί µη αναγνωρίσεως της ιδιότητος του πρόσφυγος ληφθείσαι υπό της Διεθνούς Οργανώσεως Προσφύγων κατά την διάρκειαν της λειτουργίας αυτής δεν εµποδίζουν την αναγνώρισιν της ιδιότητος ταύτης εις πρόσωπα πληρούντα τους υπό του δευτέρου εδαφίου της παρούσης παραγράφου διαλαµβανόµενους όρους.
  – Παντός προσώπου όπερ συνεπεία γεγονότων επελθόντων πρό της 1ης Ιανουαρίου 1951 και δεδικαιολογηµένου φόβου διώξεως λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητος, κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών πεποιθήσεων ευρίσκεται εκτός της χώρας της οποίας έχει την υπηκοότητα και δεν δύναται ή , λόγω του φόβου τούτου, δεν επιθυµεί να απολαύη της προστασίας της χώρας ταύτης, ή εάν µη έχον υπηκοότητα τινά και ευρισκόµενον συνεπεία τοιούτων γεγονότων εκτός της χώρας της προηγούµενης συνήθους αυτού διαµονής, δεν δύναται ή, λόγω του φόβου τούτου, δεν επιθυµεί να επιστρέψη εις ταύτην. Εν ή περιπτώσει πρόσωπόν τι είναι υπήκοος πλειόνων χωρών, ο όρος «ής έχει την υπηκοότητα» αναφέρεται εις µίαν εκάστην των χωρών ών το πρόσωπον τούτο είναι υπήκοος. Δεν θεωρείται στερούµενον της υπό της χώρας ής έχει την υπηκοότητα παρεχοµένης προστασίας, πρόσωπον όπερ άνευ αιτίας βασιζοµένης επί δεδικαιολογηµένου φόβου δεν έκαµε χρήσιν της υφ’ ετέρας των χωρών ών κέκτηται την υπηκοότητα παρεχοµένης προστασίας.
  Β. 1. Εν τη εννοία της παρούσης Συµβάσεως, αι λέξεις «γεγονότα επελθόντα προ της 1ης Ιανουαρίου 1951» εν άρθρω 1Α σηµαίνουν είτε α) «γεγονότα επελθόντα προ της 1ης Ιανουαρίου 1951 εν Ευρώπη» είτε β) «γεγονότα επελθόντα προ της 1ης Ιανουαρίου 1951 εν Ευρώπη ή αλλαχού», έκαστον δε των Συµβαλλοµένων Μερών θέλει προβή, κατά την υπογραφήν, επικύρωσιν ή προσχώρησιν, εις δήλωσιν καθορίζον ποίαν εκ των ως άνω δύο εννοιών θεωρεί εφαρµοστέαν όσον αφορά τας εκ της παρούσης Συµβάσεως υποχρεώσεις αυτού.
  Πάν Συµβαλλόµενο Κράτος αποδεχθέν την εκδοχήν (α) δύναται ανά πάσαν στιγµήν να επεκτείνη τας υποχρεώσεις αυτού αποδεχόµενον την εκδοχήν (β) δι’ ανακοινώσεως απευθυνοµένης εις τον Γενικόν Γραµµατέα των Ηνωµένων Εθνών.
  Γ. Η παρούσα Σύµβασις παύει εφαρµοζοµένη επί προσώπων εµπιπτόντων εις τας διατάξεις της ως άνω παραγρ. Α εις τας κατωτέρω περιπτώσεις : 3 1. Εαν έκαµον εκ νέου οικειοθελώς χρήσιν της προστασίας της χώρας ης έχουν την υπηκοότητα, ή 2. εάν µετά την απώλειαν της υπηκοότητος αυτών, οικειοθελώς επανέκτησαν ταύτην, ή 3. εάν απέκτησαν νέαν υπηκοότητα και απολαύουν της υπό της χώρας της νέας αυτών υπηκοότητος παρεχοµένης προστασίας, ή 4. εάν επέστρεψαν οικειοθελώς προς εγκατάστασιν εις την χώραν ή είχον εγκαταλείψει ή εκτός των συνόρων της οποίας παρέµενον φοβούµενοι διωγµόν, ή 5. εάν δεν δύνανται πλέον να εξακολουθούν αποποιούµενα την υπό της χώρας της υπηκοότητας αυτών παρεχοµένην προστασίαν, δεδοµένου ότι έχουν παύσει υφιστάµεναι αι προϋποθέσεις συνεπεία των οποίων ανεγνωρίσθησαν.

  – Σηµειωτέον πάντως ότι αι διατάξεις του παρόντος εδαφίου δεν εφαρµόζονται εις την περίπτωσιν πρόσφυγος εµπίπτοντος εις την παράγραφον Α του άρθρου τούτου και δυναµένου να επικαλεσθή επιτακτικούς λόγους αναφεροµένους εις προγενεστέρας διώξεις, ίνα αρνηθή να απολαύση της υπό της χώρας της υπηκοότητας αυτού παρεχοµένης προστασίας. 6. Εάν προκειµένου περί προσώπων µη κεκτηµένων υπηκοότητα τινά δύνανται ταύτα να επιστρέψουν εις την χώραν ένθα είχον την συνήθη αυτών διαµονήν, δεδοµένου ότι αι προϋποθέσεις συνεπεία των οποίων ανεγνωρίσθησαν ως Πρόσφυγες, έχουν παύσει υφιστάµεναι. Σηµειωτέον πάντως ότι αι διατάξεις του παρόντος εδαφίου δεν εφαρµόζονται εις την περίπτωσιν πρόσφυγος εµπίπτοντος εις την παράγραφον Α του άρθρου τούτου και δυναµένου να επικαλεσθή επιτακτικούς λόγους αναφεροµένους εις προγενεστέρας διώξεις ίνα αρνηθή να επιστρέψη εις την χώραν ένθα είχε την συνήθη αυτού διαµονήν. Δ. Η Σύµβασις αύτη δεν εφαρµόζεται επί προσώπων άτινα απολαύουν σήµερον της προστασίας ή συνδροµής παρεχοµένης ουχί υπό του Υπατου Αρµοστού των Ηνωµένων Εθνών.- Οταν η ως άνω προστασία ή συνδροµή παύση παρεχοµένη δι’ οιανδήποτε αιτίαν
  … ……..
  Πρόσφυγες παρανόµως διαµένοντες επί του εδάφους της χώρας της εισδοχής

  Αρθρον 31. – Αι Συµβαλλόµεναι Χώραι δεν θα επιβάλλουν ποινικάς κυρώσεις εις πρόσφυγας λόγω παρανόµου εισόδου ή διαµονής, εάν ούτοι προερχόµενοι απ’ ευθείας εκ χώρας ένθα η ζωή ή η ελευθερία αυτών ηπειλείτο, εν τη εννοία του άρθρου 1, εισέρχωνται ή ευρίσκωνται ήδη επί του εδάφους αυτών άνευ αδείας, υπό την επιφύλαξιν πάντως ότι ούτοι αφ’ ενός µεν θα παρουσιαστούν αµελλητί εις τας αρχάς αφ’ ετέρου δε θα δώσουν επαρκείς εξηγήσεις περί της παρανόµου αυτών εισόδου ή διαµονής. 11 2. Αι Συµβαλλόµεναι Χώραι θα εφαρµόζουν επί των κινήσεων των προσφύγων τούτων µόνον τα απαραίτητα περιοριστικά µέτρα. Τα περιοριστικά µέτρα θα εφαρµόζωνται µόνον µέχρις ότου ρυθµισθή το Καθεστώς των επί του εδάφους της χώρας της εισδοχής ευρισκοµένων προσφύγων ή αποκτήσουν ούτοι άδειαν εισόδου εις ετέραν χώραν. Προς λήψιν της τοιαύτης αδείας, αι Συµβαλλόµεναι Χώραι θα παράσχουν εις τους πρόσφυγας λογικάς προθεσµίας ως και άπασας τας αναγκαίας διευκολύνσεις.

  Απέλασις

  Αρθρον 32.
  – 1. Αι Συµβαλλόµεναι Χώραι δεν θα απελαύνουν πρόσφυγας νοµίµως διαµένοντας επί του εδάφους αυτών, ειµή µόνον δια λόγους εθνικής ασφαλείας ή δηµοσίας τάξεως.
  Η απέλασις τοιούτου πρόσφυγος δεν θα πραγµατοποιείται ειµή µόνον κατόπιν αποφάσεως λαµβανοµένης συµφώνως προς την υπό της νοµοθεσίας προβλεποµένην διαδικασίαν. – Εφ’ όσον επιτακτικοί λόγοι εθνικής ασφαλείας δεν αντιτίθενται εις τούτο, οι πρόσφυγες θα δικαιούνται να προσάγουν αποδείξεις περί της αθωότητος αυτών, να προσφεύγουν και να παρίστανται προς τούτο ενώπιον αρµοδίων αρχών ή ενός ή πλειόνων προσώπων ειδικώς εντεταλµένων υπό της αρµοδίας αρχής.
  Αι Συµβαλλόµεναι Χώραι θα παράσχουν εις τους ανωτέρω πρόσφυγας λογικάς προθεσµίας προς επιδίωξιν αδείας κανονικής εισόδου εις ετέραν χώραν. Αι Συµβαλλόµεναι Χώραι δύνανται να εφαρµόζουν, κατά τας προθεσµίας ταύτας, µέτρα εσωτερικής τάξεως οία ήθελον κριθή αναγκαία.
  Απαγόρευσις απελάσεως ή επαναπροωθήσεως

  Αρθρον 33.
  – 1. Ουδεµία Συµβαλλοµένη Χώρα θα απελαύνη ή θα επαναπροωθή, καθ’ οιονδήποτε τρόπον, Πρόσφυγας, εις τα σύνορα εδαφών ένθα η ζωή ή ελευθερία αυτών απειλούνται δια λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητος, κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών πεποιθήσεων.
  Το εκ της παρούσης διατάξεως απορρέον ευεργέτηµα δεν δύναται πάντως να επικαλήται πρόσφυξ όστις, δια σοβαράς αιτίας, θεωρείται επικίνδυνος εις την ασφάλειαν της χώρας ένθα ευρίσκεται ή όστις, έχων τελεσιδίκως καταδικασθή δι’ ιδιατέρως σοβαρόν αδίκηµα, αποτελεί κίνδυνον δια την Χώραν.

  Πολιτογράφησις

  Αρθρον 34.
  – Αι Συµβαλλόµεναι Χώραι θα διευκολύνουν, εν τώ µέτρω του δυνατού, την αφοµοίωσιν και πολιτογράφησιν των προσφύγων. Θα προσπαθήσουν, ειδικώτερον, να επιταχύνουν την διαδικασίαν της πολιτογραφήσεως και να ελαττώσουν, εν τώ µέτρω του δυνατού, τα δηµοσιονοµικά βάρη της τοιαύτης διαδικασίας. …….

  ΠΗΓΗ: http://www.stoxos.gr/2016/03/1951.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>