«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ναι στην εργασία εν μέσω τέτοιας ανεργίας, αλλά με οποιοδήποτε τίμημα;;;

Όταν οι εργαζόμενοι παίρνουν ένα μεροκάματο που δεν αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο για τα παιδιά τους από την μόλυνση του περιβάλλοντος, το θεωρούν σωστό;;;

Όταν αυτά τα μέταλλα υπό ελεγχόμενες συνθήκες   και ελληνικό καθεστώς μπορούν να κρατήσουν την οικονομία της Ελλάδος. Οι εργαζόμενοι και οι διαμαρτυρόμενοι πρέπει να κανουν κοινό αγώνα κατά των λιστών των κόπων τους και της ζωής τους.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ προς το Λαό της Χαλκιδικής

——————————————————————–

Θέμα: Μεταλλεία Χρυσού στις Σκουριές

—————————————————————

Λαέ της Χαλκιδικής, κάθεστε επάνω σε ένα χρυσό βουνό.

Οι παγκόσμιοι Επικυρίαρχοι σας διαίρεσαν, σύμφωνα με την αρχή του «Διαίρει και Βασίλευε», για να σας κλέψουν το χρυσό της περιοχής.

Ο Λαός της χρυσοφόρας περιοχής των Σκουριών, έχει διαιρεθεί στα δύο,

Α) Σε αυτούς που ενδιαφέρονται για τη προστασία του περιβάλλοντος, και

Β) Σε αυτούς που ενδιαφέρονται για τα εργασιακά, φοβούμενοι μήπως αύριο μείνουν άνεργοι.

Συχνά βλέπουμε στα κανάλια εκπροσώπους και των δύο παρατάξεων να εκφράζουν τα προβλήματά τους, ενώ οι Παγκόσμιοι Επικυρίαρχοι κάνουν παιχνίδι!!!

Σεβόμαστε και τις δύο παρατάξεις. Και οι δύο έχουν δίκιο. Όμως δεν εξετάσατε ένα σοβαρό ερώτημα!

Ο παραγόμενος χρυσός στα χρυσωρυχεία, που πηγαίνει;;;;; Ιδού το ερώτημα!!!

 

 

 

 

Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση των Κοσμοκρατόρων, με τη Κυβέρνηση Σημίτη, ο παραγόμενος χρυσός, χυμένος σε πλάκες-τούβλα, ανήκει κατά 95% στους Κοσμοκράτορες, και ένα 5% πηγαίνει σε μια Ελληνική ιδιωτική εταιρεία.

Αυτά γράφουν τα ΜΜΕ.

Η Ελλάς παίρνει ενοίκιο ΜΟΝΟΝ 11 εκ. δολ. το χρόνο, ενώ τα μεταλλεία-χρυσωρυχεία αξίζουν πάνω από 3 δις. δολάρια, και η αξία τους όλο και ανεβαίνει.

Η Πατρίδα χρεοκοπεί, και έχει γίνει νούμερο σε όλο το κόσμο, και ο χρυσός φεύγει για τις τράπεζες των Κοσμοκρατόρων.

Η Πατρίδα δεν έχει να πληρώσει μισθούς & συντάξεις, ενώ το προϊόν σας φεύγει έξω τζάμπα στη κατοχή των Επικυρίαρχων.

Στη πραγματικότητα οι Κοσμοκράτορες σας ΚΛΕΒΟΥΝ το χρυσό.

Αυτό το καταδέχεστε;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Με Πατριωτικούς Χαιρετισμούς

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΊΟΣ

Διεθνολόγος-Αρθρογράφος

 

 ……………………………………………………………….

 Αυτή είναι η νομιμότητα της Ελληνικός Χρυσός: Τοξικά απόβλητα χύνονται στον Μαυρόλακκα και το Στρατώνι

Έκθεση που βασίζεται σε αυτοψίες και ελέγχους των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και που κοινοποιήθηκε στις 16.1.2015 αναφέρει σωρεία παρανομιών και παραβιάσεων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της εταιρείας ότι οι δραστηριότητες της είναι απολύτως νόμιμες…. Η έκθεση βασίζεται σε αυτοψίες και ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν για δύο χρόνια στην περιοχή από τον Οκτώβρη του 2012 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 και αποδεικνύει ότι για τρία ολόκληρα χρόνια, η Ελληνικός Χρυσός παρανομούσε κατά συρροή, καταπατώντας τους περιβαλλοντικούς όρουςπαραβιάζοντας κατά κόρρον την σύννομη διαχείριση υγρών αποβλήτων στις εργασίες της στην Ολυμπιάδα.

Η εταιρεία δεν δεν έλαβε μέτρα για την αποτροπή διαφυγής όξινων απορροών στο περιβάλλον και συγκεκριμένα στο ρέμα Μαυρόλακκα ένα ρέμα που βρίσκεται πάνω από την Ολυμπιάδα και καταλήγει στην θάλασσα. Να αναφέρουμε ότι οι παραβιάσεις αυτές έχουν να κάνουν με την μη ορθή παρακολούθηση της ποιότητας των υγρών αποβλήτων και των επιφανειακών υδάτων από την εταιρεία στις εργασίες που κάνει στο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας από το τέλμα μεταλλευτικών αποβλήτων (το παλιό τέλμα της TVX) όπου παράγει και εμπορεύευεται αρσενοπυρίτες που περιέχουν 22gr χρυσού ανα τόνο.

Σύμφωνα με δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος αλλά και βάσει των αναλύσεων της ίδιας της εταιρείας διαπιστώθηκαν σοβαρές υπερβάσεις βαρέων μετάλλων στο ρέμα του Μαυρόλακκα (αποδέκτης των υγρών αποβλήτων) και στη θάλασσα του Στρατωνίου που συνιστά κομμάτι του κόλπου της Ιερισσού. Πρόκειται για βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος, ο ψευδάργυρος κ.α. ιδιαίτερα τοξικά για τον άνθρωπο και όλα τα έμβια όντα.

Όπως αναφέρει η έκθεση για τη Μονάδα κατεργασίας νερών μεταλλείου Στρατωνίου:

Οι τιμές του pH στα δείγματα της ΕΥΕΠ από το σημείο διάθεσης των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων στη θάλασσα υπερέβαιναν το ανώτατο όριο της (31) σχετικής Απόφασης Νομάρχη, σε αντίθεση με τον όρο δ.2.200 της (35) σχετικής ΚΥΑ ΕΠΟ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο μέσος όρος του pH ήταν 9,26, με ανώτατο όριο το 8,5. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον όρο δ.2.200 της (35) σχετικής ΚΥΑ ΕΠΟ και την εγκεκριμένη ΜΠΕ, «η τιμή του pH στην έξοδο της μονάδας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη του 8,5 έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματική καταβύθιση των εν διαλύσει βαρέων και λοιπών μετάλλων στις αποδεκτές συγκεντρώσεις. Ωστόσο, πριν την τελική διάθεση θα πρέπει να εξισορροπείται το pH των νερών, ώστε να βρίσκεται εντός ορίων και οπωσδήποτε άνω του 7…».

Οι τιμές των παραμέτρων COD και BOD5 στα δείγματα της ΕΥΕΠ, υπερέβαιναν το ανώτατο όριο της (31) σχετικής Απόφασης Νομάρχη, σε αντίθεση με τον όρο β2.β της (35) σχετικής ΚΥΑ ΕΠΟ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι μέσοι όροι αυτών ήταν 168 και 37 mg/l, με ανώτατα όρια τα 35 και 7 mg/l αντίστοιχα.

Οι τιμές του ολικού μολύβδου (Pb) σε δύο περιπτώσεις και του διαλελυμένου μολύβδου ως ετήσια μέση συγκέντρωση (ΕΜΣ) στα δείγματα της ΕΥΕΠ υπερέβαιναν τα ανώτατα όρια της (31) σχετικής Απόφασης Νομάρχη και της (32) σχετικής ΚΥΑ, σε αντίθεση με τον όρο β2.β της (35) σχετικής ΚΥΑ ΕΠΟ. Συγκεκριμένα με όριο τα 500 μg/l ολικού μολύβδου μετρήθηκαν 690 και 1100 μg/l και με όριο τα 7,2 μg/l διαλελυμένου μολύβδου υπολογίστηκε ΕΜΣ 89 μg/l.

Οι μετρήσεις του ολικού ψευδαργύρου (Zn) στα δείγματα της ΕΥΕΠ, υπερέβαιναν το ανώτατο όριο της (31) σχετικής Απόφασης Νομάρχη, σε αντίθεση με τον όρο β2.β της (35) σχετικής ΚΥΑ ΕΠΟ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο μέσος όρος αυτών ήταν 183 μg/l, με ανώτατο όριο τα 100 μg/l.

“Εδώ και χρόνια καταγγέλλουμε παρανομίες και αυθαιρεσίες της Ελληνικός Χρυσός. Εδώ και χρόνια υπήρχε συγκάλυψη και εκ των υστέρων “νομιμοποίηση” κάποιων παρανομιών” τονίζει από την πλευρά του “το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού” στην ανακοίνωσή του για την έκθεση. Παράλληλα υπενθυμίζει πως η εταιρεία επικαλείται, σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία, την απόλυτη τήρηση της νομιμότητας,επικαλείται επίσης τις απορριπτικές αποφάσεις του ΣτΕ, γεγονός όμως που δε σημαίνει απολύτως τίποτα για το αν η εταιρεία τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους ή όχι.

“Μπορεί η εταιρεία να χρησιμοποιεί τα σωματεία των εργαζομένων για την προστασία της, προβάλλοντάς τους ως “θεματοφύλακες της νομιμότητας” και “προστάτες του περιβάλλοντος”, όμως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κάθε άλλο παρά τηρείται η νομιμότητα, ακολουθούνται οι κανόνες ασφαλείας και τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι.” δηλώνει ακόμη το Συντονιστικό διερωτώμενο “Για ποια νομιμότητα μιλάει η Ελληνικός Χρυσός; Η υποχρέωση της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων εξαιρείται από την τήρηση της νομιμότητας;”

“Η λίστα των μη σύννομων ενεργειών της Ελληνικός Χρυσός είναι εξαιρετικά εκτεταμένη και θα ακολουθήσει δημοσιοποίηση και άλλων αποσπασμάτων. Ένα μικρό δείγμα παρανομιών και παραβιάσεων των περιβαλλοντικών όρων, αποτελεί η διαχείριση των υγρών αποβλήτων” καταλήγει στην ανακοίνωσή του το “Συντονιστικό ενάντια στην εξόρυξη χρυσού”.

Σταυρούλα Πουλημένη

http://www.alterthess.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>