«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ενέργεια: Νόμοι για τη ΔΕΗ και τον Αιγιαλό. Ξέρουν τι ακριβώς κάνουν…

Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Του καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Σε προηγούμενο άρθρο σας μίλησα για το θέμα της “μικρής” ΔΕΗ (βλέπετε σχετικά εδώ). Απο τη πώληση της μικρής ΔΕΗ όπως και απο κάθε ιδιωτικοποίηση δημόσιου κοινωφελούς αγαθού αναμένεται μείωση των φόρων για τον καταναλωτή αφού τους υπαλλήλους της εταιρείας θα τους πληρώνουν οι αγοραστές αλλά το πιθανότερο αύξηση των τιμών των παραγομένων αγαθών. Αυτό αναμένεται να συμβεί στο σύντομο μέλλον για το ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικά για το νερό. Πίσω απο τη πώληση της ΔΕΗ κρύβεται η πώληση του λιγνίτη που έχει προίκα η ΔΕΗ, που είναι αξίας 25 δις ευρώ.

Πίσω απο το νόμο για τον αιγιαλό κρύβεται κάτι πονηρότερο, η απαγόρευση της πρόσβασης στις ακτές και πίσω απο αυτό η  απαγόρευση στους πολίτες της ελεύθερης εκμετάλλευσης της ενέργειας που παράγεται απο τη κίνηση των ρευμάτων της θάλασσας ή της ενέργειας απο αιολικά θαλάσσης κλπ. Πράσινη ενέργεια είναι και αυτό. Στη πορεία ελέγχου του νερού μέσα απο την ιδιωτικοποίηση του είναι και η καταγραφή όλων των γεωτρήσεων. Είναι γνωστό ότι απο το νερό παράγεται ενέργεια. Όλα όσα είπα συμπλέουν.

 

Το θέμα του δημοψηφίσματος της “μικρής” ΔΕΗ δεν απέδειξε για πρώτη φορά ότι δεν υπάρχει αντιμνημονιακό κόμμα στην Ελλάδα (βλέπετε εδώ). O λόγος που “ανέβασα” το θέμα ήταν για να σας σπρώξω να το δείτε τη στιγμή που θα εξελισσόταν. Ήθελα να δείτε ότι τα “αντιμνημονιακά” κόμματα θα έφερναν στο τέλος 8 προτάσεις για ψήφιση και φυσικά πολλές πολλές καταγγελίες για να ρίξουν τη μπάλα στην εξέδρα. Τα αντιμνημονιακά κόμματα ήθελαν 120 ψήφους για να γίνει συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και “181 ψήφους” για να υπάρξει δημοψήφισμα! Αυτό το “181 ψήφους” πόσες φορές το ακούσατε απο τα εγκεκριμένα ΜΜΕ;

Μετά την αποτυχία τους να έχουν σοβαρή θέση για το δημοψήφισμα εμφάνισαν σαν δικαιολογία, ότι η συγκέντρωση άνευ αιτίας για δημοψήφισμα (απο που να βρούν τους 181 ψήφους) έγινε για να δούν άν μπορούν να μαζέψουν πάνω απο 120 ψήφους, ώστε να μη εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας απο τη παρούσα Βουλή!

Πολύ “αθώα” αυτή η σκέψη, αφού σε όσους κινούνται στο περιστύλιο είναι γνωστό ότι η ταρίφα ανα ψήφο βουλευτή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεπερνάει τις 500 χιλιάδες ευρώ… Ακόμη και αν είναι έτσι, η καταμέτρηση των ψήφων πρίν τις κάλπες για πρόεδρο βοηθάει περισσότερο τη κυβέρνηση, ώστε να ξέρει τί έρχεται τον Οκτώβρη και να επιταχύνει όσα έχει συμφωνήσει με τα αφεντικά της να κάνει στη διάρκεια της διακυβέρνησής της.

Το πιο τραγικό σημείο είναι η αποχώρηση όλων των κομμάτων της αντίπολίτευσης απο τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη “μικρή” ΔΕΗ. Ποιός θα μίλήσει για τη μείωση των φόρων και το ξεπούλημα του λιγνίτη μέσα στη Βουλή ώστε αυτό να καταγραφεί στα πρακτικά; H καταγραφή έχει τη σημασία της και η συζήτηση έχει την αξία της για να μάθει ο λαός τι κρύβεται πίσω απο τη πώληση της ΔΕΗ και σε λίγο του νερού, το νόμο για τον αιγιαλό, τη καταγραφή των γεωτρήσεων κλπ.

Aκολουθεί μια συνέντευξη που έδωσα στο Γιώργο Σαχίνη για το θέμα της ΔΕΗ στο Radio 98.4.

Στο σημείο της συνέντευξης όπου αναφέρομαι στη δυνατότητα πρόκλησης δημοψηφίσματος απο 151 βουλευτές, μιά άλλη δυνατότητα που δίνει το σύνταγμα αν το θέμα εισαχθεί στη Βουλή σαν “Εθνικό”, χρησιμοποιώ μια ασάφεια που υπάρχει στο σύνταγμα στο άρθρο 44 παρ.2 και που το αφορά.

Συγκεκριμένα, δεν γίνεται σαφές στο άρθρο ποιός μπορεί να υποβάλλει Εθνικό θέμα για δημοψήφισμα. Χάρη στην ασάφεια αυτή μπορεί να δημιουργηθεί πληθώρα υποψηφίων δημοψηφισμάτων αφού είναι πάμπολα τα εθνικά θέματα που υπάρχουν και τα οποία μπορoούν επ’άπειρον να υποβάλλονται.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου (εννοεί, προς το Πρόεδρο της Δημοκρατίας).

ΙΣΟΣΥΝΑΜΑ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών.

Αυτή η ασάφεια θα μπορούσε να δημιουργήσει πολιτειακή ανωμαλία και να οδηγήσει σε παραίτηση όλους τους βουλευτές της “αντιμνημονιακής” αντιπολίτευσης. Δεν ξέρω αν  υπήρχε καλύτερη ευκαιρία για να συμβεί αυτό.

Γενικότερα αντί oι βουλευτές της αντιπολίτευσης να παραιτηθούν για τον ένα ή τον άλλο λόγο ώστε να γίνουν εκλογές, την κοπάνησαν για καλοκαίρι… ενώ οι ΑΝΕΛ άρχισαν να ζητούν εξεταστική επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ για να αθωωθούν και αυτή τη φορά κατά τα γνωστά οι ένοχοι.

Αντί επιλόγου

Είναι φανερό ότι κανένα κόμμα δεν θέλει να αναλάβει να σηκώσει το γάντι απέναντι στη Μέρκελ. Η πτώχευση του Ελληνικού λαού θα συνεχισθεί. Το παρόν πολιτικό σύστημα είναι αδύνατο να δώσει λύσεις. Οι προμήθειές του είναι απο ανύπαρκτες έως αστείες.

http://zcode-gr.blogspot.jp/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>