«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κύριε πρωθυπουργέ της Ελλάδος , κύριε Τσίπρα είσαστε προδότης;;;;;;;;;;

8

Κύριε πρωθυπουργέ της ΕΛΛΑΔΟΣ εσείς που είσαστε σαν αντιπολίτευση και στην αρχή της διακυβέρνησης από εσάς ως ο μεγαλύτερος πολέμιος και αντιμνημονιακός, αποφασίσατε να πουλήσετε την ΕΛΛΑΔΑ και τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ λαό πολύ φτηνά! Με 50 δις.

Κύριε πρωθυπουργέ η ΕΛΛΑΔΑ δεν πωλείτε διότι δεν εκτιμάτε με χρήμα η αξία της, είναι ανεκτίμητη η αξία της, δεν αγοράζετε με όλα τα λεφτά του κόσμου!!!
Για αυτό κύριε πρωθυπουργέ και η απόφασή σας αυτή έρχεται αντίθετη με τις υποσχέσεις σας, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός κατάπιε με πολιτισμό και καρτερικότητα πολλές προδοτικές συμφωνίες προς χάρη της ομαλότητας και με πολλά βιώματα από τον εμφύλιο, αυτήν την συμφωνία και ιδιαίτερα για ότι αφορά το ταμείο των 50 δις κύριε πρωθυπουργέ δεν μπορεί να την καταπιεί και φέρεις ακαριαία την ευθύνη.
Κύριε πρωθυπουργέ μέχρι σήμερα στην πλάτη της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού έμπηγαν απανωτές πισώπλατες προδοτικές μαχαιριές όλοι οι ηγέτες που τους εμπιστευτήκαμε!

Δεν ήταν θανατηφόρες και προσπαθούσαμε να επουλώσουμε τα τραύματα από τις προδοτικές μαχαιριές.

Και έρχεσαι εσύ κύριε πρωθυπουργέ, η τελευταία ελπίδα για τον ελληνικό λαό πριν από έναν εμφύλιο που επιδιώκει η ολιγαρχία, να μπήξετε την τελευταία θανατηφόρα μαχαιριά!

Κύριε πρωθυπουργέ, είστε προδοτης;;;;

Μας μιλάτε εσείς και η κυβέρνηση για το ταμείο που κατορθώσατε να του αλλάξετε έννοια και ταχτική προς όφελος του Ελληνικού λαού;;;;;;;

Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα και τι στοιχεία δίνετε στον ελληνικό λαό για να δεχτεί μια τέτοια καλύτερη συμφωνία, ως προς το σκέλος της συμφωνίας;;;;

Κύριε πρωθυπουργέ με κάνετε να φαίνομαι στα μάτια μου ηλίθιος που πίστεψα σε σένα, σε έναν νέο και άφθαρτο πολιτικό, με κάνατε να αισθάνομαι πολύ μικρός και αδύναμος μπροστά σε μια τέτοια προδοσία, αν αληθεύει και είναι έτσι όπως δείχνουν τα στοιχεία.
Κύριε πρωθυπουργέ είχαμε έναν πανηλίθιο πολιτικό τον Χρυσοχοϊδη που μας είπε ο ανεκδιήγητος ότι δεν προλάβαινε να διαβάσει αυτό που υπέγραψε και αφορούσε τον θάνατο της Ελλάδος και των Ελλήνων!!!

Κύριε πρωθυπουργέ, είστε προδοτης;;;;

Εσείς κύριε πρωθυπουργέ έχετε διαβάσει το μνημόνιο;;;;;;
Αν ναι, τότε μας λέτε προδοτικά ψέματα!
Διότι από το μνημόνιο δυο φαίνεται ρητά ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τίποτα από το λεγόμενο ΤΑΙΠΕΔ, ότι και όνομα αν του δώσετε ξανά!

Για να γίνει αυτό θα πρέπει με την σύμφωνη γνώμη των νταβατζήδων να το πάτε στην βουλή για ακύρωση με έναν νέο νόμο που θα ακυρώνει τον προηγούμενο νόμο του μνημονίου, πράγμα που δεν το είδαμε πουθενά!!!

Κύριε πρωθυπουργέ είστε προδοτης;;;;

Μας επαναλαμβάνετε ένα ψέμα με μια προδοσία ως καλύτερη ρύθμιση;;;
( Μας Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία με τους πιστωτές προβλέπει τη δημιουργία ενός ταμείου στο οποίο, με ορίζοντα 30ετίας, θα δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ, ως αξία των περιουσιακών του στοιχείων (ακίνητα, μετοχές, κ.λπ.). Η έδρα του Ταμείου θα είναι η Αθήνα, θα ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ από την Κομισιόν θα υπάρχει μόνο εποπτεία.)
Δεν λέτε κύριοι και κύριε πρωθυπουργέ ότι η μεγάλη προδοσία βρίσκεται πίσω από τα ( κ λ π.);;;;;; Γιατί δεν δεν λέτε αναλυτικά και τα λοιπά;;;; Τι είναι και τα λοιπά άνευ σημασίας;;;;
Γιατί παρακάτω τα αναφέρετε σε χόρια κατάσταση!
(Στο Ταμείο πιθανόν να ενταχθούν και όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού / φυσικού πλούτου της χώρας – υδρογονάνθρακες, κ.λπ. )!
Νάτα πάλι τα ( κλπ ), θα σας πω εγώ.

Τα λοιπά λοιπόν που εσείς τα κρύβετε είναι το ζουμί, είναι το πούλημα της Ελλάδος, στα κλπ είναι ο θάνατος της Ελλάδος ως ανεξάρτητο έθνος αφού θα έχουν πάρει τα βασικά του όργανα, στα κλπ είναι να σκάβουν την ελληνική γη, από άκρη σε άκρη, χωρίς κανέναν έλεγχο, στα κλπ είναι ο χρυσός, το ουράνιο, ο χαλκός, το αλουμίνιο, ο κασσίτερος, ο υδράργυρος, το όσμιον και άλλα ευγενή ορυκτά άλφα ποιότητος. στα κλπ είναι τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, οι παραλίες, οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τα Νησιά και μεγάλα οικόπεδα και κτήρια φιλέτα, και χιλιάδες άλλες περιπτώσεις όπως λέτε με θράσος ότι μπορεί να φανερωθούν στο μέλλον για φάγωμα!!!
Όλη η προδοσία πίσω από ΚΛΠ!!!
Φυσικά όλα αυτά δεν τα βγάζω από την κοιλιά μου, δείχνω την προδοσία με στοιχεία που δεν επιδέχονται άλλη ερμηνεία.
Για αυτό κύριε πρωθυπουργέ για να μην μας προκύψετε και άλλος Χρυσοχοϊδης, σας έχω παρακάτω ένα λινγκ που έχει όλα τα μνημόνια αλλά κυρίως αυτό που λέτε ότι το βελτιώσατε προς όφελος της Ελλάδος.
Μπορείτε κύριε πρωθυπουργέ έστω και αυτήν την ύστατη ώρα να παραιτηθείτε και να μην υπογράψετε αυτήν την προδοτική συμφωνία.

http://www.arxaiaithomi.gr/2012/02/14/2/#more-620
http://www.arxaiaithomi.gr/category/%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1/

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Κρατικό επενδυτικό ταμείο στη θέση του ΤΑΙΠΕΔ

Από τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου όπου αποφασίστηκε η σύσταση του νέου Υπέρ-Ταμείου

 

 

 

 

Διαφορετική προσέγγιση επιδιώκει να ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, προκρίνοντας τη δημιουργία ενός κρατικού επενδυτικού ταμείου για τον διάδοχο του ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, το νέο σχήμα θα ακολουθεί τη λογική αντίστοιχων sovereign funds, όπως αποκαλούνται, τα οποία υπάρχουν σε χώρες όπως η Νορβηγία και η Αυστραλία. Το συγκεκριμένο κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο θα λειτουργεί με διαφορετική λογική σε σχέση με το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς, μεταξύ άλλων, σκοπός του δεν θα είναι μόνο η πώληση περιουσιακών στοιχείων αλλά και η αξιοποίησή τους.
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία με τους πιστωτές προβλέπει τη δημιουργία ενός ταμείου στο οποίο, με ορίζοντα 30ετίας, θα δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ, ως αξία των περιουσιακών του στοιχείων (ακίνητα, μετοχές, κ.λπ.). Η έδρα του Ταμείου θα είναι η Αθήνα, θα ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ από την Κομισιόν θα υπάρχει μόνο εποπτεία.
Το πλάνο προβλέπει ότι στο νέο ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, μετοχές των κρατικών επιχειρήσεων, υποδομές, καθώς και ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Στο Ταμείο πιθανόν να ενταχθούν και όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού / φυσικού πλούτου της χώρας – υδρογονάνθρακες, κ.λπ.
Αξιοποίηση
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, η ένταξη περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στο Ταμείο δεν σημαίνει απαραίτητα και πώλησή τους, σε αντίθεση με τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που είναι προς πώληση. Κάποια ακίνητα, πράγματι, μπορεί να πουληθούν, για ορισμένα να υπάρξουν μακροχρόνιες παραχωρήσεις και άλλα να δημιουργούν εισόδημα που θα εισρέει στο Ταμείο.
Για παράδειγμα, μπορεί να συμφωνηθεί ότι για κάθε κοντέινερ που μεταφέρεται με τρένο θα καταβάλλεται στο Ταμείο ένα μικρό ποσό. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα αεροδρόμια. Το Ταμείο θα πρέπει να «εφευρίσκει» τρόπους να έχει μόνιμα έσοδα, όχι κατ’ ανάγκη από την πώληση ακινήτων του Δημοσίου. Να σημειωθεί ότι ο χρόνος ζωής (30 χρόνια) δίνει τη δυνατότητα στο Ταμείο να «καλλιεργήσει» τα περιουσιακά του στοιχεία που, ιδίως στα ακίνητα, παρουσιάζουν προβλήματα ως προς την εκμετάλλευσή τους -καταπατήσεις, ελλιπείς τίτλοι, κ.λπ.
Τράπεζες και χρέος
Από τα 50 δισ. ευρώ, το 50% θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση των τραπεζών. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν από 10 έως 25 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιηθεί εξ ημισείας για αναπτυξιακές ενέργειες και για την αποπληρωμή του χρέους. Σύμφωνα με την άποψη της κυβέρνησης, είναι ένα βασικό σκέλος διαφοροποίησης σε σχέση με την προσέγγιση του ΤΑΙΠΕΔ για τις αποκρατικοποιήσεις, όπου τα τυχόν έσοδα πήγαιναν εξ ολοκλήρου στην αποπληρωμή του χρέους, ενώ με το νέο Ταμείο μόνο το 25% των εσόδων θα χρησιμοποιείται για το χρέος.
«Ανάσα»
Οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης τονίζουν ότι καθώς τα 50 δισ. ευρώ του νέου Ταμείου προβλέπονται σε βάθος 30ετίας, αυτό και μόνο το γεγονός δίνει μεγάλη «ανάσα» στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Δηλαδή, η επίτευξη των εσόδων δεν θα γίνει άμεσα, μέσα σ’ ένα περιορισμένο χρονικό περιθώριο με δυσμενείς για τη χώρα συνθήκες όπως οι σημερινές, αλλά όταν οι συνθήκες θα είναι περισσότερο ευνοϊκές.
Σημειώνεται επίσης ότι λόγω των συνθηκών και οι θεσμοί έχουν «χαλαρώσει» τους στόχους ως προς τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Το ΔΝΤ, για παράδειγμα, μέχρι το 2018, προβλέπει έσοδα μόλις 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η Κομισιόν έχει ανεβάσει πιο ψηλά τον πήχη εκτιμώντας τα έσοδα σε 2,5 δισ. ευρώ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>