«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Από “μπουρδέλο η τρόικα” το κάναμε “μπουρδέλο η γέφυρα…”

 Η Μεγάλη κοροϊδία

Όταν το μπουρδέλο δεν πάει καλά, αλλάζουμε πουτάνες, όχι φώτα.

Ε, εμείς πρωτοτυπήσαμε. Αλλάξαμε τον τίτλο…

Από “μπουρδέλο η τρόικα” το κάναμε “μπουρδέλο η γέφυρα…”

Λοιπόν, σας το λέγω εδώ και σας το υπογράφω… Όταν οι ιστορικοί του μέλλοντος θα μιλάνε για τους ελληνόφωνους του σήμερα, εμάς δηλαδή τα κορόιδα που τρέχουμε στις πλατείες και πλακωνόμαστε στα βρώμικα, προς χάριν των τσιπρουλήδων, θα βάνουν πηχιαίο τίτλο: η Μεγάλη κοροιδία!
Διότι πολύ ωμά, περί αυτού πρόκειται…

 

Η λεγόμενη “διαπραγμάτευση”που παίζεται σε ύφος γουέστερν, με τον σέξυ αμερικάνο πρωταγωνιστή κι από πίσω του το ιππικό της κ. Λαγκάρντ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μεγαλύτερη κοροϊδία που επιχειρήθηκε ποτέ σε μαζική κλίμακα.
Και θα το καταλαβουμε άπαντες [εξόν από τους εκ γενετής συριζαίους] όταν τελειώσει η παράσταση και αρχίσουν οι φόροι…

Ξεπατικώνω εδώ από το μπλογκ του κ. Δημήτρη Καζάκη…

“…Τι συνέβη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης; 
Αν πιστέψουμε τον κ. Τσίπρα και τα εγχώρια μέσα, υποτίθεται ότι διεξάγεται μια σκληρή διαπραγμάτευση ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ανέλυσε στους εταίρους ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έφεραν μεν πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά δημιούργησαν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.
…..
Μα ποια πρωτογενή πλεονάσματα; Που τα βρήκε ο κ. Τσίπρας; Εδώ ούτε η ΕΚΤ, ούτε η eurostat δεν μιλάνε για πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Τσίπρας που τα βρήκε; Μάλλον είναι ο μόνος Έλληνας και Ευρωπαίος, μαζί με τον κ. Βαρουφάκη που πίστεψαν το success story του Σαμαρά.
Και τέλος πάντων, τον πίστεψαν τον Σαμαρά, γιατί τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι θετική εξέλιξη; Κι η “ανθρωπιστική κρίση” τι είναι παράπλευρη απώλεια; Μπορεί να υπάρξει κυνηγητό για πρωτογενές πλεόνασμα – το οποίο μάλιστα πηγαίνει στο χρέος – χωρίς βάθεμα της ανθρωπιστικής κρίσης; Και βέβαια όχι. Ειδικά σε συνθήκες δίνης αποπληθωρισμού που κυριαρχεί σήμερα στην Ελλάδα.
«Τους εξηγήσαμε ότι έχουμε συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο που δεν διαταράσσει τους κανόνες δημοσιονομικής ισορροπίας. Τους ζητήσαμε την εμπιστοσύνη τους να αντιμετωπίσουν την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, όχι σαν απειλή, αλλά σαν ευκαιρία.» 
Βέβαια το σχέδιο αυτό ο κ. Τσίπρας και οι επιτελείς του το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό. Ειδικά από τον λαό. Τι ξέρει ο λαουτζίκος από σχέδια και διακυβέρνηση; Αυτά είναι για λίγους μυημένους. Οι πολλοί είναι μόνο για πληρώνουν τον λογαριασμό.
«Συζητήσαμε ένα πρόγραμμα-γέφυρα που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους εταίρους μετά από έξι μήνες. Η συζήτηση έγινε σε κλίμα κατανόησης, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα». 
Με άλλα λόγια η όλη διαπραγμάτευση έχει περιοριστεί αποκλειστικά σ’ ένα ενδιάμεσο δάνειο για να εξυπηρετηθεί το χρέος μέχρι τον Ιούνιο. Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι πώς δεν θα φανεί ότι το δάνειο ακολουθείτε από πρόγραμμα προσαρμογής, γνωστό ως μνημόνιο. 
Η όλη ιστορία είναι ένα ακόμη δάνειο Σε ερώτηση για το αν η Αθήνα είναι πιο κοντά στο πρόγραμμα-γέφυρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έγιναν σημαντικά βήματα. 

«Δεν καλύψαμε όλη την απόσταση, αλλά κάναμε σημαντικά βήματα, αποδεικνύοντας ότι η ΕΕ είναι πεδίο συναίνεσης και όχι εκβιασμών. Αποδείχθηκε ότι κανείς δεν θέλει να δημιουργήσει συνθήκες ρήξης, για να επιβεβαιώσει εμμονές ή να ικανοποιήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες,» υπογράμμισε. 
Ώστε έτσι λοιπόν. Η ρήξη είναι προϊόν εμμονών ή μικροκομματικών σκοπιμότητων. Όχι προϊόν αγεφύρωτων και αντιμαχόμενων συμφερόντων. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν βλέπει καμιά ριζική διαφορά σε επίπεδο συμφερόντων από εκείνα που εκφράζει η Μέρκελ και γενικά αυτό που αποκαλείται νεοφιλελεύθερη Ευρώπη. Δεν υπάρχουν δικαιώματα του ελληνικού λαού που καταλύθηκαν προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του τραπεζικού καρτέλ της ευρωζώνης. Όχι, βρε παιδιά, για παρεξήγηση πρόκειται, για εμμονές και μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Τελικά ποιος λέει την αλήθεια;
Παρ’ όλα αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, ο πρόεδρος της Συνόδου Κορυφής, Ντόναλτ Τασκ δήλωσε άλλα. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προχώρησαν σε καμιά διαπραγμάτευση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά προβλήματα της χώρας του, δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τασκ στο Reuters (12/2).
Τελικά ποιός λέει αλήθεια; Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Τασκ; Κι αν η σύνοδος δεν ασχοληθήκε μετά της Ελλάδος, τότε με τι ασχολήθηκε; Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις μετά τη σύνοδο, οι ηγέτες της ΕΕ ασχολήθηκαν με το πρόβλημα της Ουκρανίας και την ετοιμότητά τους να σκληρήνουν τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία. Ο κ. Τσίπρας ήταν εκεί όταν συζητούσαν την κλιμάκωση των κυρώσεων και του πολέμου εναντίον της Ρωσίας; Κι αν ναι, τι θέση πήρε; Γιατί δεν μας ανέλυσε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς;
Άμα θέλετε βαφτίζουμε την τρόικα αλλιώς!
Πάντως ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε ήταν σαφής: «Ευχαρίστως να σταματήσουμε να την αποκαλούμε Τρόικα, αλλά οι τρεις θεσμοί θα πρέπει να συνεχίσουν τον εποπτικό τους ρόλο στην Ελλάδα» δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ. 
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο ΟΟΣΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα. 
«Η Γερμανία δεν πιστεύει ότι ο ΟΟΣΑ μπορεί να παίξει τον εποπτικό ρόλο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε ο ίδιος.
Τι συμβαίνει τελικά; Μήπως πάνε να βαφτίσουν το κρέας ψάρι και να μας σερβίρουν το ίδιο ψοφίμι σαν “έντιμο συμβιβασμό”; 
Αυτά λοιπόν μας λέει ανάμεσα σε άλλα ο κ. Καζάκης. 
Αλλά δεν χρειάζεται να είσαι ούτε οικονομολόγος, ούτε Αϊνστάιν για να ψυλλιαστείς πως όλη αυτή η υπερπαραγωγή με τα χλιδάτα ταγερ της μανταμ αγγουρως και τις γονυκλισίες του καθηγητη του πανεπιστημίου του σηάτλ, είναι μια φινετσάτη αναπαραγωγή των περίφημων ανδρεοπαπανδρεϊκών κόλπων, όπου σερβίριζε στο πόπολο την “απομάκρυνση” των βάσεων, ενώ την ίδια ώρα υπέγραφε την παραμονή τους.
Τα μόνα που θα αλλάξουν θα είναι οι ονομασίες. Κι αντί να λέμε τρόϊκα θα λέμε [παραδείγματος χάριν] πικραμύγδαλο. Με τη διαφορά ότι το πόπολο θα έχει ανεβάσει χοληστερίνη από τα πολλά βρώμικα στις πλατείες… Διότι κυρία μου [που θα λεγε και ο Λάκης] άμα θέλεις πραγματικά να διαπραγματευτείς το χρέος, αρχίζεις από την αμφισβήτηση του χρέους!
Τα υπόλοιπα είναι καθρεπτάκια για τους ιθαγενείς… 

Αντιγράφω εδώ το πολύ κατατοπιστικό άρθρο του Ιωσήφ Παπαδόπουλου, με τίτλο: “Γιατί ξεχάστηκε ο διαχειριστικόςέλεγχος του χρέους“, από το ιστολόγιο της κ. Πόπης Σουφλή…

“…Δυστυχώς δεν γίνεται καμμία αναφορά στον λογιστικό έλεγχο του χρέους από τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη μετεκλογικά και αυτό αποτελεί τρανή απόδειξη πως κάτι δεν πάει καλά.
Καλό είναι να θυμηθούμε ότι η πρωτοκλασάτη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, μαζί με τους Νότη Μαριά, Λεωνίδα Βατικιώτη, Νάντια Βαλαβάνη, Χρήστο Παπαθεοδώρου και τον Ερίκ Τουσέν, Πρόεδρο της CADTM Βελγίου, διατράνωσαν την επιθυμία τους να γίνει λογιστικός έλεγχος του δημόσιου χρέους κατά την διάρκεια του
Πρώτου Συνεδρίου που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών την Παρασκευή 6 Μαίου 2011.
Τις εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου, στο οποίο ήμουν παρών, έκλεισαν με ομιλίες τους οι κ.κ. Άντι Στόρεϊ (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου), Ντάριους Ζαλέγκα (συνδικαλιστής, δημοσιογράφος της Le Monde Diplomatique στην Πολωνία), Αντρέϊ Χούνκο (βουλευτής του Die Linke στην Γερμανία) και Ντενί Ντιράν (γ.γ. του συνδικάτου της CGT στην Τράπεζα της Γαλλίας).
Έγιναν επίσης παρεμβάσεις εκ μέρους εκπροσώπων από άλλες χρεωμένες χώρες της Ευρώπης, ενώ προεβλήθη και το ντοκυμαντέρ “Debtocracy”, παρουσία των συντελεστών του, Κατερίνας Κιτίδη και Άρη Χατζηστεφάνου.
 Συντονιστής αυτού του δεύτερου σκέλους των ομιλιών και συζητήσεων ήταν ο νομικός κ. Στάθης Χατζόπουλος. http://www.ribandsea.com/announcements/554-2011-05-07-05-46-04
Πού πήγαν όλα εκείνα τα μεγάλα λόγια;
Γιατί ξεχάστηκαν;
Με τι όπλα ζητούν σήμερα απομείωση του χρέους οι Τσίπρας και Βαρουφάκης;
Δεν θα ήταν όλα πιο ξεκάθαρα και εύκολα εάν γινόταν ένας λογιστικός έλεγχος του (υποτιθέμενου) δημόσιου χρέους μας ώστε να δούμε ποιος οφείλει τι και σε ποιον;
Τι θα απαντούσαν σήμερα η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε εάν είχε αποδειχθεί ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν υπερβαίνει τα 50 δις; (και πολλά λέω).
Τι θα έλεγαν εάν είχε αποδειχθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του “χρέους” πήγε στις τράπεζες και στις τσέπες κάποιων καιροσκόπων, προδοτών εν πολλοίς, πολιτικών;
Τι θα έλεγαν εάν τους είχαμε αποδείξει ότι οι καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά για τα μαγειρεμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν αληθείς;
Τι θα έκαναν και με τι θράσος θα ζητούσαν παράταση των μνημονίων για τη χώρα μας εάν τους ζητούσαμε να εξοφλήσουν, το κατοχικό δάνειο που μας οφείλουν και να επιστραφούν τα μαύρα χρήματα που δόθηκαν για την Siemens, τα Ολυμπιακά ακίνητα, το C4I, την υπερτιμολόγηση για την αγορά των δικών τους στραβών υποβρυχίων;
Μήπως, άραγε, θα ήμασταν πιστωμένοι μετά από όλα αυτά;
Το περίεργο, βεβαίως, δεν είναι ότι τα ξέχασαν όλα αυτά οι Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Βαρουφάκης, Σοφία Σακοράφα, Νότης Μαριάς και το υπόλοιπο συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό ήταν ίσως αναμενόμενο.
Το περίεργο είναι ότι τα ξέχασε ο λαός.
Και, δυστυχώς, στη μεγάλη προχθεσινή συγκέντρωση συμπαράστασης στο Σύνταγμα, αλλά και στις άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που κρατούσαν κάποια μικρά πανώ ζητώντας τον περιβόητο λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους. Συνεπώς, γιατί διαμαρτυρόμαστε; Οποίος ο λαός τοιούτος και ο βασιλιάς του, έλεγαν οι Γάλλοι.
Εγώ πάντως δεν το ξέχασα γιατί αυτή πιστεύω, άλλωστε, ότι θα έπρεπε να είναι η πρώτη κίνηση της νέας κυβέρνησης, αφού διατυμπανίζει συνεχώς σε όλους τους τόνους πως τιμά την επιλογή του λαού που την έφερε στην εξουσία.
Υπενθυμίζω μάλιστα ότι αυτή θα ήταν η πρώτη ερώτηση που θα έθετα στον Αλέξη Τσίπρα εάν είχε δεχθεί να μου παραχωρήσει την συνέντευξη που του ζήτησα και που, εμμέσως πλην σαφώς, αρνήθηκε…”
http://www.ribandsea.com/main/index.php/editorial/1766-ti-tha-rotoysa-ton-aleksi-an-eixe-dexthei-na-mou-dosei-synentefksi
Για δε ρε κάτι “παιδιά του λαού!”
Ε λοιπόν, αν ένας λαός επιλέγει τέτοιους για να τον εκπροσωπούν, καλό είναι να εκλείψει από το προσκήνιο της ιστορίας.
Για να μην λερώνει και την ιστορία…

Οι μεγάλες κοροϊδίες χρειάζονται πάντοτε μεγάλα κορόιδα για να εφαρμοστούν.

Οι ελληνόφωνες μάζες, ανίκανες πια για κριτική σκέψη και για επαγωγικούς συλλογισμού, σέρνονται στον θλιβερό ρόλο του χειροκρροτητή, την ίδια ώρα που συνυπογράφεται η εθνική,πολιτισμική και οικονομική τους ευθανασία.
Κρίμα γι αυτό το έθνος που έδωσε κάποτε πολιτισμό αλλά οι νόμοι της Φύσης είναι αμείλικτοι.
Όταν κάτι γερνάει, έρχεται και η ώρα του να πεθάνει…
Δεν θα εξαφανιστούμε απλως… Θα συριζωθούμε, κανονικά

Ραντεβού στα λουκανικάδικα…

Δημοσιεύτηκε 12 hours ago από τον χρήστη

http://panusis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_74.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>