«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Νικόλα τώρα θα μάθουμε ποιος είχε τελικά δίκιο!

Φαήλος Κρανιδιώτης

Δεν με ενδιαφέρει αν ορκιστήκανε ή όχι στο Ευαγγέλιο. Καλύτερα άθεοι παρά θεομπαίχτες. Δεν με ενδιαφέρει αν ο Βαρουφάκης είναι αγραβάτωτος, αν έχει το χέρι στην τσέπη κι αν πήγε στον υπουργό Οικονομικών της Ιγγλετέρας με βατραχοπέδιλα. Ψώνιο είναι, ο τόσο επιτηδευμένος αντικομφορμισμός είναι κι αυτός επιτήδευση, αλλά ας δούμε τι ποντίκια πιάνει η καραφλή γάτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, θυμικά, έχει ικανοποιήσει την πληγωμένη περηφάνια του Ελληνα. Εγραψα πολλές φορές πως, πέρα από το χρήμα, αυτό που έχει θίξει βαθιά τον λαό μας είναι ότι έπρεπε να ρωτάμε ακόμη και για ήσσονος σημασίας εσωτερικά ζητήματα κάτι μουσαφιραίους σαράφηδες από την Εσπερία.

Ο Τσίπρας κι ο επιμελώς ατημέλητος υπουργός του, ο χαμένος ξάδερφος του δρος Σποκ, ψυχολογικά έχουν παίξει μεγάλη μπάλα με τις μάζες.

 

 

 

Το πρόβλημα είναι ότι ο αγώνας είναι στο πρώτο λεπτό. Εχουν μιλήσει πολλοί, Αμερικάνοι, Ισπανοί, καλός ο Ομπάμα, κι ευχαριστούμε, σπουδαία η στήριξη, αλλά οι Γιάνκηδες φράγκα δεν δίνουν. Οπλα σού πουλάνε ,αλλά οικονομική βοήθεια, last year, δηλαδή προ εξηκονταετίας, επί Μάρσαλ, και πάπαλα. Καλοί και οι Podemos, αλλά, άμα τον δεις στον δρόμο τον πώς τον λένε, του δίνεις δυο ευρώ ή του παίρνεις ένα σουβλάκι με διπλή πίτα να στουμπώσει την ιβηρική παραδαρμένη του. Κι οι Πορτογάλοι, καλοί, δεν λέω, καλύτερες οι Σπανιόλες, αλλά κι αυτοί στη ζήτα είναι, οπότε μόνο πολιτική στήριξη έχουν, την οποία, μαζί με τους εν εξουσία Σπανιόλους, την αρνήθηκαν για διάσκεψη για το χρέος. Οι δε Γάλλοι είπαν «δεν μαλώνουμε για σας με τον μπρατσωμένο Φριτς». Τουτέστιν, από εδώ θα το πάμε, από εκεί θα το πάμε, ο Βαρουφάκης κι ο Αλέξης στην Λεωφόρον υπό τας Φιλύρας θα καταλήξουν. Διότι την ταμπακιέρα και τα κλειδιά της κάσας τα κρατάει η Frau Kanzler κι ο υπουργός της, με το βαθείας καταψύξεως βλέμμα.

Κι από προχθές που μιλάει το Βερολίνο, δεν μας λέει ευοίωνα πράγματα, οπότε ας κρατήσουμε τον ενθουσιασμό για τη λήξη του αγώνα.

 

Θορυβήθηκαν πολλοί, γιατί έγραψα το αυτονόητο για τη στροφή της Ν.Δ. το 2011. Εξηγούμαι πειραϊκώς. Θυμίζω ότι η ταπεινότης μου και μερικοί φίλοι ήμασταν κάθετα κατά της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου, υπέρ της προσφυγής στις κάλπες, όπου ο Σαμαράς θα τους έπαιρνε τα σώβρακα, και μετά να πηγαίναμε με το εθνικό πρόγραμμά μας για σκληρή διαπραγμάτευση. Αντ’ αυτού, είδαμε τον Χρύσανθο να πηγαίνει αλά μπρατσέτα με τον υπέρκομψο καλοστεκούμενο Δ. Σταμάτη να διαπραγματευτούν υπουργεία.

Δημόσια και χωρίς δεύτερη σκέψη είπα τότε απλά την αλήθεια. Είπα πως δεν αλλάζω άποψη, πως η απειλή είναι χάρτινη, πως θα σαρώναμε, αν εμμέναμε στη θέση μας, κι η Ευρώπη θα υποχωρούσε σε ένα αναπτυξιακό, ανθρώπινο σχέδιο, αλλά ότι ο υπεύθυνος ηγέτης, αυτός που λογοδοτεί, θεώρησε μη αποδεκτό έστω και μικρό ποσοστό κινδύνου για τη χώρα και έκανε αυτό τον συμβιβασμό. Θυμηθείτε δε και τι έλλειμμα είχαμε τότε και τι έχουμε σήμερα.

Εκανα τότε μήνες να μιλήσω στον Χρύσανθο, διότι ο θυμός μου με καθιστούσε ακατάλληλο έως επικίνδυνο συνομιλητή, άδικο εκ μέρους μου, διότι είμαστε φίλοι σχεδόν είκοσι χρόνια κι αυτά δεν πρέπει να τα μπερδεύεις.

 

Τη θέση μου, ό,τι θα έπρεπε να συγκρουστούμε, την κατέγραψα σε δεκάδες κείμενα και πλήθος παρεμβάσεων στα ΜΜΕ, στηρίζοντας όμως την παράταξη και τον αρχηγό της, αναφέροντας τα κίνητρά του. Ανήκω σε συντεταγμένο χώρο, έχω «πνεύμα μονάδος», πάντα εθελοντής στην πρώτη γραμμή, όταν άλλοι κρύβονταν, και έπειτα από μια εκλογική μάχη στη δυσκολότερη περιφέρεια, όπου ανεβάσαμε το ποσοστό του κόμματος σε σχέση με το 2012, νομίζω ότι μπορείτε να διαβάσετε αυτές τις γραμμές ξέροντας πως δεν προέρχονται από άκαπνο τουρίστα. Και θυμίζω την πάγια κομματική αντιμισθία μου: ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, ενίοτε ούτε αυτό, κι ενίοτε στιλέτο – πάλι στην πλάτη.

Ποτέ δεν άλλαξα γνώμη γι’ αυτή τη στροφή και αν κάτι με κλόνισε ήταν τα τελευταία βιβλία παραγόντων της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής πολιτικής, που μετέδιδαν μια εικόνα άμεσου κινδύνου να μας πετούσαν το 2009 με 2011 στον κουβά οι εταίροι μας. Κι επίσης σημειώνω πως κι άλλοι κορυφαίοι παράγοντες της παράταξης, που υπολήπτομαι, φρονούν ότι Φράγκοι κι Αλαμανοί μάς είχαν τότε για σφάξιμο.

 

Η στροφή αυτή κόστισε τη διάσπαση της παράταξης, επίσης μας κόστισε τα μάλα και η αναγκαστική κολεγιά με τον ανθρωποδιώκτη Βενιζέλο και αυτό που ο Ελληνας εξέλαβε ως γιούργια στο σπίτι του. Εγραφα τότε εδώ: «Κύριε Στουρνάρα, αν ο Ελληνας σκοτώνει για μισό μέτρο γης, φανταστείτε τι κάνει για όλη του την περιουσία». Ε, ήρθε ο ΕΝΦΙΑ και μάθαμε τι κάνει. Σε μαυρίζει, Γιάννη μου και Γκίκα μου, σου περνάει τη μούρη κατράμι με την μπατανόβουρτσα. Οπως και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που τους αλλάξαμε τον αδόξαστο κι ένα παλικάρι από τα λίγα τούς έλεγε τσεβδά: «Και να σας τα δώσει το ΣτΕ, εμείς θα βρούμε τρόπο να σας πάρουμε πίσω». «Εξαίρετη» διαχείριση ανθρώπων, με τιμή και πίστη στους νόμους και τους κανονισμούς.

 

Κοντός ψαλμός. Θα μάθουμε ποιος είχε δίκιο. Οι αληθινοί δανειστές μίλησαν κοφτά, το «κούρεμα» έγινε «ανταλλαγή» κι αρχίσανε οι «ευφημισμοί», οπότε η τρόικα μην ονομαστεί «οι καλοί σύντροφοι από το Βραδεμβούργο» και τυχόν μέτρα «ελληνική βοήθεια στους Γερμανούς συντρόφους». Απεύχομαι…

 http://infognomonpolitics.blogspot.gr/

 

 

 

Μοιραστείτε το!

1 comment to Νικόλα τώρα θα μάθουμε ποιος είχε τελικά δίκιο!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>