«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Λέων Τρότσκι, 1879-1940

“Το να μην πιστεύεις στη δύναμη είναι σαν να μην πιστεύεις στη βαρύτητα”

Λέων Τρότσκι, 1879-1940

http://iskiosaco.blogspot.gr/

……………………………………….

Τρότσκι, Φρίντα Κάλο frinta Ένοχοι και Αθώοι

frinta

Όταν πέθανε ο «πατέρας» της Οκτωβριανής επανάστασης, Βλάντιμιρ Λένιν, ο στενός συνεργάτης του, Λέων Τρότσκι, κινδύνευε θανάσιμα.

Ο Στάλιν, που είχε καταφέρει να πάρει τα ηνία του κόμματος, τον έβαλε στο στόχαστρό του.

Ο Τρότσκι ήταν μορφωμένος, πολυγραφότατος και είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση της Οκτωβριανής επανάστασης. Θεωρούνταν ως ένας από τους επικρατέστερους διάδοχους του Λένιν.

Στον εμφύλιο πόλεμο με τους «Λευκούς αντεπαναστάτες», του ανατέθηκε η οργάνωση του Κόκκινου Στρατού.

 

 

 

Υπό την καθοδήγησή του, έγινε μια ατρόμητη και ορμητική δύναμη, που συνέτριψε τους πάνοπλους αντεπαναστάτες.

Ο Τρότσκι δεν έδινε οδηγίες από τα μετόπισθεν, αλλά παρίστατο στις μάχες με ένα ειδικά θωρακισμένο τρένο, που τον μετέφερε σε όλα τα μέτωπα.

Όταν ο κομμουνισμός επιβλήθηκε, άσκησε κριτική στο νέο καθεστώς.

Επεσήμανε ότι η δημοκρατία στο Κομουνιστικό Κόμμα καταπιέζεται και το οικονομικό πρόγραμμα απέτυχε.

Όλα αυτά, τον καθιστούσαν «επικίνδυνο».

301850_357095627684453_2096878398_n

Το 1928, ο Λέων Τρότσκι εξορίζεται από τον Ιωσήφ Στάλιν στην Άλμα-Άτα, στο Καζακστάν. Ο Τρότσκι έζησε εκεί επί ένα χρόνο, προτού εκδιωχθεί δια παντός από τη Σοβιετική Ένωση, στις 30 Ιανουαρίου του 1929.

Έγινε δεκτός από την τουρκική κυβέρνηση και εγκαταστάθηκε στο νησί της Πριγκήπου.

Σε διάστημα τεσσάρων ετών έγραψε την αυτοβιογραφία του και την ιστορία της ρωσικής Επανάστασης.

Η περιπέτειά του, όμως, μόλις άρχιζε.

Ο Στάλιν είχε καταλάβει ότι ο Τρότσκι και στην εξορία ήταν πολύ επικίνδυνος, καθώς διέθετε δύο ισχυρά όπλα.

Την πένα του και το μυαλό του. Όταν έφυγε από την Τουρκία, η Γερμανία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να του παραχωρήσουν άσυλο.

Το 1933, ο Τρότσκι μετακόμισε στη Γαλλία, όπου πληροφορήθηκε για τον «περίεργο» θάνατο του γιου του.

Το 1935, εγκαταστάθηκε στη Νορβηγία, απ΄ όπου διώχθηκε μετά από σοβιετικές πιέσεις. trotsky_stalin Το 1936,πήρε άσυλο από το Μεξικό και έμεινε στο Μπλε Σπίτι του ζωγράφου Ριβέρα και της περίφημης καλλιτέχνιδας Φρίντα Κάλο, με την οποία αναφέρεται ότι είχε σύντομη ερωτική περιπέτεια.

Την ίδια περίοδο, στις μεγάλες δίκες της Μόσχας, το 1936-1938, όπου δικάστηκαν για προδοσία σημαντικά στελέχη της ρωσικής Επανάστασης, ο Τρότσκι καταδικάστηκε ερήμην, ως ο κύριος συνωμότης.

Επαναστάτες όπως οι Ζινόβιεφ, Κάμενεφ, Μπουχάριν, Ρίκοφ και ο Ούγγρος Μπέλα Κουν, οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Στο Μεξικό, ο Τρότσκι μπόρεσε να απαντήσει δημόσια στις κατηγορίες του σταλινικού καθεστώτος.

Κατάγγειλε τις δίκες σαν μια πολιτική σκευωρία και κάλεσε για τη διοργάνωση μιας «διεθνούς αντιδίκης» για να αποκαλυφθούν «οι πραγματικοί εγκληματίες, που κρύβονται κάτω από τον μανδύα του κατήγορου».

Ο εξόριστος συνέχισε το γράψιμο και την αυστηρή κριτική στο σταλινικό καθεστώς.

Η ««Προδομένη Επανάσταση» ήταν ένα από τα έργα του, όπου μιλούσε για τον εκφυλισμό της σοβιετικής επανάστασης και φυσικά για τα έργα και τις ημέρες του Στάλιν.

Η αντίστροφη μέτρηση για έναν από τους επικεφαλής της Οκτωβριανής Επανάστασης είχε αρχίσει, με απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.

Παρακολουθείστε τον Τρότσκι με τη Φρίντα Κάλο, τον Ντιέγκο Ριβέρα και τη σύζυγό του στο Μεξικό….

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/o-stalin-kiniga-ton-trotski-pou-vriski-katafigio-sto-spiti-tis-frinta-kalo/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>