«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ή είσαι χριστιανός ορθόδοξος??????? Ή είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ!!!! Και τα δυο δεν γίνεται διότι θα είσαι μπάσταρδος!!! Μπορείς να είσαι φιλέλληνας, όχι Έλληνας.

Μάθετε Χριστιανοεβραίοι, οι παραπάνω στην φωτογραφία είναι οι αληθινοί θεοί των Ελλήνων και σας συμβουλεύω να τους σέβεστε και να τους φοβάστε όταν τους κατηγορείτε.

Το άκρον άωτο του παραλογισμού από μερικά σκουλήκια που καπηλεύονται τον ελληνισμό, οι λεγόμενοι υποστηρικτές των ορθόδοξων χριστιανών!

Παρακάτω θα σας εξηγήσω γιατί λέω μερικά σκουλήκια.

Σας βάζω ένα απόσπασμα από ένα άρθρο το οποίο στο τέλος θα το βάλω ολόκληρο να έχετε άποψη και να αποδεικνύω την αλήθεια των λεγόμενών μου.

Μου ήρθε το παρακάτω μήνυμα με τον βαρβάτο τίτλο‼!

” …. τσουτσουνάτα μυαλά …. ” ! Σας συνιστούμε να… συνεχίσετε την ανάγνωση:

Μπήκα και εγώ και διάβασα το άρθρο και τρελάθηκα με τον συγγραφέα του άρθρου, πως μπορεί και κάνει το άσπρο μαύρο;;;

Κράτησα προσεκτικά το ελληνισμός, ορθοδοξία, πατρίδα, που εχθροί αυτών των γιαλαντζί Ελλήνων είναι οι καραγκιοζοπαίχτες, άριστοι δωδεκαθεϊστές‼!

Εδώ διαπιστώνουμε ότι οι διαχρονικοί δολοφόνοι και γενοκτόνοι των αληθινών Ελλήνων, κατηγορούν και βρίζουν τα θύματά τους‼!

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω με τέτοιου είδους ψέματα και διπροσωπία;;;

Αυτοί αν δεν είναι βδελύγματα, είναι διχασμένες προσωπικότητες!

Κατηγορεί τους δωδεκαθεϊστές τους γνήσιους εκπροσώπους των Ελλήνων, ως καραγκιόζηδες και εχθρούς της ορθοδοξίας και του ελληνισμού‼!

Να ρωτήσω αυτό το απολειφάδι αφού οι δώδεκα θεοί είναι εχθροί των Ελλήνων γιατί τα πάντα γύρω σου και σε όλο το σύμπαν έχουν τα ονόματα των δώδεκα θεών των αληθινών Ελλήνων;

Να τον ρωτήσω με πολύ περιέργεια όταν τα παιδιά σου σε ρωτήσουν πατέρα ποιο είναι εκείνο το Άστρο που φωτίζει τόσο όμορφα στον ουρανό, τι θα τους πει ότι είναι η Ραχήλ ή η  Αφροδίτη θεά των δώδεκα θεών, ποιο πέρα είναι ο Ποσειδώνας, ποιο πέρα ο Δίας, ποιο πέρα ο Πλούτωνας, ποιο πέρα ο Κρόνος, και χιλιάδες άλλα αστέρια στο σύμπαν και όλα αυτά στον θεό ουρανό των δώδεκα θεών των Ελλήνων!

Αλήθεια ρε απολειφάδι τι θα πεις στα παιδιά σου;;; Δεν θα πεις ότι είναι από τους δώδεκα θεούς των Ελλήνων;;; Αλήθεια ποιων Ελλήνων θα τους πεις, των ορθόδοξων χριστιανοεβραίων;;;

Όλα τα απολειφάδια σαν του λόγου σου,  γιατί ακόμα και τα διαστημόπλοια τα ονομάζετε με ονόματα των θεών των Ελλήνων και δεν τα λέτε Μαρία η παρθένα με τον κρίνο, ή Άγιο Ονούφριο, η Χριστό, ή τόσα ψεύτικα ονόματα που έχετε κατασκευάσει;;;;

Ξέρετε τίποτα και φοβάστε εκεί έξω στο απέραντο σύμπαν, φιλικό για τους 12 θεούς και αφιλόξενο για τους χριστιανούς ορθόδοξους, αφού δεν τολμάτε να δώσετε  ένα όνομα από τους αγίους σας;;;;

Δηλαδή ρε απολειφάδι οι δώδεκα θεοί και αυτοί που τους επικαλούνται είναι παράνομοι και εχθροί, αλλά όλα όσα έχετε μέχρι σήμερα είναι δικά τους, οι θεοί των Ελλήνων είναι πακέτο με τους φιλοσόφους και τα επιστημονικά τους έργα που χρησιμοποιείτε μέχρι σήμερα, πως τα ξεχωρίζετε, πως τα τεμαχίζετε και παίρνεται ότι σας βολεύει;;;

Ρε απολειφάδια προδότες και δολοφόνοι των Ελλήνων οι δώδεκα θεοί είναι οι αληθινοί εκπρόσωποι των αληθινών Ελλήνων, που εσείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί τους ξεκληρίσατε με γενοκτονίες, τους κλέψατε την ιστορία τους, τα σύμβολά τους, τις επιστήμες τους, τα μοναδικά και παγκόσμια επιτεύγματα και έχετε το θράσος ακόμα να τους βρίζετε και να τους συκοφαντείται‼!

Γιατί;;;;;; Ρε προδότες‼! Απολειφάδια χριστιανοεβραίοι δεν αποκηρύσσετε τον ουρανό με τους πλανήτες του, που έχουν τα ονόματα των δώδεκα θεών των αληθινών Ελλήνων, ως αμαρτωλά και ειδωλολατρικά;;;;

Γιατί δεν αποκηρύσσετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων, αφού ήταν αμαρτωλοί και ειδωλολάτρες;;;;

Τα καλά και συμφέροντα ημών Έεεεεε;;;;;

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα σκουλήκια δεν μπορούν να αλλάξουν, σκουλήκια θα είναι και μάλιστα χριστιανικά ορθόδοξα‼! Όχι οι πιστοί που μπορούν να πιστεύουν όπου θέλουν, αλλά οι εκπρόσωποί τους.

Δεν θα μπορέσω να καταλάβω τόση προστυχιά και μίσος προς μια φυλή που της παίρνουν ότι τους αρέσει και τους βολεύει και τα άλλα τα ρίχνουν στον Καιάδα!

Πάρτε το χαμπάρι σκουλήκια, απολειφάδια μιας βρόμικης μαύρης κάστας, μιας μαύρης πλέμπας.. ότι οι δώδεκα θεοί, ο ελληνισμός και οι Έλληνες είναι θρησκεία και δεν διαχωρίζονται όπως σας βολεύει, όταν λες ελληνισμός μιλάς για τους δώδεκα θεούς που είτε είναι αληθινοί, είτε όχι, είναι η ιστορία τα ήθη και έθιμα των αληθινών Ελλήνων και σας τρομάζει, για αυτό τους πολεμάτε με τόση μανία και βρομιά, αλλά και ένας Έλληνας να υπάρχει πάντα θα σας πιάνει τρόμος, διότι δεν είσαστε Έλληνες αλλά χριστιανοεβραίοι!

Από πού και ώσπου ρε… ρεμάλια, κλέπτες, γενοκτόνοι, ο ελληνισμός είναι ορθοδοξία; ;;

Αλήθεια ο γιος μου έχει μια απορία γιατί ολόκληρη ΝΑΣΑ ξόδεψε τόσα δις να κάνει δέηση στις στήλες του ολυμπίου Διός, στον ΔΙΑ και δεν έκανε δέηση στο πανάγιο ψεύτικο τάφο, ή στο Βατικανό, ή στην ΜΕΚΚΑ;;;;

Προσωπικά  έχω ανεβάσει πολλά άρθρα της φιλικής εταιρείας νιώθω βαριά προσβολή, διότι είμαι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, δηλαδή τα πιστεύω μου είναι όπως των προγόνων μου στους 12 θεούς και για αυτό σαν ένας αμαρτωλός καραγκιόζης που είμαι θα τα διαγράψω όλα τα άρθρα σας και να μην μου ξανά στείλετε.

Στο τέλος για να μορφωθείτε σας έχω χριστιανοεβραίοι και τους 12 θεούς για να  τους μάθετε, αν δεν τους ξέρετε!

Διαβάστε παρακάτω και το λιβέλλιμα κατά των αρίστων δωδεκαθεϊστών.

…………………………………………………………………

Βλακεία, ρουφιανιά και προστυχιά με σήμα κατατεθέν, made in Greece, προβάλλει κατά κόρον ο Νεοέλληνας για να κρύψει την ιδία γύμνια σε παιδεία, χαρακτήρα, γενναιότητα και φιλοπατρία. Η αυτοκριτική, ο αυτοσεβασμός και η κοινωνική αλληλεγγύη αντικαταστάθηκαν από το πλιάτσικο, την αρπαχτή, τον ωχαδελφισμό, την αδιαφορία, την απάθεια και τον κυνισμό. Έννοιες, όπως Ελληνισμός, Ορθοδοξία, Πατρίδα και Συμπατριώτης, προσπαθούν κάποιοι γνωστοί-ανώνυμοι να τις εξαφανίσουν ή να τις αντικαταστατήσουν με άλλες, κάλπικες, όπως «περιφέρεια», «δωδεκαθεϊσμός», «συνέλληνας», «άριστοι» και λοιπή ευφυϊλογήματα εκείνων των πάντα αθέατων «καραγκιοζοπαιχτών» που κινούν τα νήματα της ζωής μας.

 

 

Αλήτες και ρεμάλια κυβερνούν τώρα την χώρα και κάτι τέτοιοι ή και χειρότεροι περιμένουν στον προθάλαμο της εξουσίας για να τους κληρονομήσουν. Είναι τα προϊόντα της ανακύκλωσης των διεφθαρμένων και των επιόρκων των κλαδικών, που ενώ γνώρισαν δόξα και πλούτο φορώντας τις φανέλλες του ΠΑΣΟΚ, σήμερα εμφανίζονται σαν το «νέο αίμα» που ρέει στις φλέβες ενός νέου ΠΑ-ΣΟΚ, βαφτίζοντας μάλιστα εαυτούς, «εγγυητές της ελπίδας» ….!

Είναι πάντως περισσότερο η «ελπίδα» που επιτρέπει σε κάποιους να πιστεύουν ότι και στο μέλλον δεν θα επιστρέψουν τα κλεμμένα ή ότι θα παραμείνουν ατιμώρητα τα εγκλήματά τους, παρά εκείνη που τρέφουν οι ρομαντικοί, οι ιδεολόγοι και οι κακομοίρηδες που πιστεύουν και ελπίζουν ότι, όταν το «νέο αίμα» έρθει στην εξουσία, τότε αυτοί θα βρουν στον ήλιο μοίρα.

Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα δεσμεύει το σήμερα και το αύριο της ζωής μας με τις επιπτώσεις ενός χρέους, που κανείς τους δεν επιτρέπει να ελεχθεί ως προς την νομιμότητα και το μέγεθός του. Παραμυθιάζουν την νοημοσύνη που μας απέμεινε με τις δήθεν προσπάθειες που καταβάλλονται είτε διεκδικώντας τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είτε πολεμώντας την διαφθορά, την κλεψιά και την προδοσία . Είναι εμφανής η αδιαφορία και η απάθειά τους με την οποία αντιμετωπίζεται η κοινωνική δυστυχία και η εξαθλίωση που βιώνουν καθημερινά οι συμπατριώτες μας. Δημιουργούνται χαρακώματα μίσους και φθόνου μεταξύ νέων και γέρων, πλουσίων και φτωχών, εργαζομένων και ανέργων, υγιών και αρρώστων.

Οι κομματικοί χαραμοφάηδες, που ποτέ δεν δούλεψαν για το μεροκάματο, αναγκάζονται να ανακαλύψουν πάλι τον Βελουχιώτη, την αντίσταση και όλους όσους έχυσαν το αίμα τους, πριν καν γεννηθούμε, στον βωμό των ιδανικών τους, ώστε αυτοί σήμερα να έχουν άλλοθι όταν το παίζουν «νονοί» της εργατιάς και της φτωχολογιάς. Είναι λαοπλάνοι όπως και οι «απέναντι» τους, που ενώ στα λόγια είναι πάντα πρώτοι σε πατριωτισμό και ηθική, στην πράξη πρωταγωνιστούν, με το αζημίωτο, σε κάθε εθνική προδοσία και λαμογιά.

Δεν υπάρχει ξένη κατοχή …, θαυμάζουμε τη γερμανική λογική, θεωρούμε τους Γερμανούς φίλους μας και αποδεχόμαστε τους ξένους επιτρόπους στα υπουργεία μας …, διαπραγματευόμαστε τα μνημόνια που δεν σκίσαμε και δεν είμαστε μπαταχτσήδες …., παραμένουμε στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ και στο €υρώ και «θα» διεκδικήσουμε, εν καιρώ, τις γερμανικές αποζημιώσεις …, δεν κυνηγάμε κλέφτες και προδότες, άσχετα αν αυτοί είναι πολιτικοί, ένστολοι, δικαστικοί ή επιχειρηματίες και δεν απαιτούμε την επιστροφή των κλεμμένων στα δημόσια ταμεία …, είναι λίγα παραδείγματα από τα άπειρα σημεία στα οποία συμφωνούν (προγραμμματικά και ουσιαστικά) τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Λένε τις ίδιες αρλούμπες με την διαφορά, ότι στο «ΟΧΙ» των δανειστών σε ένα κούρεμα του χρέους, ενώ ο Σαμαράς θα αντιδράσει με ένα «έχει ο Θεός», ο Τσίπρας αποφάσισε να κάνει αντάρτικο στα ανύπαρκτα βουνά πέριξ του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

 

Η Ελλάδα αποτρελλάθηκε την ίδια ώρα που οι «μουρλοί» της εξαφανίζονται. Οι επαγγελματίες ρουφιάνοι και οι θρασύδειλοι ραγιάδες, βολεμένοι και μη, πήραν στην κοινωνία το πάνω χέρι, καταπνίγοντας κάθε φωνή ή προσπάθεια αντίδρασης. Με καταγγελίες, αγωγές, απεργίες και κάθε είδος ακτιβισμού, εκτός των εντυπώσεων, δεν πέφτει το καθεστώς της Γερμανικής κατοχής αλλά είναι καταδικασμένο στην Ελλάδα να παραμένει στην εξουσία, άσχετα αν αυτός που κυβερνά ονομάζεται Τσίπρας, Κουτσούμπας, Καμμένος, Μπακογιάννη, Βορίδης ή Μιχαλολιάκος. Σε κατεχόμενη χώρα επικρατεί η προπαγάνδα και το δίκαιο των δυνάμεων κατοχής. Σε καθεστώς «ολίγης» δημοκρατίας διεξάγονται εκλογές «μερικής» εντιμότητας, το άθροισμα δε της δύναμης της ψήφου των πολιτών, την μέρα των εκλογών, αποτελεί προϊόν “ολικής” βλακείας.

Ο αγώνας που οδηγεί στην απελευθέρωση της πατρίδος, στην επαναφορά της νομιμότητας και στην ίδρυση ενός κράτους δικαίου με θεσμούς αντάξιους της Ιστορίας μας, θα είναι ακανθώδης και επίπονος αλλά επιτυχής αν στηριχθεί στην εθνική συσπείρωση και γίνει αποδεκτή η βοήθεια της φίλης Ρωσίας.

Υπάρχουν πολλές προτάσεις, σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, που οδηγούν στην λύση του Ελληνικού προβλήματος, με την διαφορά ότι κανείς έως τώρα δεν τόλμησε να τις προβάλλει. Απαιτούνται καθαρές σκέψεις, άφοβες γνώμες, θαρραλέες αποφάσεις και γενναίες αντιδράσεις που προϋποθέτουν την ύπαρξη παιδείας, χαρακτήρα, μούρλιας, θέλησης, ανδρείας, ανιδιοτέλειας και μυαλού, … πολύ μυαλού, …. τσουτσουνάτου μυαλού ….!

Φιλικός, Πάνος Γιαννακουλόπουλος

Νέα Φιλική Εταιρεία

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορά στο συγγραφέα και στο ιστολόγιο: www.nea-filiki-eteria.blogspot.com

Gepostet vor 13 hours ago von Nea filiki eteria

 ……………………………………………………………………….

  • Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου

  • Δίας (Ζευς)

  • Ήρα

  • Ποσειδώνας

  • Αθηνά

  • Δήμητρα

  • Ήφαιστος

  • Απόλλωνας

  • Άρτεμη

  • Ερμής

  • Αφροδίτη

  • Εστία

  • Άδης – Χάρων

  • Άλλες Θεότητες

  • Θρησκευτικά Έθιμα

  • Βιβλιογραφία

 • 3. Οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου είναι οι κύριοι θεοί της Ελληνικής μυθολογίας που κατοικούσαν στη κορυφή του Ολύμπου . Οι Ολύμπιοι θεοί κέρδισαν την εξουσία νικώντας τους Τιτάνες στην Τιτανομαχία . Στην πραγματικότητα οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο δωδεκάθεο, αλλά υπήρχαν μεγάλοι και μικρότεροι θεοί και άλλοι που λατρεύονταν τοπικά π.χ. ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Άδης ήταν οι μεγαλύτεροι θεοί, ενώ ο Διόνυσος ήταν μικρότερος θεός. Το δωδεκάθεο είναι έννοια που σχηματίστηκε από δυτικούς λόγιους τον 16ο-17ο αιώνα και έχει εμφανιστεί με διάφορες συνθέσεις ανάμεσα σε 14 θεούς. Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου

 • 4.Δίας (Ζευς)

  • Ο "Πατήρ Θεών τε και Ανθρώπων", ο Ζευς / Δίας , ο βασιλιάς του Ολύμπου και αρχηγός του δωδεκάθεου, άρχοντας των κεραυνών, τιμωρός και προστάτης, εραστής και πολέμαρχος, νίκησε τον πατέρα του Κρόνο και έριξε τους Τιτάνες και τους Γίγαντες στα Τάρταρα. Ήταν ο αδιαμφισβήτητος κυβερνήτης του σύμπαντος και ήλεγχε τα πάντα. Γνωστός για τις ερωτικές του περιπέτειες, προκαλούσε πάντα την ζήλια της γυναίκας του, της Ήρας. Οι Έλληνες του απέδιδαν αρκετά προσωνύμια, με γνωστότερο όλων το Ξένιος Δίας, καθώς ήταν ο προστάτης της φιλοξενίας.

 • 5. Ήρα
  • Αδελφοσύζυγος του Δία, ήταν η Ήρα , η οποία ως κύριο σκοπό της είχε να προστατεύει τις γυναίκες και το γάμο, αν και συνήθως αρεσκόταν να κατατρέχει και να τιμωρεί τις πάμπολλες ερωμένες του άντρα της και τα παιδιά που προέκυπταν από τις ερωτοτροπίες αυτές εκτός του γάμου τους. Βέβαια, και η Ήρα συχνά έφευγε σε περιπλανήσεις, όμως πάντα ξαναγύριζε στον άντρα της. Παιδιά μπορούσε να γεννήσει και χωρίς το Δία, μόνη της.
 • 6. Ποσειδώνας
  • Ο Ποσειδώνας , Θεός της θάλασσας, των πόσιμων υδάτων και πηγών, κυρίαρχος των θαλασσών και των γεωλογικών φαινομένων. Σε ένα ναυτικό λαό όπως οι Έλληνες, ο Ποσειδώνας λατρευόταν ως ο κατεξοχήν Θεός των ναυτικών. Η προσωπική του έχθρα με τον Οδυσσέα, ήταν η αιτία που ο τελευταίος χρειάστηκε να θαλασσοδέρνει για δέκα χρόνια ώσπου να καταφέρει να επιστρέψει στην Ιθάκη.

 • 7. Αθηνά

  • Η Αθηνά , η οποία ξεκίνησε ως πάνοπλη Θεά του πολέμου και στη συνέχεια εξελίχτηκε σε πολιούχο Θεά της Αθήνας και σύμβολο της σοφίας. Σύμφωνα με τον μύθο, ξεπετάχτηκε μέσα από το κεφάλι του Δία κρατώντας δόρυ και ασπίδα, φορώντας περικεφαλαία. Δεν είχε ερωτικές περιπέτειες και συμβόλιζε την αιώνια παρθενία. Αγαπημένη της πόλη ήταν η Αθήνα, η οποία πήρε και το όνομά της. Τα σύμβολά της ήταν το δόρυ, η κουκουβάγια και η ελιά.
 • 8. Δήμητρα

  • Η Δήμητρα , Θεά της βλάστησης και της γεωργίας, προστάτευε ιδιαίτερα τις καλλιέργειες δημητριακών και τους αγρότες. Ήταν επίσης αυτή που θέσπισε τα Ελευσίνια Μυστήρια. Μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες θεές του αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, η Δήμητρα, στον έρωτα, ήταν μια από τις πλέον ακατάδεκτες θεές. Όμως, ο Δίας μεταμορφωμένος σε ταύρο κατόρθωσε να την ξεγελάσει κι από την ένωσή τους προέκυψε η Περσεφόνη.

 • 9. Ήφαιστος

  • Ο Ήφαιστος , ο δύσμορφος Θεός, που όμως ήταν πανέξυπνος και εφευρετικότατος, άρχοντας των κατασκευών και της μεταλλουργίας, επιδέξιος και δυνατός τεχνίτης. Όχι μόνο έπλασε με πηλό την πρώτη θνητή γυναίκα (την Πανδώρα), αλλά έφτιαξε και τα πρώτα ρομπότ / αυτόματα: τον Τάλω (φρουρό της Κρήτης), χρυσά κορίτσια, χάλκινα σκυλιά.

 • 10. Απόλλωνας

  • Ο Απόλλωνας , γιος του Δία και της Λητώς, ήταν ο Θεός του φωτός, της μουσικής και της Αρμονίας. Γεννημένος στο ιερό νησί της Δήλου, ανέβηκε από την πρώτη κιόλας μέρα στον Όλυμπο. Κάποτε, ύστερα από πολλές περιπλανήσεις, έφτασε στους Δελφούς, σκότωσε το φοβερό Πύθωνα που φύλαγε τις πηγές (εξ’ ου και το επίθετο "Πύθιος" και η ιέρεια "Πυθία") και ίδρυσε το πρώτο μαντείο.

 • 11. Άρτεμη

  • Η Άρτεμη , δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, ήταν η αειπάρθενος Θεά της άγριας φύσης και του κυνηγιού, προστάτιδα των λεχώνων γυναικών και της υπαίθρου. Έτσι οι περιοχές όπου λατρεύονταν ήταν πάντα εύφορες ενώ στα μέρη που δεν την τιμούσαν, αντιμετώπιζαν την οργή της. Γι’ αυτό και ένα από τα χαρακτηριστικά της ήτανε η σκληρότητά της απέναντι στους παραβάτες των δικών της κανόνων. Το τόξο, η φαρέτρα και το ελάφι την χαρακτήριζαν σαν εικόνα στην μυθολογία των Ελλήνων.

 • 12. Ερμής

  • Ο φτεροπόδαρος Ερμής , ήταν ο αγγελιοφόρος που έφερνε μηνύματα σε Θεούς και ανθρώπους, ιδιότητα που τον έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα τους. Προστάτης των εμπόρων, των οδοιπόρων και των παλαιστών, εξελίχθηκε σε Θεό του πνεύματος. Αν και οι ερωτικές του περιπέτειες ήτανε πάμπολλες, δεν κατάφερε να κατακτήσει την Αφροδίτη που πάντοτε ποθούσε.  

 • 13. Άρης

  • Ο αιμοδιψής Άρης , ήταν πολεμικός Θεός, ο οποίος εκπροσωπούσε τη μανία και το παράλογο του πολέμου. Όπως ήταν φυσικό, καμία πόλη δεν τον έκανε πολιούχο της ενώ δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και στον κύκλο των υπόλοιπων Θεών. Χαρακτηριστικό του οι πολλές διαμάχες με την έτερη πολεμική Θεά, την Αθηνά, έτσι όπως μας τις περιγράφει και ο Όμηρος στην Ιλιάδα. Παραδόξως, ο καρπός του παράνομου έρωτά του με την Αφροδίτη, ήταν η Αρμονία.

 • 14. Αφροδίτη
  • Η Αφροδίτη, η οποία αναδύθηκε από τη θάλασσα,  ήταν η Θεοποίηση της γυναικείας ομορφιάς, Θεά του έρωτα και της αγάπης. Θεοί και θνητοί, ήταν όλοι μπλεγμένοι στα ερωτικά της δίχτυα. Χαρακτηριστικότερη των περιπτώσεων, είναι ο έρωτάς της με τον Άρη και η επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους από το σύζυγό της Ήφαιστο με άθραυστες αλυσίδες, από τις οποίες τελικά τους έσωσε ο Ποσειδώνας. Αυτό βέβαια δεν την εμπόδισε να συνεχίσει τις εξωσυζυγικές της δραστηριότητες, με συνέπεια να μην αποφύγει αρκετά παρόμοια επεισόδια.
 • 15. Εστία

  • Τέλος, η Εστία ήταν η μεγαλύτερη κόρη και το πρώτο παιδί του Κρόνου και της Ρέας, γι’ αυτό και τέθηκε επικεφαλής όλων των μεγάλων Θεοτήτων. Προστάτιδα της οικογενειακής ευτυχίας, είχε ως ιερό της το κέντρο του σπιτιού και δεν της προσφερόταν μόνο η πρώτη, αλλά και η τελευταία θυσία σε κάθε γιορταστική σύναξη του ανθρώπου.

  • Η Εστία, η Αθηνά και η Άρτεμη, ήταν οι μόνες Θεές που πάνω τους δεν είχε δύναμη η Αφροδίτη (που είχε υποτάξει το σύνολο Θεών και ανθρώπων).

 • 16. Άδης – Χάρων

  • O Άδης ήταν ο γιος του Κρόνου και της Ρέας και αδελφός του Δία και του Ποσειδώνα. Ήταν ο θεός του κάτω κόσμου και κρατούσε εκεί τις ψυχές των ανθρώπων. Στους Ελληνικούς μύθους, ο Άδης σχετίζεται περισσότερο με την έννοια του θανάτου παρά με τα εγκόσμια. Αμέσως μετά τον θάνατο, οι ψυχές πήγαιναν σε αυτό το σκοτεινό βασίλειο όπου έμειναν για πάντα. Το έργο του να μεταφέρει τους νεκρούς στον Άδη αναλάμβανε παραδοσιακά ο Χάρων. Για να μεταφέρει τους νεκρούς από τον ποταμό, ο Χάρων τους χρέωνε έναν οβολό, ένα κέρμα το οποίο τοποθετούσαν οι συγγενείς του νεκρού στο στόμα του

 • 17. Άλλες Θεότητες

  • Άλλες Θεότητες στην θρησκεία των Αρχαίων Ελλήνων ήταν : ο Πάνας ( κυρίως Αρκάδιος θεός ), οι Νύμφες ( νεαρές γυναίκες των πηγών και των δασών), ο Έρως, οι Χάρες , η Ήβη, οι Μούσες , οι Μοίρες, η Θέμις ( κόρη του Ουρανού και της Γης ), οι Ώρες, η Νέμεσις. Θαλάσσιες Θεότητες ήταν : οι Νεράιδες, ο Πρωτέας, ο Τρίτων, οι Σειρήνες, η Χάρυβδη και η Σκύλλα

 • 18. Θρησκευτικά Έθιμα

  • Η πίστη των Αρχαίων Ελλήνων στους θεούς ήταν συνδεδεμένη με τα θρησκευτικά τους έργα και τις τελετουργίες τους. Τα θρησκευτικά τους πιστεύω και οι μυθολογικές τους παραδόσεις που μιλούσαν για τα κατορθώματα των θεών δεν θα σήμαιναν τίποτα χωρίς τα θρησκευτικά έθιμα που εκτελούσε κάθε πόλη-κράτος και γενικότερα όλοι οι Έλληνες σαν Έθνος. Σε αυτές τις θρησκευτικές τελετές, οι πολίτες τιμούσαν τους θεούς που τους προστάτευαν, ενώ την ίδια στιγμή επιβεβαίωναν την εθνική τους ταυτότητα και το αίσθημα ότι ανήκαν σε μια πόλη- κράτος ως σημαντικοί παράγοντες.
  • Τα κέντρα λατρείας στην Αρχαία Ελλάδα ήταν οι ναοί που βρίσκονταν στην Ακρόπολη και την Αγορά των πόλεων. Ο ναός περιλάμβανε θρησκευτικά αγάλματα, προσκυνητάρια όπου γίνονταν τελετές, θυσιαστήρια και στοές στεγασμένες με κιονοστοιχίες για να προστατεύουν τους προσκυνητές από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Κάθε σημαντικό γεγονός στην ζωή της πόλης και γιορτές κάθε είδους θα συμπεριελάμβαναν μια ή περισσότερες θυσίες για τις οποίες έπρεπε πρώτα να εκτελεστεί μια συγκεκριμένη τελετή.
 • 19. Βιβλιογραφία

  • http://www.tnsite.gr/2011/02/12.html

Μοιραστείτε το!

8 comments to Ή είσαι χριστιανός ορθόδοξος??????? Ή είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ!!!! Και τα δυο δεν γίνεται διότι θα είσαι μπάσταρδος!!! Μπορείς να είσαι φιλέλληνας, όχι Έλληνας.

 • sakis

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΗΤΑΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ.ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 90 ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

  • Αγαπητέ φίλε, δεν διαφωνώ μαζί σου, όπως θα διάβασες ξεχωρίζω τους πιστούς και το δικαίωμά τους να πιστεύουν όπου θέλουν, αρκεί να σέβονται και το πιστεύω του άλλου. Όσο για το ποσοστό του 90% ας το αφήσουμε καλύτερα διότι μια φυλή και ένας λαός που ξεκληρίστηκε με γενοκτονία και χιλιάδες άλλους φρικιαστικούς και απάνθρωπους τρόπους συν και 400 χρόνια σκλαβιά και χωρίς πρόσβαση στην γνώση δεν το θεωρώ και καλό να το αναφέρεις σαν απόδειξη. Τα ερωτήματά μου είναι καθαρά και ξάστερα και εκεί θέλω απαντήσεις τεκμηριωμένες για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Το ξανά λέω, προσκαλώ και προκαλώ με στοιχεία σε διάλογο. Πάντως σε ευχαριστώ που συμμετέχεις στον διάλογο.

  • Φίλε μου εγώ αγωνίζομαι για τους Έλληνες, όχι για τους χριστιανοεβραίους. Και για αυτό θέλω να κάνω διάλογο με στοιχεία.

   Απ:ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ) 5 Χρόνια, 8 Μήνες πριν Κarma: 44
   ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
   529 Μ.Χ.

   1.11.1.
   ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ,ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΝ
   1.11.2.
   ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΟΙΩΝΟΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ
   1.11.7.
   ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ,Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ,ΣΕ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΙΑ.ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ.ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΕΥΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ
   1.11.8.
   ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΕΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΗΜΕΥΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΕΡΩΤΑΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ.ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΜΕΤΑΛΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ
   1.11.9.
   ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΕΒΟΥΝΤΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ.
   ΕΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ Σ ΕΜΑΣ.ΟΣΟΙ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΕΒΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.
   1.11.10.
   ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟ ΒΑΦΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΦΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΤΗΜΩΡΙΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ.
   ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ.ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΒΑΦΤΙΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ,ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΑΝΗ,ΘΑ ΔΗΜΕΥΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΑΞΙΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ

   Ο ΙΟΥΣΤΙΑΝΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
   ΕΠΙ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ(392 Μ.Χ.)
   ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ(395μ.χ.)
   ΚΑΘΕ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

   Μαίανδρος
   Κακίας απέχου Παιδείας αντέχου
   Επανελληνιστής
   Δημοσιεύσεις: 1370
   graphgraph
   Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
   Φύλο: Άρρεν
   Όλων των ανθρώπων οι ψυχές είναι αθάνατες.Όμως των δικαίων δεν είναι μόνο αθάνατες,αλλά και θεϊκές.(Σωκράτης)
   http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_kunena&Itemid=2&func=view&catid=44&id=10325&lang=el

 • ffggfgf

  μονο μισος εχεις κ καθολου επιχειρηματα ….Πιθανον να μη τα εννοεις οσα γραφεις…
  Τωρα αν τα εννοεις οκ πιστευε οπου θελεις δικαιωμα σου…αλλα να σεβεσαι τους Χριστιανους ορθοδοξους ελληνες

  • Φυσικά και τα εννοώ, όμως εσύ δεν μου απαντάς με στοιχεία για την σφαγή των Ελλήνων, μπορεί να μην γνωρίζεις, διάβασε τα μανιφέστα τον πατριαρχών κατά των Ελλήνων, αφού τους κατέσφαξαν, μετά έβγαλαν και νόμους θανατηφόρους, όποιος τολμούσε να πει ότι είναι Έλληνας να εκτελείται αμέσως, για αυτά δεν μας λες τίποτα, φυσικά εχεις το δικαίωμα να πιστεύεις όπου θέλεις, για μένα που θεωρό τον εαυτό μου αληθινό Έλληνα πιστεύω στην αληθινή δημοκρατία και σέβομαι την γνώμη και το πιστεύω του καθενός. Όμως οφείλω προς τους προγόνους και στην μνήμη τους να αποκαταστήσω την αλήθεια για την γενοκτονία κατά των Ελλήνων από τους χριστιανούς. Τώρα αν εσύ εχεις στοιχεία που να ανατρέπουν τα λεγόμενά μου για το διαχρονικό έγκλημα 2.000 ετών κατά των Ελλήνων , καλοδεχούμενα. Μόνο που σε αυτόν που με πρόσβαλε δεν του απάντησες, που λέει τους αρχαίους Έλληνες καραγκιόζηδες και άλλα, πως θίγετε το θρησκευτικό σου φρόνιμα μονόπαντα!!!

  • Πιστεύω να σε πείσουν τα επιχειρήματά μου;;;;;;;;; αν δεν είσαι υπνωτισμένος;;;;
   ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ) 5 Χρόνια, 8 Μήνες πριν Κarma: 50
   ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10

   «Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο (βιβλικό) θεό (μας)… Αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας…(!) αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδία τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. Θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νόσο και την μανία (μάθησης!) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν (λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις άγιες εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές. Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδία, όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, (υποχρεωτικός νηπιοβαπτισμός!) όσοι δε είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία, πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους θείους (βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλουν την παλαιά (αρχαιο-ελληνική) πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών. Όσοι δε έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα, ή μεγάλη περιούσια και για να κρατήσουν τα προσχήματα (προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έλθουν να βαπτισθούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσουμε να δημευθεί η περιούσια τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες».

   ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.9
   «Διατάζουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με τον νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της ελληνικής θρησκείας, έτσι ώστε να μην συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν, να τιμωρούνται… Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη (περιούσιες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε, σε πρόσωπα ή τόπους που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του ελληνισμού… όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ’ αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία (διατάζουμε επίσης) να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες με τις οποίες οι προηγούμενοι (χριστιανοί) βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη, με τις οποίες (τιμωρίες!) προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την ορθόδοξη πίστη»

   ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10
   «Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης… Αν κάποιος με οποιαδήποτε δύναμη παραβεί (αυτό τον νόμο) θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό»

   Αυτοκράτορες: Θεοδόσιος και Βαλεντινιανός προς Ισίδορον Έπαρχο του Πραιτωρίου.14/ Νοέμβριου 435
   «Διατάσουμε, όλα τα ιερά και οι ναοί (των Ελλήνων) όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της σεβαστής χριστιανικής θρησκείας… αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή, εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτό τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου»
   http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_kunena&Itemid=2&func=view&catid=44&id=10325&lang=el

 • Περαστικος

  Ο σκύλος μου είναι άθεος. Δεν πιστεύει πια σε μένα.
  François Cavanna, 1923-2014, Γάλλος ευθυμογράφος

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>