«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πως να προστατεύσουμε το συκώτι μας

Το συκώτι ή ήπαρ, είναι ένα ζωτικό όργανο, ένας βασικός παράγοντας στο πεπτικό σύστημα του οργανισμού μας. Είναι ένα όργανο που μπορεί εύκολα να καταστραφεί αν ο άνθρωπος δεν προσέξει.

Οτιδήποτε τρώμε ή πίνουμε, συμπεριλαμβανομένων και των φαρμάκων που λαμβάνουμε περνά μέσα από το ήπαρ.

 

 

Το συκώτι αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας μετά το δέρμα. Εχει περίπου το μέγεθος μιας μπάλας ποδοσφαίρου και βρίσκεται κάτω κάτω στο θώρακα σας στη δεξιά πλευρά. Φιλτράρει χημικές ουσίες, όπως τα φάρμακα και το αλκοόλ από το αίμα, ρυθμίζει τις ορμόνες και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αποθηκεύει ενέργεια από τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε και κάνει τις πρωτεΐνες του αίματος, τη χολή και διάφορα ένζυμα που χρειάζεται το σώμα.

Δεν υπάρχει τίποτα το δύσκολο για τη διατήρηση του ήπατός σας σε καλή κατάσταση. Ολα εξαρτώνται από έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε το συκώτι σας:

Μην πίνετε πολύ αλκοόλ.

Το αλκοόλ μπορεί να βλάψει τα κύτταρα του ήπατος, γεγονός που οδηγεί σε διόγκωση ή ουλές που γίνονται κίρρωση, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή και αθληθείτε τακτικά.

Μια κατάσταση που ονομάζεται μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD), μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κίρρωση. Προέρχεται από το υπερβολικό βάρος, τον διαβήτη, ή τα υψηλά επίπεδα του λίπους στο αίμα σας. Η NAFLD επηρεάζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και μπορεί να αποφευχθεί μέσω της απώλειας βάρους, αν είστε υπέρβαροι, της τακτικής άσκησης και μιας ισορροπημένης διατροφής.

Μείνετε μακριά από τα φάρμακα (ή συνδυασμούς φαρμάκων) που βλάπτουν το ήπαρ.

Τα φάρμακα για τη χοληστερόλη και το αναλγητικό Tylenol μπορεί να είναι τοξικά για το συκώτι, εάν λαμβάνονται για μεγάλα διαστήματα ή σε μεγάλες ποσότητες σε μικρό διάστημα. Μπορεί να λαμβάνετε περισσότερο Tylenol απ’ όσο νομίζετε, καθώς βρίσκεται σε εκατοντάδες φάρμακα, όπως τα φάρμακα για το κρυολόγημα και τα φάρμακα για τον πόνο. Ορισμένοι συνδυασμοί φαρμάκων μπορεί να είναι τοξικοί για το συκώτι. Συζητήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας σχετικά με το τι φάρμακα δεν πρέπει να συνδυάζετε με άλλα ή με αλκοόλ. Και πάντα να ακολουθείτε τις πληροφορίες της δοσολογίας.

Να είστε ενήμεροι για την ηπατίτιδα και πώς μεταδίδεται.

Η ηπατίτιδα είναι ένας ιός που προκαλεί φλεγμονή στο συκώτι. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι. Η ηπατίτιδα Α μεταδίδεται από το νερό ή τα τρόφιμα που είναι ήδη μολυσμένα με βακτηρίδια που βρίσκονται στα περιττώματα. Συνήθως θεραπεύεται μόνη της. Η ηπατίτιδα Β και C μεταδίδονται μέσω του αίματος και των σωματικών υγρών. Αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση του ήπατος, καρκίνο του ήπατος και ηπατική ανεπάρκεια. Το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή περιοχών που δεν φαίνονται καθαρές, μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της ηπατίτιδας Α. Για την πρόληψη της ηπατίτιδας Β και C, δεν μοιραζόμαστε αντικείμενα όπως οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια και βελόνες. Παράλληλα, είναι καλό να περιορίσετε τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων που έχετε, και να χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικά αν έχετε περισσότερους από έναν συντρόφους.

Κάντε εξετάσεις και εμβολιαστείτε κατά της ηπατίτιδας.

Επειδή η ηπατίτιδα συχνά δεν προκαλεί συμπτώματα, μπορείτε να την έχετε για πολλά χρόνια χωρίς να το γνωρίζετε. Αν νομίζετε ότι έχετε μολυνθεί, μιλήστε με το γιατρό σας για να σας εξετάσει. Υπάρχουν εμβόλια για την ηπατίτιδα Α και την ηπατίτιδα Β.

Μην αγγίζετε και μην εισπνέετε τις τοξίνες.

Προϊόντα καθαρισμού, προϊόντα αεροζόλ, τα εντομοκτόνα, τα χημικά προϊόντα και τα πρόσθετα στα τσιγάρα περιέχουν τοξίνες που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του ήπατος. Αποφύγετε την άμεση επαφή μαζί τους και μην καπνίζετε.

Να είστε προσεκτικοί με τα βότανα και τα συμπληρώματα διατροφής.

Θεραπείες με βότανα, φυτικοί συνδυασμοί και συμπληρώματα διατροφής δεν υπόκεινται στην ίδια διαδικασία έγκρισης, όπως τα φάρμακα, και ορισμένα από αυτά, μπορούν να βλάψουν το ήπαρ.

Τα τελευταία χρόνια, ορισμένα βότανα και συμπληρώματα έχουν βγει στην αγορά ισχυριζόμενα ότι μπορούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο ήπαρ. Ωστόσο, δεν έχει υπάρχει απόδειξη υψηλής ποιότητας ότι κάποιο από αυτά προάγει την υγεία του ήπατος. Κάποια, μάλιστα, ίσως και να την βλάπτουν.

Πιείτε καφέ.

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ηπατικής νόσου. Κανείς δεν ξέρει γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά αξίζει τον κόπο, καθώς περισσότερες έρευνες γίνονται προς την κατεύθυνση αυτή.

http://www.laimitomos.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>