«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

CNBC: Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα βοηθούν για να σωθεί το ευρώ

CNBC: Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα βοηθούν για να σωθεί το ευρώ

CNBC: Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα βοηθούν για να σωθεί το ευρώ

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα βοηθούν για να σωθεί το ευρώ», αναφέρει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC ο Μάικλ Ιβάνοβιτς, πρόεδρος της MSI Global (οικονομική εταιρεία ερευνών, με έδρα τη Νέα Υόρκη), υποστηρίζοντας ότι «πέραν της λιτότητας που δρα κατά της επιστροφής της ανάπτυξης στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οι πιέσεις που ασκούνται στα κράτη της Νότιας Ευρώπης και ιδιαιτέρως στην Ελλάδα, ενός στρατηγικού εταίρου στην Αν. Μεσόγειο, υπονομεύουν την ίδια την υπόσταση του ΝΑΤΟ, σε μια κρίσιμη συγκυρία».

 

 

Στο άρθρο, μεταξύ άλλων, διατυπώνεται η άποψη ότι «η Ουάσιγκτον θα βοηθήσει το ευρώ, διασφαλίζοντας ότι θα τηρηθεί η ήδη καταγεγραμμένη υπαναχώρηση της Ελλάδας στο αίτημα για ελάφρυνση του χρέους. Μπορεί να μην ανακοινωθεί στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες μια τελική λύση, αλλά έχει ήδη σημειωθεί επαρκής πρόοδος για την επίτευξη συμβιβασμού τις επόμενες ημέρες».

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, «η ελληνική οικονομία έχοντας χάσει το ένα τέταρτο του παραγόμενου προϊόντος της κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, παρουσίασε εκ νέου σημάδια εξασθένισης κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, με το ποσοστό ανεργίας να φθάνει στο 28,5% και στους νέους στο 50,6%. Η Ιταλία παραμένει επίσης βυθισμένη σε μια ανυποχώρητη ύφεση με ποσοστό ανεργίας 12,9% και στους νέους 42%. Η Γαλλία με ποσοστό ανάπτυξης 0,4% το 2014 βρίσκεται για τρίτη συνεχή χρονιά σε κατάσταση στασιμότητας, με το ποσοστό ανεργίας, τον Δεκέμβριο, να φθάνει στο 10,3%. Η Ισπανία και η Πορτογαλία κατόρθωσαν να επιτύχουν κάποια ανάκαμψη, η οποία, ωστόσο, δεν μπόρεσε να βελτιώσει τη βαθειά υφεσιακή αγορά εργασίας, καθώς το ποσοστό ανεργίας για την πρώτη ανήλθε πέρυσι στο 23,7% και για τη δεύτερη στο 13,5%».

Στη συνέχεια, τονίζει ότι «ο Πρόεδρος Ομπάμα κατανόησε βεβαίως ότι αυτά αποτελούν συνέπειες της επιβολής μιας δημοσιονομικής πολιτικής στις υφεσιακές οικονομίες της Ευρωζώνης και όπως είχε παρατηρήσει ο πρώην υπουργός των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, ο Πρόεδρος Ομπάμα ήταν έντονα ανήσυχος για τις πολιτικές του Βερολίνου, καθώς θα οδηγούσαν σε κοινωνικοπολιτικές αλλαγές από δυνάμεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πολύτιμη για τις ΗΠΑ Ατλαντική Συμμαχία. Αυτό βιώνουμε σήμερα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα έναν ανοιχτό πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης και μια ταχεία ενδυνάμωση της κινεζικής επιρροής στην Ασία και στον Ειρηνικό».

O Μάικλ Ιβάνοβιτς αναφέρει ότι «η Ελλάδα, κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, βρίσκεται σήμερα στα χέρια μιας συμμαχίας της οποίας ηγείται ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί χώρα ιδιαίτερης σημασίας ως στρατηγικός εταίρος στην Αν. Μεσόγειο, σε μια περίοδο όπου μια αυταρχική Τουρκία συνεχίζει να διευρύνει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, ενώ με τη Ρωσία και την Κίνα διευθύνουν τον Shanghai Cooperation Organization. Η Ουάσιγκτον κατανοεί, επίσης, ενδεχομένως, ότι εάν ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις η Ελλάδα θα μπορούσε, κατ’ αρχήν, να οδηγηθεί περισσότερο στα ενεργειακά σχέδια της Ρωσίας και στις προσπάθειες της Κίνας να ολοκληρώσει τον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού προς την Ευρώπη, μέσω των επενδύσεων στα ελληνικά λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και των σιδηροδρόμων που κατευθύνονται από την Ελλάδα στην Ουγγαρία, μέσω της Μακεδονίας (σ.σ. εννοεί την ΠΓΔΜ) και της Σερβίας», όπως επισημαίνει.

Στο άρθρο υποστηρίζει, επίσης, ότι «η Ουάσιγκτον θα βοηθήσει το ευρώ, διασφαλίζοντας ότι θα τηρηθεί η ήδη καταγεγραμμένη υπαναχώρηση της Ελλάδας στο αίτημα για ελάφρυνση του χρέους. Μπορεί να μην ανακοινωθεί στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες μια τελική λύση, αλλά έχει, ήδη, σημειωθεί επαρκής πρόοδος για την επίτευξη συμβιβασμού τις επόμενες ημέρες. Παραμένει, ωστόσο, ζοφερή μια μακροπρόθεσμη προοπτική, καθώς θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της Ευρωζώνης, ώστε να καθιστά εφικτή μια πιο εξισορροπημένη ανάπτυξη και μια πολιτική που θα συνάδει με μια αποτελεσματική νομισματική ένωση. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς περαιτέρω πολιτική ενοποίηση και χωρίς την μεταφορά κυριαρχίας, κάτι στο οποίο δεν θέλει να προχωρήσει καμία χώρα».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι «ένα άλλο ζήτημα είναι η αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη την επομένη του πολέμου στην Ουκρανία και ένας αριθμός παγωμένων διενέξεων, οι οποίες μπορούν να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή. Οι νεοσυντηρητικοί που συνωθούνται γύρω από τη μη ανακοινωθείσα ακόμη προεδρική υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον έχουν ήδη βγάλει τα μαχαίρια από τις θήκες τους, έτοιμοι να ενισχύσουν την Ατλαντική Συμμαχία ως τον πυλώνα της νέας παγκόσμιας τάξης. Ας τους ευχηθούμε καλή τύχη», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «στο μεταξύ, η αναπτυσσόμενη αμερικανική οικονομία και το ισχυρό δολάριο θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως σωσίβιο για την πολιορκούμενη οικονομία της Ευρωζώνης».

Πηγή: ΑΠΕ

http://www.imerisia.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>