«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΜΕΤΑΧΡΕΟΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!! ΟΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ’Ι’ΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΝΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ, ΤΟΥ ΘΥΜΙΤΙΚΟΥ, ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥ.

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen

Tel.+Fax: 02102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

24.09.2013

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Εξεταζοντας τον ανθρωπο και τις άλλες μορφες ζωης του πλανητη μας διαπιστωνουμε, ότι αυτος αποτελειται από μια συγκεντρωση πρωτονιων, νετρονιων και ηλεκτρονιων και δη από 10 στην 28 κβαντοτεμαχια δια υλης, από τα οποια σχηματιζονται τα ατομα και μορια, τα οποια με φανταστικα πολυπλοκες διαδικασιες σχηματιζουν τα κυτταρα, τρισεκατομμυρια των οποιων βρισκονται στο ανθρωπινο σωμα.

Η εδρα των πληροφοριων βρισκεται μεσα στα χρωματοσωματικο δικτυο των κυτταρων.

Το ότι ο ανθρωπος βλεπει τον κοσμο ετσι που τον βλεπει και όχι διαφορετικα και ότι μερικα πραγματα του είναι διαισθητικα ευκολα κατανοησημα και αλλα πολύ δυσκολα, οφειλεται στο ότι και ο ανθρωπινος εγκεφαλος είναι προ’ι’ον της εξελικτικης του πορειας, αυτος εξελιχθηκε ετσι για να βοηθηση το ανθρωπινο σωμα να βρη την θεση του στο περιβαλλον και μαλιστα στις διαστασεις που το ανθρωπινο σωμα λειτουργει.

Η εκλεκτικη πορεια του ανθρωπου ποτε δεν προετοιμασε τον εγκεφαλο αυτου για να προσανατολισθη αυτος περαν από έναν μεσο κοσμο, δηλαδη για τα ιδιαιτερα μεγαλα και ιδιαιτερα μικρα αντικειμενα. Ο ανθρωπινος οργανισμος είναι αποτελεσμα συμπλοκης λειτουργιων των γονων που υπαρχουν μεσα στα χρωματοσωματα και κατ’ επεκταση και η εδρα της πληροφοριας του νοητικου πρεπει να είναι σε καποιο γονιδιο.

Συνεπως η καταγωγη του ανθρωπου βρισκεται μεσα σε μια τυρβωδη κινηση των στοιχειων του συμπαντος, από την οποιαν δημιουργηθηκε μια πρωταρχικη συσσωρευση και συμπικνωση υλης σε μορφη ενός στοιχειωδους νεφους, το οποιο στην φαση αυτή στροβιλιζονταν, περιστρεφονταν και μετεκινειτο, εως οτου σχηματιση την πληρη χρυση σπειροειδη ελικα, δηλαδη το συμπατικο DNA.

Ένα υλικο σωματιδιο π,χ. ένα κβαντοτεμαχιδιο με ολοκληρο το συγκροτημα που το συνδεει, δεν είναι τιποτε άλλο από την αοριστη Δυαδα των Πυθαγορειων, τον Φανητα των Ορφικων, την Ψυχη του Πλατωνα και την Εντελεχεια του Αριστοτελη.

O ανθρωπος συνεπως δεν είναι τιποτε άλλο από «σκονη ενδογαλακτικου νεφους».

Ο εγκεφαλος του λειτουργει όπως μια μηχανη προγνωσης.

Αποθηκευει προωρα το μελλον και το μεταμορφωνει βασει των υποθεσεων για τα συμβαντα που θα ερθουν στο παρων (τα τα’ εοντα προ τα’ εοντα τα τα’ εσομενα) .

Ιδιοφυια ονομαζουμε τον ανθρωπο ο οποιος με την δημιουργικη εξελιξη της συναισθησης του ενισχυη την προοδο.

Η ιδιοφυια ξεπηδα από την μεταβλιτοτητα του γονιδιου.

Η επιστημη ξεπηδησε από την κεφαλη ενός δημιουργικου ελληνικου γονιδιου όπως η Αθηνα από τον Δια.

Η ιδιοφυια ηταν ενας ανδρας με αρχοντικη καταγωγη από την πολιτεια Μιλητο στις ακτες της Μικρας Ασιας η οποια (Θαλης!) διατυπωσε, ότι η πολυπληκοτητα της φυσης κρυβεται και μπορει να διατυπωθη με μαθηματικους νομους και ότι σε καμια περιπτωση δεν ακολουθουν τα μαθηματικα την φυση.

 

Οι νομοι της φυσης

 

• η δυναμη της βαρυτητας

• η ηλεκτρομαγνητικη δυναμη

• η ισχυρη πυρηνικη δυναμη

• η ασθενης πυρηνικη δυναμη

• η εντροπια και

• η θερμοδυναμικη

 

Ισχυουν χωρις περιεχομενο και στον ανθωπο, ο οποιος είναι μερος της φυσης, μερος του συμπαντος.

Γι’ αυτό κατά τους Ορφικους δεν υπαρχει θανατος, αλλα μεταβολη και εναλλαγη της ζωης, η οποια με τον θανατο επιστρεφει στην πηγη της, στον Γαλαξιαν μας.

Αυτό φαινεται στην Ορφικη φραση «ες γαλ’ επετον», δηλαδη ο αποθανων επεστρεψε στον Γαλαξια μας.

 

Οι ψευτοεπιστημες των «νομικων και οικονομιας» είναι ανθρωπινα κατασκευασματα, δηλαδη τυποποιημενες ψευτοεπιστημες για παραπλανιση και εκμεταλλευση των ανθρωπων και δεν εχουν καμια σχεση με τους αμεταβλητους φυσικους νομους και γι’αυτό δεν είναι δυνατον να συμβαλλουν στην κοινωνικη προοδο των ανθρωπων.

Η μεν νομικη ψευτοεπιστημη βασιζεται στο ρωμα’ι’κο δικαιο κατά το οποιο μεταξυ η σκλαβια των ανθρωπων και η δουλοπαροικια θεωρουνταν συμβατα προς το δικαιο καταστασεις, η δε ψευτοεπιστημη της οικονομιας με το χρηματικο συστημα των αρχαιων Σουμεριων που ισχυει επι 6000 χρονια χωρις βασικες προσαρμογες, περαν της καταχωρισης των ισολογισμων σε δυο διαφορετικα βιβλια από τον 15ον μ.Χ, αιωνα και την εφευρεση των ιδιωτικων κεντρικων τραπεζων στην Αγγλια το ετος 1694 μ.Χ. Μεχρι σημερα οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν κατανοησαν ποιος εχει το δικαιωμα να παραγει χρημα, ποια διαδικασια ακολουθει η παραγωγη αυτή και τι επιδρασεις εχει στους ανθρωπους της κοινωνιας που χρησιμοποιηουν το χρημα.

Οποιος κατανοησει τις αντιφασεις του σημερινου χρηματοπιστωτικου συστηματος, του ανοιγεται ενας τελειως διαφορετικος πνευματικος κοσμος.

Θα κατανοησει και τις μη λυομενες αντιφασεις μεταξυ της οικολογιας και οικονομιας και εκεινες μεταξυ του επιχειρηματικου κερδους και της ασφαλειας των πελατων.

Ολες οι προαναφερθεισες αντιφασεις δεν είναι προ’ι’οντα των αμεταβλητων φυσικων νομων παρα μονο των παθησεων της διανοιας, του θυμιτου, της θελησεως και του συναισθηματικου του ανθρωπου.

 

Παθησεις της διανοιας.

Η διανοια, ο νους, είναι ένα οργανο λειτουργιας του συνειδητου οντος.

Και κάθε οργανο του ανθρωπινου οργανισμου μπορει να υποστη βλαβες ‘η ανωμαλιες οργανικες ‘η λειτουργικες, οι οποιες μπορουν να το αχρηστευσουν ‘η να το καταστησουν ελαττωματικο κατα την λειτουργια του, ώστε να μη εκπληρη τον σκοπο, για τον οποιον είναι προωρισμενο ειτε τελειως ειτε και μερικως.

Διανοια με τετοιες παθησεις, είναι νοσηρη, σε αντιθεση με την υγιη διανοια, η οποια και οργανα ενεργειας, δηλαδη εγκεφαλον και νευρικον συστημα φυσιολογικα λειτουργουντα διαθετει, και περιεχομενον χωρις ψευτικες και διεστραμενες αντιληψεις, και κατά τροπο κανονικο και φυσιολογικο λειτουργει.

Μια τετοια διανοια αντιλαμβανεται τα πραγματα καθαρα και καταληγει σε σωστα συμπερασματα στις σκεψεις της και σε σωστες αποφασεις για να διευθυνη την ζωη του ανθρωπου κατά τροπο συνειδητο.

Οι παθησεις της διανοιας προερχονται από εντελως εξωτερικες αιτιες, από οργανικες παθησεις, από εντελως εσωτερικες αιτιες, δηλαδη αγωγης της διανοιας ως φανατισμος, σνομπισμος, δεισιδαιμονια και εμμονη και τυφλη προσηλωση σε ορισμενες ιδεες.

 

Παθησεις του θυμικου.

Οι ορμες είναι νομοι που διεπουν την παγκοσμια ζωη αναλογα της κα-ταστασης και του περιβαλλοντος του πνευματος.

Προκειται για ζωντανες δυναμεις που υποκεινται στον νομο της αιτιοτητας, δηλαδη σε μηχανικους νομους, οι οποιοι δεν μπορουν να επηρεασθουν ‘η να καταργηθουν από τις αντιληψεις, ιδεες και συστηματα, τα οποια διαμορφωσαν οι ανθρωποι.

Σε έναν αμορφωτο και ανεξελικτο ανθρωπο ο οποιος δεν εχει διαμορφωσει κατα φυσιολογικο τροπο ηθικη αντιληψη, οι ορμες είναι σκοτεινες, τυφλες και βαρειες.

Επειδη όταν αυτές εκδηλωνονται όπως π.χ. ο εγω’ι’σμος, συγκρουονται με το περιβαλλον, γινονται προξενοι κακου, πονου και δοκιμασιων.

Ο εγω’ι’στης αναμιγνυεται και στα κοινα, όχι για να φανη χρησιμος προς τους αλλους ‘η για να προσφερη τις υπηρεσιες του για την πατριδα του, αλλα για να φανη αυτος, για να αποκτηση επιρροη αυτος, για να εκμεταλλευτη τα κοινα και για να αποκτηση εξουσια και δοξα.

Σε ολη του την κοινωνικη και επαγγελματικη του δραση δεν δισταζει να πατηση και επι πτωματων για να ανελθη.

Πλειστα εκ των στελεχων της παρουσης ελληνικης κυβερνησης

με πρωτο-πρωτο τον Τορκουτσογλου ‘η Βενιζελο, τον Μπεναχιμ ‘η Σα- μαρα αλλα και του Στουρναρα, ανηκουν στην κατηγορια αυτή και είναι

υποψηφια για εκτελεση ως εγκληματιες εσχατης προδοσιας και γενοκτονιας τοτ Ελληνικου λαου.

Στον εξειλιγμενο ανθρωπο, με τις εκδηλωσεις αυτές του θυμικου συνεργαζεται η συνειδηση και το λογικο που τις φωτιζουν και τις

διευθυνουν.

Ο κοσμος την ανθρωπινης συνειδησης βρισκεται στον κοσμο που πηγαζει από το ορμεμφυτο και στον κοσμο που προερχεται από την νοηση και εκδηλωνεται με την φιλοσοφια, την επιστημη και την τεχνη.

 

Παθησεις της θελησης.

Αυτές είναι η αβουλια και η παλιμβολια που απορρεουν από την ελαττωμενη δυναμικοτητα της νοησης και αποτελλουν μεγαλο και ολεθριο ελαττωμα.

Λογω της ελαττωμενης δυναμικοτητας της νοησης οι αποφασεις, τις οποιες λαμβανει ο αβουλος ‘η ο παλιμβουλος δεν σχηματιζονται κατοπιν ωριμης σκεψης.

Παραφυαδες των παθησεων της θελησης είναι ο φοβος, η ατολμια, η ελλειψη αποφασιστικοτητας και θαρρους για την ζωη και η ταση για πνευματικη υποδουλωση.

Στην Ελλαδα πολλες φρικτα λανθασμενες αναλυσεις από τετοιους ανθρωπους που ανακουφιζαν πνευματικα ‘η χα’ι’δευαν αφτια αφελων και ηλιθιων, ευθυνονται για την πολιτικοπνευματικη, επιστημονικη, οικονομικη και διπλωματικη αποχαυνωση που προκαλες τον εκτροχιασμο της πατριδας μας.

 

Παθησεις του συναισθηματικου.

Τα συναισθηματα σαν καταστασεις της συνειδησης προκαλουνται απο την επιδραση εξωτερικων ‘η εσωτερικων ερεθισματων και εκδηλωνονται αυτοματα.

Συνεπως δεν υπαρχουν παθησεις του συναισθηματικου αλλα υγιεις ‘η νοσηρες συνειδησεις, οι οποιες προκυπτουν από φυσιολογικες ‘η παθολογικες καταστασεις και επηρεαζονται απο το περιεχομενο του νοητικου.

Το κορυφωμα της παθολογικης καταστασης της συνειδησης και το ακρον αωτο της διαστροφης αυτης αποτελουν τον λεγομενο σαδισμον και την μοχθηρια.

 

Ένα από τα βρωμικα μυστικα της ψευτοεπιστημης «Οικονομια» είναι,

η μη υπαρξη κατι σαν μια «θεωρια της οικονομιας».

Είναι ανυπαρκτες βασικες αρχες πανω στις οποιες θα στηριζονταν οι υπολογισμοι των αποτελεσματων της «πραγματικης οικονομιας» που θα θεμελιωναν την θεωρια.

Η κεντρικη αντιφαση του σημερινου χρηματικου συστηματος π.χ. πηγαζει από τον ισχυρισμον για τις λειτουργιες του χρηματος, σαν μετρο αξιας, ανταλλακτικο μεσο και μεσο διατηρισης της αξιας αυτου.

 

Ο ιχυρισμος αυτος είναι ψευδης.

 

Η σπανιοτητα δεν είναι μετρο αξιας.

Το παραμυθι της «προφορας και της ζητησης» στοχευει να εξηγηση, στο σημερινι πολιτικο συστημα της δυσης, τους ανθρωπους, γιατι παντοτε πολυτιμοτερο ειναι αυτό οσο λιγωτερο υπαρχει.

Εδώ σκοπημα

Αποσιωπαται, ότι τα σχετικα αντικειμενα παντοτε υπαρχουν και μαλιστα σε ικανοποιητικες ποσοτητες.

Οι διαδοση των φημων περι σπανιοτητας στοχο εχει να μανιπουλαρει τις τιμες των προ’ι’οντων στις ετσι ονομασθεισες «ελευθερες αγορες». Το παραμυθι του χρηματος «ως ανταλλακτικο μεσο» είναι επισης σκοπημο για αποπροσανατολισμο.

Όταν ανταλασσεται ένα κομματι ενός προ’ι’οντος Α εναντι ενός κομμα- τιου του προ’ι’οντος Β δεν προκειται για ανταλλαγη, διοτι η τιμη υπο

την εννοια της σχεσης αξιας, ηδη υπαρχει, δηλαδη π.χ. το κομματι Α κοστιζει δυο κομματια Β. Επιπλεον αποσιωπαται, ότι κάθε ανταλλαγη σε ανισο αριθμο κομματιων στην πραγματικοτητα είναι μια αγορα διοτι παιζεται με μια σχεση αξιας, δηλαδη με την τιμη του προ’ι’οντος.

Το παραμυθι του χρηματος «ως μεσο διατηρισης της αξιας αυτου» είναι επισης αποπροσανατολιστικο.

 

Η ανοησια μεταβαλλεται σε αληθεια.

Το χρημα δεν είναι καμια αξια και δεν μπορει συνεπως να θεωρηθη ως μεσο διατηρισης της αξιας.

Το χρημα δεν είναι σε θεση να διατηρηση ακομη και την δικη του αξια, διοτι αλλως τα ινστιτουτα οικονομιας που εξαρτωνται από την χρηματικη παροχη των κυβερνησεων δεν θα αναγκαζονταν να μανιπουλαρουν συνεχως τις τιμες των τιμων για να διατηρησουν τον πληθωρισμο στα επιθυμητα ορια των κυβερνησεων.

Το χρημα συνεπως μπορει να εξετασθη από διαφορετικες οπτικες γωνιες.

Επειδη όμως προκειται για μια ολικη κοινωνικη εφευρεση, ουδεις ανθρωπος μπορει να ισχυρισθη, ότι μονο αυτος γνωριζει πως το χρημα λειτουργει.

Το χρημα λειτουργει στην πραγματικοτητα παντα ετσι όπως οι εφευρετες του θελουν να λειτουργει.

 

Εάν θεσουμε το ερωτημα της συσχετισης μεταξυ του τοκου και της αναπτυξης, θα μας απαντουσαν οι δηθεν ειδικοι, ότι μονο ο βαθμος της αναπτυξης πρεπει να είναι υψηλοτερος από τον τοκο για να απαλειφθουν απο τον τοκο τα προβληματα.

Ακριβως όμως το αντιθετο συμβαινει, διοτι οι ιδιωτικες εταιρειες που είναι αναγκασμενες να κερδισουν τον τοκο του κεφαλαιου τους, δεν μπορουν να τυπωνουν οι ιδιες δικο τους χρημα και επειδη ζουν μεσα σε ένα χρημαχρεοτικο συστημα των τραπεζων, γινεται δυνατη η πληρωμη των τοκων μονο δια επιπλεον χρεωσης.

Για ένα δανειο π.χ. των 1.000 ευρω για ένα ετος με 5 % τοκους, μια εταιρεια πληρωνει το ποσο επιστροφης 1.000 + 5 % από 1000 = =1.000 x 1,05 =1.050 Ευρω.

Εάν η εταιρεια δεν πληρωσει τους τοκους διοτι αυτή τους πληρωνει σε πολυετη δανεια στο τελος της χρονικης περιοδου εξοφλησης του δανειου, τοτε πληρωνονται και πανωτοκια, δηλαδη και τοκοι επι τοκων.

 

Εάν το δανειο της εταιρειας των 1.000 Ευρω με 5 % τοκους υπογραφει για τρια χρονια, δηλαδη το χρεολυσιο και το αθροισμα των τοκων θα πληρωθουν στον δανειοδοτη στο τελος του τριτου χρονου, το ολικο ποσο πληρωμης υπολογιζεται ως εξης:

 

(1.000+ 0,05 x 1.000) x 1,05 x 1,05 = 1.000 x 1,05 x 1,05 x 1,05 =

= 1.000 x 1,05 στην 3 = 1.157,63 Ευρω.

 

Όπως κατανοει ο αναγνωστης, προκειται εδώ για μια μαθηματικη γεωμετρικη σειρα και συνεπως για μια εκθετικη αναπτυξη των τοκοχρεολυσεων ( ο εκθετης χαρακτηριζει τον αριθμο των περιοδων).

Το κυριο προβλημα του υπολογισμου των πανωτοκιων αποτελει αυτή η

εκθετικη αναπτυξη τους.

Το προβλημα αυτο γινεται ιδιαιτερα εμφανες σε μεγαλα δανεια μεγαλης χρονικης διαρκειας.

Εάν π.χ. καποιος με την μετριση της νεας χρονολογιας τοποθετουσε σε μια τοτε υπαρχουσα τραπεζα 1 μονο δραχμη με 5 % τοκους και δεν εκανε καμμια αναληψη από το τραπεζικο του βιβλιαριο, τοτε θα ειχε καθαρα υπολογιστικα το ετος 2000 μ.Χ. μια ανταξια 216 δισεκατομμυριων γηινων πλανητων από καθαρο χρυσο.

Από το απλο αυτό παραδειγμα γινεται κατανοητο, ότι ο υπολογισμος με πανωτοκια είναι ξενος με την πραγματικοτητα, είναι ξενος με την πραγματικη οικονομια.

Συνεπως είναι ένα μεγαλο παραμυθι, ότι για την σημερινη οικονομικη κριση ευθυνεται η πτωχευση τον Σεπτεμβριο του 2008 της τραπεζας Lehmann Brothers.

Υπευθυνα για την υπερχρεωση των λαων του πλανητη μας είναι και τα μεσα μαζικης

καταστροφης των οικονομιων, δηλαδη τα τραπεζικα παραγωγα.

Μονο 10 % από αυτά (107 % του παγκοσμιου μικτου κοινωνικου εισοδηματος) είναι πραγματικο χρημα.

Το ψευτικο αυτο χρημα των παραγωγων μαζι με την λειτουργια των πανωτοκιων, παραγει την μεγαλυτερη επιδραση ανακατανομης στις οικονομιες και σε βαρος των λαων και από αυτην κερδιζουν μονο τα 20 % των ανθρωπων, μονο οι μεγιστανοι του χρηματος.

Εάν χρειαζονταν να πληρωθουν τα χρεη των κρατων, των ιδιωτικων επιχειρησεων και των νοικοκυριων, δεν θα υπηρχε πλεον χρημα, διοτι αυτό παραγεται μονο δια των δανειων. Επειδη το ισχυον χρηματικο συστημα των τοκων και πανατοκιων λειτουργει ισοσκελισμενο, το αθροισμα των περιουσιων χρηματος είναι παντοτε ισο με το αθροισμα των χρηματικων χρεων, διοτι από την μια πλευρα το συστημα αυτό χρειαζεται τον τοκο και από την άλλη τον πληθωρισμο.

Ο τοκος ελκει το αποταμιευτικο χρημα στην κυκλοφορια του χρηματος και ψαχνει έναν χρεω- στη που θα πληρωσει τους επιθυμητους τοκους.

 

Το συστημα χρειαζεται και μια κεντρικη τραπεζα, η οποια δια της ποσοτητας του χρηματος που παραγει υποτιμα την αξιαν του χρηματος.

 

Ολες οι κεντρικες τραπεζες του κοσμου παραγουν σκοπημα πληθωρισμο.

Ο τοκος είναι μερος του συστηματος και παραγει πολύ ασχημες παραπλευρες επιδρασεις.

Οσο καιρο αποφευγεται μια πλατεια συζητηση για το χρηματικο συστημα των τοκων και πανωτοκιων και για τις δυνατοτητες παραλλαγων, ολες οι οικονομικες λυσεις των καιρων μας θα μεινουν ενα «Παλιοχαρτο».

Στο ισχυον χρηματικο συστημα και για την λυση κάθε πιστωτικης κρισης, οι κατωθι ερωτησεις εχουν μεγαλη σημασια:

 

1. Για ποιο λογο χρεωνεται ένα κρατος σε ιδιωτικες τραπεζες (κεντρικες τραπεζες) εφ’ οσον μπορει το κρατος να κατεχη το μονοπωλιο παραγωγης χρηματος σε μια εθνικοποιημενη κατά 100 % κετρικη τραπεζα του;

 

2. Για ποιο λογο γενικα χρεωνεται ένα κρατος;

Αποτελει ηλιθιοτητα το δικαιωμα των ιδιωτικων τραπεζων με κρατικη αδεια να παραγουν από το τιποτε χρηματα, τα οποια μετα δανειζουν στο ιδιο το κρατος!

 

3. Για ποιο λογο πληρωνει το κρατος για τα χρεη του τοκους;

Εξαιτιας του «κρατικου χρεους» επιτυγχανει ο χρηματοπιστωτικος τομεας κερδη από το τιποτε!

 

Οσο καιρο οι ανθρωποι με την θεληση τους ‘η όχι, θελουν να παραμεινουν σκλαβοι των τραπεζων και για την σκλαβια τους θελουν να πληπωνουν από πανω και τις Ιδιωτικες τραπεζες, είναι αξιοι της τυχης τους, διοτι οι ιδιωτικες τραπεζες οσο υπαρχουν θα συνεχιζουν να παραγουν χρηματα από το τιποτε και να τα δανειζουν.

 

Η σημερινη κοινωνια της καπιταλιστικης παραγωγης προ’ι’οντων υποτασσει την φυση προκειμενου να εκμεταλλευτη μονομερως τον πλουτο της, τροποποιει απεριοριστα τις κοινωνικες λειτουργιες και σταθεροποιει την διαδικασια εξατομικευσης.

Ενας τεραστιος αριθμος ατομων επικοινωνει, εργαζεται ομαδικα και ακολουθει με χιλιους τροπους την διαδικασια της κοινωνικοποιησης των ανθρωπινων οντων οπου με την διπλη διαδικασια, οι αυτονομημενοι οροι αντιπαρατιθενται, βυθιζοντας την κοινωνια αυτή σε μια οικονομικη και πολιτικη κριση αγνωστη μεχρι σημερα.

Η μαζα των πληροφοριων και η κυκλοφορια των χρηματικων κεφαλαιων είναι αδυνατο να ελεγχθουν, ενώ η ελιτ της οικονομικης και πολιτικης ταξης διαχειριζεται βραχυπροθεσμα τα ιδιαιτερα συμφεροντα της και δεν παρεμβαινει παρα εκ των υστερων και μερικως στις μεγαλες διαμαχες και καταστροφες.

Από το σαμποταρισμα της σημερινης πραγματικης οικονομιας μεσω της κατοπιν εορτης κατακριτεας κερδοσκοπιας, εως την ανεπιθυμητη μεγαλη ανεργια, την τρυπα του οζοντος και τις παντοτε απαχορευτικες σχεσεις Βορρα-Νοτου, Ανατολης-Δυσης, τα παντα καλυπτονται επικινδυνα μεσα σε μια ακομη σχετικη κοινωνικη ειρηνη.

Ο αστοχος διασκορπισμος των κοινωνικων δυναμεων στις εγκληματικες διαδικασιες του νομισματικου πληθωρισμου από την μια πλευρα, στην κριση της σημερινης πραγματικης οικονομιας από την άλλη, αποτυχια του συστηματος της πολιτικης αντιπροσωπευσης από την μια, δυαδισμος και οπισθοδρομηση της κοινωνιας των πολιτων από την άλλη, αλογιστη εκμεταλλευση του φυσικου πλουτου από την μια, καταστροφη του πλανητη μας από την άλλη, μεγιστοποιουν τα προβληματα της σημερινης ανθρωποτητας.

Οι ανθρωποι του πλανητη μας πρεπει να αποκτησουν, με την γνησια ελληνικη παιδεια, την ικανοτητα να κατανοησουν που πραγματικα βρισκεται ο γορδιος δεσμος των ανθρωπινων προβληματων για να τον κοψουν.

 

Τι πρεπει συνεπως να γινη;

 

Τα δεσμα που διαιωνιζουν την κοινωνικη κριση, δηλαδη η εμπορευματοποιηση των κοινωνικων σχεσεων μεσω της μισθωτης εργασιας και το οφελος που αποκομιζεται υποχρεωτικα από κάθε συναλλγη προ’ι’οντων παραγωγης, πρεει να σπαση, με αγωγη και εξυγιανση της διανοιας, του θυμικου, της θελησεως και του συναισθηματικου της οικονομικης και πολιτικης ελιτ των ανθρωπων.

 

Από την εποχη της αρχαιας Ελλαδας αναγνωριστηκε και εφαρμοστηκε η αναγκη της αρμονικης και σε συνδιασμο με την διαπλαση του σωματος, της διανοιας και του χαρακτηρα των ανθρωπων.

Είναι ατυχημα για την ανθρωποτητα και περισσοτερο για τον Ελληνισμο και την Ελληνικοτητα, ότι ο σχολαστικισμος, η αμαθεια και η κοινωνικη αποσυνθεση, που επικρατησε μετα την υποδουλωση της Ελλαδος πρωτα στον Χριστιανισμο και μετα στον Μουσουλμανισμο, διετρεψαν το ελληνικο συστημα της παιδειας και μαζι με αυτό και την ψυχην των ανθρωπων.

Η παιδεια πρεπει να ξανακαταστη ικανη να μορφωνη ανθρωπους κατα το δυνατο τελειους από την αποψη σωματικης, διανοητικης και ψυχικης.

Η παιδεια πρεπει να καλλιεργη τις ψυχες και να διεγειρη τις δημιουργικες δυναμεις που κατεχει ο κάθε ανθρωπος.

Ειδικα στην Ελλαδα της σημερον δεν προαγεται το ελληνικο πνευμα, όταν επιχειρηται από την δημοσια και ιδιωτικη εκπαιδευση να αποκτησουν οι Ελληνες ωρισμενο τυπο συμπεριφορας και να παραγεμιζεται ο νους των Ελληνων με γνωσεις και αντιληψεις, που επιβαλλουν οι διαβρωμενοι και ασκουντες εξουσια, κατοπιν εντολης των πατρωνων-τους. Κατά τον τροπο αυτό στραγγαλιζεται η ψυχη των Ελληνων και δημιουργουνται πνευματικες μετριοτητες χωρις πρωτοβουλιες, εφευρετικοτητες και εμπνευσεις, χωρις σθενος, χωρις χαρακτηρα.

Δημιουργουνται ανδραποδα και όχι ελευθεροι και σκεπτομενοι Ελληνες.

Η σημερινη εκπαιδευση στην Ελλαδα αναιρει τις ιδιοτητες κατα τις οποιες ο ανθρωπος διαφερει από τα αλογα ζωα.

Η καταπολεμιση της καταστασης αυτης απαιτει:

 

• Ανασκευη των παραμετρων του Εγω

• Ανασκευη των τοπικων κοινωνιων σε ένα συστημα που θα λειτουργει.

• Ανασκευη των στοιχειων της μαστοριας και αυτονομιας στην εργασια και στην ζωη και ανυψωση της περιβαλλοντικης στερεοτητας.

• Αποκεντρωση της βιομηχανικης και οικονομικης αυθεντικοτητας

και ισχυος.

• Ανασκευη των αγαθων ανθρωπινων συναισθηματων και αντισταση

κατά της νεας αποικιοκρατιας εκφυλισμενων ιδεολογιων.

• Οριοθετιση της αλογιστης τεχνολογικης εξελιξης και μειωση της

ταχυτητας των αλλαγων.

• Αλλαγη των νομων που ρυθμιζουν την λειτουργια των κεντρικων τραπεζων για να αποκλεισθη μια όπως σημερα πυραμινοειδης

συσσωρευση οικονομικης και πολιτικης ισχυος και με τον τροπο αυτό να αποφευχθη μια φυγη από την προσωπικη ευθυνη κ.α.

 

Ο ως ανω καταλογος χωρις καμια δυσκολια μπορει να επεκταθη κατά το δοκουν….. Ο Homo humanus πρεπει να εκτοπιση από το γιγνεσθαι μια

για παντα, τον σημερινο Homo economicos. H ελληνικη ιστορια, εχει διαφυλαξει επιτυχημενα παραδειγματα οικονομικων μεταρρυθμισεων.

Ένα παραδειγμα είναι του Αθηναιου νομοθετη, φιλοσοφου και ποιητου Σολωνος (630-559 π.Χ.).

Αφου διεγνωσε την αιτια της κακοδαιμονιας των Αθηνων που ηταν ο αγωνας των ταξεων μεταξυ τους, το 594 π.Χ. εξελεγη αρχοντας με απεριοριστη εντολη και εξουσια να θεραπευση αυτές τις κοινωνικες πληγες.

Το επετυχε μετα από σειρα νομοθετικων μετρων, που του εδωσαν τον τιτλο του «διαλεκτικου».

Το κυριωτερο από αυτά τα μετρα ηταν η

«σεισαχθεια», δηλαδη η ελαφρωνση των χρεων των δημων, η αρση των υποθηκων σε κτηματα και σκλαβους, η ελευθερωση των δουλων για χρεη, η απαγορευση της προσωπικης δουλειας του οφειλετη και της οικογενειας του και η βελτιωση των ορων του δανεισμου για το μελλον.

 

Ένα άλλο παραδειγμα είναι του Σπαρτιατη βασιλια Αγις (242-241 π.Χ.).

Αφου ο βασιλιας αυτος επεισε την μητερα του Αγισιστρατη για την

γιαγια του Αρχιδαμια να θυσιασουν για την πολη την οικογενειακη τους περιουσια, κατορθωσε να εκλεγη εφορος ο συμμεριζομενος τις αποψεις του Λυσανδρος και να προωθηση στην Γερουσια μεσω αυτου για κυρωση τα ακολουθα μετρα:

 

• Αφεση χρεων

• Αναδασμο γης και διανομη 4.500 κληρων σε Σπαρτιατες και

15.000 κληρων σε περιοικους.

 

Οι εφοροι όμως σε συνεργασια με τον άλλο βασιλια Λεωνιδα, ανετρεψαν τα σχεδια του, τον συνελαβαν και τον απαγχονισαν με τη μητερα και την γιαγια του.

Το εργο του θα συνεχισει ο γιος του Λεωνιδα, Κλεομενης ο Γ’ (235-221 π.Χ.) που σε πολύ νεαρη ηλικια παντρευτηκε με επιταγη του πατερα του, την Αγιατιδα την ωραια και πλουσια χηρα του

Αγι, η οποια και τον μυησε στα μεταρρυθμιστικα σχεδια εκεινου.

Εκανε αναδασμο της γης και εξισωση των περιουσιων, επεβαλε την καταργηση των χρεων και την αυξηση του αριθμου των πολιτων.

 

Η τραγωδια της πολιτικης των μεγαλων δυναμεων είναι, ότι και αυτές είναι θυματα της οικονομικης ελιτ και χρησιμοποιουνται από τους μεγιστανους του χρηματος σαν μισθοφορικα στρατευματα.

Για τον λογο αυτόν η διαλεκτικη σχεση των βραχυχρονιων, μεσοπροθεσμων και μακροχρονιων σκοπων και στρατηγικων ηγεμονικου ανταγωνισμου τους σημερα στην Ευρασια, εξυπηρετει αποκλειστα την παγκοσμια οικονομικη, δηλαδη με αλλα λογια τον διεθνη πολιτικο και οικονομικο σιωνισμο.

 

Εάν οι λαοι κατανοησουν, ότι το χρημα δεν είναι αυτοσκοπος αλλα ένα εργαλειο διαπαιδαγωγισης για την εξελιξη των εκαστοτε ανθρωπινων ικανοτητων θα προεκυπταν με την σημερινη τεχνολογικη σταθμη για την ανθρωποτητα νεες δυνατοτητες. Ένα τετοιο χρηματικο συστημα θα μπορουσε να εξελιχθη σαν συστημα παροντρυσης και να χρησιμοποιθη για κοινη ωφελιμη συμπεριφορα και βραβευση ανθρωπων ικανων για

πρωτοπωρες εφευρεσεις για το καλο του συνολου.

Με ένα χρημα, ελευθερο από χρεη, τοκους και πανωτοκια δεν θα υπαρ-χει υψηλη φορολογια, δεν θα υπαρχει δημευση σπιτιων και ουτε θα μπαινουν αυτά ενεχυρο στους τραπεζιτες.

Τα ευχρηστα χρηματοδοτικα προγραμματα, τα καταναλωτικα δανεια, οι πιστωτικες καρτες κ.α. πολλα, θα ηταν παρελθον.

Με ένα τετοιο χρημα οι εγκλματιες δεν θα μπορουσαν να γινουν πολιτικοι, ουτε οι πολιτικοι να γινονται εγκληματιες για να πληρωνονται οι τραπεζιτες για την δηθεν σωτηριας τους.

Με ένα τετοιο χρημα οι αξιωματουχοι σε όλα τα κυβερνητικα επιπεδα κάθε κρατους θα εργαζονταν για τον λαο, αντι να προσπαθουν να εφευρουν τροπους να ξοδευουν χρηματα, για να βυθισουν τους λαους τους ολο και περισσοτερο σε οφειλομενα χρεη στους τραπεζιτες.

Με ένα τετοιο χρημα και με καταργηση της τοκογλυφιας και του χρεους, θα αυξηθει σχεδον κατά 50 % η αγοραστικη δυναμη κάθε εργαζομενου.

Με την νεα σεισαχθεια, δηλαδη με την καταργηση ολων των χρεων και την επιστροφη της δημευθεισης περιουσιας στον λαο, ο πλουτος των κηφηνων τραπεζιτων και των ημιπαρανομων πρακτορων τους που εγινε από κλοπες μεσω της τοκογλυφιας και απατης και η παυση της πληρωμης των απεριοριστων δισεκατομμυριων δολλαριων, ευρω και αλλων νομισματων, θα μετετρεπε την γη μας σε έναν πλανητη κατοικιμενου από ευτυχεισμενους ανθρωπους.

Μονο με ένα τετοιο χρημα θα επανοικειοποιηθει η ανθρωπινη κοινωνια

αφ’αυτή, που θα εχει σαν ορατο σημαδι την προταξη του κριτηριου της αμεσης κοινωνικης ωφελειας της παραγωγικης διαδικασιας προ’ι’οντων, η οποια κοινωνικοποιημενη, θα θεσει διαφορετικα τα προβληματα της εργασιας, της ανεργειας, της φτωχειας και της απατης της δυαδικοτητας της κοινωνιας.

 

Γ.Θ. Χατζηθεοδωρου

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>