«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ Ε.Ε.! ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΡΗΜΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΑ, SWAPS, ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ.

Περιληπτικά, κύριε Τσίπρα μην κάνεις το βήμα με την Ρωσία, αν δεν έχει φέρει το στόλο της και τα αεροπλάνα της στο έδαφος της Ελλάδος. Μην διανοηθείς να στηριχτείς σε υποσχέσεις και λόγια που θα ξεχάσει με την πρώτη ευκαιρία, ένα τέτοιο λάθος σημαίνει καταστροφή, διαμελισμός, ακαριαίως θάνατος των Ελλήνων και της Ελλάδος.

ΠΑΛΑΤΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

       

  05.04.2015

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Η καπιταλιστικη οικονομια ειναι σχεδιασμενη για να προκαλη χρεη τοσο στα νοικοκυρια οσο και στα κρατη.

Τα χρεη π.χ. των ΗΠΑ, της Γερμανιας, της Βρεταννιας και της Γαλλιας ξεπερνουν κατα πολυ τα χρεη ολων των υπολοιπων κρατων του πλανητη μαζι.

Πως ειναι ποτε δυνατον τα κρατη αυτα με κατεστραμενη οικονομια να βοηθησουν τα αλλα;

Στο κρισιμο τομεα των οικονομικων σχεσεων μεξυ Κινας και ΗΠΑ η Κινα ειναι για τις ΗΠΑ ιδιαιτερα σημαντικη.

Αν και η οικονομικη αναδος της Κινας ειναι ραγδαια, εντουτοις εχει ξεκινησει απο πολυ χαμηλο επιπεδο.

Κατα συνεπεια για τον οριζοντα των ερχομενων δεκαετιων, το οικονομικο επιπεδο της Κινας αλλα και το επιπεδο της εμπορικης της τεχνολογιας δεν αναμενεται να φθαση σε σημειο που θα την επiτρεψει να προβαλη ως οικονομικος και τεχνολογικος ανταγωνιστης των ΗΠΑ.

 

 

 

 

Αντιθετα ο εκσυγχρονισμος της κινεζικης οικονομιας εξασφαλιζει τις ΗΠΑ εναν πολυ συμαντικο πελατη κυριως σε βιομηχανικο εξοπλισμο και σε προ’ι’οντα μεγαλης αξιας, ως επιβατηγα αεροσκαφη, ηλεκτρονικο εξοπλισμο δορυφορων κ.α.

Η αξια των αγαθων αυτων ξεπερνα κατα πολυ την αξια των οποιων προ’ι’οντων εισαγουν οι ΗΠΑ απο την Κινα, δημιουργωντας ενα πολυ ευνο’ι’κο για τις ΗΠΑ εμπορικο ισοζυγιο.

Οικονομικα συνεπως η Κινα οχι μονο δεν ειναι αντιπαλος των ΗΠΑ αλλα αντιθετα εποτελει εναν απο τους καλυτερους πελατες των ΗΠΑ σε παγκοσμιο επιπεδο.

Παρ’ ολα αυτα το δημοσιο χρεος των ΗΠΑ ξεπερνα τα 15 τρισεκατομμυρια δολλαρια. Εαν εδω συνυπολογισθει και το ιδιωτικο χρεος, το συνολικο εξωτερικο χρεος των ΗΠΑ ξεπερνα τα 50 τρισεκατομμυρια δολλαρια.

Μονο η Κινα κατεχει κρατικα ομολογα των ΗΠΑ πανω απο 1 τρισεκατομμυριο δολλαρια και χρηματοδοτει ετσι το μεγαλυτερο μερος του ελλειμματος του αμερικανικου ετησιου προ’υ’πολογισμου, δηλαδη ειναι ο μεγαλυτερος πιστωτης των ΗΠΑ.

Σχετικα για τις σχεσεις των ΗΠΑ με την Ε.Ε. μετα το τελος του ψυχρου πολεμου και με την μυθολογια της παγκοσμιοποιησης ετεθησαν οι βασεις για τις θεωριες της λεγομενης «Γεωοικονομικης σχολης» των διεθνων σχεσων πανω στην οικονομια και δημιουργησαν μια υπεραπλουστευτικη  «πραγματικοτητα» που διεστρεβλωνει την αληθεια και οδηγει σε λαθος αποφασεις. Δημιουργηθηκε ετσι η εσφαλμενη πεποιθηση οτι ο πολεμος ως μεσο επιλυσης των ανθρωπινων διαφορων ειναι πλεον ξεπερασμενος και την σκυταλη την πηρε για παντα ο εμπορικος, οικονομικος και τεχνολογικος ανταγωνισμος. 

Οι πολιτες των μελων κρατων της Ε.Ε. αρχισαν να πιστευουν οτι ο πολεμος ανηκει στο παρελθον και η συγκρουση με την Ρωσια και τις ΗΠΑ θα ηταν μονο γεωοικονομικη.

Ακομη και σημερα ουδεις απο τους υπευθυνους ευρωπαιους πολιτες μπαινει στον κοπο να σκεφθη οτι θα ηταν παραλογο για τις ΗΠΑ και την Ρωσια να περιορισουν τη συγκρουση τους με την Ε.Ε. μονο στο οικονομικο και εμπορικο επιπεδο, οπου πολυ δυσκολα μπορουν να τα βγαλουν περα με την συνδυασμενη οικονομικη ισχυ των κρατων μελων της Ε.Ε.

Οι υπευθυνοι αυτοι βρισκονται πολυ μακρυα απο τους δυο πυλωνας της γεωπολιτικης αντιληψης των ΗΠΑ για την Ε.Ε., δηλαδη η «αποφυγη δημιουργιας μιας κυριαρχης δυναμης στην Ευρασια» και το αυξανομενο χασμα μεταξυ της πολεμικης τεχνολογιας και της συνεπακολουθης φιλοσοφιας του πολεμου μεταξυ των ΗΠΑ και των χωρων μελων της Ε.Ε.

Ειναι γεγονος οτι το στρατοβιομηχανικο συμπλεγμα των ΗΠΑ εχει στα σκαρια του μια υπερεξελιγμενη πολεμικη μηχανη η οποια μπορει να επεμβαινει σε πολυ περισσοτερες περιπτωσεις απ’ οτι στο παρελθον για να προωθη τα συμφεροντα των ΗΠΑ.

Για τις ΗΠΑ συνεπως τα μελη κρατη της Ε.Ε. θεωρουνται θεατρα πολεμικων επιχειρησεων.

Γι’ αυτο αλλωστε οι υπευθυνοι των ΗΠΑ σε αντιθεση με τους υπευθυνους της Ε.Ε., που αναγκασθηκαν να παραλαβουν πυρηνικα οπλα, επιδιωκουν την κλιμακωση της κρισης με την Ρωσια και προετοιμαζονται για πολεμο.

Η Ρωσια απο την πλευρα της δεν εκβιαζεται με τα επιβληθεντα σε βαρος της οικονομικα μετρα απο τα οποια ζημειωνουν αισθητα και τα μελη κρατη της Ε.Ε. και κινητοποιει το αρκετα ισχυρο πυρηνικο οπλοστασιο της σε επιπεδο τακτικης αλλα και ενα ισχυρο στρατηγικο δυναμικο για καταστροφικα αντικτυπηματα.

Ποια η θεση και ο ρολος της σημερινης δηθεν «αριστερης» κυβερνησης της μικρης μεν αλλα γεωστρατηγικα πολυτιμης Ελλαδος;

Ολα τα στοιχεια δειχνουν οτι η εξουσια στην Ελλαδα παραχωρηθηκε σκοπημα στο δηθεν «αριστερο» κομμα του ΣΥΡΙΖΑ, οπου στεγαζονται ολοι οι αχυρανθρωποι της δηθεν προοδευτικης αριστερας και της εγκληματικης και μπασταρδεμενης δεξιας, για να γινη αυτο  η  «κολυμβηθρα του Σιλωαμ» οπου θα ξεβρωμισει με αριστερο ξεπλυμα, ολη η μεταπολιτευτικη συμμορια που επροδωσε  τα παντα και οφειλε να στηθη στον τοιχο χωρις ιχνη οικτου απεναντι απο τα εκτελεστικα αποσπασματα!

Μεσω της διασωσης της μεταπολιτευτικης αυτης συμμοριας θα διατηρουν τα ιδια ευρωπα’ι’κα και αγραμματα καθαρματα τυπου Martin Schulz, που απειλησε προσφατα θρασυτατα τον Ελληνα(;) Πρωθυπουργο που επισκεφθη την Ρωσια, τον ελεγχο της Ελλαδος και στο μελλον.

Το «εγκληματικο παρακρατος του δικομματισμου της Μεταπολιτευσης» εξακολουθει να κυβερνα με «αριστερο» αυτη την φορα περιτυλιγμα που πολυ γρηγορα θα πεταχθει ως «αχρηστο» και «επικινδυνο» στα σκουπιδια.

Το κομμα ΣΥΡΙΖΑ προωθηθηκε απο τα ιδια ευρωπα’ι’κα καθαρματα στην εξουσια για να συγκρουστη αυτο με τα μελη κρατη της Ε.Ε. και να το οδηγησουν σε μια ατυχη επιλογη προσκολλησης του στην Ρωσια για να απομονωθη η Ελλαδα με απειλες οικονομικης αλλα και εθνικης καταστροφης με ανοιγμα των εθνικων θεματων, Μακεδονια, Θρακη, Αρχιπελαγος του Αιγαιου, Δωδεκανησα, Κυπρος, Κρητη κ.α.

Τα ευρωπα’ι’κα καθαρματα παντα βρισκουν εναν ηγετη ενος κομματος περαν του κυκλωματος τους για να τον ωθησουν σε λαθος κατευθυνση και στην συνεχεια να τον θυσιασουν.

Αν τον κομμα ΣΥΡΙΖΑ οδηγησει την Ελλαδα στην εθνικη καταστροφη, τα εγχωρια καθαρματα της μεταπολιτευτικης συμμοριας θα επιστρεψουν στην εξουσια ως «σωτηρες»…Τι επιδιωκουν στην πραγματικοτητα οι υπευθυνοι της Ε.Ε. υπο την καθοδηγηση της μεγαλυτερης «Πορνης της Ιστοριας», της Γερμανιας;

Η χωρα αυτη των «Ουνων» πηρε εντολη να ερεθιση την Ελλαδα σε σημειο «αυτοκτονικο».

Αποκαλει η χωρα αυτη των «Ουνων» κλεφτες αυτους τους οποιους στη κυριολεξια καταληστευσεν και συνεχιζει να καταληστευει!

Μπηκε στην Ελλαδα με το αλλοθι του Ευρωπαιου Εταιρου, διελυσε και λεηλατησε τα παντα, διεφθειρε τους παντες και μετα βγηκε στον δρομο για να καταγγειλη την διεφθαρμενη Ελλαδα.

Παρ’ ολη την προσφατη κριτικη του αγραμματου Γερμανου απο την κομοπωλη Würselen πλησιον της πολης Ααχεν της Γερμανιας, που μας το παιζει προεδρος της Ευρωβουλης, για την επισκεψη του νυν Ελληνα Πρωθυπουργου στην Ρωσια, αυτος θα επιθυμουσε μια ανιερη συμμαχια της Ελλαδος με την Ρωσια για να φερη την Τουρκια στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου χαρακτηριζοντας την συμμαχια αυτη ως προδοτικη για την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Με τον τροπο αυτο θα εμπαιναν και οι ΗΠΑ μαζι με την Τουρκια στο κουκλοθεατρο αυτο, για να σωσουν την Ευρωπη,   αρπαζοντα την «λεια», δηλαδη το Αρχιπελαγος του Αιγαιου, μεσα δηθεν απο τα χερια της Ρωσιας.

Ετσι θα ριξουν στην περιπτωση αυτη την Κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδη την κυβερνηση των ανευθυνων σταλινικων για να ξαναεμφανισθουν τα μελη της μεταπολιτευτικης εγκληματικης    παπανδρεουσοσιαλιστικης και μπασταρδεμενης  δεξιοκαραμανλικης συμμοριας  σαν «Εθνοσωτηρες!». Αυτος ειναι ο πραγματικος ρολος της Ελλαδος. Τον ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθησει πρωτα η Ε.Ε. για να φερη αυτος τον πολεμο στην Ευρωπη, που σχεδιασαν οι ΗΠΑ!

Το σκηνικο ειναι στημενο και απο το παρελθον γνωστο!

Κατα την διαρκεια ακομη του πολεμου εκαναν οι εθνοπροδοτες και προγονοι των Μητσοτακηδων και Σαμαραδων, Βενιζελοι και Μπενακηδες εκλογες το 1920 για να τις χασουν και πανηγυριζαν που τις εχασαν, για να στηθουν μετα στον τειχο οχι οι υπευθυνοι της Μικροασιατικης Καταστροφης, αλλα αλλοι… Το 1974 επεστρεψε απο το Παρισι ενας αρχιπροδοτης και τον υπεδεχθηκε ο λαος  με αναμενα κερια και με δακρυα στα ματια ως «Σωτηρα!», βαφτιζοντας τον μαλιστα και ως «Εθναρχη!».

Οπως δειχνουν τα πραγματα το ιδιο σκηνικο θα επαναληφθη…Μετα το πεταμα στα σκουπιδια του ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναεμφανιστουν ολα τα ζωντα ακομη καθαρματα τις μεταπολιτευτικης συμμοριας που θα μας ξανασωσουν…

Το χρημα ειναι το μεσο καθε εμπορικης συναλλαγης εκτος απο την μεθοδο ανταλλγης προ’ι’οντων. Ειναι το μετρο και το μεσον δια του οποιου ενα προ’ι’ον πωλειται και ενα αλλο αγοραζεται.

Εαν για διαφορους λογους μειωθουν οι απαραιτητες σε κυκλοφορια ευρισκομενες ποσοτητες χρηματος για να πραγματοποιηθουν οι συνηθεις εμπορικες συναλλαγες οδηγητε ενα εθνος σε απραξια με καταστροφικα αποτελεσματα.

Αυτοι που εκδιδουν το χρημα π.χ. ιδιωτικη Fed στις ΗΠΑ (δολλαριο) και η ιδιωτικη ΕΚΤ (ευρω) στην Ε.Ε., δηλαδη οι ιδιωτες Μεγαλοτραπεζιτες, καθωριζουν την αξια του.

Το χρημα «δημιουργειται» απο το τιποτε. Ενα κομματι χαρτι ευτελους αξιας, τυπωνεται με τροπο ωστε να αξιζη οσο ενα αντικειμενο.

Με διαφορες απεικονισεις τυπωμενες στο χαρτι μπορει ο ανθρωπος να αγοραση π.χ. μια τηλεοραση, ενα αυτοκινητο ‘η ενα σπιτι.

Η αξια του χρηματος εχει «δημιουργηθει» με την πρωτολεια εννοια του ορου.

ιδιοτες «δημιουργοι» του χρηματος, σε αντιθεση με τους κατασκευαστες αντικειμενων δεν εχουν κανενα περιορισμο στα κερδη, αφου με ελαχιστες δεκαρες μπορουν να τυπωσουν ενα τραπεζογραμματιο του ενος ‘η των δεκα χιλιαδων δολλαριων των ΗΠΑ ‘η του ενος ‘η πεντακοσιων ευρω.

Ειναι συνεπως ευκολο πραγμα για τους ιδιωτες Μεγαλοτραπεζιτες να ληστευουν τα μεμονωμενα νοικοκυρια και τα κρατη και να υπερπλουτιζουν.

Τους δανειζουν απλα και τους χρεωνουν τοκογλυφικα βαρη (τοκους και πανωτοκια).

Το παραδειγμα που ακολουθει δειχνει το μεγεθος της ληστειας!  

Ο γραφων θα προσπαθησει με απλα λογια να περιγραψη την λειτουργια του νομισματικου συστηματος που εγινε σημερα στην Ελλαδα αντικειμενο μιας αγριας εκμεταλλευσης με αποτελεσμα να χασουν πολλοι Ελληνες τα εισοδηματα τους, τις οικονομιες τους, τις περιουσιες τους και την ζωη τους.

Οταν ενας Ελληνας καταφυγει π.χ. στην Τραπεζα Πειραιως για να δανειστη 60.000 ευρω που θα τα χρησιμοποιησει για να αγοραση ενα διαμερισμα, ο υπαλληλος της Τραπεζας Πειραιως  του εξηγει πως πρεπει να συμφωνηση να πληρωση το δανειο μαζι με τους τοκους.

Με ληστρικο τοκο 14 % για 30 χρονια, ο δανειζομενος πρεπει να πληρωνη 710,92 ευρω τον μηνα εως το ποσον των 255.931,20 ευρω.

Ο υπαλληλος της Τραπεζας Πειραιως τοτε απαιτει απο τον πολιτη να επιτρεψη στον τραπεζιτη την κατακρατηση ιδιοκτησιας, μεχρι τη στιγμη που ο δανειζομενος θα εξοφλησει το χρεος του.

Εαν καποια στιγμη σταματησει τις πληρωμες, τοτε ο τραπεζιτης θα εχει το δικαιωμα να ιδιοποιηθη την ιδιοκτησια.

Ο υπαλληλος της Τραπεζας Πειραιως τοτε δινει στον δανειζομενο μια επιταγη 60.000 ευρω ‘η εγγραφει μια πιστωση στον λογαριασμο του δανειζομενου 60.000 ευρω και του δινει ενα βιβλιαριο επιταγων, οι οποιες δεν ξεπερνουν το ποσο των 60.000 ευρω.

δανειζομενος τοτε υπογραφει επιταγες προς τον κατασκευαστη της πολυκατοικιας που βρισκεται το προς αγορα το διαμερισμα, ο οποιος με την σειρα του υπογραφει αυτες τις επιταγες.

Ετσι το νεο μπλοκ επιταγων των 60.000 ευρω προστιθεται ως χρημα στην κυκλοφορια. Εδω ομως βρισκεται κρυμενη η παγιδα η παγιδα του τοκογλυφικου καπιταλιστικου συστηματος.

Το νεο χρημα που δημιουργειται και τιθεται σε κυκλοφορια, ειναι το ποσο του δανειου, δηλαδη των 60.000 ευρω. Το χρημα που απαιτειται για να πληρωθουν οι τοκοι δεν δημιουργειται και επομενως δεν ειναι «χρημα σε κυκλοφορια».

Ετσι ο δανειζομενος και συγγενεις του που τον ακολουθουν στην ιδιοκτησια πρεπει να κερδισουν και να βγαλουν απο την κυκλοφορια 255.931 ευρω σχεδον 200.000 ευρω περισσοτερα απο οτι εβαλαν σε κυκλοφορια οταν δανειστηκαν τις 60.000 ευρω!

Ο τοκος ειναι αυτος που εξαπατα ολες τις οικογενειες. Η τοκογλυφια των τραπεζιτων τις αναγκαζει να πληρωνουν την αξια 4 διαμερισματων, για να αγορασουν ενα διαμερισμα!

Σε μια συγχρονη κοινωνια ειναι απαραιτητη μια επαρκης ποσοτητα χρηματος σε κυκλοφορια. Η ποσοτητα αυτη εξαρταται απο τους τεσσερες παραγοντες της βασικης εξισωσης της κλασικης χρηματικης οικονομιας: M x V = P x Y.

Το γινομενο απο την ποσοτητα του χρηματος (Μ) και της ταχυτητας της  κυκλοφοριας αυτου (V) ειναι ισον με γινομενο απο τα πραγματικα ετησια εσοδα (Y) και του επιπεδου της αξιας (Ρ), δηλαδη των ονομαστικων εσοδων (Ρ x Y). Η ταχυτητα κυκλοφοριας του χρηματος μετρα ποσες φορες τον χρονο αλλαζει αυτο τα χερια του ιδιοκτητη του.

Στην οικονομια, η σε κυκλοφορια ευρισκομενη ποσοτητα χρηματος δεν μετριεται με την χρηματικη βαση της   κεντρικης τραπεζας, αλλα με τα Μεγεθη Μ1, Μ2 και Μ3. Το Μεγεθος Μ1 μετρα περιπου το αθροισμα των σε κυκλοφορια ευρισκομενων χαρτονομισματων, επιταγων και καταθεσων (ενεργητικα λογαριασμων σε τραπεζες) και αποτελει μια «στενη» και πολυ στην ρευστοτητα της ποσοτητας χρηματος εννοια Το Μεγεθος Μ2 μετρα αποταμιευσεις και ορισμενα προθεσμιακα χρηματα.

Το Μεγεθος Μ3 μετρα επιπλεον προθεσμιακα χρηματα και καταθεσεις σε χρηματαγορες Fonds και αποτελει μια «ευρεια» εννοια της ποσοτητας κυκλοφοριας του χρηματος και καλυπτει π.χ. το 89 % του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Η κατασταση αυτη εξηγειται ως εξης:

Οπως οι κεντρικες τραπεζες «δημιουργουν» απο το τιποτε χρημα μπορουν το ιδιο να κανουν και οι εμπορικες τραπεζες.

Εαν ενας πελατης καταθεσει χρηματα στην εμπορικη τραπεζα τα δανειζει η τραπεζα τα χρηματα αυτα σε εναν αλλον πελατη. Τα ιδια χρηματα ανηκουν σε δυο προσωπα.

Ο πελατης διαθετει ενα ενεργητικο λογαριασμο στην τραπεζα, ο δανειστης κατεχει τα δανεισθεντα χρηματα. Η εμπορικη τραπεζα ζει απο το γεγονος οτι ολοι οι πελατες της δεν σηκωνουν ταυτοχρονα τις καταθεσεις τους.

Οι εμπορικες τραπεζες εξαναγκαζονται απο την κεντρικη τραπεζα να μην δανειζουν ολες τις καταθεσεις των πελατων τους.

Με την πολιτικη αυτη διατηρησης οριων ρεζερβας των καταθεσων των πελατων εξασφαλιζεται η σταθεροτητα (ρευστοτητα) του τραπεζικου συστηματος. Με διατηρηση του οριου 10 % ρεζερβας των καταθεσων των πελατων μιας τραπεζας.

Μπορει δια του τραπεζικου συστηματος να δεκαπλασιασθη το αθροισμα το σε κυκλοφορια ευρισκομενου χρηματος.

Αφετηριακα μπορει να αναγνωρισθη η διογκωση του μεγεθους των δανειων μιας χωρας, οταν διαιρεθη το μεγεθος σε κυκλοφορια ευρισκομενου χρηματος Μ3 με το ΑΕΠ.

Το Μεγεθος Μ3 ειναι συνεπως ενας «Δεικτης» για τον ογκο των δανειων.

Για τις ΗΠΑ π.χ. ενω απο το 1980 μεχρι σημερα σε σχεση με το καθαρο ΑΕΠ το Μεγεθος Μ1 παρεμεινε σχεδον σταθερο, το Μεγεθος Μ2 αυξηθηκε κατα 100% και το Μ3 ξεπερασε το 150%.

Ειδικα ομως το Μεγεθος Μ3 ειναι ιδιαιτερα ευαισθητο για οικονομικες κρισεις και σε τελευταια αναλυση απο την εναλασομενη ψυχολογια των συμμετοχοντων στην οικονομια.

Για τους ως ανω λογους το Μεγεθος Μ3 δεν μπορει να ρυθμιστη απο την κεντρικη τραπεζα. Απο την 23. Μαρτιου 2006 σταματησε η κεντρικη τραπεζα των ΗΠΑ Fed να δημοσιευη το Μεγεθος Μ3.

Με την αποφαση αυτη αποκρυπτεται συστηματικα η τραγικη κατασταση που βρισκεται η αμερικανικη οικονομια. Η αποφαση της Feed που δημοσιευθηκε την 10. Νοεμβριου 2005 ως εξης, παραπληρογορει για να αποκρυψη την πραγματικοτητα στην οποια βρισκεται η οικονομια των ΗΠΑ

    «Οn March 23, 2006, the Board of Governors of the Federal Reserves System

       will cease publication of the M3 monetary aggregate. The Board will also

       cease publishing the following components large-denomination time

       deposits, repurchase agreements (RPs), and Eurodollars. The Board will

       continue to publish institutional money market mutual funds as a

       memorandum item in this release.

       Measures of large-denomination time deposits will continue to be published

       by the Board in the Flow of Funds Accounts (Z.1 release) on a quarterly

       basis and in the H.8 release on weekly basis (for commercial banks)».

Η κερδοσκοπια κατα ενος νομισματικου συστηματος διανυει κυριως τον δρομο μεσω των προθεσμιακακων αγορων.

Στις αγορες αυτες λαμβανουν χωρα οι αγοραπωλησιες με παραγωγα. Τα παραγωγα ειναι οικονομικα οργανα, των οποιων οι τιμες καθωριζονται απο τις διακυμανσεις των τιμων επενδυτικων αξιων ‘η των αναμενομενων τιμων αλλων επενδυτικων αξιων.

Αυτα ειναι ετσι κατασκευασμενα, ωστε να μπορουν να αντιμετωπιζουν υπεραναλογα τις διακυμανσεις των τιμων των επενδυτικων αντικειμενων.

Για τον λογο αυτο επιτρεπεται να  χρησιμοποιηθουν τοσο τα ασφαλιστρα κατα της απωλειας των αξιων οσο και η κερδοσκοπια απο τα κερδη των τιμων επι της βασικης αξιας αυτων.

Στα σπουδαιοτερα παραγωγα ανηκουν τα πιστοποιητικα, τα οπτιονς, τα Forwards, τα Futures και τα Swaps. Τα νομισματικα-Swaps ειναι ανταλλακτικο εμποριο και λειτουργει ως εξης:

Ενας επενδυτης δανειζει χρηματα σε νομισμα Α, το πουλαει και επενδυει το ποσο εισπραξης σε νομισμα Β. Πεφτει η αξια του νομισματος Α μπορει αυτος να επιστρεψει τα δανεικα χρηματα φθηνοτερα απ’ οτι τα δανεισθηκε.

Περαν απο τα νομισματικα-Swaps υπαρχουν και τα Swaptions (εμποριο οπτιονς με Swaps), τα Forwards, με τα οποια δυο ομαδες συμφωνουν την αγορα και την πωληση ενος νομισματος σε εναν καθωρισμενο χρονο σε μια προηγουμενως ατενιζουσα τιμη και τα Futures στα οποια η αγορα και η πωληση ενος νομισματος συμφωνηται σε ενα καθωρισμενο χρονο με μια ατενιζουσα τιμη και μια ατενιζουσα ποσοτητα.

Τα συναλλαγματικα αυτα παραγωγα κατα 95 % διαπραγματευονται στην ενδοτραπεζικες διαδικασιες, δηλαδη σε απ’ευθειας διαπραγματευσεις μεταξυ τραπεζων και οικονομικων ινστιτουτων.

Επειδη πολλες χωρες τις Ε.Ε. ειναι υπερχρεωμενες, οι κερδοσκοποι χρησιμοποιουν τα οργανα αυτα των παραγωγων για να μπορουν με ελαχιστη προσπαθεια να πονταρουν στς μεταβολες των τιμων των νομισματων.

Το μεγαλυτερο μερος του νομισματικου εμποριου λαμβανει χωρα μεταξυ του Ευρω και του δολαριου των ΗΠΑ.

Ολο και περισσοτεροι κερδοσκοποι πονταρουν στην μειωση της αξιας του Ευρω, Η αγορα των συναλλαγματικων παραγωγων δεν ειναι ρυθμισμενη που σημαινει οτι δεν επιπιπτει σε κανεναν ελεγχο και συνεπως δεν καταγραφονται στο δημοσιο χρεος ενος κρατους.

Ενα υπερχρεομενο κρατος που δεν μπορει να δανεισθη χρηματα απο τις αγορες για να πληρωση μισθους και συνταξεις καταφευγει παρανομα στην αρυθμιστη, δηλαδη στην μη ελεγχομενη αγορα συναλλαγματικων παραγωγων και με εξωφρενιτικα επιτοκια κλεινει υποπτες συναλλαγες με  αναδοχες τραπεζες της κερδοσκοπιας.

Ετσι το δημοσιο χρεος αυξανεται στην ουσια παρανομα χωρις αυτη η αυξηση να καταγραφεται στο δημοσιο χρεος μεχρι τουλαχιστον της ληξης του.

Η ιστορια μας εχει διαφυλαξει επιτυχημενα παραδειγματα οικονομικων μεταρρυθμισεων.

Στον Πλουταρχο, Βιοι Παραλληλοι, Σολων 15 διαβαζουμε: «…πρωτου Σολωνος ην ως εοικε σοφισμα την των χρεων αποκοπην σεισαχθειαν ονομασαντος. 

Τουτο γαρ εποιησατο πρωτον πολιτευμα, γραψας τα μεν υπαρχοντα των χρεων ανεισθαι, προς δε το λοιπον επι τοις σωμασι μηδενα δανειζειν.

Καιτοι τινες εγραψαν, ων εστιν Ανδροτιων, ουκ αποκοπη χρεων αλλα τοκων μετριοτητι κουφισθεντας αγαπησαι τους πενητας, και σεισαχθειαν ονομασα το φιλανθρωπευμα τουτο και την αμα τουτω γενομενην των τε μετρων επαυξησιν και του νομισματος τιμην».

Ο Αθηναιος νομοθετης, φιλοσοφος και ποιητης Σολων (630-559 π.Χ.) αφου διεγνωσε την αιτια της κακοδαιμονιας των Αθηνων που ηταν ο αγωνας των ταξεων μεταξυ τους, το 594 π.Χ. εξελεγη αρχοντας με απεριοριστη εντολη και εξουσια να θεραπευση αυτες τις κοινωνικες πληγες και το κατορθωσε με την «σεισαχθεια», δηλαδη με την αποσειση βαρων, με την ελαφρωση των χρεων των δημων, με την αρση των υποθηκων σε κτηματα και σωματα, με την απελευθερωση των δουλων για χρεη, με την απαγορευση της προσωπικης δουλειας του οφειλετη και της οικογενειας του και με την βελτιωση των ορων του δανεισμου για το μελλον.

Η σημερινη κακοδαιμονια της Ε.Ε. οφειλεται στην ΕΚΤ και στην χωρα των «Ουνων», την Γερμανια. Η θεραπεια της κακοδαιμονιας θα επιτευχθει μονο με την επανιδρυση της Ε.Ε. ως Ε.Ε. των Πατριδων, με δημοκρατικο συνταγμα και   εν αναγκη χωρις την Γερμανια Σε ενα δημοκρατικο συνταγματικο συστημα της Ε.Ε. δεν θα υπαρχει καμμια ιδιωτικη τραπεζα.

Το ιδιο θα ισχυει και για την  κεντρικη τραπεζα καθε χωρας μελους και για την ΕΚΤ. Οι κρατικοποιημενες τραπεζες, υπο των ελεγχο των  αντιπροσωπων των λαων, θα εξεδιδουν και θα ελεγχουν το χρημα και τις πιστωσεις.

θα εξεδιδουν μονο τα απαιτουμενα νομισματα, αλλα θα μπορουν να δινουν δανεια χωρις τοκο για την αγορα κεφαλαιακων αγαθων.

Ενα δανειο υψους 60.000 ευρω θα απαιτουσε για αποπληρωμη, ακριβως 60.000 ευρω και οχι 255.931 ευρω οπως στο παραδειγμα.

Καθε πολιτης της Ε.Ε. που θα παρειχε υλικα και εργασια θα πληρωνεται οπως σημερα, οι τραπεζες ομως δεν θα εισπρατουν με τοκογλυφια 195.931 ευρω.

Αυτος ειναι ο λογος που γελοιοποιουν, καταστρεφουν και δολοφονουν οποιονδηποτε που προτεινει χρημα των πολιτων χωρις τοκους και χωρις χρεη.

Η αυτοκρατορια π.χ.των Σαρακηνων ειχε απαγορευσει τον τοκο στο χρημα για χιλια χρονια, και ο πλουτος της ξεπερασε αυτον της Ευρωπης.

Η αυτοκρατορικη Κινα εξεδωσε το δικο της χρημα απαλλαγμενο απο χρεη και τοκους με αποτελεσμα να κυριαρχει ο πλουτος, οι επιστημες, οι τεχνες και η ειρηνη.

Η Γερμανια των «Ουνων» εξεδωσε αναλογο χρημα απο το 1935 εως το 1945, με αποτελεσμμα να αναπτυχθη αλματωδως και να περαση απο την υφεση στην παγκοσμια εξουσια μεσα σε 5 χρονια.

Αυτος ηταν ο πραγματικος λογος για τον 2ον Παγκοσμιο Πολεμο και την καταστροφη της.

Η απελευθερωση της Ε.Ε. απο τους ιδιωτες τραπεζιτες ειναι και η απελεθερωση αυτης απο την σημερινη της κακοδαιμονια.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>