Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού‼!
Η ετυμολογία της λέξεως βρίσκεται στα συνθετικά «δήμος» (το σύνολο ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα)
Η κρίση της δημοκρατίας έχει γενικευθεί, η δημοκρατία είναι σε κρίση όταν δεν έχει στο μυαλό της την αξιοκρατία, την ίδια αντιμετώπιση των πολιτών της στην δικαιοσύνη, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γενικά σε μια κοινωνία υγιή.
Έχω διαβάσει και έχω ακούσει χιλιάδες ερμηνείες, επικρίσεις, αμφισβητήσεις και επικροτήσεις της (δημοκρατίας‼)
Δεν γνωρίζω αν ο άνθρωπος ήταν πάντα εδώ στην γη ή ήρθε από άλλον πλανήτη;
Δεν γνωρίζω αν ξεκίνησε να δημιουργείτε από μικρόβια, ή από κύτταρα και μετά σε πίθηκος και μετά στον άνθρωπο που ξέρουμε;
Αυτό που καταλαβαίνω με δέος είναι ότι στα χέρια του ανθρώπου υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του σύμπαντος!
Η δημοκρατία‼!
Η δημοκρατία σαν κείμενο, σαν έννοια, σαν θρησκεία, είναι και θα είναι το μοναδικό έργο που θα επιζήσει, πέρα από ιδέες και θρησκείες, που είναι ανακαλύψεις των ανθρώπων για να σκλαβώσουν τον άνθρωπο!
Για να καταλάβεις και να αισθανθείς την δημοκρατία πρέπει να έχεις απαλλαγή και ξεπλυθεί από θρησκείες και πολιτικές ιδέες που ανακαλύπτουν οι άνθρωποι για να καταδυναστεύουν τον άνθρωπο!
Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς αριστεία. Σε άλλο κομμάτι θα μιλήσω πως βλέπω την επιλογή των αρίστων.
Η δημοκρατία είναι ένα κείμενο και μια έννοια που μπορεί να το έφτιαξαν οι άνθρωποι με γνώσεις που δεν υπάρχουν σήμερα στην γη; Μπορεί να μην τους άφησαν να το τελειοποιήσουν και να έμεινε στο πειραματικό στάδιο, για να τιμήσουμε τους προγόνους μας και το ανθρώπινο γένος και να προσφέρουμε στις επόμενες γενιές, οφείλουμε να το τελειοποιήσουμε.
Μπορεί να την έφτιαξαν κατά εντολή ανώτερων όντων σαν εργαλείο για να ταξιδέψουμε στον άγνωστο προορισμό μας στο σύμπαν που ανήκουμε ενωμένοι με ίδιες ευκαιρίες για το ζωικό και φυτικό κομμάτι της γης, μπορεί να είναι είναι ένα πρόχειρο θερμοκήπιο των πάντων για μια άλλη τοποθεσία, ή αποστολή!
Μπορεί η δημοκρατία να ήταν το κουτί της Πανδώρας για να το ανοίξουν οι κατάλληλοι και εξουσιοδοτημένοι για να χειριστούν την δύναμη της, με αποτέλεσμα να πέσει σε βρόμικα χέρια με τα σημερινά παγκόσμια αποτελέσματα!
Η δημοκρατία είναι ταυτόχρονα το δυσκολότερο και ευκολότερο επίτευγμα που έχει ο άνθρωπος στα χέρια του, για την εφαρμογή της χρειάζεται τους αρίστους!
Δύσκολη για αυτούς που δεν την αγαπάνε και εύκολη για αυτούς που την αγαπάνε!
Η δημοκρατία για να μπορεί να υπάρχει για τον σκοπό που δημιουργήθηκε, θέλει τις εξής προϋποθέσεις.
1)Πρώτα αληθινή παιδεία!
2)Αληθινή δικαιοσύνη!
3)Αληθινή αγάπη!
4)Σεβασμό στην φύση!
5)Σεβασμό στους προγόνους μας!
6)Σεβασμό στην διαφορετικότητα των ανθρώπων και κοινωνιών της γης!
Αυτά τα έξη παραπάνω στοιχεία δεν μπορούν να υπάρχουν αν δεν υπάρχει το πρώτο, η παιδεία, η παίδευση των νέων και γενικά του ανθρώπου, για να βρει μέσα από την γνώση παίδευση τον σωστό προορισμό του!
Όταν ο άνθρωπος έχει παιδεία παίδευση σωστή αποκτά θεϊκές δυνάμεις, αφού ο εγκέφαλός του λειτουργεί πολυδιάστατα με άπειρες γνώσεις για τα πάντα!
Μπορεί ένας καλά πεπαιδευμένος με σωστή παιδεία να είναι ταυτόχρονα και ρήτορας, ποιητής, φιλόσοφος, επιστήμονας, μαθηματικός, καλλιτέχνης, εργάτης, αγρότης, τεχνίτης!
Τέτοιοι ανώτεροι άνθρωποι μας παρέδωσαν την δημοκρατία που δεν ξέρουμε αν την παρέλαβαν έτοιμη ή την έφτιαξαν οι ίδιοι λόγο των ανώτερων γνώσεων που κατείχαν;
Σήμερα ακούμε και έχουν όλοι σε όλοι τη γη την δημοκρατία σαν παραβάν για να κρύβουν από πείσω τα αίσχη τους, τα εγκλήματα τους, τις προστυχιές τους, τις ακόρεστες και άρρωστες πλεονεξίες τους!
Η δημοκρατία του Κονγκό! Η δημοκρατία της Αμερικής! Η δημοκρατία της Νότιας Κορέας, της Βόρειας! Η δημοκρατία της Αγγλίας! Η δημοκρατία της Γερμανίας, του Αφγανιστάν, του Μπα Κλαντες, της Υεμένης, της Αυστραλίας, του Καναδά, τον Ζουλού και όπου αλλού χρειαστεί για να κάνουν την βρόμικη δουλειά τους!
Μια είναι η δημοκρατία που παρέδωσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μας στην γη!
Μέσα σε αυτήν είναι λίγες οι απαιτήσεις της δημοκρατίας προσφέροντας τα πάντα αν είναι αληθινή δημοκρατία όπως γεννήθηκε και όχι λαστιχένια για να ξεχειλώνει ανάλογα με τα διάφορα γούστα!
Η δημοκρατία είναι και θα είναι πάντα ευάλωτη, ακριβώς επειδή έχει ψυχή την ελευθερία, στο άνθρωπο μένει να την τελειοποιήσει, από στατική σε μεταβαλλόμενη ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες μιας υγιούς κοινωνίας, χωρίς να αλλοιώνετε ή να παρερμηνεύεται η αληθινή δημοκρατία, ο βασικός κορμός πρέπει να μένει αναλλοίωτος σε οποιαδήποτε εποχή και συνθήκες.
Οι απαιτήσεις της δημοκρατίας είναι απλές, παιδεία, αγάπη, δικαιοσύνη, ισότητα, σεβασμός, αγάπη για το περιβάλλον, σεβασμό στους προγόνους μας που μας γέννησαν!
Όταν παραβιάσεις ένα από τα παραπάνω, παραβιάζεις και τα υπόλοιπα!
Για αυτό και η δημοκρατία αν δεν εφαρμοστή για τον σκοπό που δημιουργήθηκε χάνει κάθε αξία και είναι ένα κείμενο μια λέξη καταστροφική στα λερωμένα χέρια και μυαλά!
Η δημοκρατία για την σωστή ευημερία του ανθρώπου και την ολοκλήρωση της αποστολής της στο σύμπαν έβαλε ηθικούς απαράβατους Όρους, που αν παραβιαστούν πας πείσω αντί μπροστά!
Έβαλε Όρους ότι αν παραβιάσεις έναν κανόνα από τους παραπάνω έξη η δημοκρατία γίνεται ανενεργή!
Παράδειγμα Στην Αμερική παραβίασαν την παιδεία, έβγαλαν μορφωμένους δολοφόνους επιστήμονες και ηγέτες, έριξαν μια ατομική βόμβα και απέδειξαν ότι δεν είχαν διδαχτεί ούτε την αγάπη για τον άνθρωπο ούτε για την φύση, οι μεγαλύτεροι συνένοχη σε αυτό το ανθρώπινο ολοκαύτωμα είναι οι θρησκείες όλες.
Και όμως μας λένε τα πουλημένα ΜΜΕ ότι αυτό συνονθύλευμα που έχουμε είναι η καλύτερη δημοκρατία;;;
Όταν μιλάμε και αναφερόμαστε στην δημοκρατία, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δημιουργήθηκε με σκοπό την ανόθευτη και αδούλωτη θέληση των πολιτών, τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας από τον λαό!
Την λέξη δημοκρατία όταν την λες και την πιστεύεις και την γνωρίζεις πρέπει να φτερουγίζει η καρδιά σου, να την νιώθεις μέσα από την ψυχή σου και τότε αισθάνεσαι ότι πετάς, ότι είσαι πράγματι δημοκράτης, τίμιος άνθρωπος!
Όταν ποθείς και αγωνίζεσαι για αληθινή δημοκρατία γνωρίζεις ότι ζητάς το τέλειο, τα πάντα, ζητάς την ολοκλήρωση σου σαν ανώτερο ον στο βασίλειο των ζώων, ζητάς να πάρεις την θέση σου ίσιος μεταξύ ίσον στο σύμπαν!
Την δημοκρατία για να την δεις πρέπει πρώτα να την εφαρμόζεις εσύ πιστά, για να ξέρεις πως θα την ζητάς από τους άλλους!
Σήμερα αυτό που έχουμε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως είναι μια καρικατούρα της δημοκρατίας, ένα έκτρωμα νόθευσης και μετάλλαξης της αληθινής δημοκρατίας!
Η δημοκρατική διακυβέρνηση φθίνει και σιγά-σιγά μεταβάλλεται σε απλή διαδικασία εκλογής διαφόρων μετριοτήτων, δολοφόνων, κερδοσκόπων, ανώμαλων, χωρίς οράματα αλλά με τον νου τους μόνο στις συναλλαγές. Η ανασφάλεια και η πλήξη από την έλλειψη της αληθινής δημοκρατίας, μάς οδηγούν σήμερα σε τόσο αρρωστημένες συντηρητικές επιλογές.
Δυο πράγματα είναι άμεσα συνδεμένα για να υπάρχει δημοκρατία, παιδεία σημαίνει δημοκρατία και δημοκρατία σημαίνει παιδεία!
Στο σημείο μηδέν που βρισκόμαστε όλα τα παραπάνω μένουν ευχολόγια, ελπίδα, ενεργά.
Απτά έξη σημεία που αναφέρω παραπάνω δεν έχει μείνει ένα καθαρό αμόλυντο για να το χρησιμοποιήσεις για εκκίνηση για τα υπόλοιπα και ιδίως της παιδείας, που είναι η μόνη που μπορεί να αποκαταστήσει και εδραιώσει την δημοκρατία και που φυσικά θέλει δεκαετίες παιδείας και μια ολόκληρη γενιά και πάνω.
Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτό το ξεκίνημα μπορεί να γίνει μόνο με ένα παγκόσμιο (ΣΟΚ και ΔΕΟΣ), κατεδάφιση των πάντων, αλλά κυρίως πλήρη ρίξει του ανθρώπου με τις θρησκείες, όταν σε ένα (ΣΟΚ και ΔΕΟΣ) θα δει ότι ο πανάγαθος θεός τους δεν υπάρχει η θα κοιμάται αδιάφορος για τα πλάσματά του!
Θα πρέπει να καταλάβει ο άνθρωπος ότι αυτές οι παπαριές περί τιμωρίας των αμαρτωλών που ξέφυγαν από το δρόμο του θεού είναι για τους ηλίθιους!
Δημοκρατία και θρησκεία δεν μπορούν να υπάρχουν στο ίδιο πλανήτη γη.
Δημοκρατία και πίστη όπου θέλει ο καθένας στο σπίτι του για πάρτη του, χωρίς να την πουλάει σε άλλον, ΝΑΙ.
Μια ερμηνεία της λέξης δημοκρατία!
Η ετυμολογία της λέξεως βρίσκεται στα συνθετικά «δήμος» (το σύνολο ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα) και «κράτος» (δύναμη, εξουσία, κυριαρχία). Ο όρος επινοήθηκε κατά τον πέμπτο αιώνα π.Χ., στην κλασική Ελλάδα, και χρησιμοποιήθηκε κατ’ αντιδιαστολή με τη μοναρχία, την αριστοκρατία και την ολιγαρχία. Σήμερα, στην καθομιλουμένη, χρησιμοποιείται συνήθως κατ’ αντιδιαστολή με τον όρο δικτατορία. Η λέξη «κράτος» ήταν μία απροσδόκητα σκληρή λέξη. Στις λέξεις «μοναρχία» και «ολιγαρχία» το δεύτερο συνθετικό «άρχω» σημαίνει «κυβερνώ, οδηγώ, κυριαρχώ». Είναι πιθανό ο όρος «δημοκρατία» να επινοήθηκε από τους δυσφημιστές της που απέρριπταν την πιθανότητα μίας, ούτως ειπείν, «δημαρχίας». Οποιαδήποτε κι αν ήταν η αρχική απόχρωση, ο όρος υιοθετήθηκε από τους Αθηναίους δημοκρατικούς ώστε να δηλώνει «το πολίτευμα εκείνο στο οποίο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια της συνέλευσης των εχόντων πολιτικών δικαιώματα». Η λέξη παρουσιάζεται στον Ηρόδοτο, που έγραψε μερικά από τα πρωιμότερα σωζόμενα γραπτά, αλλά ίσως δεν χρησιμοποιήθηκε πριν το 440-430 π.Χ. Δεν είναι σίγουρο ότι η λέξη χρησιμοποιήθηκε από τη στιγμή της γέννησης της δημοκρατίας, αλλά από το 460 π.Χ. γνωρίζουμε την ύπαρξη του ονόματος «Δημοκράτης», που προφανώς δόθηκε από τους γονείς στο παιδί τους ως ένδειξη δημοκρατικής νομιμότητας.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1
Θα έχει συνέχεια για το ίδιο θέμα, με ερμηνεία το πώς και με ποιους μπορεί να ξαναγεννηθεί η δημοκρατία.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν νομιζω οτι η δημοκρατια ειναι το καλυτερο επιτευγμα. Ποιοι πολυ την βλεπω ως καταστροφικη παρα δημιουργικη.
Και αν σε καποιες χωρες η δημοκρατια τους δουλευει ας πουμε ρολοι, συμβαινει αυτο γιατι κλεβουν απο αλλους λαους με δημοκρατικο τροπο παντα Βεβαια.
Η δημοκρατια μπορει να ξαναγεννηθει αν σε ολη την γη μεινουνε καμια 15000 ανθρωποι και μετα απο 2 αιωνες θα πεσουν παλι στα ιδια.
Δεν ειναι καλη η Δημοκρατια.
Φίλε μου καλέ καλώς των πραγμάτων θα μπορέσω να αναλύσω σε συνέχεια γιατί η δημοκρατία είναι καλή σε μια κοινωνία με παιδεία. Πάντως εμείς δεν την γνωρίσαμε για να έχουμε άποψη.Διαβάζοντας τα γραπτά των προγόνων μας και χιλιάδες δοκίμια εχω πιστή ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει, αλλά υπό προϋποθέσεις, ανάμενε.