«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν υπάρχει καμμία οικονομική ανάγκη η επαναφορά της δραχμής να γίνει με υποτίμηση

 Ιφικράτης Αμυράς

Επειδή επανέρχεται συνεχώς στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναφοράς του εθνικού μας νομίσματος, οφείλουμε να απαντήσουμε σε τρία τρομολαγνικά σοφίσματα της πλευράς των ευρωραγιάδων, τα οποία βρίσκουν εύφορο έδαφος στις τάξεις των πατριωτών.

 

 

 

Πρώτον, αν πάμε σε εθνικό νόμισμα θα γίνει υποτίμηση.

Δεύτερον, θα αγοράσουν φθηνά τις περιουσίες μας όσοι έβγαλαν τα ευρώ στο εξωτερικό. 

Τρίτον, δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε για φάρμακα, πετρέλαιο κλπ.

Πριν απαντήσουμε στα τρία σοφίσματα, πρέπει να πούμε ότι εξαρτάται ποιός κάνει την επαναφορά του νομίσματος. Αν την κάνει η παρούσα κυβέρνηση θα είναι επίπονη και καταστροφική, διότι θα χρησιμοποιήσει το τέχνασμα των πλιατσικολόγων: ισοτιμία ευρώ/νέας δραχμής 1:1, και μετά από λίγο βίαιη υποτίμηση ώστε να χάσει ο Λαός 30-40% επιπλέον από το εισόδημά του.

Η ισοτιμία καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ένα προς ένα. Ούτε είναι υποχρεωτικό να επαναληφθεί αυτό που έκανε ο Σημίτης το 2002 με την αντίστροφη πορεία, δηλαδή αλλαγή των ευρώ σε δραχμές.

Μπορεί κάλλιστα μία κυβέρνηση να επαναφέρει την δραχμή με την σημερινή ισοτιμία 340,75 και να αρχίσει να ανακεφαλαιοποιεί τα νοικοκυριά και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις(πλην τραπεζών) χωρίς να τους πάρει τα ευρώ. Ο κόσμος να κρατήσει τα ευρώ ως συνάλλαγμα.

Και αυτό διότι ο σκοπός είναι να αυξήσουμε την κυκλοφορία του χρήματος στην αγορά, όχι να αλλάξουμε τα ευρώ σε δραχμές. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά. 

Αν πάμε σε εθνικό νόμισμα με τον Σύριζα, θα αλλάξει τα ευρώ σε δραχμές με υποτίμηση, για να καρπωθεί την διαφορά το κράτος. Αν πάμε σε εθνικό νόμισμα με άλλο καθεστώς, αυξάνουμε την κυκλοφορία του χρήματος(τυπώνουμε χρήμα) και πιστώνουμε κατευθείαν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, χωρίς να τους πάρουμε τα ευρώ. Ο κόσμος θα κρατήσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς σε ευρώ, δεν θα τους πειράξει κανείς, και θα ανοίξουν άλλοι λογαριασμοί σε δραχμές.

Εις ό,τι αφορά το πρώτο τρομολαγνικό σόφισμα, ότι οπωσδήποτε θα γίνει υποτίμηση της δραχμής, όσοι το αναπαράγουν, εσκεμμένως αποσιωπούν την αντίθετη περίπτωση. Το ενδεχόμενο να υποτιμηθεί το ευρώ, λόγω επικειμένου διαλύσεως της ευρωζώνης. Ήδη υποτιμάται έναντι του δολλαρίου. Όταν οι κερδοσκόποι διαισθάνονται ότι θα διαλυθεί μία νομισματική ένωση, εγκαταλείπουν το νόμισμα πολύ πριν την επίσημη ανακοίνωση διαλύσεως της ενώσεως. Είναι απαράδεκτο κάποιοι ευρωλάγνοι να υπονοούν ότι το ευρώ θα διατηρήσει σταθερή την σημερινή του αξία, άν η Ελλάδα απελευθερωθεί από την ευρωζώνη. Η ιστορική εμπειρία έχει δείξει ότι το κοινό νόμισμα μετά την διάλυση της ενώσεως, καταντά χαρτί άνευ αξίας.

Εις ό,τι αφορά το δεύτερο τρομολαγνικό σενάριο, ότι τάχα θα αγοράσουν φθηνά τις περιουσίες μας όσοι έβγαλαν έξω τα ευρώ τους, η απάντηση είναι ότι από το 2010 λόγω τεχνητής ελλείψεως ρευστού, έχουν απαξιωθεί τα πάγια περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Λαού κατά 50-70%. Αν κυκλοφορήσει η δραχμή με ισοτιμία 340,75 και αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά, δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να πουλήσει κάποιος φθηνά την περιουσία του. Με το ευρώ αναγκάζεται να την πουλήσει φθηνά, διότι δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Φυσικά η επαναφορά του εθνικού νομίσματος πρέπει να συνοδευτεί και από μία γενική σεισάχθεια για τα χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Εν τοιαύτη περιπτώσει δεν πρόκειται να χάσει ουδείς την περιουσία του από τους κατέχοντας σημαντικές ποσότητες ξένου νομίσματος.

Εις ό,τι αφορά το τρίτο τρομολαγνικό σόφισμα, ότι δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε για φάρμακα και καύσιμα, πολύ πριν την υποταγή μας στο ευρώ, η Ελλάδα εισήγαγε προϊόντα και τα πλήρωνε είτε σε δολλάρια, είτε με διακρατική συμφωνία, είτε με αλληλόχρεο λογαριασμό. Σήμερα έχει μία επιπλέον επιλογή που έχει ξεκινήσει στην Ανατολή: την απευθείας πληρωμή μέσω εθνικών νομισμάτων χωρίς την παρεμβολή αποθεματικού νομίσματος όπως το δολλάριο ή το ευρώ. Από την στιγμή που το κάνουν οι Κινέζοι, οι Ινδοί, οι Ρώσσοι, οι Ιρανοί, μπορούμε να το το κάνουμε και εμείς.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>