«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τι κρύβουν Αθήνα και Λευκωσία – δέχονται ότι η ΚΔ είναι «DEFUNCT»;

Και όμως!!! Οι Έλληνες των έχουν υπουργό εξωτερικών!!! Αντιπρόεδρο της κατοχικής κυβέρνησης!!!

Από τις 23 Ιουνίου 2014 όταν η Τουρκία κατέθεσε το κατάπτυστο έγγραφό της 105 σελίδων στην ΕΕ, και δη στον Ε. Βενιζέλο (Τούρκογλου – σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών CIA και την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, έχει τουρκική καταγωγή και άλλαξε τ΄όνομά του σε Βενιζέλος – Τα Νέα Λονδίνου 7.7.2014), Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας προεδρεύοντος της ΕΕ (μια μέρα πριν την ολοκλήρωση της 6μηνης ελλαδικής προεδρίας) μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία αντίδραση, καμία διαμαρτυρία, κανένα διάβημα για το ελεεινό και προσβλητικό τόσο για την Κύπρο όσο και την Ελλάδα αλλά και την ίδια την ΕΕ περιεχόμενό της, αποκαλώντας την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα, «DEFUNCT».

 

Τουναντίον ξεσπάθωσε ο πληθωρικός Ε. Βενιζέλος με πρωτοφανή διάβημα προς την Κυπριακή Δημοκρατία, στέλλοντας ρηματική διακοίνωση και ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ την τιμωρία της κας Ελένης Θεοχάρους, ευρωβουλευτού της ΚΔ, γιατί τόλμησε να τον εκθέσει για την απαράδεκτη τουρκόφιλη στάση του εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Δύο και πλέον εβδομάδες, λοιπόν, μετά τις 23 Ιουλίου 2014 η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, στο αγγλικό της παράρτημα ημερ. 7 Ιουλίου 2014 σε συνέντευξη που έδωσε στην Εμινέ Κάρτ ο Ε. Βενιζέλος με τίτλο «Greece hopeful for fresh impetus in Turkey ties» (Η Ελλάδα ευελπιστεί για νέα δυναμική στις σχέσεις της με την Τουρκία) εκφράζει την πεποίθησή του ότι Τουρκία και Ελλάδα μπορούν να δημιουργήσουν νέο μομέντουμ και να ξεπεράσουν τις διαχρονικές τριβές στις διμερείς των σχέσεις! «Σε καιρό αβεβαιότητας και περιφερειακής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο, Ελληνική και Τουρκική συνεργασία είναι το κύριο στοιχείο που πρέπει να διαφυλαχτεί, γιατί είναι σταθεροποιητικός παράγοντες για όλη την περιοχή», δήλωσε ο Βενιζέλος στην Hurriyet Daily News σε αποκλειστική συνέντευξη, ευελπιστώντας στην 3Η συνάντηση προς το τέλος του χρόνου, της Κοινής Υψηλού Επιπέδου Επιτροπής των δύο χωρών.

Υποστήριξε στη συνέντευξη τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ για την ενταξιακή της πορεία. Για την Κύπρο, τόνισε ότι αναμένεται η «θετική ανταπόκριση» των Τουρκοκυπρίων στις πρόσφατες προτάσεις του προέδρου Αναστασιάδη για ΜΟΕ! Σαν και αυτό είναι το πρόβλημα τώρα, η εισβολή και κατοχή μετατράπηκαν σε… ΜΟΕ! (Σχετικό το άρθρο του αρχισυντάκτη της Σημερινής Κωστάκη Αντωνίου «Το όπιο των ξενόφερτων ΜΟΕ» 6.7.2014) Και το ειρωνικότερο, αναφέρθηκε με έμφαση, στην σημασία της Κύπρου στην τουρκική ενταξιακή πορεία και ότι αναμένεται από την Τουρκία να εφαρμόσει το επιπρόσθετο πρωτόκολλο της Άγκυρας για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Κυπριακής Δημοκρατίας…Ούτε λέξη για τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, που στις 20 Ιουλίου θα γιορτάζουν όλοι μαζί, ο ομόλογός του Νταβούτογλου, Άγκυρα και Τουρκοκύπριοι την σφαγή της Κύπρου και την συνεχιζόμενη για 40 χρόνια εισβολή και κατοχή με νταούλια και οθωμανικών κατακτήσεων εμβατήρια και ζουρνάδες, με τις εκατοντάδες κουβαλητούς έποικους στα κατεχόμενα…

 

Ούτε λέξη λοιπόν δύο και πλέον εβδομάδες μετά την παράδοση του τουρκικού εγγράφου που θεωρεί την ΚΔ εκλιπούσα (DEFUNCT). Καμία αναφορά σαν να μην υπήρξε ποτέ το κατατεθέν έγγραφο! (Άραγε πήρε καθόλου είδηση ο αμερικανός αντιπρόεδρος κ. Μπάιντεν ότι ο στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ είναι … “DEFUNCT”; !).

 

Η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης όπως εκφράζεται μέσω Βενιζέλου με α) αποδοχή άνευ καμίας διαμαρτυρίας του τουρκικού εγγράφου στις 23 Ιουλίου 2014 στην ΕΕ, β) απαράδεκτη συμπεριφορά Βενιζέλου εναντίον της ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους και άρνηση να απαντήσει στα ερωτήματά της, γ) πρωτοφανούς αποστολής προς κυπριακή κυβέρνηση ρηματικής διακοίνωσης, δ) προσπάθεια υποτίμησης και υποβάθμισης της Ελένης Θεοχάρους από τον πρόεδρο Αναστασιάδη προς ικανοποίηση του Ε. Βενιζέλου ε) καμία μα απολύτως καμία αντίδραση για στιγματισμό, καταδίκη και ΑΠΑΙΤΗΣΗ ως μέλος της ΕΕ απόσυρση από την ΕΕ του τουρκικού εγγράφου εναντίον της Κύπρου, από μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης και ζ) τέλος η ένθερμη προς την Τουρκία συνέντευξη στην Χουριέτ, προβληματίζουν σοβαρά ότι κάτι άλλο όντως υποβόσκει μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας προς όφελος της Τουρκίας! Και αυτό παραμονές της 40ης μαύρης επετείου της βάρβαρης και συνεχιζόμενης τουρκικής εισβολής και κατοχής της μισής Κύπρου. Που παρόλα ταύτα, ΥΠΑΡΧΕΙ, όχι ως ένα μικρό κράτος που ζητιανεύει δικαιοσύνη από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά ως ΙΣΟΤΙΜΟ κράτος μέλος με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ισότιμη ένταξή της…

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Βρετανία όχι μόνο ως μέλη οι ίδιες της ΕΕ, αλλά και ως εγγυήτριες δυνάμεις της εδαφικής ακεραιότητας της ΚΔ όφειλαν να αντιδράσουν άμεσα. (Αλίμονο, ίδια συμπεριφορά όπως και τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974… ) Το ίδιο και περισσότερο ισχύει για τον πρόεδρο Αναστασιάδη, το κυπριακό ΥΠΕΞ, και σύσσωμο το υπουργικό, Βουλή και βέβαια για τους υπόλοιπους 5 άνδρες Ευρωβουλευτές… Δέχονται όλοι ότι η ΚΔ είναι DEFUNCT; Γιατί συνεχίζουν να διατηρούν τις θέσεις των και δεν παραιτούνται εφόσον δεν διαμαρτύρονται; Έχασαν, όμως, όλοι το τραίνο και μόνο μια γυναίκα τόλμησε. Εύγε Ελένη Θεοχάρους. Είχαμε τρις γυναικείες φωνές στην ΕΕ, μας έμεινε μια…

 

Φανούλα Αργυρού

Ερευνήτρια/συγγραφέας

Λονδίνο

7.7.2014

 

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>