«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Πυρίδεινος* Αφρικανός κλαυστήρας* της Σωτηροβασίλως.

«’Πολλοί δρώντες τά αίσχιστα λόγους αρίστους ασκέουσιν».[1]

Δημόκριτος

Λαέρτης ο Πύλιος

Πρόλογος: Από την 26-4-2014 και φεύγα,  στο σκουπιδότοπο του Αι Νικόλα εκδηλώθηκαν φωτιές, οι οποίες προήλθαν από παράνομες  πράξεις ανάφλεξης. Είναι γνωστό ότι η  καύση των στερεών αποβλήτων στο έδαφος παράγουν προϊόντα πυρόλυσης  όπως διοξίνες, φουράνια, χλωροβενζόλιο, πολυχλωριωμένα διφαινύλια, αιωρούμενα μικροσωματίδια και αρκετά μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, το αρσενικό και ο υδράργυρος, που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, τοξικές και  καρκινογόνες ουσίες και απειλούν την υγεία και σε ορισμένες περιπτώσεις την ίδια τη ζωή όσων εκτίθενται σε αυτές.» εξηγεί ο κ. Μιλτιάδης Σταθερόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ [2]. Παρενθετικά, Ας μου επιτραπεί να αναφέρω την καταγραφή των παραπάνω εξαιρετικά επικίνδυνων και καρκινογόνων ουσιών 1,2,3.

 

Τι  είναι οι διοξίνες;

Οι διοξίνες είναι μια οικογένεια χημικών ουσιών εξαιρετικά ύποπτη για καρκινογενέσεις, ιδιαίτερα τοξική για τον άνθρωπο και ανθεκτική στη βιολογική αποικοδόμηση. Με την ονομασία διοξίνη συνήθως εννοείται η 2,3,7,8-τετραχλωροδιβενζο-p-διοξίνη (2,3,7,8-TCDD ή απλά TCDD), η τοξικότερη απ’ όλες τις διοξίνες. Οι διοξίνες σχηματίζονται κυρίως κατά την ατελή καύση οργανοχλωριούχων ενώσεων, χλωριούχων πολυμερών.

Οι διοξίνες, λοιπόν, είναι παραπροϊόντα των διεργασιών στις οποίες εμπλέκεται το περιεχόμενο χλώριο. Από τη βιομηχανική παραγωγή του χλωρίου και των χλωριωμένων πλαστικών PVC, ως την καύση των αποριμμάτων ή των αποβλήτων που περιέχουν χλωροπαράγωγα, παράγονται σημαντικές ποσότητες διοξινών, που απειλούν το περιβάλλον και την υγεία των ζωντανών οργανισμών.

Οι διοξίνες δεν διαλύονται στο νερό, αλλά είναι λιποδιαλυτές και συσσωρεύονται στους λιπώδεις ιστούς των ζωντανών οργανισμών. Η ημιπερίοδος ζωής της TCDD, δηλαδή η μείωση στο 50% της αρχικής ποσότητας, διαρκεί 3 έως 30 χρόνια. Προσροφημένες διοξίνες σε ιζήματα ή σε αιωρούμενα σωματίδια έχουν χρόνο υποδιπλασιασμού που ξεπερνά το 1,5 έτος. Ο χρόνος υποδιπλασιασμού τους στο χώμα εκτιμάται στο 1 έως 3 έτη, ενώ αν βρίσκονται “θαμμένες” ακόμη βαθύτερα, μπορεί να ξεπεράσει τα 12 έτη [3].

Πιστοποιείται από όλους τους  επιστημονικούς φορείς, ότι οι διοξίνες, To φουράνιο, To χλωροβενζόλιο, Τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια είναι από τα πιο διαδεδομένα και δολοφονικά πιστόλια που υπάρχουν στον πλανήτη.

Κλείνοντας την περιεκτική περιγραφή, επανερχόμαστε στις 6-6-2014 [4],  μετά τις εκλογές, όπου εκδηλώθηκαν φωτιές  στο χώρο διαχείρισης και δεματοποίησης των Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων (Α.Σ.Α.)  στη θέση “Άγιος Νικόλαος” , όπου  με την βοήθεια του <Γαρμπή> ο χώρος  προκάλεσε την αποπνικτική  ατμόσφαιρα σε όλη την περιοχή της Πύλου και των Χιλιοχωρίων. Η κατάσταση ήταν ανυπόφορη, λόγο της δυσοσμίας των σκουπιδιών που καιγόντουσαν, ενώ όταν άλλαξε ο αέρας και έγινε < Μαΐστρος>, η αποπνικτική  ατμόσφαιρα μεταφέρθηκε στη Μεθώνη και  στα γύρω χωριά. Πράγματι ο πυρίδεινος* χώρος  με την βοήθεια των δυνατών ανέμων δημιούργησε  πάνω από την γύρο περιοχή μια αποπνικτική ατμόσφαιρα  με  σύννεφα γεμάτα  διοξίνες και άλλα δηλητηριώδη αέρια και σωματίδια.  Μετά την ύφεση της Πυρκαγιάς  οι περιοχές Πύλου-Χιλιοχωρίων και Μεθώνης, είχαν καλυφθεί από το παχύ πέπλο της κάπνας  με τα επικίνδυνα χημικά καρκινογόνα στοιχεία. Οι δημότες, οι μαθητές και τα μικρά παιδιά αισθάνονταν την  μυρωδιά της σαπίλας στα ρουθούνια τους και την διοξίνη να τους γδέρνει τον φάρυγγα.  Απέναντι στη μπόχα, στη δυσωδία και στις διοξίνες η δημοτική αρχή όρθωσε από την μια το μορφωτικό της  σπουδαρχισμό* και τον πολιτισμικό της σκοταδισμό,  και από την άλλη την  θυμηδία της, την υποκρισία της, την ανευθυνότητα της  και την ψευδολογία της.

Συγκεκριμένα:

Α. Για να καλύψει  ο καμποτίνος* δήμαρχος τις αστοχίες του και τ’ ατοπήματά του, επιστράτευσε μια ομοταξία ψεμάτων, όπως:

 

-< ….. «Είναι ψέματα ότι κάθε 10 μέρες καίγονταν τα σκουπίδια. Προεκλογικά έβαζαν φωτιές. Και δεν ήταν θέμα καιρικών συνθηκών. Δεν είχε καεί τίποτα εδώ και 1,5 χρόνο στον Αγιο Νικόλαο». Παραδέχθηκε ότι προχθές το μεσημέρι η φωτιά ξεκίνησε από το χώρο των σκουπιδιών, αλλά είπε πως «πήγε όχημα του δήμου και την έσβησε. Από τον υπερβολικό αέρα, όμως, μέσω σακούλας, η φωτιά είχε περάσει σε γειτονική θαμνώδη περιοχή και από κει ξέσπασε». Και πρόσθεσε ότι «ήταν τραγική η κατάσταση από τον αέρα» [5].

Την απάντηση στο παραπάνω ψέμα την έδωσαν:

 

-Ο δημοτικός σύμβουλος  Ηλίας Κανάκης :

 <… υπέβαλε μήνυση «κατά του δήμου, της   Περιφέρειας και κατά παντός υπευθύνου».

Εξηγώντας την κίνησή του, κατήγγειλε ότι «…..δε δουλεύει ο δεματοποιητής και τα καίνε τα σκουπίδια. Ο σκουπιδότοπος καίει εδώ και 3 μήνες». Μεταξύ άλλων σημείωσε επίσης: «….Πριν από 2,5 μήνες η καπνιά από το σκουπιδότοπο έφθασε μέσα στην Πύλο. Δεν δουλεύουν ούτε την ανακύκλωση. Και από τα 8 απορριμματοφόρα του δήμου, δουλεύουν μόνο τα 4» [6]. 

 

-Kαι ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχος Κυριακούλης Κυριακουλέας:

  <……. Από τα σκουπίδια που είχαν εναποτεθεί χύμα ξεκίνησε η φωτιά. Άλλα σκουπίδια ήταν θαμμένα και άλλα όχι. Δεν γνωρίζαμε ότι δεν λειτουργούσε ο δεματοποιητής. Είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι γινόταν ελεγχόμενη διαχείριση με τη δεματοποίηση και όχι ανεξέλεγκτη, όπως τελικά γινόταν. Δεν μας είχε ενημερώσει ο δήμος ότι δεν λειτουργούσε ο δεματοποιητής. Για το λόγο αυτό δεν πήγε φέτος στον Αγιο Νικόλαο η αρμόδια επιτροπή ελέγχου (αποτελείται από εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Υγείας), καθώς πάει και ελέγχει μόνο ΧΑΔΑ»[7].

Β. Για να αποκρύψει  τους συνυπεύθυνους και  για να δικαιολογήσει τις συνακόλουθες διεργασίες, δρομολόγησε το βλακόπνευμα του  καταχρεωκοπημένου κομματικού κομπογιαννιτισμού, του ιδεολογικού τσουμπερδισμού και του εμπορικού σαραφισμού . Το επιβεβαιώνει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Σινάπη:   <…..Στην Πύλο η δημοτική αρχή δεν θέλησε να δημιουργήσει πρόβλημα στον Τατούλη και στη συγκυβέρνηση. Ηταν υπάκουο και πειθαρχημένο παιδί. Κι έτσι δεν έφυγε κανένα δέμα με σκουπίδια από τον Αγιο Νικόλαο. Ο δήμαρχος κατά καιρούς, όπως και τώρα μετά τη φωτιά, είπε ότι έχει στείλει έγγραφα στην Περιφέρεια, ζητώντας το αυτονόητο: να φύγουν τα δέματα. Στα μουγκά όμως, στα κρυφά, για να μην κάνει κακό στον Τατούλη.
Και τώρα που χάλασε ο δεματοποιητής, στον Αγιο Νικόλαο ξαναφτιάχτηκε χωματερή… Χωρίς η Πυροσβεστική, η αρμόδια επιτροπή για τους ΧΑΔΑ, να γνωρίζει τίποτα.
Με τέτοιες πρακτικές δεν υπάρχει λύση, ούτε προσωρινή (γιατί η μόνιμη και οριστική είναι μεγάλη υπόθεση) για τα σκουπίδια. Οταν βάζεις το κομματικό, το πολιτικό και το προσωπικό συμφέρον πάνω από το κοινωνικό και την προκοπή του τόπου, δεν υπάρχει ελπίδα. Τα δέματα θα παραμένουν στον Αγιο Νικόλαο και η χωματερή θα αντικαθιστά τον χαλασμένο δεματοποιητή.
Στα κρυφά πάντα, στα μυστικά..> [8].

Γ. Για να μην ταράξει το μακάριο «ζαμανφουτισμό» λήθαργο της πλειοψηφούσας  δημοτικής κοινωνίας, ο <πρωταπριλιάρης>  υπεύθυνοανεύθυνος που ζει και  αναπνέει στη Καλαμάτα, κατασκεύασε μια πολυέξοδη επικοινωνιακή “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” με  αιχμή την πολιτική ψευδολογία  και  με ασπίδα τις άραχλες* μπουρδοδικαιολογίες  του,   κατασκευάζει  υπόπτους,  μηνύει το πυρίκαο στρατηγό άνεμο….. για δολιοφθορά!, με άλλα λόγια επιχειρεί  να <μεταθέσει> τις ευθύνες που του αναλογούν σε τρίτους. Είναι φανερό  ότι προσπαθεί  με  ο,τινανισμό*( δηλαδή,  όπως λέμε: ό,τι του φανεί, του Λολοστεφανή”)  και με την βοήθεια της κομματικής ολιγαρχίας και των συνοδοιπόρων του, να καταπνίξει την αλήθεια. Ηλίου φαεινότερο είναι το <δόλιο> κάλεσμα, με την <κουτοπόνηρη> απόφαση  να αναλάβει μήνυση για εμπρησμό στο δεματοποιητή της Πύλου [9], ο αντιπολιτευόμενος δικηγόρος πρώην δημοτικός σύμβουλος. Ο εν λόγω κύριος  έγραφε στις 22-6-2014: <…Αυτά συμβαίνουν στην γη του Νέστορα, στην γενέτειρα της φρόνησης και της σοφίας. Η τοπική κοινωνία συναισθάνεται ήδη ότι για άλλη μια φορά παραδόθηκε στους επαγγελματίες επιβήτορες της πραγματικότητας, στους ταριχευτές παλαιών μεθόδων και πρακτικών, στους σαλτιμπάγκους των κατωγείων, στους γελωτοποιούς των αναγκών της και στους εμπόρους της ελπίδας της….> [ 10] .

 

 Επίσης  στις 05/06/2014  στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, εξαπέλυσε πυρά κατά του δήμαρχου Πύλου – Νέστορος για την πυρκαγιά που ξέσπασε στον σκουπιδότοπο της Πύλου: <…..  Πρέπει να μηνυθούν οι υπεύθυνοι, δηλαδή οι τελικώς ανεύθυνοι και επικίνδυνοι, επειδή η χωματερή του Αγίου Νικολάου λειτουργεί παρανόμως και πρέπει να κλείσει άμεσα. Οι ανωτέρω υπεύθυνοι, δηλαδή οι τελικώς ανεύθυνοι και επικίνδυνοι, αρχίζουν απ’ το Δήμο, ανηφορίζουν προς την Τρίπολη (Περιφέρεια) και φτάνουν ως την Αθήνα (ΥΠΕΚΑ)……. . Εγώ, έχω αποφασίσει. θα ανταλλάσσομε όμορφες μηνύσεις και θα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και την κοινωνία έως το τέλος να καταδικάσου με τη φωτιά ή τον άνεμο, που κάποτε η πρώτη θα μας κάψει και ο δεύτερος θα μας πάρει και θα μας σηκώσει. Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Εγώ, έχω αποφασίσει.» [11].

Ατταταί –Ατταταί!! κύριε Μπαμπινιώτη , πως  λέγεται  αυτός  που  συμπεριφέρεται  με  αυτό τον τρόπο και λέει περισσότερα ψέματα από τις αναπνοές του; Μήπως λέγεται : <Αγκαούγκας>*;

Είναι πλέον φανερό ότι : η ολιγαρχική κομματική δημοσιτία της αναίσχυντης ψευδολογίας,  εκφράζει το καθεστώς της «απεχθούς» ναρκισσιστικής φαυλοκρατίας, της ανικανότητας, της αλαζονείας, της ιταμότητας των καισαρίσκων της εξουσίας, της αυθάδειας, της ασυνέπειας που δυστυχώς νομιμοποιήθηκε για δεύτερη φορά από τη σχετική πλειοψηφία των δημοτών,  για να συνεχίσει ως διαχειριστής στο δήμο (για μια ακόμη πενταετία), την αναπαραγωγή αφενός της πρωτογενής αιτίας του σάπιου, του άρρωστου και του διεφθαρμένου ρουσφετόβιου και πελατειακού συστήματος στο δήμο και αφετέρου να οιακίζει*  το πρωτογενή αιτιατό της  μπόχας, και να ρυθμίζει το νέφος (εμπλουτισμένο από  καρκινογόνες ουσίες και δηλητηριώδη Μίκρο-σωματίδια) που αιωρείται πάνω από το δήμο και θέτει τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο. Περαστικά μας!!

 

Επίλογος:

Πύλος  γελάς  έχεις γίνει αχταρμάς, καθόσον τα άθλια και ανήκεστα* δημοτικά κακουργήματα που προέρχονται από την διαχείριση  της Σκύλας (χωματερής) και της Χάρυβδης (δεματοποίηση), δημιούργησαν το συγκεκριμένο  ειδεχθές  έγκλημα ( το έχουν διαπράξει συγκεκριμένα εξουσιαστικά κοπίδια, που έχουν ονοματεπώνυμο. Η δικαιοσύνη επιβάλλεται να τους βρει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά).

Αυτό τον άθλο, ο ετεροδιοικητικός δημοτικός «Χαλασοχώρης»*, τον προσέφερε και τον προσφέρει  όταν φυσάει ο Γαρμπής και ο Μαΐστρος, ως αντίτιμο στους <κηφηνόδηκτους>*  δημότες, που τον επιβράβευσαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Η κατρακύλα, η ανευθυνότητα, ο ωχαδερφισμός*  και η απαξίωση της  δημοτικής υγείας απ’ όπου και να την πιάσεις  λερώνεσαι. Η δυσπιστία κυριεύει στο διάβα της τα πάντα και στον αφρό αναδίδεται σε <μη ματζιόρε>, το δημοτικό μείγμα της  χωματερημποχλάδας, που ξεπερνά το ομαδικό <πυροκλάνι > της Φασολάδας. Ας απολαύσουν λοιπόν την συγχορδία, αυτοί που τον ψήφησαν αλλά και εκείνοι που δεν τον ψήφησαν, με βαθιές εισπνοές της Μπόχας, το σάμαλι  της Χαρμολύπης, το δηθενισμό*, τον ετσιθελισμό*, τον σκεμπεδισμό*. Αυτός ο σκουπιδότοπος στον Αι Νικόλα είναι ο παράδεισος της  σαρδαναπαλοτσιριδοσφυρίχτρας*, προτείνω, εφεξής να τον λέμε : < Ο Πυρίδεινος  Αφρικανικός   Κλαστήρας  της  Σωτηροβασίλως>. 

 

ΥΓ1: Μήπως  οι συγκεκριμένες εγκληματικές μεθοδεύσεις σκοπεύουν μέσω της τοπικής διοίκησης, να παραδώσουν στους <εθνικούς>  εργολάβους  την διαχείριση των απορριμμάτων, καθόσον όλοι γνωρίζουμε ότι τα σκουπίδια έχουν χρυσό; Μήπως  αναπτύσσεται φορολογική επιδρομή με τοπικούς φόρους, τέλη και χαράτσια, για να πληρωθούν οι <εθνικοί> εργολάβοι μέσω των ΣΔΙΤ( Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα ) ; Εμείς Ρωτάμε, απάντηση το γνωρίζουμε δεν πρόκειται να πάρουμε.

ΥΓ2: Γιατί δεν ανεβάζει ο αυτοπροβαλλόμενος δήμαρχος  στο Site του δήμου, την αλληλογραφία του με την Περιφέρεια και τον κ Τατούλη. 

ΥΓ3: Συνεχίζω να παραθέτω αφιλοκερδώς “το λεξικό του άρθρου”, αφενός για να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν τα  «κούτσουρα απελέκητα» του Δ. Μελάθρου και οι πέριξ αυτών παρατρεχάμενοι και αφετέρου να καλυτερεύσουν το προσωπικό τους  δείκτη : «γλωσσικής και πνευματικής καλλιέργειας».

 

Λεξικό του άρθρου

 

Ο Πυρίδεινος= πυρ) + δεινός, αυτός που προκαλεί φόβο με τη φωτιά του.

Κλαυστήρας= κακά συντηρημένος καυστήρας που ο καπνός του μυρίζει κλανιά αρσενικού που έχει φάει μπρόκολο

Μποχλάδα, η – (ουσ.) συνθ.=συνδυασμός δύο λέξεων, μπόχα (= βρώμα, δυσωδία) και αγελάδα (= το θηλυκό βοοειδές).

Χωματερημποχλάδας= συνδυασμός  λέξεων, χωματερή+ μπόχα (= βρώμα, δυσωδία) και αγελάδα (= το θηλυκό βοοειδές).

Σπουδαρχισμός (Από το σπουδαρχίδης)= Είναι  ο τρόπος που επιδιώκει με κάθε τρόπο την απόκτηση ή την διατήρηση κάποιας θέσεως ή κάποιου αξιώματος.

Άραχλος -άραχλη -άραχλο (επίθετο) [ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ :‹άραχλος ‹ άραχνος ‹ αράχνη]=

σκοτεινός, πένθιμος, αραχνιασμένος, άθλιος.

Ατταταί- Ατταταί= Πω-Πω

Αγκαούγκας= ο αθεράπευτα βλάκας, ο ανίατος βλάκας

Ρουσφετόβιος= ρουσφετικός βίος= το ρουσφέτι ως κατάσταση ζωής

Χαλασοχώρης= ανάλγητος κι ανεύθυνος πολιτικός, από το αφήγημα «Οι Χαλασοχώρηδες»,του Παπαδιαμάντη

Κηφηνόδηκτος= κηφήνας+ δάκνω «δαγκώνω= αυτός που δαγκώθηκε από τον κηφήνα

Καμποτίνος = ο ασήμαντος , που θέλει να νομίζεται σπουδαίος

Ανήκεστα= αθεράπευτα, ανεπανόρθωτα

Ωχαδερφισμός= Η κατάσταση του ανθρώπου που τον χαρακτηρίζει η φράση «ωχ αδερφέ μου…». Χαρακτηρίζει τους απαθείς ανθρώπους που ακόμα και χαμός να γίνεται γύρω τους αυτοί αδιαφορούν και ασχολούνται μόνο με τα δικά τους (και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων).

Ο,τινανισμός= Ορισμός της γενικής εντύπωσης που επικρατεί από τις προσπάθειες να σωθεί μία κατάσταση. Εναλλακτικά η εξέλιξη των φράσεων “ό,τι του φανεί, του Λολοστεφανή”.

Πυροκλάνι, το – (ουσ.) συνθ. σύνθετο εκ του πυρ(α.ε.) + κλάνω

όπλο που χρησιμοποιούνταν από τους Ελ και λειτουργούσε με απελευθέρωση αερίων από τον πρωκτό του ανθρώπου (συνήθως άνδρα, διότι οι γυναίκες δεν κλάνουν) και με την βοήθεια ειδικής κατασκευής που παράγει φλόγα.

Οἰακίζω, ιων. τ. οἰηκίζω)= κατευθύνω, κινώ, δίνω κατεύθυνση, κυβερνώ, καθοδηγώ.

Σκεμπεδισμός= Από το σκεμπές, η ιδεολογία κατά την οποία ο καθένας κοιτάει τον σκεμπέ του, δηλ. πώς να τρώει και να περνάει καλά, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα.

Δηθενισμό= Στάση ζωής που υπαγορεύει την προσποίηση στην κοινωνική συμπεριφορά

Ετσιθελισμός== Αυτός που θεωρεί πως ο νόμος είναι ταυτισμένος με τις επιθυμίες του. Δέχεται τις απόψεις των άλλων αρκεί αυτές να συμφωνούν με τις δικές τους.

Σαρδαναπαλοτσιριδοσφυρίχτρας= είναι το κομμάτι που σφύζει από ζωή όταν σφυρίζουμε με δύσοσμα  δηλητηριώδη αέρια.

 

Πηγές

[1] http://www.cognosco.gr/Gnwmika/artists.jsp?key=288

‘Πολλοί δρώντες τά αίσχιστα λόγους αρίστους ασκέουσιν’= Πολλοί  ενώ κάνουν τις αισχρότερες πράξεις, μιλούν με πολύ ωραίο τρόπο.

[2]. https://sikam.wordpress.com/2013/02/10/%CE%BF- Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία από την καύση απορριμμάτων

[3].http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82

[4] http://www.tharrosnews.gr/news/ %CF%8  Έρευνα στην Πύλο για την πυρκαγιά.

[5]. http://dipanoskaltsis.blogspot.gr/2014/06/8-4.html

[6].http://dipanoskaltsis.blogspot.gr/2014/06/8-4.html

[7]. http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/item/38904-dematopoiitis

[8] http://www.eleftheriaonline.gr/stiles-sxolia/ekso-ap-ta-dontia/item/38948-kryfa

[9], http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%BF-%CF%80

[10]  http://www.bestekloges.gr/%CE%B3%CE%AF%   Γίγαντες και νάνοι.

[11]. http://www.farenews.gr/?p=48612

 

1,2,3:

Ν. Αλεξάνδρου, Α. Βάρβογλη, Δ. Νικολαΐδη: Χημεία Ετεροχημικών Ενώσεων, Θεσσαλονίκη 1985

Α. Βάρβογλη, «Χημεία Οργανικών Ενώσεων», παρατηρητής, Θεσσαλονίκη 1991

Athanasios Katsoyiannis and Constantini Samara, Persistent Organic Compounds, the dirty dozen of Chemicals, Χημικά Χρονικά, pp 388-394,

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>