«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Το να κρατάς τις συμμαχίες σου δεν σημαίνει να υποκλίνεσαι» δηλώνει ο Κοτζιάς

HuffPost Greece | Newsroom
Δημοσιεύθηκε: 18/03/2015 7:50 μ.μ. Ενημερώθηκε: 18/03/2015 8:05 μ.μ.

KOTZIAS

«Το πρώτο πράγμα που προσπάθησα να κάνω ως Υπουργός Εξωτερικών για διαπραγματευτικούς λόγους ήταν να λάβω μέτρα, ώστε να μετακινηθεί η θεματολογία από τα της οικονομίας αποκλειστικά – και μάλιστα μίας οικονομίας με νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις – σε μία πολιτική αντίληψη των πραγμάτων που συνδέεται και με τη γεωπολιτική θέση» είπε ο Νίκος Κοτζιάς, κατα τη διάρκεια της ενημέρωσης της διαρκούς επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

«Δεν είναι απομόνωση για τη χώρα μας το να πείθουμε για την ανάγκη συμβιβασμού στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας», ούτε είναι αποκλεισμός για την Ελλάδα, όταν η ΕΕ είναι ένα θεσμικό σύστημα δικαίου, βάσει το οποίου οφείλει να λειτουργεί και στα ζητήματα που υπάρχει ομοφωνία. Ούτε είναι αφορισμός η αποκατάσταση της ισότητας», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών.

 

 

 

«Αυτή η ισοτιμία, σε κάποιους που είχαν συνηθίσει να έχουμε εξαρτημένα αντανακλαστικά δεν αρέσει, αλλά θα πρέπει να συνηθίσουν ότι η Ελλάδα έχει εξωτερική πολιτική με δική της φωνή, που τη θεωρεί στοιχείο το οποίο πρέπει να συνδιαμορφώνει την τελική απόφαση και όχι στοιχείο που πρέπει να ακολουθεί την απόφαση και να αποδεικνύει ότι είναι καλό και υπάκουο παιδί. Αυτός είναι ο βασικός προσανατολισμός: Η αποκατάσταση της φωνής της χώρας και της ισότιμης παρουσίας της».

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε, επίσης, στα πεδία βολής της Τουρκίας και στο τελευταίο επεισόδιο, λέγοντας ότι κανείς στην ΕΕ δεν έχει το δικαίωμα να πιέζει σε ειδικού ενδιαφέροντος εθνικά ζητήματα και πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να υποχωρεί προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τουρκίας».

«Δεν μπορεί να ζητούν από την Ελλάδα κυρώσεις προς τρίτες χώρες και ταυτόχρονα ο κερδισμένος από αυτές τις κυρώσεις να είναι η Τουρκία. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί η ελληνική εξωτερική πολιτική δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το να κρατάς τις συμμαχίες σου δεν σημαίνει να υποκλίνεσαι. Και τέτοια εξωτερική πολιτική υποταγής δεν πρόκειται από μένα και από αυτή τη κυβέρνηση να βρει υποστήριξη».

Βασική στόχευση του Υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής διπλωματίας, είπε ο Νίκος Κοτζιάς, είναι η άνοδος της σημασίας της εξωτερικής πολιτικής και η προσπάθεια για διαπραγματευτικούς λόγους «να μετατεθεί η θεματολογία από την οικονομία σε μία πολιτική αντίληψη με γεωπολιτική διάσταση μέσα σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ρευστότητα και αποσταθεροποίηση στο τρίγωνο Ουκρανία-Λιβύη-Μ. Ανατολή, όπου η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβάλει».

Τριμελής Κοινοβουλευτική επιτροπή που θα ελέγχει απόρρητα και υπουργό εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, επίσης, στις αλλαγές που ετοιμάζονται στο ΥΠΕΞ, με κυριότερη τη σύσταση μίας τριμελούς κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα ελέγχει τα απόρρητα του υπουργείου, ώστε να ελέγχεται και ο υπουργός.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στις δύο πρωτοβουλίες του ΥΠΕΞ τόσο για τη προστασία του πληθυσμού στη Μαριούπολη, όσο και αυτή των χριστιανικών πληθυσμών στη Μ. Ανατολή, με την τελευταία να έχει εξελιχθεί σε μια πρωτοβουλία συντονισμού με Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία, στο πλαίσιο της οποίας έχει συνταχθεί ένα κείμενο και ετοιμάζεται μία διεθνής συνδιάσκεψη τον Μάιο με επίκεντρο αυτούς τους πληθυσμούς και την πολυπολιτισμικότητά τους.

Η χώρα, όπως σημείωσε, έχει ευρύτερες δυνατότητες λόγω των πολιτιστικών, θρησκευτικών, ιστορικών δεσμών με αναδυόμενες χώρες όπως η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα, που διαθέτουν ισχυρή παρουσία στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό στερέωμα, και θα μπορούσε να συμβάλει και σε μια εθνική πολιτική απέναντι σε αυτά τα κράτη, αλλά και σε μία ευρωπαϊκή πολιτική, για «μία Ελλάδα που δεν ακολουθεί, αλλά συμβάλει, επηρεάζει και παλεύει για τις απόψεις της εντός των διεθνών οργανισμών».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι η Τουρκία θα πρέπει να συμβάλει στην προώθηση ενός διαλόγου για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού, ενώ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι είναι ένα διεθνές ζήτημα, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εκδηλώσεις σφετερισμού της ιστορίας και αλυτρωτισμού, και σε αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα έχει διατυπώσει μία πρόταση, η οποία θα συζητηθεί τον Απρίλιο, για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) αφενός για την επίλυση πρακτικών θεμάτων και αφετέρου για τη δημιουργία καλύτερου κλίματος που θα διευκολύνει τις συζητήσεις στον ΟΗΕ.

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε υπέρ των ΜΟΕ, «αλλά όχι υπό καθεστώς απειλών», και αναφερόμενος στην αύξηση των παραβιάσεων τόνισε την «ανάγκη να γίνονται όλες οι διαπραγματεύσεις στη βάση του διεθνούς δικαίου, της αξιολόγησης των ΜΟΕ και της άρσης του casus belli που έχει διατυπώσει η Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια για την επέκταση των ελληνικών υδάτων».

Στην τοποθέτηση τού κ. Κοτζιά, βουλευτές όλων των κομμάτων έθεσαν ερωτήματα γύρω από πολλά θέματα, όπως οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ισραήλ, και την Αλβανία, διατυπώθηκαν αυστηρές κριτικές, κυρίως για το θέμα της απομόνωσης της χώρας στην Ευρώπη, ενώ δημιουργήθηκε και ένα ”θερμό επεισόδιο” ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Τασούλα και τον υπουργό, όταν ο πρώτος αναφέρθηκε «στην καριέρα που έκαναν οι αριστεροί, όταν ήταν της μόδας στην Ελλάδα να είσαι αριστερός» απευθυνόμενος και στον κ. Κοτζιά, ο οποίος του ζήτησε να ανακαλέσει, αρνούμενος -όπως είπε- να δεχθεί προσωπικές επιθέσεις.

http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/18/politiki-kotzias-proteraiotites-ypex_n_6895788.html?utm_hp_ref=greece

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>