«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μύρτιλλα (Blueberries) – Πηγή Νιότης

Μύρτιλλα (Blueberries) – Πηγή Νιότης και υγείαΓια εκατοντάδες χρόνια στη μακρινή Σιβηρία οι κάτοικοι της περιοχής κατανάλωναν τους καρπούς του φυτού με την λατινική ονομασία Vaccinium Myrtillus, δίνοντας του την ονομασία ‘’μπλε μούρο ‘’(blueberry), απολαμβάνοντας τη γεύση και το έντονο μπλε χρώμα του μη γνωρίζοντας  τη διατροφική του αξία.

Αρκετά χρόνια μετά πλήθος ερευνών, από επιστημονικά κέντρα κυρίως της Αμερικής, ήρθαν για να κατανοήσει τόσο επιστημονικός  όσο και ο υπόλοιπος πληθυσμός την αξία του εν λόγω καρπού για την υγεία και τη μακροζωία.

Σήμερα τα blueberries συγκαταλέγονται στα ‘’σούπερ τρόφιμα’’ (superfoods), η καλλιέργεια τους έχει επεκταθεί και στην χώρα μας και συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα μιας και ορισμένες ποικιλίες ευνοούνται περισσότερο από το κλίμα που επικρατεί εκεί. Το είδος το οποίο είναι διαδεδομένο και έχει εμπορική αξία είναι το δενδρώδες μπλε μούρο (highbush blueberry) και συγκεκριμένα το Vaccium Corymbosum και όπως φαίνεται παρακάτω το μπλε μούρο δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως ‘’πηγή αιώνιας νιότης’’.

Τα μπλε μούρα είναι μία κατηγορία μούρων που οφείλουν το χαρακτηριστικό βαθύ μπλε-ιώδες χρώμα τους στις ανθοκυανίνες. Οι ανθοκυανίνες αποτελούν κατηγορία φυτοχημικών ουσιών, γνωστές πλέον πολυφαινολικές (αντιοξειδωτικές ) ενώσεις με πολλά οφέλη για την υγεία όπως η πρόληψη του σχηματισμού ελευθέρων ριζών (επιβλαβή υποπροϊόντα του μεταβολισμού που καταστρέφουν τα κύτταρα και επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης).

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης ανάμεσα σε 40 φρούτα και λαχανικά, τα μπλε μούρα κατέχουν την κορυφή με την υψηλότερη βαθμολογία για την ικανότητα τους να καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες. Τα ίδια αποτελέσματα φάνηκαν και από μελέτες στα εργαστήρια του Υπουργείου Υγείας στις ΗΠΑ όταν τα μπλε μούρα συγκρίθηκαν για την αντιοξειδωτική τους δράση με άλλες  100 τροφές .

Όλο κι περισσότερες έρευνες δείχνουν μία πιθανή συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης μπλε μούρων και της σωστής λειτουργίας  του εγκεφάλου  κυρίως λόγω των αντιοξειδωτικών που εμπεριέχονται σε αυτά.

 

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκε ότι η κατανάλωση μπλε μούρων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου Alzheimer και άλλων φαινομένων που σχετίζονται με τη γήρανση όπως, νευροεκφυλιστικές ασθένειες  λόγω γήρατος, απώλεια ισορροπίας και συντονισμού, απώλεια μνήμης, μαθησιακές δυσκολίες που σχετίζονται με τη γήρανση, σάκχαρο, κατάθλιψη.

Σύμφωνα με μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Argiculture and Food Chemistry τα μπλε μούρα φαίνεται να έχουν και καρδιοπροστατευτική δράση.

Συγκεκριμένα βρέθηκε ότι, 1 μέτριο ποτήρι (120ml) κρασί φτιαγμένο από μπλε μούρα έχει υψηλότερη συγκέντρωση σε ανθοκυανίνες (συνεπώς και αντιοξειδωτικά) σε σύγκριση με το κόκκινο κρασί και ακόμα υψηλότερη σε σύγκριση με το λευκό κρασί (2,42mmol >2,04mmol >0,47mmol αντίστοιχα).

Επίσης μία μελέτη βρήκε ότι η τακτική κατανάλωση μπλε μούρων (150 γραμμάρια την εβδομάδα) μπορεί να μειώσει τη πίεση του αίματος και πιθανός να επιταχύνει το μεταβολισμό χάρη στις υψηλές συγκεντρώσεις ανθοκυανινών.

Εκτός από τις ανθοκυανίνες και άλλες φαινολικές ενώσεις όπως φαινολικά οξέα, τανίνες, φλαβόνες, που εμπεριέχονται στα μπλε μούρα φαίνεται  ότι μπορούν να προλάβουν την εμφάνιση καρκίνου του παχέως εντέρου σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Argiculture and Food Chemistry .

Επίσης τα φλαβονοειδή kaempferol και λουτεολίνη, τα οποία εκτός από τα μπλε μούρα βρίσκονται και σε άλλα τρόφιμα, φαίνετε ότι δρουν προστατευτικά έναντι του καρκίνου των ωοθηκών, ενώ όλες οι φυτοχημικές ουσίες των μπλε μούρων εμποδίζουν την ανάπτυξη μεταστατικών καρκινικών κυττάρων στο μαστό της γυναίκας.

Τα μπλε μούρα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μούρα της οικογένειας (κόκκινα:rashberries, μαύρα: blackberries) έχουν μέτριο γλυκαιμικό δείκτη (ΓΔ:40-53), ωστόσο μελέτες έχουν δείξει πως όταν αυτά καταναλωθούν με άλλα φρούτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη(σμέουρα, φράουλες, βατόμουρα) τότε και αυτά συμπεριφέρονται σαν φρούτα χαμηλού ΓΔ (30-40)όσον αφορά τον αντίκτυπο που έχει η κατανάλωση τους στα επίπεδα του σακχάρου του αίματος, κάτι που αφορά άτομα με διαβήτη τύπου 2, αντίσταση στην ινσουλίνη, παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο.

Η κατανάλωση μπλε μούρων μπορεί να αποβεί βοηθητική στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας λόγω της περιεκτικότητας τους σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες αλλά και χάρη στις τανίνες που περιέχουν και οι οποίες δρουν στο πεπτικό σύστημα ως στυπτικές ουσίες μειώνοντας την φλεγμονή.

Επιπλέον, το αντιοξειδωτικό προανθοκυανιδίνη, το οποίο βρίσκετε στα φύλλα των μπλε μούρων έχει αποδεδειγμένη δράση κατά του ιού της Ηπατίτιδας C, ενώ μπορεί να εμποδίσει από μία πιθανή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Σημαντική είναι επίσης και η συμβολή των εκχυλισμάτων μύρτιλλου στην βελτίωση της όρασης, τόσο της προσαρμογής της όρασης στο σκοτάδι όσο και της ταχύτερης αποκατάστασης της μετά την έκθεση στο έντονο φώς.

Τέλος, τα μπλε μούρα αποτελούν άριστη πηγή βιταμίνης Κ, ελεύθερης βιταμίνης C και  Μαγγανίου, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με το Υπουργείο υγείας των ΗΠΑ τα μπλε μούρα είτε καταναλώνονται φρέσκα, αποξηραμένα, μαγειρεμένα, κατεψυγμένα, ή ως προϊόντα χυμού, τα αντιοξειδωτικά τους οφέλη παραμένουν σταθερά και διαθέσιμα προς επεξεργασία από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Read more: http://www.genenutrition.gr/ipertrofima-superfoods/blueberries.html#ixzz2kEukrI7k

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>